2012. január 23. hétfő

jan. 23
4:54
Bicikliháton érte el a Déli-sarkot a televíziós műsorvezetőnő (ATV)
Megérkezett a Déli-sarkra az a brit televíziós műsorvezetőnő, aki bicikliháton hódította meg az Antarktiszt. A huszonkilenc éves Helen Skelton január negyedikén vágott neki az erőt próbáló kihívásnak egy speciális, jégre szabott kerékpáron és szombat este késő este fejezte be több mint nyolcszáz kilométeres útját.
jan. 23
5:12
Halálos baleset a 21-es főúton - teljes útzár (ATV)
Egy ember meghalt, nyolcan megsérültek, amikor két személygépkocsi összeütközött a 21-es főúton Jobbágyinál vasárnap – közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
jan. 23
5:27
Gálvölgyinek is leesett az álla az új Heti Hetes láttán (168 Óra Online)
Állítólag nem politikai, hanem gazdasági okokból rendelt szilenciumot a Heti Hetesnek az RTL Klub. Mostanság kocsmaszínben lépnek fel a műsor szereplői, akik több mint egy évtizede űzik a hírkommentáló ipart. Átmeneti a mostani helyzet: ugyan papírjuk nincs róla, de bíznak az ígéretben, hogy márciusban újrakezdhetik.
jan. 23
5:27
Szégyent hoz Schmitt Magyarországra (Alternatív Energia)
Schmitt Pál feladata, hogy országunk elnökeként a legjobb arcunkat mutassa a világ felé. Ehelyett szégyent hoz mindannyiunkra - írta Mesterházy Attila. A hét fontos politikai eseményeiről szóló írásában az MSZP elnök-frakcióvezetője úgy vélekedett, hogy az elnök irományának - amelyet doktori dolgozatnak nem szívesen nevezne - ügye súlyosbodik.
jan. 23
5:29
Kikényszerített hála (Alternatív Energia)
Se szeri, se száma azoknak a módszereknek, amelyekkel pénzt "préselnek ki" a páciensekből a magyar egészségügyben - állítja a szakember, aki szerint ez semmiféleképpen sem hálapénz. Éppen egy ilyen ügyben emelt vádat az ügyészség, a gyanúsítottak ugyanis pénzt kértek az egyébként tb-finanszírozott ellátásért.
jan. 23
5:30
Gyalázták, dobálták az ATV stábját a békemeneten (ATV)
A főszervező szerint minden várakozást fölülmúlt mind a résztvevők száma, mind „a békemenet lelkisége”. Az elemzői vélemények szórnak: van, aki a Fidesz továbbra is egyedülálló bázisát, más viszont a Kubatov-listák hasznosságát említette hangsúlyosan a tömegrendezvény kapcsán.
jan. 23
5:31
A magyar kormány saját magát érti félre (Alternatív Energia)
Hosszú elemzésben vette sorra a New York Times szerkesztői blogjában Kim Lane Scheppele, a Princeton egyetem professzora Orbán Viktor érveit, melyekkel a magyar miniszterelnök az ország új alaptörvényét védte múlt szerdán az Európai Parlamentben (EP).
jan. 23
5:33
Nincs kibúvó az elnöknek (Alternatív Energia)
Nem jelenthet gondot a Semmelweis Egyetem számára egy hiteles vizsgálóbizottság létrehozása - mondta lapunknak az akkreditációs bizottság elnöke. Bazsa György szerint akár más intézmények, sőt, külföldi szakértők bevonására is lehetőségük, sőt, kötelezettségük van. Schmitt Pál továbbra is hallgat plágiumbotránya újabb részleteiről, míg civilek már kimondták az ítéletet: jelképesen megfosztották az…
jan. 23
5:45
Sporttal a hajléktalanokért (Alternatív Energia)
Sportnapot szervez az Oltalom Karitatív Egyesület a Dankó utcai hajléktalan-ellátó központban és a Wesley János Lelkészképző Főiskolán csütörtökön. Az "Oltalom" sportnapon jeles magyar sportolók és hajléktalanok, továbbá a főiskola hallgatói, leendő szociális munkások, pedagógusok és lelkészek mérkőznek meg több sportágban.
jan. 23
6:18
Független polgármestert választottak Bonnyán (Infostart)
A független Märcz Konrádot választották meg polgármesternek vasárnap a Somogy megyei Bonnyán - tájékoztatta Bérdi József András, Kisbárapáti körjegyzője az MTI-t.
jan. 23
6:42
Már közel 200 millió az államadósság elleni alapban, Orbán még nem adott (ATV)
Matolcsy, Selmeczi és Schmitt Pál már fizettek az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba, Orbán Viktor azonban egyelőre valamilyen más közösségi célt támogat.
jan. 23
6:44
Veszélyben a civil szervezetek az 5 százalékos béremelés miatt (ATV)
Sokan nem tudják teljesíteni a civil szervezetek közül az idei 5 százalékos elvárt béremelést, így pedig a működésük kerül veszélybe - írja a Magyar Nemzet.
jan. 23
6:46
„Beláthatatlan következményekkel járhat” a NEFMI egészségügyi tervezete (ATV)
Hétfőn délig véleményezhető a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma legújabb, az egészségügyet alapjaiban újrarajzoló rendelettervezete. Az ezzel járó új regisztráció beláthatatlan következményekkel járhat a betegekre nézve egy szakértő szerint - írja a Napi Gazdaság.
jan. 23
6:48
LMP: a szabadság kis köreivel döntendő meg az Orbán-rendszer (ATV)
A médiatanács nem vette el a Klubrádió frekvenciáját; Magyarország jogállam, ahol nem lehet rádióállomásokat betiltani – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel a Klubrádióért tartott demonstrációt követően.
jan. 23
6:50
A Volkswagen teljesen felvásárolja a Porsche-t (ATV)
A német autómárka eddig a Porsche részvényeinek 49,9 százalékát birtokolta, a fennmaradó részért 3,9 milliárd eurót fizetnének.
jan. 23
7:00
Felsorakoztatták, majd lelőtték az embereket – Beszámoló az etiópiai támadásról (ATV)
Tizenhárom órán át küzdöttek sebesült társuk, Szabad Gábor életéért a magyar túlélők, akik közül ketten egy szakadékba vetődve menekültek meg. A csoport több forrásból is azt az információt kapta, hogy a terület látogatása teljesen biztonságos.
jan. 23
7:02
Kézilabda Eb: a szlovének és a horvátok elleni meccsre is lehet jegyet kapni (ATV)
A tervek szerint a belépőjegyeket hétfőn Budapesten 14-18 óra között, Szegeden pedig hétfőn 15-18 óra között lehet megvásárolni.
jan. 23
7:04
A horvátok igent mondtak az uniós csatlakozásra (ATV)
A horvátok kétharmada támogatta az EU-csatlakozást a vasárnap tartott népszavazáson. Ivo Josipovic horvát államfő szerint a népszavazás véglegesen európai országként határozza meg Horvátországot. A részvételi arány viszonylag alacsony volt.
jan. 23
7:06
EU-barát elnöke lesz Finnországnak (ATV)
A konzervatív és a zöldpárti jelölt nyerte a finn elnökválasztás vasárnapi, első fordulóját, így csak rájuk lehet majd szavazni a két hét múlva esedékes második fordulóban. A választási kampány fő témája az EU volt, több jelölt például az euróövezetből való kilépést szorgalmazta.
jan. 23
7:12
Aktív agrárdiplomáciát sürgetett Fazekas Sándor - a nap hírei (Infostart)
Aktív agrárdiplomáciát sürgetett a vidékfejlesztési miniszter Berlinben. Bemutatták az Országos közművelődési koncepciót a magyar kultúra napján. 13-ra emelkedett az olasz luxushajó-baleset halálos áldozatainak száma.
jan. 23
7:36
Elhagyta Jement az elnök, Amerikába távozott (ATV)
Elhagyta Jement, és az Egyesült Államokba távozott orvosi kezelésre Ali Abdalláh Száleh jemeni elnök vasárnap. Az ellenzéki tüntetők megölésével vádolt Száleh búcsúbeszédében bocsánatot kért az elmúlt 33 év "hiányosságaiért".
jan. 23
7:38
Egy fideszes és két független győzött az időközi választásokon (ATV)
Árpádhalmon újraválasztották a fideszes polgármestert, Bonnyán viszont kikapott a kormánypárti politikus egy független jelölttől. Sumonyban szintén független lett az új településvezető.
jan. 23
7:48
Újabb 30 milliós egyházi befizetés az államadósság elleni alapba - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság az államadósság alapról, a Magyar Nemzet pedig a Budapest Airportról ír hétfői számában.
jan. 23
7:51
E-jegy 2014-től (Metropol)
Elektronikus jegyrendszert vezetnének be 2014-től több lépcsőben Budapesten.
jan. 23
7:54
Egyre pesszimistábbak a magyarok a jövőt illetően (ATV)
Januárban a GKI-Erste konjunktúraindex szezonális hatásoktól megtisztított értéke a korábbi, 2009. novemberében elért mélypont közelébe esett. A GKI Gazdaságkutató Zrt. által az EU támogatásával végzett felmérés szerint a fogyasztói várakozások már több mint egy éve trendszerűen romlanak, az üzleti várakozások viszont nyolchónapos markáns romlást követően október óta stagnáltak, de januárban ismét…
jan. 23
7:56
303 forinton az euró, 251 körül a svájci frank (ATV)
Stagnál a forint hétfőn délelőtt a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
jan. 23
8:09
Vezetékjog: jogszabály írja elő (Metropol)
Sokan már évekkel ezelőtt megkapták, másokhoz csak mostanában csönget be a postás vezetékjog bejegyzéséről szóló földhivatali határozattal.
jan. 23
8:12
Szíria elutasította az Arab Liga új rendezési tervét (ATV)
A szíriai kormány elutasította hétfőn az Arab Liga új rendezési tervét, amelyet a belügyeibe való nyilvánvaló beavatkozásnak minősített.
jan. 23
8:14
Devecser: egy család küzdelme házukért, ami nem az övék (ATV)
Elkeseredett küzdelem az otthonért: lakást akar kapni az önkormányzattól az a devecseri család, amelyiknek az otthonát tavalyelőtt elsodorta a vörösiszap. Most albérletben laknak, de már nem tudják fizetni, így, azt mondják, bármikor az utcára kerülhetnek a két unokájukkal. A polgármester szerint egyszerű a magyarázat: az nem kaphatott lakást annak idején, aki albérletben lakott. Így Burkáék sem…
jan. 23
8:16
Görög adósságleírás: alacsonyabb kamatra vennék rá a befektetőket (ATV)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a német kormány alacsonyabb kamat elfogadására szeretné rávenni a magánbefektetőket a görög adósságátalakítási kötvénycsere keretében, ami esetleg késleltetheti az államcsőd elkerüléséhez szükséges új hitelmegállapodás megkötését.
jan. 23
8:24
Hitelfelvétellel segítheti a BKV-t a főváros (Infostart)
A fizetőképesség megtartása érdekében a Fővárosi Közgyűlés szerdán várhatóan egy kilencmilliárd forintos hitel felvételéről dönt majd szerdán - közölte a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.
jan. 23
8:26
Giró-Szász: A békemenet nyomatékot ad a kormány mondandójának (Infostart)
A kormányszóvivő szerint a szombati Békemenet Magyarországért elnevezésű megmozdulás "haszna" az, hogy nyomatékot ad a kormány mondandójának - jelentette ki Giró-Szász András az MTV Ma reggel című műsorában hétfőn.
jan. 23
8:30
Raikönnen több mint két év után ül újra Forma-1-es autóba (ATV)
A finn pilóta hétfőn és kedden Valenciában teszteli az R30 Lotus jelzésű versenyautót.
jan. 23
8:42
Cséfalvay: Meg kell tenni azokat a lépéseket, amelyek Magyarországot erősítik (Infostart)
Ha az Európai Uniótól és az IMF-től van egy védőháló, a magyar gazdaság könnyebben jut forrásokhoz - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdasági államtitkára az MR1 Kossuth Rádióban.
jan. 23
8:48
Reklámarc lett Gombóc Artúr (ATV)
Nem szereti a csokit, folyamatosan fogyókúrázik, mégis egy csokigyár arca lett Csukás István és az általa megálmodott Pom-Pom mese több figurája. Az író örömmel adta kölcsön mesehőseit, mert szerinte így halhatatlanok lesznek.
jan. 23
9:06
Maradjon vagy mondjon le Schmitt? Ma zárul a szavazás (ATV)
Minden eddigi érdeklődést felülmúlt heti szavazásunk, melyben azt kérdeztük, mit tegyen a plágiumbotrányba keveredett államelnök.
jan. 23
9:18
Mélyíti az Aqra-1 lehatároló fúrást a Mol a kurdisztáni régióban (Infostart)
Mélyíti az Aqra-1 lehatároló fúrást a Mol Nyrt. a kurdisztáni régióban az Akri-Bijeel blokkban, a társaság hétfőn közölte azt is, hogy a Shaikan blokkban a Shaikan-4 lehatároló fúrás sikeres.
jan. 23
9:24
Kiderült: nem Messi, vagy Ronaldo a legjobban kereső focista (ATV)
Miközben a (foci)világ rendre két emberre szűkíti a választ arra a vissza-visszatérő kérdésre, hogy ki a földkerekség jelenlegi legértékesebb labdarúgója, hajlamos megfeledkezni a nevető harmadikról. Aki nem Lionel Messi, még csak nem is Cristiano Ronaldo - bár e kettőt tartják jó ideje az élduónak -, hanem David Beckham. Merthogy értékességben, értékállóságban, vagy ha jobban tetszik: a pénzben…
jan. 23
9:39
Halálos baleset Nógrádban: egy halott, nyolc sérült, teljes útzár (168 Óra Online)
Egy ember meghalt, nyolcan megsérültek, közülük hatan súlyosan, amikor két személygépkocsi összeütközött a 21-es főúton Jobbágyinál vasárnap.
jan. 23
9:42
Ismét pilóta nélküli gép végzett iszlamista fegyveresekkel (ATV)
Pilóta nélküli amerikai repülőgép (drón) csapást mért rakétákkal egy épületre és egy gépkocsioszlopra hétfőn Pakisztán északnyugati részén, négy feltételezett iszlamista fegyveres meghalt - közölték pakisztáni hírszerzési tisztségviselők.
jan. 23
10:18
Super Bowl: a New York Giants és a New England Patriots csap össze (ATV)
A vasárnapi főcsoportdöntőkben mindkét együttes óriási csatában tudott csak győzni, négy évvel ezelőtt is ők játszották a döntőt.
jan. 23
10:48
Fontos állomás előtt az EU/IMF-tárgyalások (Infostart)
A héten folytatódnak a tárgyalások a magyar kormány és a nemzetközi szervezetek vezetői között. Orbán Viktor miniszterelnök kedden Brüsszelbe utazik.
jan. 23
10:54
Lemondott a fejbelőtt képviselőnő - videóval (ATV)
Felépülésére akar összpontosítani, ezért lemond kongresszusi mandátumáról Gabrielle Giffords amerikai képviselőnő, akit egy évvel ezelőtt egy merénylő fejbelőtt az arizonai Tucsonban. Giffords helyi idő szerint vasárnap a Facebook és a Twitter internetes közösségi oldalakon, valamint a Youtube videomegosztó portálon tájékoztatta a nyilvánosságot szándékáról.
jan. 23
11:12
Egyre kevesebben vonulnak utcára Romániában (ATV)
Tizenegy napja tart a demonstrációsorozat, a hétvégén országszerte néhány száz ember követelte a kabinet lemondását.
jan. 23
11:14
Ezúttal az euróövezeti pénzügyminiszterek megbeszélésén lesz téma Magyarország (ATV)
A Magyarország ellen túlzott államháztartási hiány miatt folyó eljárásról is tárgyalnak az európai uniós tagországok pénzügyminiszterei kedden Brüsszelben, de zsúfolt napirendjükön számos más téma is szerepel.
jan. 23
11:24
Felmentették Veresegyház polgármesterét a hűtlen kezelés vádja alól (Infostart)
Bűncselekmény hiányában felmentette Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól hétfőn első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.
jan. 23
11:27
Miért tüntettek cigányok Bayer Zsolttal? - Videó (Alternatív Energia)
Több száz Lungo Drom-os romát hívott a Hősök terére Farkas Flórián (Fidesz), hogy a kormány mellett tüntető tömeggel együtt vonuljanak a Parlamenthez.
jan. 23
11:30
Fizethet a magyar állam, felmentették a polgármestert (ATV)
Bűncselekmény hiányában felmentette Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól hétfőn első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.
jan. 23
11:45
Felmentették Veresegyház polgármesterét (Metropol)
Bűncselekmény hiányában felmentette Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól hétfőn első fokon a Budapest Környéki Törvényszék.
jan. 23
11:48
Újabb robbantás az elsüllyedt luxushajón – még 24 embert keresnek (ATV)
Még legalább 24 utast keresnek a szerencsétlenül járt óceánjárón, a búvárok most megint robbantással nyitottak utat egy újabb szinthez.

Keresés