2010. február 13. szombat

febr. 13
1:39
Az idegengyűlöletről és a szélsőjobboldal előretöréséről rendeztek konferenciát Budapesten (Alternatív Energia)
A magyargyűlölet nyomai fellelhetők a szlovákok 10-15 százalékánál, és ennek a rétegnek egyre nagyobb a befolyása - mondta Huncik Péter Szlovákiában élő magyar író, pszichiáter az idegengyűlöletről és a szélsőjobboldal előretöréséről szóló, a Globális Társadalom Alapítvány által rendezett konferencián.
febr. 13
5:09
Jobbik-kormány: „magyarügyi" miniszter? (168 Óra Online)
Árnyékkormány felállításába kezdett a Jobbik. Elsőként a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére általuk szánt Pősze Lajost, a párt szakpolitikai igazgatóját mutatták be a nyilvánosságnak pénteken – tudósított az MTI.
febr. 13
5:15
Életét kockáztatta a magyar sztár! Sokáig tartották az intenzíven (ATV)
Nem ülhetett volna repülőre műtéte után ilyen hamar.
febr. 13
5:51
Másfél éve készült a gyilkosságra: a végrehajtás előtt fogták el + videó (ATV)
Több, mint húsz embert tervezett meggyilkolni.
febr. 13
6:03
100 milliós HÉV-bukta! – Újabb csontváz dőlt ki a BKV szekrényéből (168 Óra Online)
Százmillió forintot fizetett ki a BKV a szentendrei HÉV vonalán - a Batthyány tér és Békásmegyer között - kiépített utastájékoztató rendszerre, amely azonban az alapvető elvárásoknak sem tesz eleget - olvasható a belső ellenőrzés által készített jelentésben, amely pénteken került az MTI birtokába. A BKV a kivitelezést végző C.C. Soft Kft. szerződésével kapcsolatban indított vizsgálatot, amely…
febr. 13
6:27
Cáfolja a Fideszt az Egyenlítő Tv (Alternatív Energia)
Az Egyenlítő Tv által nyilvánosságra hozott hangfelvétel egyébként Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének a Zuschlag-ügyben betöltött szerepéről szólt.
febr. 13
7:03
Hiányos Kassza (Alternatív Energia)
A kórházfinanszírozás problémájára, az egészségügyi intézmények humánerőforrásának, technikai felszereltéségének és feladatszervezésének átgondolására hívták fel a figyelmet kórházigazgatók a Magyar Televízió új műsorában, a Kasszában.
febr. 13
7:05
Hétfőn lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő (Alternatív Energia)
Még három napig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási szemeszterekre, hétfőn éjfélkor ugyanis lejár a határidő.
febr. 13
7:07
Vona Gábor - A szélsőjobb keresztény harcosa (Alternatív Energia)
Orbán Viktor évértékelőjében csak azokat az elemeket tapsolta a hallgatóság, amelyeket a Jobbik programjából emelt át - vélekedett a radikális párt elnöke, Vona Gábor a múlt hét végén.
febr. 13
7:09
Tegnap bővült a rendőrséghez küldött bűncselekmény-gyanús szerződések listája (Alternatív Energia)
Újabb 10 cég összesen 14 szerződése miatt tett tegnap rendőrségi feljelentést a BKV bűncselekmény gyanújával. Ezzel 38-ra bővült azon vállalkozások listája, amellyekkel Kocsis István vezérigazgató elődei kötöttek - a cég jogászai szerint - vitatható kontraktusokat.
febr. 13
7:39
Semjén: prostituáltak egyházi köpenyben (ATV)
Hosszú szünet, kilenc év után ismét téma Magyarországon az egyházalapítás és a kapcsolódó vélt vagy valós visszaélések lehetősége.
febr. 13
7:51
Balhé volt – Szélsőjobbos provokáció a szalagavatón (168 Óra Online)
A fekete dzsekijükön Waffen SS jelvénnyel és a Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel provokálta még január végén az egyetlen honi román középiskola, a gyulai Nicolae Balcescu Gimnázium több mint félezres látogatottságú szalagavatóját három fiatalember. Terepszínű nadrágban és bakancsban érkezett fiúk közül az egyik az est végén verekedésbe keveredett, és ő húzta a rövidebbet. Súlyos sérülésekkel…
febr. 13
8:15
Olaszország kedvence lett a fiatal magyar sztárszínész (ATV)
Jól cseng a magyar színésznők neve külföldön.
febr. 13
8:51
Több mint kilencvenezer ember hóna alá nyúlt már az állam (Alternatív Energia)
Népszerű a krízistámogatás, már csaknem 92 ezren kértek és kaptak átlagosan 40 ezer forintos egyszeri gyorssegélyt az alapból.
febr. 13
9:09
Pálinka és hatalomkoncentráció a Fidesznél (ATV)
Miközben egy esetleges Fidesz-kormány majdnem húsz vállalását ismertette Orbán Viktor egy hét alatt, addig a kormányzati szerkezetről még nem született döntés. A hatalomba készülő ellenzéki párt állítólag négy verzió közül fog választani.
febr. 13
9:12
Még kaphatunk a kemény télből - átmeneti csak az enyhülés (Infostart)
A hétvégén erős szélre, jövő héten pedig enyhülésre lehet számítani - mondta az InfoRádiónak Reisz András. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azonban hozzátette: visszatérhet még a hideg idő.
febr. 13
9:27
Három halott egy Pest megyei balesetben (Metropol)
Hárman meghaltak, amikor egy személyautó megcsúszott és felborult a Pest megyei Bagon szombatra virradó éjszaka. Az autó sofőrje ittas volt, ő csak könnyebb sérüléseket szenvedett.
febr. 13
9:39
„A ti csicska világotok" – Normális a gyilkosságot tervező ELTE-s diák? (168 Óra Online)
A valóság és a fantázia világának határán mozoghat, de beismerő vallomása alapján valószínűleg nem elmebeteg a huszonkét ember megölését tervező budapesti egyetemista - mondta az MTI által megkérdezett pszichológus. Münnich Iván hangsúlyozta: mindig az adott egyéniségtől függ, hogy a fantázia világában megfogalmazott bűncselekmények mikor csapnak át a valódi tettek mezejére. "Egy nagyon furcsa…
febr. 13
9:45
Részben vonta vissza vallomását az ámokfutásra készülő egyetemista (Metropol)
Részben vonta vissza vallomását az a 22 éves egyetemista, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy ámokfutásra készült - mondta el a gyanúsított ügyvédje, Somfainé Vajda Ágnes szombaton az MTI-nek.
febr. 13
9:45
Nem tudtam elvenni Jimmytől a pisztolyt (ATV)
Az énekes felesége szerint aki nem hiszi, hogy nincs köze férje halálához, az járjon utána.
febr. 13
10:03
Piros riasztás a Dunántúlon (Metropol)
Piros riasztás van érvényben a Dunántúl teljes területén az erős szél és a hófúvások miatt szombat reggel óta. A hófúvások helyenként másfél-kétméteres hótorlaszokat emeltek, emiatt utakat zártak le, több száz autó elakadt a hóban, sőt egy vonat is. Hókörkép itt.
febr. 13
10:03
Újabb 14 gyanús szerződés a BKV-nál. Rendőrséghez fordultak + videó (ATV)
Nem készült teljesítési dokumentáció és előnytelenek voltak a feltételek
febr. 13
10:05
Viharos szél bénítja meg az országot, több száz autó akadt el (ATV)
Aki teheti, ne induljon útnak.
febr. 13
10:06
Halálos baleset a 41-es főúton (Infostart)
Egy ember meghalt, és nyolcan megsérültek, amikor hajnalban autóbusz és egy gépkocsi ütközött össze a 41-es főút apagyi szakaszán.
febr. 13
10:39
Busz alá esett egy férfi Hódmezővásárhelyen (Metropol)
Életveszélyesen megsérült az a férfi, aki egy busz alá esett péntek este Hódmezővásárhelyen; a jármű több száz méteren keresztül vonszolta magával a szerencsétlenül járt embert.
febr. 13
10:41
Visszaélnek a Fidesz nevével Tatabányán (Metropol)
A párt tájékoztatása szerint Tatabányán ismeretlen kopogtatócédula-gyűjtők járják a várost, 67 szavazóköréből 15-ből kaptak már ilyen jelzéseket. Mint írták, olyan is előfordult, hogy "Fidesz-logóval ellátott papírt mutatott fel valaki, így csalta ki a választópolgár ajánlószelvényét".
febr. 13
10:42
Ittasan vezetett - három ember meghalt (Infostart)
Három ember meghalt, amikor egy személyautó megcsúszott és felborult a Pest megyei Bagon szombatra virradóra. Az autó sofőrje ittas volt, ő csak könnyebben sérült meg.
febr. 13
10:43
Halálos szén-monoxid-mérgezés Zákányszéken (Metropol)
Vélhetően szén-monoxid-mérgezés következtében halt meg egy 62 éves nő Zákányszéken péntek este.
febr. 13
10:57
USA: továbbra is nagy fennakadásokat okoz a hóesés + videó (ATV)
Több déli államban bezárták az iskolákat.
febr. 13
11:09
Orbáni kétharmad? Sok minden megeshet... (168 Óra Online)
Történelmünk legnagyobb esélyét kockáztatnánk, ha szűkítenénk a demokráciát. Orbánék józan belátásán múlik, hogy képesek-e a Jobbikról leválni. Mert modern jobboldaliság Magyarországon máig nem létezik. Így látja „egy baloldali polgár”, a Medgyessy-kormány kulturális minisztere, akivel a magyar jobboldal szándékairól szóló sorozatunkban beszélgettünk. Az írót BUJÁK ATTILA kérdezte.
febr. 13
11:15
Kopogtatócédulák: vigyázzunk személyes adatainkra! (Alternatív Energia)
Jóri András adatvédelmi biztos szerint a kezelt személyes adatok nagy száma miatt adatvédelmi szempontból kockázatos az ajánlószelvény-gyűjtés rendszere.
febr. 13
11:16
Egyre kevesebben keresik a h1n1 elleni oltóanyagot + videó (ATV)
Nem kívánják külföldön értékesíteni a raktáron lévő mennyiséget.
febr. 13
11:17
Elakadt járművek, kaotikus közlekedés - Ismét lecsapott az országra a havazás (Alternatív Energia)
Piros riasztás van érvényben a Dunántúl teljes területén az erős szél és a hófúvások miatt szombat reggel óta. Több száz jármű akadt el vagy szenvedett balesetet, sok út járhatatlan.
febr. 13
11:33
Hófúvás: Vas, Győr, Fejér és Somogy van a legnagyobb bajban (Alternatív Energia)
Vas, Győr, Fejér és Somogy megyében okozza a legnagyobb gondot a hóátfúvás és az utak jegesedése - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese szombaton.
febr. 13
11:36
Egyre több állást kínálnak a cégek (Infostart)
Élénkül a cégek munkaerő-toborzási kedve; januárban 30 ezer új álláslehetőséget jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, és várhatóan a tavaszi állásbörzéken is több cég képviselteti magát, mint tavaly.
febr. 13
11:38
Az egész Dunántúlon vörös riasztás van érvényben (Infostart)
Fejér megyében több főút is járhatatlan a hóátfúvások miatt; két települést, Iszkaszentgyörgyöt és Zámolyt teljesen elzárt a hó. Az utakon több száz jármű elakadt. Zala megyében szintén komoly gondokat okoz a hófúvás; több útszakaszon nem lehet közlekedni, és számos árokba csúszott autóról kaptak bejelentést a tűzoltók.
febr. 13
11:51
Kötelező a hólánc az 56-oson (Alternatív Energia)
Kötelezővé tette a hólánc használatát az 56-os úton Bátaszéknél a közútkezelő, a korábban lezárt 6-os főút elkerülő szakaszán sem lehet közlekedni - közölte a közútkezelő és a rendőrség.
febr. 13
11:51
Véres offenzíva a tálib ópiumparadicsom ellen (ATV)
Az utóbbi nyolc év legnagyobb hadműveltében több ezer katona nyomul légi és tüzérségi támogatással.
febr. 13
11:53
Értelmes áldozatvállalás nélkül nem léphetünk tovább (Alternatív Energia)
Számomra mindenki populista, aki képes mellébeszélni, félrevezetni az országot, vagy nem bontja ki az igazság minden szeletét csak azért, hogy a választásokon legyen még egy kis haszna ebből - állítja Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint egyedül Bokros Lajos rendelkezik olyan programmal, amely tartós gazdasági és nemzeti felemelkedést garantál.
febr. 13
11:53
Barlangokban húzta meg magát a magyar műsorvezető (ATV)
A kemény munka és szerelmi élete miatt állt remetének.
febr. 13
12:09
Tudós elemzések a megerősödő szélsőjobbról (Alternatív Energia)
A Fideszben semmiféle kiegyezési hajlam nincs, s az az orbáni beállítás, miszerint Magyarországon két szélsőséges párt van: az MSZP és a Jobbik, elfogadhatatlan - fogalmazott az egyik előadó, Bauer Tamás.
febr. 13
12:11
Visszavonta vallomása egy részét az ámokfutójelölt (Alternatív Energia)
Részben vonta vissza vallomását az a 22 éves egyetemista, akit azzal gyanúsít a rendőrség, hogy ámokfutásra készült - mondta el a gyanúsított ügyvédje, Somfainé Vajda Ágnes szombaton.
febr. 13
12:12
Minden idők legnagyobb brit lottónyereménye (Infostart)
Minden idők legnagyobb brit lottófőnyereményét ütötte meg egy még ismeretlen szerencsés, aki 56 millió fonttal (17 milliárd forint) lett gazdagabb a hétvégi húzás után.
febr. 13
12:13
Szerb gyilkost fogtak a határon (Alternatív Energia)
Emberölés miatt körözik a belga hatóságok azt a szerb férfit, akit a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán fogtak el szombat hajnalban a határrendészek - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 13
12:30
Bajban a bérszámfejtők az adóváltozások miatt - lapszemle (Infostart)
Bajban lehetnek a bérszámfejtők, mert az adóváltozásokat nem mindenki értette meg. Több marad a fizetési borítékban - ígérte a kormány az idei adóváltozások ismertetésekor, de a dolgozok sok helyen nincsenek megelégedve a januári kimutatásokkal.
febr. 13
12:39
Vörös a fél ország! Méteres hótorlaszokkal támad a tél (168 Óra Online)
Ma a Dunántúl északi felében síkvidéken 60-80 km/h-s, déli felében 60-65 km/h-s viharos széllökések nagy területen erős hófúvást okoznak, amelyek helyenként méteres hótorlaszokat építhetnek. A szél jelentősebb mérséklődése a késő esti, éjféli óráktól várható, de kisebb hóátfúvás még a vasárnap délelőtti órákban is kialakulhat – írta előrejelzésében az .
febr. 13
13:03
"Örülnék, ha Orbán nem létezne" (Alternatív Energia)
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) frakcióvezetője nagyon örülne annak, ha Orbán Viktor és a Fidesz nem létezne.
febr. 13
13:03
Minden harmadik adós késve fizet a banknak + videó (ATV)
20 ezer milliárd forinttal tartoztak az ügyfelek.
febr. 13
13:15
„Baj van" – Kitüntették Molnár Oszkárt! (168 Óra Online)
Az Alfa Szövetség, azért tüntette ki az t az Emese-érdeméremmel, „mert tisztességes jelzést adott a gyermeküket károsító anyákkal kapcsolatban".
febr. 13
13:21
Egy hét múlva hozzák haza Farkas Pétert (Alternatív Energia)
Az inforadio.hu értesülése szerint február 20-án hozzák Magyarországra Andorrából Farkas Pétert; az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nem erősítette meg a portál információit.

Keresés