2012. március 2. péntek

márc. 2
0:15
Alapítvány a szenvedélybetegekért (WebBeteg)
Sokan bizonyára úgy vélik, hogy a függőség egyenlő a droghasználattal, az alkoholizmussal, esetleg gyógyszerszedéssel, hiszen a mindennapokban ilyen "belőtt" fiatalokat és idősebbeket lehet látni az aluljárókban vagy kieső helyeken.
márc. 2
8:27
Hiába a tavasz, a hideg már a spájzban van (hvg.hu)
Pénteken tovább melegszik az idő, de már a hideg levegő beáramlása is megkezdődik a magasban. A szél zavaró lesz, fejfájás, reumás panaszok jelentkezhetnek.
márc. 2
8:39
A fogamzásgátlási módszerek legkorszerűbb típusai (WebBeteg)
A nem kívánt terhesség elleni védekezés igénye egyidős az emberiséggel. Régészeti kutatások bizonyították, hogy óvszert már az ókori Egyiptomban is használtak. A korszerű fogamzásgátlási módszerek azonban csak azután terjedhettek el széleskörűen, hogy a gyógyszeripar olcsón, nagy mennyiségben tudott fogamzásgátló hatóanyagot előállítani. Ez az 1960-as években az Egyesült Államokban következett be.
márc. 2
9:42
Az alultápláltság rontja a rákbeteg terápiás esélyeit (WebBeteg)
A rákbetegek (az onkológiai esetek) magas száma részben az egyéni felelőtlenség következménye is lehet, mondja dr. Simon Tamás.
márc. 2
10:51
Röntgen mutatta ki a nő tüdejében a lázmérőt (hvg.hu)
Egy kínai nő negyvennégy éve él lázmérővel a tüdejében.
márc. 2
10:53
Ezért ne üljünk sokat egy helyben (hvg.hu)
Egyértelmű, hogy a munkateljesítménynek jót tesz az íróasztalnál töltött rengeteg idő, de ha túlzásba visszük az ücsörgést, az egészségünk láthatja kárát.
márc. 2
11:09
A kortársak nyomására lesznek anorexiásak a lányok (hvg.hu)
Az anorexia társadalmilag átadott, a kortárs csoportok nyomása alatt kialakuló rendellenesség, és elterjedtebbnek tűnik olyan országokban, mint Franciaország, ahol a nők átlagosan karcsúbbak - állapították meg kutatásukban a London School of Economics and Political Science munkatársai.
márc. 2
12:21
Vége a télnek. Mire figyeljünk? (hvg.hu)
A jó idővel a tavaszi fáradtság is megérkezhet, ám ez nem betegség, hanem tél végi hiányállapot – kezeljük is így.
márc. 2
13:15
Razziákkal ellenőrizte az ÁNTSZ a dohányzási tilalmakat (hvg.hu)
Két hónap alatt mintegy tízezer helyen vizsgálták az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) munkatársai a nemdohányzók védelméről szóló, január elsején életbe lépett törvény szigorításainak betartását; az ellenőrzések során több mint félezer helyen találtak különböző hiányosságokat.
márc. 2
14:09
A teszttel kiszűrt méhnyakrák 92 százalékban gyógyítható (hvg.hu)
A méhnyakrákos páciensek 92 százaléka gyógyult meg, ha Pap-teszttel szűrték ki betegségüket, míg 66 százaléka, ha elsőként a tünetek alapján diagnosztizálták a daganatos elváltozást - közölték svéd kutatók a The British Medical Journal (BMJ) című orvosi folyóiratban.
márc. 2
14:27
Rejtélyes betegség, amely fiatal nőket érint (hvg.hu)
A rejtélyes betegség a nők akár 20 százalékát is érintheti, leginkább a termékeny korosztályt, nagy fájdalommal jár, kezelés nélkül pedig meddőséget okozhat. Csak tévhit, hogy köze lehet a rákbetegséghez. Március 2-8. az endometriózis hete, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a betegségre, illetve a kezelés lehetőségeire.
márc. 2
14:45
Egy tetoválás, amely betegségeinkről árulkodik (hvg.hu)
Noha a tetoválások leginkább a divat és az önkifejezés eszközei, az Egyesült Államokban kezdik felismerni, hogy tetoválások akár potenciális életmentő fontosságú információkat is tartalmazhatnak, például a sérülteket ellátó orvosok számára.
márc. 2
16:33
Újabb elmélet, hogy miért nem tudunk lefogyni (hvg.hu)
Egy új tanulmány azt állítja, agyunk edzésével érhetjük el, hogy lefogyjunk és megőrizzük testsúlyunkat. Mindehhez pedig az kell, hogy a testünk és az agyunk folyamatosan kommunikáljanak.
márc. 2
16:35
Viselkedésterápiával kezelhetik a józsefvárosi drogosokat (hvg.hu)
Hamarosan elkészül Józsefváros saját külön stratégiája "a kábítószer-probléma kezelésére" - közölte az önkormányzat. Az egyik lehetséges terv az intenzív ambuláns kezelés, amelyben a kliensek 3-5 órás viselkedés, élmény- és kognitív terápián is részt vehetnek.
márc. 2
17:27
Fájdalmas lábproblémákat okozhat a kényelmetlen cipő (hvg.hu)
Eddig is köztudott volt, hogy a magas sarkú cipő viselése hosszú távon nem tesz jót a lábnak, ám nemrég arra is fény derült, hogy a benőtt lábujjkörmökért is ez a divatos lábbeli okolható.
márc. 2
19:09
Okozhatnak-e trombózist a fogamzásgátlók? (WebBeteg)
A fogamzásgátlók trombózisfokozó hatásával kapcsolatban elég sok tévhit él az emberekben. Prof. dr. Blaskó György, a Trombózisközpont véralvadási szakértője, belgyógyász, klinikai farmakológus megvilágítja a helyzetet.
márc. 2
20:27
Megugorhat a német szervdonorok száma (hvg.hu)
Németországban a törvényhozás összpárti egyetértésben átalakítja a szervadományozás szabályait, a változtatások célja az, hogy minél többen ajánlják fel szerveiket beteg emberek életének megmentésére.
márc. 2
20:27
Harmadszor is február 29-én szült egy amerikai nő (Infostart)
Már nem egyedülálló a világon az a norvég család, amelyben mindhárom gyerek február 29-én született, ugyanis e hét szerdán egy amerikai nő szintén "triplázott".
márc. 2
21:15
Az ileosztóma: Mikor van rá szükség, hogyan működik? (WebBeteg)
Az ileosztóma egy operációval kialakított nyílás a hasfalon, melyen keresztül a vékonybél (ileum) egy kis szakaszát kivezetik a testfelszínre.

Keresés