2009. február 9. hétfő

febr. 9
5:15
Veszprémi késelés: elkapták a gyanúsítottat (168 Óra Online)
Az osztrák rendőrök elfogták Raffael Sándort, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját - közölte Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este az MTI-vel.
febr. 9
5:15
Elfogták az egyik, Cozma meggyilkolásával vádolt férfit (Metropol)
Az osztrák rendőrök elfogták Raffael Sándort, a veszprémi gyilkosság egyik gyanúsítottját - közölte Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este. Az osztrák rendőrség a magyar határtól nem messze, az ausztriai A2-es autópályán tartóztatta fel, majd azonosította Raffael Sándort.
febr. 9
5:15
2010 őszéig aligha lehet nagy fordulat (Alternatív Energia)
Egy hét múlva, a parlament tavaszi ülésszakán és az azt követő hetekben már nemcsak a válságkezelés irányai, hanem a konkrét válaszok és lépések is egyértelművé válhatnak. Javaslatokból persze eddig sem volt hiány, kérdés, hogy a szakértők szerint is jó irányba mutató elképzelések mennyire valósíthatók meg. A nagyobb, akár strukturális átalakítások nemcsak az ellenzéken, hanem a társadalmi…
febr. 9
5:17
Kétszázmilliárdos kiadáscsökkentésről döntött a kormány (Alternatív Energia)
Kétszázmilliárd forinttal csökkenti a büdzsé kiadásait a kormány. A tegnapi kormányülésen már döntöttek 60 milliárd zárolásáról. Kétmilliárddal megemelték a rendőrségnek jutó forrásokat.
febr. 9
5:33
A luxuskiadások ellenzőinek élharcosának milliói... (Alternatív Energia)
Kérdőjeleket vet fel a Fidesz-elnöki kabinetvezetőjének tavalyi vagyonnyilatkozata - állítja az MSZP. Varga László országgyűlési képviselő szerint ugyanis Szijjártó Péter képviselői fizetéséből nem tehetett szert a vagyonnyilatkozatában jelzett három ingatlanra és 50 milliós megtakarításra. Ezért magyarázatot vár a politikustól: miből tudott félretenni, illetve ha igaz, hogy családja támogatta,…
febr. 9
5:35
Már élesben kellene működnie az új ellátórendszernek Budapesten (Alternatív Energia)
Február végére készül el a fővárosi egészségügyi ellátórendszer helyzetelemzésével az a konzorcium, amely azután júniusig 250 millió forintért dolgozza ki a Budapest Egészségügyi Modell szakmai-pénzügyi hatástanulmányát, megvalósítási ütemtervét. A ma már nem kórházholdingnak nevezett, s nem egyben, hanem több lépcsőben megvalósítandó – ajánlásként a következő ciklusra is áthúzódó – tervek…
febr. 9
6:27
Veszprémi tragédia - két gyanúsítottat elfogtak - képek (Infostart)
Ausztriában elfogott a rendőrség két gyanúsítottat, akik összefüggésbe hozhatók a vasárnap hajnali verekedéssel, amelyben Marian Cozma, a veszprémi kézilabdacsapat 26 éves román beállósa életét vesztette. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: egy harmadik gyanúsítottat még keresnek.
febr. 9
6:27
Szili Katalinnak döntést kell hoznia (Alternatív Energia)
Szili Katalin szocialista házelnök várhatóan még a héten hoz döntést arról, indul-e a pécsi polgármesteri székért - írja a Magyar Nemzet és a Népszabadság; mindkét lap úgy tudja, az MSZP pécsi küldöttgyűlése február 20-ig határoz a jelölt személyéről.
febr. 9
7:03
A devizahitelek kockázatai és mellékhatásai (Infostart)
A devizahitelesek többsége 150-160 forintos frank és 245-255 forintos euró mellett vette fel kölcsönét, miközben az alpesi deviza árfolyama most 190, az európai közös pénzé pedig 290 forint körüli tartományban mozog.
febr. 9
7:03
Hány rendőrre van szükség? (168 Óra Online)
A kormány döntése értelmében kétmilliárd forint többlettámogatást kap a testület- írja az MTI.
febr. 9
7:21
Olajos: A gázártámogatás a fejlődés gátja (Infostart)
Megszüntetné a lakossági gázártámogatást, és inkább a megújuló energiák használatát ösztönözné az MDF európai parlamenti képviselője. Olajos Péter szerint hamarosan véget ér a "gázkorszak"; és bebizonyosodik a megújuló energiák előnye.
febr. 9
7:39
A Nagykun Nádor Bandérium emléktúrája (Metropol)
A Nagykun Nádor Bandérium kapitánya lovastúrát szervez a kunok betelepülésének 770. évfordulója alkalmából.
febr. 9
7:41
Raffael Sándor szúrta szíven Cozmát (Metropol)
Raffael Sándor volt az, aki szíven szúrta Marian Cozma kézilabdázót - hangzott el hétfőn, a Magyar Televízió (MTV) esti híradójában. Összefoglaló
febr. 9
8:51
Mi, cigány vezetők elítéljük a bűnelkövetőket (168 Óra Online)
A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat (VMCKÖ) osztozik a súlyos bűncselekmény miatt elhunyt Marian Cozma, veszprémi kézilabdázó, román válogatott családjának fájdalmában, gyászában - közölte ifj. Kozák János, a megyei cigány önkormányzat elnöke hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 9
9:09
Kiállítás megtermékenyítő erejű szobrokból (Infostart)
Az Egyesült Államokban olyan szobrokból nyílt kiállítás, amelyek megtermékenyítő erejűek.
febr. 9
9:27
Spórolunk az utazáson a válság hatására (Infostart)
A magyar utazók 62,4 százalékát befolyásolja döntésében a gazdasági válság, amely miatt kevesebbet költenek utazásra 2009-ben - ismertette a Magyar Turizmus Zrt. elnöke a társaság legfrissebb kutatásának eredményét. Niklai Ákos az InfoRádiónak azt mondta: az utazók többsége bizonyos szolgáltatásokon kíván spórolni.
febr. 9
9:27
Csak jobbos füllel hallani a magyarországi zavargásokról (168 Óra Online)
Ha nem a jobb fülemmel hallottam Strauss-Kahn szavait (és nemcsak magyarra ferdítve olvastam), akkor egyrészt az IMF-vezér egyetlenegyszer sem használta a „zavargások” kifejezést, hanem ehelyett társadalmi nyugtalanságról beszélt...
febr. 9
9:45
Havas utak, árokba borult járművek - képriport (Infostart)
Veszprémben, Zircen és környékén 20-30 centiméter hó esett hétfőre virradó éjszaka, reggel Cseszneknél egy kamion, Gyulafirátótnál egy autóbusz, Nemesvámosnál pedig egy sószóró csúszott az árokba.
febr. 9
9:45
Leszakadt a tél - szünetel a közlekedés (168 Óra Online)
A viharos szél és a hóátfúvások miatt fennakadásra kell számítani a vasúti közlekedésben a Budapest-Szombathely és a Győr-Veszprém vonalon; Veszprém és Pétfürdő között sem a vasúti, sem a közúti közlekedés nem biztosított - közölte Both Ferenc, a MÁV sajtóügyeletese hétfőn reggel az MTI-vel.
febr. 9
10:03
Több jármű csúszott az árokba a Bakonyban (Metropol)
Veszprémben, Zircen és környékén 20-30 centiméter hó esett hétfőre virradó éjszaka, reggel Cseszneknél egy kamion, Gyulafirátótnál egy autóbusz, Nemesvámosnál pedig egy sószóró csúszott az árokba.
febr. 9
10:39
Molotov-koktélos támadás Rakamazon (Metropol)
Molotov-koktélt dobtak egy házra Rakamazon, a támadásban senki sem sérült meg.
febr. 9
10:39
Sólyom reggel a válságról tájékozódott (Alternatív Energia)
Sólyom László köztársasági elnök ma hivatalában fogadta Kovács Árpádot - tudatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfői közleménye.
febr. 9
10:57
Veszprémi tragédia - többszörösen büntetett a három gyanúsított (Infostart)
Egyszerű szóváltásból alakult ki vasárnap hajnalban a veszprémi bárban az a konfliktus, amelynek végén életét vesztette Marian Cozma, a város kézilabdacsapatának 26 éves román beállósa. Ahogy a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője az InfoRádióban elmondta, a három gyanúsított - akik közül kettőt már elfogtak - volt már büntetve, a többi között erőszakos cselekmények, garázdaság és…
febr. 9
10:57
Gyurcsány Ferenc megszólal a kézilabdás gyilkosság kapcsán (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc blogján arról ír, hogy egy ilyen brutális gyilkosság után a legkeményebben kell fellépni. Véleménye szerint egy bűncselekmény kapcsán a bűn mértékét kell nézni és nem az elkövető származását. "Nekünk a bűnt egyenlő mércével kell mérni"
febr. 9
10:59
Folytatja a nemzetközi szereplését a férfi kézilabdacsapat? (Alternatív Energia)
Hétfő délben tárgyal a gyászoló MKB Veszprém vezetősége és Sinka László, a magyar szövetség (MKSZ) főtitkára arról, hogy miként tudja folytatni a férfi kézilabdacsapat a hazai és nemzetközi szereplését a vasárnap hajnali tragédia után.
febr. 9
11:16
Négy órán át szünetelt a távfűtés Tatabányán (Alternatív Energia)
Nem volt fűtés hétfőn négy órán át, hajnali 2 és 6 óra között Tatabánya 22.500 távfűtéses lakásában az erőműben történt leállás miatt - tájékoztatta a Komtávhő üzemvezetője az MTI-t.
febr. 9
11:33
Havazás: kamion és autóbusz landolt az árokban (168 Óra Online)
Veszprémben, Zircen és környékén 20-30 centiméter hó esett hétfőre virradó éjszaka...
febr. 9
11:33
Draskovics köszönetet az osztrákoknak (Alternatív Energia)
Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter hétfőn reggel telefonon mondott köszönetet osztrák kollégájának, Maria Fekternek és az osztrák hatóságoknak a veszprémi emberölés gyanúsítottjainak gyors elfogásáért - tudatta a magyar szaktárca közleményben az MTI-vel.
febr. 9
11:35
Cozma maga is romák között nőtt fel! (Alternatív Energia)
Marian Cozma Bukarest legveszélyesebb kerületében, maga is romák között nőtt fel - írta hétfői sportmellékletében az Adevarul, amely a többi román napilaphoz hasonlóan kész tényként említi, hogy a román kézilabda-játékost "cigányok egy csoportja" támadta meg.
febr. 9
11:37
Pert az E.ON ellen! (Alternatív Energia)
Keresetet nyújtott be a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) az E.ON Áramszolgáltató Zrt. ellen, helytállási kötelezettség elmulasztása miatt - közölte a FEOSZ hétfőn az MTI-vel.
febr. 9
11:51
Veszprémi tragédia: "Elképesztő hírek érkeznek Magyarországról" (Infostart)
Vezető hír a horvát írott és elektronikus médiában az MKB Veszprém kézilabdacsapatának három külföldi játékosa ellen a hét végén elkövetett súlyos bűncselekmény. A horvát sajtó vasárnap reggel óta nyomon követi a bűneset fejleményeit, a lapok internetes kiadásukban általában vezető hírben számolnak be a történtekről, hangsúlyosan foglalkoznak azzal, hogy megsebesült Ivan Pesic, a veszprémi csapat,…
febr. 9
11:51
A Fidesz megszüntetné az új standolási rendszert (Alternatív Energia)
Az új standolási rendszer, valamint a szigorúbb készpénzfizetési és házipénztári szabályok visszavonását kezdeményezi a Fidesz - jelentette be Szatmáry Kristóf, az ellenzéki párt szakpolitikusa hétfői sajtótájékoztatóján.
febr. 9
12:10
Újabb javaslatokat kértek a BKV buszbeszerzési tervéről (Metropol)
További alternatívákat kért a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn a BKV Zrt. vezérigazgatójától az ezer új autóbusz beszerzéséről szóló javaslata kapcsán.
febr. 9
12:10
Horvát sajtó a kézilabdásokat ért támadásról (Alternatív Energia)
Vezető hír a horvát írott és elektronikus médiában az MKB Veszprém kézilabdacsapatának három külföldi játékosa ellen a hét végén elkövetett súlyos bűncselekmény.
febr. 9
12:12
Gyurcsány: szinte bármi áron fel kell lépni az erőszak ellen (Metropol)
A leghatározottabban kell fellépni az erőszak ellen, ha kell, több rendőrrel, több eszközzel, nagyobb megbecsüléssel, szinte bármi áron. A kormányfő véleménye szerint a bűnre nem mentség, ha valaki a társadalom egyik, vagy másik szegletéhez, csoportjához tartozik.
febr. 9
12:28
A szerb sajtó magyar huligánokat emleget a kézilabdás gyilkosság kepcsán-veszélyben a vajdasági magyarok? (Alternatív Energia)
Zarko Sesumnak, az MKB Veszprém szerb kézilabdázójának szülei azonnal Magyarországra utaztak, mikor értesültek fiuk sebesüléséről - jelentette hétfőn több szerb újság.
febr. 9
12:46
Nincs fokozott védelem Enyingen? (Alternatív Energia)
A hétvégi kézilabda gyilkosság kapcsán több külföldi sajtóban felröppentek olyan hírek, hogy a sértettek rokonai bosszúra szomjaznak. A fenyegetettség miatt a sajtóhírek szerint Enyingen fokozott rendőri jelenlét van.
febr. 9
12:48
Fidesz: Mondjon le Kiss Péter (Alternatív Energia)
A Fidesz lemondásra szólítja fel Kiss Péter kancelláriaminisztert és Baja Ferenc informatikai kormánybiztost az ügyfélkapu sorozatos és súlyos hibái miatt, és az adatvédelmi biztoshoz fordul az adatvédelmi anomáliák miatt - közölte Nyitrai Zsolt, a párt szakpolitikusa az MTI-vel.
febr. 9
13:03
Gyurcsány egykori minisztere is az előrehozott választás híve (Infostart)
Az első Gyurcsány-kormány egykori minisztere, Bozóki András is támogatná az előrehozott választásokat vagy egy nagykoalíció felállítását. A baloldali értelmiségiek azonban többségükben nem állnak ki emellett, bár határozottan a kormány mellett sem. Miért nem része a magyar szokásjognak az előrehozott választás? És hogyan tehető azzá? A többi mellett erről kérdeztük Csizmadia Ervint, a Méltányosság…
febr. 9
13:03
Megkéselt kézilabdások: a lehető leggyorsabban kiadják a gyanúsítottakat (168 Óra Online)
Grazba szállították a veszprémi kézilabdázók elleni, gyilkossággal végződött késelés két magyar gyanúsítottját, akit a múlt éjszaka vettek őrizetbe az osztrák rendőrök, s ott az igazságügyi szervek járnak el a kiadatásuk ügyében - közölte hétfőn a stájerországi tartományi rendőrkapitányság ügyeletese.
febr. 9
13:05
Veszprémi tragédia: nem tartanak Magyarországra bosszúálló hadak (Infostart)
A szerb külügyminiszter teljes képtelenségnek tartja, hogy paramilitáris egységek jönnének Magyarországra; ennek veszélyéről még nem is hallott. Vuk Jeremic azután beszélt erről - újságírói kérdésre válaszolva - hétfőn Budapesten, hogy találkozott magyar kollégájával.
febr. 9
13:21
Szerb külügyminiszter cáfolja, hogy katonai erők jönnének Magyarországra (Alternatív Energia)
A szerb külügyminiszter teljes képtelenségnek tartja, hogy paramilitáris egységek jönnének Magyarországra; ennek veszélyéről még nem is hallott. Vuk Jeremic azután beszélt erről - újságírói kérdésre válaszolva - hétfőn Budapesten, hogy találkozott magyar kollégájával.
febr. 9
13:23
Veszprémi késelés-megkezdődött a gyanúsítottak kihallgatása! (Alternatív Energia)
Megkéselt kézilabdások - A grazi igazságügyi szervek járnak el az őrizetbe vett gyanúsítottak kiadatásában - FRISSÍTETT (Új: Grazba szállították a veszprémi kézilabdázók elleni, gyilkossággal végződött késelés két magyar gyanúsítottját, akiket a múlt éjszaka vettek őrizetbe az osztrák rendőrök, s ott az igazságügyi szervek járnak el a kiadatásuk ügyében - közölte hétfőn a stájerországi tartományi…
febr. 9
13:39
Bemutatták az új metrószerelvényeket - nézze meg! (Infostart)
Budapesten bemutatták a 2-es metró vonalára gyártott új metrókocsikat, amelyek január végén érkeztek meg a fővárosba. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója az InfoRádiónak elmondtam hogy az új szerelvények kényelmét már az idén élvezhetik az utasok.
febr. 9
13:40
Molotov-koktélt támadás Rakamazon! (Alternatív Energia)
Molotov-koktélt dobtak egy házra Rakamazon; senki sem sérült meg - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.
febr. 9
13:57
Több megyében nincs áram az ítéletidő miatt (Infostart)
Jelenleg 89 településen, 23 ezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás a Bakonyban a viharos szél és a hó miatt - közölte az E.ON energiaszolgáltató hétfőn.
febr. 9
13:57
140 milliárd a vállalkozásoknak! (Alternatív Energia)
Összesen 140 milliárd forintos kedvezményes forgóeszközhitelt kaphatnak a kis- és középvállalkozások a jövőben, egyelőre öt kereskedelmi bank részvételével - jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.
febr. 9
14:16
Az Országgyűlés költségvetési bizottságának összeülését kezdeményezik (Alternatív Energia)
A kormány kezdeményezi, hogy jövő kedden üljön össze az Országgyűlés költségvetési bizottsága; az ülésén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tájékoztatná a testületet a gazdaság dinamizálását szolgáló rövid és hosszú távú intézkedésekről - közölte a kormányszóvivő hétfőn.
febr. 9
14:18
Csökkentik a bankok jogait? (Alternatív Energia)
Egyhangúan támogatta az egyoldalú banki szerződésmódosítások megszüntetését az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága hétfői ülésén.
febr. 9
14:33
Darabokra szedte Samut (168 Óra Online)
Egy 14 éves lány vandál módon megrongálta és szétdúlta a vértesszőlősi előember maradványait. Az elkövető részben elismerte tettét - tájékoztatta a tatabányai kapitányság hivatalvezetője hétfőn az MTI-t.

Keresés