2012. január 27. péntek

jan. 27
4:54
Bochkort levette a lábáról Popovics (ATV)
A zsűri feltett szándéka, hogy nemcsak hangot, hanem karaktert is keres egyben, ezért nagyon szigorúak.
jan. 27
5:09
Jogi versenyfutás a kábítószerek ellen (Alternatív Energia)
Túlélte a kábítószer-túladagolást az a három debreceni fiatal, aki a Gina nevü partidrog fogyasztásától került életveszélybe. Negyedik társuk a helyszínen életét vesztette. Folyamatosan új, legális kábító hatású szerek jelennek meg a piacon, miközben csak márciusra készül el a drognak minősülő vegyületek tiltólistája. Zacher Gábor toxikológus szerint érthetetlen a késlekedés.
jan. 27
5:11
Mégis jöhetnek a sárga mentőkocsik (Alternatív Energia)
Egy időközben módosított szállítási szerződés alapján állította a TV2 Tények című műsora, hogy a 37 új, sárga mentőautónak tavaly december 30. után kellett volna forgalomba kerülnie - közölte lapunkkal az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). A most érvényes szerződés alapján a beszállító Scorpio Kft.-nek január 31-ig kell átadnia a járműveket, amelyeknek a forgalomba kerülés előtt komplex ellenőrzésen…
jan. 27
5:12
Horrorisztikus: dőlt a vér a csatornából (ATV)
Horrorisztikus élményben volt része egy lengyel kisváros lakosainak: vér bugyogott fel egy utca csatornafedeleiből.
jan. 27
5:14
"Kieső jövedelem, bizonytalanság" Aggályos Orbánék törvénye (ATV)
Önmagában diszkriminatív, ha a bírói kart bizonytalanságban tartja a kormány a nyugdíjkorhatárral kapcsolatban – így reagált Fleck Zoltán arra, hogy a miniszterelnök José Manuel Barrosóval való tárgyalása után azt mondta: szeretné, ha az Európai bizottság megjelölné, miért tartja hátrányos megkülönböztetésnek, hogy az új alaptörvény 70-ről 62-re szállította le a bírák nyugdíjkorhatárát. Emiatt az…
jan. 27
5:27
Szennyeződés: vörösre színeződött egy magyar folyó (168 Óra Online)
Az alacsony vízhozam miatt az utóbbi hetekben mérhetően nőtt a Sajó folyóban a vörös színű, valószínűleg magas vasoxid tartalmú víz és iszap jelenléte – az Új Szó online kiadása.
jan. 27
5:27
A Klubrádió ellen torzít a hatóság (Alternatív Energia)
Meghamisította Bolgár György korábbi, a Danubius és Sláger frekvenciájának pályáztatásáról szóló üzenetét a médiahatóság szóvivője. Kiricsi Karola kiragadott egy mondatot, és azt játszotta be egy szerda esti televíziós adásban. Így kimaradt, hogy a Klubrádió műsorvezetője sok szempontból aggályosnak tartotta azt a pályáztatást és annak eredményét.
jan. 27
5:29
Módosítaná az alaptörvényt a szocialista párt (Alternatív Energia)
Magyarország gazdasági biztonsága érdekében az alaptörvény és a hozzá kapcsolódó átmeneti rendelkezések módosítását javasolja az MSZP. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető szerint a parlamentnek orvosolnia kell azokat a jogi aggályokat, amelyeket az Európai Bizottság megfogalmazott.
jan. 27
5:31
Pompon lányok a hajléktalanszállón (Alternatív Energia)
Sportcsarnokká alakult egy napra az Oltalom Karitatív Egyesület Fűtött Utcája, ahol nappal és éjjel több százan találnak menedéket. Tegnap szabályos, 6x6 méteres ringet állítottak fel, s ökölvívó mérkőzéseket és bemutatókat tartottak. A ringbe hátrányos helyzetű gyerekek és hátrányos helyzetű felnőttek, hajléktalanok léptek.
jan. 27
5:33
Jegyet válthatnak a BKV-ra a cég dolgozói is (Alternatív Energia)
Március elsejétől jegyet lyukaszthat a munkába vagy onnan haza igyekvő járművezető is - ez lehet a következménye annak, hogy tegnap a BKV-nál "a vezetői értekezlet alapján" azonnali hatállyal felfüggesztették az ingyenes utazási igazolványok érvényesítését.
jan. 27
5:45
Tandíjügyben tovább játszanak a szavakkal (Alternatív Energia)
Az önköltségek mértéke nem annyira elrugaszkodott, mint amiről először hallani lehetett - nyilatkozta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke egy internetes oldalon. Hozzátette: Magyarországon a tandíjmentes felsőoktatásnak hagyománya van, ezt hiba lenne megváltoztatni, az új rendszer pedig szerinte nem valósítja meg az általános tandíj-kötelezettséget.
jan. 27
6:24
Budai: újabb csontváz hullott ki a szekrényből (ATV)
Csapdahelyzetbe sodorta a Malévot a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány az elszámoltatási kormánybiztos szerint. Budai Gyula csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a légitársaság 2007-es privatizációjával, majd 2010-es visszaállamosításával a vállalat mára működőképességének határára ért. Veres János szerint hamisak a vádak. Oszkó Péter szerint nem igaz, hogy nem lehetne eladni a Malévet.…
jan. 27
6:42
"Van néhány pozitív lépés", azon kívül mindent kritizál az IMF (ATV)
Az IMF magyar misszióvezetője elismerte, hogy tettünk „néhány pozitív lépést”, majd az egykulcsos adótól kezdve a „válságadókon” át a jövedéki adó emeléséig felsorolta, mi nem tetszik nekik. A jegybanktörvény és a Költségvetési Tanács is szóba került.
jan. 27
6:44
„A vita nem 11 millió nagymamáról szól" Romney és Gingrich újabb harca (ATV)
Éles szópárbajban próbálta meg "tisztázni" Newt Gingrich és Mitt Romney, a republikánus elnökjelölt-aspiránsok 20. televíziós vitájában, hogy ki a nagyobb ellensége a bevándorlásnak, és ki húzott nagyobb hasznot az amerikai ingatlanpiac megrendüléséből.
jan. 27
6:54
A spórolási lehetőség is megjelenik a patikában kapott blokkon (Infostart)
Egyes gyógyszerek esetében akár 2000-3000 forint felesleges kiadására is felhívhatja a figyelmet februártól a gyógyszertárban kapott blokk - mondta Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) ártámogatási főosztályának vezetője.
jan. 27
7:00
Hazafias és családi életre nevelés, erkölcstan - jön az új nemzeti alaptanterv (ATV)
Várhatóan márciusban tárgyalhatja a kormány az új nemzeti alaptantervről (nat) szóló előterjesztést, amely többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is. Az új alaptanterv kitér továbbá az önkéntességre, a környezettudatosságra, a pályaorientációra, a gazdasági és pénzügyi nevelésre.
jan. 27
7:02
Több ezer elesett amerikai katona holttestét keresik Észak-Koreában (ATV)
A tervek szerint márciusban amerikai katonák utaznak Észak-Koreába, hogy újrakezdjék a kutatást az 1950-1953-ban vívott koreai háborúban elesett, több ezer bajtársuk holtteste után - közölte csütörtökön a Pentagon.
jan. 27
7:04
Lengyelország fenyeget, hogy nem írja alá az új uniós szerződést (ATV)
Lengyelország nem írja alá a költségvetési fegyelem szigorításával kapcsolatos új uniós szerződést, ha nem kap beleszólási jogot a döntési folyamatokba - jelentette ki a lengyel miniszterelnök csütörtökön a kormány ülése után.
jan. 27
7:06
„Németország ereje nem végtelen” Figyelmeztették az uniót (ATV)
Angela Merkel figyelmeztette az Európai Unió államait, hogy ne tőle várják a válság egyedüli megoldását. A kancellár asszony szerint „Németország ereje nem végtelen” és az egyre több pénz ígérete nem segít az eurózóna problémáin. A válság az első számú témája a Davosi Világgazdasági Fórumnak is, ahol a szervezők a borús pénzügyi kilátások miatt lemondtak egy programot. Elhalasztották a szokásos…
jan. 27
7:08
Az Európa Tanács Timosenko szabadon engedésére szólította fel Ukrajnát (ATV)
Az Európa Tanács (ET) parlamenti közgyűlése, amely ezen a héten plenáris ülésszakot tart Strasbourgban, csütörtökön elfogadott állásfoglalásában felszólította az ukrán hatóságokat, hogy ejtsék a volt kijevi kormánytagok - köztük Julija Timosenko korábbi miniszterelnök - ellen emelt vádakat.
jan. 27
7:10
Újabb offenzíva: tíz gyereket is megöltek a hatóságok Szíriában (ATV)
A szíriai rendfenntartó erők 34 civilt, köztük tíz gyermeket öltek meg csütörtökön - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet.
jan. 27
7:12
Ha megválasztják, Romney az elmúlt 200 év leggazdagabb elnöke lenne (ATV)
Az amerikai republikánusok elnökjelölt-aspiránsa, Mitt Romney vagyona 190 és 250 millió dollárt tesz ki, de ha sikerülne is az elnöki székbe kerülnie, gazdagsága akkor sem szárnyalná túl George Washingtonét.
jan. 27
7:18
Továbbra is 295 forint az euró, 244 a frank (ATV)
A hét utolsó napjára megállt a térségbeli devizák erősödése, az euró árfolyama a 295 forintos jegyzés közelében stagnál.
jan. 27
7:20
Végtörlesztés: hétfőig be kell fizetni a szükséges összeget (ATV)
Ha az adós hitelből végtörleszt, akkor a hitelt nyújtó pénzügyi intézmény által kiállított feltétlen és visszavonhatatlan kötelezettségvállaló nyilatkozattal igazolnia kell, hogy rendelkezésére áll a fedezet.
jan. 27
7:22
Kézilabda vb-pótselejtező sorsolás: a magyar válogatott a legjobbak között (ATV)
A magyar férfi kézilabda-válogatott a legjobbak közé, azaz az első kalapba került a világbajnoki pótselejtező sorsolásán, melyet az Eb helyszínén, Belgrádban tartanak meg vasárnap 13 órától.
jan. 27
7:30
Visszahívnák Bokrost az EP-ből - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint visszakérné Bokros Lajos európai parlamenti mandátumát a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, tehát az MDF jogutód pártja, mert úgy vélik, hogy a politikus, aki az MDF listavezetőjeként került ki Brüsszelbe, nem az ő programjukat valósítja meg.
jan. 27
7:48
"Csak a fővárossal közösen lehet megoldani a BKV gondjait" (Infostart)
Február 7-re demonstrációt hirdettek meg a fővárosi tömegközlekedési szakszervezetek. Eközben a kormányszóvivő azt mondta, hogy csak a fővárossal közösen lehet megoldani a BKV gondjait.
jan. 27
7:51
210 iskolaigazgató megbízatása ér véget (Metropol)
Március végén meszűnik annak a 210 igazgatónak a megbízatása, akik a megyei önkormányzatoktól az államhoz átkerülő középiskolákat vezetik – értesült az Index. A vezetők helyére rövid határidővel a kormányhivatalok már kiírták a pályázatot, amelyen a jelenlegi igazgatók is indulhatnak.
jan. 27
7:53
Mehetnek a mentők (Metropol)
Az első 11 esetkocsi már levizsgázott, érvényes rendszámmal rendelkezik, így hétfőtől szolgálatba állhatnak mentőállomásainkon – derült ki az Országos Mentőszolgálat által lapunknak eljuttatott közleményből.
jan. 27
8:09
Hazafiasság és erkölcstan az iskolákban (Metropol)
Várhatóan márciusban tárgyalhatja a kormány az új nemzeti alaptantervről (nat) szóló előterjesztést, amely többi között tartalmazza az erkölcstan oktatását, a hazafias és a családi életre nevelést is.
jan. 27
8:11
Ma a holokauszt áldozataira emlékezünk (Metropol)
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 67. évfordulóján. Budapesten megemlékezés lesz a Holokauszt Emlékközpont és az Élet Menete Alapítvány szervezésében a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.
jan. 27
8:12
"Nehéz gazdasági időket élünk” 160 milliárdot adományozott Bill Gates (ATV)
Összesen hétszázötven millió dollárral (kb. 165 milliárd forint) segíti a súlyos anyagi gondokkal küzdő Globális AIDS Alapítvány munkáját Bill Gates, és a világ kormányait is arra buzdítja, hogy támogassák az emberéletekért vívott harcot.
jan. 27
8:45
Megyét válthat Balatonvilágos (Metropol)
Helyi népszavazáson döntheti el Balatonvilágos 1160 választásra jogosult polgára vasárnap, hogy Veszprém vagy Somogy megyéhez tartozzon a település a jövőben.
jan. 27
8:47
Most osztják a SZÉP-kártyát (Metropol)
Egyelőre ezernél is kevesebb vendéglátóhelyen fizethetünk meleg ételért országszerte a Széchenyi Pihenőkártya erre fordítható részével. Ráadásul az elfogadóhelyek többsége szállásként is működő panzió vagy hotel, az olcsóbb, napi menüt is kínáló menzák és kifőzdék közül még kevesen csatlakoztak a rendszerhez.
jan. 27
8:48
Kósa gyűjtést rendezne Simor Andrásnak, hogy ne szenvedjen (ATV)
A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint Simor András jegybankelnök esetében a legfeljebb kétmillió forintos fizetés nem jelent egzisztenciálisan nyomásgyakorlást. Kósa Lajos ezt pénteken a TV2 Mokka című műsorában mondta, kitérve arra is, hogy nem valószínű a 16 százalékos adókulcs megváltoztatása.
jan. 27
9:03
Műemlék félbehagyottan (Metropol)
Demonstrációt tartanak hétfőn az Andrássy út 83–85. számú ház lakói, mert az évekkel ezelőtt kezdett felújítás csak a tető- szerkezet elbontásáig jutott.
jan. 27
9:06
"Öngyilkossági kísérlet" Mentő vitte kórházba a közismert színésznőt (ATV)
Sajtósa szerint a válófélben lévő, csontsovány színésznőt kimerültség miatt kezelik, de megbízható források állítják, hogy gyógyszer-túladagolással vitték be.
jan. 27
9:08
Ma a Miniszterek Tanácsában lesz téma Magyarország (ATV)
Az általános ügyek tanácsának pénteki ülésén a Benelux-államok kezdeményezésére téma lesz Magyarország.
jan. 27
9:24
Az egyetlen orosz pilóta nagyon szeretne a Forma-1-ben maradni (ATV)
Vitalij Petrov egyelőre nem szerződik le a Pirellihez tesztpilótának, még vár, hátha ő lehet az utolsó kiadó pilótaülés nyertese.
jan. 27
9:36
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját (Infostart)
Ma tartják a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapját az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 67. évfordulóján. Budapesten megemlékezés lesz a Holokauszt Emlékközpont és az Élet Menete Alapítvány szervezésében a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban.
jan. 27
9:39
Jobbos pofon Orbánéknak – Erre senki nem számított (168 Óra Online)
Csatlakozott a magyar kormány politikáját kifogásoló brüsszeli bírálatokhoz az UMP francia jobbközép kormánypárt ifjúsági szervezete is. A Jeunes pop’ az Orbán-kormány demokráciát veszélyeztető intézkedései miatt úgy döntött, távol marad az európai konzervatív ifjúsági szervezeteket tömörítő YEPP (Youth of the European People's Party) február végére soros szemináriumától, ha a rendezvényt nem…
jan. 27
9:42
Úgy tűnik, Schmitt Pál megússza a pereket (ATV)
Bár a köztársasági elnök kisdoktori disszertációjával kapcsolatban felmerült plágiumgyanú büntetőjogi vonatkozása elévült, szerzői, polgári jogi következményei ettől még lehetnének. Az atv.hu arra volt kíváncsi, hogy az időközben elhunyt Nikolaj Georgiev lánya, Malina Georgieva, illetve Klaus Heinemann indít-e polgári pert.
jan. 27
9:44
Példátlanul súlyos az MNB-s kötelezettségszegési ügy (ATV)
Gazdasági és pénzügyi területen mindössze öt alkalommal indított hivatalból kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság 2004 óta, súlyosságában pedig egyedülálló a jegybank függetlenségét érintő ügy.
jan. 27
9:54
Felrakják a kőkonzolokat a Margit hídra (Infostart)
Megkezdődött a kőkonzolok elhelyezése a Margit híd mindkét oldalán. A munkák a tervezettnél gyorsabban haladnak, így január 29-ig több alkalommal kisebb forgalomkorlátozásokra kell számítani a híd környékén az autósoknak, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.
jan. 27
10:00
Németország megkezdi katonái kivonását Afganisztánból (ATV)
Megadta a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag a kormánynak a kért új felhatalmazást az afganisztáni küldetés folytatásához, a megújított mandátum alapján Berlin megkezdheti a német fegyveres erők kivonását az ázsiai országból.
jan. 27
10:30
Egyeztetnek az egészségügyi átalakításokról (Infostart)
Újabb konzultációt kezdett az egészségügyi államtitkárság a struktúraátalakításról.
jan. 27
10:36
Kolozsvár lakosainak 16 százaléka vallja magát magyarnak (ATV)
A népszámlálás során 49 426, magát magyarnak valló személyt sikerült megszámolni. A 2002-es cenzus idején 60 287 magyar lakost számláltak Kolozsváron.
jan. 27
10:48
Giró-Szász: A kormány senkitől sem vágja el a tanulást (Infostart)
Feltétlenül megérte a 18 hónap fór az IMF nélkül - mondta Giró-Szász András kormányszóvivő az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogy mindenki tanulhat a felsőoktatásban, aki akar, ezért találta ki a kormány a Diákhitel II konstrukciót.
jan. 27
10:54
„Tisztogatásba kezdett a kormány” Gyurcsányék tiltakoznak (ATV)
A Demokratikus Koalíció visszautasítja, hogy a Kormány, miután átvette a megyei önkormányzatoktól az első oktatási intézményeket, „máris jogsértő, a diákok és pedagógusok érdekeit semmibe vevő tisztogatásba kezdett".
jan. 27
10:56
Australian Open: Kuznyecova és Zvonarjova nyerte a női párost (ATV)
A férfi egyes második elődöntőjében a világelső és címvédő szerb Novak Djokovics, valamint a tavaly szintén döntős brit Andy Murray mérkőzik egymással.

Keresés