2008. február 21. csütörtök

febr. 21
5:31
Továbbra sincs remény a megegyezésre a MÁV-val, a követelések változatlanok (Alternatív Energia)
Noha már a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke is úgy ítéli, hogy a sztrájkkal olyan falnak próbálnak nekimenni, amely nem dől le, Gaskó István egyelőre nem fújta le a vasutasok jelenleg felfüggesztett munkabeszüntetését. Fenntartják nyomásgyakorló akciójukat, pedig az érdekképviselet pénzügyi követeléseit várhatóan ezután sem teljesíti a MÁV, mert továbbra is alaptalannak tartja…
febr. 21
5:33
Orbán a vörös csillag árnyékában (Alternatív Energia)
Izgalmas, reményeket és veszélyeket is tartogató időszaka ez Magyarországnak - jelentette ki sokadszorra hallgatósága előtt Orbán Viktor. A Fidesz elnöke, aki 19 nap alatt 19 megyén száguld végig, hogy híveit a három igenre buzdítsa, tegnap Dunaújvárosban és Székesfehérváron vendégeskedett. Mind a két városban úgy érezhette, már meg is nyerte a népszavazást, hiszen csak a rajongóival találkozott.
febr. 21
5:59
Adó- és járulék csökkentésre 200-250 milliárd forint van (Alternatív Energia)
Nem cáfolta tegnap lapunk kérdésére Veres János pénzügyminiszter, hogy a Szerencsejáték Zrt., illetve a Magyar Villamosipari Művek (MVM) Zrt. is bekerülhet a későbbiekben a Gyurcsány Ferenc kormányfő által hétfőn meghirdetett Új Tulajdonosi Program keretében jegyezhető cégek közé. Az adó- és járulékrendszer átalakításáról tárgyalt tegnap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a gazdasági kiáltvány…
febr. 21
6:04
Megzsarolták Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját (Alternatív Energia)
Az APEH egykori elnöke, Simicska Lajos informatikai tanácsadója az egyik gyanúsítottja annak az ügynek, amelyben 12,5 milliárd forintot követelt három ember Csányi Sándortól, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójától. Az már korábban kiderült, hogy a tanácsadó adózók százainak adatait töltötte le törvénytelenül. A Defend Kft. révén az MFB-hez is kerültek ilyen akták.
febr. 21
7:01
Nyugdíjkatasztrófa vár félmillió magyarra (Infostart)
Két kutató előrejelzése szerint félmillió, az ötvenes években született magyar nem kap majd nyugdíjat, vagy csak nagyon alacsony összegű járandósághoz jut - írja a Népszabadság. Lapszemle.
febr. 21
7:03
Horn: Nem fizetünk kétszer az egészségügyi szolgáltatásokért (Infostart)
Az SZDSZ szerint nem igaz, hogy a vizitdíj és az egészségügyhöz kapcsolódó járulékok kétszeres fizetési kötelezettséget jelentenek a szolgáltatásokért. A párt ügyvivője az InfoRádiónak elmondta: a járulék nem elég az egészségügyi kiadások fedezésére, ezért kell a vizitdíj. Horn Gábort annak kapcsán nyilatkozott, hogy a Fidesz szerint hamarosan 1000 forintra emelkedik a vizitdíj.
febr. 21
7:12
Dávid Ibolya: Szerény eszköz Gyurcsány programja (Infostart)
A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint a népszavazás intézményének lejáratásához vezet, ha azt napi politikai kérdésekre használják a pártok. Az MDF ezért nem vesz részt a március 9-i referendum kampányában - mondta az InfoRádióban Dávid Ibolya.
febr. 21
7:47
Félmillióan maradhatnak nyugdíj nélkül? (Alternatív Energia)
Az ötvenes években születettek közül félmilliónyian semmilyen vagy csak nagyon alacsony nyugdíjra számíthatnak, a nyugdíj-megállapítási szabályok 2013-ra várható megváltozása után pedig az induló nyugdíjak nagyjából 15 százalékkal lesznek alacsonyabbak, mint most - olvasható a csütörtöki Népszabadság két közgazdász-kutató előrejelzését ismertető cikkében.
febr. 21
7:53
SZDSZ: a vizitdíj nem véletlenül annyi, amennyi (Alternatív Energia)
Az SZDSZ szerint nem igaz, hogy a vizitdíj és az egészségügyhöz kapcsolódó járulékok kétszeres fizetési kötelezettséget jelentenek a szolgáltatásokért. A párt ügyvivője az InfoRádiónak elmondta, a járulék nem elég az egészségügyi kiadások fedezésére, ezért kell a vizitdíj.
febr. 21
7:58
MDF: a Fidesz nem kérheti az orvosoktól, hogy mondjanak le a vizitdíjról (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum elnöke szerint a népszavazás intézményének lejáratásához vezet, ha azt napi politikai kérdésekre használják a pártok. Az MDF ezért nem vesz részt a március 9-i referendum kampányában - mondta az InfoRádióban Dávid Ibolya.
febr. 21
8:31
Toroczkai Fidesz híveket toboroz (Alternatív Energia)
"Egységben az erő, össze kell fognunk! Itt az idő!" - írta levelében Budaházy György és Toroczkai László, akik újabb megmozdulást terveznek március 9-ére az Országgyűlés épületének közelébe.
febr. 21
10:30
Karsai tudja, ki lopta ki az őszödi beszédet (168 Óra Online)
"A legközvetlenebb körökből jött ki, méghozzá jó szándékkal, csak rosszul sült el" - állítja a szocialisták botrányembere, akit battonyai birtokain látogattunk meg. [Dátum: 2008. 02. 21. 22:26]
febr. 21
10:38
Karsai felháborodott (Alternatív Energia)
Karsai József nem ért egyet azzal, hogy a vele készített interjú hangneme miatt Bánó András nem vezetheti a jövőben az MTV Nap-kelte című műsorát. A szocialista országgyűlési képviselő közleményében felháborodását fejezte ki a sajtószabadságot sértő döntés miatt.
febr. 21
11:07
Öt év börtön a zuglói túszejtőnek (Infostart)
Jogerősen ötéves börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság azt a 20 éves férfit, aki 2006 februárjában túszul ejtett tíz embert a zuglói családsegítő központban.
febr. 21
11:13
Rájött az ihlet a kormányra (Infostart)
Kikelet Hadművelet névre keresztelte a kormány a tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozatot, amely március 31-ig tart.
febr. 21
11:24
"Az elmúlt hat évben szinte semmi előrelépés nem történt" (Infostart)
Nem jelöli újra a Legfelsőbb Bíróság elnökévé Lomnici Zoltánt a köztársasági elnök. Fleck Zoltán jogszociológus egyetért az államfő döntésével.
febr. 21
11:59
Nem bírnak a pesti porral (Infostart)
December közepe óta Budapesten szinte minden nap meghaladja a szállópor-koncentráció az egészségügyi határértéket. Az okok között szerepel a csapadékhiány, a járművek által kibocsátott szennyeződés, és hogy az utcák rendkívül porosak. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. épp ezért most alaposabban takarítja az utakat.
febr. 21
12:07
Elvesztette többségét a Fidesz-KDNP Baranyában (Alternatív Energia)
Elvesztette többségét a Fidesz-KDNP a Baranya Megyei Közgyűlésben, miután a frakció vezetője és egy tagja kilépett a frakcióból csütörtökön.
febr. 21
12:12
Orbán és Kósa szemtől-szemben (Alternatív Energia)
Kósa Lajos "nem ránt kardot", hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - legalábbis ezt mondta Orbán Viktor pártelnöknek, amikor a Fidesz vezetője csütörtökön kampánykörútja újabb állomására, Debrecenbe érkezett. A két politikus az újságírók előtt kedélyesen beszélgetett egymással, láthatóan nem árnyékolta be a viszonyukat a debreceni polgármesternek a HVG csütörtöki számában közzétett interjúja,…
febr. 21
12:18
Kikelet Hadművelet: tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzéssorozat (Metropol)
Kikelet Hadművelet elnevezéssel tavaszi fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciósorozat indult csütörtökön, amely március 31-ig tart - jelentette be Kondorosi Ferenc, az Új rend és szabadság programért felelős kormánybiztos.
febr. 21
12:23
Orbán: "Nem rántasz kardot?" (Infostart)
Kósa Lajos nem ránt kardot, hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - ezt maga a debreceni polgármester mondta, amikor újságírók előtt beszélgetett Orbán Viktorral, a Fidesz elnökének helyi kampányrendezvényén.
febr. 21
12:36
A HospInvest vállalja a dolgozók továbbfoglalkoztatását az egri megyei kórházban (Metropol)
Az egri székhelyű megyei Markhot Ferenc Kórház üzemeltetésére kiírt pályázaton induló Hospinvest Zrt. vállalja a dolgozók további foglalkoztatását - áll Zrt a közleményében.
febr. 21
12:42
Az MSZP szerint hazugsággal kikényszerített népszavazási eredmény csak árt az országnak (Alternatív Energia)
Az MSZP oktatási munkacsoportjának vezetője felszólította Orbán Viktort, hogy amikor tandíjról beszél, pontosan határozza meg: fejlesztési részhozzájárulásra, vagy a már most is fizetett költségtérítésre gondol.
febr. 21
12:48
Parkot építettne a kormányzati negyed helyére az MDF (Alternatív Energia)
A népszavazás árából közparkot hozna létre az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) a meghiúsult kormányzati negyed helyén - mondta Lasztovicza Gábor, az IDF elnöke csütörtökön Budapesten .
febr. 21
12:50
Kiszélesítik az M0-ást, de addig még nagyobb dugók lesznek (Infostart)
Három éven belül kiszélesíti és autópályává fejleszti az M0-ás út déli szakaszát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Ehhez két új híd épül is a Duna Csepel-szigetet körülfogó szakaszán - mondta az InfoRádiónak Béni Gyöngyi, a társaság szóvivője.
febr. 21
13:18
Átmeneti helyzet a János Kórházban (Infostart)
Közalkalmazotti jogviszonyának megtartása mellett tudomásul vette Kázmér Tibor, a Szent János Kórház főigazgatója lemondását a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága.
febr. 21
13:21
Horvát Ágnes bizakodó (Alternatív Energia)
Az egészségügyi tárca vezetője bízik abban, hogy a márciusi népszavazást követően megmarad a kórházi ápolási díj, a vizitdíj és a tandíj, és ennek érdekben a hátralévő két hétben még keményen dolgozni kíván. Erről Horváth Ágnes beszélt csütörtökön sajtótájékoztatón Békéscsabán.
febr. 21
13:27
Tarlós ne sértegesse a köztisztviselőket! (Alternatív Energia)
Igazságtalan és méltánytalan a közigazgatásban dolgozókkal szemben az a nyilatkozatsorozat, amely szerint Tarlós István, a nagyobbik ellenzéki párt kampányfőnöke lehetségesnek véli, hogy a szocialista vezetésű önkormányzatok szándékosan kihagyva az állampolgárok bizonyos számú körét, manipulálhatják a választásra jogosultak jegyzékét, és ily módon csökkenhetik a népszavazáson résztvevők számát -…
febr. 21
13:38
Tarlós: nem mártottam be senkit (Alternatív Energia)
Tarlós István nem tett panaszt Bánó András ellen, és nem támogatja, hogy bárki is rá hivatkozva távolítsa el a képernyőről a Nap-kelte műsorvezetőjét; a Fidesz népszavazási kampányának vezetője erről csütörtökön nyilatkozott. Tarlós István azt mondta, nagyon meglepte a hír, miszerint Dobos Menyhért, a Magyar Televízió (MTV) közéleti igazgatója döntésének értelmében Bánó András a jövőben nem…
febr. 21
13:46
A kamara szerint sok adatot fölöslegesen kérnek el a betegektől (Infostart)
A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint az orvosok egyelőre nem tudják, milyen változásokra kell felkészülniük informatikai területen az egészségügyi rendszer átalakítása miatt.
febr. 21
13:57
Kósa nem ránt kardot Orbán ellen (Napi)
febr. 21
14:00
Kóka a politikai terrorizmusról (Alternatív Energia)
Adóreform alap létrehozására tesz javaslatot az SZDSZ - közölte csütörtöki online országértékelő sajtótájékoztatóján Kóka János. A liberálisok elnöke arról beszélt, hogy ebbe az alapba lehetne betenni a az állami működési költségcsökkentésből és a többlet adóbevételekből származó jövedelmeket. A szabad demokraták javasolják koalíciós partnerüknek, hogy az így összegyűlő pénzt semmi másra ne…
febr. 21
14:02
Orbán Viktor a gazdasági növekedésről (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint a munka, a tudás és a felelős kormányzás az ország növekedésének előfeltétele. A Fidesz elnöke erről csütörtökön Debrecenben beszélt, miután helyi kis- és középvállalkozókkal találkozott.
febr. 21
14:27
MSZP: minden napra egy hazugság, ez a Fidesz csodafegyve (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Fidesz hazugságokra építi az egészségüggyel kapcsolatos népszavazási kampányát, és arra sem képes, hogy megmondja, mit tenne egy jobb egészségügyért. Erről Nyakó István, az MSZP szóvivője beszélt csütörtökön. "Minden napra egy hazugság, ez a Fidesz csodafegyvere a népszavazási kampányban" - fogalmazott a szocialista politikus.
febr. 21
14:40
Kóka: ha nem lesz elég igen, Orbánnak mennie kell (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint mindenkinek, akiről bebizonyosodik, hogy csalt a tavalyi elnökválasztás során, távoznia kell a Szabad Demokraták Szövetségéből.
febr. 21
14:44
A Fiatal Baloldal is beszáll a népszavazási kampányban (Alternatív Energia)
A Fiatal Baloldal (Fib) is beszáll a népszavazási kampányba, de nem plakátol, hanem elsősorban az internet segítségével próbálja meggyőzni a nem csak fiatalokat a nemek igazáról - mondta Varga László, a Fib elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.
febr. 21
14:46
A köztisztviselők visszautasítják Tarlós kijelentését (Alternatív Energia)
A Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ) szerint igazságtalan Tarlós Istvánnak, a Fidesz népszavazási kampánya politikai vezetőjének kijelentése, miszerint szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.
febr. 21
15:18
A Fidesz emeli a tétet: már az 1000 forintos vizitdíjról van szó (Infostart)
A március 9-ei népszavazás tétje már nemcsak a háromszáz forintos vizitdíj, hanem az ezerforintos vizitdíj megelőzése is - jelentette ki Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa.
febr. 21
15:32
Mikola: a népszavazás tétje az ezerforintos vizitdíj megelőzése (Alternatív Energia)
A március 9-ei népszavazás tétje már nem csak a háromszáz forintos vizitdíj, hanem az ezerforintos vizitdíj megelőzése is - jelentette ki Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 21
16:01
Nem lepte meg Lomnicit, hogy nem maradhat LB-elnök (Infostart)
Nem lepte meg Lomnici Zoltánt, hogy Sólyom László köztársasági elnök nem jelöli újra a Legfelsőbb Bíróság elnökévé. A főbíró hozzátette: tudta, hogy mandátuma egyszer lejár.
febr. 21
16:10
Horváth Ágnes bízik abban, hogy marad a vizit-, az ápolási- és a tandíj (Alternatív Energia)
Az egészségügyi tárca vezetője - mint békéscsabai sajtótájékoztatóján elmondta - bízik abban, hogy a márciusi népszavazást követően is megmarad a kórházi ápolási-, a vizit- és a tandíj, és ennek érdekben a hátralévő két hétben még keményen dolgozni kíván.
febr. 21
16:12
A Fiatal Baloldal is beszáll a népszavazási kampányban (Alternatív Energia)
A Fiatal Baloldal (Fib) is beszáll a népszavazási kampányba, de nem plakátol, hanem elsősorban az internet segítségével próbálja meggyőzni a nem csak fiatalokat a nemek igazáról - mondta Varga László, a Fib elnöke miskolci sajtótájékoztatóján csütörtökön.
febr. 21
16:15
Kierekesztő pályázat (Alternatív Energia)
Súlyosan diszkriminatív a kormány kulturális központok kiépítésével kapcsolatos pályázata, mivel abból kizárta a megyei művelődésért törvény szerint is felelős megyéket - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a Zala Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.
febr. 21
16:17
Hazugsággal vádolja az egészségügyi tárca Orbánt (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium szerint a Fidesz vezetői hazudnak, amikor ezerforintos vizitdíjról beszélnek.
febr. 21
16:21
Ágh: Franciaországban olcsóbban lehet tanulni, mint Magyarországon (Alternatív Energia)
Aki nem vesz részt a népszavazáson, vagy nemmel szavaz, az beletörődik a jelenlegi politikába és hagyja, hogy a kormány még jobban megsarcolja. Ezt Ágh Péter, a Fidelitas országos alelnöke, a Fidesz parlamenti képviselője mondta csütörtökön Győrött sajtótájékoztatón.
febr. 21
16:27
Pártra vagy emberekre szavaztak a baranyaiak (Alternatív Energia)
Elvesztette többségét a Fidesz-KDNP a Baranya Megyei Közgyűlésben, miután a frakció vezetője és egy tagja kilépett a frakcióból csütörtökön. Tusnádi Tamás frakcióvezető és Kustos Roland a testület ülésén jelentette be: nem tudnak tovább együtt dolgozni Hargitai Jánossal, a közgyűlés kereszténydemokrata elnökével, ezért a jövőben függetlenként folytatják munkájukat. A két képviselő ezt követően…
febr. 21
16:29
A Fidesz nem érti milyen minőségében beszélt Kóka (Alternatív Energia)
Adóreform alap létrehozására tesz javaslatot az SZDSZ - közölte csütörtöki online országértékelő sajtótájékoztatóján Kóka János. A liberálisok elnöke a fővárosban - és az Internet segítségével a 19 megyeszékhelyen is - arról beszélt, hogy ebbe az alapba lehetne betenni az állami működési költségcsökkentésből és a többlet adóbevételekből származó jövedelmeket. A Fidesz szerint Kóka Jánosnak azt…
febr. 21
16:38
MTV: Bánó sem vezethet Nap-keltét (Alternatív Energia)
Hétfőtől - Aczél Endre után - Bánó András sem vezetheti a Magyar Televízió (MTV) reggeli műsorát - erősítette meg az MTI-nek az erről szókló sajtóértesüléseket a köztévé kommunikációs irodája. "Az MTV etikai bizottsága állásfoglalásában megállapította, hogy a műsorvezető több alkalommal több ponton megsértette a médiatörvényt és a köztelevízió közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzatát", s…
febr. 21
16:40
Lomnici Zoltán: tisztában voltam vele, hogy megbízatásom egy periódusra szól (Alternatív Energia)
Nem ért meglepetésként, hogy az államfő nem jelöl újra a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára - mondta Lomnici Zoltán újságírói kérdésre válaszolva csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy tisztában volt vele: megbízása egy periódusra szól.
febr. 21
16:54
A Fővárosi Bíróság elnöke már döntött a Magyar Gárda elleni per soron kívüli tárgyalásáról (Alternatív Energia)
A Fővárosi Bíróság elnöke saját hatáskörben már döntött a Magyar Gárda ellen indított per soron kívüli tárgyalásáról - mondta Lomnici Zoltán, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) elnöke csütörtökön azt követően, hogy előző nap az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezte ezt a testületnél.

Keresés