2009. január 28. szerda

jan. 28
0:24
Rendőrautó és személygépkocsi ütközött a fővárosban (Metropol)
Hárman megsérültek, köztük egy rendőr is.
jan. 28
4:54
Átalakítja a kormányzás szerkezetét Gyurcsány (Alternatív Energia)
A világgazdasági válság kihívásaihoz igazítja a kormányzás szerkezetét a miniszterelnök. A kormány várhatóan a héten dönt a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK) létrehozásáról. A kormányfő vezette testület operatív ügyekben döntéshozatali centrumként működik majd.
jan. 28
5:12
Gyurcsány: gazdasági világválság idején van fontosabb dolog a parlament feloszlatásánál (Alternatív Energia)
Oszlassa fel saját magát az Országgyűlés – javasolja a Fidesz. Az ellenzéki párt elnökségi ülését követően tegnap Navracsics Tibor frakcióvezető kijelentette, véleményük szerint a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen már napirendre kellene venni az indítványt, és a javaslat vitáját követően március 8-i hatállyal meg is szűnhetne a jelenlegi parlament mandátuma. A Fidesz azt szeretné, ha a…
jan. 28
5:30
Idén is csökkenhet a nyugdíjak reálértéke (Alternatív Energia)
A bérek reálértékének csökkenése miatt folytatódik a 2007-ben kezdődött tendencia, a nyugdíjak vásárlóértéke is kevesebb. A svájci indexálás miatt ugyanis a nettó keresetek 50 százalékban befolyásolják a nyugdíjak emelkedését. Kilenc éve vezették be a vegyes számítást, az első hét évben ez kedvezett az időseknek, kiegyensúlyozott növekedési pálya mellett ugyanis a keresetek dinamikusabban…
jan. 28
6:06
A régit eladja - az újat 20 milliárdért bérli a MÁV (168 Óra Online)
Több mint húszmilliárd forintnyi közpénzért bérel magának irodákat a következő 15 évben a Magyar Államvasutak - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 28
6:24
Átalakítják a szakképzést (Alternatív Energia)
A szociális tárca a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) közösen a szakképzési rendszer egyik elemének az átalakítását fontolgatja - írja a Világgazdaság szerdai számában.
jan. 28
7:18
Járulékcsökkentés, áfa-emelés (Infostart)
A Népszabadság szerint öt százalékos munkáltatói járulékcsökkentés lehet a válságkezelő csomag fő tétele, az ellentételezésként tervezett áfa-emelés pedig általános lesz, de az alapvető élelmiszereket nem érinti.
jan. 28
7:36
Giró-Szász: Robbanást kockáztat a kormányfő (Infostart)
A miniszterelnök rövid távon sikeres intézkedéseivel megőrizheti hatalmát, hosszú távon viszont kérdéses Gyurcsány Ferenc politikájának sikere - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Giró-Szász András politikai elemző. A Századvég Alapítvány igazgatója hozzátette: elképzelhető, hogy a 2010-es választásokig olyan rosszra fordul a gazdasági helyzet, amely erodálhatja a szocialisták…
jan. 28
7:54
A magyar lakosság tizede szélsőjobbos (Alternatív Energia)
A szélsőjobboldali veszély a rendszerváltás óta terítéken van. Ehhez képest eddig egyetlen ilyen pártnak egyetlenegyszer (a MIÉP-nek 1998-ban) sikerült bekerülnie a parlamentbe- adta hírül a hvg.hu.
jan. 28
8:30
Pénzszállítót raboltak ki Óbudán - képgaléria (Infostart)
Pénzszállítót raboltak ki a fővárosi Eurocenterben. A bevásárlóközpont főkapuját lezárták, de a többi bejárat nyitva van.
jan. 28
8:30
Újabb elbocsátások, ezúttal a Videotonnál (Alternatív Energia)
Közel száz dolgozótól válik meg februártól a Videoton - írta szerdán a Somogyi Hírlap.
jan. 28
8:48
20 centiméteres hó, elakadt kamionok Vas és Zala megyében (Infostart)
Mintegy 20 centiméternyi hó esett az éjjel Vas megyében. A Magyar Közút Kht. regionális főmérnökségének tájékoztatása szerint a közepes erejű szél egyelőre nem okoz hóátfúvásokat, de Vasvár és Körmend környékén nehezen járhatóak az utak.
jan. 28
8:48
Kirabolták a pénzszállítót és futottak (168 Óra Online)
Kiraboltak egy pénzszállító-autót szerdán reggel a budapesti Eurocenternél - értesült az MTI.
jan. 28
8:48
Luxus irodaházba költözik a MÁV? (Alternatív Energia)
Több mint húszmilliárd forintnyi közpénzért bérel magának irodákat a következő 15 évben a Magyar Államvasutak - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 28
9:06
Képriport: rendőrautó karambolozott (Infostart)
Egy rendőrautó és egy személygépkocsi karambolozott kedd este Budapesten. A balesetben hárman megsérültek - közölte Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.
jan. 28
9:06
A Fidesz nem gondolja komolyan az Országgyűlés feloszlatását (Alternatív Energia)
Cselekvésnek elégtelen, kommunikációnak viszont kiváló - így vélekedett az InfoRádiónak Török Gábor politológus a Fidesz javaslatáról az Országgyűlés feloszlatásával kapcsolatban. A Vision Consulting igazgatója rámutatott: az MDF-nek és az SZDSZ-nek nem érdeke, hogy támogassa az ellenzéki kezdeményezést.
jan. 28
9:24
A politikai okból agyonhallgatott atomenergia most reneszánszát éli (168 Óra Online)
Ipari miniszter volt a Horn-kormány idején, 2004 óta az MSZP európai parlamenti képviselője, egyben az EP Költségvetés-ellenőrzési Bizottságának elnöke. Szerinte az EU-ban mindig válságra volt szükség ahhoz, hogy az akut problémák rendeződjenek. Most is a krízis vezet el a közös európai energiapolitikához. HERSKOVITS ESZTER interjúja.
jan. 28
9:42
A szelektív gyűjtésnek annyi (168 Óra Online)
A lelassult termelés, a kínai és indiai megrendelések elmaradása miatt negyedére esett vissza a hulladékok felvásárlási ára, ezért gazdaságtalanná vált a begyűjtés. A készletek tárolása, állagmegóvása tovább növeli a szelektív gyűjtéssel foglalkozó cégek veszteségeit - írta szerdai számában a 24 Óra.
jan. 28
10:00
Szonda Ipsos: a Jobbik támogatottsága meghaladja az SZDSZ-ét és az MDF-ét! (Alternatív Energia)
Rossz a közhangulat, a válság megoldásának eddigi lépései a Szonda Ipsos felmérése szerint nem győzte meg a közvéleményt: januárban nőtt a távolság a Fidesz és az MSZP között. A közvélemény-kutatás eredményét a Népszabadság szerdai számában tették közzé.
jan. 28
11:12
Össznépi depresszió, csökkenő MSZP-népszerűség (Infostart)
A Szonda Ipsos Népszabadságban közölt januári felmérése szerint az emberek 89 százaléka látja úgy, hogy rossz irányba mennek az ország dolgai. A biztos pártválasztók 61 százaléka a Fideszre, 28 százaléka az MSZP-re szavazna.
jan. 28
11:12
Pénzt kap a rendőrségtől a Jobbik szóvivője (Alternatív Energia)
Egymillió forintot és annak kamatait kell kifizetnie a rendőrségnek kártérítésként a Jobbik szóvivője számára. A Fővárosi Ítélőtábla döntése szerint 2006. október 23-án a rendőrség jogtalanul bilincselte meg és tartotta fogva három napig Novák Elődöt-adta hírül a zoom.hu.
jan. 28
11:30
A Tisza középső szakaszán tart a jégzajlás, elsőfokú a készültség (Infostart)
Elsőfokúra mérsékelte a jégzajlás miatt elrendelt harmadfokú készültséget a Tiszán az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
jan. 28
11:48
Bankrablás a Duna Plazában - képekkel (Infostart)
Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető - közölte a rendőrség.
jan. 28
11:48
Bércsökkentésről hallani sem akar a SZEF (Alternatív Energia)
További bércsökkentésről még csak tárgyalni sem hajlandó a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma - foglalható össze a közszolgálatban dolgozók meghatározó érdekvédelmi tömörülésének az álláspontja.
jan. 28
11:50
Újra betétdíjassá tenné a palackokat az MSZP (Infostart)
Ismét bevezetné a betétdíjat az italpalackoknál az MSZP frakció környezetvédelmi munkacsoportjának vezetője. Orosz Sándor emlékeztetett: 2008-ban 3,7 milliárd italpalack került forgalomba, és ennek a hulladéktömegnek mindössze csak az ötöde hasznosul.
jan. 28
12:06
Újabb bankrablás Budapesten! (168 Óra Online)
Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki ismeretlen elkövető - közölte a rendőrség az MTI-vel.
jan. 28
12:06
Balsai István nagyon-nagyon fel van háborodva és holnap folytatja (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormány több évtizedre eladósította Magyarországot, és tovább súlyosbítja a helyzetet az Európai Beruházási Banktól most felvett 132 milliárd forintos kölcsön - mondta Balsai István, az ellenzéki párt szakpolitikusa szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.
jan. 28
12:24
Magyarország az innovációs sereghajtó (Infostart)
Magyarország továbbra is sereghajtó az innováció és a kutatásfejlesztésre fordított állami összegek területén az Európai Unióban - derült ki az Európai Bizottság felméréséből. Világviszonylatban a közösség sem áll jobban: az Egyesült Államok és Japán még mindig az EU előtt van.
jan. 28
12:24
Önző kényszerszinglikkel telik meg az ország (168 Óra Online)
A bestseller irodalomból ismert Bridges Jones hazai követői egyre többen vannak. De nem csak magas státuszú, megfelelő vásárlóerővel rendelkező szinglik élnek egyfős háztartásokban, hanem a „kényszerszinglik” és az „öregszinglik” is. A 2005-ös statisztikák szerint öt év alatt a felnőtt lakosságon belül 15 százalékkal nőtt az egyedülállók száma. Utasi Ágnes szociológus szerint megfogyatkozott a…
jan. 28
12:24
Miért nem megy Kovács László a rendkívüli ülésre? (Alternatív Energia)
Diplomáciai elfoglaltságai miatt nem tud részt venni az Országgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén Kovács László, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa - derül ki az uniós biztos Szili Katalin házelnöknek címzett leveléből, amely szerdán jutott az MTI birtokába.
jan. 28
12:26
"Felül kell vizsgálniuk a rendszeres szociális segélyben részesítettek körét" (Alternatív Energia)
Az önkormányzatoknak március 31-ig felül kell vizsgálniuk a rendszeres szociális segélyben részesítettek körét, majd április 15-ig közfoglalkoztatási tervet kell készíteniük - mondta Zimmermann József, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ főigazgatója szerdán Veszprémben, az Út a munkához elnevezésű program végrehajtásáról rendezett fórum előtti sajtótájékoztatón.
jan. 28
12:42
Balsai: A kormány 25 évre eladósította az országot (Infostart)
A kormány legalább 25 évre eladósította az országot, és az újabb, az Európai Beruházási Banktól kapott 132 milliárd forintos kölcsönnel csak rontott a helyzeten - mondta az InfoRádiónak Balsai István, a Fidesz parlamenti képviselője.
jan. 28
12:42
Megkezdődött az ülés, lesz feloszlatás? (Alternatív Energia)
Megkezdődött a házbizottság soron kívüli ülése a parlamentben, amelyen szó lesz a Fidesz a parlament feloszlatására vonatkozó indítványáról is.
jan. 28
12:44
Az SZDSZ nem áll a Fidesz mellé a feloszlatás ügyében! (Alternatív Energia)
Az SZDSZ parlamenti frakciója úgy döntött, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem fogja támogatni a Fidesznek az előre hozott választásokra tett indítványát - közölte újságírókkal az országgyűlési képviselőcsoport megbeszélését követően Fodor Gábor.
jan. 28
13:00
SZDSZ-es nem az előrehozott választásokra (Infostart)
Nem támogatja majd a Fidesz előre hozott választásokra tett indítványát a holnapi rendkívüli parlamenti ülésen az SZDSZ parlamenti frakciója.
jan. 28
13:00
Az SZDSZ nem áll a Fidesz pártjára (Alternatív Energia)
Az SZDSZ parlamenti frakciója úgy döntött, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen nem fogja támogatni a Fidesznek az előre hozott választásokra tett indítványát - közölte újságírókkal az országgyűlési képviselőcsoport megbeszélését követően szerdán Fodor Gábor.
jan. 28
13:02
Sólyom és Tőkés a romániai magyarságról (Infostart)
Az Erdélyben élő magyarság helyzetét értékelte Sólyom László köztársasági elnök és Tőkés László, az Európai Parlament képviselője, akit az államfő szerdán a Sándor-palotában fogadott.
jan. 28
13:36
Óriási áramszünet Nyugat-Dunántúlon (Infostart)
A kedd este kezdődött havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.
jan. 28
13:36
Áramkimaradások a hó miatt Nyugat-Dunántúlon (Metropol)
A havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.
jan. 28
13:36
Két szavazással napirendre kerülhet a Fidesz javaslata a parlament feloszlatásáról (Alternatív Energia)
Két szavazással kerülhet napirendre a rendkívüli parlamenti ülésen a Fidesznek az Országgyűlés feloszlatására vonatkozó javaslata: először a sürgősségről, majd a napirendre vételről voksol a Ház - közölte Szili Katalin a házbizottság soron kívüli ülése után szerdán.
jan. 28
13:38
Az MDF támogatja a Fideszt? (Alternatív Energia)
Az MDF támogatja, hogy az Országgyűlés vegye napirendre a Fidesz a parlament feloszlatását kezdeményező indítványát - közölte Herényi Károly frakcióvezető a házbizottság rendkívüli ülése után szerdán.
jan. 28
13:54
Szegregáció történt a győri iskolában? (168 Óra Online)
Megkezdődött a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon szerdán annak a pernek a tárgyalása, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított a győri önkormányzat ellen szegregációra hivatkozva a Kossuth Lajos Általános Iskola roma tanulóinak integrált oktatásáért - tudósított az MTI.
jan. 28
13:54
Ha a bankszövetség és a rendőrség összefog... (Alternatív Energia)
Szakmai egyeztetésre hívta Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány a bankszövetséget és a bankok biztonságát felügyelő cégek képviselőit a napokban megszaporodott bankrablások miatt - közölte szerdán a rendőrség az MTI-vel.
jan. 28
13:56
Gyurcsány Ferenc blogján ír Tasnádiról (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint a kedden este elhunyt pécsi szocialista politikus, Tasnádi Péter "bátran nézett szembe betegségével és magát sem kímélve túlságosan is bátran akarta elvégezni a dolgát".
jan. 28
13:58
"Minden egyes perc, amit ez a kormány hivatalban tölt eltékozolt idő" (Alternatív Energia)
A Fidesz és a KDNP annak ellenére is kitart az új országgyűlési választások kezdeményezése mellett, hogy az MSZP és az SZDSZ egyértelműen elutasította, hogy a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen napirendre kerüljön az ellenzéki frakciószövetség parlament feloszlásáról szóló javaslata - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 28
14:00
Szabadlábon a Globex egykori vezetői! (Alternatív Energia)
Szabadlábra helyezte a Globex egykori vezetőit,
jan. 28
14:12
250 millió euró a Nabuccóra (Infostart)
Mintegy 250 millió eurós támogatást javasol a Nabucco gázvezeték építésének elindítására az Európai Bizottság. Az előterjesztést az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia.
jan. 28
14:30
Kábítószer-terjesztőket fogtak el Nyíregyházán (Infostart)
Kábítószer-terjesztőket fogtak el a rendőrök Nyíregyházán, a három, 20-25 év közötti helyi lakost őrizetbe vették - közölte Gere Zoltán ezredes, a város rendőrkapitánya.
jan. 28
14:30
Tubes-per: felfüggesztették a tárgyalást (Alternatív Energia)
A Fővárosi Bíróságon folytatódott a Tubes-per tárgyalása szerda délelőtt, ám azt dél után nem sokkal felfüggesztették- adta hírü a Baranya Megye Online.
jan. 28
14:48
Nézze meg az új metrószerelvényeket! (Infostart)
Megérkezett Budapestre a 2-es metró vonalára gyártott új metrókocsik közül az első kettő, és péntekig még további hármat szállít le a gyártó, így hamarosan megkezdődhet a szerelvények tesztelése.

Keresés