2008. február 12. kedd

febr. 12
5:09
Ismét igen az egészségbiztosítási törvényre (Alternatív Energia)
Másodszor is elfogadta a parlament az egészségbiztosítási törvényt, ezúttal 203 igen, 173 nem szavazattal - a Fidesz javaslatára név szerinti voksolással döntöttek. Az Országgyűlés idei első ülésén azért szavazott újra a tavaly év végén elfogadott előterjesztésről, mert azt Sólyom László köztársasági elnök nem hirdette ki, hanem megfontolásra visszaküldte a törvényhozásnak. Horváth Ágnes…
febr. 12
5:30
Vannak, akik elfogadják a tandíjat (Alternatív Energia)
Azóta, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közgyűlése szombaton határozatot hozott, melyben arra kérte a hallgatókat, hogy a március 9-ére kiírt népszavazáson vegyenek részt, és támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét, az egyetemek hallgatói érdekképviseletei is "rákapcsoltak", a buzdításon túl az intézményekben plakátokat is kihelyeznek.
febr. 12
5:33
Sokan orvosi rendelőkben szavazhatnak majd a vizitdíjról (Infostart)
Orvosi rendelőben, felsőoktatási intézményben is kialakítanak szavazóköröket a március 9-ei népszavazásra, amelyen a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörléséről lehet szavazni. Az Országos Választási Iroda vezetője az InfoRádiónak azt mondta: a szavazókörök kialakításáért a helyi jegyző felelt, a kampánycsendet pedig csak a szavazás napján kell biztosítani.
febr. 12
6:33
Jane Goodall: "Áttörhetők a gátak, hogy ez a világ jobbá váljon" (Infostart)
A világot tönkretevő környezeti problémákon akkor lehet segíteni, ha párhuzamosan az emberek szociális gondjait is orvosoljuk - mondta az InfoRádiónak a Magyarországra látogató világhírű etológus és csimpánzkutató. Jane Goodall hozzátette: az esőerdők kivágása is megállítható azzal a komplex faluprogrammal, amelyet az általa létrehozott intézet és alapítvány sikerrel kezdett meg az afrikai…
febr. 12
6:48
Változások a kormányban (Alternatív Energia)
A miniszterelnök ma bejelenti a kabinetet érintő változásokat - írta kedden megjelent számában a Népszabadság. A lap információi szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
7:14
"Bartók+szlávok" (Alternatív Energia)
A "Bartók+szlávok" címmel meghirdetett Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előkészítéseként népszerűsítő zenetörténeti sorozat kezdődik a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - mondta a rendezvény sajtóreferense az MTI-nek.
febr. 12
7:22
"Kétséges, hogy képes-e versenyt teremteni az egészségbiztosítási törvény" (Infostart)
Magyarország akár pozitívan is kijöhet abból a helyzetből, amely az amerikai hitelválság következtében Európában kialakult - mondta, az Oriens vezető közgazdásza az InfoRádió Aréna című műsorában. Vojnits Tamás hozzátette: a nemzeti banknak még kamatcsökkentésre is tere lehet, miközben a forint erősödik. A szakértő arról is beszélt, hogy az egészségbiztosítási törvény nem tesz majd lehetővé igazi…
febr. 12
7:33
A nagy kérdés: mire készül Orbán? (Infostart)
Szerdán tartja tizedik országértékelését a Fidesz elnöke, aki 1999 óta minden év elején beszédet mond az elmúlt időszak eseményeiről. A helyszín a budapesti Syma-csarnok lesz.
febr. 12
7:55
Gyurcsány ma fellebbenti a fátylat (Infostart)
Ma bejelenti a miniszterelnök a kabinetet érintő változásokat - értesült a Népszabadság. A lap szerint Gyurcsány Ferenc a mindössze nyolc hónapig tárcavezető Takács Albert helyére új igazságügyi és rendészeti minisztert nevez ki Draskovics Tibor személyében.
febr. 12
8:35
Vasutassztrájk - Folytatódik az egyeztetés (Alternatív Energia)
Folytatódik az egyeztetés kedden a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. A hétfői egyeztetés a szakszervezet, a MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. között nem vezetett eredményre. A VDSZSZ azt követeli továbbra is, hogy a vasutasok kapjanak fejenként nettó 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék többlet bérfejlesztést a megajánlott 6,9 százalék…
febr. 12
9:05
Minisztercsere: nagy a titok, még Horn is csak az újságokból értesül (Infostart)
Az esetleges kormányzati változtatásokról is egyeztethet az MSZP és az SZDSZ elnöke mai találkozójukon - mondta el Horn Gábor, a liberálisok ügyvivője a Magyar Televízióban.
febr. 12
10:36
Meg akarták gyilkolni a karikaturistát (Infostart)
Őrizetbe vett a dán rendőrség négy embert, akit azzal gyanúsít, hogy a nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik rajzolójának meggyilkolását tervezte.
febr. 12
10:58
Vezető nélkül maradhat az MTV (Infostart)
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte az egyik kurátor, Kozák Márton.
febr. 12
12:08
A III. kerület a Hajógyári-szigetet akarja (Infostart)
A III. kerület polgármestere szerint a Hajógyári-sziget a "senki földjévé" vált, ezért kezdeményezte, hogy a fővárosi tulajdonú terület Óbuda tulajdonába kerüljön át. Bús Balázs az InfoRádiónak elmondta: ha nőne a kerület zöldterülete, akkor az ennek alapján elosztott pénzekből is többet kapnának, és fordíthatnának a Hajógyári-szigetre. A Főpolgármesteri Hivatal környezetvédelmi ügyosztályának…
febr. 12
12:24
MTV: eredménytelen az elnöki pályázat (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a Magyar Televízió (MTV) elnöki tisztségére kiírt pályázat kedden, miután a posztra jelölő kuratóriumi elnökség tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes voksot - közölte a tanácskozás közben az MTI-vel az egyik kurátor, Kozák Márton.
febr. 12
12:25
Mikola: "A Fidesz szomorú" (Infostart)
A Fidesz szerint az egészségpénztárakról szóló törvény következtében a szegények és a drága kezelésre szorulók rosszul járnak majd. Az ellenzéki párt ezért kárenyhítést kezdeményezett.
febr. 12
13:13
Távozik a kormányból Takács Albert (Infostart)
Draskovics Tibor váltja Takács Albertet az igazságügyi tárca élén. Ezt Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő közölte az InfoRádióval.
febr. 12
13:17
Amerikában az ígéret csak szép szó, nálunk el is hiszik (168 Óra Online)
Sokak szerint Vitányi Iván az utolsó romantikus szocialista. Szerinte a romantikával nincs is baj, csak akkor, ha nincs benne ráció. [Dátum: 2008. 02. 12. 20:59]
febr. 12
13:46
Az SZDSZ lavórban mos agyat (Infostart)
Új szakaszba lépett az SZDSZ népszavazási kampánya. Most a hatalmi játszma leleplezése, a politikai agymosás elleni tiltakozás szakasza következik - jelentette be Horn Gábor ügyvivő.
febr. 12
14:12
Kifakadt a fideszes képviselő: "Le van szarva a magyar társadalom?" (Infostart)
Szokatlanul éles hangon bírálta a kormányt Pósán László fideszes országgyűlési képviselő Debrecenben.
febr. 12
14:12
Elhunyt Kodolányi János (Alternatív Energia)
Elhunyt ifj. Kodolányi János néprajzkutató, a Néprajzi Múzeum nyugalmazott főigazgató-helyettese - tudatta az intézmény kedden az MTI-vel. Ifj. Kodolányi Jánost életének 86. évében, hétfőre virradóra érte a halál. Temetéséről később intézkednek.
febr. 12
14:23
A Fidesz "fékezni" akarja az egészségbiztosítási törvény hatásait (Alternatív Energia)
A Fidesz a továbbiakban "fékezni" akarja a hétfőn elfogadott egészségbiztosítási törvény "romboló hatásait", és továbbra is támogatja az Albert-házaspár népszavazási kezdeményezését; erről Navracsics Tibor és Mikola István beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 12
14:25
Draskovics Tibor váltja Takács Albertet (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti tárca élén.
febr. 12
14:39
Azonnali hatállyal elrendelték a rendőrök oktatását (Alternatív Energia)
Új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrök életét és testi épségét - jelentette be az országos rendőrfőkapitány a Rendőrség Igazgatási Központjában tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján kedden Budapesten. Bencze József altábornagy az azonnali hatállyal elrendelt intézkedésről annak kapcsán beszélt, hogy hétfőn éjjel…
febr. 12
14:44
Fodor a klímatudatosságról (Alternatív Energia)
A "klímatudatosság" erősítését kívánja elérni a közigazgatásban és a nagyvállalatoknál Fodor Gábor környezetédelmi és vízügyi miniszter, aki erről a WWF Magyarország természetvédelmi szervezettel közösen tartott keddi sajtótájékoztatón beszélt Budapesten.
febr. 12
14:50
"Képtelenség megállítani" - Bármikor leomolhat a dunaszekcsői löszfal (Infostart)
Dunaszekcsőnél felgyorsult a 70 méter magas löszfal omlása. Az elmúlt 24 órában körülbelül 10 métert süllyedt a hatalmas földtömeg, amelyet képtelenség megállítani. A helyi polgármester szerint elképzelhető, hogy az 500 ezer köbméternyi föld egyszerre fog leomlani, ami a dunai hajózást is veszélyeztetheti.
febr. 12
14:53
A Le Figaro a magyarországi népszavazásról (Metropol)
Gazdasági megszorítások közepette tartják Magyarországon a népszavazást címmel közölt elemzést kedden a Le Figaro című francia napilap.
febr. 12
15:06
Lila, zöld és fehér szavazólapokon ikszelhetünk március 9-én (Infostart)
Egy helyett három szavazólapot kapnak a voksolók a március 9-i népszavazáson - mondta az Országos Választási Iroda vezetője. Előzetes eredmények a voksolás napján, este 10 óra körül várhatók.
febr. 12
15:11
Feloldották az útzárat a 7-es főúton (Infostart)
Feloldották az útzárat a 7-es főúton Zalasárszegnél, ahol kedden kora délután két kamion, egy teherautó és két személyautó ütközött össze - tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
febr. 12
15:11
A Fidesz valamit sejt (Alternatív Energia)
Mit tudhat Draskovics Tibor Gyurcsány Ferencről, hogy mindig újabb és újabb helyet keresnek neki a kormányban? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak kapcsán, hogy az igazságügyi és rendészeti tárca élén Takács Albertet Draskovics Tibor váltja.
febr. 12
15:13
"Nem Takács Albert munkájával volt gond" (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor jelenlegi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton jövő hétfőtől - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten. A szóvivő hangsúlyozta: ez nem kormányátalakítás, a kabinet szerkezete változik. Nem Takács Albert munkájával volt gond, de a miniszterelnök szeretné megerősíteni az Igazságügyi és Rendészeti…
febr. 12
15:17
Ismét új alapokra helyezi a kormányfő a közigazgatást (Infostart)
Gyurcsány Ferenc nem először igyekszik új alapokra helyezni a közigazgatást. Másfél évvel ezelőtt a közigazgatási államtitkári poszt szűnt meg, most pedig a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszteri tisztség.
febr. 12
15:17
Draskovics megtiszteltetésnek érzi a kinevezést (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor elfogadja a miniszterelnök felkérését az igazságügyi és rendészeti miniszteri tisztségre. A politikus közleményét a kormányszóvivői iroda jutatta el a sajtóhoz. Daróczi Dávid kormányszóvivő előzőleg sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jövő hétfőtől Draskovics Tibor jelenlegi tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti miniszteri poszton.
febr. 12
15:39
A VDSZSZ európai fórumokhoz fordul a sztrájk alatti vasútbiztonság ügyében (Infostart)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) az Európai Vasúti Ügynökséghez, illetve az Európai Bizottság közlekedési biztosához fordul, hogy vizsgálják ki a február 1-jén indított sztrájk idején a vasúti közlekedésbiztonsággal kapcsolatban tett szakszervezeti észrevételek tartalmát - mondta Gaskó István keddi sajtótájékoztatóján.
febr. 12
16:17
Egyre kevesebben vesznek fel lakáshitelt (Infostart)
Egyelőre nem érzékelhető a magyar ingatlanpiacon az Egyesült Államokból indult hitelpiaci válság - nyilatkozta az InfoRádiónak a Lakásvásár Média Csoport elnöke.
febr. 12
16:17
Sárközy lesz Gyurcsány tanácsadója (Alternatív Energia)
Sárközy Tamás jogászprofesszor a miniszterelnök tanácsadója lett - értesült az MTI kedden. Daróczi Dávid kormányszóvivő azt mondta: Sárközy Tamás elfogadta a miniszterelnök felkérését, de nem munkaviszonyban lesz a miniszterelnök tanácsadója, hanem továbbra is egyetemi tanár marad. Hozzátette: a jogászprofesszor a miniszterelnök közigazgatással összefüggő feladatainak megoldását segíti majd.
febr. 12
16:19
Növekszik Kiss Péter hatásköre (Alternatív Energia)
Lendvai Ildikó szerint a kormánystruktúra átalakítása nyomán egyértelműek lesznek a viszonyok a Miniszterelnöki Hivatalban, a frakció pedig együtt tud majd működni az új rendészeti miniszterrel. Erről az MSZP parlamenti frakcióvezetője kedden Budapesten beszélt újságíróknak.
febr. 12
16:34
DNS-vizsgálat igazolhatja, kik nyugszanak a 298-as és 301-es parcellában (Infostart)
Történész bizottság vizsgálja meg, hogy valóban csak hősök nyugszanak-e a rákoskeresztúri Új köztemető 298-as és 301-es parcellájában - mondta az InfoRádiónak a Szabadságharcosokért Közalapítvány és a Nemzeti Kegyeleti Bizottság által felkért testület vezetője. M. Kiss Sándor szerint várhatóan nyár végére fejezik be a munkát.
febr. 12
16:44
"Koncepció rögzíti a koncepciótlanságot" (Infostart)
Jóváhagyta az Országgyűlés külügyi bizottsága a kormány 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepcióját, amelyet Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára terjesztett a testület elé.
febr. 12
16:48
Lelőttek egy rendőrt - új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség (Metropol)
Új intézkedéstaktikát vezet be a rendőrség, amely szigorúbb és hatásosabb lesz, így próbálják megóvni az intézkedő rendőrük életét és testi épségét - jelentette be az országos rendőrfőkapitány a Rendőrség Igazgatási Központjában tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.
febr. 12
17:06
Stumpf: Gyurcsány egy alaposabb kormányátalakítást készített elő (Infostart)
Az államreform program szimbolikus bukásának tartja Draskovics Tibor új pozícióba emelését a Századég Alapítvány elnöke. Stumpf István politológus az InfoRádiónak azt mondta: a kedden bejelentett változtatásokkal Gyurcsány Ferenc egy alaposabb kormányátalakítást készített elő, egyúttal politikai kompromisszumot kötött Kiss Péter kancelláriaminiszterrel.
febr. 12
17:28
"Az exminiszter szakértelmére szüksége lenne Magyarországnak" (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum sajnálja Takács Albert távozását, az exminiszter szakértelmére szüksége lenne Magyarországnak - hangsúlyozta közleményében Dávid Ibolya, a párt elnöke.
febr. 12
18:00
MSZP: A költségtérítésesek rosszul járnak, ha nem lesz tandíj (Infostart)
Tatai Tóth András szocialista oktatáspolitikus szerint, ha eredményes lesz a népszavazás a tandíj eltörlése kérdésében, akkor a költségtérítéses hallgatók terhei jelentősen megnőnek. A fideszes Szijjártó Péter azonban az InfoRádióban azt mondta: a tandíj bevezetése után a szülők anyagi helyzete dönti majd el, hogy ki tanulhat tovább, és ki nem.
febr. 12
18:27
Az uniónak kevés a konvergenciaprogramban szereplő garancia (Infostart)
Az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa elfogadta a magyar konvergenciaprogram bizottsági értékelését, de felhívta a figyelmet arra: túl kevés garancia arra, hogy 2009-re valóban 3 százalék alá sikerül szorítani az államháztartás hiányát.
febr. 12
19:22
Draskovics Tibor váltja Takács Albertet - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Draskovics Tibor, a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelős tárca nélküli miniszter váltja Takács Albertet az igazságügyi és rendészeti tárca élén - jelentette be a kormányszóvivő. Daróczi Dávid hangsúlyozta: ez nem kormányátalakítás, csak a kabinet szerkezete változik.
febr. 12
20:18
A választási bizottság tartózkodik (Alternatív Energia)
Az Országos Választási Bizottság (OVB) nem ad ki állásfoglalást a Fidesz kormánykampányt sérelmező beadványára; a testület kedd esti ülésén ugyanakkor többen úgy vélték, a kérelem kifogásként elbírálható lenne.
febr. 12
20:27
OVB: nincs állásfoglalás a kormánykampányt sérelmező beadványra (Infostart)
Az Országos Választási Bizottság (OVB) nem ad ki állásfoglalást a Fidesz kormánykampányt sérelmező beadványára; a testület kedd esti ülésén ugyanakkor többen úgy vélték, a kérelem kifogásként elbírálható lenne. A Fidesz szerint a testület döntése "borítékolható volt".
febr. 12
20:33
Sárközy Tamás az InfoRádiótól tudta meg, hogy a kormányfő tanácsadója (Infostart)
Sárközy Tamás jogászprofesszor a miniszterelnök tanácsadója lett - jelentette be a kormányszóvivő. Daróczi Dávid elmondta, a korábbi kormánybiztos elfogadta Gyurcsány Ferenc felkérését, de a Corvinus Egyetem alkalmazásában marad hivatalosan. A jogászprofesszor ezzel szemben azt mondja, semmilyen felkérést nem kapott, eddig is adott tanácsokat, ez után is fog, de változás nincs.

Keresés