2012. január 16. hétfő

jan. 16
4:54
A világhírű filmrendező bő tíz éve megváltozott (ATV)
Steven Spielberg elismerte, hogy a 2001-es terrortámadások megváltoztatták a stílusát.
jan. 16
5:06
Kemény fagyok: a héten már megmarad a hó (hvg.hu)
A héten megérkezik a valódi tél, napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet, így több helyen akár 5 centi is lehet a hóvastagság.
jan. 16
5:09
Éles az ellentét az LMP-n belül az ellenzéki együttműködéssel kapcsolatban (Alternatív Energia)
Lemondott frakcióvezetői pozíciójáról, és a nyilvánosság előtt sem kíván a jövőben szerepelni Schiffer András - ezt maga az érintett jelentette be szombaton, az LMP országos politikai tanácsának ülésén. A politikus a párt többi vezető testületéből is távozik, és a tisztújításokon sem pályázik semmilyen posztra, de képviselői mandátumát egyelőre megtartja.
jan. 16
5:11
Bedőlhet a felsőoktatás (Alternatív Energia)
Az államilag támogatott hallgatói keretszámok drasztikus csökkentése súlyos finanszírozási problémát okozhat a felsőoktatási intézményeknél; a magas tandíjak miatt ugyanis jóval kevesebben jelentkezhetnek egyetemekre és főiskolákra - derül ki a Magyar Rektori Konferencia elnökének szavaiból. Nem csak a jogi és gazdasági képzésekben, hanem a hiányszakmákat oktató műszaki és természettudományos…
jan. 16
5:12
Egy idős asszony lakástűzben halt meg Szolnokon (ATV)
A Gerle utcai épület második emeletén lévő lakás egyik szobája gyulladt ki. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Tótáné Nagy Éva tájékoztatása szerint a lakásban hatan tartózkodtak, közülük egy asszonynak nem sikerült kimenekülni a lángok közül.
jan. 16
5:14
Inverz Robin Hoodot játszik a kormány? A szóvivők elérhetetlenek (ATV)
Kevesebb GYED-et kapnak idén a kiskeresetű családok az adójóváírás kivezetésének életbelépése miatt. 167 ezer forint bruttó bér alatt mindenki rosszabbul jár: minél kevesebb a fizetése, annál inkább. A szolgálati nyugdíjasok sem úszták meg változás nélkül. Az 1954 után születettek idén negyven-ötvenezer forinttal kapnak kevesebb illetményt, mint tavaly, szintén az adóváltozások miatt.
jan. 16
5:24
Fotók: így érkeztek meg a magyar túlélők az "olasz Titanicról" (hvg.hu)
A pénteken szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó személyzetének hat magyar tagja közül öt vasárnap késő este megérkezett Budapestre.
jan. 16
5:27
Újra a radikálisokkal kacérkodik a Fidesz (Alternatív Energia)
A kormányzati kommunikációban is rendszeresen megjelenő Európa-ellenes jelszavakkal, illetvre a kormány védelmében demonstráltak radikálisok és a velük szimpatizálók a hét végén több helyszínen. Budapesten, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének épülete előtt a Jobbik rendezvényén elégették az Európai Unió zászlaját (emiatt a rendőrség később feljelentést tett).
jan. 16
5:29
Majd félmilliós bírságok jöhetnek (Alternatív Energia)
Jelentősen szigorodik az áprilistól hatályba lépő szabálysértési törvény. Bevezetik a "szabálysértési elzárás" jogintézményét, amivel azokat sújthatják, akik fél éven belül több, mint kétszer vagy halmozottan követnek el szabálysértést. Magyar György ügyvéd szerint az új törvény jogalkalmazói önkényhez és aránytalan büntetésekhez vezethet.
jan. 16
5:30
Akár már februárban megalakulhat a II. Ellenzéki Kerekasztal (ATV)
Schiffer András lemondásával az LMP-ben is erősödhet az összefogáspárti irány. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció továbbra is nyitott az együttműködésre. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom pedig azt a politikai normarendszert igyekszik megalkotni, amelyet egy esetleges szövetségkötésnél minden résztvevőnek el kellene fogadnia.
jan. 16
5:31
"Cinikus forradalmat" hajtott végre Orbán (Alternatív Energia)
Alkotmányreformja mellett a saját érdekeinek megfelelően változtatta meg a választási törvényt, beavatkozott az igazságszolgáltatásba, és korlátozta a sajtó szabadságát - a többi között ezt írta a spanyol El Pais Orbán Viktorról.
jan. 16
5:33
Megkezdi az MTA az egyházak vizsgálatát (Alternatív Energia)
Ma ülésezik először a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Pálinkás József által kijelölt tanácsadó testület, amely azt vizsgálja, hogy a tavaly december 20.-ig egyházzá nyilvánításukat kérelmező felekezetek közül melyek felelnek meg az egyházügyi törvény követelményeinek.
jan. 16
6:18
Biztonságosabbak lettek-e a szórakozóhelyek a West Balkán-tragédia után? (Infostart)
Egy éve történt a három fiatal lány életét követelő tragédia a Nyugati téri West-Balkánban.
jan. 16
6:24
Emberi mulasztások sorozata vezetett az olasz luxushajó balesetéhez? (ATV)
A parti őrség parancsnoka szerint a búvárokból és barlangászokból álló mentőcsapatok még nem vizsgálták át a Costa Concordia minden zugát, nagyon halvány remény még van arra, hogy újabb túlélőkre bukkannak. Kedd reggelre virradóan egy újabb holttestet találtak a hajón, így már hétre emelkedett az áldozatok száma.
jan. 16
6:36
Helikopter-projekt: a HM válogathat az ajánlatok közül (hvg.hu)
Nemcsak az amerikai kormány, hanem amerikai és európai ipari szereplők ajánlatait is vizsgálja a Honvédelmi Minisztérium a szállítóhelikopterek beszerzésére vonatkozólag - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 16
6:42
Olasz hajóbaleset: egy magyar kivételével mindenki hazaérkezett (ATV)
A pénteken szerencsétlenül járt Costa Concordia luxushajó személyzetének hat magyar tagja közül öt vasárnap késő este megérkezett Budapestre. Vasárnap estig öt holttestet találtak a toszkán partoknál sziklának ütközött és felborult hajónál.
jan. 16
6:44
Internetes kalózkodás: Rupert Murdoch Obama elnököt támadta (ATV)
A Twitter mikroblog-portálon támadta Barack Obama elnököt Rupert Murdoch médiamágnás, amiért az amerikai kormány kifogásolja az internetes kalózkodós ellen a képviselőház által megalkotott törvénytervezet több pontját.
jan. 16
6:46
Kazahsztán: az exit pollok az elnöki párt biztos győzelmét jelzik (ATV)
Kazahsztánban a vasárnapi előre hozott parlamenti választáson a közvélemény-kutatási adatok szerint az elnöki pártra, a Nur Otanra (Haza Pártja) szavazott a megkérdezettek 81 százaléka.
jan. 16
6:48
Gyurcsány, Békesi, Bokros: jobban élünk, mint négy év múlva (ATV)
Gazdaságpolitikai fordulatot, reformokat sürgettek a Demokratikus Koalíció konferenciáján felszólaló előadók. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint egy esetleges kormányváltás után mindenkinek fájni fognak a gazdasági intézkedések. Békesi László volt pénzügyminiszter azt mondta: egy-két évig is eltarthat a romok eltakarítása. Bokros Lajos európai parlamenti képviselő pedig arról beszélt,…
jan. 16
6:50
Súlyos összecsapások Romániában a kormányellenes tüntetéseken (ATV)
Folytatódtak a súlyos összecsapások vasárnap este Bukarestben az egészségügyi rendszer tervezett privatizálása miatt a kormány, a Traian Basescu államfő ellen tüntetők és a rendfenntartó erők között.
jan. 16
6:52
Kis mértékben, de több ütemben drágulnak a baromfitermékek (ATV)
Húsvétig várhatóan kisebb mértékben, de több ütemben emelkedik a baromfitermékek ára - mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László, a Baromfi Termék Tanács elnöke.
jan. 16
6:54
Sikeres évet zárt a magyar mezőgazdaság - a nap hírei (Infostart)
A vidékfejlesztési miniszter szerint az uniós csatlakozás óta a legeredményesebb évét zárta tavaly a magyar mezőgazdaság. Javult a munkaerő-piaci helyzet Magyarországon 2011 első három negyedévében. A francia Becsületrendet adta át Aung Szan Szú Kji mianmari ellenzéki vezetőnek a francia külügyminiszter. A nap legfontosabb hírei január 15-én.
jan. 16
6:56
Martonyi: A kormány meg akar állapodni az EU-val és az IMF-fel (Infostart)
Martonyi János megerősítette, hogy a magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai Unióval és az IMF-fel, bár kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít; a külügyminiszter erről az m1 A Lényeg című műsorában beszélt vasárnap este.
jan. 16
7:12
"Primitív akció": visszahívná a jobbikosokat az EP-ből az IKSZ (hvg.hu)
Haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit a Jobbik - erre szólította fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az ellenzéki pártot hétvégi zászlóégető akciója után.
jan. 16
7:18
Súlyos összecsapások Romániában a kormányellenes tüntetéseken (ATV)
Folytatódtak a súlyos összecsapások vasárnap este Bukarestben az egészségügyi rendszer tervezett privatizálása miatt a kormány, a Traian Basescu államfő ellen tüntetők és a rendfenntartó erők között.
jan. 16
7:30
MH: háznagy felelne az Országházért (hvg.hu)
A Magyar Hírlap értesülései szerint egy szűkebb országgyűlési törvényben szabályoznák a parlamenti őrség feladatait, a rendszabályokat és a Ház gazdasági tevékenységét.
jan. 16
7:33
IKSZ: hívja haza a Jobbik az európai parlamenti képviselőit! (Alternatív Energia)
Haladéktalanul hívja vissza európai parlamenti képviselőit a Jobbik - erre szólította fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az ellenzéki pártot hétvégi zászlóégető akciója után az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban.
jan. 16
7:36
Zászlóégetés: rendőrségi ügy, visszahívnák a jobbikos EP-képviselőket (ATV)
A rendőrség feljelentést tett, miután a Jobbik szombati demonstrációján elégették az Európai Unió zászlaját. Az IKSZ felszólította a pártot, hogy haladéktalanul hívja vissza EP-képviselőit, a SZEMA pedig a kormánytól várja, hogy elhatárolódjon.
jan. 16
7:38
Martonyi az IMF-megállapodásról: kemény gazdaságpolitikai feltételekre számítunk (ATV)
Martonyi János megerősítette, hogy a magyar kormány megállapodást akar kötni az Európai Unióval és az IMF-fel, bár kemény gazdaságpolitikai feltételekre számít; a külügyminiszter erről az m1 A Lényeg című műsorában beszélt vasárnap este.
jan. 16
7:40
Újabb republikánus elnökaspiráns szállt ki (ATV)
Kiszáll a republikánus párt elnökjelöltségi küzdelméből Jon Huntsman - jelentette be vasárnap a politikus szóvivője. A politikus arra szólítja majd fel támogatóit, hogy Mitt Romney-t támogassák a folytatásban.
jan. 16
7:42
310 forint az euró, 256 körül a frank (ATV)
Az euróövezet romló kockázati megítélésével párhuzamosan gyengült a hétvégén a forint, hétfőn reggel azonban már erősödésnek indult és visszatért péntek esti árfolyamára.
jan. 16
7:48
Gyurcsány disznót ölt a VIII. kerületben (hvg.hu)
A VIII. kerületben vett részt egy disznóvágáson Gyurcsány Ferenc - számolt be a Blikk. A disznótorost a kerületi hajléktalanok kapták meg.
jan. 16
7:48
A HM más ajánlatokat is vár a szállítóhelikopterek beszerzésére - lapszemle (Infostart)
Nemcsak az amerikai kormány, hanem amerikai és európai ipari szereplők ajánlatait is vizsgálja a Honvédelmi Minisztérium a szállítóhelikopterek beszerzésére vonatkozólag - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 16
7:54
Íme, a Golden Globe díjazottjai (ATV)
A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szerint az Alexander Payne rendezte Utódok volt az idén a legjobb drámai játékfilm és annak főszereplője George Clooney volt a legjobb színész.
jan. 16
8:06
Facebookon kérdezi a taxikról a pestieket a BKK (hvg.hu)
Facebook-oldalán kérdezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi taxik utasait a szolgáltatás színvonaláról.
jan. 16
8:12
Szijjártó: meglehetősen furcsa a Schmitt-ügy időzítése (ATV)
A miniszterelnök szóvivője szerint minősíthetetlen "bulvárkacsa" a Schmitt Pál köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanú, amelynek meglehetősen furcsa az időzítése.
jan. 16
8:24
Kósáék kitiltottak egy hírportált a médiatörvény miatt (hvg.hu)
Egy Debrecenben szerkesztett hírportál, a Vagy.hu az egyik első vidéki „áldozata” az új médiatörvénynek - írja a Népszabadság.
jan. 16
8:26
Libák pusztultak el egy kiskunfélegyházi tűzben (hvg.hu)
Felgyújtottak egy libatelepet Kiskunfélegyházán, a kár kétmillió forint - közölte a Bács-Kiskun Megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
jan. 16
8:27
Plágiumgyanú - Szijjártó: "bulvárkacsáról" van szó furcsa időzítéssel (Alternatív Energia)
A miniszterelnök szóvivője szerint minősíthetetlen "bulvárkacsa" a Schmitt Pál köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanú, amelynek meglehetősen furcsa az időzítése.
jan. 16
8:28
Szijjártó: gyanús a Schmitt-ügy időzítése (hvg.hu)
A miniszterelnök szóvivője szerint meglehetősen furcsa az időzítése a Schmitt Pál köztársasági elnökkel szemben felmerült plágiumgyanúnak. A TV2 hétfő reggeli műsorában Szijjártó Péter megismételte véleményét, hogy a Schmitt-ügy "bulvárkacsa".
jan. 16
8:29
Halálra égett egy férfi Kondoroson (Alternatív Energia)
Lakástűzben meghalt egy férfi vasárnap este Kondoroson - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.
jan. 16
8:30
Elszenesedett holttestet találtak Kondoroson (hvg.hu)
Lakástűzben meghalt egy férfi vasárnap este Kondoroson - közölte a rendőrség hétfőn.
jan. 16
8:42
Semmi jót nem ígér testünknek a fagyos idő (hvg.hu)
Hétfőn folytatódik a hideg periódus, és szárazabbá válik a levegő is, ami kiszáríthatja a nyálkahártyákat. Érdemes elővenni a párologtatókat - írja a Meteoklinika.
jan. 16
8:48
Blikk: Deutsch szakított Tündével (ATV)
A Blikk által csak Tündének nevezett, kétgyermekes elvált asszony korábban Lázár János hódmezővásárhelyi kabinetfőnöke volt. A lap szerint Deutsch Tamás 2008-ban Tündére cserélte le második feleségét, Für Ágnest.
jan. 16
9:06
Nagy erőkkel vonul fel az antifasiszták ellen a szélsőjobb (ATV)
A MEASZ tüntetést szervez február 1-re az Új Színház elé, a szélsőjobb azonban ellentüntetésre készül, úgy tűnik, hogy a Hatvannégy Vármegye Mozgalom és a két gárdista szervezet is csatlakozik.
jan. 16
9:08
IMF: gyászosak az európai kilátások 2012-ben (ATV)
A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgató-helyettese szerint az Európára és a világgazdaságra ható kockázatok magasak.
jan. 16
9:18
Pokémonokra csapott le a NAV (hvg.hu)
Ötvennégy millió forint értékben hamis játékokat, tizennyolc millió forint értékben pedig csempészcigarettát foglaltak le a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M15-ös autópályán, illetve a 4-es főúton.
jan. 16
9:21
MSZP: több kulcsot az szja-rendszerbe! (Alternatív Energia)
Az egykulcsos személyijövedelemadó-rendszer megváltoztatását és a foglalkoztatás jelentősebb támogatását sürgeti az MSZP annak érdekében, hogy enyhíthetőek legyenek az alacsonyabb jövedelmű családok - többek között az élelmiszerek árának növekedése miatt megnövekedett - terhei.
jan. 16
9:23
Hamis márkajelzésű játékokat és ukrán cigarettát foglaltak le a vámosok (Alternatív Energia)
Hamis márkajelzésű játékokat és magyar adójegy nélküli cigarettát foglalt le a napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bevetési csoportja - közölte hétfőn a NAV az MTI-vel.
jan. 16
9:24
Facebook-on érdeklődik a budapestiek taxizási szokásairól a BKK (ATV)
Facebook-oldalán kérdezi a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fővárosi taxik utasait a szolgáltatás színvonaláról.

Keresés