2009. január 15. csütörtök

jan. 15
4:48
Cigányok ellen uszít a Jobbik ferencvárosi kampánya? (Alternatív Energia)
Immár cigányellenes plakáttal is kampányol a ferencvárosi időközi választásokon a Jobbik jelöltje, aki a múlt vasárnapi, érvénytelen első fordulóban a harmadik helyet érte el a kerületben. Szegedi Csanád plakátján az olvasható, hogy „megtisztítjuk Budapestet a cigánybűnözéstől, a korrupciótól, az élősködő politikusoktól, a szennytől!” A Roma Polgárjogi Alapítvány tiltakozott a plakát ellen, a…
jan. 15
5:15
Tízméteres aknába zuhant, szörnyethalt (168 Óra Online)
Meghalt egy férfi, aki egy tíz méter mély aknába zuhant egy budapesti építkezésen szerdán a késő esti órákban, holttestét a tűzoltók fogják kiemelni.
jan. 15
5:17
Különös kegyetlenség: polgárőr dobta a Molotovot a cigányok közé? (168 Óra Online)
A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a romák ellen tavaly nyáron elkövetett pátkai Molotov-koktélos támadás ügyében a nyomozást. A gyanúsított három helybeli polgárőr - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
jan. 15
5:24
Nehezen akar megszületni a dossziétörvény! De miért? (Alternatív Energia)
Március végére elkészülhet egy alternatív, SZDSZ-es „dossziétörvény”-javaslat; erre akkor kerülhet sor, ha a liberálisok nem lesznek elégedettek a kormány munkájával. Jelenleg az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium dolgozik egy, a Kenedi-bizottság jelentésén alapuló szabályozás koncepcióján, ám ennek tartalmáról egyelőre keveset tudni. A lapunk által megkérdezett alkotmányjogász szerint már…
jan. 15
5:42
Bármikor elveszíthetjük állásunkt? Folyamatosan emelkedik az elbocsátottak száma (Alternatív Energia)
A gazdasági recesszió hatása már a statisztikai adatokból is kitűnik: a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) legfrissebb jelentése szerint egy hónap alatt 80 százalékkal nőtt a csoportos létszám-leépítési bejelentések száma. A legtöbb munkavállalót a Közép-dunántúli régióban bocsáthatják el, az álláskeresők száma viszont Győr-Moson-Sopronban emelkedett kirívóan. A negatív folyamatnak még…
jan. 15
6:18
Még egy hétig nem kell hozzányúlnunk a biztonsági tartalékokhoz (Alternatív Energia)
Még egy hétig biztosan nem lesz szükség új, gázkorlátozó intézkedésekre – jelentette be Molnár Csaba. Az energiaügyi miniszter szerint ehhez az is kell, hogy az időjárás továbbra is enyhe maradjon. Ha jövő hét közepéig továbbra se jön gáz Ukrajnán keresztül, akkor új korlátozó intézkedések bevezetésére kerülhet sor. Az orosz és ukrán fél között délelőtt még folytatódott a nyilatkozatháború;…
jan. 15
6:27
Ónos eső, havazás - országszerte csúszósak az utak (Infostart)
Több helyen ónos eső esik az országban csütörtökön kora reggel; az előrejelzések szerint arra kell számítani, hogy ónos eső elsősorban a keleti országrészben fog esni, majd a délutáni órákban már csak havazás és eső lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. Országszerte csúszósak a fő- és mellékútvonalak.
jan. 15
6:27
Jégpálya az ország (168 Óra Online)
Több helyen ónos eső esik az országban csütörtökön kora reggel; az előrejelzések szerint arra kell számítani, hogy ónos eső elsősorban a keleti országrészben fog esni, majd a délutáni órákban már csak havazás és eső lesz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI érdeklődésére csütörtökön.
jan. 15
6:36
Műsorváltozás! Módosítani kell a költségvetést! (Alternatív Energia)
A kormányfő szerint idén valószínűleg nagyobb lesz a gazdasági visszaesés és kisebb az infláció, mint amire a költségvetés tervezésekor számítottak. Ezért módosítani kell a büdzsét. Abban, amit a miniszterelnök elmondott, nem volt semmi különös, semmi újdonság, hiszen szakmai körökben már hetek óta arról beszélnek, hogy idén többször is sor kerülhet erre a változó világgazdasági helyzet miatt.…
jan. 15
6:45
Tagrevíziót követelnek pécsi MSZP-sek (168 Óra Online)
A Magyar Nemzet szerint egyes pécsi MSZP-sek a városi pártszervezetben tagrevíziót sürgetnek, ugyanis különösnek tartják, hogy a baranyai megyeszékhelyen 1800 párttagot tartanak nyilván.
jan. 15
7:03
Takarékosság? Van minisztérium, ahol ketten dolgoznak 60 négyzetméteren (Infostart)
Takarékosságra hivatkozva fújták le a minisztériumok területhasználatának ésszerűsítését célzó programot, így a tárcák idén sem fizetnek az általuk használt irodákért, viszont gyakorta bérbe adják azokat - írja a Népszabadság.
jan. 15
7:12
Nem érkeztek meg karácsonyra a digitális táblák (Alternatív Energia)
Hiába várták a gyerekek, mégsem érkeztek meg karácsonyra a digitális táblák az iskolákba, a programot bonyolító Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) ugyanis már sokadszorra képtelen teljesíteni az általa tervezett szállítási időpontot - ismerteti a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 15
7:48
Idén sem fizetnek irodáikért a tárcák (Alternatív Energia)
Takarékosságra hivatkozva fújták le a minisztériumok területhasználatának ésszerűsítését célzó programot, így a tárcák idén sem fizetnek az általuk használt irodákért, viszont gyakorta bérbe adják azokat - írta a csütörtöki Népszabadság.
jan. 15
7:57
Patai Mihály: Az IMF-hitel nélkül nagy bajba kerültünk volna (Infostart)
Az IMF-hitel nélkül sokkal nagyobb bajba került volna az ország - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Budapesti Értéktőzsde elnöke. Patai Mihály hozzátette: ezzel a probléma nincs megoldva, a válságkezelő intézkedések nem építették újra a bizalmat. Az Unicredit Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója szerint a válság rákényszerítheti a kormányt egy adóreform mihamarabbi bevezetésére.
jan. 15
9:27
Hol lesz a Zámbó Jimmy sugárút? (168 Óra Online)
A Somogy megyei Szólád lehet Magyarországon az első település, amely utcát nevez el a 2001. január 2-án elhunyt előadóművészről, Zámbó Jimmy-ről. A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom (HAJ) legalábbis elkötelezetten küzd e cél megvalósításáért – erről Lantos Gábor, a kezdeményezés szóvivője tájékoztatta a 168óra.hu-t.
jan. 15
9:54
"Az embereknek elegük van a korrupt parlamenti pártokból" (Alternatív Energia)
A Humanista Párt a harmadik helyért indul a ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójában, január 25-én. A szervezet jelöltje szerint az első forduló eredményei azt igazolták: az embereknek elegük van a korrupt parlamenti pártokból, és a szélsőjobboldal bűnbakkeresése csak tovább súlyosbítja a problémákat.
jan. 15
10:12
Akadozik a postai szolgáltatás a Dunántúlon (Alternatív Energia)
Akadozik a postai szolgáltatás a jeges utak miatt a Dunántúl több pontján, de egyik postahivatal sincs zárva - közölte a Magyar Posta Zrt. csütörtök délelőtt az MTI-vel.
jan. 15
10:30
GYORSHÍR - Kopits György a Költségvetési Tanács elnökjelöltje (Alternatív Energia)
Sólyom László közzétette jelöltje nevét.
jan. 15
10:39
Jég: a szórós autó is beszánkázott a kertbe (168 Óra Online)
Járhatók az utak, de csütörtök hajnal óta több megcsúszásos, személyi sérüléssel nem járó baleset történt Fejér megyében - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 15
10:48
A Magyar Villamos Művek segítséget ajánl Szlovákia (Alternatív Energia)
Kisegíti a válsághelyzetbe került szlovák villamosenergia-rendszert a Magyar Villamos Művek,
jan. 15
10:57
Rumbatök és maláj szoknya Károly herceg ajándéklistáján (Infostart)
A brit trónörökös és felesége nyilvánosságra hozta, milyen ajándékokat kaptak tavalyi külföldi útjaikon. A diplomáciai kedveskedések között akadnak meglepőek is.
jan. 15
11:06
Sólyom meghozat döntését (Alternatív Energia)
Kopits Györgyöt jelöli a Költségvetési Tanács elnökének Sólyom László köztársasági elnök, a tanács tagjelöltjei: Török Ádám és Oblath Gábor.
jan. 15
11:08
Feloldották a gázkorlátozást! (Alternatív Energia)
Feloldás.
jan. 15
11:24
Kövér: kinyírjanak bennünket a saját hazánkban (Alternatív Energia)
Dominique Strauss-Kahn ugyanabból a bandából való, mint Gyurcsány Ferenc, nyugodtan szólíthatnák egymást elvtársnak – mondta egy makói lakossági fórumon Kövér László. A Fidesz országos választmányának elnöke szerint az volt a rendszerváltás óta az első négy igazán jó esztendő, amikor ők voltak hatalmon - számolt be az elhangzottakról a Népszabadság helyi tudósítója.
jan. 15
11:26
Navracsics ma levelet ír a többi parlamenti párt frakcióvezetőjének (Alternatív Energia)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten. sajtótájékoztatóján.
jan. 15
11:33
A Fidesz egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről (Infostart)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt a párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 15
12:09
Csalódást fog okozni a "fél Btk." (Infostart)
A HVG írása szerint az előzetes tervek ellenére nem egy komplett büntetőkódex-tervezetet, hanem csak egy fél Btk.-t készül a parlament elé terjeszteni a kormány. A törvénykönyv második felének kidolgozása egyelőre a bizonytalan jövőbe tolódott ki.
jan. 15
12:09
Gereblyével verte agyon szomszédját (168 Óra Online)
Két év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság csütörtökön első fokon azt a balástyai nőt, aki tavaly tavasszal egy gereblyével és egy faággal úgy megverte a szomszédját, hogy az a helyszínen meghalt - tudatta az MTI.
jan. 15
12:18
Debrecenben ismét súlyosbodik a szmoghelyzet (Alternatív Energia)
Elérte a tájékoztatási küszöbértéket a légszennyezettség mértéke Debrecenben, ezért az önkormányzat csütörtökön közleményben hívta fel a lakosság figyelmét a veszélyekre.
jan. 15
12:27
Kuncze: "Ez elképesztő pofátlanság!" (168 Óra Online)
"Lehet keresni más fideszes idézeteket is, utána meg lehet azon szórakozni: miként kriminalizálják a politikát, hogy aztán a fenyegetőzésekről lehessen beszélni, és nem programokról meg konkrét elképzelésekről. Már régóta mondom: ha mindenki sikeres a másik lejáratásában, akkor csak anynyi történik, hogy az egész, együtt, úgy, ahogy van, lejáratódik."
jan. 15
12:36
A Fidesz dolgozik!? (Alternatív Energia)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten.
jan. 15
12:38
Az IMF vezére gratulált! (Alternatív Energia)
Mivel még egyetlen ország sem kapott olyan jelentős nemzetközi támogatást, mint Magyarország, budapesti látogatásán Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a felzárkózó országok számára kidolgozott "védelmi programjának" hatékonyságát kívánta ellenőrizni - írta csütörtökön a Le Figaro című francia napilap.
jan. 15
13:12
SZDSZ: Ha visszalépés lesz, nem a várandósság miatt (Alternatív Energia)
Az a tény, hogy a jelöltjük várandós és hamarosan szül, sem az indulásnál, sem az esetleges visszalépésnél nem szempont - mondta újságírói kérdésre csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Fodor Gábor.
jan. 15
13:30
Állami segítség a szelektív hulladékgyűjtéshez? (Alternatív Energia)
Az MDF szerint a gazdasági válság miatt veszélybe került a lakossági szelektív hulladékgyűjtés, mert drasztikusan csökkent az újrahasznosítható nyersanyagok iránti kereslet, s ezzel párhuzamosan ezek világpiaci ára is jelentősen visszaesett - mondta Katona Kálmán, a párt országgyűlési képviselője,
jan. 15
13:48
Újraindították a gázturbinákat a Mátrai Erőműben (Alternatív Energia)
Az első fokú gázkorlátozás feloldása nyomán csütörtökön újraindították az előtét gázturbinákat a Mátrai Erőműben - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a cég igazgatóságának az elnöke.
jan. 15
14:06
Feljelentik a sztrájkoló ferihegyi szakszervezeteket (Alternatív Energia)
Büntető feljelentést tesz a korábban sztrájkot hirdetett két ferihegyi szakszervezet ellen a földi kiszolgálás feladatait végző Airport Security (AS) Kft., folytonosan és sorozatosan, nagyobb nyilvánosság előtt elkövetetett rágalmazás és becsületsértés miatt - mondta Szita János, a társaság ügyvezető igazgatója és egyben egyik tulajdonosa csütörtökön az MTI-nek.
jan. 15
14:42
Növekszik az ORTT-hez beadott panaszok száma (Alternatív Energia)
Az elmúlt év utolsó három hónapjában ismét nőtt az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottságához érkezett beadványok száma - mondta el csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a bizottság leköszönő soros elnöke.
jan. 15
14:51
Sólyom: "Két válsággal is szembe kell néznünk" (Infostart)
Ha az Európát sújtó gázellátási nehézségek pillanatnyilag meg is oldódnának, a "bizonytalanság fenyegetése" éppúgy fennmarad, mint a két évvel ezelőtti hasonló krízis után - mondta Sólyom László köztársasági elnök a Magyarországon akkreditált diplomáciai missziók vezetőinek tiszteletére adott újévi fogadáson.
jan. 15
15:00
Gyurcsány helye biztosnak tűnik a párt élén (Alternatív Energia)
Eddig csak négy megyei szervezetben tartotta meg a tisztújítást az MSZP a párt március végi kongresszusára készülve. Ezekben a megyékben a helyi pártelnökök mind megőrizték tisztségüket. Várhatóan az összes megyei szervezet csak a jelenlegi elnököt, Gyurcsány Ferencet jelöli a párt élére. Az MTI információ szerint felmerült az elnökhelyettesi posztok számának növelése.
jan. 15
15:09
Őzre célzott, vadászt lőtt (168 Óra Online)
Súlyosan megsebesítette társát egy vadász Öcsöd és Kunszentmárton határában, szerdán - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.
jan. 15
15:18
Roma vezetők felelősek a romák nehéz helyzetéért? (Alternatív Energia)
A roma szervezeteket is felelősség terheli a cigány kisebbség nehéz helyzetéért Aba-Horváth István, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyülés nemzetiségi és etnikai tanácsnoka szerint. Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ)képviselője csütörtökön Nyíregyházán beszélt erről egy roma fórumon.
jan. 15
15:20
Összeomlott a büdzsé? Pótköltségvetés a láthatáron! (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint az országnak pótköltségvetésre van szüksége, hiszen két hét után összeomlott a büdzsé - mondta a párt frakcióvezetője csütörtökön Budapesten.
jan. 15
15:22
A görög "zsoldosok" szabadságra mentek Ferihegyen? (Alternatív Energia)
Szemben a repteret üzemeltető Budapest Airport állításával az "illegális görög sztrájktörők" továbbra is a cég alkalmazásában maradtak a szakszervezetek szerint, a "zsoldosok" csupán szabadságra mentek.
jan. 15
15:24
KDNP: a főváros képtelen a szmoghelyzet kezelésére! (Alternatív Energia)
A KDNP szerint a főváros vezetése nem készült fel a szmogriadó elrendelésére, a vonatkozó rendeletet nem készítették el megfelelően - mondta Rétvári Bence, a KDNP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten. A fővárosi SZDSZ szerint a városvezetés már többször felhívta a figyelmet arra, hogy az állami jogszabályok módosítása nélkül nem tartatható be maradéktalanul a rendelet.
jan. 15
15:45
Navracsics: Pótköltségvetésre van szükség (Infostart)
Pótköltségvetés elfogadását javasolja a Fidesz, miután megítélése szerint már két hét után látható, hogy összeomlott az idei büdzsé - közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője.
jan. 15
16:21
Pénz nélkül is segítenek az önkormányzatok (Infostart)
Állami többletforrás nélkül az önkormányzatok nem tudják ellátni azokat a pluszfeladatokat, amiket a kormány a fagyhalálok megelőzése érdekében rájuk akar róni - mondta az InfoRádió kérdésére a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke. Gémesi Györgyöt az után kérdeztük, hogy a kabinet bejelentette, a települések jegyzőinek lesz a feladata, hogy segítsenek azokon a rászorultakon, akiknél a…
jan. 15
16:23
Képriport: megsérült egy gázvezeték a XI. kerületben - elzárták a gázt (Infostart)
Sikerült lezárni azt a nagynyomású, 50 centiméter átmérőjű gázvezetéket a főváros XI. kerületében, a Napóra utcában, amely csütörtök délután megsérült.
jan. 15
16:30
A Fidesz ismét csökkentene (Alternatív Energia)
A Fidesz ötpárti egyeztetést kezdeményez az EP-kampány költségeinek csökkentéséről - közölte Nyitrai Zsolt, a párt országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten. Az MDF részt vesz az ötpárti egyeztetésen, amelyre önálló javaslatcsomaggal érkezik.
jan. 15
16:48
Bejárás az új tévészékházban, március 11-én próbálkoznak újra elnökjelölt állítással (Alternatív Energia)
Ma mutatta be a sajtó képviselőinek az MTV új gyártóbázisának fejlesztője, a Millenniumi Média Szolgáltató Központ Kft. (MM Kft.) a köztévé új, Kunigunda utcai otthonát. A november elején átadott raktárépületeket már 2008 utolsó hónapjaiban birtokba vette az MTV, a teljes díszlet-, jelmez- és bútortára már az új gyártóbázisról szolgálja ki az igényeket. A felújított 1-2-es (volt 8-9-es) stúdióban…
jan. 15
16:57
Holttestet találtak a kútban (Infostart)
Holttestet találtak egy kútban a Heves megyei Mezőszemerén - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Keresés