2012. január 13. péntek

jan. 13
4:51
"Hallgattassák el" Kínos baki, megszakították a koncertet is (ATV)
A telefon gazdája aludt, nagyon nagyot hall, vagy igencsak lassan reagál, mert még ezek után sem némította el készülékét, amely perceken át konokul xilofonozott.
jan. 13
5:06
Sarkvidéki hideggel tör be a tél pénteken (hvg.hu)
Pénteken északnyugat, észak felől markáns hidegfront érkezik, a viharossá fokozódó széllel sarkvidéki eredetű hideg levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe. A kezdeti záporokat heves hózáporok válthatják fel. Jelentős lehűlés kezdődik.
jan. 13
5:27
Aligha mentik meg Orbánt a külhoniak (Alternatív Energia)
Akár a Fidesz "végvárai" is lehettek volna a magyar állampolgárságot nyert határon túli magyarok, de nem lesznek azok. Egyebek között azért, mert a könnyített állampolgársági törvény arrogáns, szomszéd országokat semmibe vevő életbeléptetése visszaüt. Így Magyarországon sok kárt vagy hasznot nem jelent a jogszabály, ám annál több kárt okoz azoknak, akikért állítólag megszületett. A honosítás…
jan. 13
5:27
"Azt akarjuk, hagyjanak minket békén" Bencsik a tüntetésről (ATV)
Magyarország függetlenségének megvédése, a nemzetközi közvélemény meggyőzése arról, hogy itt demokrácia van, a kormány melletti kiállás és az alaptörvény védelme mozgatja azokat a civileket, akik előbb január 14-én az örökmécsesnél, majd 21-én a Hősök teréről indulva egy belvárosi sétával demonstrálnának. Bencsik András szerint pártok nem állnak mögöttük, csak a világhálón szervezkednek. A Fidesz…
jan. 13
5:29
Melléfogott a kommandó (Alternatív Energia)
Vadkenderültetvényt találtak Abonyban - szólt a hír még augusztusban. A rendőrségi nyomozás azonban kiderítette, hogy szó sincs vadkenderről, hanem csak madáreleségről. Erről most küldtek ki hivatalos rendőrségi értesítést az érintettnek.
jan. 13
5:31
Nevelt lányával fajtalankodó férfit ítéltek el Szegeden (Alternatív Energia)
Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla tegnap azt a mindszenti férfit, aki csaknem egy éven át heti rendszerességgel fajtalankodott nevelt lányával.
jan. 13
5:33
Ipsos: 84 százalék szerint rossz az irány (Alternatív Energia)
Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya, és a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország - állapította meg a január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása eredményeként az Ipsos.
jan. 13
5:45
Dupla elnökkel keresne új utat az LMP (Alternatív Energia)
Ha politikai akciókban nem is, pártszervezésben hasonló a demokratikus ellenzéki pártok útja: az MSZP és az LMP egyaránt megújult szervezeti formában futhat neki a tisztújításnak.
jan. 13
6:00
Vona: a demokrácia megvédése most másodlagos (hvg.hu)
A Jobbik elnöke szerint 2012 nem a parlamenti munka éve lesz. Az ellenzéki párt célja, hogy segítse a társadalmi önszerveződést és "olyan társadalmi mozgásokat generáljon, amelyekkel a parlamentnek és a politikának számolnia kell" - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjújában Vona Gábor, aki szerint a demokrácia megvédése jelenleg másodlagos az ország szuverenitásának, gazdaságának és…
jan. 13
6:36
Kósa Lajos: "csak hosszabb távon lehet megítélni" a "gazdasági szabadságharc" hasznát (hvg.hu)
Elképzelhető, hogy amit a költségvetés a különadókkal, a "gazdasági szabadságharccal" nyert, azt elveszítette a gyenge forint, a magas jegybanki alapkamat, az államkötvények megemelkedett hozama miatt. Ezt azonban csak hosszabb távon lehet megítélni, de az országnak mindenképpen le kellett térnie a korábbi kormányok által követett útról - mondta a hvg.hu-nak Kósa Lajos. A Fidesz ügyvezető alelnöke…
jan. 13
6:39
A feltételek már megvannak, de az nem dőlt el, tárgyal-e Fellegivel az IMF (ATV)
A makrogazdasági egyensúly megteremtését szolgáló magyar kormányzati lépések meghozatalát támasztotta a Magyarország rendelkezésére bocsátandó hitelkeretről folytatandó hivatalos tárgyalások feltételéül Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója, aki csütörtökön Washingtonban fogadta Fellegi Tamást, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásokért felelős tárca nélküli…
jan. 13
6:41
Újra áttekinti a kormány az eddig elfogadott törvényeket (ATV)
Több tematikus ülést is tart a következő két hétben a kabinet, a jövő héten várhatóan hétfőn, szerdán és pénteken tanácskozik majd, és tárcánként áttekinti az eddig elfogadott törvényeket - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.
jan. 13
6:43
22,5 év börtön? Vádat emeltek a hercegnő ellen (ATV)
Vádat emeltek Törökországban távollétében Sarah Ferguson yorki hercegnő ellen gyermekek magánéleti jogainak megsértése miatt. Elmarasztaló ítélet esetén akár 22,5 év börtönt kaphat a yorki hercegnő. A bírósági tárgyalás napját nem tűzték ki.
jan. 13
6:45
Madagaszkár mellett a tengerben érhet véget a Phobos-Grunt pályafutása (ATV)
Pontosította a Phobos-Grunt űrszonda darabjainak valószínű becsapódási helyét és időpontját a Roszkoszmosz: az orosz űrkutatási hivatal szerint a szonda darabjai vasárnap vagy hétfőn csapódnak be a tengerbe Afrika keleti partvidéke és Madagaszkár között.
jan. 13
6:57
„Barbár cselekedet” Megrázó videóval (ATV)
Barbár cselekedetnek minősítették az afganisztáni tálibok azt a videót, amelyen amerikai katonák halott felkelők tetemeit gyalázzák meg. A felvételt a YouTube és más videómegosztók tették közzé. A dátum nélküli képeken amerikai tengerészgyalogosok tálib katonák holttestére vizelnek. Megrázó felvételek következnek.
jan. 13
7:15
Barroso: a Bizottság minden hatalmát felhasználja, hogy Magyarország igazodjon (ATV)
Kemény hangon üzent a magyar kormánynak csütörtökön Koppenhágában José Manuel Barroso. Az Európai Bizottság elnöke a dán uniós elnökség évadnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre foglalkozott Magyarországgal.
jan. 13
7:30
Tematikus üléseket tart az elkövetkező két hétben a kormány (Infostart)
Több tematikus ülést is tart a következő két hétben a kabinet, a jövő héten várhatóan hétfőn, szerdán és pénteken tanácskozik majd, és tárcánként áttekinti az eddig elfogadott törvényeket - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.
jan. 13
7:33
Stabilitást garantáló lépéseket vár a kormánytól az IMF (Metropol)
A makrogazdasági egyensúly megteremtését szolgáló magyar kormányzati lépések meghozatala szükséges ahhoz, hogy az IMF elkezdje Magyarországgal a hivatalos tárgyalásokat a leendő hitelkeretről.
jan. 13
7:48
Ez lesz a téma a jövő heti kormányüléseken (hvg.hu)
Az MTI információi szerint a jövő heti kormányüléseken áttekintik egyebek mellett az elmúlt másfél év eredményeit, szóba kerül majd, hogyan áll a Széll Kálmán-terv végrehajtása, valamint - kormányzati források megfogalmazása szerint - "az ország átszervezése utáni konszolidáció" is, továbbá hogy az egyes területeken eddig milyen törvényeket fogadtak el, és azok hogyan valósultak meg.
jan. 13
7:51
Hidegfront váltja az eddigi enyhe telet (Metropol)
A hét végén hazánkba érkező hidegfront törheti meg az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárását. Tavaly december 1-je és 2012. január 11-e között 2,5 Celsius-fok volt az átlaghőmérséklet, miközben a sokévi átlag 0 fok körül alakult, ami igen nagy eltérésnek számít.
jan. 13
7:51
Vona: 2012 nem a parlamenti munka éve lesz (Alternatív Energia)
A Jobbik elnöke szerint 2012 nem a parlamenti munka éve lesz. Az ellenzéki párt célja, hogy segítse a társadalmi önszerveződést és "olyan társadalmi mozgásokat generáljon, amelyekkel a parlamentnek és a politikának számolnia kell" - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjújában Vona Gábor, aki szerint a demokrácia megvédése jelenleg másodlagos az ország szuverenitásának, gazdaságának és…
jan. 13
7:51
308 forint körül az euró, 254 fölött a frank (ATV)
Stabilan, szűk sávban tartotta magát péntekre virradóan a forint a legfontosabb nemzetközi devizákhoz képest a bankközi piacon.
jan. 13
8:24
Orbán Viktor: "sajnálom a magyarokat" (hvg.hu)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor sajnálja a magyarokat, mert "az elmúlt 8-10 év okkal tette őket bizalmatlanná, a hírek össze-vissza csapdosnak, könnyű pánikot kelteni". Megerősítette, hogy nincsenek a…
jan. 13
8:24
Hála az enyhe télnek, kevesebb gáz fogy - lapszemle (Infostart)
A Travel Service kidolgozta az üzleti tervét a Malév átvételére - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben szerint a fűtési szezonban eddig az átlagosnál több mint 10 százalékkal kevesebb földgáz fogyott.
jan. 13
8:27
Rakétakísérletet hajtottak végre Észak-Koreában (ATV)
Észak-Korea kísérleteket hajtott végre a héten rövid hatótávolságú rakétáival, ami feltehetőleg rutinjellegű kipróbálása volt technológiájának - közölte pénteken egy dél-koreai tisztségviselő.
jan. 13
8:29
Orbán megszólalt az uniós aggodalmak kapcsán (ATV)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós jogi érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
8:45
Orbán az MNB-törvényről: vannak olyan EU-s érvek, amelyekkel egyetértünk (Metropol)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
8:45
Az Inter elnöke biztos benne, hogy Tévez a Milanhoz igazol (ATV)
"Már megvette a repülőjegyét" - utalt Moratti arra a sajtóértesülésre miszerint Adriano Galliani, a rivális milánói egyesület alelnöke egy 25+3 millió eurós ajánlattal a zsebében utazik a közeljövőben Manchesterbe.
jan. 13
8:47
Babos Tímea búcsúzott az Australian Openen (ATV)
Babos Tímea három játszmában kikapott pénteken a francia Irena Pavlovictól a selejtező második fordulójában az esztendő első tenisz Grand Slam-tornáján, a Melbourne-ben zajló Australian Openen.
jan. 13
9:03
Az új taxisrendelet szigorítást hozhat a fővárosban (Metropol)
Januárban életbe lépett a fővárosban a taxisrendelet módosítása, mellyel a Budapesti Közlekedési Központ szerint szigorodnak a taxizás feltételei.
jan. 13
9:03
Lemondott a japán kormány, 12 miniszter mégis a helyén maradt (ATV)
Öt minisztert váltott le kormányában pénteken Noda Josihiko miniszterelnök, hogy könnyebben elfogadtassa a parlamentben az általános forgalmi adó emelését, és más, a költségvetési hiány csökkentéséhez szükséges intézkedéseket.
jan. 13
9:05
Mire készül? Zombifilmest fogadott Obama (ATV)
A két sztárt az elnökre várakozó fotósok kapták lencsevégre, és az elnöki hivatal megerősítette látogatásukat. J
jan. 13
9:07
Török Gábor: ha igaz a vád, Schmitt politikai halott (ATV)
A lemondásnak lehet akár haszna is a kormányoldal számára: egyrészt megszabadul a botrány miatt teherré vált politikustól, másrészt pozitív példát mutat, harmadrészt két évvel meghosszabbítja a mostani kétharmad által választott államfő mandátumát.
jan. 13
9:09
Kassai lett 2011 legjobb bírója (ATV)
A Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodó magyar sípmester a 2010-ben első angol Howard Webbet előzte meg nagy fölénnyel a szavazáson.
jan. 13
9:21
Orbán: vannak olyan uniós érvek az MNB-törvény ügyében, amelyekkel egyetértünk (Alternatív Energia)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
9:21
Dakar-rali: Szalayék a 17. helyen értek célba, összetettben a 22.-ek (ATV)
A magyar csapat tájékoztatása szerint különösen nehéz nap volt a csütörtöki, miután Szalayék nem számíthattak versenykamionjukra.
jan. 13
9:23
KSH: 3,5 százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben (ATV)
A termelés a múlt év első tizenegy hónapjában 5,6 százalékkal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában.
jan. 13
9:39
Hadbíróság elé állítanák a WikiLeaks-nek szivárogtató katonát (ATV)
A WikiLeaks hírportál által nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai iratok kiszivárogtatásával vádolt amerikai katona hadbíróság elé állítását javasolta helyi idő szerint csütörtökön a decemberi előzetes kihallgatáson elnöklő tiszt.
jan. 13
9:54
Vádat emeltek egy halálra mart kisfiú ügyében (hvg.hu)
Vádat emelt az ügyészség a noszlopi halálos kutyatámadás ügyében.
jan. 13
9:56
Elkapták az angyalföldi lépcsőházi rablót (hvg.hu)
Elfogták a rendőrök azt a középkorú férfit, aki egy XIII. kerületi lépcsőházban rabolt ki egy idős embert. A támadót egy közeli sörözőben találták meg, játékgépezés közben.
jan. 13
10:12
Magyar transzformer: új járásrendszer több őssel - térképek (hvg.hu)
Kedden tette közzé a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a járások határát megvonó tervezetét. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik. A hvg.hu utánanézett, mindez mennyiben hasonlít a szocializmus időszakának járási beosztására.
jan. 13
10:14
Török Gábor: ilyet egy köztársasági elnök nem élhet túl (hvg.hu)
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl; akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül - írja blogján Török Gábor politikai elemző arról a Schmitt Pál doktori értekezését érintő plágiumgyanúról, amelyet a hvg.hu közölt szerdán. Az elemző szerint a Fidesz számára még hasznos is lehet Schmitt leléptetése.
jan. 13
10:15
Külügyminisztérium: aktív részvétel a kormányközi tárgyalásokon (Alternatív Energia)
Magyarország aktívan részt vesz a gazdasági és monetáris unió megerősítéséről szóló kormányközi megállapodás tervezetének tárgyalásával megbízott, Brüsszelben ülésező ad hoc munkacsoport munkájában - közölte a Külügyminisztérium.
jan. 13
10:30
Lemondatná Schmittet egy jobboldali véleményportál (hvg.hu)
Az elnöki hivatal tekintélyének megmentéséért, de legalábbis megőrizve az esélyt az újjáépítésére, Schmitt Pálnak haladéktalanul le kellene mondania - írja Szerintünk című szerkesztőségi állásfoglalásában a Jobbklikk.hu véleményoldal.
jan. 13
10:32
"Rendkívül súlyos kritika" érkezett Strasbourgból Magyarországnak (hvg.hu)
Csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága történetében először felfüggesztette egy menedékkérő visszaküldését Ausztriából Magyarországra, mert fennállhat a veszélye, hogy ez kínzásnak, embertelen vagy megalázó bánásmódnak tenné ki őt - közölte a Magyar Helsinki Bizottság pénteken.
jan. 13
10:48
Médiahatóság: az RTL Klubnál nem volt zöld kisfiús piktogram (hvg.hu)
Hiányzott a hatos karika az RTL Klub négy gyermekműsoránál, a TV2 esetében viszont megfelelőek voltak a korhatárjelölések – állapították meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) műsorelemzői a tavaly október utolsó hétvégéjét feldolgozó jelentésükben. Az ismétlődő ellenőrzéseknek köszönhetően ugyanakkor csökken a helytelen korhatár-besorolások száma.
jan. 13
11:06
MSZP: Fellegi elismerte az eddigi gazdaságpolitika bukását (hvg.hu)
Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló delegációt vezető Fellegi Tamás Washingtonban elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását.
jan. 13
11:09
MSZP: Fellegi elismerte az eddigi gazdaságpolitika bukását (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló delegációt vezető Fellegi Tamás Washingtonban elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását.
jan. 13
11:09
Vágó: ctrl c, ctrl v köztársasági elnökünk van (ATV)
Ellenzéki pártok szerint tisztáznia kell magát Schmitt Pálnak, ellenkező esetben le kell, hogy mondjon. A Fidesz továbbra sem szólalt meg a köztársasági elnök ügyében. A pártok szerint ez gyanús, elemzők érthetőnek vélik a hallgatást.
jan. 13
11:24
Hogyan jutunk el a kötelezettségi eljárás megindításáig? (Infostart)
A bizottság a jogi elemzés alapján, a jövő héten dönthet a kötelezettségszegési eljárás megindításáról - mondta az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatója. A külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára szerint ez az eljárás nem ritka az unióban. A külügyminiszter eközben azt mondta: a magyar kormány minden vitás kérdést rendezni akar.

Keresés