2016. március 8. kedd

márc. 8
0:45
A macskanyávogás betegség (WebBeteg)
Ez az örökletes kórkép a típusos sírásról kapta a nevét. Az újszülöttek világrajövetelük után gégefejlődési rendellenesség miatt olyan hangon sírnak, ahogy a macskák nyávognak. Sajnos azonban nem ez az egyetlen velejárója a betegségnek.
márc. 8
13:21
Zika-láz - Baktériummal beoltott szúnyogokkal állítják meg a dengue lázat és a Zika-lázat Vietnamban (WebBeteg)
A Zika-láz és a dengue láz terjedését is meg lehet gátolni azzal az új módszerrel, amelyet Vietnamban alkalmaztak tudósok: a Wolbachia nemzetségbe tartozó baktériummal oltották be a Zika-lázat terjesztő egyiptomi csípőszúnyogok lárváit.
márc. 8
15:27
Minden második sókezelést nyújtó szolgáltató mérgezheti a betegeket (WebBeteg)
A sókezelést nyújtó hazai szolgáltatók mintegy felénél nem lehet pontosan tudni, hogy milyen sót használ, és mindössze tizedük alkalmazza a leghatékonyabb megoldást jelentő, kockázatmentes, nagytisztaságú orvosi sót.
márc. 8
15:29
A biológiai terápia szerepe a gyógyításban (WebBeteg)
A biológiai terápia célzott kezelés, ami azt jelenti, hogy a gyulladásos folyamatot vagy a daganatos sejtek szaporodását a sejtszintű biokémiai vagy biológiai folyamatok egy meghatározott pontján gátolja.
márc. 8
16:06
Sikeres méhátültetés az Egyesült Államokban (Metropol)
A Cleveland Clinic szakemberei tíz éve tanulmányozzák a méhtranszplantáció lehetőségeit. 26 éves páciens a februári műtét óta gyorsan gyógyul.
márc. 8
16:36
Egyre olcsóbb a biztosítás (Metropol)
Folytatódott az online kötött lakásbiztosítások átlagdíjának lassú csökkenése tavaly a Netrisk.hu adatai szerint.
márc. 8
22:45
A cervikális diszplázia természetes módszerekkel történő kezelése (WebBeteg)
A cervikális diszplázia a méhnyakrákot megelőző állapotot jelenti, melynek hagyományos kezelésénél a cél az abnormális sejtek és a vírust tartalmazó felső nyálkahártyaréteg eltávolítása. Ez a diszplázia mértékétől függően történhet kryoterápiával, lézer terápiával, hideg késes kúpkimetszéssel vagy LEEP kacskonizációval.

Keresés