2010. január 27. szerda

jan. 27
5:06
A parlament lefegyverezte a biztonsági őröket (168 Óra Online)
A tavalyi módosítás értelmében a biztonsági őrök nem viselhetnének fegyvert. Mások kimaradtak a jogszabályból, amely szerint nem kaphatnának lőfegyvert a sportlövők, a vadászok sem. A minisztérium közölte: a jövő hónapban kijavítják a hibát.
jan. 27
5:15
Összetörték az autóját az RTL Klub sztárjának! Többeknek tartozik, kifizetetlen számlák! (ATV)
"Így most jól megszívtam, mert nem tudom bizonyítani, hogy befizettem."
jan. 27
5:17
Figyelmeztetés: 10 ezer forinttal lehet több a fűtésszámla + videó (ATV)
A tél végéig senkinél sem kapcsolja ki a gázt és az áramot a szolgáltató.
jan. 27
5:24
Viharfelhők gyülekeznek az oktatás különböző területein – Kampánytéma lesz idén tavasszal? (Alternatív Energia)
Cáfolta a Magyar Nemzet botrányos középiskolai felvételikről szóló állítását az oktatási tárca és az Oktatási Hivatal. Az általunk megkérdezett pedagógus is azt mondta: egyik feladatsor sem hozhatta igazán nehéz helyzetbe a diákokat. A matematikafeladatok valóban nehezek voltak, de ez minden diákra egységesen vonatkozott. Eközben Tatai-Tóth András szocialista oktatáspolitikus vitatja Pokorni…
jan. 27
5:42
Kenuvilágbajnok lesz a szegedi polgármester kihívója (Alternatív Energia)
Bár a Fidesz arra számít, hogy az összes egyéni körzetet megnyerheti, több településen komoly küzdelem várható a mandátumokért. Sok helyen érdekes párharc várható; Pécsett Szili Katalin volt szocialista házelnök indul Nagy Csabával, a város fideszes alpolgármesterével szemben. Encsen Nyakó István, az MSZP szóvivője Ódor Ferenccel, a borsodi közgyűlés fideszes elnökével csatázik, Botka László…
jan. 27
5:44
Megszállták a rendőrök a közlekedési cég székházát – Zsákszámra vittek el iratokat (Alternatív Energia)
Hűtlen kezelés gyanújával hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség Antal Attilát, a BKV egykori vezérigazgatóját. A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását is. A BRFK gazdaságvédelmi nyomozói tegnap egész nap „megszállva tartották” a közlekedési cég Akácfa utcai székházát, és e házkutatás alkalmával is jelentős mennyiségű iratot foglaltak le.
jan. 27
6:00
A szocialisták szerint a nyugdíjasok kimaradnának a gazdasági növekedés plusz forrásaiból (Alternatív Energia)
Biztosan nem adják vissza a 13. havi nyugdíjat – az MSZP szóvivője, Nyakó István szerint erre vállal garanciát a Fidesz, legalábbis ezt bizonyítja a nyugdíjasoknak írt levelük tartalma. A szocialisták viszont, ha kormányra kerülnek, többek között tovább emelik az idősek körében népszerű méltányossági nyugdíjkasszát.
jan. 27
6:02
Áll a bál több megyei szervezetben – Forrnak az indulatok a fővárosi megállapodás miatt (Alternatív Energia)
Miközben tegnap kis híján megkötötték az együttműködési megállapodást az MDF és az SZDSZ vezetői, a demokrata fórum több budapesti választmányi tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be a párt fővárosi elnöksége ellen. A beadványban részben az szerepel, hogy a fővárosban létrejött együttműködés kapcsán Lévai Zoltán budapesti elnök és a fővárosi elnökség nem a párt érdekeit képviselte. A…
jan. 27
6:15
Az ingatlanadó eltörlése - 50 milliárdot kell pótolni a költségvetésből (Infostart)
A kormány visszaállíthatja a tételes egészségügyi hozzájárulást, de az is lehetséges, hogy zárolja a tartalékokat, vagy megnöveli a jelenleg 3,8 százalékosra tervezett államháztartási hiányt, esetleg új adót vezet be. Az ingatlanadó alkotmányellenesnek minősítésével ugyanis mintegy 50 milliárd forintos bevételtől esik el a költségvetés, amelyet valahonnan pótolni kell.
jan. 27
6:36
Házi őrizet: nyomkövetők továbbra sem lesznek (168 Óra Online)
Hét rendőr felelőssége merült fel a házi őrizetben tartott Magyar Róbert szökése ügyében – közölte a budapesti rendőrfőkapitány. A rendészeti miniszter elmondta: február végéig kidolgozzák és a kormány elé terjesztik a házi őrizet szabályozásának módosítását.
jan. 27
7:03
24 óra alatt 4 öngyilkos merényletet Bagdadban + videó (ATV)
Tovább tart a vérontás Bagdadban.
jan. 27
7:05
Mi köze a BKV-sztrájknak Magyar Róbert szökéséhez? + videó (ATV)
Hét rendőr hibázott, ezért szökhetett meg a házi őrizetből Magyar Róbert, a fekete seregként elhíresült alvilági banda vezetője - ezt a budapesti rendőrfőkapitány jelentette be.
jan. 27
7:09
Ezer önkormányzat kontroll nélkül - lapszemle (Infostart)
Ezer önkormányzat kontroll nélkül. Bebetonozott, előléptetett pártkáderek. Tervezze meg családja költségvetését! Lassan éled a kkv-hitelezés. Címek a reggeli lapokból.
jan. 27
7:11
"Hetente érkeznek új feljelentések a BKV ügyében a vádhatósághoz" (Infostart)
A BKV 110 volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - közölte a fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújában.
jan. 27
7:21
Mindent tagad a magyar sztár! Átverték, amíg külföldön volt! Itthon érte a sokk! (ATV)
Maga tudta meg utoljára, hogy állítólag szakítottak.
jan. 27
7:23
Kétmilliárd dolláros magyar kötvénykibocsátás (ATV)
Az amerikai dollárban jegyzett kötvény tízéves futamidejű, a Citigroup és a Deutsche Bank szervezete meg a kibocsátást.
jan. 27
7:48
Lezsák Sándor: a jövőben nagyobb támogatás kell a magyar értékeknek (Alternatív Energia)
Lezsák Sándor szerint nagyobb figyelmet kell fordítani a helyi értékekre és a Hungarikumokra a jövőben, ezek ugyanis az ország kirakatát alkotják.
jan. 27
8:03
Szabó Vilmos a tengerentúlon (Infostart)
Az Egyesült Államok a választások után is jó viszonyra törekszik Magyarországgal - hangzott el a külügyi államtitkár washingtoni tárgyalásain.
jan. 27
8:05
A holokauszt nemzetközi emléknapja Budapesten (Infostart)
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját, ami egyúttal az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 65. évfordulója.
jan. 27
8:06
Az esztergomi döntés „első hallásra elég vadnak tűnik” (168 Óra Online)
„Vita nélkül döntsük el az összes témát” – javasolta a legutóbbi testületi ülésen Esztergom fideszes polgármestere, mire a jobboldali többségű testület megszavazta az előterjesztést. Ez lényegében az ellenvélemények elhallgattatását jelenti. Meggyes Tamás szerint javaslata nemes célt szolgál: így az ülések nem válnak „az olcsó kampány martalékává”. Az ellenzéki oldal szerint viszont ez a…
jan. 27
8:06
Holttestet találtak a Lurdy Ház parkolójában (Metropol)
Kihülés okozta a halálát annak az embernek, akinek a holttestét kedden késő este fedezték fel Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában.
jan. 27
8:07
Demszky: Közösen állít főpolgármester-jelöltet az MDF és az SZDSZ (Infostart)
A főpolgármester biztosra veszi, hogy az SZDSZ és az MDF közös főpolgármester-jelöltet állít a következő választásokon. A politikus szerint ugyanakkor az kérdéses, hogy az MSZP csatlakozik-e.
jan. 27
8:08
Paradigmaváltásra van szükség a roma kérdésekben (Metropol)
A kisebbségi ombudsman szerint az elmúlt húsz évben egyetlen kormányintézkedés, itthoni vagy uniós program sem hozott jelentős változást a cigányság életében, ezért sürgős paradigmaváltásra van szükség a romákat érintő kérdésekben.
jan. 27
8:15
Tanulni, tanulni, tanulni (ATV)
Ilja Oszipov diplomás bányamérnök, geológus, tanár, újságíró, továbbá egyebek között diplomás ápoló, mágus, reflexológus és természetgyógyász - a 82 éves, 22 oklevéllel rendelkező férfiról a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap ír ma reggel.
jan. 27
8:21
Másfél hét múlva kézbesítik a választási értesítőket (Infostart)
Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt a több mint 8 millió választópolgárnak. A választóknak legkésőbb február 12-ig meg kell kapniuk az értesítést a névjegyzékbe való felvételről, a kopogtatócédulát és az ajánlószelvényt.
jan. 27
8:24
Választás előtt: értesítő és ajánlószelvények (Metropol)
Meddig kell megérkeznie a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítőnek? Ajánlószelvények: mit lehet és mit nem?
jan. 27
8:33
Kína gazdasága letolja Japánét (ATV)
A kínai gazdaság a világgazdasági válság ideje alatt is a várakozásokat meghaladóan nőtt, 2010-ben a világ második legnagyobb gazdaságává válhat.
jan. 27
8:35
A szocialistáknak ártana, ha bedőlne az EMFESZ (ATV)
A kormány egynapos, kedden délben lejárt határidőt adott a hosszú távú gázszállító nélküli és számos perbe keveredett EMFESZ Kft.-nek a cég átvilágítására, hogy megalapozottan kezdeményezhessen megoldást a kft. ügyfeleinek gázellátására - írja a mai Világgazdaság.
jan. 27
8:39
Áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon (Infostart)
Felsővezeték-szakadás miatt áll a vonatforgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.
jan. 27
8:51
Lassan ismét kopogtatnak (ATV)
Ajánlószelvény nélkül nincs területi lista, anélkül pedig nincsen országos sem.
jan. 27
8:53
Holttestet találtak a budapesti plázában! (ATV)
Iratok nem voltak nála.
jan. 27
8:57
A férfiakat is fertőzi a HPV (Infostart)
Kevesen tudják, hogy a nőknél méhnyakrákot okozó HPV-vírus a férfiaknál pénisz- és végbélrákot, illetve fejnyakrákot okozhat - mondta az InfoRádiónak a Méhnyakrák Megelőzési Hét alkalmából megkérdezett nőgyógyász-onkológus.
jan. 27
8:59
Körülbelül húsz sérültje van egy belgiumi házomlásnak (Infostart)
Mintegy húszan megsérültek szerda kora hajnalban a belgiumi Liege-ben házomlás következtében.
jan. 27
9:09
Évente 500-an halnak meg méhnyakrák miatt (ATV)
A méhnyakrák gyakorlatilag százszázalékos biztonsággal megelőzhető a szűrés és az oltás együttes alkalmazásával, a human papillomavírus (HPV) elleni vakcinát a szexuálisan már aktív fiatal nőknél is érdemes alkalmazni - hangzott el az Egészséges Ifjúságért Alapítvány tájékoztatóján.
jan. 27
9:11
Veszélyben az RTL Klub tapasztalatlan sztárja! „Tönkreteszik!” (ATV)
Győző nagyon elégedett Tabáni sikere miatt, de fél, tönkreteszik.
jan. 27
9:15
Holttestet találtak a Lurdy Ház parkolójában (Infostart)
Kihülés okozta a halálát annak az embernek, akinek a holttestét kedden késő este fedezték fel Budapesten, a Lurdy Ház Bevásárló és Irodaközpont parkolójában - közölte a rendőrség.
jan. 27
9:18
"A cigány holokauszt fontos üzenet kell legyen" (168 Óra Online)
Az auschwitz-birkenaui haláltábor felszabadításának 65. évfordulóján, szerdán tartják világszerte az idei Holokauszt Nemzetközi Emléknapot. A washingtoni magyar nagykövetségen két kiállítás is nyílt, Budapesten többek közt a Holokauszt Dokumentációs Emlékközpontban és a Játékszínben tartanak megemlékezést.
jan. 27
9:36
A Volán és a MÁV-Start is meghosszabbítja a bérletek érvényességét (Metropol)
A Volánbusz Zrt. és a MÁV-Start Zrt. elővárosi járataira is kiterjed a háromnapos bérletérvényesség-hosszabbítás.
jan. 27
9:36
A Fidesz feloszlatta siklósi csoportját (Alternatív Energia)
Feloszlatta a Fidesz a párt siklósi csoportját, az erről szóló hivatalos levelet kedden kapták meg a helyi szervezet vezető tisztségviselői.
jan. 27
9:45
68 párttagot rúgtak ki a Fideszből (ATV)
Feloszlatták Baranya 6-os számú választókörzetének legnagyobb Fidesz-csoportját, ezzel 68 személy párttagsága szűnt meg. A háttérben egy fürdőberuházás áll, mondják a kirúgottak.
jan. 27
9:54
"Ma nem öröm cigánynak lenni" (Alternatív Energia)
A kisebbségi ombudsman szerint az elmúlt húsz évben egyetlen kormányintézkedés, itthoni vagy uniós program sem hozott jelentős változást a cigányság életében. Kállai Ernő az MTI-nek adott interjúban úgy vélte, sürgős paradigmaváltásra van szükség a romákat érintő kérdésekben.
jan. 27
10:12
Vezetékszakadás és síntörés miatt késnek a vonatok (Metropol)
Mintegy 20-25 percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Székesfehérvár vonalakon a biztosító berendezés hibája miatt, felsővezeték-szakadás miatt pedig leállt a vasúti forgalom a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon síntörés miatt 20-25 perc késésre kell számítani.
jan. 27
10:12
Megrongálták az MDF-alelnök kampánybuszát (Alternatív Energia)
Megrongálták Vas Istvánnak, az MDF Fejér megyei alelnökének, országgyűlési képviselőjelöltjének a kampánybuszát szerdára virradóra - közölte a párt megyei elnöke szerdán az MTI-vel.
jan. 27
10:27
Késnek a vonatok Budapestről Pécs és Székesfehérvár irányába (Infostart)
Mintegy 20-25 percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Székesfehérvár vonalakon szerda délelőtt a biztosító berendezés hibája miatt - közölte a Mávinform sajtóügyeletese.
jan. 27
10:48
Hova lett a cigányokra szánt pénz? (168 Óra Online)
Európa egyik legtekintélyesebb roma szervezete, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsa azt követeli a magyar hatóságoktól és az uniós intézményektől: adjanak magyarázatot a magyarországi cigányság helyzetének javítására szánt támogatásokkal történt visszaélésekről. A szervezet német és magyar médiumoknak valamint a berlini magyar nagykövetségnek eljuttatott közleményében azt is sürgeti, hogy az…
jan. 27
10:57
Szabadulj meg attól... (ATV)
Körömrágás, ujjszopogatás, evés, dohányzás vagy éppen ivás – az elhagyhatatlan(nak tűnő) szokásoktól sokan szenvednek. A kérdés, hogy miért tesszük, s még inkább, milyen módszerek segítenek rossz szokásaink elhagyásában.
jan. 27
10:59
Családi tragédia: szikla zúzta össze a házat + videó (ATV)
Apa és lánya azonnal meghalt.
jan. 27
11:03
Síntörés miatt késnek a vonatok a Budapest-Miskolc vonalon (Infostart)
Síntörés miatt 20-25 percet késnek a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, a hibát délre állítják helyre - közölte a Mávinform sajtóügyeletese. Időközben megindult a közlekedés Hegyeshalom irányába, ahol korábban felsővezeték-szakadás miatt nem jártak a szerelvények.
jan. 27
11:05
Kevesen kaphatnak célzott tüdőrák-kezelést (Infostart)
Az InfoRádió úgy tudja: szűkülhet a jövőben a tüdőrákosok egyik kezelési módjának lehetősége. Egy változtatás szerint májustól az úgynevezett célzott biológiai terápiát csak 50 beteg kérheti egy éven belül az egészségbiztosítótól egyedi méltányosság útján. Eddig értesüléseink szerint 70-en jelezték az igényüket.
jan. 27
11:16
Orbán nyakkendőt igazít, Bokros karosszékből + videó (ATV)
Új terepen jelennek meg a pártok a kampányban, az internetes közösségi oldalakon.

Keresés