2012. március 8. csütörtök

márc. 8
0:06
Hogyan előzze meg a mélyvénás trombózist? (WebBeteg)
A mélyvénás trombózis veszélyes, sokszor halálos szövődményekkel járhat. Mozgással és odafigyeléssel a mélyvénás trombózisok egy része megelőzhető.
márc. 8
3:15
Hogyan alakul ki a sclerosis multiplex? (WebBeteg)
Az orvosok és a kutatók jelenleg nem tudják pontosan, mi váltja ki a sclerosis multiplexet előidéző autoimmun folyamatot, ám úgy tűnik, hogy az arra érzékeny betegekben egy kiváltó tényező szükséges a folyamat elindításához.
márc. 8
6:24
Egyre több gyermek szenved vesekőtől (WebBeteg)
Egyre több gyermek szenved vesekőtől, amit az orvosok a túlzott hamburger, sültkrumpli és sós chipsek fogyasztásával hoznak összefüggésbe.
márc. 8
6:57
Kényeztesd masszázzsal a partnered nőnapon is! (Blikk)
Nemcsak a reggeli kávé elkészítésével vagy egy szál virággal kedveskedhetsz hölgyismerőseidnek ezen a napon. Egy kényeztető masszázs is remek meglepetés lehet! Ha megfelelően tájékozódsz a témában, akár néhány technikát te is elsajátíthatsz, de ajándékutalvánnyal is meglepheted szíved választottját.A masszázs segít az ellazulásban. Ismerd meg te is a különböző fajtákat!
márc. 8
8:45
Melegfront után délután jön a hidegfront (hvg.hu)
Csütörtök előbb egy meleg-, a délutáni órákban északnyugat felől már egy hidegfront éri el térségünket. A borús, változékony idő fejfájást, bágyadtságérzetet válthat ki.
márc. 8
9:39
A vízhiány a szellemi teljesítményre is kihat (hvg.hu)
Nemcsak testünket befolyásolja, hanem hangulatunkat, szellemi teljesítményünket is rontja az enyhe vízhiányos állapot; különösen igaz ez a nőkre - állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.
márc. 8
10:51
Súlyos Alzheimer-kórnál is segíthetnek a gyógyszerek (hvg.hu)
Azok az Alzheimer-kórban szenvedő páciensek, akik egy gyakran alkalmazott szert szednek, akkor is profitálnak belőle, amikor betegségük már közepes vagy súlyos stádiumig haladt előre, ezért már nehéz megmondani, hogy jót tesz-e a kezelés vagy sem - állapították meg tanulmányukban brit kutatók.
márc. 8
11:09
Így ne szakíts! (Blikk)
A szakítás minden esetben kellemetlen. Akad viszont néhány módszer, amit érdemes mellőzni, ha nem akarunk exünknek maradandó lelki sérülést okozni.
márc. 8
11:27
Videó: ilyenkor 2-3 napig ne menjünk orvoshoz (hvg.hu)
Egyre többen keresik fel orvosukat magas lázzal, végtagfájdalommal, rossz közérzettel, influenzaszerű tünetekkel. Évek óta nem volt annyi szövődmény, mint mostanában – mondta Komáromi Zoltán háziorvos, országos szakfelügyelő főorvos az Országos Tisztifőorvosi Hivatal március 7-iki sajtótájékoztatóján.
márc. 8
11:29
Börtönbe került a PIP mellimplantátumok gyártója (hvg.hu)
Óvadékfizetés elmulasztása miatt börtönbe került a nemzetközi egészségügyi botrány középpontjában álló francia mellimplantátumot gyártó vállalat alapítója.
márc. 8
11:39
Az orvosok már bíznak a helyzet javulásában (WebBeteg)
Az elmúlt egy év negatív trendjét követően az orvosok bizalma és várakozása egyértelműen javult az év elején. Ezzel szemben a lakosság idénre még romló körülményeket jelez előre, és öt év távlatában várja az egészségügy helyzetének javulását.
márc. 8
12:57
Segít a vércukorszinten az evés utáni séta (hvg.hu)
Segíti a szervezet glükóz- és inzulinszintjének csökkentését, ha étkezés után nem üldögélünk órákig, hanem húsz percenként felállunk és járkálunk kicsit - állapították meg tanulmányukban ausztrál kutatók.
márc. 8
13:51
Forradalmian új eljárással építenek új fogakat (hvg.hu)
Sokan élnek fogimplantátumokkal, ám a beültetést követően gyakran akár fél évbe is beletelhet, mire az implantátum annyira erősen rögzül, hogy nyugodtan rághatnak is vele. A svédországi Linköping Egyetem kutatói azonban egy forradalmian új megoldással rukkoltak elő, aminek segítségével lerövidíthető ez az időszak.
márc. 8
14:09
Szcientológus prospektust osztogattak egy óvodában (hvg.hu)
Egy XVI. kerületi önkormányzati óvodában pár hete egy egészségről szóló kiadványt kaptak a gyerekek. A szülők vették észre otthon, hogy azt az a Lenkei Gábor adta ki, akinek a nevéhez több vitaminkészítmény fűződik, és saját bevallása szerint is szcientológus. Ezt több szülő is aggályosnak tartotta.
márc. 8
15:57
Bonyolultabb a rákos daganatok génmutációja, mint gondolták (hvg.hu)
Ha a daganatból csak egy helyről vesznek mintát, annak genetikai elemzése nem ad teljes képet, így előfordulhat, hogy a célzott rákgyógyszer nem éri el hatását - állapították meg tumorminták génmódosulatainak elemzésével brit kutatók. Tanulmányuk szerint több genetikai különbség van, mint hasonlóság egy adott tumor különböző helyeiről vett minták között, és további géneltérések tapasztalhatók a…
márc. 8
15:57
Vigyázzunk a vitaminokra! (Blikk)
Gondolt-e már valaha arra, hogy főzéskor mennyi tápanyag vész el? Összeállításunkban hasznos tippeket és jótanácsokat olvashat a vitaminok megőrzésének fortélyairól.
márc. 8
15:59
Cirkuszi kalandok (Blikk)
márc. 8
18:57
Meglepő kutatás: a billentyűzet is befolyásolhatja a szavak jelentését (hvg.hu)
Egy friss kutatás azt állítja, a gépelés módjától is függ, hogyan értelmezzük a szavakat. Attól függően érezzük pozitívnak egy szó jelentését, hogy mennyire könnyű leírni.
márc. 8
19:15
Vaj vagy margarin: melyik az egészségesebb? (hvg.hu)
Egy régi-új körlevél azzal riogat minket, hogy a margarint mindössze “EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen”, és a hangyák sem nyúlnak hozzá. A kémia ismerői ezen csak mosolyognak, és állítják: a vaj és a jó minőségű margarin közötti választás ma már csak ízlés és pénztárca kérdése.
márc. 8
22:09
A férfi meddőség okai (WebBeteg)
Magyarországon különböző felmérések szerint a párok 10-18 százaléka meddő. A meddőség okának felderítéséhez mindkét fél vizsgálata elengedhetetlen.

Keresés