2008. február 5. kedd

febr. 5
4:53
Menetrend szerint folytatódik a vasutassztrájk (Alternatív Energia)
Folytatja a vasutassztrájkot a Gaskó István vezette Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), amely a hétfő hajnal óta állandósult közlekedési káoszért a megegyezésre nem hajló MÁV-ot és a minisztériumot okolta. Kákosy Csaba, a közlekedési tárca vezetője politikai zavarkeltésnek nevezte a szakszervezet akcióját, amit a Fidesz is támogat. Gaskóék akár hónapokig hajlandóak fenntartani a…
febr. 5
4:57
A Fidesz attól tart: az emberek számára nem olyan fontos a népszavazás, mint nekik (Alternatív Energia)
Érvényes népszavazásra játszik a Fidesz. Ezért tegnap arra buzdították a párt választókerületi elnökeit, hogy minél több embert keressenek fel, az orvosokra pedig külön legyen gondjuk. Tarlós István állítólag azzal lelkesítette a helyi fideszes politikusokat, hogy a koalíció néhány hét alatt képtelen a választókat meggyőzni a vizitdíj fontosságáról, ezzel a kampánnyal az MSZP és az SZDSZ egy évet…
febr. 5
4:58
Gyurcsány: a Fidesz már most elbukta a referendumot (Alternatív Energia)
Új baloldali politikát hirdetett meg Gyurcsány Ferenc kormányfő az MSZP-frakció tegnapi ülésén. A fordulat szolidaritáselvű baloldali politikát takar, mellyel a munkahely- és esélyteremtésre, valamint az oktatásfejlesztésére koncentrálnak majd. A kormányzat emellett jövő hétre leltárt készít az eddigi bejelentések teljesüléséről. A frakcióülésen megállapodtak abban, hogy nem adnak további…
febr. 5
5:46
Elkerülhető lenne évente több ezer ember halála (Infostart)
Szükség lenne a vastagbél- és végbélrák általános szűrésére Magyarországon, jelenleg ugyanis a daganatok között ez a harmadik leggyakoribb betegség - mondta az InfoRádióban Láng István, az Országos Onkológiai Intézet professzora.
febr. 5
7:03
A Fidesz már nyert? (Alternatív Energia)
A népszavazási vitát, legalábbis a tartalmat illetően, a Fidesz már megnyerte - a Népszabadság keddi számában megjelent információk szerint erről beszélt Orbán Viktor a Polgárok Házában egy zárt tanácskozáson, ahol a fideszes választókerületi elnököknek tartott a népszavazásról "eligazítást".
febr. 5
7:25
Stumpf: Gyurcsány helyzete tarthatatlanná válhat (Infostart)
Mindenki az igen válaszok elsöprő többségére számít ugyan a március 9-i népszavazáson, ha azonban a referendum érvénytelen lenne, vagy a vártnál kisebb arányú lenne a győzelem, annak a Fidesz számára is lennének következményei - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Stumpf István politológus, a Századvég Alapítvány elnöke.
febr. 5
7:30
Vasutassztrájk: a helyzet változatlan (Infostart)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, azaz a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd - mondta a MÁV sajtófőnöke.
febr. 5
7:59
Néhány vonat ma is elindul (Metropol)
Kedden is az előző napihoz hasonló helyzet várható a vonatforgalomban, a sztrájk miatt a vonatok többsége nem indul, ám azok, amelyek hétfőn is közlekedtek, nagy valószínűséggel kedden is járnak majd. A felek megegyezésére továbbra sincs sok esély, sem a MÁV, sem a VDSZSZ nem enged követeléseiből.
febr. 5
8:08
Vasutassztrájk: ki mit ígért? (Infostart)
Cáfolja Kóka János, hogy gazdasági és közlekedési miniszterként ígéretet tett a vasutasoknak a mostani követelések teljesítésére. A sztrájkot szervező szakszervezet elnöke, Gaskó István szerint viszont létezett egy szóbeli megállapodás, amit most nem akar betartani a Kákosy Csaba által vezetett tárca.
febr. 5
8:31
A vízummentességről tárgyal az amerikai delegáció (Metropol)
Március végén az amerikai belbiztonsági minisztérium küldöttsége Budapesten tárgyal a hazánk vízummentességének feltételeiről. April Foley szerint egy éven belül létrejöhet az egyezség.
febr. 5
8:57
VDSZSZ: a sztrájk támogatottsága erősödik (Alternatív Energia)
Nincs kifulladóban a VDSZSZ által kezdeményezett határozatlan idejű sztrájk, sőt a munkabeszüntetés támogatottsága erősödik, a tagok egyre eltökéltebbek - fogalmazott a VDSZSZ ügyeletese kedden reggel az MTI-nek.
febr. 5
9:47
Eredménytelenül zárult az egyeztetés (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és MÁV Zrt. közötti a szakszervezet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról a kedden 11 órakor kezdődött egyeztetés, a munkabeszüntetés egyelőre folytatódik, a szakszervezet délután értékeli a kialakult helyzetet.
febr. 5
10:04
Ha vonattal szeretne utazni, érdemes ránézni erre az írásunkra (Alternatív Energia)
A vasutassztrájk ellenére kedden is közlekedik néhány vonat az országban, ám az indulások időpontja bizonytalan, késésekkel számolni kell, egyes szakaszokon vonatpótló autóbuszokkal szállítják szakaszon az utasokat. A pályaudvarok a legtöbb városban még a hétfőinél is kihaltabbak.
febr. 5
10:18
„Közvélemény-kutatás” 2008 (168 Óra Online)
Minden nagyobb politikai esemény kaptam olyan telefonhívást, hogy szeretnék kikérni a véleményemet. [Dátum: 2008. 02. 05. 05:54]
febr. 5
11:09
Tom Lantos állapotától függ, utazik-e Gyurcsány Washingtonba (Alternatív Energia)
Tom Lantos egészségi állapotától függ, elutazik-e Washingtonba csütörtökön Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - értesült kormányközeli forrásból kedden az MTI. A miniszterelnökhöz közeli források a távirati irodának úgy fogalmaztak, hogy kedden délután, a Lantos-családdal konzultálva döntenek az utazásról. A magyar származású demokrata párti politikus, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának…
febr. 5
11:29
Bírósághoz fordult a MÁV a sztrájk miatt (Infostart)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság. Közben a MÁV tájékoztatás szerint a nappali műszakban szolgálatra vezényelt forgalmi dolgozók csaknem 92 százaléka felvette a munkát.
febr. 5
11:46
A MÁV bírósághoz fordult (Metropol)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben. A VOSZ szerint jogalap nélküli a sztrájk. Napközben új mentesítő járatokat állítottak szolgálatba. Információk, hasznos honlapok, MÁV- és Volán-információk az útszervezéshez.
febr. 5
12:17
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának távozását követeli a Fidesz (Infostart)
A Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának felmentését kéri a Fidesz. A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke kijelentette: miután a nemzetközi sajtóban megjelent, hogy Laborc Sándor KGB Akadémián történt kiképzése aggasztó lehet, előfordulhat, hogy a NATO-tagországok kevésbé osztják majd meg egymással hírszerzési értesüléseiket.
febr. 5
12:19
Módosított menetrendek (Alternatív Energia)
Zavartalan a vasúti közlekedés a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. vonalain, de a VDSZSZ által határozatlan időre meghirdetett országos sztrájk miatt továbbra is módosított menetrend érvényes a Sopron-Győr, Sopron-Szombathely és Szombathely-Szentgotthárd vonalakon - közölte a társaság az MTI-vel kedden
febr. 5
12:21
A MÁV bírósághoz fordult (Alternatív Energia)
A MÁV Zrt. a Fővárosi Munkaügyi Bírósághoz fordult, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkkal összefüggésben - közölte a társaság az MTI-vel kedden. A közlemény szerint a vasúttársaság a szakszervezet Munka Törvénykönyvében meghatározott együttműködési kötelezettségének, továbbá rendeltetésszerű joggyakorlás követelményének megsértése, valamint a sztrájkjoggal való…
febr. 5
12:33
Kóka: "Kádár büszke lenne" (Infostart)
Az SZDSZ elnöke szerint nem változott a párt népszavazási stratégiájának lényege. Kóka János kijelentette, hogy a cél: nemet mondani a szocializmusra.
febr. 5
12:49
MDF: a kormány vonja vissza a traffipax-rendeletet! (Infostart)
Az MDF arra kéri a kormányt, hogy még a hatályba lépés előtt vonja vissza azt a rendeletét, amely magáncégek számára is lehetővé tenné a traffipax-ellenőrzést az utakon.
febr. 5
12:51
Vasutassztrájk: a MÁV-bérlet jó a buszokon, de a vonatjegy nem (Infostart)
Elfogadja a Volánbusz a MÁV bérleteit az elővárosi járatain - mondta Kadlec István, a Volánbusz Zrt. forgalomirányítási osztályvezetője. Hozzátette: arról még nem született konkrét megállapodás, hogy a Volán megnövekedett kiadásait a MÁV hogyan és mikor téríti meg. A MÁV vonalakon hétfő hajnal óta akadozik a közlekedés, az egyik vasutasszakszervezet sztrájkja miatt.
febr. 5
13:07
Megnőtt a BKV forgalma (Metropol)
Elsősorban az elővárosi vonalakon emelkedett a Budapesti Közlekedési Zrt. járatait igénybe vevők száma a vasutasok sztrájkja miatt - mondta az MTI-nek kedden a közlekedési vállalat fődiszpécsere.
febr. 5
13:11
A környezetvédelmi miniszter az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását kéri (Infostart)
Az osztrák bőrgyárak termelésének visszafogását sürgeti a környezetvédelmi miniszter a Rába habzásának megállítása érdekében. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság harmadfokú kárelhárítási készültséget rendelt el.
febr. 5
13:16
Gyurcsány és a rendőrség legfontosabb feladata (Infostart)
Rendészeti életpályamodell, több pénz a körzeti megbízottaknak, és új lakások a rendőröknek. Erre tett ígéretet a miniszterelnök az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőinek a főkapitány évértékelését követően.
febr. 5
13:39
Ami a Laborc-ügyből kimaradt: "a magyar eset nagyon, nagyon kellemetlen" (Infostart)
Nagy port kavart Magyarországon is a The New York Times hétfői cikke, melyben a mértékadó amerikai napilap Laborc Sándorról, a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal új vezetőjéről ír. Bár a magyar sajtó részletesen taglalta a cikket, egyes részletek kimaradtak.
febr. 5
13:45
Vádat emeltek a németszemét-importőrök ellen (Infostart)
Vádat emelt 17 ember ellen a 2006 végén Németországból érkezett 3.500 tonna illegális szemét ügyében a Kecskeméti Városi Ügyészség. A Duna-Tisza közi erdőirtások miatt 51 személlyel szemben indulhat a bírósági eljárás.
febr. 5
13:58
Gyurcsány Ferenc a rendőrség előtt álló feladatokról (Alternatív Energia)
A rendőrség feladata a következő két-három évben, hogy a korábbi évek változása nyomán kialakult új szervezetet "belakja", megerősítse - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség elmúlt évét értékelő és az ez évi feladatokat megszabó értekezleten, kedden Budapesten.
febr. 5
14:09
A terézvárosi önkormányzat feloszlatását kezdeményezi a Fidesz (Alternatív Energia)
Terézváros képviselőtestületének feloszlatását kezdeményezi a Fidesz kerületi szervezete - közölte Illés Zoltán, a párt VI. kerületi elnöke és Hassay Zsófia, a Fidesz kerületi frakcióvezetője kedden Budapesten. Az ellenzéki párt szerint "a sorozatos terézvárosi botrányok" indokolják a képviselőtestület feloszlatását és új választások kiírását.
febr. 5
14:14
Gyurcsány: a rendőrségnek most alkalmazkodnia kell (Metropol)
A rendőrség feladata a következő két-három évben, hogy a korábbi évek változása nyomán kialakult új szervezetet „belakja”, megerősítse - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendőrség elmúlt évét értékelő és az ez évi feladatokat megszabó értekezleten, kedden Budapesten.
febr. 5
14:15
Kóka János: Kádár büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire (Alternatív Energia)
Az SZDSZ népszavazási stratégiájának lényege nem változott: mondjunk nemet a szocializmusra - mondta Kóka János pártelnök a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és Magyar Bálint ügyvivővel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón.
febr. 5
14:20
Eredménytelenül fejeződött be az egyeztetés a MÁV Zrt. és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és MÁV Zrt. közötti keddi egyeztetés, a vasúttársaság a szakszervezeti követeléseket továbbra sem tartja megalapozottnak sem jogilag, sem gazdaságilag; a munkabeszüntetés egyelőre folytatódik, a szakszervezet délután értékeli a kialakult helyzetet.
febr. 5
14:36
MDF: vonja vissza a kormány a traffipax-rendeletet (Alternatív Energia)
Az MDF arra kéri a kormányt, hogy még hatályba lépése előtt vonja vissza a traffipax-ellenőrzést magáncégeknek is lehetővé tevő rendeletét - mondta Hock Zoltán, az ellenzéki párt elnökhelyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 5
14:41
Ilyen még nem volt: versenyhelyzetben a BKV (Infostart)
Történetének során először versenybe kell szállnia a BKV-nak egy budapesti buszvonal üzemeltetéséért. A XV. kerületi önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy nemzetközi pályázatot ír ki a Palota busz működtetésére, hátha más társaságok olcsóbban vállalják a BKV-nál.
febr. 5
14:42
Kende Péter: Martonyi János nem végzett ügynöki munkát (Alternatív Energia)
Martonyi János nem végzett ügynöki munkát - közölte Kende Péter újságíró a Fővárosi Bíróság keddi ülésén, annak a polgári pernek az első tárgyalásán, amelyet az Orbán-kormány külügyminisztere indított vele és a lap kiadójával szemben személyiségi jogának megsértése miatt.
febr. 5
14:52
Napi 600 millió forintos kárt okoz a vasutassztrájk (Infostart)
Nem közeledtek az álláspontok a MÁV és a szakszervezet között a keddi tárgyaláson sem - mondta Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője. Hozzátette: a vasúttársaság bírósághoz fordult, mert szerintük törvénytelen az, hogy a sztrájkoló szakszervezet nem teljesíti a még elégséges szolgáltatásokkal kapcsolatos kötelezettségeit.
febr. 5
14:53
A vonatok negyede járt délig (Alternatív Energia)
Kedden délig az 1.450 személyszállító vonatból 347, a kijelölt vonatok mintegy 24 százaléka, és 121 teherszállító vonat közlekedett - tudatta a MÁV.
febr. 5
14:59
Sztrájk: már Borsodban is lehet vonatbérlettel utazni a Volán-buszokon (Alternatív Energia)
A MÁV-Start Zrt. és a Borsod Volán Személyszállítási Zrt. megállapodott, hogy február 5-én, kedden 15.00 órától a VDSZSZ által meghirdetett munkabeszüntetés befejezését követő 6. óra végéig a volán társaság valamennyi Borsod-Abaúj-Zemplén megyében közlekedő menetrend szerinti járatán elfogadja a vasúti bérletek és arcképes igazolványokat.
febr. 5
15:04
„Béna kacsák” társasága (168 Óra Online)
Budaörs liberális polgármestere álfüggetlenekkel megtámogatott jobbos többségű testületet vezet. Pontosabban: vezetne, ha tudna. [Dátum: 2008. 02. 05. 14:36]
febr. 5
15:42
Orbán: 2008 az egészségügyért folytatott küzdelem éve lesz (Alternatív Energia)
2008 az egészségügyi rendszerünkért folytatott küzdelem éve lesz - jelentette ki Orbán Viktor, aki a saját internetes honlapján kedden megjelent videóinterjúban arról is beszélt, hogy szerinte kigazdálkodható a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső 30 milliárd forint. "A magyar társadalom 2008-ban szerintem egyre erősödő harcot folytat majd, ellenállást fejt ki, védekezést…
febr. 5
15:47
Orbán: "hatályon kívül helyezzük" az egészségbiztosítási törvényt (Infostart)
2008 az egészségügyi rendszerünkért folytatott küzdelem éve lesz - jelentette ki Orbán Viktor, aki a saját internetes honlapján, kedden megjelent videó interjúban arról is beszélt, hogy szerinte kigazdálkodható a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső 30 milliárd forint.
febr. 5
15:52
A Feszty-körképet is károsította a beázás (Infostart)
A Szépművészeti Múzeum főrestaurátora hétfőn megvizsgálta a Feszty-körképet és a festmény épületét. Szentkirályi Miklós az InfoRádiónak azt mondta: a beázás már károsította a vásznat és a körülötte lévő terepasztalt. A Magyar Restaurátorok Egyesületének elnöke hozzátette: azonnal meg kell kezdeni a felújítást és a helyreállítást.
febr. 5
15:53
Éjfélig biztosan kitart a sztrájk (Alternatív Energia)
A vasutasok kedden 24 óráig biztosan nem hagyják abba a sztrájkot, de még szerdán reggel is lehet munkabeszüntetés - mondta Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.
febr. 5
16:03
Szondáztatják a sztrájkolókat Miskolcon (Infostart)
Szondáztatják a sztrájkolókat Miskolcon, eddig mintegy húsz ember fújt a szondába és közülük senki sem fogyasztott alkoholt - mondta Kovács Ferenc, a VDSZSZ helyi vezetője.
febr. 5
16:04
Pénzbírság az államtitkár gyorshajtása ügyében "eljáró" ezredesnek (Alternatív Energia)
Pénzbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Bíróság a közelmúltban azt az ezredest, aki megpróbálta eltussolni a közlekedési tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét - közölte a Fővárosi Bíróság sajtóosztálya kedden. A hivatali visszaélés miatt indult ügyben a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa tárgyalás mellőzésével hozott döntést. Úgy tudni, 240 ezer forintot kell fizetnie.
febr. 5
16:25
VOSZ: a sztrájk "a legnagyobb bűn a magyar szakszervezeti mozgalom ellen" (Infostart)
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elítéli a vasutasok sztrájkját. A szervezet főtitkára szerint a szakszervezetek és az érdekegyeztetés hitelét rontja Gaskó István azzal, hogy bár ő is aláírta az ez évi béremelésről szóló megállapodást, mégis ennél jóval többet követel.
febr. 5
16:32
Tolvaj rendőr házaspár bukott le Ausztriában (Alternatív Energia)
Bolti lopássorozaton értek tetten Ausztriában egy magyar rendőr házaspárt, a Bécsben őrizetbe vett elkövetők a soproni rendőrkapitányság hivatásos állományában teljesítettek szolgálatot. A 34 éves tisztet és 29 éves tiszthelyettes feleségét azonnali hatállyal elbocsátották a testülettől - tudatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden.
febr. 5
16:47
Pénzbírság a kerepesi iskolának - a vizsgálat folytatódik (Infostart)
Az Oktatási Hivatal határozata alapján első lépcsőben 200 ezer forintos bírsággal sújtják a kerepesi iskola fenntartóját, ahol hat roma diáknak megtiltották, hogy bejárjanak az intézménybe és csak délutáni foglalkozásokon vehettek részt - közölte Borovszky Tímea, az oktatási tárca roma integrációs titkárságának vezetője a vizsgálat részeredményét ismertetve.
febr. 5
16:48
Zalában csökkent az influenzások száma (Alternatív Energia)
Csökkent az elmúlt héten Zala megyében az influenzás betegek száma - tudatta kedden az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézete. A megyében 100 ezer lakosra számítva 374-en fertőződtek meg, a megelőző heti 414-gyel szemben - áll a tisztiorvosi szolgálatnak a távirati irodához eljuttatott tájékoztatójában. Ebből kiderül az is, hogy az influenzások több mint 58 százaléka 15 évnél fiatalabb.

Keresés