2012. március 14. szerda

márc. 14
0:06
Fel kell gyorsítani az intézményátvétel folyamatát (WebBeteg)
Fel kell gyorsítani az egészségügyi ellátórendszer átalakítását, a városi fekvőbeteg-intézmények átvételét májusban le kell zárni - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.
márc. 14
7:27
Kérdések és válaszok az alma egészségi hatásairól (WebBeteg)
Az alma mindannyiunk által ismert, legkönnyebben elérhető és talán legnépszerűbb gyümölcs. A WEBBeteg újságírója szakértőket kért fel arra, hogy értelmezzék az interneten terjedő, ám gyakran félrevezető vagy féligazságokat tartalmazó állításokat.
márc. 14
9:06
Kutyákkal a rák ellen (Metropol)
A közeljövőben végre tudományosan is bebizonyíthatják, hogy négylábú „szakértőik” valóban felismerik-e a tüdőrákos megbetegedéseket.
márc. 14
9:08
Csak a behívott nők fele megy szűrésre (Metropol)
Lakosságalapú emlőrák-szűrés szervezett formában csak néhány országban van a világon. Európában Svédország, Spanyolország és az Egyesült Királyság mellett hazánkban is.
márc. 14
9:33
Egészségpénztári kártya: prevenció nélkül (WebBeteg)
Módosult az idei évtől az egészségpénztáron keresztül elszámolható szolgáltatások köre, amelyből kikerült egyebek mellett a gyógy és egészségügyi üdülés, a gyógyfürdőben igénybe vehető gyógykezelés és az életmódjavító kúra. Mi áll a háttérben?
márc. 14
9:42
A jó alvás lehetne az agy tápláléka (Metropol)
Nem pihenjük ki magunkat, napközben is küszködünk az álmossággal, és főleg igaz ez a fiatalokra és a nőkre, legalábbis a két felmérés szerint.
márc. 14
9:57
Napi tipp: egyen ma egy almát (hvg.hu)
Többek között a gyenge immunrendszeren is segít az alma.
márc. 14
10:33
Néhány órás kislányt tettek a kanizsai kórház inkubátorába (hvg.hu)
Egészséges újszülöttet helyeztek el szerda reggel a nagykanizsai kórház babamentő inkubátorában, annak működése óta először - tudatta a Kanizsai Dorottya Kórház.
márc. 14
10:36
Mikor gondoljon kötőhártyagyulladásra gyermekénél? (WebBeteg)
A kötőhártyagyulladás (conjunctivitis) gyakran gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő kezelés lerövidíti a betegség időtartamát, csökkenti a szövődményeket.
márc. 14
11:39
Fogamzásgátlás és kényelem (WebBeteg)
Sok szó esik a választható fogamzásgátló módszerek hatékonyságáról, megbízhatóságáról, esetleges mellékhatásairól. Mivel a nők nagy része sok évig használja egyik vagy másik megoldást, nem elhanyagolható szempont az egyes módszerek egyszerűsége, kényelme sem! A következő cikkben sorra vesszük a különböző fogamzásgátlási módszereket - elsősorban a kényelem szempontjából.
márc. 14
12:57
Engedélyezték az abortuszt egy megerőszakolt lánynak Argentínában (hvg.hu)
Egységes joggyakorlatot teremtő ítéletet hozott csütörtökön az argentin legfelsőbb bíróság egy megerőszakolt fiatal lány ügyében, aki a végzés szerint megszakíthatja terhességét, pedig a latin-amerikai ország abortusztörvénye ezt nem tenné lehetővé – írják a BBC honlapján.
márc. 14
13:36
Császármetszés után kockázatosabb a termszetes szülés (Metropol)
Azoknál a nőknél, akik császármetszéssel hozták világra első gyereküket, nagyobb a baba és az anya egészségügyi kockázata, ha a természetes, hüvelyi utat választják a második szülésnél, mint amikor újra a császármetszés mellett döntenek - állapították meg ausztrál kutatók.
márc. 14
14:48
A koraszülések számát is csökkenti (WebBeteg)
Tíz százalékkal csökkent a koraszülések aránya Skóciában, amióta 2006-ban megtiltották a dohányzást a nyilvános helyeken - ismertette a friss kutatási eredményeket a BBC hírportálja
márc. 14
15:57
A zsír minőségétől is függ a spermiumszám (hvg.hu)
A sok telített zsírsavat tartalmazó étrend a spermiumszám csökkenésével köthető össze, míg az omega-3 zsírsavakat tartalmazó étrend mellett nagyobb a spermiumok koncentrációja - idézte amerikai kutatók megállapítását a BBC hírportálja.
márc. 14
17:27
Milyen időre számíthatunk a hosszú hétvégén? (Infostart)
Tavaszias idő lesz a hosszú hétvégén, szombaton lesz a legmelegebb, de éjszaka még fagypont körüli hőmérsékletre kell számítani - közölte Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
márc. 14
17:45
"Az elvándorló orvosoknak igaza van, de mi lesz az itthon maradókkal?" (hvg.hu)
Epekő műtétre javasolták a Praxis blog szerzőjét, aki saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor négy ajánlott orvosból három már külföldre költözött.
márc. 14
17:57
A nikkel allergia kezelhető! (WebBeteg)
Vörös foltok, kiütések és viszketés – a nikkel allergia jól ismert tünetei. Kialakulásukhoz sok esetben elég egy rosszul megválasztott fülbevaló, nyaklánc, vagy öv.
márc. 14
18:03
Pluszpontot kapnak a nők a bécsi orvosi egyetemi felvételin (hvg.hu)
A bécsi orvosi egyetem nemük alapján fogja értékelni az idén felvételizőket, előnyben részesítve a nőket.
márc. 14
18:39
Fotók: százak demonstráltak a szolnoki MÁV Kórház megmaradásáért (hvg.hu)
Demonstrációt tartottak a szolnoki MÁV Kórház fekvőbeteg-ellátó osztályainak megőrzéséért, illetve a meglévő munkahelyek megtartásáért szerdán a Tisza-parti városban; az intézmény bejárata előtt több százan gyűltek össze.
márc. 14
19:33
Megalázó teszt miatt mentegetőzik egy légitársaság (Infostart)
Bocsánatkérésre kényszerült egy ír légitársaság, miután nyelvi teszt kitöltésére kötelezett egy Írországban élő görög nőt útlevele és állampolgársága hitelességének bizonyítása céljából.
márc. 14
20:09
Cipőkollekcióval jelentkezik Madonna (Infostart)
Első cipőkollekcióját dobja piacra Madonna.
márc. 14
21:06
A házasság vége - A pszichológus tanácsai válás esetére (WebBeteg)
Magyarországon közel minden második házasság felbomlik, tehát kb. minden második gyereket elvált szülők nevelnek fel. Ha van még remény arra, hogy férj és feleség megtalálja a közös hangot, érdemes mindent megtenni azért, hogy kapcsolatunk harmonikusabbá váljon, de...
márc. 14
21:21
A kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás (Infostart)
A kijelölt tűzrakó helyeken is tilos a tűzgyújtás és a nyílt láng használata, mert a fokozott tűzveszély miatt országos tűzgyújtási tilalom van érvényben - tájékoztatott a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Erdészeti Igazgatóság.
márc. 14
21:57
Katták születtek Veszprémben (Infostart)
Négy kis gyűrűsfarkú maki, más néven katta látta meg egyszerre a napvilágot a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban - közölte a park szóvivője.

Keresés