2012. január 24. kedd

jan. 24
4:54
Messit és C. Ronaldót is "agyonverte" a kőgazdag focista (ATV)
A volt válogatott labdarúgót két sztárfocista sem érte egyelőre be.
jan. 24
5:06
Elköszönhetünk a napsütéstől (hvg.hu)
A többfelé erős, viharos északnyugati szél kedden ismét megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 0, +5 fok között várható.
jan. 24
5:27
Megkülönböztetik a gyerekeket (Alternatív Energia)
Továbbra is a jómódú, magas keresetű, három-vagy többgyerekes házaspároknak kedvez a kormány a családi adókedvezménnyel, és ezen ígéretük ellenére sem változtattak - jelentette ki lapunknak Korózs Lajos. A szocialista szakpolitikus emlékeztetett , a kabinet ígéretei között kiemelt helyen szerepelt a családok támogatása és az adórendszer egyszerűsítése.
jan. 24
5:29
Lelkésznek menj, ne jogásznak (Alternatív Energia)
Nem kell kötelezően Magyarországon dolgozniuk az ingyenes hitéleti képzésben részesülőknek, a többi állami ösztöndíjas diáknak viszont akár 12 évig is itthon kell munkát vállalni a diploma után. Hoffman Rózsa oktatási államtitkárnak nincs érdemi válasza arra, hogy miért szüntették meg teljesen a vidéki városokban az ingyenes jogászképzést, miközben az államnak több jogászra lenne szüksége.
jan. 24
5:30
Magas benzinárak: „nem adjuk fel a tüntetést, mert éhezni fogunk” (ATV)
Olaszországban egyre nő az elégedetlenség az új kormány intézkedései ellen. A kamionosok országszerte utakat torlaszoltak el, és a taxisofőrök is sztrájkolnak, mert a kormány az eddig védett szektorokat, például a közlekedést is megnyitja a szabad verseny előtt. Ráadásul emelkednek az üzemanyagárak is.
jan. 24
5:31
Még Schmitt Pál neve sem rémlik (Alternatív Energia)
Továbbra sem tudni, kik vesznek részt az államfő doktori disszertációjának vizsgálatában, az egyetem egyelőre nem tudott újabb részleteket közölni a tényfeltáró bizottság ügyében. Schmitt Pál plágiumbotránya így a sajtóban gyűrűzik tovább: időközben ugyanis Klaus Heinemann német sportszociológus is cáfolta, hogy valaha együtt dolgozott volna a mai államfővel.
jan. 24
5:32
Orbánék szerint nem tandíjat, hanem önköltséget kell fizetni (ATV)
Az oktatási államtitkár szerint nem tandíjat, hanem önköltséget kell majd fizetniük az egyetemen azoknak, akik idén nem jutnak be államilag finanszírozott helyre. Hoffmann Rózsa szerint 2008-ban a szociális népszavazáson az emberek a tandíjat elutasították, de azért mert az egységesen, mindenhol fizetni kellett volna. Szerinte azzal, hogy drasztikusan csökkentik az ingyenes egyetemi és főiskolai…
jan. 24
5:33
Egyre brutálisabbak a vadorzók (Alternatív Energia)
Már tavasszal szigoríthatja a Parlament a Btk.-át az orvvadászat súlyosabb megítélése érdekében: akár 3 évi börtön is kiszabható lesz, szemben az eddigi 20-30 ezres bírságokkal. Ma a 300 ezres nagyvadállomány 15 százalékát orvvadászok "szedhetik le". Az Országos Magyar Vadászati Védegylet szerint egyre brutálisabb módszerekkel.
jan. 24
5:35
Négymilliós kártérítésért perel Jóri (Alternatív Energia)
Nyilvános elégtételt és négymillió forint nem vagyoni kártérítést követel az igazságügyi tárcától és egy állami hivataltól az átszervezés miatt december 31-vel posztját elvesztő volt adatvédelmi ombudsman abban a perben, melynek tárgyalását tegnap kezdte meg a Fővárosi Törvényszék (korábban Fővárosi Bíróság).
jan. 24
5:37
Az ellenzéki kerekasztal 2014-re készül (Alternatív Energia)
Minden egyéni körzetben elindulna 2014-ben a formálódó Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal (DEKA) jelöltje - derül ki a Magyar Szolidaritás Mozgalom által meghirdetett DEKA koncepciójából, melyet még a kerekasztal minden leendő résztvevőjének el kell fogadnia, hogy programmá váljon.
jan. 24
5:45
Felmentették a vádak alól Veresegyház polgármesterét (Alternatív Energia)
Bűncselekmény hiányában felmentette Pásztor Bélát, Veresegyház független polgármesterét a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól hétfőn első fokon a Budapest Környéki Törvényszék. A felmerült 487 ezer forintos bűnügyi költséget az államnak kell kifizetnie. Pásztor Béla és védője az ítéletet tudomásul vette, az ügyész annak hatályon kívül helyezését kérte.
jan. 24
6:00
Rengeteg e-könyvalsót ajándékoztak karácsonyra (Infostart)
Rendkívül népszerű karácsonyi ajándéknak bizonyultak az e-könyvolvasók és a táblagépek, olyannyira, hogy december közepétől januárig megduplázódott azoknak a száma, akik ilyen eszközzel rendelkeznek - derítette ki egy tanulmány.
jan. 24
6:18
Még tíz évig fizetjük a Gripenek részleteit a svédeknek (hvg.hu)
Jóváhagyta és a múlt héten ratifikálta a svéd kormány a magyar Gripen-vadászgépek bérléséről szóló szerződés módosítását, amely szerint Magyarország további tíz évig fizeti a vadászgépek részleteit - írta a Népszabadság kedden.
jan. 24
6:18
A nagy találkozó: ma tárgyal Orbán és Barroso (Infostart)
Az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyal ma Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke. A kormányfő korábban jelezte, a megbeszélésen politikai megállapodás jöhet létre közte és a bizottság elnöke között.
jan. 24
6:24
Perel a hősi halált halt magyar zenész édesanyja (ATV)
Nyugtatókon él az olasz luxushajó-balesetben meghalt hegedűművész, Fehér Sándor családja. Édesanyja az ATV Híradónak azt mondta: amikor azonosította a fia holttestét, látott a halántékánál egy hatalmas sérülésre utaló nyomot, ami szerinte azért furcsa, mert Sándor elvileg a hajó tetején volt, ott pedig nem érhette ilyen jellegű sérülés. Sokan viszont látták, amint a világhírű hegedűművész nem…
jan. 24
7:30
Szabálysértés helyett bűncselekmény lehet az orvvadászat (hvg.hu)
Már tavasszal szigoríthatja a parlament a Büntető törvénykönyvet (Btk.) az orvvadászat súlyosabb megítélése érdekében; akár 3 évi börtön is kiszabható lesz, szemben az eddigi 20-30 ezres bírságokkal - írta a Népszava kedden.
jan. 24
7:33
Több mosolyt! (Metropol)
Egyik barátnőmmel éppen arról beszélgettünk (mily meglepő), melyik a legjobb ruhabolt a városban.
jan. 24
7:36
Romney megpróbálta rábizonyítani Gingrichre, hogy lobbista volt (ATV)
Sutba dobva korábbi visszafogott modorát, Mitt Romney agresszív vitapartnerként mutatkozott be az elnökjelölt-aspiránsok hétfői, tizenkilencedik televíziós vitáján. Azt állította, hogy fő vetélytársa, Newt Gingrich „szégyenteljes” körülmények között mondott le 1998-ban a képviselőház elnökségéről, és utána tizenöt évig „érdekek kijárója” volt Washingtonban.
jan. 24
7:38
Eurogroup: idén létrejön az eurózóna stabilitását biztosító mechanizmus (ATV)
Megállapodtak az euróövezeti országok pénzügyminiszterei (Eurogroup) hétfőn annak a szerződésnek a szövegében, amely szerint még idén létrejön a zóna stabilitását biztosító állandó mechanizmus (ESM).
jan. 24
7:40
Feltartóztatták a szenátort a reptéri biztonságiak (ATV)
Feltartóztatták hétfőn a nashville-i reptér biztonsági emberei Rand Paul republikánus szenátort, aki nem volt hajlandó alávetni magát a testi motozásnak.
jan. 24
7:42
Szexuális zaklatással gyanúsítják a hátvédet (ATV)
A hatóságok szerint Neven Subotićot és három társát egy 21 éves nő jelentette fel, hogy nemi erőszak áldozata lett a futballista házában tartott parti során.
jan. 24
7:44
Ez vár Orbán Viktorra kedden Brüsszelben (ATV)
Az Európai Bizottság által kifogásolt magyar törvényekről tárgyal kedden Brüsszelben Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
jan. 24
7:46
Az egyiptomi hadsereg átadta a hatalmat a parlamentnek (ATV)
A Hoszni Mubarak elnök februári bukása óta Egyiptomot irányító hadsereg átadta a törvényhozó hatalmat a parlament alsóházának – jelentette be a kormány.
jan. 24
7:48
Merkel: a következő évek feladata a szorosabb költségvetési és politikai unió (ATV)
Az euróövezeti adósságválság kidomborította a valutaunió szerkezeti hibáit, amelyeket csak úgy lehet kijavítani, ha a közösség elindul a költségvetési és politikai unió felé - fejtette ki Angela Merkel német kancellár egy hétfőn elmondott beszédében.
jan. 24
7:48
Jóváhagyta a svéd kormány a Gripen-szerződés módosítását - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság a Gripen-szerződésről, a Magyar Nemzet pedig az áfa-visszaigénylésről cikkezik a keddi lapszámban.
jan. 24
7:54
Franciaországban betiltották az örmény népirtás tagadását (ATV)
A francia parlament hétfő este végleg elfogadta az örmény népirtás tagadásának tiltásáról szóló törvénytervezetet a szenátusi végszavazással, amely jelentős diplomáciai válságot okozhat Párizs és Ankara között.
jan. 24
7:56
Orbán kijelentéseit tette helyre a Financial Times blogján Oszkó Péter (ATV)
Az ország kiszolgáltatottságának és a jelen gazdasági helyzetének semmi köze az előző kormányok munkájához, ez kizárólag az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának köszönhető – írja Oszkó Péter a Financial Times blogoldalán. A volt pénzügyminiszter egy vendégposztban teszi helyre a miniszterelnök EP-beli kijelentéseit.
jan. 24
8:06
VV: eljött a Jobbik ideje, gondban a Fidesz (hvg.hu)
A Fidesz vezetése talán nem is mérte fel, hogy a „nyugati pénzvilággal" és az Unióval történő kiegyezés óriási esélyhez juttatja a Jobbikot - írja cikkében a Véleményvezér blog.
jan. 24
8:06
Gyurcsány az avasi lakótelepre költözött (Infostart)
Gyurcsány Ferenc Miskolcra, az avasi városrész egy panellakásába költözött, három napra - írta az Észak-Magyarország kedden.
jan. 24
8:09
Gyurcsány három napra Miskolcra költözött (Metropol)
Az avasi városrész egyik családja levélben fordult hozzá, azt panaszolva, hogy a politikusoknak fogalmuk sincs arról, hogyan élnek, milyen körülményeket kell elviselniük nap mint nap, éppen ezért meghívta a volt miniszterelnököt, hogy lakjon náluk.
jan. 24
8:11
Időt kérnek az orvosok (Metropol)
Egyelőre nem értik a kórházak és az orvosok sem, hogy mit jelent a tárca új rendelettervezete.
jan. 24
8:12
301 forint körül az euró, 249 a frank (ATV)
Az eurónak a görög adósság átalakítási tárgyalások elhúzódása miatt megtorpant erősödéséhez igazodva korrigálta kissé hétfőn szerzett nyereségét a forint kedd délelőtt.
jan. 24
8:14
A Klubrádió is téma lehet Brüsszelben (ATV)
A magyarországi médiahelyzetről is tanácskozik szerdai brüsszeli ülésén az a magas szintű munkacsoport, amelyet Neelie Kroes európai bizottsági alelnök hozott létre tavaly októberben a médiaszabadság és a médiapluralizmus európai uniós helyzetének áttekintése céljából.
jan. 24
8:24
Gyurcsány beköltözött egy miskolci családhoz (hvg.hu)
Gyurcsány Ferenc Miskolcra, az avasi városrész egy panellakásába költözött, három napra - írta az Észak-Magyarország kedden.
jan. 24
8:26
"Ez óriási kiállás" - Orbán videóban köszönte meg a békemeneteseknek (hvg.hu)
Orbán Viktor videóüzenetben köszönte meg a Facebookon a szombati Békemenet résztvevőinek a jelenlétet. A kormányfő szerint "ez óriási kiállás Magyarország mellett".
jan. 24
8:30
Ferguson kizárta, hogy Berbatov eligazolna (ATV)
A bolgár támadó nemrég Németországba repült, de a Manchester United menedzsere szerint ennek nincs köze klubváltáshoz, hanem magánút volt.
jan. 24
8:42
Mesterházy: Az MSZP erősebb lett Gyurcsány Ferenc kilépésével (Infostart)
Az MSZP erősebb lett Gyurcsány Ferenc és követői kilépésével - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnök-frakcióvezetője. Mesterházy Attila szerint a szocialistákon nem fog múlni az ellenzéki összefogás, de a Jobbikkal nem hajlandók egyezkedni.
jan. 24
8:42
Magyar Nemzet: akár húsz évet is kaphat a Mal-vezér (hvg.hu)
Tizenöt embert vádolt meg a Veszprém Megyei Főügyészség a 2010 októberében bekövetkezett vörösiszap-katasztrófa miatt. Bakonyi Zoltán, a Mal Zrt. vezetője akár húsz év börtönbüntetést is kaphat – írja a Magyar Nemzet.
jan. 24
8:48
Megszégyenítő vereséget szenvedtek Schmitt támogatói (ATV)
Az atv.hu heti szavazásán elsöprő többségbe kerültek azok, akik a plágiumügybe keveredett köztársasági elnök távozását szorgalmazzák.
jan. 24
9:00
Égő házból mentettek ki egy nőt a tűzoltók Nyíregyházán (hvg.hu)
Életveszélyes állapotban szállították kórházba azt a nőt, akit lángoló lakásából mentettek ki kedden reggel Nyíregyházán. A tűzben egy másik ember is megsérült.
jan. 24
9:00
Orbán a Facebookon köszönte meg a békemenetnek (Infostart)
Videoüzenetben mondott köszönetet a miniszterelnök a Békemenet Magyarországért nevű szombati megmozdulás résztvevőinek. Orbán Viktor a Facebookon kedden közzétett videóban azt mondta, a demonstráció óriási kiállás volt Magyarország mellett.
jan. 24
9:02
Népszabadság: külföldi szakértők vizsgálhatják Schmitt doktoriját (hvg.hu)
Miután a Népszabadság arról számolt be, hogy a magyar szakértők sorra utasítják vissza, hogy a Schmitt Pál plágiumgyanús dolgozatát vizsgáló bizottságban részt vegyenek, a lap szerint felmerült annak a lehetősége, hogy a SOTE külföldi szakértőket kérne fel a szövegelemezésre.
jan. 24
9:04
NMHH: nyolcmillión múlott a Klubrádió frekvenciája (hvg.hu)
Ha a Klubrádió nyolcmillió forinttal többet ajánlott volna, akkor ma az övé lenne a 95.3 MHz-es frekvencia – mondta kedden a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivője az m1 Ma reggel című műsorában.
jan. 24
9:06
Orbán is részt vett az Orbán melletti szimpátiatüntetésen (ATV)
A miniszterelnök a Facebookon köszönte meg a támogatóknak a részvételt. A kormányfő a videóüzenetben többes szám első személyben beszélt arról, hányan voltak a tüntetésen.
jan. 24
9:08
Rázendített a himnuszra, kifütyülték - botrány lett belőle (ATV)
Odáig fajult a történet, hogy még azt is megkérdőjelezték, alkalmas-e tehetségkutató zsűritagnak.
jan. 24
9:18
Súlyos baleset történt az M1-esen (hvg.hu)
Súlyosan megsérült az a sofőr, aki autójával belerohant egy előtte haladó teherautóba az M1-es autópályán Mosonmagyaróvár közelében.
jan. 24
9:24
Motorzaj, versenyillat és nyár a télben (ATV)
A napokban megjelent hírek szerint nem sokáig maradt kihasználatlanul a SYMA csarnok az ünnepi koncert sorozat után sem. Lóerő parádét láthatunk február első hétvégéjén - nyárias körülmények között.
jan. 24
9:26
Rendkívüli bejelentést tett az ellenzéki kerekasztalról Árok Kornél (ATV)
A Magyar Szolidaritási Mozgalom társelnöke hozzátette: a tervek szerint háromoldalú lesz a kerekasztal.
jan. 24
9:36
Mesterházy: Gyurcsány kilépésével erősebbek lettünk (hvg.hu)
Az MSZP erősebb lett Gyurcsány Ferenc és követői kilépésével - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt elnök-frakcióvezetője. Mesterházy Attila szerint a szocialistákon nem fog múlni az ellenzéki összefogás, de a Jobbikkal nem hajlandók egyezkedni.
jan. 24
9:36
Navracsics: Nem változtatunk az alaptörvényen (Infostart)
Nem akar változtatni a kormány az alaptörvényen a bírók nyugdíjkorhatára miatt - közölte Navracsics Tibor miniszterelnök helyettes a Magyar Rádió reggeli műsorában. Kiderült az is, az Európai Bizottság igazságügyi biztosa szerint a szlovák állampolgársági szabályozás belügy.

Keresés