2012. január 5. csütörtök

jan. 5
4:54
Keményen fogyózott: túl sok kecskét falt a kis Betti - videóval (ATV)
Sajnos azonban kiderült, hogy a fogyókúra nem járt sikerrel, Kis Betti ugyanis újabb két kilót felszedett.
jan. 5
5:06
Jön a lehűlés: van, ahol havazhat is (hvg.hu)
Csütörtökön lehűlés várható, délután már csak 4-5 fok körüli értékeket mérhetünk. Pénteken és szombaton mindenhol lehet napsütés.
jan. 5
5:24
Mesterházy: az Orbán-kormány nem fog kapitulálni (hvg.hu)
Az MSZP elnöke arra számít, 2012 fordulatot hoz, és az év végére a közvélemény-kutatások is megerősítik, hogy az ellenzék le tudja váltani az Orbán-kormányt, amelyről szerinte már senki sem gondolja, hogy ciklusokon át a helyén marad. Mesterházy Attila az MTI-nek adott interjúban azt mondta: a szocialisták idén programot készítenek, hogy 2006 és 2010 után még egyszer ne fordulhasson elő, hogy az…
jan. 5
5:27
Brüsszel figyeli a kakukkot (Alternatív Energia)
Várhatóan január 25-én napirendjére veszi a Klubrádió ügyét az Európai Bizottság sajtószabadság-munkacsoportja. A szervezet feladata, hogy ajánlásokat dolgozzon ki az Európai Unió számára a médiaszabadság tiszteletben tartására, napi ügyekkel nem szokott foglalkozni. Ezért már az is komoly figyelmeztetés, hogy foglalkozik a médiatanács elutasító döntésével. Közben a köztévé Híradójánál tovább tart…
jan. 5
5:29
Nem csitul a felháborodás (Alternatív Energia)
Továbbra is kiemelt téma az amerikai és az európai sajtóban a hétfői, Operaház előtti több tízezres kormányellenes tüntetés. A Financial Times szerdai cikke szerint a magyar kormány "robusztus módon védelmére kelt" az új alaptörvénynek, amelyet a bírálók a demokrácia elleni támadásnak neveztek.
jan. 5
5:30
A honvédség mindenkit vár a tartalékosok soraiba (ATV)
8 hónapos tartalékos szerződést köt a honvédség azokkal, akik jelentkeznek az alkalmassági vizsgálatra - november elejétől 2500-an regisztráltak és szerdán az első 50 jelentkezőt mérték fel a Petőfi Laktanyában. Erre az egészségügyi és állapotfelmérő vizsgálatra kizárólag volt katonákat hívtak - köztük sokan már kaptak szolgálati nyugdíjat, ami már szolgálati járandósággá alakult. A honvédség…
jan. 5
5:31
Cáfolják az e-mailes kirúgást (Alternatív Energia)
Nemcsak e-mailben, személyesen is közölte a volt zöldombudsman 14 elbocsátott munkatársával a kirúgást Szabó Máté. A Heti Válasz értesülésének cáfolatát az alapjogi biztos főtitkára, Zombor Ferenc közölte a hvg.hu-val.
jan. 5
5:45
Mesehősök nagyapó kertjéből (Alternatív Energia)
Gyakorló anyukák és apukák tudják, a meghitt családi esték egyik legfontosabb kelléke egy jó mesekönyv. Az esti mesemondást nem helyettesítheti a leggazdagabb mesecsatorna és a legdivatosabb játék sem, gyermekünk semmit nem értékel jobban, mint azt, ha a napot szüleivel együtt fejezi be.
jan. 5
5:47
Jozef Rohác tavaly április óta Magyarországon van (Alternatív Energia)
Jozef Rohác, a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsított szlovák állampolgár tavaly április 18-a óta Magyarországon van, ahol vizsgálat folyik ellene - erősítette meg az MTI pozsonyi tudósítójának Dusan Danovy, Rohác védőügyvédje. Hozzátette: a vizsgálat folyamatban van, s az utóbbi időben semmiféle lényeges új fejleményről nem volt tudomása.
jan. 5
5:49
Dohányzás: egy terület, ahol dobogós helyezést szereztünk Európában (Alternatív Energia)
Az Európai Unió legszigorúbb dohányzási szabályozása lépett életbe hazánkban idén január 1-jétől, ezzel sereghajtókból éllovasok leszünk a dohányzás elleni harcban - áll a Policy Solutions összehasonlító elemzésében. A politikai elemző intézet összevetette az új magyar jogszabály rendelkezéseit a többi uniós tagállam vonatkozó törvényeivel.
jan. 5
6:00
Lázár: az IMF bizonyos feltételeit el kell fogadni (hvg.hu)
Elképzelhetetlen gazdasági növekedés a Magyar Nemzeti Bank (MNB) támogatása nélkül a Fidesz frakcióvezetője szerint. Lázár János az MTI-nek adott interjújában úgy fogalmazott: a jegybank "nem Simor András bankja, hanem az országé". Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Közölte továbbá azt…
jan. 5
6:18
BKK: legkésőbb február elején leáll a BKV, ha nem jut pénzhez (hvg.hu)
Január végén, de legkésőbb február elején leáll a BKV, ami egyet jelent a fővárosi tömegközlekedés összeomlásával, ha a cég nem jut hozzá a normatív támogatáshoz - erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Népszabadságnak.
jan. 5
6:18
Melyik pártra szavaznánk, ha most lenne a választás? (Infostart)
Sok támogatóját elvesztette tavaly, de még így is jóval az ellenzéki pártok előtt jár a Fidesz - ez derül ki a közvélemény-kutatók felméréséből. Az Ipsos szerint az év relatív nyertese a Jobbik, a Nézőpont Intézet szerint az LMP volt, mert e két párt tudta megőrizni a támogatottságát.
jan. 5
6:42
Csak augusztusban dől el, ki lesz Obama kihívója (ATV)
Az Egyesült Államokban óriási meglepetésre mindössze nyolc szavazattal nyerte meg az első republikánus előválasztást, az iowait az eddigi legnagyobb esélyesnek tartott Mitt Romney. A második helyen a republikánus párt konzervatív szárnya által támogatott, de eddig ismeretlen Rick Santorum végzett. A republikánus elnökjelöltek menetelése nagyon hosszú lesz: csak augusztus végén dől el, hogy ki lesz…
jan. 5
7:00
Kaufer: ha Gyurcsány bocsánatot kér, elképzelhető az együttműködés (ATV)
Kaufer Virág úgy érzi, többet tehet az utcán, mint a Parlamentben.
jan. 5
7:15
Leégett egy bútorgyár raktárépülete (Metropol)
Teljesen leégett egy bútorgyár 80 négyzetméteres raktárépülete a főváros XXII. kerületében csütörtök hajnalban. A raktárban faanyagot tároltak.
jan. 5
7:18
Lázár az IMF-megállapodásról: Orbán minden mondata ügydöntő (ATV)
Az NGM államtitkárával ellentétben a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: szükséges lenne megállapodnunk a nemzetközi szervezetekkel, és ha a kormány is így látja, a Fidesz frakciója támogatni fogja ebben. Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Lázár János ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank…
jan. 5
7:30
Kémbotrány: Galambosék előzetesben maradnak (hvg.hu)
Az eljárás érdemi befejezéséig hosszabbította meg a Debreceni Törvényszék a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő kémbotrányban megvádolt Galambos Lajos és Püski László előzetes letartóztatását - értesült a Magyar Nemzet.
jan. 5
7:30
Tízmilliárdokat nyeltek le a magánnyugdíjpénztárak - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet ismerteti a Kehi vizsgálatát a magánkasszákról. A Népszabadságnak a BKK megerősítette, hogy heteken belül leállhat a BKV.
jan. 5
7:32
Leégett egy bútorgyár raktárépülete Budapesten (hvg.hu)
Teljesen leégett egy bútorgyár 80 négyzetméteres raktárépülete a főváros XXII. kerületében csütörtök hajnalban; a raktárban faanyagot tároltak - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
jan. 5
7:36
BKV: Februárban végállomás? (ATV)
Január végén, de legkésőbb február elején leáll a BKV, ami egyet jelent a fővárosi tömegközlekedés összeomlásával, ha a cég nem jut hozzá a normatív támogatáshoz - erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Népszabadságnak.
jan. 5
7:38
Rendkívüli adásban kért bocsánatot a német államfő (ATV)
Nem tervezi Christian Wulff német államfő, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.
jan. 5
7:40
Tömegverekedés egy mexikói börtönben: Harmincegy halott (ATV)
Késekkel és saját készítésű fegyverekkel támadtak egymásra egy mexikói börtön lakói.
jan. 5
7:48
800 milliót fizettek a BKV-n bliccelők (hvg.hu)
Összesen 361 ezer bliccelőt büntettek meg a BKV ellenőrei tavaly Budapesten; az érvényes jegy és bérlet nélkül közlekedők összesen nyolcszázmillió forintnyi pótdíjat fizettek be - írja a csütörtöki Magyar Nemzet.
jan. 5
7:50
Blikk: megvakították diákjai a megvert nevelőt (hvg.hu)
Elvesztette látását az a férfi, akit a rá bízott két, rehabilitáción részt vevő fiatal vert meg lapáttal, hogy autójával elszökhessenek.
jan. 5
7:54
Februárban dönt a parlament 72 egyházi kérelemről (ATV)
Eddig 12 esetben született támogató javaslat.
jan. 5
7:56
Kémbotrány: Galambos és Püski előzetesben marad (ATV)
Az eljárás érdemi befejezéséig meghosszabbította a Debreceni Törvényszék a két vádlott előzetes letartóztatását.
jan. 5
7:58
Obama az ülésszünetet kihasználva nevezett ki tisztségviselőket (ATV)
Korábban a kinevezéseket megakadályozta a republikánus többségű képviselőház, de „ülésszüneti” elnöki jogkörével élve Obama mégis kinevezte a tisztviselőket.
jan. 5
8:06
Origo: nyakunkon egy újabb uniós eljárás (hvg.hu)
Az Origo információi szerint kötelezettségszegési eljárást készít elő Magyarország ellen az adatvédelmi biztosi poszt megszüntetése miatt az Európai Bizottság.
jan. 5
8:08
Ultimátumot adott Árok Kornélnak a katasztrófavédelem (hvg.hu)
Válaszút elé állította a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) Árok Kornélt, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnökét: Pécsett vonulós tűzoltóként szolgál, vagy távozik a szervezettől - írja a Népszabadság. Árok szerint a számára legkevésbé elfogadható ajánlatot kapta.
jan. 5
8:10
Videó: miskolci politikus fia "tujázott" a villamoson (hvg.hu)
A napokban töltöttek fel egy videót a Youtube-ra, amin egy miskolci politikus fia "tujázik" a villamoson, majd hatalmasat esik - értesült a Borsod Online.
jan. 5
8:12
Újabb uniós eljárás Magyarországgal szemben (ATV)
Az Európai Bizottság az adatvédelmi poszt megszüntetése miatt készít elő eljárást Magyarországgal szemben.
jan. 5
8:14
Földcsuszamlás: 16 halott, százan eltűntek (ATV)
Legalább tizenhat ember meghalt, több mint száz pedig eltűnt egy földcsuszamlásban csütörtökre virradóra a Fülöp-szigetek déli részén - közölték a hatóságok.
jan. 5
8:16
Ha Milánóba igazol Guardiola, kitöltetlen csekk várja (ATV)
Az As című sportnapilap úgy tudja, hogy ha a Barcelona jelenlegi edzője kötélnek áll, kitöltetlen csekk várja Milánóban.
jan. 5
8:24
Péterfalvi: Függetlenebb lett az adatvédelmi hatóság, mint volt (Infostart)
A szervezet független költségvetési szervként működik, vezetője nem utasítható - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila kiemelte, hogy elmaradt az átadás-átvétel a korábbi adatvédelmi biztos és az új hatóság között.
jan. 5
8:42
Péterfalvi: most lesz igazán független az adatvédelmi hatóság (hvg.hu)
A szervezet független költségvetési szervként működik, vezetője nem utasítható - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila kiemelte, hogy elmaradt az átadás-átvétel a korábbi adatvédelmi biztos és az új hatóság között.
jan. 5
8:48
Újabb történelmi rekordot: 324 forint fölött az euró - percről percre (ATV)
Orbán Viktor válságtanácskozást hívott össze, melyet a jegybank elnöke kezdeményezett. A megbeszélésen Simor András is jelen volt. A tárgyalást követően a miniszterelnök bejelentette, hogy minden nap egyeztetni fog a jegybank és a nemzetgazdasági tárca a forint iránti bizalom helyreállítása érdekében. Orbán közölte azt is, hogy a kormány nem zárolja a bankbetéteket és nem használják fel a jegybank…
jan. 5
9:00
Volt honnan elvesztenie a Fidesznek a szavazóit (hvg.hu)
Sok támogatóját elvesztette tavaly, de még így is jóval az ellenzéki pártok előtt jár a Fidesz - ez derül ki a közvélemény-kutatók felméréséből. Az Ipsos szerint az év relatív nyertese a Jobbik, a Tárki szerint a bizonytalanok aránya 2006 óta nem volt ilyen magas.
jan. 5
9:06
Hanga hat ponttal járult hozzá a Manresa újabb sikeréhez (ATV)
A Manresát erősítő Hanga Ádám hat ponttal vette ki részét az utolsó előtti helyen álló Murcia 83-74-es legyőzéséből a spanyol kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapján.
jan. 5
9:08
Kétszer zárták gázkamrába, majd végül örökbefogadták (ATV)
A menhely ezután megkegyelmezett az állatnak az élni akarás elismeréseként, és úgy döntött, addig tartja, míg nem akad örökbefogadója.
jan. 5
9:18
Nem számítottak az adóellenőrökre szilveszter éjszaka (hvg.hu)
Több szabadtéri árust ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai szilveszter éjszaka, a fővárosban. Több mint egymillió forint bírságot szabtak ki.
jan. 5
9:24
„Halló, rendőrség? Itt egy betörő, lelőhetem?” (ATV)
Két betörő próbált behatolni egy 18 éves nő házába az Egyesült Államokban szilveszter éjjelén.
jan. 5
9:36
VV: innen már mindegy, mit mond Orbán Viktor (hvg.hu)
Orbán Viktor miniszterelnök innentől csak egyféleképpen tudná ellensúlyozni saját korábbi lépéseit: ha az EU által vitatott két törvényt egy az egyben visszavonná. Enélkül mondhat bármit - írja csütörtöki cikkében a Véleményvezér blog.
jan. 5
9:54
Meghalt egy 56 éves motoros reggel (hvg.hu)
A helyszínen életét vesztette az a motoros, aki egy személyautóval ütközött, csütörtök reggel, a 4204-es úton, Fegyvernek és Örményes között.
jan. 5
10:00
KSH: 10,6 százalékos a munkanélküliség (ATV)
A foglalkoztatottak létszáma 2011. szeptember-novemberben 3 millió 870 ezer fő volt, 42 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
jan. 5
10:02
Dakar-rali: Szalayék már a 45. helyen állnak összetettben (ATV)
Szalay Balázshoz hasonlóan az idei Dakar-rali másik magyar autós résztvevője, Sebestyén Sándor is teljesítette a San Juan és Chilecito közötti szerdai negyedik szakaszt, mely után Szalay összetettben a 45. helyre lépett előre.
jan. 5
10:12
Tizenegy év fegyházat kapott egy ékszertolvaj (hvg.hu)
Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2010 őszén kirabolt egy szentesi ékszerüzletet.
jan. 5
10:14
Szénszünetet rendeltek el a mocsai iskolában (hvg.hu)
Szénszünet miatt csak a jövő hét elején indul újra a tanítás a mocsai Arany János Általános Iskolában, a fűtés leállításával 350 ezer forintot takarított meg az önkormányzat - írta csütörtöki számában a 24 Óra.
jan. 5
10:15
11 évet kapott a szentesi ékszerüzlet kirablója (Metropol)
Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2010 őszén kirabolt egy szentesi ékszerüzletet.
jan. 5
10:16
Szanyi: "az Orbán-rezsimnek már csak hetei vannak hátra" (hvg.hu)
Az MSZP elnökségi tagja, Szanyi Tibor szerint az Orbán-rezsimnek már csak hetei vannak hátra, és hamarosan a fideszes politikusok is átállnak.

Keresés