2012. január 11. szerda

jan. 11
4:51
"Nem vagyok őrült" Kamerák előtt sokkolt a közismert színész (ATV)
2011-ben a színész sokszor került címlapokra bizarr tetteivel és kijelentéseivel. Most azt állítja, átmeneti elmezavara volt.
jan. 11
5:09
Nem volt hiány a konkrét kritikákból (Alternatív Energia)
"Eddig egyetlen olyan érv sem hangzott el a magyar gazdaságra vonatkozó jogszabályokkal kapcsolatban - így az új jegybanktörvényt illetően sem -, amely miatt a parlamentnek e törvények közül bármelyiket is módosítania kellene" - mondta az MTI-nek vasárnap Orbán Viktor.
jan. 11
5:11
Bajnai: ez egy húsdaráló (Alternatív Energia)
Nem mániája az ország vezetése, és nincs ambíciója, miszerint neki kellene az országos elégedetlenség élére állnia, azaz nem miniszterelnöknek jelentkezett be - fogalmazott az ATV-nek adott interjúban Bajnai Gordon. A volt kormányfő kifejtette, a Fidesz az ország összes tartalékát felélte, és ha nincs radikális kormányzati fordulat, akkor elvesznek a jövő évtizedei.
jan. 11
5:27
Az EU-ban felfüggeszthetik Magyarországot (168 Óra Online)
A dán parlament EU-ügyi bizottságának keddi ülésén Magyarország is szóba került. Egy ellenzéki képviselő azt javasolta, hogy az EU-elnökséget viselő dán kormány támogassa, hogy induljon eljárás Magyarország ellen a lisszaboni szerződés 7. cikkelye alapján. Vagyis Magyarország szavazati jogának felfüggesztését akarják.
jan. 11
5:27
Keresztbe tett Majtényi fiának a kormányfő (Alternatív Energia)
Nem írta alá a miniszterelnök a volt adatvédelmi ombudsman, a kormányt rendszeresen bíráló Majtényi László fiának főiskolai tanári kinevezését - legalábbis erről számolt be tegnap az Index.
jan. 11
5:27
Összesen 38 év fegyház álrendőrködésért (ATV)
Első fokon összesen 38 év fegyházbüntetést szabott ki a Pest környéki törvényszék egy volt rendőrre és 3 társára, akit több rablásban és zsarolásban talált bűnösnek. A négy elítélt szervezetten, rendőri intézkedést színlelve követte el a terhére rótt bűntetteket Budapesten, Miskolcon, Tökölön és Veresegyházán. 16 segítőjük volt, de közülük senki sem kapott letöltendő szabadságvesztést. Az ítélet…
jan. 11
5:29
Egyetlen oldal a koncepció (Alternatív Energia)
Egyelőre nincsenek konkrétumok a járási rendszer kialakításáról szóló tervekben, melyeket tegnap hozott nyilvánosságra a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), egyúttal társadalmi vitára bocsátva a koncepciót.
jan. 11
5:29
"Akár az ördöggel is" szövetkezne az orbáni-rendszer ellen (ATV)
Nem hajlandó választási együttműködésre az LMP az MSZP-vel, ezt mondta Schiffer András a Lehet más a politika frakcióvezetője. Az MSZP nem is ajánlott választási szövetséget, így reagált Tóbiás József, a szocialisták frakcióvezető-helyettese. A január másodikai kormányellenes tüntetésen az LMP, az MSZP és a demokratikus koalíció is részt vett. Azt a Szolidaritás Mozgalom szervezte, amely ellenzéki…
jan. 11
5:31
Hat év börtönt kapott a csaló (Alternatív Energia)
Jogerősen hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Törvényszék tegnap azt a férfit, aki 2009 márciusa és májusa között nem létező alapítványok, intézmények nevében pénzt csalt ki, illetve csalással próbált pénzt szerezni idős művészektől, tudósoktól.
jan. 11
5:33
Fideszes barátok védik az államot (Alternatív Energia)
Az egykori Pénzügyminisztérium több volt vezető tisztségviselőjének tanúmeghallgatásával folytatódott tegnap a Fővárosi Törvényszéken az a gazdasági vonatkozású per, amelyet a Sukoró-ügy egyik mellékszálaként a kapcsolódó kaszinókoncessziós szerződés felbontása kapcsán indított a Nemzetgazdasági Minisztérium.
jan. 11
6:18
Mi lesz a transzplantált betegek gyógyszereivel? (Infostart)
Január 1-jétől az úgynevezett terápiás fix csoportba rakták át a transzplantált betegek szervkilökődést gátló gyógyszereit, így azok áráról negyedévente vaklicit dönt. A Transzplantációs Társaság főtitkára az InfoRádiónak elmondta: beteg közvetlen veszélybe még nem került, de ha a rendelkezésen nem változtatnak, ez nem garantálható.
jan. 11
6:39
Magyarországról is egyeztetett Merkel és az IMF-vezér (ATV)
Berlinben tárgyalt kedden Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Angela Merkel kancellárral és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel folytatott megbeszélésein a dpa német hírügynökség szerint Magyarországról is szót ejtettek.
jan. 11
6:41
A lengyel külügyminiszter föderációvá alakítaná át az EU-t (ATV)
Föderációvá kell átalakítani az Európai Uniót, mert irányíthatatlanná vált, és csak így orvosolható a válság - mondta kedden Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a varsói egyetemen tartott panelbeszélgetés keretében.
jan. 11
6:43
Milyen Romney-stratégia várható Dél-Karolinában? (ATV)
A második helyen Ron Paul, a harmadikon Jon Huntsman volt utahi kormányzó végzett. A negyedik és ötödik helyen végző Newt Gingrich és Rick Santorum esélyei a republikánus elsőségért jelentősen megcsappantak. Következik Dél-Karolina.
jan. 11
6:54
Így csökkenti a költségeket a BKV (Infostart)
Eddig 11 hatékonyságnövelő, költségcsökkentő intézkedést vezetett be a BKV. A társaság 5 milliárd forint megtakarítást remél ettől.
jan. 11
6:57
Mától történelmi csúcson a benzin ára - 24. epizód (ATV)
Emelte bruttó 10-10 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., ezzel mindkét üzemanyag ára új történelmi csúcsot ért el.
jan. 11
6:59
Merkozy: mindenképpen átverik az új pénzügyi adót (ATV)
Lázadnak a németországi liberálisok a tranzakciós adó ellen. Angela Merkel a francia elnökkel tartott hétfői berlini csúcstalálkozóján azt mondta, hogy akkor is bevezetnék az új pénzügyi adót, ha nem jutnak megegyezésre a többi uniós tagállammal. Koalíciós partnerei szerint azonban ezzel Merkel hátrányt okozna Németországnak. A bankokat terhelő tranzakciós adóról Nagy-Britannia hallani sem akar.
jan. 11
7:15
Ez a hír jól mutatja a rendszer kétszínűségét (168 Óra Online)
Egy németországi blog, a pusztaranger.wordpress.com novemberben vizsgálatot kezdeményezett az MTV április elsejei Cohn-Bendit-riportja miatt, amelyben az MTV hamis színben tüntette fel a zöldpárti politikus magyarországi sajtótájékoztatóján történteket. Az NMHH két különböző levélben, két okra hivatkozva utasította el az eset érdemi vizsgálatát.
jan. 11
7:33
Magyarországról is egyeztetett Merkel és az IMF-vezér (ATV)
Berlinben tárgyalt kedden Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, Angela Merkel kancellárral és Wolfgang Schäuble pénzügyminiszterrel.
jan. 11
7:35
37 milliós vagyoni hátrány: hűtlen kezeléssel bővült a Hunvaldék elleni vád (ATV)
Csaknem 37 millió forint további vagyoni hátrányt okozó vádmódosítást jelentett be a Központi Nyomozó Főügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatos büntetőper keddi tárgyalásán.
jan. 11
7:48
Bővült Hunvaldék bűnlajstroma - lapszemle (Infostart)
Bővült Hunvald György, a VII. kerület volt MSZP-s polgármesterének bűnlajstroma - írja a Magyar Nemzet.
jan. 11
7:51
Újabb feddés Brüsszelből: ezúttal az államháztartási hiányt bírálják (ATV)
Magyarország kész megvitatni az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kifogásait az új alaptörvényével szemben, de érveket vár, nem pedig politikai véleményt – hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön külföldi újságíróknak angolul tartott tájékoztatóján irodájában. Közben Fellegi Tamás Amerikában tárgyal - a kormány szerint készen áll minden észrevétel és javaslat…
jan. 11
7:53
312 forint fölött az euró, 257 fölött a frank (ATV)
Gyengült a forint szerdán kora délután részben az Európai Bizottság Magyarországra vonatkozó, részben pedig a Fitch euróövezeti válságrendezésre vonatkozó közleményének hatására.
jan. 11
8:06
Szócska ismét tárgyal a bérekről (Infostart)
Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ül Szócska Miklós államtitkár az egészségügyi érdekképviseletekkel az orvosok és szakdolgozók béremelése miatt.
jan. 11
8:09
Felülvizsgálják a BKV szerződéseit (Metropol)
Az elmúlt évtizedek legnagyobb szabású intézményrendszeri átalakítása és belső megtakarítási programja zajlik a BKV-nál, ennek keretében folyamatosan felülvizsgálják az előző város- és cégvezetés idején kötött szerződéseket.
jan. 11
8:09
Megmozdult a Fidesz: ima és "tömeg" az Operánál (168 Óra Online)
Ókeresztény áldó imádsággal siet főnöke segítségére Németh Szilárd, Csepel fideszes polgármestere. Az Operánál spontán tüntetést tartottak a kormány mellett.
jan. 11
8:09
Diósdi maffiaper - Több a fellebbezés, mint a vádlott (Alternatív Energia)
Több a fellebbezés a diósdi maffiaügyként vagy a Koszi-klán pereként ismertté vált monstre eljárás fellebbviteli szakában, mint a vádlott - tudta meg a tárgyalás előtt egy hónappal a Győri Ítélőtábla sajtóirodáján az MTI.
jan. 11
8:24
"A Malév repül és repülni fog a jövőben is" (Infostart)
A Malév igazgatóságának elnöke szerint nincs veszélyben a cég.
jan. 11
8:27
Ma folytatódnak az egészségügyi dolgozók bérrendezését célzó tárgyalások (Metropol)
Ma folytatódnak az egészségügyi dolgozók bérrendezését célzó egyeztetések az egészségügyi államtitkárságon.
jan. 11
8:27
Iszlamista fegyvereseket öltek amerikai drónok (ATV)
Legalább négy iszlamista fegyveres vesztette életét amerikai dróntámadásban szerdára virradóra Pakisztán északnyugati, törzsek lakta területén - közölték pakisztáni hírszerzési források.
jan. 11
8:29
Összeállt a nyári fesztivál programja (Metropol)
A Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadon júniustól augusztusig közel 100 nyári programot kínálnak.
jan. 11
8:29
Haitin még mindig félmillióan élnek sátorokban, a lakosság fele munkanélküli (ATV)
Két évvel a pusztító erejű földrengés után még mindig több mint félmillió ember él sátortáborokban Haitin. A munkaképes lakosság több mint felének nincs munkája és négymilliónál több embert érint az élelmiszerhiány - közölték a karibi ország hatóságai.
jan. 11
8:31
Bajnai szerint akkora a baj, hogy meg kellett szólalnia (ATV)
A volt miniszterelnök – aki az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége kedd este – rendkívül negatívan értékelte az Orbán-kormány teljesítményét. Többek között azt mondta róla: „a hatalom gyakorlására és a demokrácia kiürítésére volt koncepciója, a gazdaság működtetésére nem volt”.
jan. 11
8:33
A Tesco és a Lidl is beszáll a mobilpiacra (ATV)
A Tesco hipermarketlánc mellett az országszerte csaknem 150 áruházat üzemeltető Lidl is mobilszolgáltatást indít - írja a Népszabadság a szerdai számában a Hwsw.hu hírportálra hivatkozva.
jan. 11
8:35
Egy település, ahol senki nem akart képviselő lenni (ATV)
Öt helyett négy taggal működik a ciklus végéig a Győr-Moson-Sopron megyei Gyóró képviselő-testülete, mert senki nem vállalta el az utolsó hely betöltését – írja szerdai számában a Kisalföld.
jan. 11
8:37
Komoly vereségbe szaladt a Szolnok kosárcsapata Franciaországban (ATV)
A Szolnoki Olaj 21 pontos vereséget szenvedett a francia Elan Chalon vendégeként a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának első fordulójában.
jan. 11
9:00
Szijjártó: Vannak tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek (Infostart)
Vannak még a tavalyi évről áthúzódó kinevezési ügyek - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az Index hírportál írása szerint Orbán Viktor kormányfő nem írta alá Majtényi György történész főiskolai tanári kinevezését.
jan. 11
9:03
Szijjártó: vannak tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek (Alternatív Energia)
Vannak még a tavalyi évről áthúzódó kinevezési ügyek - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az Index hírportál írása szerint Orbán Viktor kormányfő nem írta alá Majtényi György történész főiskolai tanári kinevezését.
jan. 11
9:03
Dakar-rali: Szalayék már a 31. helyen összetettben (ATV)
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az idei legjobb részeredményét érte el a Dakar-ralin, a 17. legjobb időt érte el az Antofagasta és Iquique közötti kilencedik szakaszon Chilében, ezzel összetettben a 31. helyen áll.
jan. 11
9:05
Vérdíjat tűztek ki rá - Hajtóvadászat a közismert orvos ellen? (ATV)
Élete végéig retteghet Conrad Murray. Michael Jackson egykori orvosának fejére a börtönben vérdíjat tűztek ki. De egyesek szerint az igazi hajtóvadászat akkor indul meg, ha kiszabadul és nem őrzik.
jan. 11
9:21
Visszatért a baloldal titkos fegyvere (168 Óra Online)
Bajnai Gordon még nem tudja, milyen szerepet vállalhat az ellenzéki oldalon - A visszatérése mindenképpen átírná a baloldal politikai térképét, annak módja és időzítése azonban meglehetősen behatárolt. A volt miniszterelnök szerint az ország rosszabb helyzetben van, mint 2008-ban volt.
jan. 11
9:21
Tankolni ment a hajó, 60 tonna fegyvert és robbanószert találtak rajta (ATV)
Szíriának szánt lőszerszállítmányt foglaltak le szerdán Cipruson a hatóságok.
jan. 11
9:39
Szijjártó: vannak még tavalyról áthúzódó kinevezési ügyek (ATV)
Vannak még a tavalyi évről áthúzódó kinevezési ügyek - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az Index hírportál írása szerint Orbán Viktor kormányfő nem írta alá Majtényi György történész főiskolai tanári kinevezését.
jan. 11
9:41
Gyurcsány: Orbán maradjon még (ATV)
Bár a volt miniszterelnök utálta leírni ezt, úgy látja, hogy az ellenzék még nem lenne képes kormányozni.
jan. 11
9:54
Mekkora adót emelnek az önkormányzatok? (Infostart)
Tavaly ősszel még arra lehetett számítani, hogy az önkormányzatok saját adókat is bevezethetnek − ez lett volna a települési adó. A parlament azonban leszavazta az ötletet, maradt így az önkormányzatok korábbi jogosítványa, a meglévő adók emelése. Az iparűzési adónál sok emelnivaló már nincs, az önkormányzatok többsége rég elment a falig, s a maximális két százalékot veti ki - derül ki a Napi…
jan. 11
9:57
Őssejt-ügy: vádat emelt az ügyészség (Metropol)
Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt összesen kilenc ember ellen emelt vádat az ügyészség a II.-III. kerületi bíróságon a 2009-ben kirobbant őssejt-ügyben - mondta Ihász Sándor fővárosi főügyész szerdán az m1 Ma Reggel című műsorában.
jan. 11
9:57
Reklámkampánnyal fogják népszerűsíteni a magyar állampapírt (ATV)
Az Államadósság-kezelő központ a lakossági állampapír-vásárlást szeretné ösztönözni, ezért kezd médiakampányba.
jan. 11
9:59
2700 észak-koreai szökött át délre 2011-ben (ATV)
Szöul teljes jogú állampolgárságot ad és anyagilag támogatja a diktatúra elől menekülő északiakat.
jan. 11
10:12
Tállai: A BKV átalakítása elkerülhetetlen (Infostart)
Elkerülhetetlen a BKV átalakítása - mondta a Belügyminisztérium államtitkára. Tállai András az új önkormányzati törvénnyel összefüggésben sajnálatosnak nevezte, hogy a jogszabály társadalmi vitája meghiúsult, de emlékeztetett arra, hogy a főváros önkormányzati vezetőinek többsége végül a korábbi, kétszintű rendszer megtartás mellett tette le a voksát.
jan. 11
10:15
Vádemelés az őssejt-ügyben (Alternatív Energia)
Jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt összesen kilenc ember ellen emelt vádat az ügyészség a II.-III. kerületi bíróságon a 2009-ben kirobbant őssejt-ügyben - mondta Ihász Sándor fővárosi főügyész szerdán az m1 Ma Reggel című műsorában.

Keresés