2012. február 9. csütörtök

febr. 9
0:24
A stressz is okozhat tartós köhögést (WebBeteg)
A téli időszakban gyakori légúti megbetegedések jellegzetes tünete a köhögés. A panaszok hosszabb időn át is jelentkezhetnek, dr. Dózsa Izabella, a Dr. Laslo Tüdőközpont orvosának segítségével ezért utána jártunk, mi állhat az elhúzódó köhögés hátterében.
febr. 9
0:36
Vérnyomáscsökkentő a kamrából (HáziPatika)
A fekete tea naponta háromszori fogyasztása jelentősen csökkentheti a vérnyomást - állítják ausztrál kutatók.
febr. 9
0:40
Antibiotikumot szedett? Erre kell figyelnie! (HáziPatika)
A hosszú ideig tartó gyógyszerszedés, az antibiotikum-kúra, a krónikus stressz, az egészségtelen életmód, de néhány betegség is károsíthatja, roncsolhatja a bélflóránkat. Mit tehetünk azért, hogy a jótékony hatású baktériumok újra...
febr. 9
3:33
A húgyhólyagrák és tünetei (WebBeteg)
A húgyhólyagrák elsősorban a 60-70 éves korcsoport betegsége, ritkán fiatalabb korban is jelentkezhet. Az öregedés azonban nem önmagában jelent kockázati tényezőt, hanem a felszaporodó méreganyagok miatt.
febr. 9
5:39
A férfiak kopaszodásának okai (WebBeteg)
A külsővel való foglalkozás általában a nőknél kerül szóba, azonban van egy jelenség a férfiak életében, mely igencsak érzékenyen érinti őket egytől-egyig. Ez nem más, mint a kopaszodásuk. Érthető, hogy a fiatalságot szimbolizáló dús haj ritkulása, valamint a haj vonalának fokozatos hátrahúzódása nagymértékben megviseli őket. Nézzük, mi áll a probléma hátterében.
febr. 9
5:45
Mennyi só van egy szelet kenyérben? (Infostart)
Tíz amerikaiból kilenc túl sok sót vesz magához, ám ennek vezető oka nem a chips vagy a pattogatott kukorica, hanem a kenyér és a péksütemények - közölték az amerikai járványügyi hatóság, a CDC kutatói.
febr. 9
6:03
Ha ebbe a férfiba bele esel, sose hevered ki... (Életforma)
Kedves, figyelmes, óvatosan közelít, a csábítás nagy mestere. A verbális és non-verbális kommunikáció minden fajtáját beveti a hódítás során. A tekintete szinte feléget, de soha nem mondja el, mit gondol igazából. Ő a tökéletesnek ígérkező Casanova. Mindig tudja, mit kell tennie, hogy a hölgyeménye legbelül teljesen odáig legyen érte. Csodálatos együtt töltött órák és lélekölő, önmarcangoló…
febr. 9
7:45
Tíz dolog, amit nem tudott a fogamzásgátlásról (WebBeteg)
Következő cikkünkben a fogamzásgátlással kapcsolatos tíz leggyakoribb tévhitet vesszük sorra.
febr. 9
8:09
Nem tudod rávenni magad a mozgásra? Szerezz be egy kutyát! (Életforma)
Népbetegség az elhízás, amely a helytelen táplálkozás mellett mozgásszegény életmódunknak is következménye. Az autózás, az ülőmunka, a stressz számos más súlyos bajt is előidéz, például szív- és érrendszeri, daganatos, mozgásszervi és az emésztőrendszeri megbetegedéseket.
febr. 9
9:39
Több autó rohant egymásba az M1-M7-esen (Infostart)
Több autó ütközött egymásnak az M7-es és az M1-es autópálya közös szakaszán a főváros határában. A sztrádán a leállósávot lezárták.
febr. 9
9:51
Schirilla György - Embert próbáló téli úszás immár 15 éve (WebBeteg)
A hétvégén, Szarvason, a Holt-Körösben folytatja 15 éve elkezdett sorozatát Schirilla György úszó, aki egy szép hagyományt visz tovább, édesapja ugyanis 1957-től, 37 éven keresztül rendszeresen átúszta télen a Dunát. Fontos számára az egészséges életmód népszerűsítése, az úszás mellett rendszeresen szervez országos hírű futásokat karitatív céllal.
febr. 9
10:15
Mínusz 26,1 fok volt Baján (Infostart)
Várhatóan nem dől meg sem az országos, sem a budapesti hidegrekord a napokban, bár az elmúlt éjszaka mínusz 26,1 fokot mértek Baján, ez másfél fokkal volt melegebb, mint az ezen a napon mért eddig leghidegebb - mondta el Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
febr. 9
10:54
Piaci ellenőrzés a fogyasztók védelmében (WebBeteg)
Avas olívaolajat, ecetszagú bort és ehetetlen halat is találtak Európa-szerte, amikor egyszerre tíz ország nyomozói és szakhatóságai csaptak le a hamis és veszélyes élelmiszerek, gyógykészítmények és ruhák forgalmazóira, a titkos akciót az Interpol és az Europol szervezte - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.
febr. 9
11:09
Szereted a hagymát? Íme 3 ínycsiklandozó recept! (Életforma)
Ha szereted a hagymás finomságokat, ezt a 3 receptet neked találták ki: Töltött sült hagyma, hagymás burgonyalángos, és töltött hagyma fehérboros mártással... Jó étvágyat!
febr. 9
11:27
Fagyszünet a csehimindszenti oktatási intézményekben (Infostart)
Fagyszünetet rendelt el a fenntartó önkormányzat a Vas megyei csehimindszenti iskolában és óvodában - írta csütörtökön a Vas Népe.
febr. 9
11:57
Astellas-díjasok: a WEBBeteg.hu újságírója is a díjazottak között (WebBeteg)
Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat. A budapesti Művészetek Palotájában a díjazottak tiszteletére rendezett díjátadó gálán az Astellas-díjjal elismert orvosokat a helyszínen ugyan csak mintegy százan köszönthették, a pályázat weboldalán zajló internetes közvetítésnek köszönhetően a rangos eseményt ezrek követték…
febr. 9
14:03
Mentális retardáció: terápia és kilátások (WebBeteg)
Legfontosabb a megelőzés. A családtervezés, terhesgondozás nem titkolt célja, hogy segítsen megelőzni a hiánybetegségek, drogok, alkohol okozta károsodásokat, még időben kiszűrni genetikai rendellenességeket.
febr. 9
16:09
Országszerte növekszik a légszennyezés mértéke (WebBeteg)
Országszerte tovább romlott a levegő minősége: csütörtökön már öt település levegőjét minősítette veszélyesnek az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) a szálló por magas koncentrációja miatt. A fővárosban továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
febr. 9
17:09
Közeleg a "vegyünk-csokit" ünnep. Ezzel lepd meg a párod! (Életforma)
Be my Valentine! Vajon ez egy újkori „kötelező” vegyünk-csokit ünnep? Vagy inkább egy középkorból fennmaradt apropó a szerelemnek egy kis figyelmességre? És vajon a modern kor Valentinjei, hogy állnák a próbát?
febr. 9
19:15
Újra divat a családfa-kutatás a facebookon is (Életforma)
Fel tudná sorolni nyolc dédszülőjének adatait? Ha igen, akkor ez azt jelenti, hogy ahhoz az egy százalékhoz tartozik, akik tisztában vannak felmenőikkel. Ellenkező esetben beavatjuk a családfakutatás rejtelmeibe. És a közösségi oldalaknak köszönhetően gyorsabban megtalálhatja rokonait!
febr. 9
20:21
A horkolás tünet! (WebBeteg)
A horkolás és az alvási apnoe kialakulásában az egészségtelen táplálkozás, az elhízás és a mozgásszegény életmód is szerepet játszik. Rendszeres mozgással nem csak a cukorbetegség és szív-és érrendszeri elváltozások előzhetők meg, de az alvászavarok, horkolás is kezelhetők.
febr. 9
21:57
Több mint 180 millió dollárt ér Elizabeth Taylor hagyatéka (Infostart)
A műalkotások elárverezésével véget ért az Elizabeth Taylor hagyatékából rendezett aukciósorozat, amely végül több mint 180 millió dolláros (39,5 milliárd forintos) összbevételt hozott - vont mérleget a Christie's csütörtökön.

Keresés