2012. január 31. kedd

jan. 31
4:54
"Az embriók egyesültek" A kétfejű után jött a hatlábú torzszülött (ATV)
Albert Abadzanov büszkén mutogatja különleges bárányát, amelynek mellső lábból négy van - hátsóból a szokásos kettő -, de mind a hatot tudja legalább részben mozgatni.
jan. 31
5:12
Megkezdődött a tábornokok pere (ATV)
Magas rangú katonák és polgári alkalmazottak, összesen 17 vádlott büntetőpere kezdődött meg hétfőn a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa előtt.
jan. 31
5:24
Belehúz a tél: nappal is mínuszok lesznek (hvg.hu)
Napközben az ország délnyugati harmada fölött változóan felhős, máshol derült lesz az ég, sok napsütés várható. A szél időnként megélénkül. Hideg lesz.
jan. 31
5:27
"Sikítófrászt" kaptak Lomnici miatt a közmédiánál (Alternatív Energia)
Hiába ment tegnap Nyakó István a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság épületébe, a szocialista országgyűlési képviselő nem kapta meg azt a levelet, amelyet a Lomnici-ügyként elhíresült riport készítője írt korábban a hatóságnak. A köztévé munkatársa a híradás készítésének hátterét tárta fel, meglepő őszinteséggel. A levelet - noha Nyakó nem kaphatta meg - végül kora délután mégis közzétette…
jan. 31
5:29
Ismét bírálták az igazgatók kirúgását (Alternatív Energia)
Semmilyen szakmai indoka nincs annak, hogy idő előtt megszüntetik az állami fenntartásba kerülő iskolák vezetőinek megbízását - írta közös közleményében hét közoktatási szakmai szervezet, köztük az Oktatási Vezetők Szakszervezete, a Gimnáziumok Országos Szövetsége és a Magyar Szakképzési Társaság.
jan. 31
5:30
Évek óta "visszatérő vendég" Győzike, a feketelistán (ATV)
Csaknem 1600 milliárd forint kárt okoznak az államnak évente a cégbedöntők. Elvileg januártól épp a vagyonukat rutinosan kimentő cégvezetőket próbálják meg kiszűrni. Közben az adóhivatal nagy adóslistáján évek óta ugyanazokat lehet látni. A felszámolás alatt álló cégektől az adóhatóság a legtöbb esetben már nem tudja behajtani a tartozást. 113 ezren állnak csődeljárás illetve felszámolás alatt,…
jan. 31
5:31
A felnőtteknek van mit behozniuk (Alternatív Energia)
Izgalmas és szórakoztató film gyerekeknek, de mellőz minden infantilizmust - a múlt héten bemutatott Sherlock Holmes nevében teljesíti mindazt az elvárást, amelyet az ifjúsági film, mint műfaj, az elmúlt években elmulasztott teljesíteni. Bernáth Zsolt rendező Sir Arthur Conan Doyle legendás detektívje előtt tiszteleg, de filmje nem a Sherlock-történet egyik újabb feldolgozása.
jan. 31
5:42
Hajnalban szabadult Ambrus Attila, a viszkis rabló (hvg.hu)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült rabló, aki keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott. A 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
5:45
Szolgálatba álltak az első új mentőautók (Alternatív Energia)
Szolgálatba álltak az első új, sárga rohamkocsik az Országos Mentőszolgálatnál - közölte lapunkkal Győrfi Pál kommunikációs igazgató.
jan. 31
5:47
Ma ítélik el a gyáli gyilkost (Alternatív Energia)
Öngyilkosság, költözés, a barátnő megölése - ezt a három lehetőséget vette fontolóra a féltékeny Z. Dávid, miután barátnője, D. Bernadett elhagyta. Végül az utóbbi mellett döntött, és brutális kegyetlenséggel kivégezte a lányt. A sajtóban "gyáli gyilkosságként" futó ügyben ma hirdetnek ítéletet a Budapest Környéki Törvényszéken.
jan. 31
6:00
Navracsics: egy idő után visszaüt a Magyarországgal szembeni fellépéssorozat (hvg.hu)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
6:18
Orbán: Magyarország gyorsabb növekedési pályára állhat (Infostart)
Gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg az Európai Unióban, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés - állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
jan. 31
6:24
A börtönben lediplomázott, ma szabadul Ambrus Attila (ATV)
Kedden szabadul a viszkis rabló. Ambrus Attilát 17 évre ítélték el, 12 év után feltételesen szabadulhat. A börtönben szakmát tanult, és diplomát is szerzett. A büntetésvégrehajtás hivatalosan nem közölte, hogy mikor engedik szabadon, azonban a gyakorlat az, hogy hajnalban bocsátják el a büntetésüket letöltőket.
jan. 31
6:36
Navracsics: Egy idő után visszaüt a Magyarországgal szembeni fellépéssorozat (Infostart)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
6:36
Hoffmann Rózsa: „elvi alapon” mindenki egyetértett azzal, amit csinálunk (hvg.hu)
Életszerűtlennek nevezte a feltételezést Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár, hogy a szűkülő állami támogatás és a szigorodó feltételek miatt a fiatalok inkább külföldre mennek majd tanulni. A hvg.hu-nak adott interjújában úgy vélte: a fiatalok nem korlátként élik meg, hanem célként, hogy élhetnek "az állam nagylelkű ajánlatával".
jan. 31
7:12
Embercsempészet: sikeres vietnami vállalkozók állnak bíróság elé (hvg.hu)
Sikeres vállalkozók állnak a Pesti központi Kerületi Bíróság előtt embercsempészés vádjával, a többségükben vietnami származású terheltek a gyanú szerint 28 honfitársukat segítették esetenként nyolc-tízezer euró ellenében a La Manche csatornán túlra, ügyük tárgyalása február közepén tanúk meghallgatásával folytatódik - írja a Magyar Nemzet keddi számában.
jan. 31
7:14
Jávor: nem Schiffer volt a felelős a problémákért (hvg.hu)
Az LMP frakcióvezetője szerint pártjuk csak olyan szereplőkkel tud együttműködni, akik teljesítenek bizonyos feltételeket. Jávor Benedek az m1 Az Este című műsorában hétfőn úgy fogalmazott, hogy vannak számukra fontos morális kritériumok, amelyeket "az MSZP vagy a Demokratikus Koalíció nem feltétlenül elégít ki". Ezért velük csak az alkalmi együttműködésre nyitottak.
jan. 31
7:36
„Félnek” Megelégelték a biztonsági őrök, hogy nem kaptak fizetést (ATV)
Több száz embert nem fizettek ki az egyik áruház bicskei logisztikai központjában – legalábbis ezt állítják a cég egykori biztonsági őrei. Hárman vállalták az arcukat, a többiek nem, azt mondják: félnek. Az alkalmazottak közül sokan már hónapok óta nem kapták meg a fizetésüket, így sokan karácsonyi ajándékot sem tudtak venni, mert kellett a pénz az albérletre, vagy a jelzáloghitelre. Az…
jan. 31
7:38
Ken Block és a Gymkhana 4 rekordot döntött (ATV)
A Ken Block és a Ford Fiesta főszereplésével készült, hihetetlen látványelemeket felvonultató vírusvideót, a Gymkhana 4-et több, mint 15 millióan látták tavaly augusztusi bemutatása óta, így a 2011-es év legnézettebb internetes tartalmainak egyikévé vált. A legújabb, a korábbiakhoz hasonlóan elképesztően népszerű, lenyűgöző nézettségű rövidfilm révén a videókirályként is emlegetett Block…
jan. 31
7:48
Jön az ötven forintos tojás? - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság drasztikus tojásár-emelésről cikkezik, a Magyar Nemzetben pedig többek között arról lehet olvasni, miért aggódik a Patent Egyesület.
jan. 31
7:48
A Szolidaritás is hajlik arra, hogy párttá váljon (hvg.hu)
Ha nem lesz széles körű összefogás, a Szolidaritás mozgalom akár maga is kész önálló erőként megmutatkozni - mondta a Népszabadságnak Kónya Péter.
jan. 31
7:50
Fuvarozók: az finanszírozná a BKV-t, aki nem használja (hvg.hu)
Átgondolatlannak tartják és nem értenek egyet az úthasználati díj tervezett bevezetésével a hivatásos sofőrök, a taxisok demonstrációra is készek a Népszabadság szerint.
jan. 31
7:51
Szabadult a börtönből a viszkis (Metropol)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
7:51
Újra szabad a whiskys rabló - Fotó (Alternatív Energia)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
7:54
Néhány napon belül megállapodhat Görögország a magánhitelezőivel (ATV)
Vezető európai uniós tisztviselők hétfő esti brüsszeli közlése szerint még a héten megszülethet a megállapodás Görögország és magánhitelezői között, továbbá az Athént segítő új pénzügyi támogatási programról is.
jan. 31
8:06
Lesoványodva szabadult a Viszkis - fotók (hvg.hu)
Ambrus Attila, a Viszkis néven elhíresült, 46 rendbeli fegyveres támadásért elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a sátoraljaújhelyi fegyintézetet, miután letöltötte büntetését.
jan. 31
8:09
Jelentős fejlesztésre készül a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (Alternatív Energia)
Oktatási és kutatási célokra összesen 223 millió forint értékben hirdetett pályázatot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE), az unió által támogatott felhívás keretében beszerzendő eszközök a legmodernebb szakmai ismeretek gyakorlati elsajátítását szolgálják, azok üzembe helyezése augusztus végére várható.
jan. 31
8:11
Határon túli magyar falvakba utaznak magyar középsikolások március 15-én (Alternatív Energia)
Magyarországi középiskoláknak írt ki pályázatot a Rákóczi Szövetség, hogy március 15. alkalmából Kárpát-medencei határon túli települések magyar középiskolájához látogathassanak középiskolás csoportok. A jelentkezéseket február 15-ig lehet benyújtani.
jan. 31
8:12
Rogán javasolta, de Tarlós szerint ezt Orbán sem támogatja (ATV)
Semmilyen körülmények között nem támogatja Tarlós István főpolgármester az útdíj bevezetését és biztos abban, hogy ezt a miniszterelnök és a kormány sem teszi. A főpolgármester keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy a matricás, tízezer forintos útdíjat bevezetik Budapesten. Mint mondta, ez elméleti lehetőség volt a tizenkét alternatíva közül, s a…
jan. 31
8:14
Érettségi, több szakma és diploma - 12 évet töltött börtönben a viszkis (ATV)
Szabadlábra került Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló keddre virradóra a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból távozott, a negyvenhat rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali három óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet.
jan. 31
8:16
Az EU és Amerika is az ENSZ szíriai beavatkozását sürgeti (ATV)
Arra sürgette hétfőn az Egyesült Nemzeteket az Európai Unió, hogy „tegye meg a szükséges intézkedéseket” a szíriai elnyomás megfékezésének érdekében.
jan. 31
8:18
Két új uniós szerződés született, az angolok és a csehek nem csatlakoztak (ATV)
Orbán Viktor szerint a döntések azt mutatják, az EU-ban gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg. Megállapodtak a csúcstalálkozón annak a szerződésnek a részleteiben is, amely növeli a költségvetési fegyelmet a hozzá csatlakozó országokban.
jan. 31
8:24
Műszaki hiba miatt nem jár egy szakaszon a 2-es villamos (hvg.hu)
Műszaki hiba miatt a Boráros téren megállt a villamos forgalom. Pótlóbuszok járnak Vágóhíd és a Boráros tér között.
jan. 31
8:27
Korszerűsítik a pannonhalmi és a veszprémvarsányi iskolát (Alternatív Energia)
Korszerűsítik a pannonhalmi általános iskola és az ahhoz tartozó veszprémvarsányi oktatási intézmény épületét 330 millió forintos költségből, európai uniós támogatással.
jan. 31
8:29
Ma kezdődik a csornai strandbaleset pere (Alternatív Energia)
Ma kezdődik a Győri Törvényszéken az a per, amelyben azt kell tisztázni: ki a felelős azért, hogy egy ötéves kisfiú olyan súlyosan megsérült 2009 nyarán a csornai strandon, hogy egy héttel később meghalt.
jan. 31
8:30
293 forinton az euró, 243 a svájci frank (ATV)
Javuló nemzetközi befektetői hangulatban erősödött kedden délelőtt a forint.
jan. 31
8:42
Lerobbant egy mozdony: késések az újszászi vonalon (hvg.hu)
Félórás késésekre kell számítani a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon, mert lerobbant egy mozdony Maglódnál.
jan. 31
8:44
VV: igazságtalan és átgondolatlan az útdíjjavaslat (hvg.hu)
A politika nem a kiadások csökkentésében gondolkozik, hanem ugyanannak a fenntarthatatlan rendszernek a toldozásában-foldozásában, a hiányt pedig szokás szerint újabb adókkal próbálja meg kezelni - írja keddi bejegyzésében a Véleményvezér blog.
jan. 31
9:00
Beszorult a kocsi alá a halálra gázolt nő Nyíregyházán (hvg.hu)
Személyautó gázolt halálra egy nőt kedd reggel Nyíregyházán - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 31
9:02
Orbán évértékelőjével szemben az Emberek Évértékelőjét tartja a 4K! (hvg.hu)
Orbán Viktor február 7-ei évértékelő beszédével szemben a 4K! – Negyedik Köztársaság mozgalom meghirdeti az Emberek Évértékelőjét.
jan. 31
9:03
Fővárosi útdíjat vezetnének be (Metropol)
Holnap tárgyalja a kormány azt a nyolc lehetőséget, amelyet a főpolgármester javasolt a miniszterelnöknek ahhoz, hogy a főváros előteremthesse a hiányzó forrást a BKV finanszírozásához.
jan. 31
9:05
Séta a veszprémi pokoli toronyban (Metropol)
A rendszerváltás minden társadalmi problémája ott van a ház történetében. Régen a postás is csak rendőrrel mert bemenni, és még a liftet is ellopták.
jan. 31
9:06
"Nem kísérletezik többet" Elégedett, ha tükörbe néz a színész (ATV)
A 48 éves színész azonban most meggondolta magát.
jan. 31
9:08
Navracsics: vissza fog ütni a magyarokkal szembeni fellépéssorozat (ATV)
Navracsics Tibor szerint a Magyarországgal szemben folytatott fellépéssorozat egy idő után visszaüt annak kezdeményezőire. A miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter ezt az m1 Az Este című műsorában mondta hétfőn, kitérve arra is: abban bízik, hogy a kormány a lényegi elemeit minden törvénynek meg tudja majd védeni.
jan. 31
9:18
Tízezer naposcsibe pusztult el a tűzben Tímáron (hvg.hu)
Leégett egy csirkenevelde tetőszerkezete kedd hajnalban Tímáron, a tűzben mintegy tízezer naposcsibe pusztult el - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 31
9:20
Minimálisan csökkent a munkanélküliség (hvg.hu)
A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
jan. 31
9:24
Nem változott a munkanélküliség az elmúlt egy évben (ATV)
A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.
jan. 31
9:26
Al-Kaida tagokkal végzett az Egyesült Államok Jemenben (ATV)
Egyes jelentések szerint 15, mások szerint 11 halálos áldozata van annak a légitámadásnak kedd hajnalban Jemenben, amelyet pilóta nélküli repülőgépről elindított rakétákkal hajtottak végre az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet feltételezett tagjai ellen - közölték helybeliek.
jan. 31
9:36
Török Gábor: az LMP-MSZP együttműködés három pártot tenne boldoggá (hvg.hu)
Most a korábbinál is sokkal egyértelműbbnek, igazolhatóbbnak tűnik számomra az az állítás, hogy az LMP nagy lehetősége szerintem nem a szocialistákkal való együttműködés, hanem az MSZP legyőzése, meghaladása, kiszorítása - írja blogján Török Gábor elemző.
jan. 31
9:36
Mekkora jelenleg a munkanélküliség Magyarországon? (Infostart)
A foglalkoztatottak száma 3 millió 851 ezer fő volt 2011 negyedik negyedévében, 1,2 százalékkal több mint az előző év azonos időszakában, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint elsősorban a férfiak munkaerő-piaci pozíciói javultak, a munkanélküliek száma az egy évvel korábbival lényegében megegyezett, 459 ezer fő volt, amely 10,7 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett.

Keresés