2012. január 26. csütörtök

jan. 26
4:54
Mínusz 10 fok: nyolcvan éve nem volt ilyen meleg (ATV)
"Egy hatalmas anticiklon miatt viselkedik az időjárás ilyen furcsán Jakutföldön, de ebben nincs semmi különös. Néhány nap múlva minden a régi lesz" - ígérte a meteorológus.
jan. 26
4:58
Nagy visszatérés? Milliárdokat herdált el az énekesnő (ATV)
Az énekesnő visszatérési terveinek állítólag egyetlen oka van: az énekesnő elherdálta százmillió dolláros, azaz több mint huszonhárommilliárd forintos vagyonát.
jan. 26
5:12
Ágyúval lőtte magát fejbe a fiú - szörnyethalt (ATV)
A rendőrség jelenleg kutatja mi okozhatta a tragédiát, hiszen a használaton kívüli ágyúban elvileg nem volt lövedék.
jan. 26
5:27
Némethné 14 milliót bukott a kormánya lépésén (168 Óra Online)
Némethné: 4 ingatlanom van - 12 éves autó, aranyak és nagy magánnyugdíj-megtakarítás. Ezek is szerepelnek a kormány fejlesztési miniszterének a vagyonnyilatkozatában.
jan. 26
5:27
Már hangol az ellenzék (Alternatív Energia)
Politikai nagyüzemet tartanak a demokratikus ellenzéki pártok a hét végén és mindegyiknél szóba kerülhet a részvétel az alakuló Demokratikus Ellenzéki Kerekasztal, a DEKA munkájában. Az MSZP-választmány előkészíti a márciusi tisztújító kongresszust, melyen Szanyi Tibor is elnökjelölt lesz. Az LMP már a hétvégén megválaszthatja frakcióvezetőnek Karácsony Gergelyt. Ülésezik a Demokratikus Koalíció…
jan. 26
5:29
Beállt a kormány mögé a HÖOK is? (Alternatív Energia)
Barátibb megoldás a hallgatói szerződés mostani formája, mint ami a korábbi elképzelésekben szerepelt - mondta Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az ATV-ben.
jan. 26
5:30
Barrosóékhoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői tározó miatt (ATV)
Az Európai Bizottsághoz fordul a Greenpeace az almásfüzitői hetes vörösiszap-tározóban folyó hulladéklerakás miatt. A környezetvédők szerint európai jogszabályokat sért a Tatai Zrt. engedélye, ez alapján ugyanis, mint mondják, évente 132 ezer tonna veszélyes hulladékot is hordhat a cég a tározóra. A Greencpeace szerint ráadásul a nem megfelelően szigetelt tározóból szennyezés szivárog a…
jan. 26
5:31
Közgép-tulajdonosok: Tóthék Szolnokról (Alternatív Energia)
Egy Delaware államban bejegyzett offshore cég birtokolja az utóbbi másfél évben 200 milliárdnyi közbeszerzési pénzt szakító Közgép Zrt. papírjainak többségét a Népszava információi szerint. A céget a Fidesz-közeli Axon-csoport korábbi vezetői és tulajdonosai birtokolják, és Nyerges Zsoltnak is van hozzá köze.
jan. 26
5:33
Csak bűnözőként látjuk a cigányokat? (Alternatív Energia)
Eltűntek a magyar médiából a diszkriminációval kapcsolatos beszámolók, az előítéletességet csak a szélsőjobboldallal azonosítják, a szegénység tematikája helyett pedig a bűnözés került a középpontba - ezek a romák médiaképét vizsgáló Bernáth Gábor és Messing Vera által készített felmérés lesújtó tapasztalatai. Az eredmények a korábbi kutatásokhoz képest is rosszabb helyzetről árulkodnak, ráadásul…
jan. 26
5:35
Teljes kontroll a rendvédelmisek felett (Alternatív Energia)
Február végéig írásban kell nyilatkozniuk a rendvédelmiseknek, hogy hozzájárulnak életvitelük kifogástalanságának ellenőrzéséhez. Az új jogszabály értelmében a Nemzeti Védelmi Szolgálat vizsgálhatja az érintett munkahelyi "megbízhatóságát", melynek során bírói engedély nélkül, akár bűncselekmény elkövetésével is provokálhatják a szolgálatot teljesítőt.
jan. 26
5:45
Máris eladná az Autórádió a Klubrádió frekvenciáját? (Alternatív Energia)
Ha nem tudja értékesíteni a Klubrádió helyét elnyerő Autórádió Kft. a 95.3-as frekvenciát, akkor visszaadják a médiahatóságnak - tudta meg lapunk. A médiatörvény szerint a médiatanács ebben az esetben bírságot szabhat ki, emellett "a pályázati ajánlat visszavonásából, a hatósági szerződés megkötésének akadályozásából származó valamennyi költség viselésére, megfizetésére is kötelezheti a nyertes…
jan. 26
5:47
Életfogytiglani a pécsi lövöldözőnek (Alternatív Energia)
Életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék nem jogerősen a 2009-es pécsi egyetemi lövöldözés vádlottját szerdán. Gere Ákos legkorábban 30 év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra.
jan. 26
6:18
Mennyit ér a magyar diploma? (Infostart)
A fiatal felnőttek fele szerint a boldoguláshoz nagymértékben hozzájárul a diploma. A korosztály 27 százaléka azt gondolja, hogy az álláskeresés során a képességek, a szakmai felkészültség az igazán fontos felvételi szempontok, míg 19 százalék szerint ezeket egyáltalán nem, csak a képzettség meglétét nézik a munkaadók - többek között ez derül ki abból a közvélemény-kutatásból, amelyet az elmúlt…
jan. 26
6:36
Szijjártó az IMF-jelentésről: A mi számaink egészen mást mutatnak (Infostart)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) számításai. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője mondta szerdán az m1 Az Este című műsorában, kitérve arra is, hogy "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
jan. 26
7:00
Costa Concordia: "külső utasításra" haladt partközelben (ATV)
A hajótársaság utasítására haladt túl közel a partokhoz a január 13-án megfeneklett luxus óceánjáró, olasz lapértesülések szerint. A La Repubblica olasz lap úgy tudja, a katasztrófa éjszakáján a Costa Concordia kapitányát a cég egyik igazgatója szólította fel arra, hogy hajójával közelítsen a parthoz. A búvárok eddig 16 halálos áldozatot találtak, köztük a magyar zenész holttestét.
jan. 26
7:15
Esett a Fidesz, de esett az MSZP is (168 Óra Online)
Januárban is folytatódott a Fidesz-KDNP támogatottságának csökkenése, ennek ellenére még mindig a kormánypártokra szavaznának a legtöbben egy most vasárnapi választáson - derül ki a Tárki legfrissebb felméréséből.
jan. 26
7:15
Halálos baleset a tiszaugi híd közelében (Metropol)
A helyszínen meghalt egy kisteherautót vezető férfi, miután járművével egy fának ütközött csütörtökön a 44-es úton a tiszaugi híd közelében.
jan. 26
7:18
Matolcsy „rendkívül sikeres”, Orbán optimista, de legnagyobb kihívása előtt áll (ATV)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint az IMF számításai, közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője azt is elmondta, a magyar kormány és az IMF fontos és értékbeli kérdésekben jól láthatóan egyetért.
jan. 26
7:30
Bejelentkezett Botka László - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint Szeged polgármestere bejelentkezett az MSZP egyik vezetői posztjára, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy közel négymilliárd forintos vagyoni hátrányt okozhatott a MÁV-nak egy régebbi koncessziós szerződés.
jan. 26
7:33
Fának csapódott egy kisteherautó Cserkeszőlőnél (Metropol)
Meghalt egy kisteherautó vezetője, miután járművével fának csapódott csütörtökön kora reggel a 44-es számú főút 33-as kilométerszelvényében Cserkeszőlőnél.
jan. 26
7:36
Gingrich utolérte Romneyt (ATV)
Newt Gingrich támogatottságban gyakorlatilag utolérte Mitt Romneyt Floridában, mindössze egy nappal azelőtt, hogy a republikánus elnökjelölt-aspiránsok utoljára csapnak össze a televízió nyilvánossága előtt.
jan. 26
7:38
Iszlám terroristákat tartóztattak le Boszniában (ATV)
Nagyszabású rendőrségi akció keretében, Brcko város közelében elfogták szerdán a bosznia-hercegovinai vahabita szélsőséges iszlám közösség vezetőjét, Nusret Imamovicot és bátyját, Eldint.
jan. 26
7:40
Újabb magyar törvények a Velencei Bizottság előtt (ATV)
További magyar sarkalatos törvényeket tekint át az Európa Tanács (ET) égisze alatt működő, Velencei Bizottság nevű független jogi szakértői testület - közölte szerdán az MTI-vel Harangozó Gábor szocialista országgyűlési képviselő, aki részt vesz az ET parlamenti közgyűlésének strasbourgi plenáris ülésszakán.
jan. 26
7:42
Egyre többen képtelenek a törlesztésre (ATV)
A PSZÁF adatai szerint tavaly október végén már 144.382 lakossági jelzáloghitelesnek volt összesen 983,2 milliárd forintnyi 90 napon túl késedelmes hiteltartozása. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kék számát eddig mintegy háromezren hívták. Az MTI által megkérdezett bankok már megkezdték az érintett hiteladósok értesítését arról, hogy ingatlanuk kényszerértékesítésére kerülhet sor.
jan. 26
7:51
Kigyulladt egy ház tetőszerkezete a VI. kerületben (Metropol)
Kigyulladt egy ház tetőszerkezete csütörtökre virradóra Budapest VI. kerületében; a tüzet azóta eloltották, senki nem sérült meg.
jan. 26
7:54
210 igazgató megbízatása szűnik meg március végén (ATV)
Az érintett iskolavezetők között több olyan is van, akit tavaly szeptembertől neveztek ki.
jan. 26
7:56
Eb: Nyolcadik helyen végzett a magyar férfi kéziválogatott (ATV)
A magyar csapat szerda este 24-24-es döntetlent játszott a már biztos továbbjutó horvátokkal, így teljesítette a minimális szövetségi elvárást.
jan. 26
8:09
Megvan, ki áll a Klubrádió ügye mögött (168 Óra Online)
Sajtókörökben terjedő hírek szerint a 95,3 MHz-es frekvenciát elnyerő Autórádió Kft. vezetése fontolgatja a cég értékesítését: kétszázmillióért eladnák azt – és ezzel a megnyert 95,3 MHz-et. Az ATV úgy tudja: az Autórádió mögött a korábban jelentős adósságot fölhalmozott Roxy Rádió áll. Ezt látszik igazolni, hogy értesüléseik szerint az Autórádió többségi tulajdonosa és egyben egyik ügyvezető…
jan. 26
8:12
295 forint alatt is járt az euró, 244 a frank (ATV)
Erősödött a forint csütörtökön a nemzetközi befektetői kockázatvállalási hajlandóság általános javulásának köszönhetően.
jan. 26
8:24
Tarlós Istvánnak vannak ötletei a BKV talpra állítására (Infostart)
Dugódíj bevezetésével, egy, a fővárosi kasszába befolyó helyi adó kivetésével és a budapesti parkolási rendszer egységesítésével lehetne javítani a főváros helyzetén - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tarlós István főpolgármester, aki azonban hozzátette: mindez csak 2013-tól valósulhat meg, addig a főváros az állam segítségére szorul.
jan. 26
8:30
Szíriában a mentőautókat is lövik, megölték a vörös félhold főtitkárát (ATV)
Megölték szerdán a szíriai vörös félhold humanitárius szervezet főtitkárát, miközben Damaszkuszból utazott haza egyértelmű jelzést viselő autón - közölte a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (ICRC).
jan. 26
9:03
Lesújtó hír a magyar média színvonaláról (168 Óra Online)
A magyar média kriminalizálja a romákat - Jelentősen növekedett a kriminalitás a romákról alkotott médiaképben. Ennyire negatív képet utoljára a rendszerváltás előtt mutatott a média a romákról. A témáról készült kutatást tegnap mutatták be.
jan. 26
9:03
A gyógyszereken kevesebbet spórolunk (Metropol)
A gazdasági válság legkevésbé az egészségügyi kiadásokat mérsékli, míg a legtöbb ember a ruházati cikkekről és a szórakozásról mond le – derül ki a Szinapszis Kft. legfrissebb kutatásából, amelyet 2011 novemberében végzett több mint ezer fő részvételével.
jan. 26
9:06
Azarenka és Sarapova játssza az Australian Open döntőjét (ATV)
A 22 éves fehérorosz teniszezőnő életében először jutott Grand Slam-torna döntőjébe, miután legyőzte a címvédőt.
jan. 26
9:08
Évi 20 milliós fizetés - jól megy a metróvezetőnek (ATV)
Több mint 60 ezer fontos - 20 millió forintos - az éves jövedelme a legjobban fizetett londoni metrószerelvény-vezetőnek a túlórapénzek, a béren kívüli juttatások és a kedvezmények beszámításával - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
jan. 26
9:21
Betegszállító autó balesete Tiszatenyő és Kengyel között (Metropol)
Ketten megsérültek, amikor egy betegszállító gépkocsi árokba csúszott a havas közúton Tiszatenyő Kengyel között.
jan. 26
9:24
Váratlanul megerősödött az unióban csalódottak tábora (ATV)
Eheti kérdésünkben azt firtatjuk, hogy olvasóink szerint megérte-e csatlakozni az Európai Unióhoz.
jan. 26
9:42
Horváth: gyógypedagógiai esetek vannak a kormányban (ATV)
A politikus szerint nem értik meg, ha leáll a BKV, akkor sokan nem tudnak elmenni dolgozni, a költségvetésbe pedig nem folyik be napi 16 milliárd forint adó.
jan. 26
10:15
'89 helyett újabb horthysta "vívmányt" hoz vissza a Fidesz (168 Óra Online)
Az önkormányzatiság és a szubszidiaritás elve helyett járási rendszert vezet be a Fidesz-kormány, amellyel az 1945 előtti állapotokhoz fordul vissza az ország. Az önkormányzatok fokozatosan elvesztik funkciójukat, helyettük kormányhivatalok állnak fel, amelyek élére a kormány nevez ki a szolgabírókhoz hasonló hivatalvezetőket. Mindezt 20 milliárdból.
jan. 26
10:17
Kapaszkodjon: Szijjártó megint megmondta a tutit (168 Óra Online)
A magyar kormány számai mást mutatnak a költségvetés hiányáról, mint a Nemzetközi Valutaalap számításai - mondta Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője szerint "a kormány eddigi gazdaságpolitikája és a miniszter, aki azt végrehajtotta, rendkívül sikeres".
jan. 26
10:18
Dühödt tüntetők: cipőjét is otthagyta a kormányfő (ATV)
Személyi testőrének kellett elkapnia Julia Gillard ausztrál kormányfőt, aki megbotlott és elvesztette cipőjét, miközben dühödt tüntetők tömegén át próbált meg eljutni a rá várakozó autóig csütörtökön.
jan. 26
10:33
Kevesebb pénzt kapnak az esztergomi képviselők (Metropol)
A képviselői alapdíjat harminc százalékkal csökkentette csütörtöki ülésén a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés, az intézkedéssel az idén összesen 12 millió forintot takarítanak meg.
jan. 26
11:06
Budai Gyula: Csapdahelyzetbe sodorták a szocialisták a Malévot (Infostart)
Csapdahelyzetbe sodorta a Malévot a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány az elszámoltatási kormánybiztos szerint. Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a légitársaság 2007-es privatizációjával, majd 2010-es visszaállamosításával a vállalat mára a működőképességének határára ért, a jelenlegi kabinet pedig a 22-es csapdájába került.
jan. 26
11:12
Pénzügyminisztere szerint Obama nyerni fog, de nem őt kéri fel újra (ATV)
Timothy Geithner nem lesz pénzügyminiszter az esetleges második Obama-kormányban.
jan. 26
11:27
Budai szerint csapdában a Malév (Metropol)
Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a légitársaság 2007-es privatizációjával, majd 2010-es visszaállamosításával a vállalat mára a működőképességének határára ért, a jelenlegi kabinet pedig a 22-es csapdájába került.
jan. 26
11:30
Olasz sztrájk: a kamionosok mellé csatlakoznak a vasutasok is (ATV)
Pénteken ér véget az olasz fuvarozók hétfőtől tartó országos sztrájkja, melyen a római kormány által ígért ágazati támogatások enyhítettek, ugyanakkor a vasutasok csütörtök estétől munkabeszüntetésbe fognak.
jan. 26
11:32
Jelentés: Irán meghátrálhat a szankciók és az izraeli fenyegetés elől (ATV)
A washingtoni székhelyű Tudományos és Nemzetközi Biztonsági Intézet (ISIS) jelentéstervezete szerint Irán nem valószínű, hogy legyártja a nukleáris fegyvereit – a szervezet szerint Teherán meghátrált az izraeli katonai csapás lehetőségétől, valamint beváltak a nemzetközi szankciók is.
jan. 26
11:42
Február 7-én demonstrálnak a BKV-szakszervezetek (Infostart)
Demonstrációt hirdettek a BKV szakszervezeti szövetségei február 7-ére a közlekedési cég Akácfa utcai székháza elé - jelentették be szakszervezeti vezetők csütörtökön Budapesten.
jan. 26
11:48
Tüntetnek a BKV szakszervezeti szövetségesei (ATV)
Demonstrációt hirdettek a BKV szakszervezeti szövetségei február 7-ére a közlekedési cég Akácfa utcai székháza elé - jelentették be szakszervezeti vezetők csütörtökön Budapesten.
jan. 26
11:50
Már alig van hely magyarok számára az olimpia utolsó napjaira (ATV)
A magyar szurkolók igényeinek megfelelően alakított ki utazási csomagokat a nyári londoni olimpiára a Pegazus Tours, a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) hivatalos utazási irodája, az ötkarikás játékok magyarországi hivatalos jegyértékesítője.

Keresés