2009. január 20. kedd

jan. 20
5:48
Disznó szaladgált az M3-ason (168 Óra Online)
Egy másfél mázsásra becsült sertés szaladgált kedd este az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán hétfő este, riadalmat okozva ezzel a Budapest felé tartóknak - jelentette a helyszínről az MTI munkatársa.
jan. 20
5:48
Abramovics megy, de az OTP cáfolja, hogy megvenné a Malévet (Alternatív Energia)
Alig egy hónappal a sztrájk felfüggesztése után tegnap ismét a munkabeszüntetés mellett döntöttek a légi közlekedési és repülőtéri szakszervezetek, mivel úgy érzik, a BA semmit sem tett a dolgozókért. A négy órakor kezdődő leállás miatt az 1-es terminált be is zárták, a 2-esről azonban tovább közlekedtek a járatok. Az utasok a kezdeti ijedtség után hamar hozzászoktak, hogy tovább tart a beszállás.
jan. 20
5:50
Indul a fűnyíró a minisztériumoknál? (168 Óra Online)
A Világgazdaság értesülései szerint ismét működésbe lép az "államháztartási fűnyíró" a minisztériumoknál.
jan. 20
5:50
Ki lesz jogosult a családi pótlékra? (Alternatív Energia)
Akár 150 ezer munkavállaló válhat feleslegessé a gazdasági válság következményeként, de többségük helyzete átmeneti, foglalkoztatójuk támogatásával elkerülhető, hogy munkanélkülivé váljanak – egyebek mellett erről beszélt Szűcs Erika szociális miniszter azt követően, hogy az Állami Foglalkoztatási Szolgálat vezetőivel tanácskozott az év legfontosabb teendőiről. Szólt a családi pótlékkal…
jan. 20
6:06
Miért kelt útra Orbán Viktor? (Alternatív Energia)
Biztonságpolitikáról, gázkrízisről, illetve a Nabucco-vezeték fontosságáról beszél ma a thüringiai tartományi kormányülésen Orbán Viktor, aki három állomásból álló európai körútra indult. A Fidesz elnöke pártja közlése szerint Thüringiában, Bécsben és Párizsban a gazdasági válság hatásairól és a krízis lehetséges kezeléséről vált szót vezető politikusokkal. Szijjártó Péter szóvivő a hét végén…
jan. 20
6:08
Figyelem! BKV-sztrájk a láthatáron (Alternatív Energia)
Csak tegnap kezdődtek a tárgyalások a BKV-nál a munkáltató és a szakszervezetek között a HÉV-ágazat kiszervezéséről, de az érdekvédők szerint már látható, hogy a cég nem rendelkezik kiforrott, sőt még csak vázlatos koncepcióval sem.
jan. 20
6:24
Tűz ütött ki a csepeli gyújtogató házánál (168 Óra Online)
Véletlenszerűen választott az autók közül a csepeli gyújtogatássorozat elkövetésével gyanúsított férfi - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
jan. 20
6:24
"Magyarország elsőként reagál a súlyosbodó körülményekre" (Alternatív Energia)
A közjogi méltóságok és a társadalmi partnerek is meghívást kapnak a parlament január 29-i rendkívüli ülésére, amiatt az akár nemzeti csúcsnak is beillik majd. Gyurcsány Ferenc a recesszióból való gyors kilábaláshoz szükséges intézkedések irányairól beszél, a konkrét döntések részleteit a kormány februárban–márciusban nyújtja be.
jan. 20
6:26
Lényegesen kevesebb képviselőt választunk majd Budapesten? (Alternatív Energia)
A változatok közül a legesélyesebb – ezt Demszky Gábor is támogatandónak ítélte –, amely szerint megmaradna mind a huszonhárom kerület, csak éppen számos, jelentős hatáskört magához vonna a fővárosi önkormányzat. Az elvont hatáskörök között szerepelne a szabályozási tervek készítése, a vagyongazdálkodás és a városrendezés. Ezeket a feladatokat a fővárosi vezetés látná el. A csökkentett számú…
jan. 20
6:42
Budapest, Tarlós István és Fidesz módra (Alternatív Energia)
Átalakítaná a fővárost Tarlós István és a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki pártnak négy alternatívája is van Budapest közigazgatási reformjára. Ezek közül három a jelenlegi kerületek határait is érintené, míg egy „csupán” az önkormányzati hatásköröket. A városrészek vezetői abban egyetértenek, hogy változásra szükség van, a hogyanról azonban már másként gondolkodnak. A reform elől a koalíció pártjai…
jan. 20
7:18
Nincsenek késések Ferihegyen (Infostart)
Ferihegyen nem fogadták el a közvetítő bevonását a sztrájkot hirdetett két szakszervezet képviselői - közölte a repülőteret üzemeltető Budapest Airport az egyeztetések szünetében.
jan. 20
7:18
Még nincs fennakadás a forgalomban Ferihegyen! (Alternatív Energia)
Időben elindultak a hajnali gépek a ferihegyi reptérről, a forgalomban nincs fennakadás, járatot nem kellett törölni, késésekre azonban számítani kell a hétfőtől folytatott sztrájk miatt.
jan. 20
7:20
Jelentősen emeli a jegyárakat a MÁV? (Infostart)
Jelentős, az infláció többszörösét meghaladó jegyáremelésre készül a MÁV - írja a Magyar Nemzet. A magasabb menetdíjbevételre a lap szerint azért van szüksége a vasúttársaságnak, mert a cég mégsem kapta meg a Rail Cargo Austriától a MÁV Cargo vételárát, 102,5 milliárd forintot. A Magyar Nemzet szerint a Pénzügyminisztérium rátette a kezét a pénzre.
jan. 20
7:36
Társadalmi igazságosság elve a családi pótléknál, mit jelent ez ? (Alternatív Energia)
Mandur László(MSZP) a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy hozzá kell nyúlni a szociális ellátórendszerhez, így a családi pótlékhoz is.
jan. 20
7:38
Nincs fennakadás a forgalomban a reptéren (Alternatív Energia)
Időben elindultak a hajnali gépek a ferihegyi reptérről, a forgalomban nincs fennakadás, járatot nem kellett törölni, késésekre azonban számítani kell a hétfőtől folytatott sztrájk miatt. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője kedden reggel az MTI-nek elmondta, hogy a diszkont légitársaságok hajnalba közlekedő gépei késések nélkül elindultak. Hozzátette: a nap folyamán négy utasbiztonsági…
jan. 20
7:54
Újra elérhető az interaktív felsőoktatási rangsor (Infostart)
Az elmúlt három év adataival, 81 szak és 13 képzési terület statisztikáival újra elindult a www.felvi.hu honlapon az ország egyetlen interaktív felsőoktatási rangsora - közölte az Educatio Kht. - Országos Felsőoktatási Információs Központ.
jan. 20
7:54
Mégis lesz adócsökkentés? (168 Óra Online)
A Népszabadság értesülése szerint elsősorban a tb-járulék csökkentésében gondolkodik a kormány a gazdasági válság kezelése kapcsán, de készülnek számítások a szociális rendszer átalakítására is.
jan. 20
7:54
Navracsics: "folyamatos hanyatlás" (Alternatív Energia)
Az alábbiakban Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetőjének blogjegyzetét olvashatják el.
jan. 20
7:56
50 millió forintot nyelt el eddig a városligeti monstrum (168 Óra Online)
Semmi nem történt az elmúlt hónapokban a hazánk uniós csatlakozása alkalmából 350 millió forintból felépített Időkerékkel, amelyen képtelen túladni az állam - írja a keddi Magyar Hírlap.
jan. 20
8:12
A sztrájk miatt ma is torlódás várható Ferihegyen (Metropol)
Időben elindultak a hajnali gépek a ferihegyi reptérről, a forgalomban nincs fennakadás, járatot nem kellett törölni, késésekre azonban számítani kell a hétfőtől folytatott sztrájk miatt.
jan. 20
8:30
Jaksity György: Hagyni kell "földhöz vágódni" a gazdaságot (Infostart)
A jelenlegi válságkezelés, vagyis az, hogy minél több pénzt pumpálnak a gazdaságba, késlelteti a mihamarabbi fellendülést - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója. Jaksity György szerint három évtizede felhalmozott növekedési többletet kell kitakarítania a válságnak. A szakember beszélt a cégeknél működő "buta mechanizmusról", a forint elleni…
jan. 20
9:06
Alacsony a sztrájk támogatottsága a reptéren (Alternatív Energia)
A Budapest Airport szerint alacsony a ferihegyi sztrájk támogatottsága, a munkavállalók 76 százaléka, 337 alkalmazottból 256 felvette a munkát, így kedd reggelig valamennyi járat elindult, jelentősebb késés sem volt. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek a reggel 7 órai műszakváltást követően elmondta, hogy az utasbiztonsági ellenőrök közül is többen dolgoznak, mint a decemberi…
jan. 20
9:24
Képriport: halálos karambol Békéscsaba közelében (Infostart)
Egy ember meghalt, egy pedig megsérült Békéscsaba és Csabaszabadi között, amikor két személygépkocsi frontálisan egymásnak ütközött - mondta Virág Zsuzsanna, a békéscsabai rendőrkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 20
9:42
Hamarosan Tokióban is betérhetünk a Gerbeaud cukrászdába (Infostart)
Megalapítása után 150 évvel először nyílik külföldön, méghozzá Tokió legelegánsabb negyedében Gerbeaud cukrászda. Pintér Katalin, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: Japánban is a Vörösmarty téri kínálattal jelennek meg, sőt az üzlet megjelenése is ugyanolyan lesz, mint a budapesti.
jan. 20
9:42
Vihetik a Szent Koronát is, ha nem fizetünk (168 Óra Online)
Akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint, ugyanis a szerződés hármas számú mellékletében Draskovics Tibor igazságügy-miniszter úgy nyilatkozott: minden egyes állami vagyontárgyunk végrehajtható, ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.
jan. 20
10:00
Itt az újabb feladat: sötétben nem tudnak menteni a helikopterek (Alternatív Energia)
A légimentő-bázis átadása óta 15 percen belül bárkihez elér a mentőhelikopter, de nem mindegy, mikor történik a baj, éjjel ugyanis egész Európában szünetel a légi mentés. Az ok: a helikopter sötétben nem tud biztonsággal megközelíteni egy ismeretlen terepet. Ennek ellenére előfordulhat, hogy valamiért mégis repülnie kell, ám a legtöbb kórháznak nincs kivilágított leszállóhelye - adja hírül a…
jan. 20
10:02
Veszélyben van Pécs? Polgári engedetlenségre készülnek (Alternatív Energia)
Bár civilek már tiltakozást és polgári engedetlenséget szerveznek, a csütörtöki közgyűlésen további kedvezményezetteket kíván ingyenes parkoláshoz juttatni megalkotás előtt álló rendeletében Pécs önkormányzata - adja hírül a bama.hu internetes portál.
jan. 20
10:18
Az oroszok a gázszerződés győztesei (Infostart)
Nincsen rövid távú megoldás arra, hogy jelentősen csökkenjen Magyarország függősége az orosz importgáztól - mondta az InfoRádiónak az E.ON Földgáz Zrt. szabályozási vezetője, Tóth András, aki az energiatakarékossági intézkedések fontosságát hangsúlyozta. Deák András, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa pedig arra mutatott rá, hiába az új orosz-ukrán gázszerződés, ha Ukrajna nem tud…
jan. 20
10:18
A jogszabályok betartását kérik a rendőröktől (Alternatív Energia)
Többek között az országos rendőrfőkapitányhoz fordul Salgótarján alpolgármestere, aki elfogadhatatlannak tartja, hogy a rendőrség előzetes értesítés nélkül, hónapok múlva küld több tízezer forintos bírságról szóló csekket azoknak, akik közlekedési szabálysértést követtek el - erről az alpolgármester tájékoztatta kedden az MTI-t.
jan. 20
10:36
Az összes parlamenti pártot bűncselekménnyel kell vádolni? (168 Óra Online)
– Szerdától ismét házról-házra járunk. Az első visszajelzések szerint jelentős tartalékaink vannak a kerületben, tapintható a fogadókészség egy új, erőszakmentes, a jelenlegi parlamenti pártokat elutasító politikai erőre. Már az első fordulóban is több szavazókörzetben végeztünk a harmadik helyen. Január 25-én azt szeretnénk, ha az összesítésben is mi lennénk a harmadikak - mondta a 168 Órának…
jan. 20
10:38
Orbán lazít a Fidesz gyeplőjén? (168 Óra Online)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 20
10:40
4 napja nem tesz vallomást a csepeli kettős gyilkosság vádlottja (168 Óra Online)
A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava.
jan. 20
10:42
Megint gyilkolt a füst (168 Óra Online)
Az elsődleges adatok szerint füstmérgezésben halt meg az a 74 éves szegedi asszony, akinek holttestét egy ismerőse találta meg - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.
jan. 20
10:44
A Fidesznek megvannak a módszerei az erőszak letörésére (168 Óra Online)
Térfigyelő kamerák telepítését kezdeményezi Csepelen az oktatási intézményeknél a kerületi Fidesz-KDNP frakció a megszaporodott bűncselekmények miatt - tájékoztatta a képviselőcsoport hétfőn az MTI-t.
jan. 20
10:46
A tanktolvaj "forradalmár" ítélete közeleg (168 Óra Online)
Várhatóan szerdán hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tankelkötőként ismertté vált férfi ügyében - közölte az MTI megkeresésére a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága hétfőn.
jan. 20
10:48
Dermesztő valóság: a megfagyás szabadsága (168 Óra Online)
Szeptember óta csaknem százan haltak meg kihűlés miatt. Több tucatnyin saját otthonukban. Ezt A szólás szabadsága című tévéműsor munkatársai nem tűrték tétlenül: január 11-i adásukban villámgyors törvénymódosítást sürgettek. Munkához látott az államapparátus. A történteket FARKAS TÍMEA követte.
jan. 20
10:50
A fiúk háborús övezetbe repülnek (168 Óra Online)
Az erős, hatékony afgán nemzeti hadsereg megteremtése létfontosságú az önálló és stabilabb Afganisztán megteremtésében, ezért e hadsereg alakulatainak kiképzésében és felkészítésében részt vevő hadműveleti csoportokra különösen felelősségteljes munka vár - mondta Szekeres Imre hétfőn Szolnokon.
jan. 20
10:52
Gyurcsány: „Az isten... áldja meg őket!” (168 Óra Online)
„Az isten... áldja meg őket!” – kiáltott fel a miniszterelnök meglepetésében, amikor január 6-án Molnár Csaba energiaügyi miniszter telefonon a szokásos, a napokban szinte unalomig tárgyalt témáról tett jelentést, de valami olyasmit mondott, amit korábban mindenki hihetetlennek tartott: Beregdarócnál nullára esett a gáz nyomása, azaz Ukrajna felől egy molekulányi fűtőanyag nem sok, annyi sem jött.…
jan. 20
10:54
Disznó szaladgált az M3-ason (168 Óra Online)
Egy másfél mázsásra becsült sertés szaladgált kedd este az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán hétfő este, riadalmat okozva ezzel a Budapest felé tartóknak - jelentette a helyszínről az MTI munkatársa.
jan. 20
10:54
Az összes parlamenti pártot bűncselekménnyel kell vádolni? (168 Óra Online)
– Szerdától ismét házról-házra járunk. Az első visszajelzések szerint jelentős tartalékaink vannak a kerületben, tapintható a fogadókészség egy új, erőszakmentes, a jelenlegi parlamenti pártokat elutasító politikai erőre. Már az első fordulóban is több szavazókörzetben végeztünk a harmadik helyen. Január 25-én azt szeretnénk, ha az összesítésben is mi lennénk a harmadikak - mondta a 168 Órának…
jan. 20
10:54
770 millió az egészségügyre Szentendrén (Alternatív Energia)
Az idén megkezdődhet a szentendrei orvosi rendelőintézet felújítása, bővítése; a 770 millió forintos beruházás nagyobb hányadát európai uniós pályázaton, a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében nyerte el az önkormányzat, a 10 százalékos kötelező önrészt maga teremtette elő - közölte a Pest megyei város polgármestere kedden az MTI-vel.
jan. 20
10:56
Indul a fűnyíró a minisztériumoknál? (168 Óra Online)
A Világgazdaság értesülései szerint ismét működésbe lép az "államháztartási fűnyíró" a minisztériumoknál.
jan. 20
10:56
Orbán lazít a Fidesz gyeplőjén? (168 Óra Online)
A Népszabadság úgy tudja, hogy egy erős elnöki stábot hoznak létre a Fideszben, amely kampányfeladatokat is ellát majd. Az elnöki stáb élére Szijjártó Péter mostani kommunikációs igazgató kerülhet.
jan. 20
10:58
Tűz ütött ki a csepeli gyújtogató házánál (168 Óra Online)
Véletlenszerűen választott az autók közül a csepeli gyújtogatássorozat elkövetésével gyanúsított férfi - mondta hétfői sajtótájékoztatóján a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
jan. 20
10:58
4 napja nem tesz vallomást a csepeli kettős gyilkosság vádlottja (168 Óra Online)
A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor védője azt indítványozza, hogy a Fővárosi Főügyészség vonja magához a nyomozást - ismerteti a hétfői Népszava.
jan. 20
11:00
Mégis lesz adócsökkentés? (168 Óra Online)
A Népszabadság értesülése szerint elsősorban a tb-járulék csökkentésében gondolkodik a kormány a gazdasági válság kezelése kapcsán, de készülnek számítások a szociális rendszer átalakítására is.
jan. 20
11:00
Megint gyilkolt a füst (168 Óra Online)
Az elsődleges adatok szerint füstmérgezésben halt meg az a 74 éves szegedi asszony, akinek holttestét egy ismerőse találta meg - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t hétfőn.
jan. 20
11:02
50 millió forintot nyelt el eddig a városligeti monstrum (168 Óra Online)
Semmi nem történt az elmúlt hónapokban a hazánk uniós csatlakozása alkalmából 350 millió forintból felépített Időkerékkel, amelyen képtelen túladni az állam - írja a keddi Magyar Hírlap.
jan. 20
11:02
A Fidesznek megvannak a módszerei az erőszak letörésére (168 Óra Online)
Térfigyelő kamerák telepítését kezdeményezi Csepelen az oktatási intézményeknél a kerületi Fidesz-KDNP frakció a megszaporodott bűncselekmények miatt - tájékoztatta a képviselőcsoport hétfőn az MTI-t.
jan. 20
11:04
Vihetik a Szent Koronát is, ha nem fizetünk (168 Óra Online)
Akár a Szent Koronát vagy a Parlamentet is végrehajtás alá veheti az Európai Unió az általa nyújtott kisegítő hitel feltételei szerint, ugyanis a szerződés hármas számú mellékletében Draskovics Tibor igazságügy-miniszter úgy nyilatkozott: minden egyes állami vagyontárgyunk végrehajtható, ha nem teszünk eleget fizetési kötelezettségünknek - ismerteti a keddi Magyar Nemzet.

Keresés