2009. január 22. csütörtök

jan. 22
4:54
A főiskolát, egyetemet végzettek is utcára kerülhetnek! (Alternatív Energia)
A gazdasági válság legnagyobb vesztese a Közép-Dunántúli régió, erről a területről küldték el a legtöbb dolgozót. Nemcsak a segéd- és betanított munkások váltak áldozattá, sok magasan kvalifikált munkavállaló is felmondó levelet kapott. Itt is, csakúgy mint az egész országban az autógyártásban érintett vállalkozások kerültek bajba, de a gép-, az építőipar, és az elektronikával foglalkozó cégek…
jan. 22
5:30
Hír helyett furcsa álláshirdetés itt (168 Óra Online)
A mintegy kétmilliárd forint értékű városrehabilitációs programja irányításához kapcsolódó projektmenedzseri feladatokra nyílt közbeszerzést írt ki Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata, a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 22
5:30
Suchman Tamás: a válság kicsit összekovácsolta a közéletet (Alternatív Energia)
A baloldali politikusoknak az a dolguk, hogy a reformok és a válság közepette is figyelmet fordítsanak a leszakadókra – állítja Suchman Tamás. Az országos jelentőségű fejlesztési programokért felelős kormánybiztos szerint a kormány képes és alkalmas az ország vezetésére, hiszen a gazdasági válság feloldására tett intézkedéseit a nemzetközi pénzvilág visszaigazolta. Magyarország és a világ…
jan. 22
5:48
Terézváros: jogilag vitatható eljárás (Alternatív Energia)
A beidézett nyolcból információink szerint eddig két terézvárosi képviselőt hallgatott ki gyanúsítottként a rendőrség egy Andrássy úti bérpalota vitatott értékesítése kapcsán. Szakértők eltérően látják, hogy egyáltalán jogszerűen-e. Alkotmányjogászok vitatják, hogy lehet-e a képviselőtestület döntéséért egyénileg felelősségre vonni annak tagjait.
jan. 22
5:50
Finomítja a kiválasztást az APEH, hogy valóban azokhoz jussanak el, akikhez kell (Alternatív Energia)
Miközben az adóhivatal sikertörténetnek, a Pénzügyminisztérium pedig alapvetően rendezettnek tartja a vagyonosodási vizsgálatokat, a lapunknak nyilatkozó szakértő jogosnak nevezte az ombudsman ezzel kapcsolatos kifogásait és pontosításokat tart szükségesnek az eljárásban. Szerinte is problémák vannak például a becslésekkel, egy-egy körülmény életszerűvé vagy életszerűtlenné nyilvánításával. Ami…
jan. 22
6:24
Már nem aggasztó, mert lesz apasztó (168 Óra Online)
Két árvízvédelmi beruházást készít elő Beregben a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság; a Tisza Vásárosnamény és Lónya közötti szakaszán a gát erősítését, míg Gulács és Jánd között árapasztó tározó építését tervezik - közölte Bodnár Gáspár, a szervezet vezetője az MTI-vel.
jan. 22
6:42
Két gyalogost gázoltak el az Örs vezér téren (Infostart)
Két gyalogost ütött el egy autó csütörtökön kora reggel Budapesten az Örs vezér téren; az egyik járókelő életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szállították kórházba - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 22
6:42
A szocik eladták, ami még mozdítható (168 Óra Online)
A kormány elkészítette a privatizációs időszakot lezáró jelentését, amellyel már a vagyontörvény megalkotása óta adós. Eszerint az 1990-2007 közötti évek csúcsidőszaka 1995 volt, amikor a közműcégek eladásakor 480 milliárd forint bevételre tett szert az államkincstár - ismerteti a Napi Gazdaság.
jan. 22
7:18
"Magyarország olyan mint egy fába szorult féreg" (Alternatív Energia)
"Kupa Mihály közgazdász a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy Magyarországnak nincs pénze ezért mindenképpen dolgozni kellene és nem csak dumálni.
jan. 22
7:36
Navracsics: "A családi pótlék nem állami kegy" (Infostart)
A Fidesznek vannak aggályai a pénteki házbizottsági egyeztetés előtt, de január 29-én mindenképpen részt vesz a Gyurcsány Ferenc kormányfő által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen - mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy a családi pótlék alanyi jogi rendszere igazságos.
jan. 22
7:36
"Sajnálom, hogy a szocialisták úgy tudják, hogy a Fidesznek nincs programja" (Alternatív Energia)
Talán csak a jóég tudja megmondani, hányszor illették a populista, demagóg, hozzánemértő stb. jelzővel a Fidesz - Magyar Polgári Szövetséget az önmagukat rendkívüli szakértelemmel bírónak tartó kormánypárti politikusok, amiért adócsökkentést követel, s a válságból kivezető utat a tehercsökkentésben jelöli meg - olvasható a jobbklikk.hu internetes portálon.
jan. 22
7:54
Parkolási amnesztia: kérelemdömpingre számít a bíróság (Infostart)
A parkolási cégek döntésén múlik, hogy a már lezárt ügyekben újra bírósághoz fordulnak-e, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette azt a tavalyi törvénymódosítást, amely szerint az egy évesnél régebbi parkolási tartozásokat nem lehet behajtani. A Magyar Parkolási Szövetség elnöke szerint több tízezer ügy újratárgyalását kezdeményezhetik - ezzel összhangban a Fővárosi Bíróság kérelemdömpingre…
jan. 22
7:54
Eltűnhet a magyar tej a boltokból (168 Óra Online)
Az alacsony felvásárlási árak miatt képtelen kigazdálkodni a nyereséget a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt., ezért levágatja kétezer-kétszáz darabos szarvasmarha-állományát. Az eset nem egyedi, a kicsik után a nagy agrárüzemek is bedőlhetnek, s végleg eltűnhet a magyar tej a boltokból - írja a csütörtöki Magyar Hírlap.
jan. 22
7:56
A legdurvább: Morvai Krisztina és Izrael szenvedélyes kapcsolata (168 Óra Online)
Morvai Krisztina jogász feljelentést tett a Magyar Köztársaság Legfőbb Ügyészségén Izrael Állam kormányának tagjai, hadseregének parancsnokai és más, ismeretlen személyazonosságú, izraeli állampolgárságú bűnelkövetők ellen, akiket álláspontja szerint a Genfi és a Hágai Egyezmény büntetni rendelt "emberiség elleni bűntettek" elkövetéséért - írja a csütörtöki Népszabadság.
jan. 22
8:12
Kiss Péter: " Egyetértek Orbán Viktorral az eurózónához való csatlokázás kérdésében" (Alternatív Energia)
Kiss Péter kancelláriaminiszter a Nap-kelte reggeli műsorában elmondta, hogy az eurózónához való mielőbbi csatlakozásunk segítené a gazdaságélénkítő programok sikerességét.
jan. 22
8:30
Különös közbeszerzés: eltakarították a vetélytársakat (Infostart)
Az Index hírportál arról ír, hogy különösen - de a magyar közbeszerzések történetében nem ismeretlen módon - ért véget a Tárnok és Székesfehérvár közötti negyven kilométeres vasúti pályaszakasz felújítására kiírt tender.
jan. 22
8:48
Felvételi: többletpontokat kaphatnak a hátrányos helyzetűek (Infostart)
Február 16-ig kell leadniuk jelentkezési lapjukat mindazoknak, akik ősztől egyetemre, főiskolára szeretnének járni. A hátrányos helyzetű jelentkezők többletpontokra jogosultak és akár a jelentkezési díj alól is mentesülnek. Tavaly ötezren igényeltek többletpontot szociális helyzetük miatt.
jan. 22
8:48
Az ellenzéki pártok támogatói értenek egyet leginkább a ferihegyi sztrájkkal (Alternatív Energia)
A megkérdezettek többsége ellenzi a ferihegyi munkabeszüntetéseket, csak valamivel több mint egyharmad a támogatók aránya, a többiek pedig bizonytalanok a kérdésben - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből. "Érdekes módon azok támogatják nagyobb arányban a reptéri sztrájkokat, akiknek az életét megkeserítheti: akik szoktak repülni,…
jan. 22
8:50
Felmérés: a többség ellenzi a ferihegyi sztrájkot (Infostart)
A megkérdezettek többsége ellenzi a ferihegyi munkabeszüntetéseket, csak valamivel több mint egyharmad a támogatók aránya, a többiek pedig bizonytalanok a kérdésben - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott felméréséből.
jan. 22
9:06
A gyanúsítgatás nem tetszik a politikusoknak (168 Óra Online)
A Népszabadság szerint a rendőrségen és az ügyészségen is elismerték: a terézvárosi képviselők meggyanúsítása előtt jogértelmezési vita folyt azon, hogy egy testület tagjait terheli-e jogi felelősség döntéseikért.
jan. 22
9:06
Morvai Krisztina a Jobbik EP-listájának élén (Alternatív Energia)
Nagy megdöbbenéssel fogadtuk, hogy Becsey Zsolt eddigi képviselő nem került fel a Fidesz európai parlamenti jelöltlistájára - mondta tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke - olvasható a delmagyar.hu internetes portálon.
jan. 22
10:00
A kereskedők álma: ha megérinti, megveszi (Infostart)
Egy amerikai kutatás szerint elég csak megérinteni a bolt polcán a terméket, és máris sajátunknak érezzük azt. A kereskedők valójában már rég ismerik ezt a trükköt, és rendszeresen alkalmazzák is.
jan. 22
10:00
Vége a Sláger rádiónak és a Danubiusnak? (Alternatív Energia)
Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője
jan. 22
10:02
Mi lesz velük? 30 roma családot fenyeget a kilakoltatás (Alternatív Energia)
Legalább 30 roma családot fenyeget a kilakoltatás veszélye, miután házaikat, banki és közüzemi tartozások miatt közel 10 éve elárverezték - adja hírül a baon.hu internetes portál.
jan. 22
10:18
Kopogtatócédula helyett zárjegyet a politikusokra? (168 Óra Online)
Mindössze két képviselőjelölt kapott több szavazatot a ferencvárosi időközi választás első fordulójában, mint ahány kopogtatócédulát le kell adni a jelöltté váláshoz. Négy „versenyző” elmaradt a 750-es „beugrótól”, akadt, aki csupán 63 voksot kapott. Azt kerestük, hogy akkor mégis mi szükség az ajánlószelvényekre.
jan. 22
10:36
ENSZ-egyezménnyel ellentétes a kormány terve? (Infostart)
A kormány által tervezett családi pótlék megvonás ellentétes az ENSZ egyik egyezményével - állítja a Szülők Egyesülete a Gyermekekért közhasznú szervezet elnöke. Simonné Toldi Ágnes az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy ráadásul a visszavonandó juttatások miatt a kormány több családnak kényszerülne gáz- és távhőtámogatást utalni. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium osztályvezetője nem tartja…
jan. 22
10:36
Hatalmas építkezés Somogyországban (168 Óra Online)
Zöld utat kapott az évszázad somogyi kórházberuházása; a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház a fejlesztésre pályázók közül a második legmagasabb pontszámmal kap forrást tömbösítési programjának első lépcsőjére - írta csütörtökön a Somogyi Hírlap.
jan. 22
10:54
Ferihegy: csütörtökön sem működik az 1-es terminál (Infostart)
Csütörtökön sem nyit ki a ferihegyi reptér 1-es terminálja, a járatok a 2-esről közlekednek.
jan. 22
10:54
Sztrájkfenyegetés a reptéren (Alternatív Energia)
Csütörtökön sem nyit ki a ferihegyi reptér 1-es terminálja, a járatok a 2-esről közlekednek. Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője csütörtökön az MTI-nek elmondta: a sztrájk felfüggesztése ellenére addig nem nyitják meg az 1-es terminált, ameddig a szakszervezetek fenntartják közvetlen sztrájkfenyegetésüket. A BA minden reggel elemzi a helyzetet és dönt arról, hogy megnyissák-e a főként…
jan. 22
11:31
A Fidesz tévévitát akar (Alternatív Energia)
Televíziós vitára hívta ki a ferencvárosi időközi parlamenti választás fideszes jelöltje, Bácskai János az MSZP színeiben induló Bánsághi Tamást.
jan. 22
11:33
80 százalék szerint a sztrájk rontja az ország helyzetét (Alternatív Energia)
Tízből három ember szerint jelentősen, további öt szerint kis mértékben fog visszaesni az idegenforgalom a ferihegyi sztrájkok miatt - derül ki a Turizmus Panoráma című szakmai magazin kiadója, a Turizmus Kft. megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet által készített felmérésből.
jan. 22
11:48
Hiller István kitüntetéseket osztott (Alternatív Energia)
Budapest, 2009. január 22., csütörtök (MTI) - Az összefogás jelentőségét hangsúlyozta a magyar kultúra napján, csütörtökön Hiller István a budapesti Iparművészeti Múzeumban, ahol kitüntetéseket adott át az ünnep alkalmából. "Lehet és kell is szót értenünk egymással határon innen és túl" - fogalmazott az oktatási és kulturális miniszter.
jan. 22
11:50
Cseppfolyós földgáz szállításáról tárgyalt Gyurcsány Ferenc (Alternatív Energia)
Cseppfolyós földgáz szállításának távlatairól tárgyalt csütörtökön Dohában Gyurcsány Ferenc Abdullah Hamad al-Attija katari miniszterelnök-helyettessel, ipari és energiaügyi miniszterrel.
jan. 22
12:06
18 rendbeli csalásért három év (168 Óra Online)
Kedvező üzleti befektetés ígéretével több mint 33 millió forintot csalt ki ismerőseitől az a 32 esztendős férfi, akit csütörtökön jogerősen három és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
jan. 22
12:06
Van fölösleges 25 milliárdja? Segísen a MÁV-nak! (Alternatív Energia)
A MÁV saját beruházásai folytatásához 25 milliárd forint cash-flow előteremtésén dolgozik, ami hitelből, vagy más pénzügyi konstrukciókból lehetséges - közölte Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI érdeklődésére.
jan. 22
12:08
Biztos választási győzelem (Alternatív Energia)
Egyetlen érvényes szavazat is elég ahhoz, hogy új polgármestere legyen a Baranya megyei Marázának, ahol vasárnap időközi választást tartanak - tájékoztatta a település körjegyzője az MTI-t csütörtökön.
jan. 22
12:10
Fideszes panama és vádemelés BAZ-megyében? (Alternatív Energia)
Lezárult a miskolci ITC-székház értékesítésével kapcsolatos eljárás a Hajdú-Bihar Megyei Ügyészségnél, ám az még nem biztos, hogy vádat is emelnek - mások közt - az érintett fideszes politikusok ellen - értesült lapunk. Az ügynek két vállalkozó mellett gyanúsítottja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes alelnöke, Gergely Zsolt, és Madzin Tibor Onga fideszes polgármestere is.
jan. 22
12:24
Nyomozási anyag: 16 éves lányok pornóvideója (168 Óra Online)
Három ügyben, tiltott pornográf felvételek miatt indított nyomozást Nyíregyházán a rendőrség; a bűncselekmények 18 éven aluliakat érintenek - közölte Fülöp Gergely, a szabolcs-szatmár-beregi főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
jan. 22
12:24
A Fidesz tévévitát javasol (Alternatív Energia)
Televíziós vitára hívta ki a ferencvárosi időközi parlamenti választás fideszes jelöltje, Bácskai János az MSZP színeiben induló Bánsághi Tamást. Bácskai János csütörtöki sajtótájékoztatóján kezdeményezését azzal indokolta, hogy a MSZP-s jelölt a kampány során nem nagyon beszélt a programjáról, nem derült ki, mi az, amit tenni akar Ferencvárosért. "Ezért én azt kérem az MSZP-s jelölttől, hogy ne…
jan. 22
12:42
Több mint ötezer fővel növekedett a munkanélküliség a Dél-Alföldön (Infostart)
Egy hónap alatt több mint ötezer fővel nőtt az álláskeresők száma a dél-alföldi régióban - közölte a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója sajtótájékoztatón Békéscsabán.
jan. 22
12:42
A jelenlegi, fellazított szabályozás több szempontból hátrányos (Alternatív Energia)
A KDNP ismét szigorítaná a kamionstopot, a kereszténydemokraták szerint ezáltal a légszennyezettség is csökkenthető lenne - közölte Rétvári Bence, országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 22
12:44
Bor, búza, békétlenség (Infostart)
A HVG Bor, búza, békétlenség címmel közöl összeállítást a tokaji világörökségi cím körüli huzavonáról. Kiderül: Szerencs önkormányzata felfüggeszti a világörökségi területből való kilépést szorgalmazó határozatát, ám úgy fest, megnyugvást csak egy új - a kötelezettségek mellé pénzt is adó - törvény hozhat.
jan. 22
12:44
"Új energiapolitikára van szükség" (Alternatív Energia)
Az energiahatékonyságra és a megújuló erőforrásokra alapozott energiapolitikára van szüksége Magyarországnak, ha meg akarja változtatni jelenlegi kiszolgáltatott helyzetét az energiaellátásban - mondta el Ámon Ada, az Energia Klub igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
jan. 22
12:46
Jogszabály-módosítást kezdeményez a kormánybiztos (Alternatív Energia)
Jogszabály-módosítás szükségességét jelezte a Tukacs István, a válságövezetek kezelésével megbízott kormánybiztos a kabinetnek a Közép-, Dél- és Nyugat-dunántúli régiók foglalkoztatási helyzetéről szóló jelentésben. Erről az érintett számolt be a kormányszóvivő tájékoztatón csütörtökön.
jan. 22
12:48
Törvénysértés ellen tiltakoznak Ferihegyen (Alternatív Energia)
A repülőtéri sztrájk letörésére a munkáltató ismét törvénytelen eszközöket vet be: fenyegetéssel próbálja megtörni a szakszervezetek által felállított sztrájkőrséget - olvasható a Munkástanácsok Országos Szövetségének közleményében. Ebben a MOSZ kifogásolja, hogy az állam hivatott szervei nem segítik, nem védik meg a munkavállaló állampolgárokat a külföldi munkáltató túlkapásaitól.
jan. 22
13:00
Moratóriumot kér az MSZP a lakáshitelekhez (Infostart)
Az MSZP arra kéri a Magyar Bankszövetséget, javasolja tagjainak, hogy a csoportos létszámleépítéssel elbocsátott embereknek adjon 12 hónapos moratóriumot lakáshiteleik törlesztésére - mondta Juhászné Lévai Katalin, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 22
13:01
A mai rossz hír (168 Óra Online)
Egy hónap alatt több mint ötezer fővel nőtt az álláskeresők száma a dél-alföldi régióban - közölte a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója.
jan. 22
13:01
Ez lenne a megoldás? MSZP: moratóriumot a lakáshitelekhez (Alternatív Energia)
Az MSZP arra kéri a Magyar Bankszövetséget, javasolja tagjainak, hogy a csoportos létszámleépítéssel elbocsátott embereknek adjon 12 hónapos moratóriumot lakáshiteleik törlesztésére - mondta Juhászné Lévai Katalin, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 22
13:36
A rendőrség naptárral segít az uzsora kárvallottjainak (Alternatív Energia)
Az uzsorakölcsön kárvallottjainak kíván segíteni a rendőrség azzal a falinaptárral, amelyet 50 ezer példányban nyomtattak ki, és amelyet az elkövetkező napokban önkormányzatokhoz, intézményekhez és civil szervezetekhez juttatnak el - közölte Dudás Péter alezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Miskolcon.
jan. 22
13:54
Ne zárják ki a támogatási rendszerből a megbüntetett cégeket! (Infostart)
Jogszabály-módosítás szükségességét jelezte a Tukacs István, a válságövezetek kezelésével megbízott kormánybiztos a kabinetnek a közép-, dél- és nyugat-dunántúli régiók foglalkoztatási helyzetéről szóló jelentésben. A jogszabály-módosítás célja, hogy a csekély összegű munkaügyi bírsággal sújtott cégek ne legyenek teljesen kizárva a támogatási és pályázati rendszerből.

Keresés