2009. február 3. kedd

febr. 3
5:57
Gyurcsány: teljesülhetnek a fideszes követelések (Alternatív Energia)
A kabinet csomagját értékelheti úgy a Fidesz, hogy teljesül két korábbi, nagy követelése: a megyei önkormányzatok és a parlament létszámának csökkentése. Erről beszélt a miniszterelnök, utalva arra: 2006-ban, a választások után a kormány már előállt egy önkormányzati törvénymódosítási javaslattal, amelyben régiókat és kisebb önkormányzatokat javasolt, de akkor a legnagyobb ellenzéki párt ezt nem…
febr. 3
5:59
A Fidesz ismét elgáncsolja a változást (Alternatív Energia)
Noha elvileg egyetért az MSZP és a Fidesz abban, hogy kisebb parlamentre van szükség, a gyakorlati lépésekben, a részletekben alapvetően eltérnek a vélemények. Így - mivel kétharmados többség kell - aligha lehet érdemi előrelépés a kormányfő által legutóbb felvetett javaslatokból. Hasonló a helyzet a képviselői költségtérítések rendszerének átalakításában is. A Fidesz csak a számháborúba van…
febr. 3
6:01
Csúnya ellentmondás: Navracsics és a tények (Alternatív Energia)
A Fidesz frakcióvezetője néha ellentmondásba kerül a valósággal. Lapunk szembeállította kijelentéseit és a valóságot
febr. 3
6:15
Partra sodort jégtáblák a Balatonnál - nézze meg! (Infostart)
Jégtáblahegyekben gyönyörködhetünk a Balatonnál, de nemcsak a vízen, hanem a parton is jégkupacok roskadoznak életveszélyes rámenni.
febr. 3
6:33
Kitüntették az InfoRádió munkatársát (Infostart)
Gál Ildikó, az InfoRádió munkatársa kapta meg a Magyar Turizmus Zrt. az Év turisztikai tudósítója díját. A 2008-as év turisztikai újságírója Osváth Sarolta, a Pannon Lapok Társasága budapesti szerkesztőségének vezetője lett.
febr. 3
6:51
A fővárosi képviselők több mint felének van adóssága (Infostart)
A Fővárosi Közgyűlés mind a 67 tagja határidőre benyújtotta vagyonnyilatkozatát.
febr. 3
6:51
Spórol as kormány? Bútorok 7,25 milliárdért (168 Óra Online)
- A megszorítások ellenére legkevesebb 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 3
6:53
Hétmilliárdért vesz bútorokat a kormány (Infostart)
Lapértesülés szerint egy több mint hétmilliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság.
febr. 3
6:53
Csepeli kettős gyilkosság: szabadulna az őrizetes (168 Óra Online)
- Szabadulni szeretne előzetes letartóztatásából Deme Gábor, akit a január 9-én, a csepeli kettős gyilkosság után vett őrizetbe a rendőrség - írja a keddi Magyar Hírlap és a Népszabadság.
febr. 3
7:09
Schmitt Pál taposóaknát szedne (Alternatív Energia)
Horvátország bevonását szorgalmazta az EU aknamentesítési programjába hétfőn Strasbourgban Schmitt Pál néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő.
febr. 3
7:27
Lapszemle: Horváth Csaba háza a legnagyobb (Infostart)
Címek a lapokból: Sokasodó foltok az AIDS-tapaszon. Bútorozik a kormány. Budai villák és földbirtokok a fővárosi képviselők kezén. Európában a malária. Százmilliók a válság magyarázására. Szűk a villamosoknak a felújított Szabadság híd.
febr. 3
7:29
Heim Péter: Ilyen kamatszint mellett finanszírozhatatlan az államadóság (Infostart)
Drasztikus változtatásra van szükség a magyar adórendszerben - mondta az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Heim Péter úgy fogalmazott, hogy hiteles szereplők hiteles és következetes csomagjára van szükség. A szakértő arról is beszélt, hogy a jelenlegi kamatszint mellett finanszírozhatatlan a magyar államadóság.
febr. 3
7:45
Dávid Ibolya bedühödött (Alternatív Energia)
Dávid Ibolya a Kereszttűz vendége volt, ahol egy jobboldali kijelentést idézett a riporter: az MDF a baloldal kiszolgáló pártjává válik.
febr. 3
8:03
Ma megmenekülünk (Metropol)
Ma alakul meg a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK), amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vezet, tagjai pedig Kiss Péter kancelláriaminiszter, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter, Veres János pénzügyminiszter és Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos.
febr. 3
8:21
Statisztika a bűnözőkről bőrszín alapján (Infostart)
Magyarországon nagy vihart kavart a miskolci rendőrkapitány kijelentése, amely szerint a városban szinte az összes rablást cigányok követik el, eközben vannak olyan országok, ahol bőrszínük alapján készítenek statisztikát a bűnelkövetőkről.
febr. 3
8:39
"Cigányok követték el a támadást" - kellene-e ilyen statisztikát vezetni? (Alternatív Energia)
Általában tilos, de van, ahol gyakorlat Európában számon tartani a bűnelkövetők etnikumát- olvasható a hirszerző.hu internetes oldalon.
febr. 3
9:15
A vajda szerint a miskolci rendőrkapitány csak tényeket közölt (Infostart)
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei cigányvajda szerint a roma kisebbség tagjai nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy beilleszkedjenek a társadalom egészébe. Lakatos Attila nem tekinti a miskolci rendőrkapitány cigányokra vonatkozó kijelentését rasszista megnyilvánulásnak.
febr. 3
9:15
Spórol a kormány? Bútorok 7,25 milliárdért (168 Óra Online)
- A megszorítások ellenére legkevesebb 7,25 milliárd forintos bútorbeszerzésről kötött szerződést a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felügyelete alatt működő Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) - értesült a Magyar Nemzet.
febr. 3
9:16
Cigány gárda alakulóban! (Alternatív Energia)
Cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség vezetője - írta a Kisalföld keddi száma.
febr. 3
9:17
Kábítószer-elosztót fogott el a rendőrség - képgaléria (Infostart)
Fontos kábítószer-elosztót fogott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer bűnözés elleni szolgálata szombaton Vecsésen - tájékoztatta az InfoRádiót az osztály vezetője. Ródler Norbert elmondta: 35 ezer ecstasy tablettát, 4 kilogramm amfetamint és fél kilogramm kokaint foglaltak le.
febr. 3
9:17
Azok sem szentek, akik segélyből élnek (168 Óra Online)
Vége lehet a túlzott igényléseknek: magasak a szociális kiadások, óhatatlan a csökkentésük. Ehhez – a tárcavezető szerint – össze kell hangolni az ellátórendszereket, és szigorúan ellenőrizni kell, ki miért kér segélyt. Fontos: azok kapják, akiknek valóban nélkülözhetetlen. A szociális miniszterrel FARKAS TÍMEA beszélgetett.
febr. 3
9:19
Horn és Toller nem tudott nyilatkozni (168 Óra Online)
Hétfő estére 382 országgyűlési képviselő adta le saját, illetve hozzátartozói vagyonnyilatkozatát - közölte az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának szocialista elnöke. A képviselők és a tisztségviselők saját vagyonnyilatkozatai nyilvánosak: ezek keddtől tekinthetőek meg az Országgyűlés honlapján a képviselő, illetve a tisztségviselő neve alatt. Nem adott le…
febr. 3
9:33
Már cigány gárda is masírozhat (168 Óra Online)
Cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség vezetője - írta a Kisalföld keddi száma.
febr. 3
9:51
Visszamennek a tiltakozók az egri kórházba (Alternatív Energia)
Újra az egri kórházban szeretne dolgozni 50-70 szakdolgozó és öt orvos, azok közül, akik nem kötöttek szerződést a HospInvest Zrt.-vel - nyilatkozta a Heves Megyei Hírlap keddi számában a cég régióigazgatója.
febr. 3
10:09
Orbán Viktor: A szocialista kormány elszalasztja az esélyt (Infostart)
A szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt - mondta Orbán Viktor a Financial Timesnak.
febr. 3
10:09
Stop a zebránál (Metropol)
Kötelező lesz az autósoknak a zebránál megállni, ha a gyalogos jelzi áthaladási szándékát az úton; egyebek mellett ez a KRESZ-módosítási javaslat szerepelt a közlekedési kerekasztal ülésén.
febr. 3
10:09
Orbán külföldön is bírálja a kormányt (Alternatív Energia)
A szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt - mondta Orbán Viktor a Financial Timesnak.
febr. 3
10:11
Fodor levelet Orbánnak!- "Kössünk megállapodást a jövőnkért" (Alternatív Energia)
Az Országos Sajtószolgálaton keresztül tette közzé Fodor Gábor nyílt levelét, melyet szó szerint idézünk.
febr. 3
10:45
Princz Gábor ismét a bíróság előtt (Infostart)
Megkezdődött a Princz Gábor és három társa ellen, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult büntetőper harmadfokú eljárása a Legfelsőbb Bíróságon. A Postabank-ügyben az ügyész próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést indítványozott a vádlottakra, a védők felmentést kértek.
febr. 3
10:45
Spóroljon vele, hogy még az unokájának is jusson! (Metropol)
Enrga – ha kvsbbt hsznlsz, akkr is mkdik. Ez a sajátos mondat a szlogenje a Kapcsold k(i) kampánynak, amit a Külügyminisztérium az Európai Bizottság támogatásával indított útjára. Az akció célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét az energiatakarékosság fontosságára.
febr. 3
10:46
Balog Zoltán most bocsánatot kér, vagy kioktatja a szlovákokat? (Alternatív Energia)
Balog Zoltán az Országos Sajtószolgálaton keresztül tette közzé levelét, melyet a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa Emberi jogi, Kisebbségi és Nőügyi Bizottságának címzett.
febr. 3
11:21
Néhány napra beköszönt a tavasz (Infostart)
A következő napokban enyhe, tavaszias időre számíthatunk, jelentős mennyiségű csapadékkal - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus. Nadrai Attila hozzátette: szerda estig a főváros környékén a csapadék mennyisége a 10 millimétert is elérheti, a hőmérséklet pedig napközben 10 Celsius-fok körül lesz.
febr. 3
11:39
Balog Zoltán (Fidesz) ma már próbálta menteni a helyzetet (Alternatív Energia)
A parlament emberi jogi bizottságának fideszes elnöke szerint a tárgyalásnak nincs alternatívája, ezért ismét megbeszélésre hívta a szlovák társbizottság tagjait egy számukra alkalmas helyszínen. Balog Zoltán kedden fordult levélben a szlovák parlament emberi jogi bizottságának elnökéhez és tagjaihoz. Az MTI-hez is eljuttatott dokumentumban a bizottság elnöke lehetséges tárgyalási helyszínként…
febr. 3
11:57
Marijuanát szívott öt szabolcsi fiatal (Infostart)
Öt kábítószerező fiatal bukott le a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Győrteleken. A 19-26 éves helyi lakosok ellen eljárás indult.
febr. 3
12:16
Négy év fogház a kertvárosi gázolónak (Metropol)
Négy év fogházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Városi Bíróság kedden hozott nem jogerős határozatában azt a férfit, aki autójával elütötte és ezzel a halálát okozta egy zebrán átkelő nagymamának, s az általa tolt babakocsiban lévő unokájának tavaly májusban Pécsett.
febr. 3
12:18
Cigány gárda alakulhat a Nyugat-Dunántúlon (Metropol)
Cigány önvédelmi gárda létrehozását tervezi a nyugat-dunántúli romák hatékonyabb érdekképviseletéért a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség vezetője.
febr. 3
12:33
Orbán el tudja távolítani Gyurcsány Ferencet? (Alternatív Energia)
A szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt - mondta Orbán Viktor a Financial Timesnak.
febr. 3
12:51
Nem jár a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák tér között (Infostart)
Nem közlekedik a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között, mert a Batthyány téri megállónál lerobbant egy szerelvény. Freud András, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy az utasokat az érintett szakaszon pótló buszokkal szállítják.
febr. 3
12:51
Orbán: „értékes időt veszítünk” (Metropol)
A szocialista kormány elszalasztja a válság által a szerkezeti reformok elindítására kínált esélyt - mondta Orbán Viktor a Financial Timesnak.
febr. 3
12:53
Köszöntötték az öt aranyat nyert magyar diákolimpikonokat (Infostart)
Elismeréseket és miniszterelnöki ösztöndíjat tanúsító okleveleket adtak át a nemzetközi diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak az Országházban.
febr. 3
13:09
Tizenhétezer vagyonosodási vizsgálatot végzett el az APEH (Infostart)
Több mint 17 ezer vagyonosodási vizsgálatot végzett el az elmúlt két évben az adóhatóság, és ennek alapján csaknem 74,5 milliárd forint adókülönbözetet tárt fel - közölte az APEH elnöke.
febr. 3
13:27
Zéró toleranciát hirdetett Draskovics Borsodban (Infostart)
Zéró toleranciát hirdetett az igazságügyi és rendészeti miniszter Borsod megyében. Draskovics Tibor az InfoRádiónak elmondta: ez azt jelenti, hogy már valamennyi jogsértés ellen fellépnek, a rendőröknek nem kell szelektálniuk az esetek között, mint eddig.
febr. 3
13:27
Új buszokat állít üzembe a Volánbusz (Metropol)
A Volánbusz Zrt. 1,2 milliárd forintért 17 új Volvo buszt vásárolt, amelyeket a Budapest-Vác útvonalon állít üzembe. A buszok beszerzésére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. írt ki pályázatot.
febr. 3
13:29
Kökény: Válság idején is fenntartható az egészségügyi rendszer (Infostart)
Gazdasági válság idején is fenntartható az egészségügyi rendszer, ehhez azonban belső átcsoportosítások szükségesek - mondta Kökény Mihály, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 3
13:29
Pártelnöki vagyonnyilatkozatok: a lakásoktól a 15 ezer forintos fizetésig (Metropol)
Gyurcsány fizetése a vállalati részesedése mellett elhanyagolható. Orbán megszabadult autójától, banki tartozását rendesen törleszti, a párttól kevesebb fizetést kap. Dávid Ibolya kétszer is bebiztosította magát, Fodor Gábor havi 15 ezer forintból él, Semjén Zsolt eladta rendjelgyűjteményét.
febr. 3
13:45
Százmilliós adócsalásért felfüggesztett szabadságvesztés (Metropol)
Összesen csaknem százmillió forintnyi adót csaltak el fiktív számlák segítségével azok az építési vállalkozók, akiket kedden jogerősen felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.
febr. 3
13:46
Mi van a pártelnökök zsebében? (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc (MSZP) évek óta egy pápai, kisebb méretű lakás valamint az Altus Zrt. tulajdonosa, vagyoni helyzete egy év alatt gyakorlatilag nem változott, hasonlóképpen Orbán Viktorhoz (Fidesz), aki pártbeli munkájáért viszont tavaly jóval kevesebb pénzt kapott, mint egy évvel korábban. Dávid Ibolya (MDF) egy III. kerületi lakás haszonélvezeti jogával gyarapodott, Semjén Zsolt (KDNP) és Fodor…
febr. 3
14:21
Fidesz: a forint gyengülése a kormányzati politika kudarca (Infostart)
A Fidesz szerint a kormányzati politika kudarcát jelzi, hogy az euró árfolyama átlépte a 300 forintos lélektani határt - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője, a párt keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón.
febr. 3
14:21
Fidesz: "Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ismét méltatlan volt" (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormányzati politika kudarcát jelzi, hogy az euró árfolyama átlépte a 300 forintos lélektani határt - mondta Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője, a párt keddi elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
febr. 3
14:39
Princz Gábor ismét bíróság előtt (Metropol)
Ma kezdődik Princz Gábornak, a Postabank egykori elnök-vezérigazgatójának és társainak harmadfokú büntetőpere a Legfelsőbb Bíróságon. A büntetőperben több tárgyalást is kitűzött a bíróság, döntésre a jövő héten lehet számítani.

Keresés