2009. február 2. hétfő

febr. 2
7:09
A magyar gazdaság kudarca, hogy Szlovákia előbb vezette be az eurót (Infostart)
Az euró mielőbbi bevezetését szorgalmazta Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi alelnöke a Fidesz által rendezett budapesti konferencián. A szakember szerint ehhez széles gazdasági, politikai és társadalmi támogatásra van szükség. Hozzátette: az euró bevezetésére akkor érdemes időpontot kijelölni, ha a gazdaság már jó úton halad a maastrichti kritériumok teljesítése felé.
febr. 2
7:09
Először csak a tesó autóját gyújtotta fel, aztán bedurvult (168 Óra Online)
Családi vitából eredő gyújtogatás okozta azt a két tűzeset, amely vasárnap történt a főváros XVII. kerületében, s amelyben egy autó, illetve egy családi ház egyik szobája égett.
febr. 2
7:10
Szijjártónak be kellene vallania a kocsit - Kiderül, kinek mekkora vagyona van (Alternatív Energia)
Szijjártó Péter vezeti mostantól Orbán Viktor elnöki stábját. Ez a Fidesz elnöke által jelzett átalakítás első lépése. Szijjártóról a napokban kiderült, egy olyan autót használ, amelyet egy győri sportklubtól kapott. Vagyonnyilatkozatában ez egyelőre nem szerepel. Igaz, a tavalyi összegzést ma estig adhatják le a képviselők.
febr. 2
7:11
"Nem várható megegyezés Gyurcsány javaslatáról" (Infostart)
Politológusok szerint nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz meg tud egyezni abban, hogy a parlament létszáma 2010-től a mainak közel a felére csökkenjen, és a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként válasszanak meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján.
febr. 2
7:11
Ezrek a cigányozó rendőr mellett (168 Óra Online)
A miskolci Városház téren mintegy két és fél, háromezer ember vett részt a Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány mellett szervezett szimpátiatüntetésen vasárnap késő délután, a rendezvényen politikusok, volt rendőrök, civilszervezetek képviselői, magánemberek szólaltak fel, a demonstráción rendbontás nem történt.
febr. 2
7:12
Alig kérnek gáz és távhő támogatást (Alternatív Energia)
Eddig mindössze másfél millió gáz- és távhő ártámogatási kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz. Ez mintegy 300 ezerrel kevesebb az egy évvel ezelőttinél - tudtuk meg a kincstártól. A szakemberek szerint a lemorzsolódás egyik oka az, hogy nem változtak a jövedelem kategóriák, így az év eleji béremelések miatt sokan kiestek a támogatottak köréből. A másik ok pedig, hogy a kincstár egyre…
febr. 2
7:14
Hiába a tiltás, hiába a korlátozás, a gárda akkor is csak vonul (Alternatív Energia)
Ismét a "cigánybűnözés" ellen tartott erődemonstráló felvonulást a Magyar Gárda - ezúttal a Győr-Moson-Sopron megyei Iván településen. A szombati akciót - amely a gárdisták szóhasználatában "közérzetjavító, egészségügyi séta" volt - a gárda egy héttel korábban Ivándon tartott toborzója előzte meg. A hétvégi felvonulásra állítólag a helyi lakosság kérte fel őket.
febr. 2
7:16
A kormányülésen a kisebb parlamentről szóló javaslat kapcsán alig volt vita (Alternatív Energia)
Az önkormányzati rendszer átalakítása kapcsán kidolgozandó feladatokról egyeztet hétfőn Gyenesei István önkormányzati miniszter a miniszterelnökkel - írja a hétfői Népszabadság.
febr. 2
7:18
Mikola a tettek mezejére lépett (Alternatív Energia)
Rendkívüli ülés összehívásával szeretne választ találni Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke arra, hogy miért maradhat ki a legnagyobb uniós egészségügyi fejlesztésből a Fejér megyei Szent György Kórház - ismerteti a hétfői Magyar Hírlap.
febr. 2
7:20
Bokros Lajos szerint most van esély a reformokra (Alternatív Energia)
Bokros Lajos volt pénzügyminiszter szerint most van esély a reformok kritikus tömegét elindítani, hiszen a társadalom érti, hogy szükség van erre, a politikusoknak pedig nincs vesztenivalójuk - olvasható a hétfői Népszabadságban megjelent interjúban.
febr. 2
7:22
Ma mutatják be a JOGPONT Hálózatot (Alternatív Energia)
Az uniós forrásból megvalósuló JOGPONT Hálózatot ma mutatják be a sajtó képviselőinek. A 141 helyszínen megvalósuló jogsegélyszolgálat célja, hogy segítse a munkaerőpiacra való belépést, a vállalkozóvá válást, és ezáltal a hálózat a magyar gazdaság helyzetének javítását szolgálja.
febr. 2
7:24
Mi történik a MIÉP háza táján? (Alternatív Energia)
Előre hozott tisztújítást tart a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) február közepén - mondta Csurka István; az elnök szavaiból az is kiderült, hogy nem várható váltás a MIÉP élén.
febr. 2
7:27
Holtzer: Elkerülhetetlen, hogy tovább emelkedjen a nyugdíjkorhatár (Infostart)
A gazdasági válság hatással van a magánnyugdíjpénztárakra is, ezért azoknak, akiknek tíz-húsz évük is van még a nyugdíjig, érdemesebb részvényekbe fektetniük megtakarításukat - mondta InfoRádió Aréna című műsorában a Nyugdíj- és Időskori Kerekasztal elnöke. Holtzer Péter hozzátette: akik közelebb vannak a nyugdíjhoz, azoknak állami segítségre lesz szükségük, akkor is, ha ezzel nőnek annak…
febr. 2
7:28
Frontális ütközés a ferihegyi gyorsforgalmi úton (Metropol)
Frontális ütközés miatt kellett lezárni a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat vasárnap este, a balesetben egy személy megsérült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
febr. 2
7:45
Bokros: Ha nem lesz reform, kettészakad az ország (Infostart)
Ha nem lesz reform, akkor szakad igazán ketté az ország: a tehetős külföldön megy kórházba vagy ott tanul, a szegénynek meg marad "a hazai pocsék" - mondta Bokros Lajos a Népszabadságnak adott interjúban.
febr. 2
7:46
Vigyázat, katonai nyomozó lesz a polgármester (168 Óra Online)
Szűcs Lajos független jelölt kapta a legtöbb szavazatot Etyeken a vasárnapi időközi polgármester-választáson; a község lakói három jelölt közül választották meg az októberben lemondott Juhász László (független) utódját - tájékoztatta Papp László, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.
febr. 2
7:46
A politológusok szerint nem várható megegyezés Gyurcsány javaslatáról (Metropol)
Politológusok szerint nem valószínű, hogy az MSZP és a Fidesz meg tud egyezni abban, hogy a parlament létszáma 2010-től a mainak közel a felére csökkenjen, és a 199 parlamenti képviselőből 176-ot listán, egy fordulóban, megyénként válasszanak meg, 23-at pedig a mandátumot nem eredményező megyei szavazatok alapján.
febr. 2
7:48
Nem építik újjá a szocializmust Hosszúhetényben (Metropol)
Nem állítja vissza a "szocialista utcaneveket" Hosszúhetény önkormányzata, érvénytelen lett ugyanis a baranyai településen tartott erre irányuló vasárnapi népszavazás.
febr. 2
8:04
A fideszes busz olcsóbban jár? (168 Óra Online)
Nyártól már új közlekedési szolgáltató, a Cívisbusz szállítja a debrecenieket. Az állami tulajdonú korábbi szolgáltatóval, a Hajdú Volán Zrt.-vel annak ellenére "szakított" Kósa Lajos fideszes polgármester és a városvezetés, hogy a céggel 2012-ig érvényes szerződése volt Debrecennek - írja a hétfői Népszava.
febr. 2
8:04
Kimaradt a fele (Metropol)
Úgy tetszik, mintha a rendszerváltozást szinte kizárólag férfiak bonyolították volna le – mind a két oldalon.
febr. 2
8:04
Mandur: ma rögtön rá lehet sütni bárkire, hogy rasszista (Alternatív Energia)
A miskolci rendőrkapitány ügyének tanulsága, hogy pattanásig feszült a helyzet a cigánykérdésben - mondta Mandur László a Magyar Televízió Nap-Kelte című műsorában.
febr. 2
8:22
Nem ugrottak a szocialista utcanevekre (168 Óra Online)
Nem állítja vissza a "szocialista utcaneveket" Hosszúhetény önkormányzata, érvénytelen lett ugyanis a baranyai településen tartott erre irányuló népszavazás - közölte Orbán László jegyző. A 3.398 lelket számláló község 2.725 választópolgárából 635 járult az urnák elé. Közülük érvényesen 578 támogatta a korábbi utcanevek visszaállítására vonatkozó kezdeményezést, de a 23,3 százalékos részvétel…
febr. 2
8:22
Nem gyűlt össze a világ legtöbb hógolyózója (Metropol)
A fővárosi Városligeti Műjégpályán az eddigi hógolyócsata-világrekord megdöntésére tettek kísérletet.
febr. 2
8:40
Novák Előd kifogásai (Alternatív Energia)
Kampánycsendet sértett a C-Press hírügynökség a január 25-ei ferencvárosi választást megelőző napon a Fővárosi Választási Bizottság másodfokon meghozott határozata szerint. A határozatot a Jobbik juttatta el hétfőn az MTI-hez.
febr. 2
8:57
Katonai nyomozó lett a polgármester Etyeken (Infostart)
Szűcs Lajos független jelölt kapta a legtöbb szavazatot Etyeken a vasárnapi időközi polgármester-választáson. Tahitótfaluban Sajtos Sándor, az eddigi alpolgármester nyert.
febr. 2
9:16
Gyurcsány Ferenc teljesíti a Fidesz két követelését (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a kabinet vasárnap ismertetett csomagját értékelheti úgy a Fidesz, hogy teljesül két korábbi, nagy követelése: a megyei önkormányzatok és a parlament létszámának csökkentése. Erről a miniszterelnök nyilatkozott hétfőn az MTI-nek.
febr. 2
9:16
Először a lelked, aztán a tested törik meg (168 Óra Online)
Hajléktalanellátó szervezetek megvétóztak egy 4,5 milliárd forintos EU-pályázati kiírást. Persze nem azért, mert a saját maguk ellenségei: szerintük olyan pályázati feltételek körvonalazódtak, amelyekkel nem segíthetnénk a hajléktalanság felszámolását. A szakma elsősorban lakástámogatásra, nem pedig továbbképzésekre költené a pénzt. Miért? FARKAS TÍMEA írása.
febr. 2
9:18
Nem állítják vissza a szocializmus éveinek utcatábláit (Infostart)
Nem állítja vissza a "szocialista utcaneveket" Hosszúhetény önkormányzata, érvénytelen lett ugyanis a baranyai településen tartott erre irányuló vasárnapi népszavazás.
febr. 2
9:34
Gyurcsány: kétszer is a Fidesz kedvére teszünk (Metropol)
Gyurcsány Ferenc szerint a kabinet vasárnap ismertetett csomagját értékelheti úgy a Fidesz, hogy teljesül két korábbi, nagy követelése: a megyei önkormányzatok és a parlament létszámának csökkentése.
febr. 2
9:51
Munkához lát a a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő (Infostart)
Még a hét elején megalakul és megtartja első ülését a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő.
febr. 2
10:10
Kártérítési kérelmek százai az áramszünet miatt (Metropol)
Megkezdődött a károk felmérése Vas megyében: a legmagasabb kárenyhítés tízezer forint. Az E.ON nem fizet kártérítést az áram nélkül maradt településeknek.
febr. 2
10:10
Az E.On nagyot bukhat a havazáson (168 Óra Online)
Kártérítési kérelmek százait fogják benyújtani Vas megyéből is az E.ON-nak a múlt héten történt több napos áramszünet miatt - írta hétfői számában a Vas Népe.
febr. 2
10:28
Gyurcsány szerint teljesülhet a Fidesz két korábbi javaslata (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint a kabinet vasárnap ismertetett csomagját értékelheti úgy a Fidesz, hogy teljesül két korábbi, nagy követelése: a megyei önkormányzatok és a parlament létszámának csökkentése. Erről a miniszterelnök nyilatkozott hétfőn.
febr. 2
10:45
A medve nem láthatja meg az árnyékát (Metropol)
Jó hír: a tél nem tart már sokáig, a meteorológia tájékoztatása szerint hétfőre túlnyomóan borult idő várható. Országos körkapcsolás!
febr. 2
11:03
Ellenzik Oroszlányban a Vértesi Erőmű hulladékégetési kísérletét (Metropol)
Oroszlány kedvező áron kap távhőellátást a Vértesi Erőműtől, a lakosság azonban aggdalommal figyeli, hogy az erőmű hulladékégetéssel kísérletezik; tiltakozásul ezernél több aláírást adtak át a jegyzőnek a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.
febr. 2
11:39
Újratárgyalja a Legfelsőbb Bíróság a Postabank-ügyet (Infostart)
Újra kezdi el tárgyalni a Postabank-ügyet a Legfelsőbb Bíróság. Korábban több ítélet is született, amelyeket azonban az ügyészség és a vádlottak is megfellebbezték.
febr. 2
11:39
A fiatalok és a diplomások közül többen érzik magukat szerencsésnek (Alternatív Energia)
Minden harmadik magyar szerencsésnek érzi magát (31 százalék), és minél fiatalabb és magasabb iskolai végzettségű valaki, annál inkább így van ez - derül ki a TÁRKI és az Image Factory legfrissebb Társadalmi Klíma jelentéséből. Az ezerfős reprezentatív mintán végzett kutatás szerint a lakosság három, nagyjából azonos méretű csoportra osztható. Minden harmadik ember érzi úgy, hogy a szerencsések…
febr. 2
11:57
Nézőpont: Az MSZP-nek kedveznek Gyurcsány javaslatai (Infostart)
A Nézőpont Intézet elemzése szerint a kormányfő közjogi javaslatai elsősorban az MSZP-nek, másodsorban pedig a kis pártoknak kedveznek. Gyurcsány Ferenc vasárnap jelentette be az országgyűlési és önkormányzati képviselők létszámára, az egyéni választókerületek megszüntetésére, valamint parlamenti képviselői tiszteletdíj csökkentésére vonatkozó kormányjavaslatot.
febr. 2
12:15
Gyurcsány: túl erősek a bankok az ügyfelekkel szemben (Infostart)
A magyarországi bankok túl széles körben élnek az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségével, a szabályozást szigorítani kell ezen a téren, a bankok ugyanis ebből szempontból túl erősek, az ügyfelek pedig túl gyengék - mondta Gyurcsány Ferenc.
febr. 2
12:15
Halálos baleset Nagylaknál (Metropol)
Egy ember meghalt, három megsérült, amikor Makó és Apátfalva között egy román mikrobusz és egy szintén román teherautó frontálisan összeütközött hétfő reggel.
febr. 2
12:15
GYORSHÍR - Gyurcsány Ferenc konzultál a jegybankelnökkel! (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc délután konzultál a jegybank elnökével arról, hogy milyen lépések szükségesek a gyenge forint árfolyammal összefüggésben - válaszolta egy kérdésre a kormányfő, miután megbeszélést folytatott a pénzügyi szolgáltatások fogyasztóinak védelméről hétfőn a parlamentben.
febr. 2
12:17
Gyurcsány: túl erősek a bankok az ügyfelekkel szemben (Alternatív Energia)
A magyarországi bankok túl széles körben élnek az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségével, a szabályozást szigorítani kell ezen a téren, a bankok ugyanis ebből szempontból túl erősek, az ügyfelek pedig túl gyengék - mondta Gyurcsány Ferenc.
febr. 2
12:51
A Fidesz fenntartaná a vegyes választási rendszert (Infostart)
A Fidesz a parlament létszámának megfelezése mellett fenntartaná a jelenlegi vegyes - egyéni válaszkörzeten és listán alapuló - választási rendszert, a legnagyobb ellenzéki párt ugyanakkor a közjogi javaslatokon túl, inkább hatékony válságkezelést várna el a kormánytól - közölte Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője.
febr. 2
12:51
Gyurcsány: tisztességes, határozott, dinamikus EP-kampánya lesz az MSZP-nek (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP az európai parlamenti választásokra készülve nem túl hosszú, május elején induló és június elejéig tartó tisztességes, korrekt, határozott, de dinamikus kampányt fog folytatni. A miniszterelnök-pártelnök a kapcsolat.hu-nak nyilatkozva beszélt arról is, hogy a tavalyi népszavazás előtti visszafogottabb, csendesebb kampány elhibázott döntés volt, de most nem követik…
febr. 2
12:53
A Fidesz fenntartaná a vegyes választási rendszert (Alternatív Energia)
A Fidesz a parlament létszámának megfelezése mellett fenntartaná a jelenlegi vegyes - egyéni válaszkörzeten és listán alapuló - választási rendszert, a legnagyobb ellenzéki párt ugyanakkor a közjogi javaslatokon túl, inkább hatékony válságkezelést várna el a kormánytól - közölte Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatóján.
febr. 2
13:09
Török Gábor: "Pusztán pótcselekvés" Gyurcsány javaslatcsomagja (Infostart)
Pusztán pótcselekvés Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közjogi javaslatcsomagja - állítja Török Gábor politológus, aki szerint a múlt héten bejelentett adó- és szociális intézkedésekhez viszont már szerezhet ellenzéki támogatást a kormányfő.
febr. 2
13:09
Románia puszipajtás marad (168 Óra Online)
A hétfői tárgyalások azt mutatták, hogy az eddigi jó kapcsolatok tovább folytatódnak Magyarország és Románia között - mondta Sólyom László köztársasági elnök, azt követően, hogy Budapesten tárgyalt román partnerével, Traian Basescuval. A tervezettnél hosszabb megbeszélésen kisebbségi kérdésekről, energetikai együttműködésről és környezetvédelmi ügyekről is szó volt.
febr. 2
13:09
Mindenki másképp felezne (Metropol)
A Fidesz a parlament létszámának megfelezése mellett fenntartaná a jelenlegi vegyes választási rendszert. A szocialisták a kormány 199 fős parlamentre és egyfordulós, listás választási rendszerre tett javaslatát tekintik tárgyalási alapnak.
febr. 2
13:27
Gyurcsány: a Fidesz abból él, hogy a kormányt bírálja (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz azért nem beszél a konkrét elképzeléseiről, mert borzasztóan fél attól, hogy összeomlik az a hét év alatt felépített módszer, amelynek segítségével abból élnek: ütik, vágják a kormányt, ha kell, ha nem, és a változásokkal szembeni vegyes érzelmekre alapoznak. A miniszterelnök-pártelnök erről a kapcsolat.hu-nak adott interjúban beszélt, amely hétfőn került fel az…
febr. 2
13:45
Ismét emelkedik az üzemanyagok ára (Infostart)
Emeli bruttó 8 forinttal a 95-ös benzin és 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a MOL.

Keresés