2012. január 18. szerda

jan. 18
0:03
Nyomoznak az Azori konferencia ügyében (Metropol)
Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében
jan. 18
4:54
A karrier felőrli a családot: veszélyben az x-faktoros énekes házassága? (ATV)
A szerelem miért múlsz című slágere a szakításról szól. Azt beszélik, mostanában Wolf Kati még nagyobb beleéléssel énekli ezt a dalt, hiszen az ő magánéletében is gondok vannak. Félti kapcsolatát, nehogy válás legyen a vége.
jan. 18
5:09
Kiverte a biztosítékot Orbánék lépése: eljárás Magyarország ellen (Alternatív Energia)
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen. Az Unió a bírók kötelező nyugdíjazásáról, az adatvédelmi ombudsmani tisztség átalakításáról és a jegybankról szóló törvényeket kifogásolja. Ha az Orbán-kormány nem fogadja el az Európai Bizottság álláspontját, akkor komoly pénzektől eshet el Magyarország. A hírre gyengülni kezdett a forint.
jan. 18
5:11
Schmitt ma indokolhat (Alternatív Energia)
Tényfeltáró vizsgálóbizottság létrehozásáról döntött a plágiumgyanúba keveredett Schmitt Pál köztársasági elnök doktori disszertációjának ügyében a Semmelweis Egyetem. Az ügyet kirobbantó hvg.hu főszerkesztője üdvözölte a döntést és minden segítséget megad a vizsgálathoz. Várhatóan erről is szó lesz ma reggel a Kossuth Rádióban, ahol élő adásban szólalhat meg az ügyben az államfő.
jan. 18
5:12
1500 forintért rabolták ki a taxist (ATV)
Kiraboltak egy taxist Székesfehérváron. Az elkövetők menet közben megállíttatták az autót, és a sofőr szerint a torkához kést szorítva követelték a nála lévő pénzt. Ezután futva elmenekültek, de a rendőrök alig negyed óra alatt elfogták őket.
jan. 18
5:27
Kiszorítósdit játszanak ismét a millásokkal (Alternatív Energia)
Egyelőre négy "ellenérdekű" demonstráció, és egy fővárosi önkormányzati területfoglalás is érvényben van március 15-ére a Szabad sajtó útjának közelébe, ahová az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS, Milla) nevű Facebook-csoport akart tüntetést bejelenteni a kormány politikája ellen.
jan. 18
5:29
Három nap az utcán - fedél nélkül (Alternatív Energia)
Az utcán életvitelszerűen tartózkodni: tilos. Az a hajléktalan, aki vét a törvény ellen, súlyos pénzbírságra számíthat, ha nem tud fizetni, elzárásra. De kiket akarnak így büntetni? Milyen az élet az utcán? Riportunkban e kérdésekre kerestük a választ - barátommal elhatároztuk, hogy három napot a szabad ég töltünk, hogy tapasztalatokat szerezzünk: a rendőri intézkedésekről, az éjszakai hidegről, a…
jan. 18
5:30
Csányi reménykedik: Kína újra érdeklődhet a Malév iránt (ATV)
A Kína és Magyarország közötti kereskedelmi akadályok lebontásáért lobbizik a jövőben az újonnan megalakult Kínai-Magyar Üzleti Tanács. A szervezet adatbázist készít a hazai vállalkozásokról, és segít abban, hogy a cégek megtalálják megfelelő partnereiket Kínában. A tervek szerint a testület évente kétszer ül majd össze.
jan. 18
5:45
Elítélt fideszes nyomja az MTVA-t - közpénzből (168 Óra Online)
Elítélt fideszessel erősít a közmédia - Az FN24 információi szerint Várhegyi Attila segíti a közmédia kommunikációját.
jan. 18
6:24
Egymillió aláírással szeretnék leváltani a kormányzót (ATV)
Több mint egymillió aláírás gyűlt össze azon a petíción, amely Wisconsin állam republikánus kormányzójának visszahívását indítványozta, aki azzal váltotta ki a szakszervezetek haragját, hogy megfosztotta a közalkalmazottakat a béralku jogától - jelentette be kedden a Demokrata Párt helyi szervezete.
jan. 18
6:26
Tovább nyomoznak a Standard & Poor's ellen (ATV)
A szövetségi ügyészség felújította a nyomozást a Standard & Poor's hitelminősítő intézetnek a pénzügyi válság idején a problémás jelzálog-értékpapírokkal kapcsolatban adott minősítéseivel kapcsolatban - közölte kedden a The Wall Street Journal.
jan. 18
6:28
Zdeborsky: a „narancsbolsik” kommunista kurzust vezetnek (ATV)
Semmi mást nem vár a magyar kormánytól a Valutaalap, mint hogy hagyományos, fenntartható, kiszámítható, jogbiztonságra épülő gazdaságpolitikát folytasson – ezt Zdeborsky György közgazdász, a Magyar Fejlesztési Bank volt elnöke mondta az ATV Magánbeszélgetés című műsorában.
jan. 18
6:42
Újabb történelmi csúcson a benzin és a gázolaj ára (ATV)
Szerdától 4 és 6 forinttal emelkedett a benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára. A benziné így 426-428, a gázolajé 449 forintra nőtt.
jan. 18
6:44
Priskin közös megegyezéssel távozott az Ipswich Towntól (ATV)
A 38-szoros válogatott támadó 2009 augusztusában érkezett a Watfordtól, s az Ipswich színeiben 60 mérkőzésen 9 gólt szerzett, de játszott kölcsönben is.
jan. 18
6:46
Tüntetések Romániában: a miniszterelnök tárgyalt az ellenzéki pártokkal (ATV)
Csaknem tízezren vonultak utcára Romániában az államfő és a kormány lemondását követelve kedden, a tüntetések hatodik napján - közölte szerdán Florin Hulea, a román csendőrség szóvivője.
jan. 18
6:48
Közel 600 alkalmazottat bocsát el az adóhivatal (ATV)
Ötszázhetvenhét alkalmazottat kell elbocsátania a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) a kormányzati előírás szerint - tudta meg a Magyar Hírlap.
jan. 18
6:50
Erős földrengés rázta meg Chilét (ATV)
Viszonylag erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg kedd este Chile középső, tengerparti részét - közölte a helyi katasztrófavédelem.
jan. 18
6:52
„Jó, ha Orbán eljön” Kemény vita várható az Európai Parlamentben (ATV)
Plenáris vitát tart a testület a "magyarországi közelmúltbeli politikai fejleményekről", a magyar kormányfő részvételével. Az EP frissen kinevezett elnöke helyt adott Orbán Viktor felszólalásra vonatkozó kérésének.
jan. 18
6:54
Itt nézheti Orbán Viktor felszólalását az Európai Parlamentben (Infostart)
Felszólal az Európai Parlament mai plenáris vitájában a magyar kormányfő. A képviselők a közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről tartanak plenáris vitát. A felszólást élőben nézheti az Európai Parlament honlapján.
jan. 18
6:57
Zúzós menet vár a Klubrádióra (168 Óra Online)
A médiahatóság a per első napján visszakínálta a Klubrádiót - Megkezdődött a Fővárosi Törvényszék gazdasági kollégiumán a Klubrádió pere a 92,9 MHz-es frekvenciáért.
jan. 18
7:00
Putyinra fenik a fogukat ez ellenzéki jelöltek (ATV)
Az újévi szünet után tovább folytatódik az elnök-választási kampány Oroszországban. Míg a jelenleg kormányzó Vlagyimir Putyin miniszterelnök egy újságcikkben ígért változást a szavazóknak, addig az ellenzéki jelöltek sorra tájékoztatókat tartanak a véleményük kifejtésére.
jan. 18
7:02
Tüntetés a Fehér Háznál, füstbombát dobtak az épület területére (ATV)
Füstbombát dobtak kedd este a washingtoni Fehér Ház területére - közölte az amerikai elnöki rezidencia biztonsági részlegének szóvivője.
jan. 18
7:04
Házi őrizetben az olasz luxushajó kapitánya (ATV)
Házi őrizetbe helyezték a bíróság utasítására kedd este azt az olasz kapitányt, aki pénteken zátonyra futott a Costa Concordia óceánjáró luxushajóval - közölte az ügyvédje. Közben az olasz polgári védelem emberei fogadták az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész rokonait.
jan. 18
7:18
Tízezreket mentett meg a haláltól a svéd diplomata (ATV)
100 éve született Raoul Wallenberg svéd életmentő diplomata, aki magyar zsidók tízezreit mentette meg a vészkorszak idején. Az embermentés emblematikus alakjára emlékezve a magyar kormány 2012-t Raul Wallenberg emlékévnek nyilvánította, melyet kedden nyitottak meg a Nemzeti Múzeumban. Idén számos rendezvény, kiállítás, emlékbélyeg és ifjúsági verseny állít majd emléket a svéd diplomata áldozatos…
jan. 18
7:20
„Nem lehetetlen” Phelps és Lochte életét is megkeserítené Cseh Laci (ATV)
2012 az olimpia éve. Az úszók is már Londonba készülnek. Cseh László többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes is keményen edz. Az Olimpián kívül ráadásul májusban Európa-bajnokságot is rendeznek Eindhovenben. A Nemzeti Erőforrás minisztériumban ma elismeréseket adtak át a tavalyi világversenyeken dobogós helyezést elért úszóknak.
jan. 18
7:30
Ezért távozik Tarlós főtanácsadója (Infostart)
A Népszava értesülései szerint összefügg a BKV finanszírozási problémájával a főpolgármester pénzügyi főtanácsadójának távozása. A napilap szerint a kormány szerdai ülésén szóba kerül a BKV megmentését is taglaló javaslatcsomag.
jan. 18
7:48
Egymilliárd forintot veszíthetnek az állami kórházak - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet az államhoz visszakerült kórházakról, a Népszabadság pedig az Államadósságkezelő Központ állampapír-kibocsátásáról cikkezik.
jan. 18
7:51
Új polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap Árpádhalmon (Alternatív Energia)
Új polgármestert és képviselő-testületet választanak vasárnap a Csongrád megyei Árpádhalmon.
jan. 18
7:54
Az a 180 oldal nem tulajdona senkinek (ATV)
A köztársasági elnök egy hét után először szólalt meg az őt ért vádak kapcsán.
jan. 18
8:06
Schmitt Pál: Remélem, tisztázni tudom magam az igazságtalan vádak alól (Infostart)
Ismét visszautasította a kisdoktori disszertációjával összefüggő plágiumvádat a köztársasági elnök. Schmitt Pál azt mondta, a Semmelweis Egyetem sporttudományi karán várható vizsgálattól azt reméli, hogy pont kerül az ügy végére, és tisztázni tudja magát a vád alól.
jan. 18
8:09
Már vizsgálják Schmitt Pál plágiumgyanús dolgozatát (168 Óra Online)
A SOTE vizsgálatát sürgette Schmitt Pál plágiumgyanús doktorija miatt a Magyar Akkreditációs Bizottság elnöke. Bazsa György azt mondta a hvg.hu-nak, az egyetem ebben az ügyben nyilatkozatokra alapozva tette közzé korábbi állásfoglalását, amely szerint nincs szükség semmilyen vizsgálatra. Nikolaj Georgiev saját kutatótársának, a lapunk által megkérdezett Hristo Meranzovnak soha nem említette, hogy…
jan. 18
8:12
Nemes Gábor: a helyzet egyre rosszabb lesz a BKV-nál (ATV)
A BKV-s szakszervezeti vezető úgy látja: esetleg ki akarják véreztetni a BKV-t, hogy így szervezhessék ki a BKV-ból az autóbuszüzemágat.
jan. 18
8:27
Megszólalt Schmitt: Hiánypótló művet alkottam! (Alternatív Energia)
"A törzsanyagot használtam, a kisdoktorim semmiféleképpen nem plágium"- mondta Schmitt Pál szerdán az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 18
8:30
306 forinton az euró, 253 körül a svájci frank (ATV)
Szerdán délelőtt a javuló befektetői bizalomnak köszönhetően határozottan erősödött a forint. Az eurót szerdán délelőtt tíz órakor 306,47 forinton jegyezték a bankközi deviza kereskedelemben a kedd esti 308,75 forint után. Kora délelőtt 304,87 forintos euró jegyzésre is volt példa.
jan. 18
9:00
Tarlós: Teljesen valószínűtlen a BKV állami kézbe adása (Infostart)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:03
Tarlós: teljesen valószínűtlen a BKV állami kézbe adása (Alternatív Energia)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:06
Turistákat támadtak, egy magyar is meghalt (ATV)
Halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában, az öt halott egyike magyar - jelentette a német hírügynökség.
jan. 18
9:08
Australian Open: Arn Gréta párosban kiesett (ATV)
Az első fordulóban kiesett a párosok versenyéből Arn Gréta a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
jan. 18
9:10
Tarlós: teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t (ATV)
Elméletben elképzelhető, de teljesen valószínűtlen, hogy az állam átvegye a BKV-t - jelentette ki Tarlós István főpolgármester az m1 Ma reggel című műsorában szerdán.
jan. 18
9:21
Tarlós levágta a jobbkezét (168 Óra Online)
Tarlós István főpolgármester február elsejével menesztette pénzügyi főtanácsadóját, Atkári Jánost.
jan. 18
9:24
Egyiptom: fegyveres lázadással fenyegetik a kormányt a beduinok (ATV)
A demokráciába vezető átmenet sikeréért küzdő, hadsereg vezette egyiptomi kormány új ellenféllel találta szemben magát: lázadó beduin törzsekkel.
jan. 18
9:42
Jávor: Schiffer lemondása egy elhibázott lépés (ATV)
Állítja Jávor Benedek, aki szerint Schiffer elhamarkodottan mondott le.
jan. 18
9:57
Schmitt Pál visszautasította a plágiumvádat (Metropol)
Visszautasította a plágiumvádat Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 18
9:57
Hűtlen kezelés: nyomoznak a fideszes főnökök után (168 Óra Online)
Hűtlen kezelés miatt a Baranya megyei főkapitányságon indult nyomozás a múlt év novemberében az Azori-szigeteken tartott konferencián résztvevő megyei önkormányzati elnökök ügyében - értesült az MTI Hírcentrum.
jan. 18
10:12
Orbán a Bildnek: "Készséggel eleget teszünk az EU kérésének" (Infostart)
Magyarország készséggel eleget tesz az Európai Uniónak a magyar jegybanktörvénnyel összefüggő kéréseinek - mondta a miniszterelnök.
jan. 18
10:15
Etiópiai merénylet - A magyar kormány és a TEK információk beszerzésén dolgozik (Alternatív Energia)
A miniszterelnök utasítására a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium, együttműködve külföldi partnereivel, további információk beszerzésén dolgozik az etiópiai merénylet ügyében - közölte a kormányfő szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 18
10:33
Szóról szóra megegyezik, de nem plágium (168 Óra Online)
A Kossuth rádió 180 perc című szerda reggeli adásában Schmitt Pál köztársasági elnök azt mondta, 21 különböző forrásból dolgozott a doktori disszertációja megírásakor, a plágium szót pedig nem szívesen használja. Szerinte a legfontosabb minden ilyen jellegű dolgozat megírásakor a törzsanyag, amelyből az író dolgozik. A Semmelweis Egyetem tényfeltáró bizottságának véleményétől azt várja, hogy végre…
jan. 18
10:33
Nem megalapozott a Hagyó-ügy átirányítása? (Alternatív Energia)
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) megkezdte a vizsgálatát annak a Fővárosi Törvényszékről érkezett indítványnak, amelyben két kiemelt fővárosi ügy másik bíróságra való áthelyezését indítványozták - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
jan. 18
10:48
Az OBH vizsgálja a Hagyó-ügy áttételére vonatkozó indítványt (Infostart)
Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) megkezdte a vizsgálatát annak a Fővárosi Törvényszékről érkezett indítványnak, amelyben két kiemelt fővárosi ügy másik bíróságra való áthelyezését indítványozták - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
jan. 18
10:51
Magyarország vagy Orbán? (Alternatív Energia)
Tartsa tiszteletben az alapvető európai normákat - szólította fel az Orbán-kormányt tegnap az Európai Bizottság. A kétharmados többséggel bíró Fidesz-KDNP ugyanis nemcsak az uniós jogokkal és irányelvekkel szembemenő intézkedéseket hozott, de az elmúlt másfél évben többször megsértette a - sokszor csak konszenzuális - jogállami elveket is.

Keresés