2010. február 16. kedd

febr. 16
8:12
Részben törölné a szmogriadót az ombudsman (Vezess)
A sárga matricás gépjárművek közlekedési korlátozásának felülvizsgálatát kezdeményezte Szabó Máté. Az országgyűlési biztos javasolja a szmogriadó idején alkalmazható közlekedési korlátozások elhalasztását mindaddig, amíg Budapesten a megfelelő kapacitású közösségi közlekedési rendszer lesz.
febr. 16
8:48
Drágán spórol a dízel (Vezess)
Pár éve ámulva vezettük a 315 lóerős S80-at, a V8-as motorral a Volvo felzárkózott a német konkurensekhez. A világ nagyot változott, most a minél alacsonyabb szén-dioxid-emisszióval lehet villogni. De nem lehet, hogy a Volvo túl messzire ment az 1,6 literes dízellel?
febr. 16
9:06
4 litert fogyaszt az új Peugeot limuzin (Vezess)
A Genfi Autószalonon állítja ki először új 5 by Peugeot tanulmányautóját a Peugeot. A dízel-elektromos jármű bepillantást enged a francia gyár jövőjébe. Láthatjuk, milyen lehet a következő nagy limuzin a Peugeot-tól.
febr. 16
10:18
F1: Távozott a Mercedes vezérkara (Vezess)
Sajtóértesülés szerint a Mercedes GP korábbi vezetői és egyben résztulajdonosai távoztak a csapattól, egyedül Ross Brawn maradt a brawnos gárdából.
febr. 16
10:20
Új kisautó a Toyotától (Vezess)
A Daihatsuval közösen elkészítette új kisautóját a Toyota. A második generációs Passo egyelőre japánban árusítják, de nem elképzelhetetlen az európai megjelenése.
febr. 16
10:45
Teljes vezérkarváltás a Mercedes GP-nél (F1világ)
Sajtóértesülések szerint Ross Brawn kivételével távoztak a Mercedes Grand Prix korábbi vezetői és résztulajdonosai, és helyüket a csapat 30%-át birtokló Abaar vezetői vették át, így egy új topmenedzsmenttel kezdi meg a szezont a brackley-i bázisú alakulat.
febr. 16
11:48
F1: A Force India újabb ugrásra készül (Vezess)
A Force India a tavaly rögtön dobogós helyezés formájában megvalósult első pontszerzése után 2010-ben még tovább lépne, az év végén az első öt között szeretne végezni a kiscsapat.
febr. 16
11:51
Massa nem érti, mit keres Heidfeld a kispadon (F1világ)
Felipe Massa értetlenül áll azelőtt, hogy miért nem kapott versenyzői ülést Nick Heidfeld az idei évre. A német pilóta a Mercedes tartalékversenyzői feladatait látja majd el idén, ami igencsak nagy visszalépés forma-1-es karrierjében.
febr. 16
12:06
Räikkönen meglepte navigátorát (Vezess)
A Citroën csapat vezetője, Olivier Quesnel méltatta Kimi Räikkönen a svéd ralin tett erőfeszítéseit, ugyanakkor időt kért új pilótája számára. Kaj Lindström a pilóta navigátora is elégedett volt.
febr. 16
12:08
Már nem csak a rendőrök traffipaxoznak (Vezess)
Rossz világ jön a gyorshajtókra, már nem csak a rendőrség vadászik rájuk. A XVIII kerületben már a városőrök is beélesítették kameráikat.
febr. 16
12:57
Ki mikor tesztel a héten Jerezben? (F1világ)
A héten ismét felbőgnek a motorok, és a csapatok tovább folytatják a munkát Jerezben, ahol már a múlt héten is négy napot eltöltöttek, javarészt esőben.
febr. 16
13:18
Megoldás a beragadó Toyota gázpedálra - videó (Vezess)
Világviszonylatban több millió, hazánkban több tízezer autót hív vissza a szervizeibe a Toyota a beragadó gázpedálproblémája miatt. Itt egy videó arról, mit is tesznek a javítás során.
febr. 16
13:36
F1: Csapattársat vár a USF1 pilótája (Vezess)
Az amerikai USF1 eddigi egyetlen versenyzője, az argentin Jose Maria Lopez szívesen látná maga mellett a csapattal hírbe hozott spanyol Adrian Vallest.
febr. 16
14:12
Szenzáció: magyar pilóta a világbajnokságon (Vezess)
Michelisz Norbert 2010-ben ott lesz a túraautó-világbajnokságon - jelentette be ma a csapata. A tavaly Európa-kupát nyert fiatalember a 2009-es bajnok autóval áll rajthoz a futamokon.
febr. 16
14:33
Schumacher: Bajnoki esélyes az új Mercedes (F1világ)
Michael Schumacher meg van győződve arról, hogy a Mercedes GP vadonatúj versenygépe lehetővé teszi számukra, hogy harcba szálljanak a világbajnoki címért, habár tisztában van azzal, hogy az első két teszten látottak alapján nem szabad messzemenő következtetéseket levonni az erőviszonyokról.
febr. 16
14:48
F1: Schumacher ajándéka a Magyar Nagydíjnak (Vezess)
Az idei Magyar Nagydíjon Michael Schumacher-tribünről is figyelhetik majd az eseményeket a szurkolók. Kétféle jegyet dobnak piacra.
febr. 16
15:39
Kubica elégedett a Renault munkájával (F1világ)
Annak ellenére, hogy az eső nem kedvezett csapatának, Robert Kubica úgy érzi, hogy komoly előrelépést sikerült elérniük a múlt heti tesztprogramon Jerezben, ahol nem a köridőkre, sokkal inkább a helyes beállítások megtalálására helyezték a fő hangsúlyt.
febr. 16
15:42
Fúrógépből autót (Vezess)
Idén is versenyt szervez az egyetemisták villanyautóinak a Bosch. A feltörekvő mérnökhallgatóknak szerszámgépeket is autóikba kell építeniük.
febr. 16
16:18
F1: A Stefan GP kibővíttetné a mezőnyt (Vezess)
Úgy tűnik, a szerb Stefan GP taktikát módosított, ahelyett, hogy valamelyik új csapat kidőlésére várna, 14. "férőhelyért" lobbizik az FIA-nál.
febr. 16
16:36
F1: Alonso a Ferrari kedvéért költözött (Vezess)
Fernando Alonso korábbi otthonából új csapata, a Ferrari központjához sokkal közelebbi Luganóba költözött.
febr. 16
19:18
F1: 11 csapat tesztel holnaptól (Vezess)
Holnap újraindul a tesztelés Jerezben, de a csapatok a legrosszabbra készülhetnek, az elmúlt két napban zuhogott, és ez várható egész héten.

Keresés