2012. február 8. szerda

febr. 8
0:15
BodyArt: Milyen mozgásforma? (WebBeteg)
A testükkel rendszeresen foglalkozó emberek egyre céltudatosabban keresnek lehetőséget az ellazulásra, a stressz leépítésére és a nyugalomra - módot arra, hogy a testüket és lelküket harmóniába hozzák. Bizonyára a hozzá nem értők is hallottak a több ezer éves múltra visszatekintő jógáról, vagy láttak olyan ősi szobrokat, amelyek szokatlan pózban ülő, meditáló alakokat formálnak.
febr. 8
3:24
Vastagbélrák elleni hónap - 2012. március (WebBeteg)
Hazánkban a vastag- és végbélrák sajnálatosan tabunak számít, kényes kérdés, amiről nem szeretünk beszélni, pedig kellene. A betegséggel kapcsolatos hiányos, vagy éppen téves információk sokak életét követelik. Megfelelő információkkal, folyamatos kommunikációval a betegségről, a szűrési lehetőségekről és a kezelési módszerekről, sok élet megmenthető lenne.
febr. 8
5:27
Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten (hvg.hu)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradó éjszaka.
febr. 8
5:30
A szívnagyobbodás (WebBeteg)
A szívnagyobbodás diagnózissal a páciens gyakran a mellkasi röntgenfelvétel leletét olvasva találkozik először. A mellkasröntgen vizsgálata során a szív árnyéka látható két dimenzióban, ez azonban nem alkalmas a szívnagyság pontos megállapítására.
febr. 8
6:03
Ezért sem érdemes dohányozni (Infostart)
A dohányos férfiak szellemi képességei idősödve gyorsabban hanyatlanak, mint nemdohányzó kortársaiké, olyannyira, hogy akár tíz évvel öregebbnek tűnik a "dohányos agy" - állapították meg brit kutatók.
febr. 8
6:03
Ezzel forrósítsd fel a párkapcsolatodat! (Életforma)
Két szuper, kényeztető, sőt kapcsolatépítő programmal is meglephetjük kedvesünket Valentin-napon. Akár a szauna szeánszra, akár a páros masszázsra szavazunk, mindenképpen olyan élményeket élhetünk át együtt, amelyek felforrósítják akár a langyos kapcsolatokat is.
febr. 8
6:39
A kaszinó segítégét is kérhetik a játékfüggők San Remóban (hvg.hu)
Az olaszországi San Remo kaszinójában a játékszenvedélyben függők saját kitiltásukat kérhetik. A gazdasági válságban egyre többen kérik, hogy ne engedjék be őket a szerencsejáték-barlangba.
febr. 8
7:54
Érdemes kérni a lakcímkét (Metropol)
Január 1-jétől minden eladásra szánt, illetve hosszabb időre bérbe adott lakás esetében el kell készíttetni az energetikai tanúsítványt.
febr. 8
8:09
A hölgyeknél a biztos választás: a hosszú... (Életforma)
Minden évben vízkereszt után kezdődik, és húsvét előtt negyven nappal ér véget a farsang, vagyis ma leginkább a báli szezon. Nem véletlenül alakult ez így, őseink a legsötétebb, leghidegebb napokra időzítették a mulatságokat. A bálozás a 18. században terjedt el, és a mai napig kiemelkedő társasági eseménynek számít.
febr. 8
8:30
Olcsóbban is lehet a terápiát folytatni (Metropol)
A számok azt bizonyítják, hogy már a harmincas korosztály is küzd potenciazavarral.
febr. 8
9:03
Kisüt a nap, de marad a fagy, a levegő is szennyezett (hvg.hu)
Szerdán fronthatás nem érvényesül, és a nap is kisüt végre, de a hideg alig enyhül. Gyakran mindössze -10 fok körül alakul a napi középérték, ami extrém megterhelést jelent a szervezetre.
febr. 8
9:42
Matematikusok, gének, rejtélyek Czeizel Endre szemével - 1. rész (WebBeteg)
A társadalom életében fontos a tömegek szerepe, de a tudományos, technikai, gazdasági fejlődésben, a haladás irányának kijelölésében jelentősebb lehet a géniuszok léte, véli dr. Czeizel Endre.
febr. 8
11:09
Egy mediterrán recept, mely elfeledteti veled a telet (Életforma)
Tudományosan kimutatott tény, hogy a mediterrán koszt élettanilag igen jó hatású, a szemnek és az ínynek nyújtott élvezeteken túl az egészséges élet egyik titka.
febr. 8
11:48
Összefügg a testsúly és a csontritkulás? (WebBeteg)
A csontritkulás hazánkban közel egymillió embert érint. Az egymillió ember 60 százaléka 50 év fölötti nő, de már a férfiak száma is eléri a 300 ezret.
febr. 8
12:03
A Facebook megelőzte a szexet (hvg.hu)
Apokalipszis most: egy németországi tanulmányból kiderült, többször merül fel az emberek igénye facebookozásra és egyéb szociális hálón való jelenlétre, mint a szexre.
febr. 8
12:05
2014 elejére készülhet el az új klinikai tömb Szegeden (hvg.hu)
Hozzáfogtak a Szegedi Tudományegyetem új, 265 ágyas klinikai tömbjének kivitelezéséhez. Az épület 2014 elejére készülhet el.
febr. 8
12:07
Három települést fenyeget a szmog (hvg.hu)
Putnok, Tatbánya és Székesfehérvár levegője veszélyes a szálló por magas koncentrációja miatt – közölte az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) szerdán.
febr. 8
12:21
Őrizetbe vették a szabolcsi egészségügyi holding vezérigazgatóját (hvg.hu)
Őrizetbe vette a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egészségügyi Holding Zrt. vezérigazgatóját - erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán.
febr. 8
12:57
Inkább isznak, mint szívnak az amerikai diákok (hvg.hu)
Gyakrabban szorulnak kezelésre az amerikai egyetemisták és főiskolások alkoholmérgezés, mint kábítószerek miatt – derült ki egy új tanulmányból, amelyet a kormány megbízásából készítettek.
febr. 8
13:33
Hasonlóan hatékony társa van az aszpirinnek (hvg.hu)
Egy széles körű összehasonlító tanulmányból kiderült, hogy az aszpirin és a warfarin egyforma hatékonysággal előzi meg a stroke-ot és a halálozást a szívelégtelenségben szenvedő betegeknél.
febr. 8
13:51
Egyedülálló műtét: 3D-s nyomtatóval állították elő egy nő állkapcsát (hvg.hu)
Egy három dimenziós nyomtatóval előállított alsó állkapocscsontot ültettek be egy 83 éves asszony arcába. A forradalmi jelentőségű transzplantációs műtétre még tavaly júniusban került sor Hollandiában, de csak most hozták nyilvánosságra az operáció részleteit.
febr. 8
13:54
Cukorbetegség a stressztől? (WebBeteg)
A cukorbetegség szinte népbetegségnek számít, amelynek 2-es típusára számos életmódbeli tényező is hajlamosíthat. Dr. Marton Anna, diabetológus ezekről és a megoldási lehetőségekről beszélt.
febr. 8
14:09
Sérült gyerek a családban: a kapcsolatok 80 százaléka széthullik (hvg.hu)
A speciális nevelést igénylő gyerekek születése legtöbbször derült égből villámcsapásként éri a szülőket. Pszichológus és egy édesanya mesélnek róla, mi lendítheti át a kezdeti kétségbeesés okozta családi válságon, a gyermek iránti haragon az ilyen helyzetbe került szülőket.
febr. 8
14:27
Új gyulladásgátlók előállításával próbálkoznak egy nemzetközi programban (hvg.hu)
A reumás ízületi gyulladás és egyéb gyulladásos megbetegedések lehetséges ellenszereit kutatja az a nemzetközi konzorcium, amely négy évre hárommillió eurós uniós támogatást nyert. A programot Semmelweis Egyetem vezeti.
febr. 8
15:21
Egyre több az influenzás (Infostart)
A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán a honlapján.
febr. 8
15:39
Mínusz négy fokban, a járdán szülte meg gyermekét (hvg.hu)
A mínusz 4 fokban, a járdán szülte meg gyermekét egy brit kismama, aki családjával együtt hiába csöngetett a szülészet ajtajánál, odabent nem hallották meg a riasztást.
febr. 8
15:41
Beindult az influenza itthon (hvg.hu)
A múlt héten mintegy tizenhárom százalékkal többen fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az azt megelőző héten; a vírust tíz beteg szervezetében mutatták ki - közölte az Országos Epidemiológiai Központ szerdán a honlapján.
febr. 8
16:00
A transzplantációs várólisták csökkentése érdekében (WebBeteg)
Megkezdődött a magyarországi szervdonációs koordinátori hálózat kórházi kiépítése; ennek célja, hogy minden potenciális donort felismerjenek és jelentsenek, és ezáltal minél több transzplantáció elvégzésére legyen lehetőség.
febr. 8
17:03
Nemzetközi kutatócsapattal együtt keresi a SOTE a gyulladásos betegségek ellenszerét (WebBeteg)
A minden 100. embert érintő reumás ízületi gyulladás és más gyulladásos megbetegedések lehetséges ellenszereit kutatja az a Semmelweis Egyetem által vezetett, most alakult nemzetközi konzorcium, amely négy évre 3 millió eurós uniós támogatást nyert.
febr. 8
17:09
Túl sok sós kenyeret esznek az amerikaiak (hvg.hu)
Tíz amerikaiból kilenc túl sok sót vesz magához, ám ennek vezető oka nem a chips vagy a pattogatott kukorica, hanem a kenyér és a péksütemények - közölték az amerikai járványügyi hatóság, a CDC kutatói.
febr. 8
17:09
Komoly fájdalmat okoznak a tabletek? (Életforma)
A táblagépek rendszeres használata a nyak és a vállak fájdalmához vezethetnek, derült ki a Harvard Egyetem, a Microsoft vállalat és a Brigham és Women’s Kórház közös tanulmányából.
febr. 8
17:45
A népszerű embereknek az agyuk is más (hvg.hu)
Az agy embertársaink megértéséért felelős területe nagyobbra nő a szélesebb kapcsolati hálózattal bíró emberek esetében, állapította meg egy új oxfordi tanulmány.
febr. 8
18:03
Mi történt tavaly a cápákkal? (Infostart)
Az utóbbi két évtizedben tavaly történt a legtöbb halállal végződő cápatámadás világszerte, összesen tizenkettő - adta hírül a LiveScience című ismeretterjesztő portál a Floridai Egyetem adatai alapján.
febr. 8
18:39
Hepatitisz C-t okozhatnak az amatőr tetoválások (hvg.hu)
Érdemes profi tetoválóhoz mennie annak, aki "varratni" tervez valamilyen ábrát vagy szöveget bőrére, mert az amatőr tetoválások a hepatitisz C vírussal való fertőződés kockázatát hordozzák - áll az amerikai járványügyi hatóság, a CDC friss jelentésében.
febr. 8
19:15
Miért tiltják ki magukat egyre többen a kaszinókból Olaszországban? (Infostart)
Az olaszországi San Remo kaszinójában a játékszenvedélyben függők saját kitiltásukat kérhetik. A gazdasági válságban egyre többen kérik, hogy ne engedjék be őket a szerencsejáték-barlangba.
febr. 8
19:15
Ők azért is mások, mert őszintén kimondják, amit gondolnak (Életforma)
Az Osztályfőnöki óra a KézenFogva Alapítvány legújabb közoktatási közvélemény-formáló kampánya, egy merőben újszerű program, amely a fogyatékos emberekkel való kapcsolatokat teszi közvetlenebbé és természetesebbé a fiatalok számára.
febr. 8
19:33
Hallott már a különleges manuka mézről? (hvg.hu)
Egy különleges ausztrál mézfajta, a manuka a bőr baktériumfertőzései ellen is hatásosnak bizonyult - számolt be róla a Scientific American című ismeretterjesztő portál.
febr. 8
19:51
Ragaszkodik szociális segélyéhez a lottómilliomos pár (Infostart)
Ragaszkodik szociális segélyéhez egy lottómilliomos pár Nagy-Britanniában azután is, hogy több mint 3 milliárd forintnyi fontot nyert.
febr. 8
21:15
Matematikusok, gének, rejtélyek Czeizel Endre szemével - 2. rész (WebBeteg)
Az átlagostól eltérő - olykor különc - zsenit, másként fogalmazva, a kivételes talentumot illő segíteni, megbecsülni, különleges bánásmódban részesíteni. Meg kellene szakítani a magyar történelemben sokszor látott "rossz kört".
febr. 8
21:39
Titokban ültettek fogamzásgátló implantátumot 13 éves lányok bőre alá (hvg.hu)
Titokban, szüleik tudta nélkül kaptak fogamzásgátló implantátumot 13 éves lányok Nagy-Britanniában, miután a kormány néhány éve ösztönzi a tinédzserkori terhességek megelőzését.

Keresés