2008. február 6. szerda

febr. 6
0:10
Nincs szakszervezeti társ a követelésekhez (Alternatív Energia)
A Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) munkabeszüntetése a hétfő után kedden is teljes napra tönkretette az ország vonatközlekedését. A kiszámíthatatlanság miatt az elindított személyszállító szerelvények is döntően üresen jártak. Az újabb tárgyalások a munkáltatókkal eredménytelenül zárultak. A VDSZSZ követeléseit nemcsak a MÁV-vállalatok és az azok tulajdonosi jogait gyakorló…
febr. 6
4:38
Kerepesen sérült az egyenlő bánásmód elve (Alternatív Energia)
Még csak részben zárult le az Oktatási Hivatal (OH) vizsgálata a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, de az már bebizonyosodott, hogy az iskola megsértette az egyenlő bánásmód elvét. Az erről szóló hatátozatot tegnap kapta kézhez a Kerepes polgármestere, Franka Tibor. Az intézményt felszólították a jogsértés megszüntetésére, és 200 ezer forint…
febr. 6
5:00
Az ügyészek szigorítanák a zöldbűnözés szankcióit (Alternatív Energia)
Az elmúlt hónapok két legnagyobb vihart kavart környezetkárosítási ügyében (az illegális német szemétimport és az alföldi fekete fakitermelés) eljutott a vádemelésig a nyomozás - jelentették be tegnap a Legfőbb Ügyészségen. Az ügyészek szerint az ilyen cselekményekre vonatkozó büntetési tételeket szigorítani kellene.
febr. 6
5:11
"Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire" (Alternatív Energia)
Az SZDSZ népszavazási stratégiájának lényege nem változott: mondjunk nemet a szocializmusra - mondta Kóka János pártelnök a Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és Magyar Bálint ügyvivővel közösen tartott keddi budapesti sajtótájékoztatón. "Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire, hiszen Tarlós István kampánykörútja során a szocialista egészségügyet dicsérte, büszkén…
febr. 6
5:27
Lakást és béremelést ígért a rendőröknek a kormányfő (Alternatív Energia)
A következő két-három évben mintegy ezer lakást építenek Budapesten a rendőrség számára - jelentette be tegnap Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök a 2007-es évet értékelő országos rendőrfőkapitányi értekezleten ezt azzal indokolta, hogy a fővárosban sok betöltetlen rendőri állás van és nagy az elvándorlás, mivel a zömében vidéki fiatalok nem tudják megoldani lakhatásukat. A kormánynak szándéka és…
febr. 6
5:45
Lassan lesz egy találmányból termék (Infostart)
AZ ELTE kutatóinak még mindig nehezen megy a kutatási eredmények átfordítása hasznosítható termékké, tehát a szabadalmaztatás és a licenc megfogalmazása - mondta az InfoRádióban az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora.
febr. 6
5:54
A társadalomnak lélegzetvételre van szüksége (Alternatív Energia)
A leszakadó baloldali szimpatizánsok visszahódítását szolgálhatja Gyurcsány Ferenc által meghirdetett új baloldali politika. A kormányfő a pártbeli kritikák erősödése nyomán már tavaly előre jelezte, hogy bár az ország kisebbsége tart az MSZP-vel, de meg fogják fogni a többség kezét is. A kormányzati sítlusváltás annak felismerése, hogy a megszorítások után a társadalomnak lélegzetvételre van…
febr. 6
6:10
Nincs garancia népszavazás ellen (Alternatív Energia)
Nem befolyásolja lényegesen a több-biztosítós rendszer ellen indított népszavazást, hogy az egészségbiztosítási törvényben várhatóan rögzítik: egybiztosítós marad a rendszer. Az MSZP-ben sem azzal indokolták, hogy a referendum árnyéka miatt kerülne bele a jogszabály szövegébe az egybiztosítós modell, sokkal inkább „szépészeti beavatkozásról” van szó. A módosítókról egyébként ma tárgyal az…
febr. 6
7:06
Megint egy titkos hangfelvétel miatt félhetnek a politikusok (Infostart)
A Nemzeti Nyomozóiroda birtokában van egy hangfelvétel, amelyen a terézvárosi vagyonkezelő igazgatója 18 millió forint kenőpénz kifizetését ajánlja egy vállalkozónak egy kerületi üzlethelyiség bérleti jogáért.
febr. 6
7:22
A MÁV szerint a vasutasok 10 százaléka sztrájkol csak (Infostart)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.
febr. 6
7:27
Harc a magas díjak ellen (Infostart)
Wáberer György, a Waberer's Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a Fővárosi Önkormányzat nem készítette elő megfelelően a behajtási díjak megemelésével kapcsolatos rendeletet.
febr. 6
7:33
Csavarhúzó maradt a testben a műtét után - képekkel (Infostart)
Az egészségügyi felügyelethez fordult az a nő, akinek tavaly májusban egy műtét során a szegedi traumatológiai klinikán a szervezetében hagytak egy csavarhúzó-véget.
febr. 6
7:37
Dávid Ibolya: az mdf nem részese a népszavazási cirkusznak (Alternatív Energia)
Dávid Ibolya MDF-elnök kedden arról beszélt helyi magyaroknak Washingtonban, hogy az MDF nem kíván a népszavazási cirkusz részese lenni, nem kíván asszisztálni ahhoz, hogy a népszavazást díszletként használják két ember személyes ambíciójához.
febr. 6
7:48
A 2009-es adóreform adócsomaggá szelídült (Alternatív Energia)
Az eredetileg ígért januárhoz képest másfél hónappal késik a 2009-es adóreformnak indult, majd jelentősebb adócsomaggá szelídült tervek ismertetése. Az ehhez megrendelt szakértői anyagokból inkább szemezget majd a kormány és a két kormánypárt - írta szerdán a Népszabadság.
febr. 6
7:50
Újból lesz politikai államtitkári tisztség a minisztériumokban (Alternatív Energia)
Újból lesz politikai államtitkári tisztség a minisztériumokban a Magyar Hírlap információi szerint.
febr. 6
7:53
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja - Körkép (Alternatív Energia)
Harmadik napja tart a vasúti dolgozók sztrájkja, miután kedden sem született megállapodás a MÁV-társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között. Szerda reggel kilenc órakor folytatják a tárgyalást a MÁV Zrt-nél és MÁV Startnál - mondta el Kavalecz Imre, a MÁV Zrt. sajtófőnöke. Tájékoztatása szerint az éjszakai szolgálatban a MÁV Zrt. forgalomirányítói - összesen 1979 vasutas - közül…
febr. 6
8:06
Újból lesz politikai államtitkári tisztség (Metropol)
Nyilvánvalóvá vált ugyanis, hogy a korábbi - politikai és közigazgatási - államtitkári tisztségek összevonása nehezíti a hivatali munkát.
febr. 6
8:57
A népszavazás a következő kormány ellenzékének is rendelekzésére fog állni (Alternatív Energia)
Boross Péter szerint egy évben egynél több névszavazást nem lehet "ráengedni egy országra". A volt miniszterelnök, MDF-es országgyűlési képviselő erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerdán.
febr. 6
9:02
Vasutassztrájk: "Nem vagyunk rabszolgák, senki ne akarjon megvenni bennünket" (Alternatív Energia)
Az országos vasutassztrájk ellenére az egri vasútállomáson szerdán délelőtt helyreállt a forgalom, a vonatok az eredeti menetrend szerint közlekedtek. A pályaudvar forgalmi irodáján közölték: ez csupán pillanatnyi állapot, a közlekedés mindig attól függ, hogy ki veszi fel a munkát, így nem jósolható meg, hogy meddig marad fenn a menetrendszerinti közlekedés.
febr. 6
9:24
Az egészségbiztosítás négyszögesítése (Infostart)
A parlament jövő héten kezdődő, tavaszi ülésszakában újra napirendre tűzi az egészségbiztosítási törvény megvitatását. A tervezet támogatói szerint az új rendszer sokkal jobban szervezett ellátást és magasabb szolgáltatói színvonalat garantálna, míg ellenzői szerint a legalapvetőbb problémákra nem adna megoldást, a betegek kiszolgáltatottsága pedig tovább nőne. A törvényről szakértők vitatkoztak…
febr. 6
9:24
Tarlós "Gusztos elvtársról" (Alternatív Energia)
Horn Gábor és Tarlós István abban egyetértett, hogy a népszavazás arról a három kérdésről szól, amelyet a választók elé bocsátanak március 9-én, és nem többről. Az SZDSZ ügyvivője és a fővárosi Fidesz-frakció vezetője a TV2 Mokka című műsorának volt vendége.
febr. 6
9:35
Szakértő: ésszerű Kákosy elképzelése (Alternatív Energia)
Ésszerű és logikus gondolatnak nevezte egy közlekedési szakember Kákosy Csaba közlekedési miniszter elképzelését, hogy egy elhúzódó vasutassztrájk esetén a Volán busztársaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás további részeit.
febr. 6
9:40
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Megkezdődött az egyeztetés szerdán 9 órakor a MÁV Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között a szakszervezet sztrájk követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról; a vasúttársaság a tárgyalást megelőzően kiadott közleményben ismét nyomatékosította: álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
9:42
Herényi mindhárom népszavazási kérdésre nemet mondana (Alternatív Energia)
Az MDF frakcióvezetője szerint, ha eltörölnék a tandíjat, a vizit- és a kórházi napidíjat, akkor ismét arra a több mint kétmillió adófizetőre hárulnának a terhek, akik eddig is finanszírozók voltak.
febr. 6
9:59
Nincs megegyezés (Metropol)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról.
febr. 6
10:01
Reménytelen tárgyalások? (Infostart)
Megkezdődött az egyeztetés a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete között az érdekképviselet követeléseiről, illetve a még elégséges szolgáltatásról. A vasúttársaság a tárgyalás előtt ismét azt hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint a szakszervezet követeléseinek nincs jogi, szakmai, gazdasági alapja.
febr. 6
10:03
Globex-ügy: súlyosbítás másodfokon (Infostart)
Jogerősen jelentősen súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla a Globex-ügyben Postáné Vellai Györgyi elsőrendű és Vajda László másodrendű vádlott büntetését, előbbit két év hat hónap helyett 7 év, utóbbit egy év nyolc hónap helyett 6 év börtönre ítélte.
febr. 6
10:22
Vasutassztrájk: nincs megállapodás (Infostart)
Egy órányi tárgyalás után eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről, illetve a még elégséges szolgáltatásról, a sztrájk így tovább folytatódik.
febr. 6
10:24
Gaskó tagadja a kapcsolatot a Fidesszel (Infostart)
Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke szerint kellőképpen bizonyították, hogy Kóka János, az SZDSZ elnöke gazdasági miniszterként valóban megígérte, hogy a vasutasok részesedni fognak a MÁV Cargo privatizációs bevételeiből. A szakszervezet elnöke emellett visszautasította, hogy sztrájkjukkal a Fidesz érdekeit szolgálnák.
febr. 6
10:32
Három baleset a nagy ködben Szolnok megyében (Metropol)
A 4-es számú főút szolnoki elkerülő szakaszán a reggeli csúcsforgalomban, a Budapest felé vezető oldalon, több autó egymásba csúszott a nagy ködben, személyi sérülés nem történt.
febr. 6
10:45
Senki nem enged - Folytatódik a sztrájk (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről, illetve a még elégséges szolgáltatásról, a sztrájk így tovább folytatódik.
febr. 6
11:17
"Gaskó István megtéveszti szakszervezetének tagságát" (Alternatív Energia)
A VDSZSZ-en kívül immár minden érintett szervezet világosan látja és kimondja, hogy a sztrájkkövetelések irreálisak - közölte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerdán.
febr. 6
11:23
Szocialista kifakadás: "A pénz Bajnai laptopjában van, Gaskó az SZDSZ embere" (Infostart)
A szocialista Karsai József képviselő szerint sehol nem jelennek meg az uniós pénzek az országban. A politikus a vasutas sztrájkkal összefüggésben az InfoRádiónak azt mondta: Gaskó István VDSZSZ elnök Kóka János és az SZDSZ érdekeit szolgálja.
febr. 6
11:29
A büfések is bezárnak a pályaudvarokon (Alternatív Energia)
Budapest főpályaudvarai közül csak a Déli pályaudvaron van némi forgalom, a Keleti és a Nyugati pályaudvar állt szerdán reggel - tapasztalta az MTI tudósítója. A Déli pályaudvaron 9.20-kor indult egy személyvonat Székesfehérvár irányába, 9.50-kor Dunaújvárosba, 10.25-kor Győrbe, Komárom érintésével és 12.55-kor Nagykanizsára. A pályaudvaron mintegy 10 ember várakozott a vonatok indulására és…
febr. 6
11:37
Csak a Déli pályaudvaron van forgalom a fővárosban (Metropol)
Budapest főpályaudvarai közül csak a Déli pályaudvaron van némi forgalom, a Keleti és a Nyugati pályaudvar állt szerdán reggel.
febr. 6
11:44
Képripot: félig elásott holttestre bukkantak a XXII. kerületben (Infostart)
Női holttestet találtak a XXII. kerület külterületén; a rendőrség emberölés büntette miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a tetemet valaki megpróbálta elásni.
febr. 6
12:10
Továbbra sincs megállapodás (Metropol)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról.
febr. 6
12:12
Sztrájkösszefoglaló délben (Alternatív Energia)
Eredménytelenül zárult a szerdán 9 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet követeléséről és a még elégséges szolgáltatásról. A VDSZSZ szerdán délben a MÁV-START Zrt.-vel folytatja a tárgyalást, majd ezt követően ülésezik a sztrájkbizottság és dönt a további lépésekről. A MÁV Zrt. és a VDSZSZ pénteken 10 órakor folytatja az…
febr. 6
12:27
Gyurcsány bulvárban nyomul: elárult három titkot (Infostart)
Internetes blogjában fogyási élményeit és tanácsait osztja meg olvasóival a miniszterelnök.
febr. 6
12:49
Kákosy: egységes fellépés az irreális sztrájkkövetelés ellen (Infostart)
A VDSZSZ-en kívül minden érintett szervezet világosan látja és kimondja, hogy a sztrájkkövetelések irreálisak - közölte Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter.
febr. 6
12:54
Vizsgálják a gyomorvérzésben meghalt férfi ügyét (Alternatív Energia)
Az Egészségügyi Minisztérium azonnali eljárást kezdeményezett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél a február 3-án - gyomorvérzésben - elhunyt beteg ellátása ügyében - tudatta a szaktárca. A közlemény szerint a Egészségügyi Minisztérium megdöbbentőnek tartja, ha igazolódik az a gyanú, hogy diagnosztikai hibák miatt egy beteg meghalhat gyomorvérzésben. "Ezért kérjük a Felügyeletet, minél rövidebb…
febr. 6
12:59
Nyolc órán át hurcolászták a mentővel a gyomorvérzéses férfit (Infostart)
Az Egészségügyi Minisztérium azonnali eljárást kezdeményezett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél a február 3-án gyomorvérzésben elhunyt beteg ügyében.
febr. 6
12:59
Áder megszólalt! (Alternatív Energia)
A Fidesz örül annak, hogy a kormány korrigálta korábbi helytelen döntését, és ismét biztosítja a fogyatékos gyermekeket orvosi ellátásra, kezelésre kísérő szülőknek az utazási kedvezményt - mondta Áder János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten.
febr. 6
13:16
Továbbra sincs megoldás a parkolási mizériára (Infostart)
Annak ellenére, hogy hosszú évek óta fizetni kell a parkolásért a belvárosban, még sincs parkolóhely. Molnár László közlekedési mérnök, a Főmterv Zrt. igazgatója szerint ennek oka egyszerű: a lakossági engedélyek száma meghaladja a kerületi parkolóhelyek számát, a mélygarázsokat pedig az intézmények foglalják el. A helyzet még több mélygarázs építésével sem javul jelentősen.
febr. 6
13:16
Egyre több vonat közlekedik (Alternatív Energia)
A nemzetközi vonatok csak a határig közlekednek - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke. A MÁV közlése szerint egyre több vonat közlekedik, például Budapest elővárosaiban két-három vonattal utazhatnak, általában óránként, kétóránként az utasok.
febr. 6
13:32
Költözködő bénította meg a belvárosi utca forgalmát (Infostart)
Kordonnal és elakadásjelző háromszöggel zárta le a belvárosi Bródy Sándor utca egy szakaszát egy férfi, hogy nyugodtan tudjon költözködni. Az InfoRádió tudósítója a helyszínen azt a választ kapta tőle, hogy a teherautónak van engedélye, ám kiderült, hogy a költözőnek nem volt joga az utca lezáráshoz.
febr. 6
13:32
Utazási költségtérítés betegkísérőnek is (Alternatív Energia)
A jövőben a tömegközlekedést igénybe venni nem tudó betegeket a kezelésre szállító kísérők is igénybe vehetik az utazási költségtérítést. A február első napjától hatályos kormányrendelet szerint a beutaló orvos engedélyezi a más eszközön - értelemszerűen személygépkocsin - történő utazást. Ennek a társadalombiztosítás általi költségtérítése továbbra is 21 forint kilométerenként. Amennyiben a…
febr. 6
13:34
Eredménytelen egyeztetés a MÁV-START és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
A budapesti elővárosban két-három vonattal lehet utazni általában óránként-kétóránként, az elővárosi járatokat korlátozott számban indítanak, illetve fogadnak a három budapesti fő pályaudvaron - közölte a MÁV szerdán 15.00 órás adatokra támaszkodva.
febr. 6
13:38
Húslevest kapott Tarlós az SZDSZ ifjúsági szervezetétől (Alternatív Energia)
Húslevesből, babgulyásból és almából álló ebédet vitt a Fidesz népszavazási kampányát vezető Tarlós Istvánnak az SZDSZ ifjúsági szervezete szerdán. Léderer András, az Új Generáció elnöke a Fidesz fővárosi népszavazási kampányközpontja előtt tartott sajtótájékoztatóján azzal indokolta az ötletet, hogy a népszavazás kapcsán olyan benyomásuk támadt, mintha a referendum kezdeményezői szeretnének…
febr. 6
13:54
Karsai (MSZP): Gaskó az SZDSZ embere (Alternatív Energia)
A szocialista Karsai József képviselő szerint sehol nem jelennek meg az uniós pénzek az országban. A politikus a vasutas sztrájkkal összefüggésben az InfoRádiónak azt mondta: Gaskó István VDSZSZ elnök Kóka János és az SZDSZ érdekeit szolgálja.

Keresés