2012. január 4. szerda

jan. 4
4:54
"Ez keserű év volt" Alaposan berúgott a miniszterelnök a partin (ATV)
Míg a világ számos pontján hatalmas bulikkal, az utcán ünnepelték az új évet, addig a politikusok inkább szűk körben partiztak.
jan. 4
5:09
"A közmédia én vagyok" (Alternatív Energia)
Lemondott Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója - a "hírgyár" sokadik szakmai baklövése után. Most az Operaház előtti tüntetésről tudósítottak féloldalasan. Az MTVA 77 milliárdot mozgat úgy, hogy erről senkinek nem kell érdemben számot adnia, legfeljebb Orbán Viktor kinevezettjének. Így alakul a közmédium tartalomszolgáltatása is: ki lehet…
jan. 4
5:27
Ránk figyelt a világ: címlapon a tüntetés (Alternatív Energia)
Ismét sikerült a világsajtó címlapjaira kerülni: szinte az összes komoly európai és amerikai lap és híroldal, valamint több hírügynökség is beszámolt az Operaház előtti kormányellenes tüntetésről. Egyes híradásokban az új alkotmányt "egy autoriter rendszer trójai falovának" nevezték, mások putyinizálódó országot emlegettek, de valamennyi beszámoló kiemelte a több tízezres tiltakozó tömeget.
jan. 4
5:29
Tisztázódhat az Uzsoki (Alternatív Energia)
Megtalálták az Uzsoki kórház egyik rejtett zugában a morfium-túladagolási ügy kapcsán eltűnt kórlapokat. Az intézmény főigazgatója szerint a dokumentumok kicsempészésére és felhasználására több ember együttműködésére is szükség lehetett. Nem kapott a megtalált kórlapokhoz tartozó betegek mindegyike fájdalomcsillapító, illetve morfiumos kezelést.
jan. 4
5:31
Bizonytalan a vizsgálat a bírósági betörés ügyében (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tudni, indított, vagy indít-e Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter vizsgálatot egyik államtitkára ügyében, a tárcavezető sajtófőnöke ugyanis megértésünket kérve mára ígért választ kérdéseinkre.
jan. 4
5:33
Ki vagy mi sérti inkább a somlói bor hírnevét? (Alternatív Energia)
Cáfolja a borvidék hegybírója a MAL Zrt.-t beperlő Somló-hegyi bortermelők állításait, hogy a 2010-es kolontári katasztrófa során kiömlő vörösiszap és a belőle származó por elérte a szőlőültetvények környékét, és emiatt hosszútávon veszélyben érzik beruházásaikat. A hegybíró szerint tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a katasztrófa semmilyen hatással nem volt az ültetvényekre, a perelő gazdák…
jan. 4
5:35
Szabó Máté kirúgta kollégái munkatársait (Alternatív Energia)
Minden előzetes jelzés nélkül, e-mailben mondott fel a volt zöldombudsman 14 közvetlen, és Jóri András volt adatvédelmi biztos valamennyi munkatársának Szabó Máté. Az alapjogi biztos mindössze egy napot hagyott nekik arra, hogy összepakolják holmijukat. Szabó új belépőkártyákat is csináltatott, így a kirúgott munkatársak már nem léphetnek be volt munkahelyükre.
jan. 4
5:37
Kikényszeríthetik a betegellátást is (Alternatív Energia)
Magánszemélyeket, szerződéssel bíró orvosokat és szakdolgozókat kötelezhet a munkára az Orbán-kormány, miután a vízközmű törvényhez a zárószavazás előtt benyújtott módosítóval, valamint a jogszabály végrehajtó rendeletével gyakorlatilag minden munkavállalói joguktól megfosztotta őket.
jan. 4
5:45
Humortalan cenzúra uralkodik - itt a bizonyíték (168 Óra Online)
Az MTVA a tárhelyszolgáltatótól kérte a Kétfarkú Kutya Párt Híradón viccelődő oldalának eltüntetését, azért, mert állítólag össze lehet téveszteni az MTV valódi híroldalával. A viccpárt most külföldi szervert keres.
jan. 4
5:45
Ellenzék: együtt és mégis külön (Alternatív Energia)
A szocialisták minden demokratikus erővel együtt akarnak működni, hiszen az MSZP az Orbán-rezsim mielőbbi megbuktatásában érdekelt - nyilatkozta lapunknak Szanyi Tibor. Az MSZP elnökségi tagja szerint a hétfői tüntetés fordulópontot jelent, mert a korábbiaknál jóval többen vettek részt rajta. Hasonlóan nyilatkozott Molnár Csaba, a DK alelnöke, aki szerint az ellenzéki kerekasztal a tél végére…
jan. 4
6:18
Az LMP-s Kaufer Virág visszaadja képviselői mandátumát (Infostart)
Kaufer Virág február elsején visszaadja képviselői mandátumát - erősítette meg az Index információját az LMP-s képviselő az MTI-nek kedd este.
jan. 4
6:24
Republikánus elnökjelölt-választó: fej-fej mellett Romney és Santorum (ATV)
Rendkívül szoros, fej-fej melletti küzdelem alakult ki Mitt Romney és Rick Santorum között az iowai republikánus elnökjelölt-állító gyűléseken leadott szavazatok alapján - jelentette helyi idő szerint kedd éjjel, a voksok 88 százalékának ismeretében a CNN amerikai hírtelevízió.
jan. 4
6:26
30 napra elegendő gyógyszert írhat csak fel az orvos (ATV)
Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.
jan. 4
6:28
Megtámadták az ATV stábját (ATV)
Több tüntetőt inzultáltak és bántalmaztak a tegnapi tüntetésen szélsőséges csoportok. Az MSZP és az LMP szerint a rendőrség nem tett meg mindent a tüntetők biztonságáért, csak az Operaházban az új Alkotmányt ünneplő állami vezetőket védték. A szélsőségesek két LMP-s aktivistát megvertek, szocialista képviselőket inzultáltak és több újságírónak is nekitámadtak.
jan. 4
6:36
Újabb csúcson a benzinár (Infostart)
Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ezzel új történelmi csúcsra került, míg a gázolaj beállította a tavaly november 23-án elért korábbit.
jan. 4
6:42
Mindenki rosszabb GDP-t vár, mint néhány hónappal ezelőtt (ATV)
A gazdaságkutatók 2012. évi GDP előrejelzése mínusz 1,5 százaléktól plusz 0,4 százalékig terjed, a kormány 0,5 százalékos, az MNB 0,1 százalékos növekedést vár.
jan. 4
6:44
Mától történelmi csúcson a benzin ára - 23. rész (ATV)
Emelte bruttó 6-6 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ezzel új történelmi csúcsra került, míg a gázolaj beállította a tavaly november 23-án elért korábbit.
jan. 4
6:46
„Több lehetőség az utcán, mint a parlamentben”: Kaufer Virág visszalép (ATV)
Kaufer Virág február elsején visszaadja képviselői mandátumát - erősítette meg az Index információját az LMP-s képviselő az MTI-nek kedd este.
jan. 4
6:48
Elszámoltatás és költségtérítés vár az egyetemistákra (ATV)
A Magyar Nemzet birtokába jutott rendelettervezet szerint gazdaságtudományi területen közel hatvan, műszaki területen negyven, orvosi képzéseken pedig harminc százalékkal csökken majd az ingyenes képzésre felvehető hallgatók száma.
jan. 4
6:50
Kiadták Magyarországnak a Fenyő-gyilkosság gyanúsítottját (ATV)
Kiadta Szlovákia Magyarországnak a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével gyanúsított Jozef Rohácot - tudta meg a Magyar Nemzet.
jan. 4
6:52
Magánokirat-hamisítás: gyanúsítottként hallgatták ki az ex-minisztert (ATV)
Gyanúsítottként hallgatta ki magánokirat-hamisítás miatt Gyenesei Istvánt, a Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét múlt év végén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - értesült a Magyar Nemzet (MN) ügyvédi forrásból.
jan. 4
6:57
Jönnek a hidegfrontok, jöhet a hó (168 Óra Online)
A következő napokban egymást követik a hidegfrontok, a szél is többször megélénkül - mondta az InfoRádiónak Pátkai Zsolt meteorológus. Az egyelőre nem látszik, hogy extrém időjárási események mikor lehetnek ezen a télen.
jan. 4
7:00
Vita az unióval jegybank-ügyben: a kormány kész a konzultációra (ATV)
A miniszterelnök szóvivője elmondta, olyan súlyos ügyekben, mint a jegybanki függetlenség, helyes, ha mindenki alaposan tanulmányozza a másik álláspontját. Ezért, ha az Európai Bizottság átnézte a jogszabályszöveget, a kormány készen áll a konzultációra.
jan. 4
7:12
Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos (Infostart)
Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.
jan. 4
7:15
Új Ellenállás: lemond mandátumáról egy LMP-s képviselő (Metropol)
Kaufer Virág február elsején visszaadja képviselői mandátumát - erősítette meg az Index információját az LMP-s képviselő kedd este.
jan. 4
7:17
Márciustól csak egyhavi gyógyszeradagot írhat fel az orvos (Metropol)
Márciustól az orvos egy vényen, egyszeri kiváltásra legfeljebb 30 napra elegendő gyógyszermennyiséget rendelhet, áprilistól pedig a koleszterincsökkentőkre bevezetik a hatóanyag-alapú gyógyszerrendelést.
jan. 4
7:30
Már szeptembertől bevezetnék a "hallgatói szerződést" - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerdai számában a hallgatói szerződésről lehet olvasni, a Magyar Nemzet pedig a diákhitel-rendszer kibővítéséről cikkezik.
jan. 4
7:33
Így fogadtuk a füstmentességet (Metropol)
Január 1-je óta gyakorlatilag minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás: a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében sem gyújthatunk már rá.
jan. 4
7:36
A Paris Saint-Germain vinné Kakát (ATV)
A frissen kinevezett Carlo Ancelotti első számú célpontja a brazil játékos, akiért 23,5 millió eurót adnának.
jan. 4
7:54
Történelmi rekord: 320 forintos árfolyamon az euró (ATV)
Történelmi rekordot döntött szerdán délelőtt az euró árfolyama, amely 319,5 forintot ért fél tíz körül. Ez minden eddiginél gyengébb, az eddigi 317 forint feletti rekordot is megdöntötte.
jan. 4
7:56
Életnagyságú Széchenyi István portré a Nemzeti Galériában (ATV)
A Kerényi Imre rendelte festményeket bemutató tárlat fölött, a Nemzeti Galéria emeletén látható a 84 festményt és 27 dokumentumot tartalmazó Hősök, királyok, szentek című kiállítás. Ez a Nemzeti Galéria és a Munkácsy Alapítvány közös tárlata. Egyik érdekessége, hogy számos alkotást még soha nem láthattak eredetiben az érdeklődők, több festmény ugyanis nem múzeumokban, hanem például a Parlamentben…
jan. 4
8:09
Belharcok az MTVA-ban: menesztették az egyik főnököt (168 Óra Online)
A közmédia megválik Szabó László kommunikációs igazgatótól, utódja már megvan - A Népszabadság információi szerint az elmúlt időszakban Szabó Lászlónak nézeteltérései voltak Böröcz Istvánnal, a médiaszolgáltatási alap vezérigazgatójával, hogy a közmédia miként viszonyuljon a Kunigunda útjai székház előtt éhségsztrájkolók akciójához.
jan. 4
8:24
"Az euró bevezetése bátor, de átgondolatlan lépés volt " (Infostart)
A válság ellenére az Európai Unió még mindig sikertörténet - mondta Zákonyi Botond, a Magyar Külügyi Intézet igazgatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy nem sérti Magyarország szuverenitását a fiskális unió.
jan. 4
8:30
Virrasztás a kórháznál: rák miatt műtik Argentína első női elnökét (ATV)
Szerdán műtik Cristina Fernández argentin államfőt, akinél pajzsmirigyrákot diagnosztizáltak. A beavatkozást az ausztrál egyetemi kórházban végzik el a fővárostól, Buenos Airestől 50 kilométerre északnyugatra. A politikus támogatói virrasztást szerveztek a kórháznál, hogy ezzel is kifejezzék: támogatják Argentína első női elnökét.
jan. 4
8:32
Hatalmas tűz pusztít Chilében (ATV)
Az államfő szerint a La Nina néven ismert természeti jelenség és a légköri felmelegedés okolható a kiterjedt erdőtüzekért.
jan. 4
8:34
Washington a fenyegetés ellenére küld anyahajókat a Perzsa-öbölbe (ATV)
A Pentagon szóvivője azt mondta, hogy erre "a folyamatban lévő missziók folytatása és operatív támogatása érdekében van szükség".
jan. 4
8:42
Használt buszokat venne a BKV (Infostart)
Használt autóbuszok beszerzésére irányuló keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült értéke 3 és 6 milliárd forint között van.
jan. 4
8:45
Orbán gyomlál: "magára vette a szigorú kertész szerepét" (168 Óra Online)
Orbán Viktor másfél évvel ezelőtt, amikor visszakerült a miniszterelnöki hivatalba, láthatóan túlságosan is magára vette a szigorú kertész szerepét, aki kénye-kedve szerint ülteti kertjében az új hajtásokat, gyomnövényekké nyilvánít haszonnövényeket, és a veteményes ágyások között kigyomlál mindent, amit a szerszám megtalál – írja vezércikkében Michael Laczynski a die Presse című osztrák lapban.
jan. 4
9:03
Használt buszokat venne a BKV (Metropol)
Használt autóbuszok beszerzésére irányuló keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült értéke 3 és 6 milliárd forint között van.
jan. 4
9:03
Lemond az egyik LMP-s országgyűlési képviselő (Alternatív Energia)
Február elsején visszaadja országos listán szerzett mandátumát pártjának Kaufer Virág. Az LMP képviselőnője a harcias Új Ellenállás meghirdetésével indokolta döntését, mert szerinte szelídebb módjai is vannak a politikai cselekvésnek - értesült a Nol és az Index.
jan. 4
9:05
Tegnap óta gyűjtik a fenyőket a közterület-fenntartók (Metropol)
Budapesten idén is több száz helyen lehet lerakni a feleslegessé vált karácsonyfákat, amelyek elszállításáról a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. gondoskodik.
jan. 4
9:05
Használt buszokat venne a BKV (Alternatív Energia)
Használt autóbuszok beszerzésére irányuló keretmegállapodásra írt ki közbeszerzést a BKV, ezek becsült értéke 3 és 6 milliárd forint között van.
jan. 4
9:06
Megszűnt "A köztársaság nevében" formula (ATV)
Tekintettel arra, hogy január 1-től hazánk neve a korábbi Magyar Köztársaságról Magyarországra változott, utána néztünk, hogy a bíróságok a továbbiakban kinek vagy minek a nevében hirdetnek ítéletet.
jan. 4
9:08
Nem volt olcsó: ezzel lepte meg a romantikus énekes kedvesét (ATV)
A zenész menedzsere megerősítette az eljegyzés hírét.
jan. 4
9:10
Dakar-rali: Szalay a 62., Sebestyén a 111. helyen áll (ATV)
Sebestyén Sándor is célba érkezett a keddi versenynapon: a Toyotával szereplő magyar autós a 121. időt érte el a Dakar-rali harmadik szakaszán, összetettben pedig a 111. helyen áll.
jan. 4
9:39
Szabó: bővültek az ombudsmani jogok (Metropol)
Január elsejétől az eddigi négy országgyűlési biztos helyett egységes ombudsmani rendszert vezettek be, amelynek élén Szabó Máté, az alapvető jogok országgyűlési biztosa áll.
jan. 4
9:57
Kicenzúrázták a tüntetőket: magyarázkodik az MTVA (168 Óra Online)
Ezért nem találta a tüntetőket az MTV - Közleményben tudatta az MTI, miért maradtak ki a tüntetők a tüntetésről szóló tudósításból.
jan. 4
9:57
Szörnyű baleset történt (Alternatív Energia)
Hárman megsérültek, amikor egy autó lesodródott az útról és fának csapódott szerdára virradóra Hódmezővásárhely és Földeák között - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
jan. 4
9:59
Tüntetés az Operánál - Vizsgálják ki a politikai, rendőri vezetők felelősségét! (Alternatív Energia)
Az MSZP kezdeményezi a politikai, rendőri vezetők felelősségének kivizsgálását az Operaház előtti hétfői tüntetéssel összefüggésben amiatt, hogy szerintük a rendőrség bár tudott róla, mégsem tett preventív, majd rendteremtő intézkedéseket a demonstrációt megzavaró szélsőjobbosok provokációja kapcsán.
jan. 4
10:00
Deutsch „alpári stílusát” kritizálta Lázár János (ATV)
A Fidesz frakcióvezetője szerint Deutsch viselkedése „méltatlan egy polgári erő képviselőjéhez”. Lázár János azt is közölte, hogy „intellektuális képességemet sajnos meghaladja az ugróiskolás kép értelmezése”.

Keresés