2009. január 11. vasárnap

jan. 11
5:33
Hat jelölt indul a mai ferencvárosi választáson (168 Óra Online)
Időközi választást tartanak ma a 12.országgyűlési egyéni választókerületben; ha az első forduló nem lesz érvényes, két hét múlva járulhatnak újra az urnákhoz a ferencvárosi választópolgárok.
jan. 11
8:42
Megkezdődött a ferencvárosi szavazás (Alternatív Energia)
Rendben megnyíltak a szavazókörök reggel Ferencvárosban, ahol időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak a 12. országgyűlési egyéni választókerületben - közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője az MTI-vel.
jan. 11
9:09
Vasárnapra elegendő a felhasználható gázkészlet (Infostart)
Az ország vasárnapra jelzett gázfogyasztása 61-64 millió köbméter, a felhasználható források biztosítják a készlet és a fogyasztás egyensúlyát. Az Ukrajnából érkező gázra hétfő reggelig várni kell. Oroszország után Ukrajna is aláírta az Európának szánt orosz gáz tranzitjának megfigyeléséről szóló jegyzőkönyvet, így lehetővé válik a gázszállítások felújítása.
jan. 11
9:27
Ferencváros: Rendben folyik a szavazás (Infostart)
Rendben megnyíltak a szavazókörök reggel Ferencvárosban, ahol időközi országgyűlési képviselőválasztást tartanak a 12. egyéni választókerületben - közölte a helyi választási iroda helyettes vezetője. Az előzetes eredmény várhatóan éjfél előtt már ismertté válik.
jan. 11
9:45
Talán elkerüljük a világraszóló blamázst (Infostart)
Tokaj-hegyalján közelednek az álláspontok, remény van arra, hogy néhány meghatározó település, például Szerencs és Tállya felülvizsgálja a világörökségi területből történő kilépésre vonatkozó terveit. A világörökséget kezelő szervezetek kérik, hogy mielőbb kerüljön a parlament elé a világörökségi törvény, amely egyebek között a finanszírozás problémáira is megoldást adhat. Értesüléseink szerint a…
jan. 11
10:03
Szmogriadó Budapesten 11 órától (Infostart)
Vasárnap 11 órától életbe lép a szmogriadó Budapesten - közölte Demszky Gábor főpolgármester. A naptár szerinti páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg a naptár szerinti páros napokon csak a páros és a 0-ára végződő rendszámú járművek közlekedhetnek a főváros közigazgatási határán belül - mondta az InfoRádióban Gonczlik Tamás, a Főpolgármesteri Hivatal Környezetvédelmi…
jan. 11
10:21
Gaskó újra akcióban (168 Óra Online)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tárgyalni kíván a munkáltatóval a sztrájkköveteléseiről és a le nem zárt bérfejlesztésekről - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek.
jan. 11
11:06
Szmogriadó Budapesten! (Alternatív Energia)
A szálló por magas koncentrációja miatt vasárnap 11 órától életbe lép a szmogriadó Budapesten; az intézkedés visszavonásig érvényes - közölte a főpolgármester kora délelőtt.
jan. 11
11:08
Mára elegendő a felhasználható gázkészlet (Alternatív Energia)
Az ország vasárnapra előre jelzett gázfogyasztása 61-64 millió köbméter, a felhasználható források biztosítják a készlet és a fogyasztás egyensúlyát - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. az MTI-vel vasárnap reggel.
jan. 11
11:33
A szmogriadó miatt az emberek felének gyalog kell hazamennie (168 Óra Online)
Vasárnap 11 órától életbe lép a szmogriadó Budapesten, az intézkedés visszavonásig érvényes.
jan. 11
11:51
A kormányt is elérte a szmogriadó (Infostart)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kéri a minisztériumoktól és az állami hivataloktól, hogy szigorúan tartsák be a szmogriadó előírásait - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap.
jan. 11
11:53
Kik autózhatnak szmogriadó idején Budapesten? (Infostart)
A szmogriadó miatt Budapesten vasárnap 11 órától elrendelt forgalomkorlátozások alól számos jármű mentesül, egyebek között a tömegközlekedési és a megkülönböztető jelzést használó járművek, továbbá azok, amelyek teljesítik a legszigorúbb környezetvédelmi követelményeket.
jan. 11
12:00
Szmogriadó: Gyurcsány az előírások szigorú betartását kéri a tárcáktól (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt kéri a minisztériumoktól és az állami hivataloktól, hogy szigorúan tartsák be a szmogriadó előírásait - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő vasárnap az MTI-vel.
jan. 11
12:02
Kevesen szavaznak a ferencvárosi választáson (Alternatív Energia)
Alacsonyabb volt a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választáson a három évvel korábbi megmérettetéshez képest, ám az aktivitást feltehetőleg befolyásolta a szokatlanul hideg idő.
jan. 11
12:09
Csak ejnye-bejnye jár a szmogriadó megsértőinek (Infostart)
Csak szóbeli figyelmeztetés jár a szmogriadót megsértő autósoknak - mondta Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese az InfoRádióban.
jan. 11
12:36
A szálló por lehetséges egészségkárosító hatásai (Metropol)
A szálló por koncentráció növekedése jellemzően az általános őszi, téli meteorológiai helyzet és a közlekedési eredetű terhelés együttes következménye: számos egészségkárosító hatása lehet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, valamint a légúti és keringési betegségben szenvedők.
jan. 11
12:36
A rendőrség csak ellenőríz a szmogriadó miatt, még nem büntet (Alternatív Energia)
A rendőrség vasárnap és hétfőn csak ellenőrzi a szmogriadó-rendeletben foglaltak betartását - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek, nem sokkal a szmogriadó elrendelése után.
jan. 11
12:38
A Fidesz ismét "óriási" vétséget vélt felfedezni (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint riasztó, hogy miközben veszélybe kerül az ország gázellátása, emberek saját lakásaikban fagynak meg, aközben a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyik főosztálya azzal van elfoglalva, hogy hétvégi korcsolyázást szervezzen az állami vezetőknek, a kormány tagjainak - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
jan. 11
12:45
Nézze meg a szmog-térképet! - Súlyos egészségkárosító hatások (Infostart)
A szálló por koncentráció növekedése jellemzően az általános őszi, téli meteorológiai helyzet és a közlekedési eredetű terhelés együttes következménye: számos egészségkárosító hatása lehet, különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, valamint a légúti és keringési betegségben szenvedők. Nézze meg, hol a legrosszabb a helyzet?
jan. 11
12:54
A VDSZSZ kész tárgyalni (Alternatív Energia)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) tárgyalni kíván a munkáltatóval a sztrájkköveteléseiről és a le nem zárt bérfejlesztésekről - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke az MTI-nek.
jan. 11
13:03
Ferencváros: fáznak a választók (Infostart)
Alacsonyabb volt a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztáson a három évvel korábbi megmérettetéshez képest, ám az aktivitást feltehetőleg befolyásolta a szokatlanul hideg idő.
jan. 11
13:05
Fidesz: Riasztó az őszödi kormány-korcsolyáztatás (Infostart)
A Fidesz szerint riasztó, hogy miközben veszélybe kerül az ország gázellátása, emberek saját lakásaikban fagynak meg, aközben a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyik főosztálya azzal van elfoglalva, hogy hétvégi korcsolyázást szervezzen az állami vezetőknek, a kormány tagjainak - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten.
jan. 11
13:21
Szén-monoxid mérgezés a hideg miatt? - két halott (Infostart)
Feltehetően szén-monoxid mérgezésben vesztette életét az a két ember, akiket családtagjaik találtak meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Jákfalva egyik családi házában. A hideg idő miatt a gázkazánok intenzívebben működnek, emiatt fokozottabban kell figyelni azok megfelelő műszaki állapotára.
jan. 11
13:23
Kemény dió az újra érkező gáz fogadása (Infostart)
Magyarország felkészült az Ukrajnából érkező orosz földgáz azonnali fogadására, amennyiben Moszkva újból megindítja a gázszállítást - mondta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter vasárnap Budapesten. Az újraindulás az elmúlt napok legbonyolultabb technikai feladata elé állítja majd az FGSZ Földgázszállító Zrt.-t.
jan. 11
13:30
Magyarország már a gáz fogadására készülődik (Alternatív Energia)
Magyarország felkészült az Ukrajnából érkező orosz földgáz azonnali fogadására, amennyiben Moszkva újból megindítja a gázszállítást - mondta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter vasárnap Budapesten.
jan. 11
13:48
A szmogriadó legkorábban hétfőn oldható fel (Alternatív Energia)
A szmogriadó feloldása akkor lehetséges, ha a szálló por koncentrációja 24 órán keresztül a riasztási határérték alatt marad - mondta Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek vasárnap.
jan. 11
13:50
Miskolcon is fontolgatják a szmogriadót (Alternatív Energia)
Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta az MTI-nek Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.
jan. 11
13:52
Borult idő várható (Alternatív Energia)
Nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható, főként az Északi-középhegység térségében és északnyugaton azonban időnként kevesebb lehet a felhő. Párás lesz a levegő, helyenként zúzmarás köd képződhet. Néhol hószállingózás is előfordulhat. Általában gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás.
jan. 11
13:57
Az időjárás még a szmogot segíti (Infostart)
Nagyrészt erősen felhős, illetve borult idő várható Magyarországon hétfő estig, főként az Északi-középhegység térségében és északnyugaton azonban időnként kevesebb lehet a felhő. A várva várt szél nem érkezik, marad a hideg.
jan. 11
14:15
VEKE: Sűrítsék a tömegközlekedést szmogriadó idején! (Infostart)
A szmogrendelet elfogadásakor is hangoztattuk, hogy a tömegközlekedésre vonatkozó intézkedési terv nélkül nem szabadna egy ilyen szigorú szabályozást elfogadni - olvasható a a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). A tömegközlekedés növekvő igénybevétellel fog szembesülni, ezért VEKE rendkívüli menetrendek kidolgozását javasolja a szmogriadóval érintett munkanapokra.
jan. 11
14:17
Újabb fagyhalál (Infostart)
Holtan találtak a Szentesi Rendőrkapitányság járőrei egy mozgásában korlátozott férfit Szentesen vasárnap kora délután - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 11
14:24
Összeül a Fővárosi Védelmi Bizottság (Alternatív Energia)
A szmoghelyzetre tekintettel Demszky Gábor főpolgármester vasárnap 16 órára összehívta a Fővárosi Védelmi Bizottságot - tájékoztatta a fővárosi önkormányzat sajtóirodája az MTI-t.
jan. 11
14:51
Mit csinál Kósa Lajos? (Infostart)
Kósa Lajos mit csinál a város irányítása helyett? Ezt kérdezi Gadus István, az SZDSZ Hajdú-Bihar megyei elnöke az Országos sajtószolgálatának eljuttatott közleményében. A politikus szerint Debrecenben is el kellett volna rendelni a szmogriadót. Az SZDSZ felszólítja Kósa Lajost, hogy tartsa be a szmogriadóval kapcsolatos rendeletet.
jan. 11
15:00
Tarlós: a szmogriadó kapcsán hibákról beszél (Alternatív Energia)
Korábban kellett volna megszervezni a szmogriadóval kapcsolatos teendőket, "nemcsak a PR-ra, hanem a dolog szakmai részére is gondolni kellett volna" - mondta Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek vasárnap.
jan. 11
15:02
Alkotmányos problémák a szmogriadó kapcsán (Alternatív Energia)
Alkotmányosan aggályos lehet egy rendelkezés bevezetése, ha az embereknek nincs módjuk megismerni azt, illetve felkészülni annak betartására - mondta Kolláth György alkotmányjogász az MTI érdeklődésére vasárnap.
jan. 11
15:09
Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság (Infostart)
Miskolcon hétfőn ül össze a szmogbizottság egy esetleges riadó elrendelésének szükségessége miatt - mondta Csizmadia János, a miskolci önkormányzat építési és környezetvédelmi osztályának vezetője vasárnap.
jan. 11
16:12
Alacsony a részvétel a ferencvárosi választáson (Alternatív Energia)
A délután három órás adatok szerint is lényegesen alacsonyabb volt a választói részvétel a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választáson a három évvel korábbi megmérettetéshez képest.
jan. 11
16:14
A szmogriadó miatt több járatra lenne szükség (Alternatív Energia)
A BKV járatainak sűrítését szorgalmazza a vasárnap életbe lépett budapesti szmogriadó miatt a Levegő Munkacsoport, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) - tájékoztatta a két szervezet, egymástól függetlenül, közleményben az MTI-t. A VEKE az elővárosi vonatok sűrítését sűrítését is javasolja; a MÁV-START a hétfői tapasztalatok alapján dönt.
jan. 11
16:21
Fagyhalál: veszélyben a hajléktalanok - Képek (Infostart)
Újabb áldozata van a hidegnek: Budapesten meghalt egy kihűlt hajléktalan. Az eset a IX. kerületben történt, az információk szerint a hajléktalan italozó életmódot folytatott.
jan. 11
16:30
A felszíni közlekedési eszközök összességében 10 százalékkal sűrűbben járnak (Alternatív Energia)
A főpolgármester a levegőtisztaság-védelmi jogszabályok értelmében vasárnap 11 órától elrendelte a gépjárműforgalom korlátozását Budapesten. A szabályozás szerint a naptár szerinti páratlan napokon csak a páratlan rendszámú járművek, míg a naptár szerinti páros napokon csak a páros és a 0-ára végződő rendszámú járművek közlekedhetnek a főváros közigazgatási határán belül.
jan. 11
16:48
Többen is megfagytak a fővárosban vasárnap (Metropol)
Egy 80 éves nő és egy 45 éves hajléktalan férfi holttestére bukkantak a fővárosban vasárnap, mindkét esetben a kihűlés okozta a halált.
jan. 11
17:06
Továbbra is rendkívül magas a szálló por koncentrációja (Alternatív Energia)
A legfrissebb adatok szerint vasárnap kora délután is rendkívül magas volt a szálló por koncentrációja Budapest levegőjében; a tizenegy állomásból nyolcnál a 130 mikrogramm/köbmétert is meghaladta.
jan. 11
17:15
A BKV sűríti járatait a szmogriadó idejére (Infostart)
A szmogriadó alatt csúcsidőben teljes kapacitással, napközben pedig járatsűrítéssel üzemel a BKV a várhatóan megnövekedő igények miatt - közölte a közlekedési társaság. Vasárnap délután is rendkívül magas volt a szálló por koncentrációja Budapest levegőjében; a tizenegy állomásból nyolcnál a 130 mikrogramm/köbmétert is meghaladta.
jan. 11
17:15
Csoda, hogy még kapni levegőt Budapesten (168 Óra Online)
A legfrissebb adatok szerint vasárnap kora délután is rendkívül magas volt a szálló por koncentrációja Budapest levegőjében; a tizenegy állomásból nyolcnál a 130 mikrogramm/köbmétert is meghaladta - tudatta az MTI.
jan. 11
18:00
Keddig nem várható jelentős levegőminőség javulás (Metropol)
Keddig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében, mert továbbra is gyenge légmozgásra, párás, borongós időjárásra kell számítani.
jan. 11
18:00
A meteorológusok szerint csak szerdán lesz jobb a levegő (Alternatív Energia)
Keddig nem várható jelentős javulás a levegő minőségében, mert továbbra is gyenge légmozgásra, párás, borongós időjárásra kell számítani - mondta Fodor Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző meteorológusa vasárnap a szmogriadó elrendelése kapcsán az MTI-nek.
jan. 11
18:02
Érvénytelen a ferencvárosi szavazás? (Alternatív Energia)
A délután fél hatig leadott szavazatok alapján szinte biztosra vehető, hogy érvénytelen lesz a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választás első fordulója; másfél órával a szavazókörök bezárása előtt még csak a választók 22,87 százaléka ment el voksolni.
jan. 11
18:09
Ferencvárosi választás: alacsony részvétel, érvénytelen az első forduló? (Infostart)
A délután fél hatig leadott szavazatok alapján szinte biztosra vehető, hogy érvénytelen lesz a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselőválasztás első fordulója. Másfél órával a szavazókörök bezárása előtt még csak a választók 22,87 százaléka ment el voksolni.
jan. 11
19:21
Az érvénytelen ferencvárosi fordulót a Fidesz-KDNP nyerte (Infostart)
Érvénytelen a ferencvárosi időközi választás első fordulója, miután vasárnap este hét óráig nem jelent meg az urnák előtt a választásra jogosultak 50 százaléka. A legtöbb szavazatot a Fidesz-KDNP jelöltje, Bácskai János kapta.
jan. 11
19:21
A szmog demokráciája: mindenki (meg)szívja (168 Óra Online)
Nyakunkon a szmogriadó, tehát ideje utánanézni, miről is beszélünk! Maga a kifejezés az angol füst (smoke) és köd (fog) szavak játékos összekapcsolása. A lekvár, amelyet letüdőzni kényszerülünk már korántsem olyan könnyed, mint a jelölésére szolgáló pajkos nyelvi lelemény.

Keresés