2010. január 13. szerda

jan. 13
4:30
BKV-sztrájk: Mi jár? Mi nem? Íme a lista! (168 Óra Online)
A kedd délutáni sztrájktárgyaláson sem történt előrelépés a BKV menedzsmentje és a sztrájkot aláíró érdekképviseletek között, mindkét fél fenntartotta legutóbbi ajánlatát. Ezért a Társaság vezetősége ismét eredménytelennek nyilvánította az egyeztetést. A munkabeszüntetés folytatódik, a felek szerdán ülnek ismét tárgyalóasztalhoz.
jan. 13
5:12
A háziorvosok azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet (Alternatív Energia)
Egyeztetésre hívta holnapra Székely Tamás a Magyar Orvosi Kamara elnökét, hogy közösen tekintsék át a háziorvosok finanszírozását. Az egészségügyi miniszter szerint az alapellátók bevételét csak annyival csökkentette a kormány, amennyivel kevesebb adót kell fizetniük. A háziorvosok viszont azt állítják, tízezreket vont el tőlük a kabinet.
jan. 13
5:14
A szocialisták a fővárosi egyéni választókerületek legalább felében mandátumot szerezhetnek (Alternatív Energia)
Bár a pártok a nyilvánosság előtt azt hangoztatják, hogy csak január végén, illetve februárban kezdik el a kampányt, az MSZP és a Fidesz is verseng már a szavazatokért. A szocialisták a jövő héten elkezdik bemutatni egyéni képviselőjelöljeiket, január 31-én pedig a Syma Csarnokban hirdeti meg miniszterelnök-jelölti programját Mesterházy Attila. Az MSZP bízik abban, hogy Budapesten több…
jan. 13
5:21
Otthagyta csatornáját a TV2 ex-műsorvezetője! „Nem az én profilom” (ATV)
Úgy váltak el, hogy a jövőben még dolgoznak majd együtt.
jan. 13
5:23
Szigorítanak a sztrájkolók: még kevesebb járat indul + videó (ATV)
Amilyen gyorsan bementek az egyeztetésre, olyan hamar ki is jöttek.
jan. 13
5:24
Gyász: elhunyt Herczegh Géza (168 Óra Online)
Elhunyt Herczegh Géza, az Magyar Tudományos Akadémia rendes rendes tagja - közölte az MTA. 1993-2003 között az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróságának tagja volt, nemzetközileg is kiemelkedő tudományos munkássága igen széleskörű – írta a hvg.hu.
jan. 13
5:30
A gyilkossági ügyek 90 százalékát a rendőrség eredményesen megoldja (Alternatív Energia)
Megrázó évet zárt tavaly a hazai kriminalisztika. Több, korábban példa nélküli és meglehetősen brutálisan végrehajtott gyilkosság színezte feketére Magyarország bűnügyi statisztikáit. A februári Cozma-gyilkosság, a romagyilkosság-sorozat, a pécsi ámokfutás, valamint a gyáli és a salgótarjáni kivégzés mind óriási visszhangot váltott ki a médiá­ban. Zengett a sajtó ezektől a különösen kegyetlen…
jan. 13
5:48
A közlekedés igen, a BKV-sztrájk nem áll le (Alternatív Energia)
Folytatódik ma a kedden kezdődött határozatlan idejű BKV-sztrájk, így kiszámíthatatlan tömegközlekedésre kell számítani Budapesten. A cégvezetés tegnap is tárgyalt a sztrájkoló szakszervezetekkel a kollektív szerződésről és a dolgozói juttatásokról, de nem tudtak megegyezni. Eközben a BKV-botrányok újabb két gyanúsítottját hallgatta ki a rendőrség. A főváros vizsgálóbizottsága pedig ma a cég két…
jan. 13
5:50
Egy nap - a jelek szerint ennyi a szavatossági ideje a legnagyobb ellenzéki párt állításainak (Alternatív Energia)
Mégsem tervez jogi lépéseket a Figyelőben megjelent cikk miatt a Fidesz - legalábbis most ez a párt legújabb álláspontja a nyugdíjrendszer-módosításukat bemutató írással kapcsolatban. A két terv között mindössze egy nap telt el. Ugyannyi, mint a svéd-modell bemutatása, majd annak cáfolata között. Annak ellenére hiányoznak a konkrétumok, hogy tegnap a párt szakpolitikusa nyilatkozott. Iván László…
jan. 13
6:30
A metró, a troli, a HÉV, öt villamos és néhány busz megy (Infostart)
Menetrend szerint elindultak az első járatok a HÉV-, a metró- és a trolibuszvonalakon - közölte a BKV. A közlekedési társaság tájékoztatása szerint a villamosok közül az 1-es, 2-es, 3-as, 6-os, a 41A és a 47-es vonalakon van közlekedés. Az autóbuszbuszok közül a 30-on, 58-on, 95-ön és 170-en indultak el a járatok. Hat óra előtt további néhány buszvoanlon elindult a közlekedés.
jan. 13
6:32
Balázs Péter: Javult Magyarország megítélése (Infostart)
Balázs Péter külügyminiszter szerint az elmúlt hónapokban javult Magyarország nemzetközi megítélése, mert a Bajnai Gordon vezette kormány eddig rendre megvalósította ígéreteit.
jan. 13
6:34
Milyen feladatok várnak a magyar uniós elnökségre? (Infostart)
A magyar uniós elnökség idején a kiemelt témák között lehet a többi között az uniós költségvetés, a szervezet bővítése és a Duna-völgy fejlesztésének stratégiája - mondta Balázs Péter külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.
jan. 13
6:48
Mi jár, mivel lehet közlekedni? (Infostart)
A legfrissebb hírek arról, mi jár, mivel lehet közlekedni szerdán Budapesten, a BKV-sztrájk okozta nehézségek ellenére.
jan. 13
6:50
A jegykiadó rendszer lecserélését tervezi a MÁV (Infostart)
Pénztári és fedélzeti jegykiadó rendszerének lecserélését tervezi a MÁV-Start. A Népszabadság úgy tudja, hogy már készítik az egységes jegykiadó rendszer közbeszerzési dokumentációját. A fejlesztés az idei üzleti tervben szerepel.
jan. 13
7:09
Aggódnak a nyugdíjasok, összeül az idősügyi tanács + videó (ATV)
Több idősügyi szervezet aggódva hallgatta a Fidesznek a svéd nyugdíj-modell javaslatát.
jan. 13
7:12
Őszödi titkok: A labda az NBH térfelén pattog (168 Óra Online)
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) dönthet arról, hogy legalább részben nyilvánosságra hozzák-e a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárgásáról szóló jelentést. Az NBH azonban nemzetbiztonsági okokból olyan információkat is visszatarthat, amelyek egyébként nyilvánosak – írta az Origo.
jan. 13
7:24
BKV-sztrájk: tíz órakor folytatódnak a tárgyalások (Infostart)
Ma is folytatódik a BKV-sztrájk, miután a cég menedzsmentje és a szakszervezetek vezetői tegnap sem tudtak megállapodni a kollektív szerződésről. A felek délelőtt 10 órakor ülnek ismét tárgyalóasztalhoz
jan. 13
7:27
Ex-modellel csalta feleségét a TV2-sztár! Elköltözött gyerekeitől (ATV)
Gyermekei születését élete meghatározó pillanatának nevezte.
jan. 13
7:36
Választás 2010: hivatalosan még nincs kampány, mégis egyre több a rendezvény (Alternatív Energia)
A tavaszi általános országgyűlési választás kampánya hivatalosan akkor kezdődik, amikor Sólyom László köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját, a pártok azonban már most gőzerővel készülnek a választásra, jelentik be indulásukat a választáson és ismertetik a programjukat.
jan. 13
7:38
Gyurcsány cáfol - "Nem támogatom az MDF-et" (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc volt kormányfő határozottan cáfolta szerdán az MTI-nek, hogy bármilyen módon támogatná az MDF-et.
jan. 13
7:40
Szövetségeseket keres az MDF (Alternatív Energia)
Az MDF türelmet kér ahhoz, hogy a következő napok és hetek tárgyalásai alapján kiválassza szövetségeseit Bokros Lajos programjához, és egyben mindenkitől elnézést kér, akit a felesleges találgatások méltatlanul hírbe hoztak, még akkor is, ha ez sosem az MDF szándéka miatt történt így - közölte Dávid Ibolya pártelnök szerdán az MTI-vel.
jan. 13
7:42
Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás - lapszemle (Infostart)
Törvénymódosítás készül a fizetőparkolásról Soron kívül tárgyalják a sukorói pert Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás.
jan. 13
7:44
Normális üzemre készülnek ma Ferihegyen (Infostart)
Normális üzemre készülnek ma Ferihegyen
jan. 13
7:45
Horváth: a BKV mindig teljesítette a dolgozók kérését + videó (ATV)
A budapesti ügyekért felelős kormánybiztos szerint ezért nem volt eddig sztrájk.
jan. 13
7:54
Mikor és miben lehet megegyezés a BKV-nál? (Alternatív Energia)
A Népszava kérdésére Bolla Tibor, Gulyás Attila és Nemes Gábor válaszolt.
jan. 13
8:12
Alig járnak a villamosok (Metropol)
Harminchat - többségében alvállalkozók által üzemeltetett - vonalon indult meg a buszközlekedés szerda reggel 6 óráig, de a villamosok közlekedésében továbbra is jelentős fennakadásokra kell számítani, mindössze öt vonalon járnak a szerelvények. A vonatok minden vonalon járnak. Több buszsávot is használhattak rendőri irányítás mellett az autósok Budapesten.
jan. 13
8:18
25 milliót követel a honvédelmi tárcától az elhunyt tűzszerész apja (Infostart)
Nem vagyoni kártérítésként 25 millió forintot követel a Honvédelmi Minisztériumtól az a 60 éves rokkantnyugdíjas férfi, akinek tűzszerész fia 2008 júniusában hősi halált halt Afganisztánban. A férfi ügyvédje, Kamarás Péter bízik abban, hogy precedens értékű döntés születhet az ügyben.
jan. 13
8:21
7-es erősségű földrengés Haitin: több száz halott (ATV)
A földmozgás közép-európai idő szerint kedden késő este rázta meg a karib-tengeri országot.
jan. 13
8:24
"Meggátolják, hogy azt a gyógyszert írjam fel, ami a legjobb lenne” (168 Óra Online)
Saját költségükön továbbképzésre küld 181 orvost az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mivel a meghatározott értéknél rendszeresen drágábban írtak fel gyógyszereket betegeiknek. A sokat által bírált rendeletről és a Népszabadság által is közölt büntetésről egy szegedi háziorvos azt mondta a szegedma.hu-nak, hogy azt küldené el továbbképzésre, aki ezt kitalálta, mert íróasztal mellől nem…
jan. 13
8:30
Menetrend szerint indulnak a gépek Ferihegyen (Metropol)
A Malév forgalmában szerdán várhatóan nem okoz fennakadást a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) által hétfőn este elindított határozatlan idejű sztrájk, amely továbbra is tart - mondta Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője az MTI-nek szerdán reggel.
jan. 13
8:36
Sajtóhírek szerint a ppo.hu miatt több ezren fordultak a hatóságokhoz (Infostart)
A Gazdasági Versenyhivatal és a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság is vizsgálja a Centillion AG által működtetett ppo.hu online szolgáltatásokat nyújtó honlap ügyét - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a honlapon a többi között mobilegyenleg felöltésre, online lottózásra és sztrádamatrica vásárlásra van lehetőség.
jan. 13
8:54
Ma délelőtt ülésezik a VDSZSZ sztrájkbizottsága (Infostart)
Ma délelőtt ülésezik a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizottsága.
jan. 13
8:57
Vártnál jobb az államháztartási hiány. A Fidesz szerint ez régi trükk + videó (ATV)
Az államháztartás hiánya tavaly 3,6 százalékos volt - jelentette be a hivatalos adatokat a pénzügyminiszter.
jan. 13
9:12
Holnap átlépi az egészségügyi határértéket a nitrogén-oxid koncentráció (Infostart)
A gyenge légmozgás miatt legkésőbb holnap átlépi az egészségügyi határértéket a nitrogén-oxid koncentrációja a fővárosban.
jan. 13
9:14
MÁV-Start: a vonatok minden vonalon járnak (Infostart)
Minden vasúti vonalon menetrend szerint, pontosan járnak a szerelvények - mondta Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 13
9:15
Tengerbe menekültek az ausztrálok: 37 fok volt éjszaka + videó (ATV)
Éjszaka átlagosan 34 Celsius fokot mértek. Melbourne-ben még ennél is melegebb volt. A tudósok arra hívják fel a figyelmet, hogy ötven év óta egyre nő az átlaghőmérséklet a déli kontinensen.
jan. 13
9:16
Új vírus: meghalt egy középkorú nő Szombathelyen (Infostart)
Meghalt egy középkorú nő a szombathelyi Markusovszky Kórházban, akit valószínűleg a H1N1 vírus fertőzött meg - közölte az MTI-vel Schneider Ferenc, a kórház infektológiai osztályának vezető főorvosa
jan. 13
9:17
Ingyen műsort kapnak a munkába álló BKV-sok! Sztrájk percről percre (ATV)
Éles István az ATV tegnap esti műsorában ajánlotta fel, hogy 3 előadást tart térítésmentesen azoknak a BKV-s dolgozóknak, akik nem csatlakoztak a munkabeszüntetéshez.
jan. 13
9:18
Orbán Viktor nem áll meg 100 000-ig (168 Óra Online)
Kampányfelkészítő foglakozást tart a héten a Fidesz az egyéni képviselőjelöltjeinek. A jelölteket és kampányfőnökeiket régiónként egy-egy teljes napot igénylő fejtágítóra hívták be a Polgárok Házába. A kampányban tervbe vették Orbán Viktor facebookos kapcsolati hálójának építését is – tudta meg az Index.
jan. 13
9:36
"Meggátolják, hogy azt a gyógyszert írjam fel, ami a legjobb lenne” (168 Óra Online)
Saját költségükön továbbképzésre küld 181 orvost az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), mivel a meghatározott értéknél rendszeresen drágábban írtak fel gyógyszereket betegeiknek. A sokat által bírált rendeletről és a Népszabadság által is közölt büntetésről egy szegedi háziorvos azt mondta a szegedma.hu-nak, hogy azt küldené el továbbképzésre, aki ezt kitalálta, mert íróasztal mellől nem…
jan. 13
9:38
Hoppon maradtak a bérletes utasok (168 Óra Online)
A BKV-bérletek érvényességi idejének meghosszabbítását kéri a sztrájk miatt egy fogyasztóvédelmi egyesület. Mivel a 30 napra érvényes bérleteket a munkabeszüntetés miatt kevesebb ideig tudják igénybe venni az utazók, nem jutnak hozzá egy olyan szolgáltatáshoz, amelyet előre kifizettek.
jan. 13
9:42
Újabb H1N1-áldozatok (Metropol)
Meghalt egy középkorú nő a szombathelyi Markusovszky Kórházban, akit valószínűleg a H1N1 vírus fertőzött meg. Békéscsabán egy 25 éves fiatalember az áldozat. Egyikük sem volt beoltva.
jan. 13
9:51
A gazdasági miniszter szerint idén emelkedik a munkanélküliség + videó (ATV)
A miniszter szerint 2010 első negyedéve is a válságkezelésről szól még.
jan. 13
10:06
Kezdődik a tárgyalások újabb fordulója (Infostart)
Ezekben a percekben kezdődik az újabb tárgyalási forduló a BKV és a cégnél működő szakszervezetek képviselői között a kollektív szerződésről. Közben tart a sztrájk; a metró- és a HÉV-szerelvények, valamint a trolibuszok menetrend szerint közlekednek, a villamos- és a buszközlekedésben viszont komoly fennakadások vannak.
jan. 13
10:12
Kovács: Oda kellett volna marni! (168 Óra Online)
Bizalmáról ismét biztosította a teljes politikai elit, ám csalóka remény volt, hogy azonnal újabb mandátumot kap. A mai magyar politikában szinte példátlan bizalom övezi Kovács Árpádot, az Állami Számvevőszék leköszönt elnökét. Mandátuma december 9-én járt le. A kérdező BARÁT JÓZSEF.
jan. 13
10:24
A szakszervezet szerint több mint háromszor annyian sztrájkolnak, mint a Malév szerint (Infostart)
A Malév szerint 35-en, a szakszervezet szerint 120-an sztrájkolnak Ferihegyen, de a forgalom menetrend szerint halad. A Malév Ground Handling komoly ajánlattal készül a következő tárgyalási fordulóra.
jan. 13
10:27
Leállította a PETA a Michelle Obama fotókat (ATV)
Azért nem kértek engedélyt a Fehér Háztól, mert úgysem kapták volna meg.
jan. 13
10:30
Őszödi titkok: A labda az NBH térfelén pattog (168 Óra Online)
A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) dönthet arról, hogy legalább részben nyilvánosságra hozzák-e a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök őszödi beszédének kiszivárgásáról szóló jelentést. Az NBH azonban nemzetbiztonsági okokból olyan információkat is visszatarthat, amelyek egyébként nyilvánosak – írta az Origo.
jan. 13
10:45
Anyja vitte a rendőrségre a drogozó pécsi lányt (ATV)
Az ügyben visszaélés kábítószerrel miatt indult eljárás.
jan. 13
10:48
Gyász: elhunyt Herczegh Géza (168 Óra Online)
Elhunyt Herczegh Géza, az Magyar Tudományos Akadémia rendes rendes tagja – közölte az MTA. 1993-2003 között az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróságának tagja volt, nemzetközileg is kiemelkedő tudományos munkássága igen széleskörű – írta a hvg.hu.

Keresés