2012. január 13. péntek

jan. 13
4:51
"Hallgattassák el" Kínos baki, megszakították a koncertet is (ATV)
A telefon gazdája aludt, nagyon nagyot hall, vagy igencsak lassan reagál, mert még ezek után sem némította el készülékét, amely perceken át konokul xilofonozott.
jan. 13
5:09
Vége: időpontot sem kapott Fellegi az IMF-től (168 Óra Online)
Véget ért Fellegi Tamás IMF-el folytatott, csütörtök éjszakába nyúló találkozója. Eredmény nincs.
jan. 13
5:27
Aligha mentik meg Orbánt a külhoniak (Alternatív Energia)
Akár a Fidesz "végvárai" is lehettek volna a magyar állampolgárságot nyert határon túli magyarok, de nem lesznek azok. Egyebek között azért, mert a könnyített állampolgársági törvény arrogáns, szomszéd országokat semmibe vevő életbeléptetése visszaüt. Így Magyarországon sok kárt vagy hasznot nem jelent a jogszabály, ám annál több kárt okoz azoknak, akikért állítólag megszületett. A honosítás…
jan. 13
5:27
"Azt akarjuk, hagyjanak minket békén" Bencsik a tüntetésről (ATV)
Magyarország függetlenségének megvédése, a nemzetközi közvélemény meggyőzése arról, hogy itt demokrácia van, a kormány melletti kiállás és az alaptörvény védelme mozgatja azokat a civileket, akik előbb január 14-én az örökmécsesnél, majd 21-én a Hősök teréről indulva egy belvárosi sétával demonstrálnának. Bencsik András szerint pártok nem állnak mögöttük, csak a világhálón szervezkednek. A Fidesz…
jan. 13
5:29
Melléfogott a kommandó (Alternatív Energia)
Vadkenderültetvényt találtak Abonyban - szólt a hír még augusztusban. A rendőrségi nyomozás azonban kiderítette, hogy szó sincs vadkenderről, hanem csak madáreleségről. Erről most küldtek ki hivatalos rendőrségi értesítést az érintettnek.
jan. 13
5:31
Nevelt lányával fajtalankodó férfit ítéltek el Szegeden (Alternatív Energia)
Jogerősen nyolc és fél év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla tegnap azt a mindszenti férfit, aki csaknem egy éven át heti rendszerességgel fajtalankodott nevelt lányával.
jan. 13
5:33
Ipsos: 84 százalék szerint rossz az irány (Alternatív Energia)
Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya, és a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország - állapította meg a január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása eredményeként az Ipsos.
jan. 13
5:45
Dupla elnökkel keresne új utat az LMP (Alternatív Energia)
Ha politikai akciókban nem is, pártszervezésben hasonló a demokratikus ellenzéki pártok útja: az MSZP és az LMP egyaránt megújult szervezeti formában futhat neki a tisztújításnak.
jan. 13
6:39
A feltételek már megvannak, de az nem dőlt el, tárgyal-e Fellegivel az IMF (ATV)
A makrogazdasági egyensúly megteremtését szolgáló magyar kormányzati lépések meghozatalát támasztotta a Magyarország rendelkezésére bocsátandó hitelkeretről folytatandó hivatalos tárgyalások feltételéül Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutalap vezérigazgatója, aki csütörtökön Washingtonban fogadta Fellegi Tamást, a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel folytatott tárgyalásokért felelős tárca nélküli…
jan. 13
6:41
Újra áttekinti a kormány az eddig elfogadott törvényeket (ATV)
Több tematikus ülést is tart a következő két hétben a kabinet, a jövő héten várhatóan hétfőn, szerdán és pénteken tanácskozik majd, és tárcánként áttekinti az eddig elfogadott törvényeket - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.
jan. 13
6:43
22,5 év börtön? Vádat emeltek a hercegnő ellen (ATV)
Vádat emeltek Törökországban távollétében Sarah Ferguson yorki hercegnő ellen gyermekek magánéleti jogainak megsértése miatt. Elmarasztaló ítélet esetén akár 22,5 év börtönt kaphat a yorki hercegnő. A bírósági tárgyalás napját nem tűzték ki.
jan. 13
6:45
Madagaszkár mellett a tengerben érhet véget a Phobos-Grunt pályafutása (ATV)
Pontosította a Phobos-Grunt űrszonda darabjainak valószínű becsapódási helyét és időpontját a Roszkoszmosz: az orosz űrkutatási hivatal szerint a szonda darabjai vasárnap vagy hétfőn csapódnak be a tengerbe Afrika keleti partvidéke és Madagaszkár között.
jan. 13
6:57
Itt a tél: sok jóra ne számítsunk (168 Óra Online)
Pénteken felhőátvonulásokra számíthatunk több órás napsütéssel.
jan. 13
6:57
„Barbár cselekedet” Megrázó videóval (ATV)
Barbár cselekedetnek minősítették az afganisztáni tálibok azt a videót, amelyen amerikai katonák halott felkelők tetemeit gyalázzák meg. A felvételt a YouTube és más videómegosztók tették közzé. A dátum nélküli képeken amerikai tengerészgyalogosok tálib katonák holttestére vizelnek. Megrázó felvételek következnek.
jan. 13
7:15
Barroso: a Bizottság minden hatalmát felhasználja, hogy Magyarország igazodjon (ATV)
Kemény hangon üzent a magyar kormánynak csütörtökön Koppenhágában José Manuel Barroso. Az Európai Bizottság elnöke a dán uniós elnökség évadnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre foglalkozott Magyarországgal.
jan. 13
7:30
Tematikus üléseket tart az elkövetkező két hétben a kormány (Infostart)
Több tematikus ülést is tart a következő két hétben a kabinet, a jövő héten várhatóan hétfőn, szerdán és pénteken tanácskozik majd, és tárcánként áttekinti az eddig elfogadott törvényeket - tudta meg kormányzati forrásból az MTI.
jan. 13
7:33
Stabilitást garantáló lépéseket vár a kormánytól az IMF (Metropol)
A makrogazdasági egyensúly megteremtését szolgáló magyar kormányzati lépések meghozatala szükséges ahhoz, hogy az IMF elkezdje Magyarországgal a hivatalos tárgyalásokat a leendő hitelkeretről.
jan. 13
7:51
Hidegfront váltja az eddigi enyhe telet (Metropol)
A hét végén hazánkba érkező hidegfront törheti meg az elmúlt hetek szokatlanul enyhe időjárását. Tavaly december 1-je és 2012. január 11-e között 2,5 Celsius-fok volt az átlaghőmérséklet, miközben a sokévi átlag 0 fok körül alakult, ami igen nagy eltérésnek számít.
jan. 13
7:51
Vona: 2012 nem a parlamenti munka éve lesz (Alternatív Energia)
A Jobbik elnöke szerint 2012 nem a parlamenti munka éve lesz. Az ellenzéki párt célja, hogy segítse a társadalmi önszerveződést és "olyan társadalmi mozgásokat generáljon, amelyekkel a parlamentnek és a politikának számolnia kell" - mondta az MTI-nek adott évértékelő interjújában Vona Gábor, aki szerint a demokrácia megvédése jelenleg másodlagos az ország szuverenitásának, gazdaságának és…
jan. 13
7:51
308 forint körül az euró, 254 fölött a frank (ATV)
Stabilan, szűk sávban tartotta magát péntekre virradóan a forint a legfontosabb nemzetközi devizákhoz képest a bankközi piacon.
jan. 13
8:24
Hála az enyhe télnek, kevesebb gáz fogy - lapszemle (Infostart)
A Travel Service kidolgozta az üzleti tervét a Malév átvételére - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben szerint a fűtési szezonban eddig az átlagosnál több mint 10 százalékkal kevesebb földgáz fogyott.
jan. 13
8:27
Rakétakísérletet hajtottak végre Észak-Koreában (ATV)
Észak-Korea kísérleteket hajtott végre a héten rövid hatótávolságú rakétáival, ami feltehetőleg rutinjellegű kipróbálása volt technológiájának - közölte pénteken egy dél-koreai tisztségviselő.
jan. 13
8:29
Orbán megszólalt az uniós aggodalmak kapcsán (ATV)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós jogi érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
8:45
Orbán az MNB-törvényről: vannak olyan EU-s érvek, amelyekkel egyetértünk (Metropol)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
8:45
Az Inter elnöke biztos benne, hogy Tévez a Milanhoz igazol (ATV)
"Már megvette a repülőjegyét" - utalt Moratti arra a sajtóértesülésre miszerint Adriano Galliani, a rivális milánói egyesület alelnöke egy 25+3 millió eurós ajánlattal a zsebében utazik a közeljövőben Manchesterbe.
jan. 13
8:47
Babos Tímea búcsúzott az Australian Openen (ATV)
Babos Tímea három játszmában kikapott pénteken a francia Irena Pavlovictól a selejtező második fordulójában az esztendő első tenisz Grand Slam-tornáján, a Melbourne-ben zajló Australian Openen.
jan. 13
9:03
Az új taxisrendelet szigorítást hozhat a fővárosban (Metropol)
Januárban életbe lépett a fővárosban a taxisrendelet módosítása, mellyel a Budapesti Közlekedési Központ szerint szigorodnak a taxizás feltételei.
jan. 13
9:03
Lemondott a japán kormány, 12 miniszter mégis a helyén maradt (ATV)
Öt minisztert váltott le kormányában pénteken Noda Josihiko miniszterelnök, hogy könnyebben elfogadtassa a parlamentben az általános forgalmi adó emelését, és más, a költségvetési hiány csökkentéséhez szükséges intézkedéseket.
jan. 13
9:05
Mire készül? Zombifilmest fogadott Obama (ATV)
A két sztárt az elnökre várakozó fotósok kapták lencsevégre, és az elnöki hivatal megerősítette látogatásukat. J
jan. 13
9:07
Török Gábor: ha igaz a vád, Schmitt politikai halott (ATV)
A lemondásnak lehet akár haszna is a kormányoldal számára: egyrészt megszabadul a botrány miatt teherré vált politikustól, másrészt pozitív példát mutat, harmadrészt két évvel meghosszabbítja a mostani kétharmad által választott államfő mandátumát.
jan. 13
9:09
Kassai lett 2011 legjobb bírója (ATV)
A Bajnokok Ligája döntőjében bíráskodó magyar sípmester a 2010-ben első angol Howard Webbet előzte meg nagy fölénnyel a szavazáson.
jan. 13
9:21
Orbán: vannak olyan uniós érvek az MNB-törvény ügyében, amelyekkel egyetértünk (Alternatív Energia)
Az új magyar jegybanktörvénnyel kapcsolatban megfogalmazott uniós érvek között vannak olyanok, amelyekkel egyetért a magyar kormány, és nem látja akadályát azok elfogadásának, de vannak köztük olyanok is, amelyekben messze vannak az álláspontok - mondta a miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 13
9:21
Dakar-rali: Szalayék a 17. helyen értek célba, összetettben a 22.-ek (ATV)
A magyar csapat tájékoztatása szerint különösen nehéz nap volt a csütörtöki, miután Szalayék nem számíthattak versenykamionjukra.
jan. 13
9:23
KSH: 3,5 százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben (ATV)
A termelés a múlt év első tizenegy hónapjában 5,6 százalékkal magasabb volt, mint 2010 azonos időszakában.
jan. 13
9:39
Hadbíróság elé állítanák a WikiLeaks-nek szivárogtató katonát (ATV)
A WikiLeaks hírportál által nyilvánosságra hozott amerikai diplomáciai iratok kiszivárogtatásával vádolt amerikai katona hadbíróság elé állítását javasolta helyi idő szerint csütörtökön a decemberi előzetes kihallgatáson elnöklő tiszt.
jan. 13
10:15
Külügyminisztérium: aktív részvétel a kormányközi tárgyalásokon (Alternatív Energia)
Magyarország aktívan részt vesz a gazdasági és monetáris unió megerősítéséről szóló kormányközi megállapodás tervezetének tárgyalásával megbízott, Brüsszelben ülésező ad hoc munkacsoport munkájában - közölte a Külügyminisztérium.
jan. 13
11:09
MSZP: Fellegi elismerte az eddigi gazdaságpolitika bukását (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló delegációt vezető Fellegi Tamás Washingtonban elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását.
jan. 13
11:09
Vágó: ctrl c, ctrl v köztársasági elnökünk van (ATV)
Ellenzéki pártok szerint tisztáznia kell magát Schmitt Pálnak, ellenkező esetben le kell, hogy mondjon. A Fidesz továbbra sem szólalt meg a köztársasági elnök ügyében. A pártok szerint ez gyanús, elemzők érthetőnek vélik a hallgatást.
jan. 13
11:24
Hogyan jutunk el a kötelezettségi eljárás megindításáig? (Infostart)
A bizottság a jogi elemzés alapján, a jövő héten dönthet a kötelezettségszegési eljárás megindításáról - mondta az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatója. A külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára szerint ez az eljárás nem ritka az unióban. A külügyminiszter eközben azt mondta: a magyar kormány minden vitás kérdést rendezni akar.
jan. 13
11:27
Rosszul alkalmazta a korhatárjelöléseket az RTL Klub (Metropol)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság eljárást indít az RTL Klubbal szemben, mivel a csatorna négy gyermekműsoránál is hiányzott a hatos karika.
jan. 13
11:27
2,7 százalékkal csökkent tavaly az üzemanyag-fogyasztás (ATV)
Az elmúlt évben összesen 2,88 milliárd liter üzemanyag fogyott, míg egy évvel korábban 2,96 milliárd liternyi. A benziné 5,7 százalékkal, a gázolajáé pedig 0,1 százalékkal mérséklődött.
jan. 13
11:45
Járai: Gyökeres gazdaságpolitikai fordulat kell személycserékkel (ATV)
A Költségvetési Tanács napokban lemondott elnöke szerint lesz megállapodás az IMF-fel, de jobban tennénk, ha nem várnánk meg a feltételeket, hanem magunktól meglépnénk az elkerülhetetlen változásokat.
jan. 13
12:03
Kormányellenes tüntetés volt Kaposváron (168 Óra Online)
Civilek és pártok tüntettek csütörtök este Kaposváron a kormány politikája ellen. A Magyar Szolidaritás Mozgalom somogyi szervezetének felhívására körülbelül háromszázan jelentek meg a város főterén az MTI tudósítása szerint.
jan. 13
12:03
IMF-megállapodás: Martonyi ellentmondott Orbánnak (ATV)
A külügyminiszter egyetértett a riporterrel abban, hogy a vitatott kérdések közül jelentőségében kiemelkedik a jegybanki függetlenség ügye, hiszen az országnak pénzre van szüksége az EU-tól és a Nemzetközi Valutaalaptól.
jan. 13
12:05
Székely János: szükség esetén felhasználják a jegybank tartalékait (168 Óra Online)
Hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének – Székely János esztergom–budapesti segédpüspök szerint ez az oka a magyar kormányt ért külföldi bírálatoknak. Véleménye szerint szükség esetén felhasználják adósságfinanszírozásra a jegybank valutatartalékát.
jan. 13
12:18
Hideg széllel és havazással tér vissza a tél (Infostart)
A következő napokban erős szélre és hidegre kell számítani. Az előrejelzések szerint 10-15 fokos lehűlés lesz. A jövő héten azonban keddtől akár már 10 centis hó is eshet - mondta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 13
12:21
Hideg szél és fagy várható (Alternatív Energia)
Egyelőre véget ér az enyhe, tavaszias idő, hideg széllel és havazással télire fordul az időjárás - közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
jan. 13
12:21
Videó: Világhíradó délben (ATV)
Mi történt a világban? Aktualitások, és ami az események mögött van: háttér információk és új témák - a világ minden tájáról.
jan. 13
12:39
Jobbik: az USA lábbal tiporja az emberi jogokat (Metropol)
A Jobbik felszólítja az Amerikai Egyesült Államok kormányát, hogy vessen véget a nemzetközi jogot, az emberi jogokat és a Genfi Konvenciót "lábbal tipró" magatartásának - jelentette ki pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Gyöngyösi Márton.
jan. 13
12:39
Molnár: az államfő nem hagyhatja elfajulni a dolgokat (ATV)
A DK szerint a döntés Schmitt Pál kezében van, neki kell mérlegelnie, hogy az ország sorsa a fontosabb számára vagy saját személyes karrierje.

Keresés