2008. január 18. péntek

jan. 18
5:16
Két, alacsonyabb beosztású munkatársat vontak felelősségre a MÁV-nál (Alternatív Energia)
Két, alacsonyabb beosztású munkatárs viseli csupán egyelőre a január 2-i vasúti káosz miatt a felelősséget, még ha ehhez látványos, ám súlytalan "vezéráldozatok" is társultak. A MÁV Zrt.-nél a vezető ügyeletes, míg a személyszállítási leánycégnél a fő forgalomirányító állásába került a "hófrász". Ezt a döntést a két hét alatt mindkét cégnél külön-külön lefolytatott belső vizsgálatok megállapításai…
jan. 18
5:27
Az MSZP ügyfélszolgálat akar lenni (Alternatív Energia)
Mától A józan ész nevében szlogennel indítja el népszavazási kampányát az MSZP. A szocialisták azt ígérik: nem fognak házalni, hanem az ország ügyfélszolgálataként akarnak működni. A Fidesz már megkezdett kampányának újabb állomása: a párt megerősítő népszavazást kezdeményez az egészségbiztosítási törvényről az Országgyűlésben. Így a megszavazott jogszabályt akkor kell az államfőhöz aláírásra…
jan. 18
5:33
A szocialista polgármester szerint az országos politika a másik oldalon mindenkiben ellenséget lát (Alternatív Energia)
A vasárnapi törökbálinti időközi választás tétje, hogy folytatódik-e az a változás, amit a település 2006-ban szükségesnek tartott - véli Keller László, az önfeloszlató képviselőtestület első embere, aki szerint elődje, mostani riválisa sokat tett azért, hogy a testület ne működjön tovább. Az MSZP-s polgármester szerint a vele szemben folyamatosan fellépő jobboldali többség nem szokott hozzá…
jan. 18
5:49
Továbbra sincs még kitűzve az első tárgyalási nap a Magyar Gárda feloszlatásának ügyében (Alternatív Energia)
Közös fellépésre kéri a főpolgármester a fővárosi pártok frakcióvezetőit a Magyar Gárda ellen. Demszky Gábor szerint a gárdisták korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy mai akciójuk "a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek ellen irányul". A liberális politikus szerint azzal…
jan. 18
5:51
Az ügyészség falaz a bántalmazó rendőröknek? (Alternatív Energia)
Egy hangfelvétel tanúsága szerint a Fővárosi Főügyészség szóvivője már a 2006. szeptemberében történt zavargások közbeni és utáni rendőri bántalmazásokat érintő tárgyalásokkor tudta, mely rendőrök szegték meg a törvényeket. Egy internetes portál beszámolója szerint a felvétel alapján Varga Gergely - aki korábban ügyész volt - azt mondta, nem a bűnösöket ültették a vádlottak padjára. Információi…
jan. 18
6:49
A Kultúra Magyar Városa címek átadása (Alternatív Energia)
Miskolc, Gyula és Tokaj kapja az idén a Kultúra Magyar Városa címet; az elismeréseket ma adja át Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára a települések vezetőinek Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A címet Miskolc a megyei jogú városok kategóriájában, Gyula a tízezer lakos feletti városok között, Tokaj pedig a tízezer lakos alatti…
jan. 18
6:52
Tömeges nagykövet-csere várható nyáron (Infostart)
Nyáron 18-20 országban nevezhet ki új nagykövetet a Külügyminisztérium - értesült az InfoRádió külügyi forrásból. Úgy tudjuk, a jelöltek között van Füzes Oszkár, a Népszabadság munkatársa és Straub Elek, a Magyar Telekom egykori vezére is. A tömeges váltás okai egyelőre nem ismertek. A parlament külügyi bizottsága február végén hallgathatja meg a jelölteket.
jan. 18
7:24
A jövő héten kiderül, melyik kórházban mennyit kell várni (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet a jövő hétre ígéri azt a listát, amelyből kiderül: melyik kórházban mennyi a várakozási idő. A kórházaknak internetes oldalukon február elsejéig föl kell tüntetniük a várólistákat.
jan. 18
7:30
Horn Gábor: Tavasszal el kell fogadni az adóreformot (Infostart)
Az Országgyűlésnek idén tavasszal el kell fogadnia az adóreformot - hangsúlyozta Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az SZDSZ ügyvivője közölte: jelenleg a koalíciós szakmai egyeztetések folynak az adóreform-javaslatokról. Hozzátette: átmenetileg elképzelhetőnek tartja, hogy az egészségbiztosítási pénztárak 100 százalékos állami tulajdonként alakuljanak meg.
jan. 18
7:48
Bajnai: még nem alakult ki annak a kultúrája, hogy miként tervezzünk hosszú távra (Alternatív Energia)
A projektvégrehajtást tartja az Új Magyarország fejlesztési terv legfőbb kockázatának az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, aki a Világgazdaság pénteki számában nyilatkozva külön is kitért a 4-es metró és a Pécs - Európa kulturális fővárosa program ügyére is.
jan. 18
8:26
Harminc éve tért haza a Szent Korona (Metropol)
Szimpóziumot tartottak a Szent Korona hazatérésének 30. évfordulója alkalmából a washingtoni magyar nagykövetségen az egykori amerikai kormány tisztviselői és amerikai magyar történészek részvételével csütörtökön.
jan. 18
8:57
Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi: "Féltek tőle az emberek" (Infostart)
Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőrség szóvivője az InfoRádióban. Vélhetően a börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is a házban van, jelenleg túsztárgyaló próbálja meggyőzni a férfit. Közben a kommandósok is megérkeztek a helyszínre.
jan. 18
10:11
Nem szenteli fel a Magyar Gárda zászlaját a keszthelyi káplán (Alternatív Energia)
Nem szentelik fel szombaton a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a Magyar Gárda zászlaját - erről Simon Gábor, a szervezet által felkért keszthelyi káplán nyilatkozott. A Magyar Gárda zászlóavatása széthúzást okozott volna a katolikus hívek között, mert sokan nem értettek volna vele egyet, márpedig az egyház küldetéséből fakadóan az egységre törekszik - indokolta döntését a…
jan. 18
10:40
Gyurcsány: az indiai cégeknél szívesen dolgoznak a magyar alkalmazottak (Alternatív Energia)
Az indiai cégeknél szívesen dolgoznak a magyar alkalmazottak, nincsenek olyan, a kulturális különbségekre visszavezethető konfliktusok, mint néhány más Magyarországon működő külföldi vállalatnál - jelentette ki Gyurcsány Ferenc pénteken Újdelhiben egy indiai üzletemberek részvételével rendezett magyar-indiai üzleti fórumon.
jan. 18
10:51
Földrengés volt Pápa környékén (Infostart)
Kisebb földrengés volt péntek reggel a Dunántúlon, Pápától délre; a Richter-skála szerint 3,2-es erősségű mozgásokat követően nem érkezett bejelentés anyagi károkról.
jan. 18
10:56
Fejbe lőtte magát a téti ámokfutó (Infostart)
Fejbe lőtte magát az a férfi, aki péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában - mondta el az InfoRádióban a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentők jelenleg a 41 éves férfi újraélesztésével próbálkoznak - tette hozzá Kocsis Tünde.
jan. 18
11:14
Betegszállítás: Harminckettő helyett hat autó Békésben (168 Óra Online)
Utánajártunk, mit jelent szállítónak és szállítottnak lenni a mentés és a betegszállítás  szétválása után. [Dátum: 2008. 01. 18. 19:00]
jan. 18
11:52
Februártól egyelőre tilos építkezni a pesti zsidónegyedben (Infostart)
Elfogadta a régi pesti zsidónegyed védelméről szóló előterjesztést az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete. Ennek értelmében legkésőbb május végéig semmilyen építési engedélyt nem lehet kiadni a védettséget élvező épületekre.
jan. 18
11:54
Elkezdtek spórolni a 4-es metrón (Infostart)
Kétmilliárd forinttal olcsóbb lesz a 4-es metró, mert kerületi kezdeményezésre ki tudtak belőle spórolni egy szellőzőaknát. Lakos Imre XI. kerületi alpolgármester szerint elképzelhető, hogy máshol is lehet költségmegtakarítást találni a beruházásban.
jan. 18
11:59
Hajnalban nyit, késő este zár a zuglói okmányiroda (Alternatív Energia)
Hajnalban nyit és késő este zár a zuglói okmányiroda; a Pétervárad utcai intézmény az országban az első, ahol kétműszakos rendben dolgoznak az ügyintézők - közölte a főpolgármester és a XIV. kerület polgármestere pénteken újságírók előtt.
jan. 18
12:03
Az OEP-et nem érdekli: lovas futárral, vagy neten, de ellenőrizni kell (Infostart)
Júliustól az egészségbiztosítási pénztár megbünteti azokat a háziorvosokat, akik nem ellenőrzik betegeik TAJ-számát. Ehhez internet-kapcsolatra lenne szükség, jelenleg azonban a praxisok csaknem negyede nem rendelkezik ezzel.
jan. 18
12:10
Sikeres évet zárt a turizmus 2007-ben (Metropol)
Az elmúlt évben a magyarországi turizmus forgalma az elmúlt évtized legjobb eredményét produkálta - jelentette ki Pál Béla szocialista képviselő.
jan. 18
12:10
Fidesz: az EüM állítsa le "a közpénzből folytatott pártkampányt" (Alternatív Energia)
A Fidesz felszólítja az Egészségügyi Minisztériumot, hogy azonnal állítsa le "a közpénzből folytatott pártkampányt", és ne költsön több mint 400 millió forintot kommunikációra - mondta Nyitrai Zsolt, az ellenzéki párt operatív igazgatója. A képviselő szerint a január 7-én megjelent közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy az egészségügyi tárca idén több mint 400 millió forintot, vagyis 1,3 millió…
jan. 18
12:38
Megint meghosszabbították Zuschlag előzetes letartóztatását (Alternatív Energia)
Két hónappal meghosszabbította Zuschlag János előzetes letartóztatását a szegedi nyomozási bíró - közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes pénteken.
jan. 18
12:44
Szélsőjobboldalinak nevezte a Magyar Gárdát a veszprémi érsek (Alternatív Energia)
Szélsőjobboldali szervezetnek nevezte a Magyar Gárdát Márfi Gyula veszprémi érsek az MTI-nek tett nyilatkozatában pénteken. Ezt annak kapcsán mondta, hogy utasítására a főegyházmegyéjébe tartozó Simon Gábor keszthelyi káplán elállt attól a szándékától, hogy szombaton a Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban felszentelje a Magyar Gárda zászlóját.
jan. 18
12:46
Aláírást gyűjtenek a Moszkva téren (Alternatív Energia)
A Munkástanácsok Országos Szövetsége köztéri aláírásgyűjtést indít az Albert házaspár által kezdeményezett és az Országos Választási Bizottság (OVB) által hitelesített népszavazási kezdeményezés támogatására, amely megtiltaná az egészségbiztosítás privatizációját. Erről Palkovics Imre, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) munkavállalói oldalának soros elnöki tisztét betöltő szakszervezeti…
jan. 18
12:53
Február elsejétől határozatlan idejű sztrájk a vasútnál (Infostart)
Február 1-jétől határozatlan időre sztrájkot hirdet a VDSZSZ Szolidaritás MÁV Start társasági szervezete. A munkabeszüntetést azért hirdették meg, mert a MÁV-START Zrt.-nél elhúzódtak a bértárgyalások, követeléseiket nem vették figyelembe.
jan. 18
12:59
Súlyos személyiségzavarral küzdhetett a téti ámokfutó (Infostart)
Egy fel nem ismert, súlyos személyiségzavar állhat a téti lövöldözés hátterében - mondta az InfoRádió által megkérdezett kriminálpszichológus. Egy nyugállományú kommandós kiemelte: annak függvényében dönt a parancsnok a fegyveres beavatkozásról, hogy a túszejtő mennyire együttműködő, de az alapvető cél, hogy tárgyalásos úton rendeződjön a helyzet. Végh József túsztárgyaló hangsúlyozta: a tétihez…
jan. 18
13:15
Meghalt a téti ámokfutó - képgaléria (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint a kórházban belehalt sérüléseibe az a téti férfi, aki péntek délelőtt halántékon lőtte magát. A 41 éves férfi péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában.
jan. 18
13:17
Tovább terjed az influenza-járvány (Infostart)
A Dunántúlon újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. A legtöbb beteg továbbra is a Közép-Magyarországi Régióban megy orvoshoz.
jan. 18
13:20
Zuschlag újabb két hónapig előzetesben (Infostart)
Két hónappal meghosszabbította a különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság.
jan. 18
13:36
"Egyszer már átrázott minket, nem tudhatjuk hova ment" (Infostart)
Megszökött a csíkszeredai intézetből a Budapestről hazaszállított kisfiú még csütörtök délután. A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta: fociedzésre vitték a gyereket, ahonnan a kisfiú elfutott. A gyerek ellen országos körözés van érvényben.
jan. 18
13:40
Demszky: a társadalmi békét veszélyezteti a Magyar Gárda (Alternatív Energia)
A társadalmi béke törékeny, de megszületett a VIII. kerületben; ezt veszélyezteti a Magyar Gárda estére tervezett demonstrációja - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a főpolgármester. Demszky Gábor (SZDSZ) szerint a VIII. kerületi bűnözés fellángolásáról beszélni hazugság. Az elmúlt években felére csökkent azon bűncselekmények száma, amelyek igazán irritálják a lakosságot - tette hozzá a…
jan. 18
13:45
Fehér port kapott Orbán Viktor! (Alternatív Energia)
Tegnapelőtt a Köztársasági Őrezred arról tájékoztatta a Fidesz biztonsági igazgatóját, hogy fehér port tartalmazó boríték érkezett Orbán Viktor címére. A levél tartalmát jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják
jan. 18
14:30
Felülvizsgálják az egész 4-es metróprojektet (Alternatív Energia)
A főváros most készülő közlekedésfejlesztési koncepciójában már benne lesz a 4-es metró budaörsi virágpiacig tartó meghosszabbításának a lehetősége - közölte pénteken a főpolgármester, aki szerint a szakasszal kapcsolatos fővárosi, elvi politikai döntés már megszületett. Tudatta: felülvizsgálják az egész 4-es metróprojektet.
jan. 18
14:35
A Schwinn-Csepel pert fontolgat a Posta ellen (Infostart)
A Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója szerint vélhetően bennfentes cég nyerte el a postai kerékpár-megrendelést. A cégvezető azt tervezi, hogy megtámadja a közbeszerzési pályázatot, csakhogy a szerződés részleteit a Magyar Posta Zrt. idáig nem hozta nyilvánosságra. A Posta tagad.
jan. 18
14:47
Tiltakozás a Magyar Gárda ellen (Alternatív Energia)
Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) tiltakozik a Magyar Gárda péntek estére, Budapestre tervezett felvonulása miatt és visszautasít minden olyan rendezvényt, amely a társadalmi békét, a szolidaritást és a békés egymás mellett élést veszélyezteti - közölte ifj. Bogdán János, az OCÖ szóvivője.
jan. 18
14:49
A Fidesz a humorban nem ismer tréfát? (Alternatív Energia)
Vita alakult ki az MSZP és a Fidesz között egy, a nyíregyházi önkormányzati ülésen elhangzott vicc miatt; a szocialisták antiszemitának tartják azt, míg az ellenzési politikusok nem, s visszautasítják annak minősítést.
jan. 18
14:57
Demszky ismét ígér (Infostart)
A főváros most készülő közlekedésfejlesztési koncepciójában már benne lesz a 4-es metró budaörsi virágpiacig tartó meghosszabbításának a lehetősége - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor szerint a szakasszal kapcsolatos fővárosi, elvi politikai döntés már megszületett.
jan. 18
15:31
Orbán is megkapta a fehér port tartalmazó borítékot (Alternatív Energia)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke fehér port tartalmazó borítékot kapott - közölte Deutsch-Für Tamás, a pártelnök kabinetfőnöke.
jan. 18
15:53
Kóka: liberális fordulatra van szükség (Alternatív Energia)
Liberális fordulatra van szükség a közteherviselésben; a közigazgatás kiadásainak visszafogásával teremthető meg a mozgástér az érzékelhető adócsökkentéshez - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke egy konferencián pénteken Budapesten. A Republikon Intézet által szervezett "Nyitott szemmel a közteherviselésről" című gazdaságpolitikai fórum sajtótájékoztatóján a pártelnök elmondta: 2008-ban, 2009-ben…
jan. 18
15:59
Az SZDSZ nyilvánosságra hozza, mennyit költ a népszavazási kampányban (Alternatív Energia)
Az SZDSZ a jövőben nyilvánosságra hozza, mire és mennyit költ a népszavazási kampányban. Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője levélben kérte a parlamenti pártok kampányért felelős politikusait, tárják a nyilvánosság elé, hogyan és mennyit költenek a referendum előtti kampány során.
jan. 18
16:09
Tovább mérgezik védett madarainkat (Infostart)
Újabb három mérgezett rétisast és egy parlagi sast találtak a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Horváth Márton szerint az utóbbi időben egyre több ragadozó madarat mérgeztek meg ismeretlen tettesek. A vádhatóság eddig egy ügyben emelt vádat.
jan. 18
16:10
Magosz: 2007 a sodródás és leszakadás éve volt (Alternatív Energia)
A mezőgazdaságban a sodródás és a leszakadás éve volt 2007, amit a jelek szerint hasonló idei esztendő követ - mondta Jakab István, a Magosz elnöke. Emlékeztetett arra, hogy a növénytermesztésben egyes csapadékosabb térségek kivételével a gazdálkodók nem tudtak jövedelmet realizálni. Az állattenyésztéssel foglalkozók egyértelműen rosszul jártak tavaly, különösen a sertéstartóknak volt fekete évük.
jan. 18
16:26
Deutsch-Für: Zuschlag csak megpróbálta eljátszani, hogy jóban van a másik oldallal (Alternatív Energia)
Nyilvánosságra hozta a Zuschlag-ügyben tett vallomását Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnökének kabinetfőnöke, volt ifjúsági és sportminiszter, aki az ügyészségnek arról beszélt, szerinte Zuschlag János csak megpróbálta eljátszani, hogy jóban van a másik politikai oldallal.
jan. 18
16:30
Mindenki tudni fogja, mi folyik a BKV cégeinél (Infostart)
Osztódik a BKV: a reklámot, a közbeszerzést, az ingatlanügyeket és vagyonőrzést külön kft.-k felügyelik, amelyek többségét a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója vezeti. Regőczi Miklós az InfoRádiónak elmondta, hogy a megkötendő szerződésekre mindenkinek rálátása lesz.
jan. 18
16:38
Támogatja az MDF a Fideszt (Alternatív Energia)
Az MDF országgyűlési képviselőcsoportja támogatja az Országgyűlésben a Fidesz népszavazási kezdeményezését az egészségbiztosítási törvényről - jelentette be Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője pénteken.
jan. 18
17:41
Kórházlátogatási tilalom országszerte (Infostart)
Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendelt el látogatási tilalmat a Közép-Dunántúlon az ÁNTSZ regionális igazgatója. Most az ajkai és a veszprémi intézményekbe nem mehetnek be a betegek hozzátartozói. Január 18. óta a Közép-Dunántúli, a Dél-Alföldi, valamint Dél-Dunántúli Régió több kórházában van látogatási tilalom.
jan. 18
17:48
"Ki hisz még Kókának, ki hisz ennek a kormánynak?" (Alternatív Energia)
Kóka János jó pár éve miniszter, ezalatt folyamatosan hirdeti az adócsökkentés programját, mégis újabb és újabb jelentős adóemelésekkel sarcolják a magyar embereket és a vállalkozásokat - fogalmaz közleményében Szijjártó Péter. "Ki hisz még Kókának, ki hisz ennek a kormánynak?" - tette fel a kérdést a kommünikéjében a Fidesz szóvivője.
jan. 18
18:21
De vajon hogyan szavaz az MSZP? (Alternatív Energia)
A MSZP-nek még nincs hivatalos álláspontja a Fidesz egészségbiztosítási törvényt érintő megerősítő népszavazási kezdeményezésével kapcsolatban - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője pénteken.

Keresés