2009. február 21. szombat

febr. 21
5:15
Szögre akasztják az élsportot Dunaújvárosban (168 Óra Online)
Csődbe ment, és visszalép a másodosztályú bajnokság tavaszi küzdelmeitől a Dunaújváros FC (DFC) focicsapata, amelynek elődje 2000-ben még magyar bajnok volt, és a városban az élsportot képviselő más csapatok is anyagi gondokkal küzdenek.
febr. 21
5:15
Komoly vita után, már csak karnyújtásnyira a kiadások megnyírbálása (Alternatív Energia)
A munkavállalók az adómentes béren kívüli juttatások, köztük az üdülési csekk és az étkezési hozzájárulás tervezett megadóztatása ellen, a munkaadók pedig a drasztikusabb adócsökkentésért emeltek szót az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén, melyen Gyurcsny Ferenccel egyeztettek a szociális partnerek. A miniszterelnök a munkahelyek megőrzését jelölte meg legfontosabb célnak és sürgette a nemzeti…
febr. 21
5:51
Gyurcsány: "Csak adórendszerrel, csak nyugdíjrendszerrel még nem lesz erős Magyarország" (Alternatív Energia)
A válságot nem oldja meg kormányváltás - véli a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc szerint ma csak a kormánynak van átfogó programja, ráadásul olyan, amely nem lehetetleníti el százezrek mindennapi életét. A lapunknak adott interjúban emlékeztetett rá, hogy október óta csaknem húsz intézkedést hoztak a válság azonnali kezelésére, vállalatokat igyekeztek megmenteni állami beavatkozással. A legnagyobb…
febr. 21
5:53
Orbán a nyugati államokat ostorozza, a középen fekvőket védelmezi (Alternatív Energia)
Orbán Viktor szerint az Európai Uniónak változtatnia kell a Közép-Európa számára rendkívül hátrányos válságkezelési lépésein, és a térség bankjait euróhoz kell juttatnia - mondta a Fidesz elnöke, miután Varsóban Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel tárgyalt.
febr. 21
6:27
Hunvald múlt nélkül, Jaguarral érkezett (168 Óra Online)
Erzsébetváros önkormányzata törvényesen és haszonnal értékesítette azokat az ingatlanokat, amelyek miatt az ügyészség nyomoz. Mindegy, hogy ez tény-e, vagy sem, érvényben van a határozat, amelyet erről Hunvald György őrizetbe vétele után fogadott el a VII. kerületi képviselő-testület. A polgármester – „akadályoztatása” ellenére is – hivatalban van, s természetesen megilleti őt az ártatlanság…
febr. 21
6:45
Szekeres: "igazságtalanság" (Alternatív Energia)
Át kell térni a közös finanszírozás elvére a NATO gyors reagálású erőinek vonatkozásában - jelentette ki pénteken Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
febr. 21
6:47
Programot hirdet a Reformszövetség (Alternatív Energia)
Ma ismerteti a 2013-ig terjedő gazdaságpolitikára, a versenyképesség javítására, valamint az adó- és járulékrendszer átalakítására kidolgozott javaslatait a Reformszövetség a Magyar Tudományos Akadémián.
febr. 21
6:49
Az állam fizeti a létszámcsökkentések költségeit (Alternatív Energia)
A helyi önkormányzatoknál és a többcélú kistérségi társulásoknál megszűnő álláshelyek után járó felmentési idő bérének felét, a végkielégítés egészét átvállalja az állam - az erről szóló önkormányzati miniszteri rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 21
7:03
"Alapvető problémák vannak a Fidesz elgondolásával" (Alternatív Energia)
Hibás válasz a problémákra a "három csapás" törvényi elgondolása Kolláth György alkotmányjogász szerint, akit a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatról kialakult polémia kapcsán kérdezett az MTI.
febr. 21
8:15
Kevés-e a rendőr Magyarországon? Európai összehasonlítás (Infostart)
Folyamatosan rendőrhiányról beszélnek a rendőrségnél, ahol 33 ezer hivatásos egyenruhás lát el szolgálatot. Az inforadio.hu az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának (UNODC) adatai alapján több európai állam rendőrségével hasonlította össze a magyart. A százezer emberre jutó 333 egyenruhással az európai középmezőnybe tartozunk: Romániában jóval kevesebb, Olaszországban sokkal…
febr. 21
8:33
Végkielégítő döntés: önkormányzati leépítés állami pénzből (168 Óra Online)
A helyi önkormányzatoknál és a többcélú kistérségi társulásoknál megszűnő álláshelyek után járó felmentési idő bérének felét, a végkielégítés egészét átvállalja az állam - az erről szóló önkormányzati miniszteri rendelet a legújabb Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 21
9:27
Rendőrőrsök eshetnek a válság áldozatául (Infostart)
Több kisebb kerületi rendőrőrs bezárását tervezi az újabb megszorítások miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 21
9:27
Az ellenzék ordas eszmékkel szövetkezik (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy az ország helyzetét javító intézkedések többséget kapnak az Országgyűlésben, s a két kisebbik ellenzéki párt látja, hogy nem csupán számos korábbi javaslatuk került be a kormányzati tervek közé, hanem Londontól Brüsszelig elismerik a hétfőn bemutatott csomag pozitívumait. Lényegében ezzel válaszolt a miniszterelnök a Népszava szombati számában megjelent…
febr. 21
9:29
Ismét lesz utcabál az Operabál ellen (Infostart)
Szombaton rendezik meg a 14. Budapesti Operabált az idén 125 éves Magyar Állami Operaházban. Az 56 nyitótáncospár az Aida bevonulási indulójára érkezik a terembe, majd Strauss Bécsi Vér című operettjének egyik keringőjére táncol.
febr. 21
9:45
Reformszövetség: van recept a kiútra (168 Óra Online)
Az államháztartás kiadásainak jelentős csökkentését és az adóterhek mérséklését javasolja a Reformszövetség az ország további gazdasági lemaradásának megakadályozása és felzárkóztatása érdekében.
febr. 21
9:46
Reformszövetség: csökkenteni kell az adóterheket (Alternatív Energia)
Az államháztartás kiadásainak jelentős csökkentését és az adóterhek mérséklését javasolja a Reformszövetség az ország további gazdasági lemaradásának megakadályozása és felzárkóztatása érdekében.
febr. 21
10:03
A pirosra tettünk: nagyon bejött (168 Óra Online)
Kivételes sikert könyvelhet el a 168ora.hu stábja. Tartalmában és küllemében is egyedi, markáns megjelenésű és hangvételű portált hoztunk létre májusban. A sikeres átalakulást az olvasottság meredek emelkedése követte. A Webaudit mérései szerint a januári látogatók összlétszáma a napi egyéni látogatók átlaga alapján meghaladta az egymilliót.
febr. 21
10:21
Kudarc-e a romák integrált oktatása? (Infostart)
Az MSZP szakpolitikusa, Tatai-Tóth András a romák integrált oktatásának kudarcáról beszélt. Egy mérvadónak tekinthető tanulmány szerint viszont az integráció szakmai szempontból, ha valóban megvalósul, sikeres.
febr. 21
10:39
Íme! Békesi elmondta elképzeléseit (Alternatív Energia)
A versenyképesség javítása és a növekedés gyorsítása érdekében 2013-ig a jelenlegi 50 százalékos költségvetési centralizáció 8 százalékpontos csökkentését javasolja a Reformszövetség, s ezzel összesen 2.220-2.300 milliárd forinttal csökkentené az állami jövedelemelvonást - ismertette a Reformszövetség programját Békesi László a gazdaságpolitikai munkacsoport vezetője szombaton a Magyar…
febr. 21
10:57
Török Gábor: Drámaian megváltozhat a magyar politika (Infostart)
Török Gábor elemző, a Vision Consulting igazgatója elképzelhetőnek tartja, hogy az MSZP - olasz mintára - szorosan és deklaráltan együttműködik majd az SZDSZ-szel és az MDF-fel. Szerinte nemcsak a kormány, de az ellenzék is bénultan áll a gazdasági válsághoz. Éppen ezért hamarosan a magyar politika nagyon jelentősen megváltozik majd.
febr. 21
11:15
Halálos baleset az M5-ösön (Infostart)
Meghalt egy ember, miután kirepült abból az autóból, amely szombaton délelőtt szalagkorlátnak ütközött az M5-ös autópályán, a kiskunfélegyházi autópálya-rendőrség közelében.
febr. 21
11:15
Előzetes letartóztatásba helyezték Raffael Sándorékat (Metropol)
Előzetes letartóztatásba helyezte 30 napra szombaton délelőtt a Veszprém Városi Bíróság R. Sándort és N. Győzőt, akik alaposan gyanúsíthatók a Cozma-gyilkosságban való részvétellel.
febr. 21
11:17
Jelentősen túllépett Gyurcsány programján a Reformszövetség (Infostart)
A versenyképesség javítása és a növekedés gyorsítása érdekében 2013-ig a jelenlegi 50 százalékos költségvetési centralizáció 8 százalékpontos csökkentését javasolja a Reformszövetség, s ezzel összesen 2 220-2 300 milliárd forinttal csökkentené az állami jövedelem-elvonást - ismertette a Reformszövetség programját Békesi László a gazdaságpolitikai munkacsoport vezetője a Magyar Tudományos…
febr. 21
11:33
Kiraboltak egy benzinkutat Tatán (Infostart)
Tíz percen belül elfogták azt a férfit, aki egy késsel a kasszában lévő pénz átadására kényszerítette szombatra virradó éjszaka egy tatai benzinkút eladónőjét.
febr. 21
11:33
Mérgező kínai gyerektejet találtak a Corában (168 Óra Online)
Melamint találtak Szegeden egy gyerek tejitalban; ez az a kínai élelmiszer-hamisításhoz adagolt műanyag, amitől tavaly hat csecsemő meghalt az ázsiai országban - írta szombaton a Délmagyarország.
febr. 21
11:33
A Reformszövetség a munkáltatói járulékokat csökkentené (Alternatív Energia)
A munkáltatói járulékterheket idén 5 százalékponttal, jövőre 3, majd 2011-ben további 2 százalékponttal javasolja csökkenteni a Reformszövetség.
febr. 21
11:35
Nagyobb szabadságot a tárcavezetőknek? (Alternatív Energia)
Az állam működési kiadásainak csökkentése járulhat hozzá legnagyobb mértékben a költségvetési kiadások lefaragásához - mondta Palócz Éva, a Kopint-Tárki vezérigazgatója szombaton a Magyar Tudományos Akadémián a Reformszövetség államháztartási kiadáscsökkentésre vonatkozó programját ismertető előadásában.
febr. 21
12:09
Orbán ingujjban (168 Óra Online)
Amióta van, a Mozgó Világ papírján nehéz a kép dolga. Csak a kontrasztos, a vonalas ábra mutat valamit. Az elmúlt huszonöt évben – azóta szerkesztem barátaimmal a lapot – a szöveget a szövegre bízzuk leginkább. (Elég baj, hogy a képzőművészet is ezen a fás, rücskös, nedvszívó anyagon mutatkozik, de most már mindegy, ez ilyen. Hagyomány.)
febr. 21
12:09
Mérgező kínai tejet árultak Szegeden (Metropol)
Melamint találtak Szegeden egy gyerek tejitalban; ez az a kínai élemiszer-hamisításhoz adagolt műanyag, amitől tavaly hat csecsemő meghalt az ázsiai országban - írta szombaton a Délmagyarország.
febr. 21
12:45
Előzetes letartóztatásban a veszprémi tragédia gyanúsítottjai (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezték a február 8-ai veszprémi gyilkosság két gyanúsítottját, R. Sándort és N. Győzőt.
febr. 21
12:45
Kövér: az MSZP újra győzhet (168 Óra Online)
Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, a Kisgazda Polgári Egyesület rendezvényén.
febr. 21
12:45
Hamis húszezressel fizettek Csongrád megyében (Metropol)
Hamis húszezressel akart fizetni egy makói férfi pénteken este a város egyik szórakozóhelyén; a felszolgáló azonban még a vásárló távozása előtt észrevette, hogy a pénzzel valami nem stimmel, és értesítette a rendőrséget.
febr. 21
12:45
Kövér: az MSZP akkor győzhet, ha a jobboldal megosztott (Alternatív Energia)
Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, a Kisgazda Polgári Egyesület rendezvényén.
febr. 21
13:03
Mérgező melamint találtak Szegeden egy élelmiszerben (Infostart)
Lapértesülés szerint melamint találtak Szegeden egy gyerekeknek szánt tejitalban; ez az a kínai élelmiszer-hamisításhoz használt műanyag, amitől tavaly hat csecsemő meghalt az ázsiai országban.
febr. 21
13:05
Tévézés helyett internetezzünk! (Infostart)
Az internetezés használ a személyiségnek, az eltúlzott tévénézés viszont ártalmas - ez derült ki a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének felméréséből. Németh Erzsébet, az intézet kutatója elmondta: a televízió nem ősellenség, de ha valaki túl sok időt tölt a képernyő előtt, ellenségesebbnek és veszélyesebbnek látják a környezetét.
febr. 21
13:21
Legyen óvatos! Kezdődik az idei lomtalanítás (Infostart)
Ebben az évben is begyűjtik a veszélyes hulladékokat Budapesten, a lomtalanítási időszakban. Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője közölte: szombaton az I. kerületben kezdődött meg az idei lomtalanítás, amely november végig tart majd.
febr. 21
13:21
A Reformszövetség kemény javaslata (Alternatív Energia)
A versenyképesség javítása és a növekedés gyorsítása érdekében 2013-ig a jelenlegi 50 százalékos költségvetési centralizáció 8 százalékpontos csökkentését javasolja a Reformszövetség, s ezzel összesen 1.325 milliárd forinttal csökkentené az állami jövedelem elvonást. Az államháztartási kiadások befagyasztása további 1.000 milliárdos egyensúlyjavulást eredményezne - ismertette a Reformszövetség…
febr. 21
13:23
Draskovicsé a "Jogtipró-díj" (Alternatív Energia)
A "Jogtipró-díjat" Draskovics Tibor igazságügy-miniszternek, a "Szabadság-díjat" pedig két oknyomozó újságírónak ítélte oda a Szabadság Kör szombaton.
febr. 21
13:57
Még vizsgálják a gázrobbanás körülményeit (Metropol)
Rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze vasárnap délutánra a pénteken történt, két halálos áldozatot követelő gázrobbanás ügyében Tóth József, Polgár polgármestere.
febr. 21
14:33
Giró-Szász: Gyurcsány most többet árt, mint az elmúlt hat évben (Infostart)
Giró-Szász András politikai elemző szerint a Gyurcsány-kormány mostani tehetetlensége nagyobb károkat okoz, mint a kabinet elmúlt hatéves tevékenysége. A Századvég Alapítvány igazgatója az InfoRádióban azt mondta: Az elmúlt hónapokban behozhatatlan hátrányt szenvedett az ország gazdasága.
febr. 21
14:33
Ők „csak” romák, zsidók (168 Óra Online)
„A cigánybűnözés fogalom használata azt jelenti: van kollektív bűnösség” – jelentette ki Bencsik András, a Magyar Gárda egyik alapítója. Az etnikai alapú kriminalitás eddig a honi szélsőjobb témája volt. Mára viszont sikerült az egész közéletet tematizálniuk cigányellenes propagandájukkal. Felmérések igazolják: fokozódik itthon az előítéletesség a romákkal szemben. De mindebben a…
febr. 21
14:33
"Gyurcsány Ferenc és bandája ennek a népnek, ennek a nemzetnek felér egy AIDS-es fertőzéssel" (Alternatív Energia)
Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján, a Kisgazda Polgári Egyesület rendezvényén.
febr. 21
14:51
Szocialisták is szorgalmazzák az Országgyűlés feloszlatását (Infostart)
Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon. Olyan vélemények is elhangzottak: a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot.
febr. 21
14:51
Kövér László szerint az AIDS-hez hasonló Gyurcsány szerepe (Metropol)
Ha nem sikerül a jobboldalt egységbe szervezni, akkor a következő választásokon ugyan biztosan nem, de azután előfordulhat, hogy újra az MSZP alakítson kormányt - mondta Kövér László, a Fidesz országos választmányi elnöke.
febr. 21
15:09
Vigyázat: hamis húszezresek kerültek forgalomba (Infostart)
Hamis húszezressel akart fizetni egy makói férfi pénteken este a város egyik szórakozóhelyén; a felszolgáló azonban még a vásárló távozása előtt észrevette, hogy a pénzzel valami nem stimmel, és értesítette a rendőrséget.
febr. 21
15:09
Oszlassák fel az Országgyűlést - palotaforradalom az MSZP-ben? (168 Óra Online)
Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon szombaton Budapesten, olyan vélemények is elhangzottak, a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot.
febr. 21
15:09
Gyurcsány: imponáló a Reformszövetség gazdaságpolitikai csomagja (Alternatív Energia)
Imponáló a Reformszövetség gazdaságpolitikai csomagja, de javaslataik társadalmi hatása időnként dermesztő - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután konzultált a Reformszövetséggel, az szervezet által készített 2013-ig szóló gazdaságélénkítő programról.
febr. 21
15:11
Az Országgyűlést már az MSZP egyik tagozata is feloszlatná (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés feloszlatását szorgalmazta néhány résztvevő az MSZP társadalompolitikai tagozata által szervezett országos vitanapon szombaton Budapesten, olyan vélemények is elhangzottak, a jelenlegi politikai elit alkalmatlan arra, hogy kivezesse a válságból az országot.
febr. 21
15:27
Havazással tér vissza a zimankó (Infostart)
Szombaton és vasárnap is számítani lehet havazásra az ország egyes részeiben. A Tiszántúlon éjszaka mínusz 10 fok is lehet, de vasárnap napközben sem megy 0 fölé a hőmérő higanyszála.
febr. 21
16:21
Orbán Viktor Bécsbe és Berlinbe látogat (Metropol)
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfőn Bécsbe, csütörtökön és pénteken pedig Berlinbe látogat, ahol többek között találkozik majd Angela Merkel német kancellárral.

Keresés