2009. január 9. péntek

jan. 9
5:06
A Fidesz hazugsággal kampányol - Az SZDSZ a szélsőjobb előretörésétől tart (Alternatív Energia)
Az előrejelzések szerint az első fordulóban még nem dől el, ki lesz a ferencvárosi időközi országgyűlési választás győztese, az alacsony részvétel miatt várhatóan szükség lesz második fordulóra. Vasárnap hat jelöltre lehet voksolni. A pártok nyilatkozatai tegnap már a választási küzdelem végét jelezté; a Fidesz hazugsággal kampányol, az MSZP a sorozatos botrányok miatt a választási törvény…
jan. 9
5:08
Nem először beszélt fegyverekről a gárda (Alternatív Energia)
Még mindig nem érkeztek meg a Fővárosi Ítélőtáblára a Magyar Gárda Egyesület periratai a Fővárosi Bíróságtól (FB) - értesült lapunk. Az első fokon eljáró FB, mint ismert, december 16-án oszlatta fel a gárdát. Az egyesület ügyében így már több, mint egy év után sincs jogerős ítélet, amit korábban több jogász is elfogadhatlannak nevezett lapunknak. Miközben az első fokú ítélet ellen fellebbező…
jan. 9
5:10
A Fidesz már 2006-ban megmondta, s lám, mi lett! (Alternatív Energia)
A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke szerint az elmúlt héten a gázkrízis kitörése óta a kormányzati passzivitás és zűrzavar jellemezte a diplomáciát. Vajh, mit tehetett volna még a kabinet azonkívül, hogy a miniszterelnök elsőként fordult levélben az orosz, az ukrán elnökhöz, valamint az unió soros elnöki tisztét betöltő Csehország miniszterelnökéhez, hogy talán mégsem az uniós…
jan. 9
5:15
Rendes ember a hideg templomban imádkozik a gázért! (168 Óra Online)
Zárjanak be a plázák vasárnap a gázválságra való tekintettel, így ugyanis 14 százalékkal lehetne heti gázfogyasztásukat csökkenteni - áll a Kereszténydemokrata Néppárt közleményében.
jan. 9
5:42
Egyelőre nem nyitja meg a gázcsapot a Gazprom (Alternatív Energia)
Feloldották a kettes számú gázkorlátozást Magyarországon, a gáztartalékok jelentősek, a kormányfő szerint nem kell félnie a lakosságnak az elkövetkező két hétben akkor sem, ha csak saját magunkra vagyunk utalva. Bár tegnap többször úgy tűnt, hogy sikerül megállapodásra bírni Oroszországot és Ukrajnát – ennek érdekében Brüsszelben, Pozsonyban és Prágában is tárgyalások folytak az unió…
jan. 9
6:00
Székely: amire jutott pénz tavaly, arra idén is van fedezet (Alternatív Energia)
A tavalyinál nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak az egészségügyi intézmények, csaknem 15 milliárddal nőtt ugyanis az ágazat költésgvetése. Emellett több milliárd forintot biztosít a kormány a bérkiegészítésre, de további plusz pénzekre is számíthatnak az egészségügyi intézmények, mivel az idén is közöttük osztják szét az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) megtakarítását.
jan. 9
6:27
A francia ügyészség is rátenné a kezét a lányra (168 Óra Online)
A párizsi ügyészség december végén hivatalosan kérte a magyar igazságügyi hatóságok együttműködését a Budapesten eltűnt francia diáklány ügyében - közölték igazságügyi források a francia fővárosban. A francia hatóság december 31-én terjesztette elő nemzetközi bűnügyi jogsegélyre irányuló megkeresését, ugyanazon a napon, amikor Ophélie Bretnacher szülei feljelentést tettek a Fővárosi Főügyészségen…
jan. 9
6:54
A zöldtárca javasolja, hogy a lakók távollétükben kapcsolják le a termosztátot (Alternatív Energia)
Akár 7 százalékkal csökkentheti a fűtés számlát és napi 1 millió köbméter gáz megtakarítását jelentheti országos szinten, ha a lakossági felhasználók otthonukban 1 Celsius fokkal csökkentik a hőmérsékletet - egyebek mellett ez olvasható a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) energiatakarékossági ajánlásait tartalmazó ajánlásában.
jan. 9
7:21
Bármi történik, a fogyatékkal élők itt fürdeni fognak! (168 Óra Online)
A tamási termálfürdő területét érintő jogvitától függetlenül elkezdi a fogyatékkal élők által is használható, úgynevezett ability-fürdő beruházását a város önkormányzata; ezt Tamási polgármestere közölte csütörtökön az MTI-vel.
jan. 9
7:39
Botrányos tanácsadói szerződéseket köt a kormány (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint a kormány súlyos milliókat költött el tanácsadói szerződésekre 2008-ban, amelyeknek kedvezményezettjei nem egy esetben politikusok voltak. Ez a kormány válaszaiból derül ki, amelyeket az ellenzék 1300 kérdésére adott.
jan. 9
7:57
Így kell boldogulni a mai világban! Csak el ne kapjanak! (168 Óra Online)
Elfogták azt a lopott szlovén útlevéllel évek óta Trampus Andrej néven élő B. Zsoltot, aki ellen gazdasági jellegű bűncselekmények miatt kilenc elfogatóparancs volt érvényben, és akit újabb bűncselekményekkel, köztük egy 1,1 milliárd forintos sikkasztással gyanúsít a rendőrség - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Nyomozó Iroda Gazdaságvédelmi Főosztályának munkatársa, az ügy előadója.
jan. 9
8:15
Titkos kommandósakció a terroristák ellen (168 Óra Online)
Megölték az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet pakisztáni műveleti parancsnokát és jobbkezét - közölte a terrorizmusellenes küzdelem egyik magas rangú amerikai vezetője csütörtökön. A névtelenül nyilatkozó amerikai tisztségviselő annyit mondott, hogy Oszama al-Kínit és segédjét, Sejk Ahmed Szalim Szvedant Dél-Vazirisztánban, Pakisztánnak az Afganisztánnal határos térségében ölték meg, "miközben…
jan. 9
8:17
Miskolcon valami van a levegőben (168 Óra Online)
Lényegében szennyezetté vált Miskolc levegője, a mérőállomások határérték fölött regisztrálták a szálló port a borsodi megyeszékhelyen csütörtökön - tájékoztatta Veres László, a miskolci városháza szóvivője csütörtökön az MTI-t.
jan. 9
8:33
Könnyebb lesz befizetni a csekkeket a postán (Infostart)
A sárga csekkek kezelésére is alkalmas készpénz-automaták felállítását tervezi a Magyar Posta Zrt., hogy megkönnyítsék a számlák befizetését - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a társaság vezérigazgatója. Szűts Ildikó szólt arról is, hogy a cég ügyfélhívó rendszerek bevezetésével igyekszik enyhíteni a postai sorban állás által okozta kellemetlenségeket.
jan. 9
8:33
Ennyiből nagyjából megúsztuk a válságot? (168 Óra Online)
A legnagyobb munkaadók alig terveznek leépítést 2009-ben, a karcsúsítások java részét már a tavalyi utolsó negyedévben végrehajtották - írja a Világgazdaság a Szociális és Munkaügyi Minisztérium felkérése alapján a GKI Gazdaságkutató Zrt. által készített felmérésre hivatkozva.
jan. 9
9:09
Valószínűleg hatalmas társadalmi hisztéria robban ki (168 Óra Online)
A történészprofesszor beszél a diktatúra fellazulásának időszakáról, a rendszerváltásról, hamis illúziókról és a mai közéleti hisztériáról. SÁNDOR ZSUZSANNA interjúja.
jan. 9
9:18
Így spórolhatunk a gázzal (Metropol)
Akár 7 százalékkal csökkentheti a fűtésszámlát és napi 1 millió köbméter gáz megtakarítását jelentheti országos szinten, ha a lakossági felhasználók otthonukban 1 Celsius-fokkal csökkentik a hőmérsékletet. Javaslatok, jótanácsok – nem csak gázválság idejére.
jan. 9
9:36
Szálasi Ferenc idézeteit tartalmazó röplapokat osztogattak Szegeden (Alternatív Energia)
Zsidónia, zsidó Isten, vásárhelyi haszid zsidó lakópark, avagy demonstrált a szegedi Jobbik. A párt szónokai elítélték az izraeli támadást és szimpátiájukat fejezték ki a gázai palesztinok felé - adja hírül a delmagyar.hu internetes portál.
jan. 9
9:54
"A magyar lakosság nyugodtan hátradőlhet" (Alternatív Energia)
Podolák György az MSZP parlamenti képviselője a Nap-kelte című reggeli műsorban elmondta, hogy a magyar lakosság megnyugodhat, ugyanis van elég gáztartaéka hazánknak.
jan. 9
10:03
Öt autó összeütközött, aztán még három rohant beléjük (168 Óra Online)
Előbb öt autó ütközött össze, majd a baleset után három jármű belerohant az álló gépkocsikba a Borsod megyei Tiszaújvárosnál a péntek reggeli ködös időben; egy ember könnyebben megsérült - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
jan. 9
10:48
Egy magyar a legszebb (Metropol)
Az év érméje lett a Magyar Nemzeti Bank által 2007-ben kibocsátott Magyar várak sorozat gyulai várat ábrázoló 5000 forintos ezüst emlékérméje.
jan. 9
10:57
Sorra fagyunk meg - szó szerint (168 Óra Online)
Újabb két kihűléses haláleset történt Borsod-Abaúj-Zemplénben: egy idős miskolci nőre az udvarán, egy sajópetri asszonyra fűtetlen lakásában találtak rá; már tizenhárman haltak meg a megyében a hideg miatt - mondta a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa pénteken az MTI-nek.
jan. 9
11:42
Nem lesz minden településen polgármesteri hivatal? (Alternatív Energia)
Átfogó reformra van szükség az önkormányzatok területén - mondta Gy. Németh Erzsébet (MSZP) országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 9
11:44
Gázhiány miatt szünet az iskolákban? (Alternatív Energia)
A megyei fenntartású középiskoláknak kell eldönteniük lesz-e náluk hétfőn tanítás - mondta a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének (MÖOSZ) elnöke az MTI-nek.
jan. 9
11:46
Már a Tesco-t is utolérte a gázhiány (Alternatív Energia)
A Tesco-Globál Áruházak Zrt. a gáz-krízis megnyugtató rendeződéséig fenntartja önkorlátozó intézkedéseit, amelyek alapján azokban az áruházakban, ahol ez megoldható volt, villamos áramra állította át fűtését és valamennyi üzletében több fokkal mérsékelte a belső hőmérsékletet - közölte az áruházlánc pénteken az MTI-vel.
jan. 9
11:51
Csepeli kettős gyilkosság: megtagadta a vallomástételt az őr (Infostart)
Megtagadta a vallomástételt az a biztonsági őr, aki a gyanú szerint szerdán egy csepeli iskolában lelőtte az intézmény igazgatóját és annak helyettesét; tettestársát, a gazdasági igazgatót a nyomozók többször kihallgatták - mondta Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. A bíróság nem jogerősen előzetes letartóztatásba helyezte szökés, elrejtőzés és a bizonyítékok…
jan. 9
12:09
A kormányszóvivő szerint nincs szükség tanítási szünetre (Infostart)
Minden oktatási intézményben biztosítható a gázellátás, ezért nincs szükség rendkívüli szünet elrendelésére a megyei fenntartású intézményekben - jelentette ki Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken.
jan. 9
12:18
Szijjártó: a kormány a saját haverjait támogatta (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján.
jan. 9
12:20
A gázkorlátozás miatt 30 óvodást küldtek haza Jákóban (Alternatív Energia)
Leálltak a gázkazánok a Somogy megyei Jákóban, emiatt több család nem tudott fűteni, főzni, az óvodából pedig a dolgozók kérésére a szülők hazavitték a gyerekeket, mivel az intézményben péntek reggel csak 14 fok volt a hőmérséklet - közölte a mintegy 700 lakosú falu polgármestere az MTI-vel.
jan. 9
12:27
Haverok, pénzszórás, önsztárolás - ez a mi kormányunk? (168 Óra Online)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 9
12:36
Zalában döntöttek: nem lesz szünet a középiskolákban (Alternatív Energia)
Mégsem lesz tanítási szünet hétfőtől Zalában, a megyei önkormányzat által működtetett középfokú oktatási intézményekben - tájékoztatta az MTI-t pénteken a megyei közgyűlés elnöke.
jan. 9
12:45
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak (Infostart)
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak - jelentette be Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatója.
jan. 9
12:47
Így spórolhat a fűtésszámlán (Infostart)
Éjszaka bőven elég 17-18 fokra fűteni a lakást, hiszen ez nemcsak a pénztárcánknak, hanem az egészségünknek is jót tesz. Szellőztetni a nagy hidegben inkább gyakrabban, de rövid ideig érdemes - csak néhány tipp azok közül, hogyan spórolhatunk a gázzal most, hogy kevés van belőle, pedig a hideg miatt nagy szükség lenne rá.
jan. 9
13:03
Fidesz: a kormány milliókkal támogatta saját holdudvarát (Infostart)
A Fidesz-KDNP írásbeli kérdéseire adott kormányzati válaszokból kiderült, hogy a kabinet több tíz- vagy akár százmillió forintot arra szórt el, hogy saját holdudvarát, a haverokat, üzlet-, politikustársait jól kistafírozza - közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
jan. 9
13:12
3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak januártól (Alternatív Energia)
Januártól 3,1 százalékkal nőnek a nyugdíjak - jelentette be Barát Gábor, az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón. A 13. havi nyugdíj intézménye megmarad. Ezt az Országgyűlés határozata alapján a 62. életévüket betöltött nyugdíjasok kaphatják, kivéve a rokkantsági és a hozzátartozói ellátásban részesülőket, akiknél nincs korhatár.
jan. 9
13:30
Megszűnhetnek a kistelepülési polgármesteri hivatalok (Alternatív Energia)
Átfogó reformra van szükség az önkormányzatok területén - mondta Gy. Németh Erzsébet (MSZP) országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Mint kifejtette, először a feladatellátás rendszerét, a jogi és szabályozási hátteret, valamint a finanszírozást kell újragondolni, és ezután lehet az önkormányzati struktúrával foglalkozni. Ha csak létszámcsökkentésben gondolkodik valaki, az a…
jan. 9
13:32
A hideg miatt a kormány a veszélyeztetettekre hívja fel a figyelmet (Alternatív Energia)
A központi és a helyi szervek mellett az állampolgárok odafigyelésére és segítségnyújtására is szükség van a hideg időjárás miatt - hívta fel a figyelmet a Budai Bernadett kormányszóvivő pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 9
13:34
Győr-Moson-Sopron megyében is lesz tanítási szünet (Alternatív Energia)
Két középiskola működik a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásában, mindkettőben háromnapos tanítási szünetet rendeltek el hétfőtől az iskolavezetők.
jan. 9
14:06
Mínusz 20 Celsius-fok is lehet szombat hajnalban (Metropol)
Marad a fagyos időjárás a hétvégén az országban, a leghidegebb szombat hajnalban lesz: a havas észak-keleti területeken akár mínusz 20 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérséklet.
jan. 9
14:06
Fidesz: miért üti el a kormány a segítő kezet? (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a gázhelyzettel összefüggésben tett javaslat kapcsán ismét bebizonyosodott, hogy ha az ellenzéki önkormányzatok segítő kezet nyújtanak a kormánynak, akkor azt "csúnya mozdulattal" elüti - közölte Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 9
14:24
Fejérben örülhetnek a gyerekek! 3 nap szünet (Alternatív Energia)
Hétfőtől háromnapos tanítási szünet lesz a Fejér Megyei Önkormányzat által fenntartott 13 oktatási intézményben; ahol a szülők kérték, ott ügyeletet biztosítanak erre az időre - közölte az MTI-vel a megyei közgyűlés kommunikációs referense pénteken.
jan. 9
14:42
A tudománynak mérsékelnie kell a gazdasági visszaesést (Alternatív Energia)
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a kutatás-fejlesztésben megteremti azokat a lehetőségeket, hogy az elkövetkező években elindulhasson az a fejlődés, ami 2009 elején megtorpanni látszik - mondta Pálinkás József, az MTA elnöke pénteken Debrecenben.
jan. 9
15:00
Nem minden középiskolában szünetel a tanítás hétfőtől (Metropol)
A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége felhívása ellenére több megye önkormányzati iskolában lesz tanítás hétfőn. Eltérő az is, hogy ahol szünetet rendeltek el, ott hány napig nem lesz tanítás.
jan. 9
15:00
Nem lesz tanítás Békésben (Alternatív Energia)
Nem lesz tanítás a Békés Megyei Önkormányzathoz tartozó középfokú iskolákban hétfőtől szerdáig - közölte az MTI érdeklődésére a fenntartó önkormányzat szakmai felügyeleti osztályának vezetője pénteken.
jan. 9
15:02
Fodor Gábor arra kéri az önkormányzatokat, nyissák meg a várótermeket (Alternatív Energia)
Fodor Gábor arra kéri az önkormányzatokat, hogy a hideg miatt nyissák meg a vasúti és az autóbusz várótermeket a rászorulók előtt - erről az SZDSZ elnöke beszélt évnyitó sajtótájékoztatóján pénteken, Budapesten.
jan. 9
15:09
Sok helyen nem örülhetnek gázszünetnek a diákok (Infostart)
Nincs egységes döntés a rendkívüli tanítási szünetekről. Több helyen nem kell jövő héten iskolába menni, de akadnak olyan megyék is, ahol minden oktatási intézményben lesz tanítás. Országos körkép.
jan. 9
15:09
Jegesmedvék és farkasok fagynak majd a járdához (168 Óra Online)
Marad a fagyos időjárás a hétvégén az országban, a leghidegebb szombat hajnalban lesz: a havas észak-keleti területeken akár mínusz 20 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérséklet - mondta Bozóki István ügyeletes meteorológus pénteken az MTI-nek.
jan. 9
15:11
Ebbe pusztul bele Budapest (168 Óra Online)
Jelentősen megnőtt a szálló por koncentrációja Budapest levegőjében és péntekre megközelítette a tájékoztatási küszöbértéket; arra kérik az autósokat, hogy korlátozzák a járműhasználatot - közölte a fővárosi önkormányzat az MTI-vel.
jan. 9
15:18
A kormány nem fogadta el a segítő kezet (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a gázhelyzettel összefüggésben tett javaslat kapcsán ismét bebizonyosodott, hogy ha az ellenzéki önkormányzatok segítő kezet nyújtanak a kormánynak, akkor azt "csúnya mozdulattal" elüti - közölte Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnöke pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 9
15:20
Magyar Nők Szövetsége bírálja Sólyom döntését (Alternatív Energia)
A Magyar Nők Szövetsége arra kéri Sólyom László köztársasági elnököt, hogy a nők és a családok érdekében ne hátráltassa a távoltartásról szóló törvény hatályba lépését - olvasható abban a levélben, amelyet Asbótné Thorma Judit, a nők esélyegyenlőségéért és jogaiért küzdő szervezet elnöke csütörtökön juttatott el az államfőnek és pénteken az MTI-nek is.

Keresés