2009. február 6. péntek

febr. 6
5:15
Egymással ütköztek, közben gyalogost gázoltak a 41-esen (168 Óra Online)
Gyalogost gázoltak halálra egymással ütköző személyautók a 41-es számú főúton csütörtökön késő este - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 6
5:51
Miért hal meg Magyarországon kétszer annyi csecsemő, mint máshol? (Infostart)
A dohányzás és a rossz szociális körülmények miatt van Magyarországon kétszer annyi hirtelen csecsemőhalál, mint a fejlett országokban - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem 1-es Gyermekgyógyászati Klinikájának adjunktusa. Bókay János úgy véli: a szülők is sokat tehetnek gyermekük megmentéséért, ha idejében észreveszik, hogy nem lélegzik.
febr. 6
5:51
Mégis eltávolíthatják a turul-szobrot (Alternatív Energia)
Fordulhat a kocka a jogsértően emelt XII. kerületi turulszobor ügyében. Ezúttal a műalkotás elbontását 2006. májusában kimondó közigazgatási hivatalnak kedvez a helyzet, a fideszes vezetésű helyhatóság pedig a jelek szerint vesztésre áll.
febr. 6
5:53
Előre figyelmeztetnek mindenkit: Bárhol, bármikor lehet sztrájk (Alternatív Energia)
A VDSZSZ elnöke cáfolta azt a lapunkban megjelent információt, miszerint az újabb vasutas sztrájkokról már egyáltalán nem tájékoztatnák előre az utasokat. Pedig tényleg nem fogják. A sztrájk folytatását előző nap csak általánosságban tudatják, így: "holnap nulla órától bárhol, bármikor leállhatnak a vonatok." Azt már nem közlik, hogy az ország mely területén, hány órára lépnek majd sztrájkba a…
febr. 6
5:55
Szijjártó tehát az Audi A4-est egy magáncégtől ingyenes juttatásként kapta (Alternatív Energia)
Lemondásra szólította fel Szijjártó Pétert az MDF, miután a Fidesz szóvivője egy interjúban szabályos korrupciós vallomást tett maga ellen - mondta a Népszavának Karsai Péter. A demokrata fórum elnökségi tagja arra figyelmeztetett, hogy Orbán Viktor elnöki stábvezetője elismerte, autóját 2006 óta egy autóforgalmazó magánvállalat ingyenes juttatásaként használja, amely vállalat a győri…
febr. 6
5:57
A tudatos rossz inkább elfogadható, mint a bizonytalanság (Alternatív Energia)
Kössenek a társadalmi partnerek nemzeti megállapodást a következő 3-4 év társadalmi-gazdasági programjáról - javasolta tegnap a kormányfő. Gyurcsány Ferenc felvetését mind a munkaadók, mind a munkavállalók kedvezően fogadták. A megállapodás alapvető célja, hogy a jelenlegi foglalkozatási szint növelésén keresztül az ország világos utat jelöljön ki az euró bevezetéshez,
febr. 6
6:27
Embercsempészet kakaóban: holland-magyar vállalkozás (168 Óra Online)
Holland sofőrje volt annak a kakaóport szállító kamionnak, amelynek rakterében a Londonhoz közeli célállomáson illegális bevándorlókat fedeztek fel - közölte csütörtökön a brit belügyminisztérium. A korábbi híradások magyar gépkocsivezető őrizetbe vételéről szóltak.
febr. 6
6:45
Figyelem! Változnának az alkalmi munka szabályai (Alternatív Energia)
Június elsejétől az alkalmi foglalkoztatás a magánszemély munkáltatóknál, a közhasznú társaságoknál, valamint a főtevékenységként mezőgazdasággal foglalkozó munkáltatóknál lesz lehetséges - derül ki az alkalmi munkavállalásról készülő előterjesztésből, amelyet a pénteki Napi Gazdaság ismertet.
febr. 6
7:21
Tukacs: Több tízezer munkahelyet menthet meg a válságkezelő program (Infostart)
A kormány válságkezelő programjának fontos elemei a közjogi javaslatokon kívül az adó- és járulékrendszer átrendezése a kevesebb teher irányába - mondta InfoRádió Aréna című műsorában a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos. Tukacs István hozzátette: a kormány pályázati programja mintegy 40-50 ezer munkahely megtartását eredményezheti, és további 40 ezer embert segíthet…
febr. 6
7:21
Kihallgatták Gulyást, Kövért és Demetert (Alternatív Energia)
Tanúként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen Gulyás József SZDSZ-es képviselőt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagját. A politikust az UD Zrt.-vel szemben folytatott titkos adatgyűjtés során keletkezett lehallgatások nyilvánosságra kerülése miatt idézték be - ismerteti a pénteki Magyar Nemzet.
febr. 6
7:57
Tavasszal drágulhatnak a ruhák a válság miatt (Infostart)
Drágulást okozhat a ruhapiacon a válság. Szociális robbanás jöhet, a feszültségek egyre gyakrabban torkollhatnak erőszakba. Megrohamozták a bankokat az év végén, de nem úgy, ahogy attól sokan tartottak. Gazdasági lapszemle.
febr. 6
7:57
Végre egy jó hír a szegényeknek (168 Óra Online)
Polgár András, Ujlaky András és Felcsuti Péter közgazdászok az állammal szövetkezve szegénybankot hoznának létre a mélyszegénységben élők helyzetének javítására - írja a pénteki Népszabadság.
febr. 6
7:57
Horn Gábor: "a válság elsodorhatja a kormányt" (Alternatív Energia)
Horn Gábor (SZDSZ) a Nap-kelte vendége volt, ahol az előrehozott választásról és a válságkezelésről beszélt.
febr. 6
7:59
Még mindig írat propagadacikkeket a kormány (Infostart)
Címek az újságokból: A Malév csak bérelőleget tud fizetni a dolgozóknak. A Gyurcsány-kormányzat továbbra is honorálja a propagandacikkeket. Vallomást tett a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi grafikus. Szemle a reggeli lapokból.
febr. 6
8:15
Orbán Viktor két nappal később értékel (Infostart)
A korábban tervezett időponthoz képest két nappal később, február 20-án tartja szokásos országértékelő beszédét Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A rendezvényre 800 meghívott vendéget várnak a budai Millenáris Parkba.
febr. 6
8:17
Szigorodna az alkalmi munkavállalás (Infostart)
Júniustól szigorodnának az alkalmi munka szabályai az alkalmi munkavállalásról készülő előterjesztés szerint.
febr. 6
8:33
"Az autóson vasszigorral hajtják be a büntetést, de ők megsértik a törvényt" (Infostart)
Már befizette az Intrum Justitia Követeléskezelő Zrt. az Emberibb Parkolásért Mozgalom által hiányolt perköltséget - mondta a cég vezérigazgatója az InfoRádiónak. Úgy vélik, hogy az ügyben csalás történt, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, és szándékos hitelrontásért beperlik az Emberibb Parkolásért Mozgalmat. Ez utóbbi azért kezdeményezett felszámolási eljárást a parkolási díjakat…
febr. 6
8:33
Nem járható út tehát a népboldogítás kádári rendszere (168 Óra Online)
Az elmúlt húsz évben nem sikerült definiálni, hogy milyen államot szeretnénk Magyarországon, állandó a habozás a szolidaritás és az öngondoskodás között - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a Baross Gábor Társaság estjén, ahol az állam XXI. századi szerepét vitatták meg. Navracsics Tibor kifejtette: az állampolgári szolidaritás és az öngondoskodás keverése nem járható út, mert - mint…
febr. 6
9:09
Tölgyessy: Bármikor beszakadhat a jég Gyurcsány alatt (Infostart)
Tölgyessy Péter politikai elemző szerint Gyurcsány Ferenc kormányfő az árvízi hajós szerepében tetszeleg, a válság kezelőjeként viselkedik, a kis pártok pedig a parlamenti kieséstől tartva nem tesznek a helyzet ellen. A Fidesznek egyszer lehetett volna alkalma megbuktatni a Gyurcsány-kabinetet a koalíciós szakítás után, Surányi György korábbi jegybankelnök révén - emelte ki. A politikai elemző…
febr. 6
9:27
Zavaros szivárogtatások, szivárgó zavarodottság (168 Óra Online)
Hogyan lábalunk ki a válságból? Vajon a kormánynak vannak hosszú távú elképzelései? Mit kellene tennie az ellenzéknek? Milyen gazdaságpolitikára, társadalompolitikára lenne szükség? Petschnig Mária Zita közgazdász kommentálta lapunknak a Gyurcsány-kormány legújabb terveit és az ellenzék viselkedését. Egyik sem nyugtatta meg a gazdasági élet szereplőit.
febr. 6
9:27
Jud Süß: Az SZDSZ Strasbourgig is elmegy (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc szerint az ügyészség ahelyett, hogy tisztességes elvi álláspontot képviselne, felmentő magyarázkodásokkal áll elő annak kapcsán, hogy megszüntette a nyomozást a Jud Süß című náci propagandafilm vetítői ellen. A miniszterelnök erről blogjában írt, felidézve, hogy az ügyészség mindezt akkor teszi, amikor Európa-szerte felháborodást váltott ki, hogy XVI. Benedek pápa az elmúlt…
febr. 6
9:29
Nem járna 13. havi nyugdíj? Itt a válasz! (Alternatív Energia)
Nem tárgyalt a kormány arról, hogy csökkentenék a gyes, a gyed időtartamát és a 2010 után nyugdíjba vonulóknak nem járna 13. havi nyugdíj; ne vegyenek rá mérget arra, amit olvastak – cáfolta tegnap a kormányfő a Magyar Nemzetben megjelent állításokat.
febr. 6
9:45
Ez Magyarország! Sosem biztos, hogy kifizetnek (Alternatív Energia)
Ismét demonstráltak a Megyeri híd építésben részt vevő ki nem fizetett alvállalkozók.
febr. 6
10:21
Kiadják a kettős állampolgárságú adócsalót (Infostart)
Kiadják az angol hatóságoknak azt az 59 éves magyar és új-zélandi kettős állampolgárságú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy 250 millió angol fonttal károsította meg az angol kincstárat - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője, Bartha László.
febr. 6
10:23
Gyurcsány Ferenc: nincsen titkos pénzes fiók (Infostart)
Ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz - közölte Gyurcsány Ferenc, miután a közbiztonságról egyeztetett Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal, Draskovics Tibor rendészeti miniszterrel, valamint Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettesével.
febr. 6
10:25
Lezárás a Margit híd közelében (Infostart)
Hétfőtől sávszűkítés várható az Árpád fejedelem útján a Margit híd közelében a főgyűjtőcsatorna építése miatt. A korlátozás várhatóan 16 napig tart majd.
febr. 6
10:39
Gyurcsány: Nincs titkos fiókban pénz (Alternatív Energia)
Ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz - közölte Gyurcsány Ferenc, miután a közbiztonságról egyeztetett Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal, Draskovics Tibor rendészeti miniszterrel, valamint Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével.
febr. 6
10:57
Elfordultunk a politikusoktól (Metropol)
Az elutasítottság már nem csupán tartózkodást, gyanakvást, de a hiteltelenség nagyon komoly szintjét fejezi ki: azt, hogy az emberek egyáltalán nem számítanak rájuk.
febr. 6
11:15
Teljes a Forma-1-es pilóták mezőnye (Infostart)
A francia Sébastien Bourdais lesz az újonc svájci Sébastien Buemi mellett a Forma-1-es Toro Rosso csapat másik pilótája a 2009-es idényben.
febr. 6
11:15
Nyugi, eljön majd ő is (168 Óra Online)
Nincs konkrét időpontja XVI. Benedek pápa esetleges magyarországi látogatásának - közölte Magyarország szentszéki nagykövete pénteken az MTI-vel.
febr. 6
11:15
Megszüntették a Gergényi Péter ellen indított büntetőeljárást (Metropol)
A volt budapesti rendőrfőkapitány ellen egy beosztottja indított eljárást, mert a zászlós kifogásolta, hogy a rendőrfőkapitány még 2006 szeptemberében elrendelte elővezetését egy, a rendőrzászlós ellen folyó eljárásban.
febr. 6
11:15
Gyurcsány is több rendőrt szeretne (Alternatív Energia)
Ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz - közölte Gyurcsány Ferenc, miután a közbiztonságról egyeztetett Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal, Draskovics Tibor rendészeti miniszterrel, valamint Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével.
febr. 6
11:17
Gergényi Péter ellen megszüntették az eljárást (Infostart)
Megszüntette szolgálati vétség miatt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ellen indított pótmagánvádas büntetőeljárást a Fővárosi Ítélőtábla, mert a nyugalmazott rendőrvezérőrnagy szolgálati viszonya már több mint egy éve megszűnt, és emiatt katonai vétség miatt nem büntethető.
febr. 6
11:33
A régi nóta megy a rendőrségnél (168 Óra Online)
Ha több pénzt akarnak adni a rendőröknek, akkor ahhoz máshonnan kell elvenni. Nincs titkos fiókban pénz - közölte Gyurcsány Ferenc, miután a közbiztonságról egyeztetett Bencze József országos rendőrfőkapitánnyal, Draskovics Tibor rendészeti miniszterrel, valamint Kaposvári Bertalannal, a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesével.
febr. 6
12:09
Gyurcsány és társai ingatlanügyeit vizsgálta az ügyészség (Infostart)
Húsz évvel ezelőtt a Legfőbb Ügyészség vizsgálatot folytatott egyes értékes KISZ-ingatlanok tulajdonjogának átruházásával kapcsolatban. A közvélemény nyomására indított vizsgálat megállapította, hogy a Kommunista Ifjúsági Szövetség (amelynek egyik vezetője volt Gyurcsány Ferenc KB-titkárként) nem megfelelő áron jutott az ingatlanok tulajdonjogához. Az épületenként kifizetett 100 (egyszáz) forint…
febr. 6
12:27
Tagadta a vádakat a nemi erőszakkal gyanúsított mohácsi tanár (Infostart)
A Baranya megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője cáfolta, hogy beismerő vallomást tett az a mohácsi tanár, akit szemérem elleni erőszakkal gyanúsítanak. Zsobrák Péter azt is cáfolta, hogy a tanár erőszakos közösülésre vette rá a diákokat, de hogy pontosan mit tett a gyanúsított, arról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem beszélhetett.
febr. 6
12:27
Melyik arc lesz a végső? (Metropol)
Orbán Viktor Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet, azt, hogy mindenkinek azt mondja, amit az hallani akar, mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője. A Fidesz szerint Orbán Viktor tavaly nyár óta többször is elmondta a véleményét a válságról, és szavait visszaigazolták az elmúlt időszak eseményei.
febr. 6
12:45
Pelczné szerint a következő hónapokban még több cég mehet csődbe (Infostart)
A Fidesz szerint a következő hónapokban még több cég mehet csődbe, mert a kormány semmit nem tesz a vállalkozások megsegítésére.
febr. 6
12:45
Fidesz: a kormány egyre rosszabb helyzetbe hozza a vállalkozásokat (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a következő hónapokban még több cég mehet csődbe, mert a kormány semmit nem tesz a vállalkozások megsegítésére - mondta Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.
febr. 6
12:47
Draskovics: Miskolcon visszaszorult a bűnözés (Alternatív Energia)
Miskolcon tizedére csökkent a helyszínelést igénylő bűncselekmények száma az elmúlt napokban - mondta Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter pénteken Budapesten, miután részt vett a főkapitányi értekezleten.
febr. 6
13:03
Orbán összeszedi a bátorságát? (Alternatív Energia)
Orbán Viktor Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet, azt, hogy mindenkinek azt mondja, amit az hallani akar - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 6
13:05
Az MDF visszaállítaná a belügyminisztériumot (Alternatív Energia)
Elkerülhetetlen a belügyminisztérium visszaállítása, mert a felügyelete alá tartozó két nagy terület, a közigazgatás és a rendőrség az ország rendjének biztosítéka - mondta Boross Péter volt belügyminiszter, MDF-es politikus pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
febr. 6
13:07
Megszüntették Gergényi büntetőeljárást! (Alternatív Energia)
Megszüntette a szolgálati vétség miatt Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány ellen indított pótmagánvádas büntetőeljárást pénteken a Fővárosi Ítélőtábla, mert a nyugalmazott rendőrvezérőrnagy szolgálati viszonya már több mint egy éve megszűnt, és emiatt katonai vétség miatt nem büntethető.
febr. 6
13:21
Kiraboltak egy takarékszövetkezeti fiókot Szegeden (Infostart)
Kiraboltak egy takarékszövetkezeti fiókot Szegeden, a Tarján lakótelepen.
febr. 6
13:39
Hogy engem már megint átvertek! (168 Óra Online)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 3 millió forintos bírságot szabott ki a Nap Háza Kft.-re, mivel a hatóság szerint a víztisztító berendezéseket forgalmazó cég 2004 óta valótlanul állította, hogy a vezetékes ivóvíz és az ásványvíz fogyasztása is árt az egészségnek - közölte a GVH pénteken az MTI-vel.
febr. 6
13:39
Fidesz: Szabó inkább az országgal foglalkozzon (Alternatív Energia)
Orbán Viktor Fidesz-elnöknek be kell fejeznie a kettős beszédet, azt, hogy mindenkinek azt mondja, amit az hallani akar - mondta Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz szerint Orbán Viktor tavaly nyár óta többször is elmondta a véleményét a válságról, és szavait visszaigazolták az elmúlt időszak eseményei.
febr. 6
13:57
Bankba ment a pénzért - nade álarcban?! (168 Óra Online)
Kiraboltak egy takarékszövetkezeti fiókot pénteken a déli órákban Szegeden, a Tarján lakótelepen - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 6
13:57
Végső búcsú Tasnádi Pétertől (Alternatív Energia)
Családtagok, barátok, kollégák, valamint tisztelők százai kísérték utolsó útjára Tasnádi Pétert, Pécs polgármesterét, szocialista országgyűlési képviselőt a baranyai megyeszékhelyen pénteken.
febr. 6
14:15
Bajnai: eddig 20 ezren vesztették el állásukat a válság miatt (Infostart)
A kormány számításai szerint Magyarországon eddig mintegy húszezren vesztették el állásukat a pénzügyi-gazdasági válság miatt, és a folyamatnak még nincs vége - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azon a konferencián, amelyet a globális gazdasági válságról tartottak pénteken Budapesten.
febr. 6
14:16
Kiraboltak egy takarékszövetkezetet Szegeden (Metropol)
A 165-170 centiméter magas, zömök testalkatú, szabadidőnadrágot, hosszú szürke felsőt és kötött sapkát viselő férfi a zsákmánnyal együtt gyalogosan távozott.

Keresés