2012. január 21. szombat

jan. 21
4:54
Sokkot kapott a tanár, amikor meglátta a bankszámláját (ATV)
Azt nem voltak hajlandóak elárulni az illetékesek, hogy hogyan kerülhetett a számlájára olyan hatalmas összeg.
jan. 21
5:09
Vita és hatalmi harc Cser és Gaskó között (Alternatív Energia)
Jogvita és "közelharc" jellemezte a Cser Ágnes nevével fémjelzett egészségügyi szakszervezet tegnapi tisztújító kongresszusát, melyet még a Liga-elnök Gaskó Istvánnal folytatott hatalmi harc is tetéz.
jan. 21
5:11
Van-e Önnek 180 oldalnyi "törzsanyaga"? (Alternatív Energia)
Eheti kérdésünk: Van-e Önnek 180 oldalnyi "törzsanyaga"?
jan. 21
5:13
Itthon vannak a túlélők (Alternatív Energia)
Itthon vannak az etiópiai tragédia magyar túlélői - tegnap délután kettőkor szállt le gépük a Liszt Ferenc repülőtéren. A sérült magyar férfit egy fővárosi kórházba szállították. A két áldozat holttestét a jövő hét második felében szállíthatják haza.
jan. 21
5:27
Cozma-gyilkosság: március végén lesz a másodfokú per (Alternatív Energia)
Március végén tárgyalja a Cozma-gyilkosság ügyét a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla - közölte Ferenczy Tamás bíró, szóvivő. Március 29-én és 30-án tartja nyilvános ülését a Nagy Zoltán vezette tanács. Egyelőre nincs szó arról, hogy - a diósdi maffiaperhez hasonlóan - a Győri Törvényszék nagyobb befogadóképességű nagytermében ítélkezne a testület.
jan. 21
5:29
Két Simicska-érdekeltség "verseng" (Alternatív Energia)
Eddig csak egy szeletet hasított ki a BKV milliárdos bevételt jelentő "reklámtortájából" a Fidesz gazdasági háttérembere - Simicska Lajos - érdekeltségébe tartozó Publimont Kft., de most az egész tortát "viheti". A kft. sajátos "versenyben" győzhet, miután a konkurencia által megtámadott, vitatott formában és tartalommal kiírt tenderen egy olyan céggel együtt maradt talpon, amely ugyancsak…
jan. 21
5:31
Repedések a Hagyó-ügyön (Alternatív Energia)
A Hagyó Miklós és társai ellen folyó büntetőügyről meglepően kevés tény, ám annál több feltételezés látott napvilágot. Míg Hagyó neve a politikai korrupció szinonimájává, a Nokia-doboz pedig ikonjává vált, addig a jog szemszögéből a nagy sztori már kevésbé áll biztos lábakon.
jan. 21
5:33
Nem foglalt két évre területet a kormány (Alternatív Energia)
A kormányzati közléssel ellentétben a kabinet mégsem jelentette be a rendőrségen területfoglalási igényét a következő két év - 2013 és 2014 - nemzeti ünnepein Budapest belvárosának fontos közterületeire, csak az idei március 15-ére - tudta meg a Népszava Juhász Pétertől.
jan. 21
6:24
„Közös brüsszeli szaunázások” Fideszes állt ki Schmitt mellett (ATV)
19 olimpiai éremtől fosztotta volna meg a magyar sportolókat Schmitt Pál doktori disszertációjában írt javaslata, ha megfogadják. Ebben az áll, hogy egy olimpián egy sportoló, egy érmet szerezhetne. Schmitt Pál néhány napja azt mondta: hogy a disszertációja csak kisdoktori, és nem PhD, vagyis más követelmények vonatkoznak rá. Közben az Egyenlítő blog arról ír, hogy az Európai Parlament honlapján…
jan. 21
7:12
Abortuszszigorítást kényszerítene ki az Alaptörvény? (hvg.hu)
Újraéledhet az abortuszvita Magyarországon - állítják jogvédők azok után, hogy az új alkotmány szerint a magzat életét a fogantatástól védelem illeti meg. A kormánypártiak szerint semmi egyéb nem történt, mint belekerült az alkotmányba az Alkotmánybíróság joggyakorlata. Más viszont úgy látja: a szabályozásból az következik, hogy előbb-utóbb csak akkor engedélyezik majd az abortuszt legálisan, ha…
jan. 21
7:36
"Hajtincs és levél" Egyedülálló Deák-hagyaték került elő (ATV)
Előkerültek Deák Ferenc elveszettnek hitt magánlevelei, sőt: egy hajtincse is. A dokumentumokat Franciaország magyarországi nagykövetségén, egy pincében találták meg, mostantól pedig az Országos Levéltárban őrzik majd. Az unokahúgához írt leveleket a második világháború végén helyezte el Deák Ferenc egy távoli rokona megőrzésre a nagykövetségen. A történészek szerint ezekből a magánember Deákot…
jan. 21
8:24
Sukoró-ügy: Joav Blum fellebbezett (hvg.hu)
Pénteken megérkezett a Székesfehérvári Törvényszékre Joav Blum fellebbezése a sukorói telekcsere ügyében; a Magyar Nemzet értesülése szerint az izraeli-magyar állampolgárságú alperes az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a döntés megváltoztatását kéri a Fővárosi Ítélőtáblától.
jan. 21
8:45
Közbeszerzés - Leverték az árat (Alternatív Energia)
Az eredetileg becsült nettó 24 millió forint helyett nettó 5 millió 740 ezer forintért vállalta a nyertes Audit Service Könyvszakértő, Adó- és Vezetési Tanácsadó Kft. a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap tavalyi és idei üzleti évének könyvvizsgálatát - az Államadósság Kezelő Központ által kiírt közbeszerzés eredménye a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 21
8:48
Felsőoktatási keretszámok és árak: a jogászok és a közgazdászok a legnagyobb vesztesek (ATV)
A szeptemberben induló tanévben alapképzésben, teljes állami támogatás mellett összesen 27 150-en tanulhatnak. További 15 550 diák részösztöndíjat kaphat. Az egységes osztatlan képzésben a teljes támogatásban részesülők száma 2420, a felsőfokú szakképzésben 3500 lesz.
jan. 21
8:50
Hősi halált halt az elsüllyedt óceánjárón a magyar zenész (ATV)
A túlélők vallomásai szerint nőket és gyerekeket félrelökdösve menekült sok férfi az oldalára dőlt Costa Concordia fedélzetéről. Egy ausztráliai édesanyát 12 éves kislányával együtt egyszerűen visszazavarták a mentőcsónak mellől, amelyik férfiakkal volt tele. Közben megmozdult az oldalára dőlt óceánjáró, ezért felfüggesztették a további kutatást. A luxushajó napokon belül lecsúszhat a…
jan. 21
9:03
Hamisította tudományos fokozatát is (Alternatív Energia)
Lapzártánkig nem adott választ írásban feltett kérdéseinkre a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH), amely telefonon elérhetetlennek bizonyult. Több, Schmitt Pál 1992-es doktori disszertációját érintő részletről érdeklődtünk, de arra is kiváncsiak voltunk, életrajzában miért használta a PhD fokozatot. Holnap egyébként megfosztják diplomájától az államfőt.
jan. 21
9:06
Tarlós ígéretet kapott a BKV megmentésére (ATV)
Külön Tarlós-Orbán találkozó már nem lesz a BKV-ügyben, viszont a kormány már a jövő héten dönthet arról a javaslatcsomagról, amelyet a főpolgármester juttatott el a miniszterelnöknek és a kabinet több tagjának - közölte a Magyar Nemzettel a városháza.
jan. 21
9:08
Hétvégi programajánló tüntetőknek (ATV)
Riadókészültségbe helyezték a rendőrséget a hétvégi fővárosi tüntetésekkel összefüggésben. Szombaton három, vasárnap egy demonstrációra kerül sor. Válogatni is lehet: lesz tüntetés a kormányért, Schmitt Pál ellen és mellett, valamint a Klubrádióért.
jan. 21
9:10
Fájdalmas műtéten esett át a közismert színésznő (ATV)
A színésznő mindent megtesz azért, hogy tovább tudjon lépni.
jan. 21
9:24
Hatalmas bravúr: legyőztük a franciákat a kézi Eb-n (ATV)
Fantasztikus csapatmunkával a már biztos középdöntős magyar férfi kézilabda-válogatott 26-23-ra legyőzte az olimpiai és világbajnok, címvédő francia csapatot a szerbiai Európa-bajnokság újvidéki csoportjának pénteki zárásán.
jan. 21
9:26
Kétesélyes az állás Romney és Gingrich között dél-karolinai előválasztáson (ATV)
Szoros, kétesélyes állás alakult Mitt Romney és Newt Gingrich között a szombaton Dél-Karolina államban megtartandó republikánus előválasztás küszöbén - állították pénteken amerikai médiaforrások.
jan. 21
9:28
Hideg napok - magyar katonák mészároltak (ATV)
Az emlékezés kötelesség, az elhallgatás káros - a történettudomány legfrissebb és mára közös szerb-magyar eredményeiről beszéltek kutatók az újvidéki és délvidéki razzia 70. évfordulóján. A magyar csendőrség és határvadász alakulatok közös akciója a partizánok elfogását és a magyarlakta térségek megtisztítását tűzte ki célul 1942 telén. A magyar katonák kegyetlen tettei elsősorban a helyi szerb és…
jan. 21
9:36
Lemondott a pitvarosi polgármester (hvg.hu)
Lemondott Pitvaros polgármestere, Radó Tibor, és feloszlatta magát a magyarcsanádi képviselő-testület – írta szombati számában a Délmagyarország.
jan. 21
9:42
Nigéria: újra robbantottak a szélsőséges iszlamisták (ATV)
Egymás után több robbantásos merényletet követtek el pénteken szélsőséges iszlamisták Nigéria nagy északi városában, Kanóban.
jan. 21
9:44
A Szilíciumvölgy legyűrte Hollywood-ot (ATV)
Határozatlan időre felfüggesztette a kongresszus az internetes kalózkodás elleni törvénytervezetek, a SOPA és a PIPA kidolgozását az amerikai kongresszus, miután online szolgáltatók ezrei és a felhasználók milliói tiltakoztak ellenük.
jan. 21
9:54
Baleset Ceglédnél: meghalt a sofőr (hvg.hu)
Árokba borult egy kisteherautó a Ceglédet Újszilvással összekötő 311-es úton szombaton, a sofőr a helyszínen meghalt – közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.
jan. 21
10:00
Koszovó-Szerbia: Washington "megérti" Belgrád rendezési tervét (ATV)
Philip Reeker amerikai külügyi államtitkár-helyettes tolmácsolta Washington "megértését" Boris Tadic szerb elnök (koszovói) rendezési tervével kapcsolatban - jelentette ki Borislav Stefanovic, a Pristinával tárgyaló szerb küldöttség vezetője pénteken, miután megbeszélést folytatott a magas rangú amerikai diplomatával.
jan. 21
10:02
"Oroszország buta emberek nélkül" Honlap nyílt az értelmetlen bürokrácia ellen (ATV)
Dmitrij Medvegyev orosz államfő kezdeményezésére pénteken megkezdte működését az a weboldal, amelyre az értelmetlen és káros bürokratikus ügyintézésről várnak bejelentéseket.
jan. 21
10:12
Plágiumügy: a szakértők nem akarják megvizsgálni Schmitt dolgozatát (hvg.hu)
A Népszabadság információi szerint jelentős nehézségekbe ütközik a Semmelweis Egyetem azon törekvése, hogy - néhány nappal korábbi bejelentésének megfelelően - létrehozzon egy kompetens, tekintélyes és független tagokból álló testületet Schmitt Pál doktori fokozatszerzése körülményeinek kivizsgálására.
jan. 21
10:12
Forgalmi változások lesznek a demonstráció miatt (Infostart)
Több BKV járat közlekedésében is változásokra, korlátozásokra kell számítani szombaton a fővárosban tartandó demonstráció miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
jan. 21
10:18
Drágultak a külföldi utak a magas forintárfolyam miatt (ATV)
Az utazási irodák 8-10 százalékkal emelték áraikat az idei téli szezonban a magas forintárfolyam miatt, bár a nyári szezonról még nincs pontos adat, várhatóan azok az utak is drágábbak lesznek az előző éviekhez képest - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) szóvivője, az OTP Travel ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
jan. 21
10:20
Okosság a faluban: így csökkentik a rezsit (ATV)
Áramot "termelő" napelemekkel szerelik fel az iskolát és a körjegyzőséget Bakonyszentlászlón. Az önkormányzat megtakarítást vár a beruházástól, csakúgy, mint az idősotthon tavaly elkészült fűtéskorszerűsítésétől, amelynek eredményeként legalább egymillió forinttal csökken az idei fűtésszámla – mondta a Győr-Moson-Sopron megyei település polgármestere az MTI-nek.
jan. 21
10:33
Kilencszáz liter pálinkát foglaltak le Eperjeskén (Alternatív Energia)
Kilencszáz liter pálinkát foglaltak le a pénzügyőrök egy eperjeskei ingatlanon; a tulajdonos nem tudta igazolni a szesz származását - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-t.
jan. 21
10:36
Kegyetlenül lemaradtak Schmitt Pál támogatói (ATV)
Az atv.hu szavazásán behozhatatlannak tűnő előnyben vannak azok, akik szerint a köztársasági elnöknek le kell mondania a plágium-ügy miatt.
jan. 21
10:48
Elfogták a bakonycsernyei emberölés feltételezett elkövetőit (hvg.hu)
A Fejér megyei rendőrök a Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitőn elfogtak két embert, akik feltételezhetően megöltek egy 86 éves bakonycsernyei asszonyt – közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.
jan. 21
10:51
Az IKSZ egyetért a kormány drogpolitikájával (Alternatív Energia)
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) üdvözli a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által elkészített új drogstratégiát; a szervezet szerint a korábbi kormányok elhibázott drogpolitikája után ideje volt határozott lépéseket tenni a fiatalokat különösen veszélyeztető kábítószerkérdésben.
jan. 21
10:54
Az amerikaiak harmada támogatja az Irán elleni katonai akciót (ATV)
Egy új közvélemény-kutatás szerint az amerikai állampolgárok 35 százaléka támogatná az iszlám köztársaság elleni katonai akciót, ha a diplomáciai erőfeszítések nem járnának sikerrel, és Teherán nem hagyna fel nukleáris programjával.
jan. 21
11:12
Serena Williams kiütötte Arn Grétát (ATV)
Arn Gréta két játszmában kikapott Serena Williams ellen szombaton a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének harmadik fordulójában.
jan. 21
11:30
Halálos mérgű kígyótól mentett meg két lánykát egy kutya (ATV)
Halálos kígyómarástól mentett meg két kislányt kutyájuk Ausztráliában.
jan. 21
11:48
A marihuána illata lengte be a lengyel parlamentet (ATV)
Marihuána illatú füstölőt gyújtott meg pénteken a lengyel parlamentben a baloldali Palikot Mozgalom vezetője, aki a héten bejelentette, hogy a szejmben füves cigivel nyitja meg a vitát a kábítószerellenes törvényről.
jan. 21
11:50
Víz alatti sakkbajnokságot rendeztek az unatkozó búvárok (ATV)
Víz alatti sakkbajnokságot rendeztek Észtországban búvárok, akik egyrészt a tél miatt nem tudnak mit kezdeni magukkal - ilyentájt nincs merülés -, másrészt unalmasnak tartják a "felszíni" sakkozást.
jan. 21
12:00
ÁNTSZ: gyorsul az influenza terjedése (hvg.hu)
Az előző héthez képest Európában megduplázódott azon országok száma, amelyekben felgyorsult az influenza terjedése – számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.
jan. 21
12:02
Jobbik: további elbocsátásokkal járhat az intézmények államosítása (hvg.hu)
A Jobbik szerint az eddig bejelentetteken kívül további elbocsátásokkal, illetve fizetéscsökkentésekkel járhat a megyei és fővárosi önkormányzati intézmények állami felügyelet alá helyezése.
jan. 21
12:18
Cenzúrázott a Tv2? Az olvasók tűz alá vették a Facebook-oldalukat (hvg.hu)
Majálishangulatban zajlott tegnap az Educatio kiállítás - ez derül ki a Tv2 Tények című műsorából, amelyből kimaradt a Hallgatói Hálózat demonstrációja.
jan. 21
12:24
Schulz: illúzió, hogy a nemzetállamok elég erősek a XXI. századhoz (ATV)
Az Európai Parlament új elnöke arra figyelmeztetett, hogy a csökkenhet az Európai Unió súlya a globális erőtérben.
jan. 21
12:26
Az EBESZ amerikai nagykövete aggódik a magyar alkotmány miatt (ATV)
Aggodalmát fejezte ki a január elsején életbe lépett új magyar alkotmánnyal kapcsolatban az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete a testület tanácsa előtt felszólalva.
jan. 21
12:36
Jobbik: egyszerűsíteni kellene az eszközkezelő igénybevételét (hvg.hu)
A Jobbik egyszerűsítené a nehéz helyzetbe került devizahitelesek megsegítésére létrehozott Nemzeti Eszközkezelő igénybevételét, hogy a középosztály szélesebb rétege is elérhesse.
jan. 21
12:42
Felhők gyülekeznek az ukrán-magyar kapcsolatok egén (ATV)
A kárpátaljai magyarság politikai törekvéseivel és ennek fényében az ukrán-magyar viszonnyal foglalkozó írást közölt szombaton megjelent számában a Zerkalo Nyegyeli című ukrán hetilap.
jan. 21
12:54
Etiópiai merénylet: a terrorelhárítás nyilatkozatstopot rendelt el (hvg.hu)
Nyilatkozatstopot rendelt el a Terrorelhárítási Központ az Etiópiában történt fegyveres támadás szegedi áldozatai és túlélői hozzátartozóinak – értesült a Délmagyar.
jan. 21
13:00
ÁNTSZ: több európai országban gyorsult az influenza terjedése (ATV)
Az előző héthez képest Európában megduplázódott azon országok száma, amelyekben felgyorsult az influenza terjedése – számolt be az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Facebook-oldalán szombaton.

Keresés