2009. január 26. hétfő

jan. 26
4:36
Meg fogsz halni, Iván (168 Óra Online)
Az 1989-es év annus mirabilisként került be a történelem annaleseibe. A csoda éve volt: megtörtént, amiről senki sem gondolta, hogy megtörténhet. Emlékezetemben ’89 úgy él, mint az én évem: egyedülálló szerepet játszott az életemben, s gyökeresen megváltoztatta. Mindez két eseményhez kötődik. Egy lelkesítőhöz az év elején, s egy elszomorítóhoz a végén – mintegy bekeretezve az időszakot.
jan. 26
5:12
Milyen reformötletek hangoztak el a gazdasági válság miatti konzultáción? (Alternatív Energia)
Előbb gazdasági elemzőkkel, majd a köztársasági elnökkel is konzultál ma a kormányfő a gazdasági válság kapcsán szükséges intézkedésekről. A miniszterelnök a hét végén az MSZP választmányával és a társadalmi partnerekkel vitatta meg a helyzetet. Többször tárgyalt a kormány érintett tagjaival is.
jan. 26
5:14
Ön szerint a bankokat, vagy az ügyfeleket kell megmenteni? Az MNB a bankokat menti? (Alternatív Energia)
A svájci jegybank a minap bejelentette, hogy készen áll a Magyar Nemzeti Banknak előre meg nem határozott mennyiségű svájci frankot eladni, mindaddig, amíg a magyar központi pénzintézet euróval fizet érte. Hasonló lehet ez a megállapodás ahhoz, amelyet Zürich már tavaly novemberben tető alá hozott Lengyelországgal. A megoldás kétségtelenül segít a hazai bankok frank-likviditásán, ám észre kell…
jan. 26
5:30
Gyurcsány, mint spiritus rector (Alternatív Energia)
Magyar javaslatra tartanak holnaptól tanácskozást Budapesten a Nabucco-vezeték építésében érdekelt országok. Az Azerbajdzsánból, Iránból és esetleg Türkmenisztánból Dél- és Közép-Európa irányába tervezett gázvezetékről szóló elképzelések olyan stádiumba jutottak, hogy most már időszerűvé vált annak deklarálása, milyen politikai, gazdasági és pénzügyi feltételek mellett lehet létrehozni a…
jan. 26
5:32
A tulajdonosváltás biztonságos röppályára teszi a Malévot, legalábbis reméljük (Alternatív Energia)
A Vnyesekonombank, a Malév legnagyobb hitelezője veszi át Borisz Abramovics tulajdonrészét a légitársaságot privatizáló AirBridge Zrt.-ben. Az orosz állami bank stratégiai partnerként az Aeroflottal, a szintén állami kézben lévő legnagyobb orosz légitársasággal közösen üzemelteti a továbbra is magyar többségi tulajdonban maradó céget. A budapesti magyar-orosz gazdasági tárgyalásokon az is…
jan. 26
5:48
Zárolni kell a felelősök vagyonát! (168 Óra Online)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja a Magyar Hírlap hétfői számára hivatkozva az MTI.
jan. 26
6:42
Tarlós a kedvenc? (Alternatív Energia)
Úgy látszik, végéhez közeledik Budapest Demszky Gábor nevével fémjelzett korszaka, hiszen egy közelmúltban elkészült közvélemény kutatás szerint Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének jelentős az előnye a jelenlegi főpolgármesterrel szemben - írja a hétfői Magyar Nemzet.
jan. 26
6:44
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek (Alternatív Energia)
Zároltatni akarják a válságért felelős elit vagyonát a civilek, s azonnali társadalmi összefogást és megmozdulást hirdetnek a kormány megszorító intézkedéseivel szemben; így reagálna a Magyar Szociális Fórum Szociális Kerekasztal és a Civil Nemzeti Csúcs kötelékébe tartozó több száz szervezet a kormány megszorító intézkedéseire – írja hétfői számában a Magyar Hírlap.
jan. 26
7:00
Nabucco-csúcs: alternatívát keresnek (Infostart)
Nemzetközi Nabucco-csúcstalálkozót tartanak kedden Budapesten. A Kaszpi-tenger térségéből induló gázvezetékkel kapcsolatban sok kérdés van, például az, hogy melyik ország adja majd hozzá a földgázt.
jan. 26
7:00
Gyurcsány és Sólyom a kialakult gazdasági helyzetről (Alternatív Energia)
A köztársasági elnök ma délután hivatalában fogadja Gyurcsány Ferenc kormányfőt, a találkozó napirendjén a kialakult gazdasági helyzet szerepel.
jan. 26
7:02
Lesz ma dolga Gyurcsánynak és Kókának (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc külföldi állami és pénzügyi vezetőkkel folytat ma kétoldalú megbeszéléseket a Budapesten kedden kezdődő Nabucco-csúcstalálkozót megelőzően. A kormányfő kezdeményezésére megrendezendő találkozón a Nabucco-projekt megvalósításában érintett országok, szervezetek és intézmények vesznek részt.
jan. 26
7:54
Bajnai: a reformokat végig kell csinálni, ha akarjuk, ha nem (Alternatív Energia)
Magyarország tíz éve halogatja azokat a fontos lépéseket, amelyek segíthetnék az ország gazdasági helyzetét - jelentette ki Bajnai Gordon. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elmondta: a reforomokat meg kell csinálni.
jan. 26
8:12
Végéhez közeledik a fővárosban a Demszky-korszak (Infostart)
A Magyar Nemzet arról közöl írást, hogy a végéhez közeledik Budapest Demszky Gábor nevével fémjelzett korszaka, hiszen egy közelmúltban elkészült közvélemény-kutatás szerint Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének jelentős az előnye a jelenlegi főpolgármesterrel szemben.
jan. 26
8:30
Forgalomkorlátozások a fővárosban a Nabucco-csúcs miatt (Infostart)
Körülbelül 20 delegáció érkezik Budapestre a ma kezdődő Nabucco-konferenciára, ezért komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani, mondta az InfoRádiónak Sass Oszkár, a BRFK sajtóügyeletese. Hozzátette, az V. kerület több pontján szerda estig tilos a parkolás, az itt hagyott járműveket elszállítják.
jan. 26
8:48
A magyarok elfoglalják a világ rádióit (Infostart)
Húsz évvel ezelőtt Pozsgay Imre forradalmat csinált a Rádióban. 1989 január 28-án hangzott el a 168 óra című rádióműsor nevezetes interjúja az államminiszterrel, amelyben elmondja, a hatalom által ellenforradalomnak nevezett esemény valójában népfelkelés volt 1956-ban. A bejelentésnek külföldön is nagy volt a visszhangja. A BBC a Magyar Tudományos Akadémia akkori elnökét szólaltatta meg a…
jan. 26
9:06
Legóval látjuk el a világot (Metropol)
Tízből valószínűleg kilencen játszottunk már legóval. Sőt, sokan még felnőttként is boldogan építgetjük a házakat, parkokat, autókat a gyerekekkel együtt. Sőt, ha őszinték akarunk lenni, sok felnőtt folytatja a játékot, miután a gyerekek már megunták.
jan. 26
9:42
Baleset miatt félpályás lezárás a 7-es főúton - képekkel (Infostart)
Ketten súlyosan megsérültek, amikor megcsúszott és felborult egy személyautó hétfőn a 7-es főút 29-es kilométerénél, Tárnok közelében, az erdőháti lehajtónál; az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
jan. 26
9:42
Navracsics: egy előrehozott választás nálunk elő sem fordulhat, ugye? (Alternatív Energia)
"Magyarországon a hivatalos adatok szerinti munkanélküliség 7,8 százalékos, csak a válság hivatalos elismerése óta több mint húszezer ember veszítette el az állását" - olvasható Navracsics Tibbor blogbejegyzésében. A Fidesz frakcióvezetője a jobbklikk.hu oldalon Magyarország és Izland párhuzamáról ír. "A világgazdasági válság által leginkább sújtott gazdaságok közül kezdettől fogva két országot…
jan. 26
10:18
Jégtörő hajók a Tiszán (Metropol)
Megindult a jégzajlás hétfőn hajnalban a Tiszán, a vízügyi szolgálat jégtörő hajói segítik a jégtorlaszok megszüntetését.
jan. 26
10:18
Mesterházy: 110 százalékos emberek kellenek az MSZP vezetésébe (Alternatív Energia)
110 százalékos emberek kellenek az MSZP vezetésébe, akik nem kacsintgatnak ki - indokolta indulását az alelnöki posztért Mesterházy Attila az ATV Reggeli Jam című műsorában. Az ATV MTI-nek elküldött összefoglalója szerint a frakcióvezető-helyettes elmondta: természetes elvárás Gyurcsány Ferenc részéről, hogy olyan vezetőket keres maga mellé, akik egy válságszituációban képesek felsorakozni egy…
jan. 26
10:54
Az adóhitel miatt késelte meg az asszonyt (168 Óra Online)
Életveszélyes sérülést okozott feleségének az a 35 éves nagyhalászi férfi, aki késsel hátba dobta házastársát a lakásukon - közölte Fülöp Gergely, a szabolcs-szatmár-beregi főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
jan. 26
11:12
Fidesz: Ferencváros elindította a változás évét (Infostart)
A Fidesz szerint Ferencváros elindította a változás évét, az emberek azt üzenték a vasárnapi időközi választáson, hogy alkalmatlannak tartják a jelenlegi kormányt arra, hogy kivezesse az országot a válságból - mondta Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltjeként parlamenti mandátumot szerző politikus hétfői sajtótájékoztatóján.
jan. 26
11:12
A Fidesz teljes eufóriában... (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint Ferencváros elindította a változás évét, az emberek azt üzenték a vasárnapi időközi választáson, hogy alkalmatlannak tartják a jelenlegi kormányt arra, hogy kivezesse az országot a válságból - mondta Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltjeként parlamenti mandátumot szerző politikus hétfői sajtótájékoztatóján.
jan. 26
12:24
Harmadfokú készültség a Tiszán (Metropol)
Harmadfokú riasztási készültségbe helyezte az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Országos Műszaki Irányító Törzzsel egyeztetve azt a hat jégtörő hajót, amely a Tiszán, az igazgatóság illetékességi területén állomásozik.
jan. 26
12:24
Érkeznek a delegációk a Nabucco csúcsra (Alternatív Energia)
A január 26-án és 27-én Budapesten tanácskozó Nabucco csúcsra 17-20 delegációt várnak, és eddig 12 ország állam- és kormányfője, valamint szakminisztere jelezte részvételét több nemzetközi szervezet képviselője mellett - közölte hétfőn a kormányszóvivői iroda.
jan. 26
12:26
Álinterjú miatt tesz feljelentést a KDNP (Alternatív Energia)
Egy, a fóti időközi polgármester-választás során megjelent álinterjú miatt tesz büntetőfeljelentést a KDNP - közölte hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Rubovszky György. A párt frakcióvezető-helyettesének ismertetése szerint 2008 decemberében egy helyi lapban interjút közöltek Mádly Zsolttal, a kereszténydemokraták és a Fidesz polgármester-jelöltjével. Ezt az interjút később szórólapon is…
jan. 26
13:00
Erőszak a napköziben: a tanár nem felelős? (168 Óra Online)
Az intézményben elrendelt belső vizsgálat eredménye szerint nem állapítható meg a gyerekre felügyelő tanár közvetlen felelőssége az egyik szegedi általános iskolában tavaly ősszel történt nemi erőszak kapcsán - közölte az önkormányzat oktatási irodájának vezetője.
jan. 26
13:00
Parragh: "lúzerországnak tekintenek bennünket" (Alternatív Energia)
Parragh László szerint Magyarországot külföldön és belföldön is "lúzerországnak", vesztesnek tartják.
jan. 26
13:36
Szerdán ismét emelkedik a benzin ára (Infostart)
Szerdán ismét emeli a benzin árát a MOL a hazai töltőállomásokon, a gázolaj ára nem változik - közölte a portfolio.hu elemzője.
jan. 26
13:36
Bajnai: a válság kezelésében is hosszú távú elképzelésekre van szükség (Alternatív Energia)
A válság kezelésében azok lehetnek sikeresek, akik hosszú távú elképzeléssel, stratégiával rendelkeznek, és akik ezt következetesen, a válsághoz alkalmazkodva végre is hajtják - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Pólus Iroda és az Európai Bizottság együttműködésében hétfőn kezdődött kétnapos nemzetközi klaszter konferencia megnyitóján, Budapesten.
jan. 26
13:38
Gyurcsány: ki fogja megfizetni a révészt? (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc azt javasolja a keddi Nabucco-konferencián, hogy azok az országok, amelyek károsultjai voltak az orosz-ukrán gázvitának, lépjenek fel közösen a kártérítési igényükkel azokkal szemben, akik nem teljesítették szerződéses kötelezettségüket. A miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: fel kell tenni a kérdést, hogy "ki fogja megfizetni a révészt", ki rendezi a…
jan. 26
13:54
Gyurcsány: érdemi adó- és járulékcsökkentés kell (Alternatív Energia)
Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett. A kormány jelentős átrendezést, adó-, járulék- és foglalkoztatási reformot fog javasolni - tette hozzá. A kormányfő kiemelte: érdemi változásra és a mértékek jelentős korrekciójára van szükség.
jan. 26
13:56
Gyurcsány nem csak 1-2 százalékos változtatásokban gondolkodik (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc a mai neves közgazdásokkal a válsághelyzetről folytatott tanácskozása utáni tájékoztatóján közölte, a nap folyamán tárgyal az EIB elnökével, holnap pedig az EBRD elnökével az épülő Nabucco vezeték építésének finanszírozásáról. Ennek kapcsán bejelentette, a holnapi konferencián javaslatot tesz arra, hogy az Európai Unió szintjén kártérítési igénnyel lépjenek fel a gázszállítókkal…
jan. 26
14:12
Gyurcsány: a Nabucco megépítése nem pusztán üzleti kérdés (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint ha a Nabucco megépítése nem pusztán üzleti kérdés, hanem Európa függetlenségének egyik fontos záloga is egyben, akkor a finanszírozása sem csak puszta üzlet.
jan. 26
14:48
Parragh László: "lúzerországnak" tekintenek bennünket (Alternatív Energia)
Parragh László szerint Magyarországot külföldön és belföldön is "lúzerországnak", vesztesnek tartják.
jan. 26
14:50
Szijjártó szerint sok a rizsa (Alternatív Energia)
Érdemi adó- és járulékcsökkentésre van szükség - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn azt követően, hogy közgazdászokkal egyeztetett. A Fidesz szerint a kormányfő látványos egyeztetéseinek sorozata kudarcba fulladt.
jan. 26
15:06
Stumpf: Protesthangulat van az országban (Infostart)
Stumpf István politikai elemző szerint, ha nem is lehet messzemenő következtetéseket levonni a ferencvárosi időközi választás eredményéből, az azért nyilvánvaló, hogy erős kormányellenesség érezhető az országban. Hozzátette: úgy látszik, hogy a nagy pártok még mindig eredményesen tudják mobilizálni a választókat.
jan. 26
15:06
Bajnai Gordon: a válság kezelésében is hosszú távú elképzelésekre van szükség (Alternatív Energia)
A válság kezelésében azok lehetnek sikeresek, akik hosszú távú elképzeléssel, stratégiával rendelkeznek, és akik ezt következetesen, a válsághoz alkalmazkodva végre is hajtják - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Pólus Iroda és az Európai Bizottság együttműködésében hétfőn kezdődött kétnapos nemzetközi klaszterkonferencia megnyitóján, Budapesten.
jan. 26
15:08
Megkezdődött az államfő és a miniszterelnök találkozója (Alternatív Energia)
Megkezdődött Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök találkozója hétfőn délután a Sándor-palotában, a találkozó napirendjén a kialakult gazdasági helyzet szerepel.
jan. 26
15:24
Könnyen válhat cinkossá a vagyonőr (168 Óra Online)
Magyarországon vagy tízezer vagyonvédelmi vállalkozás jött létre hirtelen a rendszerváltás után. Ma talán a harmaduk él. Ausztriában viszont mindössze 120 hasonló profilú cég talál piacot és feladatot. FARKAS TÍMEA nyomozgatott utánuk.
jan. 26
15:24
Cáfolja a Hospinvest a Magyar Nemzetet: maradnak az élen (Alternatív Energia)
Nem mond le tisztségéről a HospInvest Zrt. elnöke, Kollányi Gábor és alelnöke, Deák Gábor, mint ahogy azt a Magyar Nemzet állította. Igaz viszont, hogy átalakítják a menedzsmentet: ha a holnapi, keddi közgyűlés megszavazza, az elkövetkezőkben Vas György látja el a cég vezérigazgatói tisztét, tájékoztatta lapunkat Deák Gábor. Mint ismeretes, több intézménnyel egyetemben a HospInvest üzemeltet három…
jan. 26
15:42
Lesz-e újabb BKV-sztrájk? (Infostart)
Többek között a HÉV kiszervezésének leállítását kéri a BKV vezetőségétől a cégnél működő tizenegy - elsősorban kötöttpályás - szakszervezet abban az ötpontos javaslatcsomagban, amelyet hétfőn nyújtottak át a döntéshozóknak - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese. A BKV Zrt. közleménye szerint a menedzsment továbbra is mindent megtesz…
jan. 26
15:42
Állítsák le a HÉV kiszervezését (Alternatív Energia)
Többek között a HÉV kiszervezésének leállítását kéri a BKV vezetőségétől a cégnél működő tizenegy - elsősorban kötöttpályás - szakszervezet abban az ötpontos javaslatcsomagban, amelyet hétfőn nyújtottak át a döntéshozóknak - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnökhelyettese az MTI-vel. A BKV Zrt. közleménye szerint a menedzsment…
jan. 26
15:44
Nem hajthatóak be az egy évnél régebbi BKV-bírságok (Infostart)
Egy 1981-es jogszabály szerint nem hajthatóak be a BKV egy évnél régebbi bírságai. Az egy éves elévülési idő akkor szakad meg, ha tértivevényes felszólítás érkezett a közlekedési vállalat részéről.
jan. 26
15:44
Új elnök az MDF borsodi szervezete élén (Alternatív Energia)
Zsíros László lett a Magyar Demokrata Fórum (MDF) Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének új elnöke; elődje Veres Edit tanulmányai folytatása miatt mondott le, utódjának ő ajánlotta Zsíros Lászlót - közölte Makay Zsolt, az MDF Országos Választmányának elnöke miskolci sajtótájékoztatóján hétfőn.
jan. 26
16:00
Nyolcméteres aknába zuhant egy munkás (168 Óra Online)
- Körülbelül nyolc méter mély, egy méter széles aknába esett egy munkás a csepeli szennyvíztisztító telep építkezésén hétfő délután - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 26
16:00
Piros-fehér-piros kártyát kapnak a bevándorlók (Alternatív Energia)
Az osztrák szövetségi belügyminiszter szándéka szerint már jövőre bevezetik az ország nemzeti színeit megjelenítő piros-fehér-piros bevándorlási kártyát, szakítva az eddigi szigorú kvótarendszerrel.
jan. 26
16:02
A Fidesz levelet ír Gyurcsánynak (Alternatív Energia)
A Fidesz írásbeli kérdéseket akar feltenni Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Veres János pénzügyminiszternek, hogy megtudják: ki döntött arról, hogy a pénzügyminiszter 14 millió, államtitkára pedig 8 millió forintért kapjon új luxusautókat - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Koszorús László (Fidesz).
jan. 26
16:18
Mégsem választják meg csütörtökön a Költségvetési Tanács tagjait (Alternatív Energia)
Levélben kérték a Költségvetési Tanács tagjai a költségvetési bizottság elnökét arra, hogy külföldi tartózkodásuk miatt halassza el a bizottság keddre tervezett ülését. A tervezett ülés, amelyen a tanács tagjait hallgatták volna meg a képviselők, így elmarad, s ennek megfelelően módosul a az Országgyűlés rendkívüli ülésének a napirendje is - közölte az Országgyűlés sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.
jan. 26
16:20
"A Nabucco nem egyszerűen üzlet" (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc kormányfő és Kóka János, a parlament Nabucco eseti bizottságának elnöke hétfőn megállapodott abban, hogy közösen képviselik a keddi Nabucco-csúcskonferencián a gázvezeték projekt európai uniós előfinanszírozásának szükségességét, és közösen javasolják a Nemzetközi Nabucco Testület létrehozását a térség érdekeinek egységes képviseletére.

Keresés