2010. január 12. kedd

jan. 12
4:30
Szívszorító! Drámai halál az M5-ösön (168 Óra Online)
A kecskeméti kórházba szállított feleségéhez akart eljutni az idős kiskunfélegyházi férfi, aki vasárnap délelőtt szenvedett halálos balesetet az M5-ösön, miután húsz kilométeren át haladt a forgalommal szemben.
jan. 12
5:12
Baráti tanácsokért milliókat fizetnek a fideszes önkormányzatok (Alternatív Energia)
Hány fideszes önkormányzattal szerződött Rákay Philip cége - tette fel a kérdést tegnap Nyakó István, az MSZP szóvivője. A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a HírTV műsorvezetőjének tanácsadó cége, a Contact Media Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel…
jan. 12
5:21
"A halál torkából tért vissza" Családja félti a magyar énekesnőt (ATV)
Egyszer már a halál torkából tért vissza.
jan. 12
5:23
Ötször fordultak orvoshoz egy hét alatt, mégis meghalt a fiú (ATV)
Az ügyelettel folytatott telefonbeszélgetés során az édesanya azt választ kapta, hogy alkalmazzon a beteg esetében ülőfürdőt a láz csillapítására, és csak akkor telefonáljon újra, ha Attila nem lenne jobban.
jan. 12
5:30
A nyugdíjasok eláshatják magukat, ha jön a Fidesz? (Alternatív Energia)
Szó szerint közölte Varga Mihály karácsony előtt, telefonon adott interjúját a Figyelő - ezt állítja a Svéd csavar című cikk írója. A Fidesz gazdasági vezetője azonban a lap megjelenését követő napon már cáfolta saját kijelentéseit. Állítja, ő nem beszélt arról, hogy átvennék a svéd modellt, és annak következményével, vagyis a 10-20 százalékkal kevesebb nyugdíjjal, és a 70 éves korhatárral pedig…
jan. 12
5:42
Sokk! Bombát találtak egy miskolci vonaton (168 Óra Online)
II. világháborús robbanószerkezetre bukkantak a takarítók a miskolci Tiszai pályaudvaron, egy korábban beérkezett vonatszerelvény mellékhelyiségében hétfőn – írta a Minap Online.
jan. 12
5:48
Nem érettségiznek emelt szinten a diákok (Alternatív Energia)
Noha majdnem másfél évtizede fontolgatják az emelt szintű érettségi bevezetését, a kétszintű átállás pedig már évekkel ezelőtt megtörtént, a felvételit valójában még mindig nem váltotta fel a magasabb szintű vizsga. Ez valószínűleg addig lesz így, amíg a követelményről döntés joga a felsőoktatási intézmények kezében van, nekik pedig érdekükben áll, hogy minél több hallgatójuk legyen.
jan. 12
5:50
Mit csinál most a rádió örökös hangja? (Alternatív Energia)
A címben szereplő hölgyet rengetegen ismerik. Százszor, ezerszer hallották a rádióban. Évtizedekig ő volt a Hang. Debrenti Piroska (84) élettörténete szinte azonos a rádió történetével. A máig üde hangú bemondónő 1926. januárjában jött a világra, a magyar rádiózás pedig 1925. decemberében indult el. Ezért aztán azt mondja: a rádió a bátyja. Torkában dobogó szívvel 1954-ben olvasta fel az első hírt…
jan. 12
6:18
Sztrájk: A BKV vezetése nem áll elő új javaslattal (Infostart)
Egyelőre nem függeszti fel a határozatlan idejű sztrájkot a BKV 14 szakszervezete - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője. Kocsis István, a közlekedési társaság vezérigazgatója azt javasolja, hogy délután kettőkor folytassák az egyeztetést - a menedzsment azonban új javaslattal nem áll elő. Egyre több busz jár, a metró pedig menetrend szerint közlekedik üzemkezdet óta.
jan. 12
6:24
Az egész világon utálják a Jobbikot (Alternatív Energia)
Felháborodást keltett az Antifasiszták Világszövetségének vasárnap véget ért berlini kongresszusán is az az internetetes honlapon megjelent durva üzenet, amelyen a szervezet magyar alelnökét életveszélyesen fenyegették a Jobbikhoz és a betiltott magyarországi "fekete gárdához" közelálló személyek.
jan. 12
6:36
Stumpf: Nagy attrakció nem várható a kampányban (Infostart)
Az emberek azt várják a tavaszi parlamenti választások után, hogy a kormányzat rendbe hozza a szétzilált közigazgatást - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Századvég Alapítvány elnöke. Stumpf István szerint a pártok egy része azt akarja mutatni, hogy nem költ túl sokat a kampányra, és le akarja rövidíteni azt. Hozzátette: nagy attrakcióra nem lehet számítani.
jan. 12
6:36
Belehalt sérüléseibe az elgázolt édesanya (168 Óra Online)
Elhunyt az a középkorú nő, akit pénteken gázoltak el Tatán. Bár az asszonyt mentőhelikopterrel szállították kórházba, már nem tudtak rajta segíteni – tudta meg a kemma.hu.
jan. 12
6:42
Folytatódik a cigányozó-buzizó polgármester ügye (Alternatív Energia)
Ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést magzatkárosítás és más esetek miatt Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő, Edelény polgármestere még az elmúlt évben, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) az illetékes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészséget jelölte ki a feljelentésben foglaltak kivizsgálásra és az eljárás lefolytatására.
jan. 12
6:51
Helikopterbalesetben lelte halálát a mexikói iparmágnás és családja + videó (ATV)
A tragédia a nagy köd miatt következhetett be.
jan. 12
7:09
A Fidesz bejelentette: mindent akar + videó (ATV)
Az összes egyéni körzetben győzhet a tavaszi választásokon.
jan. 12
7:12
A munkáltatók kérhetnek kártalanítást a BKV-tól a sztrájk miatt (Infostart)
Londonban a közlekedési társaság még akkor is kártalanítja az utasokat, ha nem az összes dolgozója sztrájkol, hanem csak például a metróvezetők. Budapesten viszont nem kérhetnek kártalanítást az utasok a BKV-tól a sztrájk miatt.
jan. 12
7:27
„Ő külföldön is fontos.” Mercedes érkezett a magyar műsorvezetőért Afrikában (ATV)
Havas Henrik a fekete kontinensen nyaralt, de legközelebb Zalakarosra megy.
jan. 12
7:30
Botrányos! A volt igazgató tette közszemlére a tanárnő intim fotóit (168 Óra Online)
Három éve pattant ki a botrány, amikor a Somogy megyei Inke község általános iskolájának egyik számítógépére felkerültek az intézmény tanárnőjének fehérneműs fényképei – adta hírül a sonline.hu.
jan. 12
7:36
Nem fizetnek segélyt, magukra hagyják az embereket (Alternatív Energia)
Ha működne törvényességi felügyelet az önkormányzatok felett, akkor fel lehetne lépni a nyírkátaihoz hasonló törvénytelenségek ellen - így reagált az önkormányzati minisztérium államtitkára arra, hogy a helyi önkormányzat szeptember óta nem vagy csak részben fizeti ki a munka híján segélyre szorult emberek rendelkezésre állási támogatását (rát).
jan. 12
7:45
Ladával, szemben a forgalommal: nincs külön vizsgálat az időseknél + videó (ATV)
Nem tervezi a rendőrség az idősebb sofőrök alaposabb ellenőrzését a hétvégi baleset miatt, amely az M5-ön történt.
jan. 12
7:48
Lendvai Ildikó nem indul egyéni jelöltként a választásokon - lapszemle (Infostart)
Visszalép és nem indul egyéni választókörzetben az MSZP elnöke az áprilisi országgyűlési választásokon - értesült a Népszabadság. A szocialista párt Lendvai Ildikó helyett Szincsák József építészmérnök-operaénekest indítja Budafokon.
jan. 12
7:48
BKV-sztrájk: friss közlekedési információk (168 Óra Online)
A BKV Zrt. tájékoztatása a legfrissebb közlekedési helyzetről.
jan. 12
8:03
A hollywoodi sztároknak sikk lesz Horvátországban nyaralni? (ATV)
Az amerikai lapok szerint Horvátország gyönyörű strandokat, kiváló ételt és szállást kínál.
jan. 12
8:24
BKV-sztrájk: csak a hidak környékén és a belvárosban van dugó (Infostart)
Javult a forgalmi helyzet kedden délelőtt a reggeli helyzethez képest Budapesten, így a bevezető utak felszabadultak, már csak a hidak környékén és a belvárosban zsúfoltak az utak - közölte a Fővinform ügyeletese. Reggel a főváros szinte minden főútján nagy volt a forgalom a sztrájk miatt.
jan. 12
8:30
Gyurcsány vigyorog az MSZP-plakátokon (Alternatív Energia)
Ma kezdik fényképezni az MSZP egyéni képviselőjelöltjeit, a fotók a január 15-én induló jelölti kampányhoz készülnek. A jelöltek hat ismert politikus közül választhatják ki, hogy a róluk készült képeken ki szerepeljen mellettük, ha erre igényt tartanak.
jan. 12
8:32
Tekintse meg Ön is a gárdaper ítéletét! (Alternatív Energia)
Elkészült és - anonimizálva - nyilvánosságra hozták a Magyar Gárda Egyesület perében a Legfelsőbb Bíróságon (LB) hozott ítéletet. Mint ismert: az LB december 15-én helyben hagyta a Fővárosi Ítélőtábla (FÍ) nyáron hozott döntését, s így a gárda feloszlatása mellett döntött.
jan. 12
8:39
61%-os visszaesés a személyautó-eladásban + videó (ATV)
Átlagosan felére esett vissza az autópiac forgalma tavaly az előző évhez képest, de személyautókból 61%-kal adtak el kevesebbet.
jan. 12
8:41
Sztrájk percről percre: óriási dugók, kávézó BKV-sofőrök (ATV)
Sokan elővették az autójukat a sztrájk miatt.
jan. 12
8:42
Ferihegyen 35 ember sztrájkol - késések, járattörlések lehetségesek (Infostart)
Határozatlan idejű sztrájkot kezdett hétfőn este 8 órakor a Ferihegyi repülőtéren a Malévnál működő Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet. Az utazóknak késésekre és járattörlésekre is számítaniuk kell.
jan. 12
8:42
Íme, egy energiatakarékos magyar város! (168 Óra Online)
390 millió forintot költ idén Kaposvár energia-megtakarítást célzó beruházásokra - jelentette be Szita Károly polgármester hétfőn délelőtt. A közvilágítási rendszer részbeni cseréjével, illetve a cukorgyári biogáz felhasználásához szükséges vezeték megépítésével évente 75 millió forintot takaríthat meg a somogyi megyeszékhely – közölte az Önkormányzati Sajtószolgálat.
jan. 12
8:57
Az új horvát elnök eddig nem foglalkozott politikával + videó (ATV)
Az előrejelzéseknél is nagyobb győzelmet aratott Ivo Josipovic, aki a szavazatok több mint 60 százalékát szerezte meg az elnökválasztás második fordulójában. Ellenfele, a függetlenként induló zágrábi polgármester jobboldali támogatással is csak 39 százalékot ért el.
jan. 12
9:18
BKV-sztrájk: Három budapesti iskolában nincs tanítás (Infostart)
Három budapesti iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet a BKV-sztrájk miatt kedden - közölte Hajdú Katalin, a fővárosi önkormányzat oktatási ügyosztályának alosztályvezetője.
jan. 12
9:24
A rászorulókon gúnyolódik a Fidesz (Alternatív Energia)
Gúnyt űzött a rászorulókból Spaller Endre kerületi fideszes poltikus, amikor az önkormányzat hagyományos krumpli- és a hagymaosztását saját aláírásával propagálta - fogalmazott lapunknak Szanyi Tibor Angyalföld egyéni szocialista képviselője.
jan. 12
9:26
A Fidesz mellé állna, ha bevezetné az új nyugdíjrendszert? (Alternatív Energia)
Horn Gábor, Korózs Lajozs és Pusztai Erzsébet válaszolt a Népszava kérdésére. Válaszok lejjebb!
jan. 12
9:33
Döbbenetes részletek az idős bácsi haláláról: feleségéhez ment a kórházba (ATV)
Szomszédai szerint Félegyházán kívül nemigen járt a Ladával, pláne nem autópályán.
jan. 12
9:36
Bedőlt hitelek, gonoszkodó bankok – sokan keresik a nép ügyvédjét (168 Óra Online)
Az elmúlt évben negyedével többen fordultak a nép ügyvédjeihez Baranya megyében, mint 2008-ban – tudta meg a bama.hu.
jan. 12
9:42
Sokat adunk, de semmit sem veszítünk (Metropol)
Vért adni jó érzés, és hatalmas szerencse is: ez derült ki véradókkal és a véradásért felelős szervezetek képviselőivel folytatott beszélgetéseimből. Fontos tudnivalók a véradásról!
jan. 12
9:42
Az MDF hátán surrannának be a Parlamentbe a liberálisok (Alternatív Energia)
Bár tagadják, a háttérben egyeztet az MDF és az SZDSZ arról, hány helyet kaphatnak a demokrata fórum listáin a liberálisok. Dávid Ibolyáék többször kijelentették, senkivel nem lépnek szövetségre és cáfolták azt is, hogy a budapesti listát Fodor Gábor vezetheti. Értesülésünk szerint szövetségről valóban nincs szó, ahogy kapcsolt listáról sem, hiszen ez utóbbi 10 százalékos parlamenti bejutási…
jan. 12
9:51
Bihall Tamás lehet a miskolci polgármester kihívója (ATV)
Káli Sándor a lapnak elmondta, hallott már arról, hogy Bihall lesz az ellenfele, csak nem hivatalos forrásból.
jan. 12
10:12
Szabadság - kiszámolhatja, mennyi jár önnek (Infostart)
Szabadságunk negyedével magunk rendelkezünk. A szabadságok rendjét a munka törvénykönyve szabályozza, de egy-egy munkáltató ettől eltérően is rendelkezhet, ha ezt rögzíti a kollektív-, illetve a munkaszerződés. Hazánkban életkor szerint növekszik a törvényileg meghatározott szabadnapok száma, a pályakezdők az alapszabadságot, azaz a 20 napot vehetik ki egy naptári évre számítva.
jan. 12
10:12
Dráma! Erőss Zsolt kérte, hogy vágják le a lábát (168 Óra Online)
Drámai döntést hozott Erőss Zsolt hegymászó.
jan. 12
10:18
Átadták Farkas kiadatási kérelmét Andorrának (Metropol)
Átadták Farkas Péter kiadatási kérelmét az andorrai hatóságok részére. A kiadatási őrizet időtartama a nemzetközi jog alapján negyven nap lehet.
jan. 12
10:20
Nem okozott komoly fennakadást a kórházaknak a sztrájk (Metropol)
Nem okozott komoly fennakadást a fővárosi kórházaknak a BKV-sztrájk, csak néhány dolgozó nem tudott beérni a munkahelyére - közölte a fővárosi önkormányzat sajtóosztálya kedd délelőtt az MTI-vel.
jan. 12
10:27
Kevesebb termett a gabonafélékből 2009-ben (ATV)
Búzából, kukoricából, burgonyából és repcéből is kevesebb termett Magyarországon 2009-ben, mint egy évvel ezelőtt.
jan. 12
10:45
Demszky: értelmetlen a BKV-sztrájk (ATV)
A főpolgármester felszólította a BKV-dolgozókat arra, hogy vegyék fel a munkát.
jan. 12
11:06
A legendás magyar író dédunokája tartotta az órát (168 Óra Online)
Az egri Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola tanulóinak óráját tette emlékezetessé Keller Péter, aki az író egyenesági leszármazottja.
jan. 12
11:21
Mégse szakítottak? Visszatért fiatal szeretőjéhez a magyar énekesnő (ATV)
Menedzsere megerősítette a baleset hírét és a ludasi látogatást is.
jan. 12
11:24
Elhunyt Herczeg Géza (Infostart)
Életének 82. évén évében elhunyt Herczeg Géza jogász. Herczeg Géza létrejöttétől 1993-ig volt az Alkotmánybíróság tagja.
jan. 12
11:30
KDNP-s nyílt levél Bajnainak a Tubesről (Metropol)
A KDNP Pécs Városi Szervezete nyílt levélben intézett kérdéseket a miniszterelnökhöz a Tubesre tervezett radar ügyében és arra kéri Bajnai Gordont, hogy képviselje határozottabban a környezetvédelmi érdekeket, "járjon el a pécsiek biztonsága, egészsége és az emberi környezet védelmében úgy, hogy a demokratikus jogok ne sérüljenek".
jan. 12
11:39
Záhonynál tart a tiszai árhullám (ATV)
A folyó jóval a készültségi szinthez tartozó vízállás alatt tetőzik.

Keresés