2012. január 18. szerda

jan. 18
0:03
Nyomoznak az Azori konferencia ügyében (Metropol)
Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében
jan. 18
4:54
A karrier felőrli a családot: veszélyben az x-faktoros énekes házassága? (ATV)
A szerelem miért múlsz című slágere a szakításról szól. Azt beszélik, mostanában Wolf Kati még nagyobb beleéléssel énekli ezt a dalt, hiszen az ő magánéletében is gondok vannak. Félti kapcsolatát, nehogy válás legyen a vége.
jan. 18
5:06
Havazás, havas eső, ónos eső is jöhet (hvg.hu)
Csütörtöktől sokfelé várható csapadék, ami lehet hó, havas eső, ónos eső és eső is.
jan. 18
5:09
Kiverte a biztosítékot Orbánék lépése: eljárás Magyarország ellen (Alternatív Energia)
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen. Az Unió a bírók kötelező nyugdíjazásáról, az adatvédelmi ombudsmani tisztség átalakításáról és a jegybankról szóló törvényeket kifogásolja. Ha az Orbán-kormány nem fogadja el az Európai Bizottság álláspontját, akkor komoly pénzektől eshet el Magyarország. A hírre gyengülni kezdett a forint.
jan. 18
5:11
Schmitt ma indokolhat (Alternatív Energia)
Tényfeltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról döntött a plágiumgyanúba keveredett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében a Semmelweis Egyetem. Az ügyet kirobbantó hvg.hu főszerkesztője üdvözölte a döntést és minden segítséget megad a vizsgálathoz. Várhatóan erről is szó lesz ma reggel a Kossuth Rádióban, ahol élő adásban szólalhat meg az ügyben az államfő.
jan. 18
5:12
1500 forintért rabolták ki a taxist (ATV)
Kiraboltak egy taxist Székesfehérváron. Az elkövetők menet közben megállíttatták az autót, és a sofőr szerint a torkához kést szorítva követelték a nála lévő pénzt. Ezután futva elmenekültek, de a rendőrök alig negyed óra alatt elfogták őket.
jan. 18
5:27
Kiszorítósdit játszanak ismét a millásokkal (Alternatív Energia)
Egyelőre négy "ellenérdekű" demonstráció, és egy fővárosi önkormányzati területfoglalás is érvényben van március 15-ére a Szabad sajtó útjának közelébe, ahová az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS, Milla) nevű Facebook-csoport akart tüntetést bejelenteni a kormány politikája ellen.
jan. 18
5:29
Három nap az utcán - fedél nélkül (Alternatív Energia)
Az utcán életvitelszerűen tartózkodni: tilos. Az a hajléktalan, aki vét a törvény ellen, súlyos pénzbírságra számíthat, ha nem tud fizetni, elzárásra. De kiket akarnak így büntetni? Milyen az élet az utcán? Riportunkban e kérdésekre kerestük a választ - barátommal elhatároztuk, hogy három napot a szabad ég töltünk, hogy tapasztalatokat szerezzünk: a rendőri intézkedésekről, az éjszakai hidegről, a…
jan. 18
5:30
Csányi reménykedik: Kína újra érdeklődhet a Malév iránt (ATV)
A Kína és Magyarország közötti kereskedelmi akadályok lebontásáért lobbizik a jövőben az újonnan megalakult Kínai-Magyar Üzleti Tanács. A szervezet adatbázist készít a hazai vállalkozásokról, és segít abban, hogy a cégek megtalálják megfelelő partnereiket Kínában. A tervek szerint a testület évente kétszer ül majd össze.
jan. 18
6:24
Egymillió aláírással szeretnék leváltani a kormányzót (ATV)
Több mint egymillió aláírás gyűlt össze azon a petíción, amely Wisconsin állam republikánus kormányzójának visszahívását indítványozta, aki azzal váltotta ki a szakszervezetek haragját, hogy megfosztotta a közalkalmazottakat a béralku jogától - jelentette be kedden a Demokrata Párt helyi szervezete.
jan. 18
6:26
Tovább nyomoznak a Standard & Poor's ellen (ATV)
A szövetségi ügyészség felújította a nyomozást a Standard & Poor's hitelminősítő intézetnek a pénzügyi válság idején a problémás jelzálog-értékpapírokkal kapcsolatban adott minősítéseivel kapcsolatban - közölte kedden a The Wall Street Journal.
jan. 18
6:28
Zdeborsky: a „narancsbolsik” kommunista kurzust vezetnek (ATV)
Semmi mást nem vár a magyar kormánytól a Valutaalap, mint hogy hagyományos, fenntartható, kiszámítható, jogbiztonságra épülő gazdaságpolitikát folytasson – ezt Zdeborsky György közgazdász, a Magyar Fejlesztési Bank volt elnöke mondta az ATV Magánbeszélgetés című műsorában.
jan. 18
6:42
Újabb történelmi csúcson a benzin és a gázolaj ára (ATV)
Szerdától 4 és 6 forinttal emelkedett a benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A benziné így 426-428, a gázolajé 449 forintra nőtt.
jan. 18
6:44
Priskin közös megegyezéssel távozott az Ipswich Towntól (ATV)
A 38-szoros válogatott támadó 2009 augusztusában érkezett a Watfordtól, s az Ipswich színeiben 60 mérkőzésen 9 gólt szerzett, de játszott kölcsönben is.
jan. 18
6:46
Tüntetések Romániában: a miniszterelnök tárgyalt az ellenzéki pártokkal (ATV)
Csaknem tízezren vonultak utcára Romániában az államfő és a kormány lemondását követelve kedden, a tüntetések hatodik napján - közölte szerdán Florin Hulea, a román csendőrség szóvivője.
jan. 18
6:48
Közel 600 alkalmazottat bocsát el az adóhivatal (ATV)
Ötszázhetvenhét alkalmazottat kell elbocsátania a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a kormányzati előírás szerint - tudta meg a Magyar Hírlap.
jan. 18
6:50
Erős földrengés rázta meg Chilét (ATV)
Viszonylag erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg kedd este Chile középső, tengerparti részét - közölte a helyi katasztrófavédelem.
jan. 18
6:52
„Jó, ha Orbán eljön” Kemény vita várható az Európai Parlamentben (ATV)
Plenáris vitát tart a testület a "magyarországi közelmúltbeli politikai fejleményekről", a magyar kormányfő részvételével. Az EP frissen kinevezett elnöke helyt adott Orbán Viktor felszólalásra vonatkozó kérésének.
jan. 18
6:54
Itt nézheti Orbán Viktor felszólalását az Európai Parlamentben (Infostart)
Felszólal az Európai Parlament mai plenáris vitájában a magyar kormányfő. A képviselők a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről tartanak plenáris vitát. A felszólást élőben nézheti az Európai Parlament honlapján.
jan. 18
7:00
Putyinra fenik a fogukat ez ellenzéki jelöltek (ATV)
Az újévi szünet után tovább folytatódik az elnök-választási kampány Oroszországban. Míg a jelenleg kormányzó Vlagyimir Putyin miniszterelnök egy újságcikkben ígért változást a szavazóknak, addig az ellenzéki jelöltek sorra tájékoztatókat tartanak a véleményük kifejtésére.
jan. 18
7:02
Tüntetés a Fehér Háznál, füstbombát dobtak az épület területére (ATV)
Füstbombát dobtak kedd este a washingtoni Fehér Ház területére - közölte az amerikai elnöki rezidencia biztonsági részlegének szóvivője.
jan. 18
7:04
Házi őrizetben az olasz luxushajó kapitánya (ATV)
Házi őrizetbe helyezték a bíróság utasítására kedd este azt az olasz kapitányt, aki pénteken zátonyra futott a Costa Concordia óceánjáró luxushajóval - közölte az ügyvédje. Közben az olasz polgári védelem emberei fogadták az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész rokonait.
jan. 18
7:12
Népszavazást tarthatnak Fóton a salaklerakóról (hvg.hu)
Helyi népszavazást kezdeményezett az MSZP fóti szervezete annak eldöntésére, hogy támogatnák-e a városlakók a rákospalotai hulladékégető salakjának fóti tárolását - olvasható a város honlapján.
jan. 18
7:18
Tízezreket mentett meg a haláltól a svéd diplomata (ATV)
100 éve született Raoul Wallenberg svéd életmentő diplomata, aki magyar zsidók tízezreit mentette meg a vészkorszak idején. Az embermentés emblematikus alakjára emlékezve a magyar kormány 2012-t Raul Wallenberg emlékévnek nyilvánította, melyet kedden nyitottak meg a Nemzeti Múzeumban. Idén számos rendezvény, kiállítás, emlékbélyeg és ifjúsági verseny állít majd emléket a svéd diplomata áldozatos…
jan. 18
7:20
„Nem lehetetlen” Phelps és Lochte életét is megkeserítené Cseh Laci (ATV)
2012 az olimpia éve. Az úszók is már Londonba készülnek. Cseh László többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes is keményen edz. Az Olimpián kívül ráadásul májusban Európa-bajnokságot is rendeznek Eindhovenben. A Nemzeti Erőforrás minisztériumban ma elismeréseket adtak át a tavalyi világversenyeken dobogós helyezést elért úszóknak.
jan. 18
7:30
Réthelyit hozta kínos helyzetbe Verrasztó kitüntetése (hvg.hu)
Réthelyi Miklós oklevelet adott át a múlt évi szczecini rövidpályás Eb-n eredményesen szerepelt sportolóknak. Beszédében így azt a Verrasztó Dávidot is példaképnek nevezte, aki megütötte csapattársát.
jan. 18
7:30
Ezért távozik Tarlós főtanácsadója (Infostart)
A Népszava értesülései szerint összefügg a BKV finanszírozási problémájával a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának távozása. A napilap szerint a kormány szerdai ülésén szóba kerül a BKV megmentését is taglaló javaslatcsomag.
jan. 18
7:48
Egymilliárd forintot veszíthetnek az állami kórházak - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet az államhoz visszakerült kórházakról, a Népszabadság pedig az Államadósságkezelő Központ állampapír-kibocsátásáról cikkezik.
jan. 18
7:48
Népszabadság: az 1992-es szabályokat is megsértették Schmitt doktorijánál (hvg.hu)
A Testnevelési Főiskola 1985-ben elfogadott, Schmitt Pál doktori szigorlatának időpontjában hatályos doktori szabályzatának összeférhetetlenségre utaló paragrafusát is megsértették az államfő disszertációjának értékelésekor - írja a Népszabadság.
jan. 18
7:50
Százötven győri családot lakoltatnak ki (hvg.hu)
Kilakoltatás vár százötven szociális bérlakásban élő győri családra, mert tetemes tartozást halmoztak fel a városüzemeltetési társasággal szemben - írta szerdai számában a Kisalföld.
jan. 18
7:51
Új polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap Árpádhalmon (Alternatív Energia)
Új polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap a Csongrád megyei Árpádhalmon.
jan. 18
7:54
Az a 180 oldal nem tulajdona senkinek (ATV)
A köztársasági elnök egy hét után először szólalt meg az őt ért vádak kapcsán.
jan. 18
8:06
Megszólalt Schmitt: szerinte nem történt plagizálás (hvg.hu)
Az akkori szabályozás szerint megengedhető volt, hogy a kisdoktori dolgozathoz felhasznált szakirodalmat ne oldalanként, hanem egyben, a dolgozat végén tüntessék fel, így nem áll meg az ügyben a plágiumvád - ezt mondta Schmitt Pál szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A köztársasági elnök szerdán szólalt meg először a nyilvánosság előtt azóta, hogy múlt szerdán kirobbant a…
jan. 18
8:06
Schmitt Pál: Remélem, tisztázni tudom magam az igazságtalan vádak alól (Infostart)
Ismét visszautasította a kisdoktori disszertációjával összefüggő plágiumvádat a köztársasági elnök. Schmitt Pál azt mondta, a Semmelweis Egyetem sporttudományi karán várható vizsgálattól azt reméli, hogy pont kerül az ügy végére, és tisztázni tudja magát a vád alól.
jan. 18
8:12
Nemes Gábor: a helyzet egyre rosszabb lesz a BKV-nál (ATV)
A BKV-s szakszervezeti vezető úgy látja: esetleg ki akarják véreztetni a BKV-t, hogy így szervezhessék ki a BKV-ból az autóbuszüzemágat.
jan. 18
8:27
Megszólalt Schmitt: Hiánypótló művet alkottam! (Alternatív Energia)
"A törzsanyagot használtam, a kisdoktorim semmiféleképpen nem plágium"- mondta Schmitt Pál szerdán az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 18
8:30
306 forinton az euró, 253 körül a svájci frank (ATV)
Szerdán délelőtt a javuló befektetői bizalomnak köszönhetően határozottan erősödött a forint. Az eurót szerdán délelőtt tíz órakor 306,47 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a kedd esti 308,75 forint után. Kora délelőtt 304,87 forintos euró jegyzésre is volt példa.
jan. 18
9:00
VV: Orbán embereinek bohózatba illő nyilatkozatháborúja (hvg.hu)
Nem kellett rá túl sokáig várni, hogy a kormány gazdaságpolitikai veresége a kormányfő pozíciójának gyengülésében is lecsapódjon - írja a Véleményvezér blog, amely úgy véli, ennek jele, hogy Járai Zsigmond volt jegybankelnök és Matolcsy György gazdasági miniszter nyíltan egymásnak mernek menni, Orbán kommunikációs stábja pedig csak hallgat.
jan. 18
9:00
Tarlós: Teljesen valószínűtlen a BKV állami kézbe adása (Infostart)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:02
Tarlós: valószínűtlen a BKV államosítása (hvg.hu)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - mondta Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán. A városvezető felidézte, hogy többször is elmondta: ha változatlan feltételekkel, ilyen örökséggel és ilyen adottságokkal bárki átveszi a BKV-t, akkor "bennünk a legkészségesebb partnerre talál, hogy átadjuk, és megmutathassa valaki, hogy…
jan. 18
9:03
Tarlós: teljesen valószínűtlen a BKV állami kézbe adása (Alternatív Energia)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:06
Turistákat támadtak, egy magyar is meghalt (ATV)
Halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában, az öt halott egyike magyar - jelentette a német hírügynökség.
jan. 18
9:08
Australian Open: Arn Gréta párosban kiesett (ATV)
Az első fordulóban kiesett a párosok versenyéből Arn Gréta a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 18
9:10
Tarlós: teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t (ATV)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:24
Egyiptom: fegyveres lázadással fenyegetik a kormányt a beduinok (ATV)
A demokráciába vezető átmenet sikeréért küzdő, hadsereg vezette egyiptomi kormány új ellenféllel találta szemben magát: lázadó beduin törzsekkel.
jan. 18
9:42
Jávor: Schiffer lemondása egy elhibázott lépés (ATV)
Állítja Jávor Benedek, aki szerint Schiffer elhamarkodottan mondott le.
jan. 18
9:57
Schmitt Pál visszautasította a plágiumvádat (Metropol)
Visszautasította a plágiumvádat Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 18
10:12
Orbán a Bildnek: "Készséggel eleget teszünk az EU kérésének" (Infostart)
Magyarország készséggel eleget tesz az Európai Uniónak a magyar jegybanktörvénnyel összefüggő kéréseinek - mondta a miniszterelnök.
jan. 18
10:15
Etiópiai merénylet - A magyar kormány és a TEK információk beszerzésén dolgozik (Alternatív Energia)
A miniszterelnök utasítására a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium, együttműködve külföldi partnereivel, további információk beszerzésén dolgozik az etiópiai merénylet ügyében - közölte a kormányfő szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 18
10:30
Bajnai: „előfordulhat, hogy néptribunra lesz szükség” (hvg.hu)
„Kétharmad birtokában nagy a kísértés, hogy a propagandát is törvénnyé tegyék, ám a hazugság attól még hazugság marad. Az ilyen törvényeknek az a sorsuk, hogy nevetségessé válnak” – mondja az elmúlt időszak törvénygyártásáról a HVG-nek adott interjújában Bajnai Gordon volt miniszterelnök.

Keresés