2008. február 28. csütörtök

febr. 28
5:21
Egyelőre nem hívják össze a parlament rendkívüli ülését a gázvezeték ügyében (Alternatív Energia)
Nem halasztják el a Déli Áramlat gázvezetékről szóló megállapodás mai moszkvai aláírását, és egyelőre nem lesz rendkívüli parlamenti ülés sem az ügyben. Így tegnap nem teljesült egyik Fidesz- javaslat sem. Az ellenzéki pártnak az a kifogása a gázvezetékkel szemben, hogy azzal Oroszországtól egyoldalú függőség alakulna ki. A kormánypártok azzal nyugtatják az ellenzéket, hogy ők nemcsak az orosz…
febr. 28
5:32
Zavart keltett lapunk értesülése egy eltitkolni szándékozott elfogásról (Alternatív Energia)
Zavart keltett a Nemzeti Nyomozó Irodán (NNI) belül a Népszava múlt csütörtöki értesülése, mely szerint őrizetbe vették H. Ferencet. Információink – és több lap – szerint a biztonsági cég vezetőjét a Csányi Sándor ellen elkövetett 12 milliárdos zsarolással összefüggésben fogták el. A rendőrség ezt egy héten át semmilyen formában nem kívánta kommentálni. Az NNI szerint ez mindössze kommunikációs…
febr. 28
6:38
Lánczi szerint Gyurcsány csak kapaszkodik (Infostart)
Kételkedik a kormányfő baloldali polgárosodási programjának hitelességében Lánczi András egyetemi tanár, politológus. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról beszélt, hogy kételyeit a többi között a meghirdetés időzítése okozza.
febr. 28
7:22
Több milliós jutalmak a köztisztviselőknek (Infostart)
Megválik legértékesebb ingatlanjaitól a MÁV: a vezérigazgatóság Andrássy úti épületét, tizenegy másikkal együtt ingatlanalapba szervezik. A befektetők az alap jegyeinek vásárlására március elejéig jelentkezhetnek - írta a Népszabadság.
febr. 28
7:49
Medián: csökken a szavazókedv (Infostart)
A Medián felmérése szerint, ha most lenne a népszavazás, akkor az eredményes lenne. A Medián kutatási igazgatója, Karácsony Gergely elmondta: három héttel a népszavazás előtt inkább csökkent, mint nőtt a lakosság részvételi hajlandósága, miközben egyre kevesebben gondolják, hogy a referendum esetleges sikerének a kormány bukását kell eredményeznie.
febr. 28
9:33
Miniszterelnök a panoptikumban (Infostart)
Madame Tussaud londoni panoptikuma New York, Las Vegas, Amszterdam, Hongkong, Sanghaj és Washington után a német fővárosban nyit "leányvállalatot".
febr. 28
9:49
Egyre magasabb a ló: Gyurcsány fitymálja az ellenzéket (Infostart)
A miniszterelnök szerint még a kiabálókkal is meg kell próbálni az értelmes vitát, bár erre szerinte nincs fogadókészség. Gyurcsány Ferenc internetes naplójában azt írta: kétsége van afelől, hogy az ellenzék képes-e túllépni az "őszödözésen".
febr. 28
10:16
Horthy-rendezvényt is támogat a fideszes vezetésű önkormányzat (Infostart)
A tervek szerint 46 millió forinttal támogatja idén a fideszes többségű Csongrád Megyei Önkormányzat a Rendezvényház Kht. Működését, amely a többi között megemlékezést kíván tartani Horthy Miklós egykori kormányzó születésének 140. évfordulóján - közölte a közgyűlési MSZP-SZDSZ-frakció vezetője.
febr. 28
10:22
Csaknem hatszázalékos gázáremelés április 1-jétől (Infostart)
Április 1-jétől átlagosan 5,8 százalékkal emelkednek a lakossági földgázárak, a nem lakosságiak átlagosan 5,2 százalékkal - közölte a gazdasági tárca.
febr. 28
10:22
Jogszerűen jött létre a Hankook-szakszervezet (Alternatív Energia)
Elutasított a Hankook Tire Magyarország Kft. fellebbezését a Fővárosi Ítélőtábla, ezzel vélhetően elkezdheti érdemi tevékenységét a dél-koreai cégnél tavaly megalakult szakszervezet.
febr. 28
10:58
„Hazugságot prófétálnak, és az én népem ezt szereti” (168 Óra Online)
Az SZDSZ kínos ügyeiről és a magyar demokrácia morális megbicsaklásáról kérdeztük Iványi Gábor lelkészt. [Dátum: 2008. 02. 28. 19:45]
febr. 28
11:18
Orbán visszaemlékezése: "Egy lángoló tekintetű államtitkárt bíztak meg" (Infostart)
A Fidesz elnöke szerint nem kell komolyan venni a kormányfő által bejelentett tulajdonosi programot, mert ugyanaz lesz a sorsa, mint a 2005-ben beharangozott kedvezményes földtulajdonlásnak. Orbán Viktor a Heti Válaszban beszélt erről.
febr. 28
11:51
Gyurcsány Ferenc ma ír alá (Infostart)
Csütörtökön írja alá a miniszterelnök Moszkvában a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi ágának megépítéséről szóló orosz-magyar kormányközi megállapodást, jóllehet az ellenzék mellett az SZDSZ is várt volna jövő hétig. Még mindig nem tudni, hogy a csatlakozás mennyibe fog kerülni Magyarországnak.
febr. 28
11:52
Megadta magát a Hankook: kész tárgyalni a szakszervezettel (Alternatív Energia)
Elutasított a Hankook Tire Magyarország Kft. fellebbezését a Fővárosi Ítélőtábla, ezzel vélhetően elkezdheti érdemi tevékenységét a dél-koreai cégnél tavaly megalakult szakszervezet. A Hankook ugyanis bejelentette: tiszteletben tartja és elfogadja az ítélőtábla döntését, és kész megkezdeni a tárgyalásokat a szakszervezet képviselőivel.
febr. 28
12:02
Századvég-Forsense: döntő többségben vannak az igenek (Infostart)
Mindhárom, a Fidesz által kezdeményezett népszavazási kérdésben továbbra is döntő többségben vannak az igenek a Századvég-Forsense legfrissebb felmérése szerint. A közvélemény-kutatás február első felében készült. Az adatok szerint egy akkor kiírt népszavazás érvényes és eredményes lett volna - közölte Tóth Zsolt, a Forsense Kft. ügyvezető igazgatója.
febr. 28
12:07
Egymást segítik ki a fővárosi kórházak (Infostart)
A János Kórház és a Heim Pál Gyermekkórház is 15-15 ággyal segít be az egyesített Szent István és Szent László kórháznak, hogy a rota vírus által fertőzött összes kisgyermeket el lehessen látni. Az egyesített intézmények igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: tíz ágyat hoztak a meglévők mellé, de nem tudják, hogy azokra kapnak-e finanszírozást.
febr. 28
12:25
Navracsics értékeli Veres gesztusát (Alternatív Energia)
A Fidesz továbbra is kifogásolja, hogy a Déli Áramlat gázvezetékről szóló orosz-magyar szerződést az aláírás előtt nem ismerhette meg a magyar közvélemény, ugyanakkor támogatja, hogy ötpárti nyilatkozat legyen az európai Nabucco gázvezeték melletti magyar elkötelezettségről. Erről Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője beszélt sajtótájékoztatóján, miután csütörtökön a…
febr. 28
12:30
MSZP: március 6-án indul a társadalmi vita az adójavaslatokról (Alternatív Energia)
Március 6-tól indul a társadalmi vita a miniszterelnök által ismertetett adó- és járulékcsökkentési javaslatokról - mondta Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón. Négy nagy régióban a kamarák, a vállalkozások, az önkormányzatok, az érdekképviseletek és a civil szervezetek képviselőivel konzultálunk a kormányfő által ismertetett három javaslatról,…
febr. 28
13:12
A dolgozók eltökéltek: nem akarják a magánbefektetőt (Infostart)
Az egri Markhot Ferenc kórház dolgozói eltökéltek: nem akarják, hogy az intézményt a HospInvest működtesse. Azt remélik, hogy a megyei önkormányzat Eger városának adja át az üzemeltetést. Dolgozni ellentétes döntés esetén is fognak, egyelőre azonban azt tervezik: nem szerződnek a magánbefektető céggel.
febr. 28
13:14
Végleg bezárhat a Schöpf-Merei (Infostart)
Véglegesen bezárhat a Schöpf-Merei Kórház, hatályba lép a teherautókat sújtó behajtási díj, kiszélesítik az Andor utcát - ezek voltak a Fővárosi Közgyűlés délelőtti ülésének legfontosabb döntései.
febr. 28
13:21
Átadták az új piaccsarnokot Debrecenben (Metropol)
A XXI. század piaccsarnokát adta át csütörtökön Debrecenben Kósa Lajos, a cívisváros polgármestere. Emlékeztetett rá, hogy Debrecenben csaknem 650 éve - 1361. óta - van állandó piac. A legismertebb ezek közül egykor a Piac utca volt; Debrecen főutcája a nevét is a vásárhelyről kapta.
febr. 28
13:34
Újra egyeztetnek a betegszállítók a finanszírozásról a szaktárcával (Infostart)
Pénteken egyeztet a Mentők és Betegszállítók Országos Egyesülete az egészségügyi miniszterrel a finanszírozásról. A betegszállítók már másfél hónappal ezelőtt jelezték: nem tudják megfelelően ellátni a feladataikat, a vártnál jóval több a munkájuk a mentés és a betegszállítás januári szétválasztása után.
febr. 28
14:01
Kóka János szerint eredményes az SZDSZ népszavazási kampánya (Infostart)
Eredményesnek minősíti az SZDSZ népszavazási kampányát Kóka János, aki szerint az elmúlt hetekben tíz százalékkal csökkent a várhatóan igennel és hét százalékkal nőtt a nemmel szavazók száma. A pártelnök erről csütörtökön, Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján beszélt.
febr. 28
14:28
Erdő Péter: Az emberiség csapdahelyzetbe jutott (Infostart)
A hit és a tudomány állandó párbeszédére van szükség a közjót fenyegető problémák megoldására - mondta Erdő Péter bíboros, prímás az InfoRádióban. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke hozzátette: a család, a gazdaság és környezetvédelem kérdésében is társadalmi csapdahelyzetbe jutott az emberiség.
febr. 28
14:29
Kóka: eredményes az SZDSZ népszavazási kampánya (Alternatív Energia)
Eredményesnek minősíti az SZDSZ népszavazás kampányát Kóka János, aki szerint az elmúlt hetekben tíz százalékkal csökkent a várhatóan igennel és hét százalékkal nőtt a nemmel szavazók száma - közölte a pártelnök csütörtökön, Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 28
14:38
Kormányrendelet az egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek eladásáról (Metropol)
Nyílt eljárásban, pályázat keretében lehet értékesíteni az egészségbiztosítási pénztárak forgalomképes részvényeit, az eljárás részletes szabályait a kormány rendeletben tette közzé a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben.
febr. 28
14:56
Elhunyt az első hazai műszíves (Infostart)
Meghalt az első hazai műszíves beteg csütörtökön kora délután - közölték a Semmelweis Egyetemen. Az 58 éves férfin február 15-én hajtották végre beavatkozást, amelynek során keringéstámogató eszközt ültettek testébe.
febr. 28
15:07
Szombattól drasztikusan nő a teherautók behajtási díja Budapesten (Infostart)
Budapesten az eredetileg tervezett időpontban, szombaton hatályba lép a teherautók behajtási díjáról szóló új rendelet. Döntött a közgyűlés arról is, hogy az idén felhasználható 3 és fél milliárd forintos uniós keretet az Andor utca bővítésére fordítja a főváros.
febr. 28
15:13
Népszavazás - a külképviseletekre eddig nincs delegált (Alternatív Energia)
Külképviseleti megfigyelőiket a népszavazási kezdeményezést benyújtók és a kezdeményezés benyújtásában részt nem vevő parlamenti pártok legkésőbb pénteken délután négy óráig jelenthetik be az Országos Választási Bizottságnál.
febr. 28
15:19
Orbán Viktor: Magyarországon puccs van (Alternatív Energia)
Magyarországon éppen puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a parlament és saját népe ellen - mondta Orbán Viktor a szlovákiai Losoncon csütörtökön egy konferencián. A Fidesz elnöke a következőképpen fogalmazott: "Történik valami Magyarországon, ami mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném önöket tájékoztatni arról, hogy…
febr. 28
15:21
Tájékoztató kampányba kezd az egészségügyi minisztérium (Alternatív Energia)
Tájékoztató kampányba kezd az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy a lakosság figyelmét felhívják arra: a vizitdíj nem adó és annak összege nem emelkedik - mondta a szaktárca vezetője csütörtökön, Budapesten. A kampány jövő héten indul, és "válasz" a Fidesz "hazugságaira". Hozzátette: a kormánynak kötelessége tájékoztatni a lakosságot vizitdíj-ügyben. A Liberális Egészségügyi Tanács…
febr. 28
15:23
Az államfő egyeztetése a frakciókkal (Alternatív Energia)
Eredményesnek és megnyugtatónak nevezte Sólyom László köztársasági elnök az ombudsmanok jelöléséről a parlamenti pártok frakcióvezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélést. Az államfő ugyanakkor leszögezte: a jövőben sem változtat az ombudsmanok jelölési eljárásán. A köztársasági elnök a megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta, az ombudsmanok jelölésében és megválasztásában az államfőnek…
febr. 28
15:30
Az MSZP válaszolt a Fidesz alelnökének felhívására (Alternatív Energia)
Az MSZP miskolci szervezete örömmel vette a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőinek azon kezdeményezését, hogy a népszavazás kérdéseiről Miskolc lakosságát közösen tájékoztassák - közölte Káli Sándor a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke az MTI-vel csütörtökön.
febr. 28
15:41
Tizennégy óvoda és iskola újul meg EU-s pénzből (Alternatív Energia)
Tizennégy óvoda és iskola korszerűsítése és bővítése kezdődik meg rövidesen a Közép-magyarországi régióban; az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében futó programra 2,4 milliárd forintot fordítanak.
febr. 28
15:57
Szonda Ipsos: továbbra is jelentős a Fidesz-előny (Infostart)
A kampány ellenére sem erősödött a választók figyelme a politika iránt, Budapesten az emberek harmada, a falvakban 12 százaléka követi nyomon a politika történéseit - áll a Szonda lpsos legfrissebb felmérésében. Az adatok szerint az összes választó körében a Fidesz 35, az MSZP 17, az SZDSZ 2, az MDF 3 százalékon áll, a bizonytalan, illetve a nem voksolók aránya 41 százalék. A cég véleménykutatási…
febr. 28
15:59
Sólyom továbbra sem egyeztet a jelöltjeiről - képgaléria (Infostart)
A köztársasági elnök a jövőben sem változtat a közjogi méltóságok jelölési gyakorlatán, vagyis nem egyeztet a jelöltekről előzetesen a pártokkal. Sólyom László erről azután számolt be, hogy megbeszélést tartott a parlamenti pártok frakcióvezetőivel a Sándor-palotában. Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője a találkozó után közölte: nem történt elmozdulás az ügyben.
febr. 28
16:03
A népszavazásig már nem lesz vasutassztrájk (Infostart)
A március 9-ei népszavazásig nem folytatja a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete - mondta Bárány Balázs, a szakszervezet alelnöke. Így akarják elhárítani azokat a vádakat, amelyek szerint politikai okból sztrájkolnak.
febr. 28
16:38
Horváth Ágnes: Ez "válasz a Fidesz hazugságaira" (Infostart)
Tájékoztató kampányt indít az Egészségügyi Minisztérium annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet arra: a vizitdíj nem adó és annak összege nem emelkedik. A kampány költségét egyelőre nem lehet tudni, ami biztos, hogy a tárca finanszírozza saját forrásból.
febr. 28
16:49
Kormányrendelet az egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek eladásáról (Alternatív Energia)
Nyílt eljárásban, pályázat keretében lehet értékesíteni az egészségbiztosítási pénztárak forgalomképes részvényeit, az eljárás részletes szabályait a kormány rendeletben tette közzé a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben.
febr. 28
17:34
Sólyom: nem változtatok a jelölési eljáráson (Alternatív Energia)
Eredményesnek és megnyugtatónak nevezte Sólyom László köztársasági elnök az ombudsmanok jelöléséről a parlamenti pártok frakcióvezetőivel folytatott csütörtöki megbeszélést. Az államfő ugyanakkor leszögezte: a jövőben sem változtat az ombudsmanok jelölési eljárásán.
febr. 28
17:43
Gyurcsány és a "Nabucco-ügyi utazó nagykövet" (Infostart)
Nabucco-ügyi utazó nagykövetet nevez ki a miniszterelnök - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő, Magyarország ugyanis a Déli Áramlatról szóló megállapodást követően több energiát szeretne fordítani a közös európai projektre.
febr. 28
17:50
Lomnici: elkerülhetetlen a létszámemelés a bíróságokon (Alternatív Energia)
Elkerülhetetlenné válik a jövőben a bírósági dolgozók létszámának bővítése az érkező ügyek számának folyamatos növekedése miatt, ezzel a kérdéssel már a költségvetés idei tárgyalásakor foglalkozni kell - mondta Lomnici Zoltán csütörtökön Pécsett.
febr. 28
17:59
Húszezer forintos óradíjért adtak tanácsot a BKV-nak (Infostart)
A Fővárosi Közgyűlés arra utasította a BKV felügyelőbizottságát, hogy vizsgálja ki a közlekedési cég és az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. között létrejött szerződéseket. A döntés előtt a testület meghallgatta a BKV vezérigazgató-helyettesét is. Az ellenzék továbbra sem érti, hogy miért kellett tanácsadó a 4-es metró beruházáshoz, ha már van cég, amely elvégzi ezt a feladatot.
febr. 28
18:00
Simon Gábor: van szociáldemokrata program az EU továbbfejlesztésére (Alternatív Energia)
Van szociáldemokrata program az Európai Unió továbbfejlesztésére - hangsúlyozta Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke, miután csütörtökön küldöttség élén Brüsszelben megbeszélést folytatott Poul Nyrup Rasmussennel, az Európai Szocialisták Pártjának elnökével.
febr. 28
18:06
Debreceni autóbusztender (Alternatív Energia)
Politikai vita bontakozott ki az MSZP és a Fidesz önkormányzati frakciója között a debreceni autóbuszos tömegközlekedésre kiírt pályázat miatt - derült ki a két fél csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.
febr. 28
18:33
Felkészülten várja az ország, hogy lecsapjon az influenza (Infostart)
Jónak találta Magyarország felkészültségét egy esetleges influenza-világjárványra az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága. A testület elnöke hangsúlyozta: a világméretű járvány kialakulásának kockázata nem nőtt - ám minden ország, így Magyarország is időről időre felülvizsgálja saját felkészülési programját.
febr. 28
18:53
A VDSZSZ a népszavazásig nem tart újabb sztrájkot (Metropol)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) március 9-éig, a népszavazásig nem tart újabb sztrájkot, ezzel is kifejezve, hogy a február elsejétől meghirdetett munkabeszüntetés nem politikai célokat szolgál - közölte az érdekképviselet csütörtökön az MTI-vel.
febr. 28
19:11
Áprilistól drágul a gáz - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Április elejétől 5,8 százalékkal emelkedik a lakossági földgáz ára, a nem lakossági átlagosan 5,2 százalékkal kerül majd többe. Az emelkedés egy átlagos háztartásnak havonta mintegy 800 forintos többletkiadást jelenthet.
febr. 28
20:21
Újabb Világ Igaza kitüntetéseket adtak át (Infostart)
A jeruzsálemi Jad Vasem Intézet idén újabb 16 magyar embernek ítélte oda a Világ Igaza kitüntetést. Az elismeréseket Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban adta át Izrael magyarországi nagykövete és Tomi Lapid, a Jad Vasem Intézet elnöke.

Keresés