2012. március 6. kedd

márc. 6
5:45
Amit az elektromos cigarettáról tudni érdemes (Infostart)
A dohányzás miatti egészségveszteség mérsékelése, a dohányzás megelőzése, a dohányzásról való leszokás elősegítése, a dohányfüst expozíció csökkentése kiemelt népegészségügyi prioritás világszerte, így hazánkban is. A szabályozás szigorodása, a megváltozott egészség- és szociális kultúra elősegíti, hogy egyre kevesebben szoknak rá a dohányzásra, és egyre több dohányos próbálja letenni a…
márc. 6
6:06
A szexuális úton terjedő betegségek és tüneteik (WebBeteg)
A nemi szerveket érintő, szexuális úton terjedő betegségek miatt kevesen fordulnak személyesen orvoshoz. Az emberek többsége szemérmes, nehezen tárulkozik fel, ezért is fontos a leggyakoribb nemi betegségekről beszélni.
márc. 6
7:51
Hirtelen havazás miatt lebénult Franciaország északi része (Infostart)
Közel négyezren rekedtek hétfőn este a francia szuperexpresszekben (TGV) Franciaország északi részén, Arras és Lille városa között a hirtelen érkezett havazás következtében kialakult közlekedési káoszban.
márc. 6
8:27
A reggeli fagyok jót tesznek az allergiásoknak (hvg.hu)
A mogyoró és az éger pollenje helyenként már magas szintet ért el néhány nappal ezelőtt, a mostani reggeli fagyok azonban mérséklik a kibocsátást. A száraz levegő és a napsütés növeli a hőérzetet, kompenzálja hidegbeáramlást. A légszennyezettség kissé növekszik.
márc. 6
10:18
Az endometriózis okai és tünetei (WebBeteg)
Endometriózisról akkor beszélünk, amikor a méh nyálkahártyája a méhen kívül máshol is megtalálható a szervezetben. Számos kellemetlen panasz mellett a meddőség egyik gyakori oka is lehet.
márc. 6
10:33
E-cigi helyett itt a nikotinos szájspray (hvg.hu)
Egy európai tanulmány szerint segíthet egyes dohányosoknak a leszokásban az a szájspray, amely a tapasznál és a rágóguminál gyorsabban juttat a szervezetbe egy meghatározott adag nikotint.
márc. 6
10:35
Tiszadobon nincs tanítás az influenza miatt (hvg.hu)
Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el keddtől a tiszadobi Széchenyi István Általános és Alapfokú Művészéti Iskolában az influenza okozta tömeges megbetegedések miatt; a helyi óvodában is szünet van - írta keddi számában a Kelet-Magyarország.
márc. 6
11:09
Világhíres dadogók és diszlexiások (Infostart)
Bruce Willis, Anthony Hopkins, Tom Cruise, Muhammad Ali, Jamie Oliver és Őze Áron. Néhány híresség, akik dadogással vagy diszlexiával küzdöttek, vagy küzdenek még ma is. A Logopédia Napja alkalmából Hegedűs Zsuzsa szemezett a nyelvi problémákkal világhírűvé válók népes táborából.
márc. 6
11:21
TAJ kártya: mikor, hogyan, mennyiért? (WebBeteg)
Szeretné tudni, milyen procedúra előzi meg a TAJ kártya kiváltását? Mi történik, ha elveszíti? Most minden kérdésére választ adunk.
márc. 6
11:27
Több, mint 800-an várnak veseátültetésre Magyarországon (hvg.hu)
A veseelégtelenség korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet szakemberek a Vese Világnapja alkalmából.
márc. 6
12:24
Policisztás vesebetegség (WebBeteg)
A policisztás vesebetegség a vese ritka, öröklődő megbetegedése. Kezdetben a tünetek nem specifikusak: hasi vagy deréktáji fájdalom tapasztalható.
márc. 6
12:57
Komoly következményei lehetnek a gyerekkori agyrázkódásnak (hvg.hu)
Agyrázkódásukat követően akár egy évig is fennmaradhat egyes gyerekeknél a feledékenység és a figyelemzavar, emiatt külön segítséget igényelhetnek az iskolában - figyelmeztettek amerikai kutatók tanulmányukban.
márc. 6
13:33
Mi lesz a forradalmi magyar gyógyszerből? (hvg.hu)
Nem túlzás, a HIV-fertőzöttek kezelését egy egyszerű tapasz forradalmasíthatja. Egy magyar kutatónő, Lisziewicz Julianna és a Genetic Immunity amerikai-magyar gyógyszercég már évek óta ezen a fejlesztésen dolgozik. A tapasz az immunrendszert használja fel a betegség legyőzéséhez.
márc. 6
13:51
Városi legenda, hogy a mentősök terjesztenék az ICE rendszert (hvg.hu)
Újból szárnyra kapott az évek óta terjedő körlevél az ICE-rendszerről, melyből terjesztői szerint baleset esetén a mentősök értesíthetnék a hozzátartozókat.
márc. 6
14:30
Ellátás és egészségügyi szolgáltatás – kinek, mikor jár? (WebBeteg)
Aki rendelkezik TAJ kártyával, még nem biztos, hogy biztosított, így nem szerezhet jogosultságot a társadalombiztosítás ellátásaira. Tehát hiába van születésünk óta a tárcánkban a kártya, ha nem vagyunk jogosultak, mert például nem fizetik utánunk a járulékot, vagy nem jelentettük be a változásokat.
márc. 6
15:33
A Vese Világnapja - Veseelégtelenség, dialízis, transzplantáció (WebBeteg)
A veseelégtelenség korai felismerésének fontosságára hívják fel a figyelmet szakemberek a Vese Világnapja alkalmából.
márc. 6
15:57
Megdőlt egy alvással kapcsolatos tévhit (hvg.hu)
Az alvási zavarok és a nappali fáradékonyság kevésbé jellemző az idősebbek körében. Gyakorlatilag minél idősebb az ember, annál jobban alszik, derült ki egy új felmérés eredményeiből.
márc. 6
15:59
Az ENSZ is a "chipsadó" bevezetését támogatja (hvg.hu)
Adó kivetését javasolja az egészségtelen üdítőitalokra, köztük a kólára és mindenfajta "hulladékételre" (junk food) a gazdag országokban elterjedt egészségtelen táplálkozás elleni küzdelem jegyében az ENSZ szakértője.
márc. 6
16:15
Az AIDS-vakcina humán tesztjét tervezi Kuba (hvg.hu)
Kubai biotechnológusok csapata egereken sikeresen tesztelt egy új AIDS-vakcinát, és készen állnak arra, hogy hamarosan megkezdjék a humán kipróbálást is - jelentették be vezető kubai kutatók egy havannai biotechnológiai konferencián.
márc. 6
17:39
A kontaktlencsét viselőknek is kell(ene) szemüveg (WebBeteg)
Ha valaki kontaktlencsét visel, az nem azt jelenti, hogy szemüvegre már nincs is szüksége többé. Bármilyen korrekciót érintő változást megelőzően egy korrekt vizsgálat kivitelezéséhez lágy lencsét viselőknek a vizsgálat előtt 12 órával már nem szabadna lencsét viselniük.
márc. 6
19:15
Hol terem a joghurt? (Infostart)
Az általános iskolások komoly ismeretbeli hiányosságát fedte fel egy ausztrál tanulmány, amely szerint a 10 és 12 év közötti gyermekek háromnegyede gondolja, hogy a pamutzoknit az állatok szőréből készítik, több mint egynegyedük pedig azt, hogy a joghurt fán terem.
márc. 6
19:51
Rontja a memóriát a szívelégtelenség (hvg.hu)
Rontja az emlékezőtehetséget és a gondolkodás gyorsaságát a szívelégtelenség - közölte ausztrál kutatók nagy figyelmet keltő vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal című szakfolyóirat.
márc. 6
20:09
Hová tűntek a medvék? (Infostart)
A természetvédők számára eddig ismeretlen okokból eltűntek a barnamedvék az észak-morvaországi Beszkidek térségéből.
márc. 6
21:03
Szégyen-e pszichológushoz járni? (hvg.hu)
A kiszámíthatatlan gazdasági helyzet nem tett jót lelki nyavalyáinknak. De mennyire degradáló, ha valakiről kiderül, hogy pszichológushoz jár? Titkolózni persze lehet, mert úgy is kiönthetjük lelkünket egy lélekbúvárnak, hogy ki sem mozdulunk otthonról. Ma már ugyanis nem ritka, hogy pszichológusunk online, virtuális díványán rendel.
márc. 6
21:51
Milyen tünetekkel jár a leukémia? (WebBeteg)
A leukémiák kezdeti tünetei általánosak, általában enyhék és nem specifikusak. Igen nehéz ezért a korai felismerésük, hiszen a panaszok miatt kevesen fordulnak időben orvoshoz, és a panaszok sem utalnak egyértelműen a leukémiára.
márc. 6
23:57
Az ételallergia és tünetei (WebBeteg)
Bár sok ember rosszul bír bizonyos ételeket, a valódi ételallergia (amely az immunrendszer túlérzékenységét jelenti bizonyos anyagokra) nem olyan gyakori, mint ahogy azt gondolnánk.

Keresés