2009. január 21. szerda

jan. 21
4:54
"A magas tisztség betöltése a politika fogságába esett" (Alternatív Energia)
A korábbitól eltérő munkát végez most Solt Pál (71), a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke: az 55 szobás szállóval, étteremmel rendelkező Magyar Bíróképző Akadémiát igazgatja. De ez majdnem törvényszerű: a művészi hajlamokkal megáldott bíró jó pár helyen kipróbálta magát. Karrierjével tökéletesen elégedett. Úgy érzi, szerencsés ember, soha egyetlen állásáért sem kellett kilincselnie. Munkáját…
jan. 21
5:12
Politikai bosszú lenne a terézvárosi ingatlan botrány mögött? Itt kiderül,hogy... (Alternatív Energia)
A Fidesz–KDNP politikai bosszúját gyanítja Terézváros polgármestere amiatt, hogy az előző ciklus képviselő-testületének MSZP-s és SZDSZ-es tagjait – köztük őt és több jelenleg is aktív kerületi politikust – gyanúsítottként idézte be a rendőrség ügyészségi utasításra. A BRFK egy VI. kerületi ingatlanértékesítés ügyében folytat eljárást hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. Verók István…
jan. 21
5:30
Vajon mit gondol Sólyom, ami először nem ment másodjára fog? (Alternatív Energia)
Ismét Havasiné Orbán Máriát jelölte a köztársasági elnök a Legfelsőbb Bíróság (LB) élére, bár decemberben nem kapta meg a kellő számú szavazatot. Erősen kérdéses, hogy a parlament ezúttal más döntést hoz-e, mint másfél hónapja.
jan. 21
5:32
Európai Neutronkutató Központ lesz hazánkban? (Alternatív Energia)
Ha szerencsénk van és az Európai Unió Tudományos Tanácsának elnöksége is alkalmasnak tartja hazánkat, áprilisban megszülethet a döntés az Európai Neutronkutató Központ (European Spallation Source – ESS) magyarországi megvalósításáról. Az ESS magyarországi felépítésével a hazai kutatók mellett 4-5000 vendégtudós dolgozhat majd a neutronkutatás debreceni fellegvárában, amely több mint 200 milliárd…
jan. 21
5:48
Bajnai: Nem feltétlenül kell új költségvetést elfogadni (Infostart)
A gazdasági miniszter szerint az idei év első felében döntés születhet a munkát terhelő adók és járulékok csökkentéséről. Bajnai Gordon az InfoRádiónak azt mondta: nemcsak az áfa emeléséből, hanem más forrásból is megteremthető ennek a fedezete. Több átcsoportosítást a kormány saját hatáskörben megtehet, de parlamenti jóváhagyásra is szükség lesz.
jan. 21
5:48
Gyurcsány ötmilliárdot ad az övéinek? (168 Óra Online)
- Csaknem ötmilliárd forintnyi támogatást adott a Gyurcsány-kabinet a múlt év végén kormánypárti és papíron független vidéki településeknek. A helyi ellenzék szerint a támogatást gyakorlatilag minden előzmény nélkül ítélték oda - ismerteti a szerdai Magyar Nemzet.
jan. 21
5:48
Marad a reszketés - A gárdán nem fog a jog? (Alternatív Energia)
Bár a bíróság decemberben – első fokon – feloszlatta a Magyar Gárdát, a szervezethez kötődő mozgalom, a „fekete sereg” tovább menetel. Legutóbb a Parlament előtt demonstráltak, amit a rendőrség tudomásul vett, s – úgy tűnik – ezt a hatályos törvények sem tiltják. A jogszociológus szerint törvénymódosítással lenne megállítható a menetelés, hiszen a feloszlatás nem lehetetlenítette el…
jan. 21
6:24
Orbán lecsekkolja, kire számíthat (168 Óra Online)
- A Fidesz átvilágítja a választókerületeket: megnézik, hol mennyire hadrafoghatóak, képernyőképesek az ott dolgozók - értesült a szerdai Népszava.
jan. 21
6:42
Felfüggesztették a ferihegyi sztrájkot (Infostart)
Felfüggesztették a sztrájkot szerda reggel 6 órától a szakszervezetek Ferihegyen - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője. A szakszervezetek szakaszos munkabeszüntetéssel, a sztrájkfenyegetés fenntartásával kívánnak nyomást gyakorolni a munkáltatóra - indokolta a sztrájk reggeli felfüggesztésést Csorba Attila, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke.
jan. 21
6:42
Szili Katalin Algériában! Mit csinál ott? (Alternatív Energia)
Az algériai látogatáson tartózkodó Szili Katalin parlamenti elnök szerdán folytatja előző nap megkezdett megbeszéléseit az észak-afrikai arab ország vezetőivel.
jan. 21
6:44
Gyurcsány Ferenc kormányfő Ománban, miért? (Alternatív Energia)
Az ománi szultán fogadja szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőt, aki előző este kezdte meg tárgyalásait az Öböl menti arab országban. Este a miniszterelnök tovább utazik Katarba.
jan. 21
6:46
Vasutassztrájk a láthatáron? (Alternatív Energia)
Folytatódik ma az egyeztetés a MÁV társaságok és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet képviselői között a szakszervezeti sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a kollektív munkaügyi vita keretében.
jan. 21
6:48
Ítélet születhet Toller László ügyében (Alternatív Energia)
Várhatóan ítéletet hirdet ma a Szigetvári Városi Bíróság első fokon a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László parlamenti képviselő gondnokság alá helyezésének ügyében.
jan. 21
7:00
Vonatok késése többé nem marad titokban (Infostart)
Az utastájékoztatásban műholdra vált a MÁV - írja a Népszabadság. Késés ezentúl nem marad titokban: otthonról internetes térképen követhetik az utasok a vonatok mozgását, de lesz mobiltelefonos változat is. A Vonatinfó-szolgáltatás várhatóan március végére készül el. A beruházás körülbelül 2,5 milliárd forintba kerül.
jan. 21
7:00
A Magyar Gárda tagja harckocsit lopott, mit kaphat? (Alternatív Energia)
Várhatóan ma hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Pesti Központi Kerületi Bíróság a tankelkötőként ismertté vált férfi ügyében. H. Györgyöt közúti veszélyeztetés bűntettével, rongálás bűntettével és jármű önkényes elvételének bűntettével vádolják.
jan. 21
7:02
Göncz Kinga cáfol (Alternatív Energia)
Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek.
jan. 21
7:18
Göncz: Alaptalan sajtóhír! (168 Óra Online)
- Nincs alapja az EP-jelöltségéről szóló sajtóhíreknek - mondta Göncz Kinga külügyminiszter az MTI-nek.
jan. 21
7:18
Vége a sztrájknak a reptéren? Ennyi volt? (Alternatív Energia)
Felfüggesztették a sztrájkot szerda reggel 6 órától a szakszervezetek Ferihegyen - mondta el Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-nek. Hozzátette: a reggeli órákban ennek ellenére zárva tart az 1-es terminál, a járatok a 2-es terminálról közlekednek. A járatok menetrend szerint, várhatóan késések nélkül közlekednek. A BA délelőtt dönt arról, hogy mikor nyitja meg az 1-es és a 2A…
jan. 21
7:36
Ismét emelkedett az üzemanyagok ára (Infostart)
Emelte bruttó 7 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a MOL Nyrt. Az emeléssel a benzin átlagára 240 forint körülire, a gázolajé 250 forintra nőtt.
jan. 21
7:54
Nincs vége! Szakaszos sztrájkra készülnek a szakszervezetek (Alternatív Energia)
Szakaszos munkabeszüntetéssel, a sztrájkfenyegetés fenntartásával kívánnak nyomást gyakorolni a munkáltatóra szakszervezetek - indokolta a sztrájk reggeli felfüggesztésést Csorba Attila, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) elnöke az MTI-nek. A munkáltató szerinti alacsony sztrájk támogatottságot illetően hangsúlyozta: nem kívánnak számháborúban részt venni, a BA-nak pedig tudomásul…
jan. 21
8:12
Ha sokat keresünk az a baj, ha keveset az a baj! Bérstop! (Alternatív Energia)
Gulyás József az SZDSZ parlamenti képviselője a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy a most felmerülő költségvetési hiányt bérstoppal lehetne pótolni.
jan. 21
8:30
Tarlós: "várjuk a szocialisták reakcióját" (Alternatív Energia)
Tarlós István a Fővárosi közgyűlés Fideszes frakcióvezetője A Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy több javaslatot is vizsgálnak Budapest közigazgatásának átszervezésének kérdésében.
jan. 21
9:06
Becsapósak az ingyenesként reklámozott hirdetési weboldalak (Infostart)
Nemcsak a pénzügyi vagy telekommunikációs szolgáltatásoknál érdemes elolvasni a szerződési feltételeket, hanem minden esetben - figyelmeztet az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület, amelyhez sorban érkeznek panaszok az ingyenesként reklámozott, ám valójában később váratlanul fizetőssé váló internetes hirdetési oldalakkal összefüggésben.
jan. 21
9:24
A Fidesz sorsdöntő győzelemre készül (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint a következő parlamenti választásokig elhallatszó "hangos szó" lehet a fideszes jelölt győzelme IX. kerületi időközi parlamenti választáson - a Fidesz elnöke erről a párt honlapján megjelent üzenetében írt.
jan. 21
9:42
Már csak 82 ezer aláírás és számláznak a politikusok? (Alternatív Energia)
Jelenállás szerint nem egészen 118 ezer aláírás gyűlt össze ahhoz a népszavazási kezdeményezéshez, mely a politikusok számla nélküli költségtérítését szűntetné meg. Egy győri szignóvadász, Németh Zsolt gyűjtette eddig a legtöbb aláírást az egész országban. Szerinte még semmi nincs veszve, s a héten lesz újabb gyűjtés is a győri sétálóutcán - adja hírül a kisalfold.hu internetes portál.
jan. 21
9:44
Gaskó: ne "packázzanak" velünk (Alternatív Energia)
A Budapest Airportnál délelőtt döntenek arról, hogy mikor nyithat meg az 1-es terminál Ferihegyen, az sem kizárt, hogy erre a korábban becsültnél hamarabb sor kerülhet, akár már szerdán.
jan. 21
9:46
Egyszer megbukott most nekifut mégegyszer (Alternatív Energia)
Ismét vállalja a köztársasági elnök jelölését Havasiné Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke a Legfelsőbb Bíróság elnöki tisztére
jan. 21
10:18
Durva! Kinyírta, betonba öntötte a pénzbeszedőt (168 Óra Online)
Egy adós gyilkolta meg annak a hitelintézetnek a fél évvel ezelőtt eltűnt alkalmazottját, akinek holttestét kedden Pécsett, az elkövető kertjében elásva, betonba öntve találta meg a rendőrség - közölte Baranya rendőrfőkapitánya. Dakos József beszámolt arról, hogy a 21 éves munkanélküli fiatalember beismerő vallomást tett, emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették és a bíróságnál kezdeményezték az…
jan. 21
10:18
Látták ki rongálta meg a Fidesz irodát (Alternatív Energia)
Kővel bedobták a kőszegi Fidesz-iroda ajtajának üvegtábláit, a Fidesz feljelentést tett az ügyben - közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel.
jan. 21
10:20
Gyalogost gázoltak halálra (168 Óra Online)
A kórházba szállítást követően meghalt az a gyalogos, akit kedden este ütöttek el a 44-es számú főútvonalon Szarvas és Csabacsűd között - közölte a rendőrség.
jan. 21
10:20
Adócsökkentés Hatvanban (Alternatív Energia)
Az iparűzési adó megfelezését tervezi Hatvan városa a gazdasági krízisre tekintettel 2010-től - tájékoztatta szerdán az MTI-t a település polgármestere.
jan. 21
10:36
Gergényi tagadta bűnösségét (Alternatív Energia)
Gergényi Péter volt budapesti főkapitány tagadta bűnösségét abban a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán megkezdődött perben, melyben egy magánszemély pótmagánvádlóként hivatali visszaéléssel vádolta meg a tábornokot a Kossuth tér 2006. évi lezárása miatt.
jan. 21
10:54
Ember az Erzsébet híd tetején, áll a forgalom! (168 Óra Online)
Egy eddig azonosítatlan személyt tartanak szemmel a a rendőrök, aki az Erzsébet híd kábelein imbolyog.
jan. 21
10:54
Gyurcsány: "Olajért, gázért élelmiszert program" (Alternatív Energia)
"Olajért, gázért élelmiszert program" lehetőségeit vizsgáljuk - mondta szerdán az ománi látogatáson tartózkodó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország és a Perzsa(Arab)-öböl menti országok gazdasági, kereskedelmi együttműködésének távlatairól.
jan. 21
11:12
Kimondta a bíróság, hogy Toller László cselekvőképtelen (Infostart)
Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság szerdán hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában.
jan. 21
11:12
Gyurcsány: "Ománból jelentkezem" (Alternatív Energia)
Az alábbiakban Gyurcsány Ferenc miniszterelnök blogjegyzetét olvashatják.
jan. 21
11:30
Előrehozott választás lehet Baranyában (Alternatív Energia)
A Szigetvári bíróság kimondta Toller lászló cselekvőképtelenségét, előrehozott választás lehet
jan. 21
11:48
Toller gondnokság alatt (168 Óra Online)
A bíróság kimondta a parlamenti képviselő cselekvőképtelenségét.
jan. 21
12:06
Feljelentés a bábolnai privatizációs ügyben (Infostart)
A Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Medgyasszay László országgyűlési képviselő és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerdán a bábolnai privatizáció ügyében, hivatali visszaélés gyanúja miatt, a feljelentést a főügyész vette át.
jan. 21
12:24
Eurobarometer: a magyarok kevesebb, mint fele elégedett az életével (Infostart)
A magyarok mindössze 46 százaléka elégedett az életével, amellyel, hasonlóan a fél évvel korábbi helyzethez, ismét csak Bulgáriát előzzük meg az Európai Unió tagállamai közül - derült ki az Eurobarometer legfrissebb felméréséből.
jan. 21
12:24
MSZP: 2,6 százalékos hiány! (Alternatív Energia)
Nincs tabutéma a költségvetési kiadáscsökkentés tekintetében, az idei évre tervezett 2,6 százalékos hiány pedig sarokkőnek tekinthető - mondta Molnár Albert, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI kérdésére válaszolva szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 21
12:26
Bíróság: Toller László cselekvőképtelen (Alternatív Energia)
Cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezte a három évvel ezelőtti autóbalesete óta kómában fekvő Toller László szocialista parlamenti képviselőt a Szigetvári Városi Bíróság szerdán hozott elsőfokú, nem jogerős határozatában. Az ügyben eljáró Lotz Zsuzsanna bíró zárt tárgyalást követően, főként a politikus állapotáról készült orvos szakértői vélemény alapján hozta meg döntését. Indoklása…
jan. 21
12:28
Bajnai: Adócsökkentést! (Alternatív Energia)
Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint be kell gyújtani a gazdaság motorjait, ehhez pedig csökkenteni kell a gazdaság terheit, a legfontosabb az élő munka terheinek mérséklése még az első fél évben, de mindez csak a büdzsé egyensúlyának megőrzésével lehetséges.
jan. 21
12:42
Levél Gyurcsánynak és Veres Jánosnak (Alternatív Energia)
Levélben kérte szerdán Gyurcsány Ferenc kormányfőt és Veres János pénzügyminisztert egy fővárosi, civil szervezetek tulajdonába adott épület helyzetének rendezésére Pettkó András (MDF) országgyűlési képviselő.
jan. 21
12:44
A BA a dolgozókat hibáztatja az eredménytelenségért (Alternatív Energia)
A szerdai egyeztetés is eredmény nélkül ért véget Ferihegyen, a Budapest Airport szerint a szakszervezetek meg sem hallgatták a munkáltató kompenzációs javaslatait.
jan. 21
13:00
Az elnök repülője (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc és a magyar delegáció különgéppel utazott Ománba és Katarba; a 24 millió forintos bérleti díjat a kormány és a miniszterelnökkel utazó üzletemberek közösen állják. Erről a kormányszóvivői iroda tájékoztatta az MTI-t szerdán.
jan. 21
13:18
Feljelentés bábolnai privatizációs ügyben (Alternatív Energia)
A Központi Nyomozó Főügyészségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Medgyasszay László országgyűlési képviselő és Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója szerdán a Bábolnáról leválasztott kerteskői gazdaság privatizációja ügyében, hivatali visszaélés gyanúja miatt. A feljelentést a főügyész vette át.
jan. 21
13:36
Nem változtat a kormány közszférával kötött bérmegállapodáson (Alternatív Energia)
A kormány nem akar hozzányúlni sem a 13. havi nyugdíjhoz, sem a közszférával kötött bérmegállapodáshoz - mondta Csizmár Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára szerdán az MTI-nek.
jan. 21
13:54
Egyelőre zárva marad a ferihegyi repülőtér 1-es terminálja (Infostart)
A sztrájk felfüggesztése ellenére, egyelőre zárva marad az 1-es terminál a ferihegyi reptéren - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője.
jan. 21
13:54
Magyar siker az Európai Parlamentben (Alternatív Energia)
Megszavazták az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottságában szerdán Becsey Zsolt (Fidesz) jelentését arról, "miként válhat a mikrohitel a gazdaság és foglalkoztatás erősítőjévé a válság sújtotta európai uniós tagállamokban".

Keresés