2012. január 5. csütörtök

jan. 5
4:54
Keményen fogyózott: túl sok kecskét falt a kis Betti - videóval (ATV)
Sajnos azonban kiderült, hogy a fogyókúra nem járt sikerrel, Kis Betti ugyanis újabb két kilót felszedett.
jan. 5
5:27
Brüsszel figyeli a kakukkot (Alternatív Energia)
Várhatóan január 25-én napirendjére veszi a Klubrádió ügyét az Európai Bizottság sajtószabadság-munkacsoportja. A szervezet feladata, hogy ajánlásokat dolgozzon ki az Európai Unió számára a médiaszabadság tiszteletben tartására, napi ügyekkel nem szokott foglalkozni. Ezért már az is komoly figyelmeztetés, hogy foglalkozik a médiatanács elutasító döntésével. Közben a köztévé Híradójánál tovább tart…
jan. 5
5:29
Nem csitul a felháborodás (Alternatív Energia)
Továbbra is kiemelt téma az amerikai és az európai sajtóban a hétfői, Operaház előtti több tízezres kormányellenes tüntetés. A Financial Times szerdai cikke szerint a magyar kormány "robusztus módon védelmére kelt" az új alaptörvénynek, amelyet a bírálók a demokrácia elleni támadásnak neveztek.
jan. 5
5:30
A honvédség mindenkit vár a tartalékosok soraiba (ATV)
8 hónapos tartalékos szerződést köt a honvédség azokkal, akik jelentkeznek az alkalmassági vizsgálatra - november elejétől 2500-an regisztráltak és szerdán az első 50 jelentkezőt mérték fel a Petőfi Laktanyában. Erre az egészségügyi és állapotfelmérő vizsgálatra kizárólag volt katonákat hívtak - köztük sokan már kaptak szolgálati nyugdíjat, ami már szolgálati járandósággá alakult. A honvédség…
jan. 5
5:31
Cáfolják az e-mailes kirúgást (Alternatív Energia)
Nemcsak e-mailben, személyesen is közölte a volt zöldombudsman 14 elbocsátott munkatársával a kirúgást Szabó Máté. A Heti Válasz értesülésének cáfolatát az alapjogi biztos főtitkára, Zombor Ferenc közölte a hvg.hu-val.
jan. 5
5:45
Mesehősök nagyapó kertjéből (Alternatív Energia)
Gyakorló anyukák és apukák tudják, a meghitt családi esték egyik legfontosabb kelléke egy jó mesekönyv. Az esti mesemondást nem helyettesítheti a leggazdagabb mesecsatorna és a legdivatosabb játék sem, gyermekünk semmit nem értékel jobban, mint azt, ha a napot szüleivel együtt fejezi be.
jan. 5
5:47
Jozef Rohác tavaly április óta Magyarországon van (Alternatív Energia)
Jozef Rohác, a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében gyanúsított szlovák állampolgár tavaly április 18-a óta Magyarországon van, ahol vizsgálat folyik ellene - erősítette meg az MTI pozsonyi tudósítójának Dusan Danovy, Rohác védőügyvédje. Hozzátette: a vizsgálat folyamatban van, s az utóbbi időben semmiféle lényeges új fejleményről nem volt tudomása.
jan. 5
5:49
Dohányzás: egy terület, ahol dobogós helyezést szereztünk Európában (Alternatív Energia)
Az Európai Unió legszigorúbb dohányzási szabályozása lépett életbe hazánkban idén január 1-jétől, ezzel sereghajtókból éllovasok leszünk a dohányzás elleni harcban - áll a Policy Solutions összehasonlító elemzésében. A politikai elemző intézet összevetette az új magyar jogszabály rendelkezéseit a többi uniós tagállam vonatkozó törvényeivel.
jan. 5
6:18
Melyik pártra szavaznánk, ha most lenne a választás? (Infostart)
Sok támogatóját elvesztette tavaly, de még így is jóval az ellenzéki pártok előtt jár a Fidesz - ez derül ki a közvélemény-kutatók felméréséből. Az Ipsos szerint az év relatív nyertese a Jobbik, a Nézőpont Intézet szerint az LMP volt, mert e két párt tudta megőrizni a támogatottságát.
jan. 5
6:39
50 milliárdot menekítettek ki a megtakarításaikat féltő magyarok (168 Óra Online)
Már nemcsak a gazdagok tartják külföldön a pénzüket, a középosztály is elkezdte a pénzkimenekítést.
jan. 5
6:42
Csak augusztusban dől el, ki lesz Obama kihívója (ATV)
Az Egyesült Államokban óriási meglepetésre mindössze nyolc szavazattal nyerte meg az első republikánus előválasztást, az iowait az eddigi legnagyobb esélyesnek tartott Mitt Romney. A második helyen a republikánus párt konzervatív szárnya által támogatott, de eddig ismeretlen Rick Santorum végzett. A republikánus elnökjelöltek menetelése nagyon hosszú lesz: csak augusztus végén dől el, hogy ki lesz…
jan. 5
7:00
Kaufer: ha Gyurcsány bocsánatot kér, elképzelhető az együttműködés (ATV)
Kaufer Virág úgy érzi, többet tehet az utcán, mint a Parlamentben.
jan. 5
7:15
Leégett egy bútorgyár raktárépülete (Metropol)
Teljesen leégett egy bútorgyár 80 négyzetméteres raktárépülete a főváros XXII. kerületében csütörtök hajnalban. A raktárban faanyagot tároltak.
jan. 5
7:18
Lázár az IMF-megállapodásról: Orbán minden mondata ügydöntő (ATV)
Az NGM államtitkárával ellentétben a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: szükséges lenne megállapodnunk a nemzetközi szervezetekkel, és ha a kormány is így látja, a Fidesz frakciója támogatni fogja ebben. Szólt arról is, hogy bizonyos feltételeket el kell fogadni a valutaalappal folytatandó hivatalos tárgyalásokon, amelyek januárban kezdődhetnek meg. Lázár János ugyanakkor a Magyar Nemzeti Bank…
jan. 5
7:30
Tízmilliárdokat nyeltek le a magánnyugdíjpénztárak - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet ismerteti a Kehi vizsgálatát a magánkasszákról. A Népszabadságnak a BKK megerősítette, hogy heteken belül leállhat a BKV.
jan. 5
7:36
BKV: Februárban végállomás? (ATV)
Január végén, de legkésőbb február elején leáll a BKV, ami egyet jelent a fővárosi tömegközlekedés összeomlásával, ha a cég nem jut hozzá a normatív támogatáshoz - erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Népszabadságnak.
jan. 5
7:38
Rendkívüli adásban kért bocsánatot a német államfő (ATV)
Nem tervezi Christian Wulff német államfő, hogy távozik hivatalából, ugyanakkor elismeri, hogy súlyos hibát követett el, amikor megpróbálta megakadályozni egy számára kellemetlen újságcikk megjelenését. Christian Wulff egy szerdán adott interjúban hangsúlyozta: nem fér össze az elnöki munkáról alkotott felfogásával, amit tett, ezért bocsánatot kér és változtat a sajtóval kialakított viszonyán.
jan. 5
7:40
Tömegverekedés egy mexikói börtönben: Harmincegy halott (ATV)
Késekkel és saját készítésű fegyverekkel támadtak egymásra egy mexikói börtön lakói.
jan. 5
7:51
"Szijjártó olyan, mint a legöregebb bányaló" (168 Óra Online)
Az MSZP szerint Szijjártó Péter olyan, mint a legöregebb bányaló: nem képes hasznot hajtani a gazdájának, már teljesen megvakult, és ezért ostobaságokat beszél.
jan. 5
7:54
Februárban dönt a parlament 72 egyházi kérelemről (ATV)
Eddig 12 esetben született támogató javaslat.
jan. 5
7:56
Kémbotrány: Galambos és Püski előzetesben marad (ATV)
Az eljárás érdemi befejezéséig meghosszabbította a Debreceni Törvényszék a két vádlott előzetes letartóztatását.
jan. 5
7:58
Obama az ülésszünetet kihasználva nevezett ki tisztségviselőket (ATV)
Korábban a kinevezéseket megakadályozta a republikánus többségű képviselőház, de „ülésszüneti” elnöki jogkörével élve Obama mégis kinevezte a tisztviselőket.
jan. 5
8:12
Újabb uniós eljárás Magyarországgal szemben (ATV)
Az Európai Bizottság az adatvédelmi poszt megszüntetése miatt készít elő eljárást Magyarországgal szemben.
jan. 5
8:14
Földcsuszamlás: 16 halott, százan eltűntek (ATV)
Legalább tizenhat ember meghalt, több mint száz pedig eltűnt egy földcsuszamlásban csütörtökre virradóra a Fülöp-szigetek déli részén - közölték a hatóságok.
jan. 5
8:16
Ha Milánóba igazol Guardiola, kitöltetlen csekk várja (ATV)
Az As című sportnapilap úgy tudja, hogy ha a Barcelona jelenlegi edzője kötélnek áll, kitöltetlen csekk várja Milánóban.
jan. 5
8:24
Péterfalvi: Függetlenebb lett az adatvédelmi hatóság, mint volt (Infostart)
A szervezet független költségvetési szervként működik, vezetője nem utasítható - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Péterfalvi Attila kiemelte, hogy elmaradt az átadás-átvétel a korábbi adatvédelmi biztos és az új hatóság között.
jan. 5
8:45
Lefokozták Tél tábornokot - Ezért nincs hó (168 Óra Online)
Nem rendkívüli, mindenesetre szokatlan, hogy az ilyenkor megszokott 0, +1 fokos napi középhőmérséklet helyett nappal 10-12 fokos meleg van - mondta Németh Lajos.
jan. 5
8:48
Újabb történelmi rekordot: 324 forint fölött az euró - percről percre (ATV)
Orbán Viktor válságtanácskozást hívott össze, melyet a jegybank elnöke kezdeményezett. A megbeszélésen Simor András is jelen volt. A tárgyalást követően a miniszterelnök bejelentette, hogy minden nap egyeztetni fog a jegybank és a nemzetgazdasági tárca a forint iránti bizalom helyreállítása érdekében. Orbán közölte azt is, hogy a kormány nem zárolja a bankbetéteket és nem használják fel a jegybank…
jan. 5
9:06
Hanga hat ponttal járult hozzá a Manresa újabb sikeréhez (ATV)
A Manresát erősítő Hanga Ádám hat ponttal vette ki részét az utolsó előtti helyen álló Murcia 83-74-es legyőzéséből a spanyol kosárlabda-bajnokság szerdai játéknapján.
jan. 5
9:08
Kétszer zárták gázkamrába, majd végül örökbefogadták (ATV)
A menhely ezután megkegyelmezett az állatnak az élni akarás elismeréseként, és úgy döntött, addig tartja, míg nem akad örökbefogadója.
jan. 5
9:24
„Halló, rendőrség? Itt egy betörő, lelőhetem?” (ATV)
Két betörő próbált behatolni egy 18 éves nő házába az Egyesült Államokban szilveszter éjjelén.
jan. 5
9:57
Nekimentek Orbánnak: "Ha van benne tartás, akkor lemond" (168 Óra Online)
Magyarországgal kapcsolatos "bírálható pontokról" beszélt az osztrák külügyminiszter szerdán Bécsben az APA osztrák hírügynökség beszámolója szerint. Michael Spindelegger leszögezte, az alkotmány minden ország belügye, de Magyarországnak be kell tartania az európai jogot. Jörg Leichtfried, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) EP-küldöttségének vezetője úgy vélekedett: "Ha van Orbánban tartás,…
jan. 5
10:00
KSH: 10,6 százalékos a munkanélküliség (ATV)
A foglalkoztatottak létszáma 2011. szeptember-novemberben 3 millió 870 ezer fő volt, 42 ezerrel több, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
jan. 5
10:02
Dakar-rali: Szalayék már a 45. helyen állnak összetettben (ATV)
Szalay Balázshoz hasonlóan az idei Dakar-rali másik magyar autós résztvevője, Sebestyén Sándor is teljesítette a San Juan és Chilecito közötti szerdai negyedik szakaszt, mely után Szalay összetettben a 45. helyre lépett előre.
jan. 5
10:15
11 évet kapott a szentesi ékszerüzlet kirablója (Metropol)
Jogerősen tizenegy év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2010 őszén kirabolt egy szentesi ékszerüzletet.
jan. 5
10:18
Mesterházy: Orbán nem fog kapitulálni, el kell zavarni (ATV)
Az MSZP elnöke arra számít, 2012 fordulatot hoz, és az év végére a közvélemény-kutatások is megerősítik, hogy az ellenzék le tudja váltani az Orbán-kormányt, amelyről szerinte már senki sem gondolja, hogy ciklusokon át a helyén marad. Mesterházy Attila az MTI-nek adott interjúban azt mondta: a szocialisták idén programot készítenek, hogy 2006 és 2010 után még egyszer ne fordulhasson elő, hogy az…
jan. 5
10:33
Tíz év börtönt kapott a szombathelyi bankrabló (Metropol)
Jogerősen tíz év börtönre ítélte csütörtökön a Győri Ítélőtábla azt a férfit, aki 2009 decemberének elején kirabolt egy szombathelyi takarékszövetkezeti fiókot.
jan. 5
10:36
„Köd volt” Háztetőn landolt kocsijával, alsógatyában menekült (ATV)
A házban két ember tartózkodott a szokatlan baleset idején, de senki sem sérült meg.
jan. 5
10:51
Újabb vádemelés a volt izraeli kormányfő ellen (Metropol)
Újabb korrupciós ügyben emeltek vádat csütörtökön Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt ellen. Az ügyész szerint Olmert lefizették, hogy előnyben részesítsen bizonyos házépítési projekteket, köztük egy hatalmas jeruzsálemi építkezést.
jan. 5
10:54
Újabb véres merénylet rázta meg az iraki fővárost - Több tucat halott (ATV)
Legalább 24 ember életét vesztette Irak fővárosában, amikor több robbanás is megrázta Bagdad síita negyedét – számolt be az iraki Belügyminisztérium.
jan. 5
10:56
Brüsszeli ultimátum Budapestnek, Matolcsy-levél Frankfurtnak (ATV)
Az Európai Bizottság továbbra is "még e hét vége előttre" ígéri annak az elemzésnek az elvégzését, amelynek során a nemrégiben elfogadott magyar törvényeket vetik össze az EU jogi előírásaival - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a testület sajtószolgálata. Közben Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter levélben magyarázza Mario Draghinak, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének a december 30-án…
jan. 5
11:06
MGE: idén 15 százalékkal nő az új autók piaca (Infostart)
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete azzal számol, hogy az idén 15 százalékkal 52 ezerre nő a forgalomba helyezett új autók száma - mondta Erdélyi Péter, a szervezet ügyvezető elnöke.
jan. 5
11:08
Ennyien tanulhatnak állami pénzen a felsőoktatásban (Infostart)
Elfogadta a kormány az idei évre vonatkozó felsőoktatási felvételi keretszámokat - közölte az oktatási államtitkár a kormányszóvivői tájékoztatón. Tájékoztatása szerint csaknem 50 ezer hallgató tanulhat majd úgy, hogy tanulmányi költségeit részben vagy egészben az állam fizeti majd.
jan. 5
11:09
Orbán még a héten válaszol az amerikai külügyminiszternek (Metropol)
Orbán Viktor kormányfő még a héten elküldi válaszlevelét Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek - közölte a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Giró-Szász András azt mondta, a magyar kabinet bármilyen konkrét felvetést hajlandó megvitatni.
jan. 5
11:12
Felsőoktatás: 240 ponttal lehet majd bejutni (ATV)
Elfogadta a kormány az idei évre vonatkozó felsőoktatási felvételi keretszámokat - közölte az oktatási államtitkár a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón. Tájékoztatása szerint csaknem 50 ezer hallgató tanulhat majd úgy, hogy tanulmányi költségeit részben vagy egészben az állam fizeti.
jan. 5
11:14
A lengyeleknél már repülő kamerával veszik a tüntetéseket (ATV)
Nem lehet többé ködösíteni sem a demonstráción részt vevők létszámát, sem a rendőrség fellépését, sem pedig az ellentüntetők akcióit illetően.
jan. 5
11:24
Orbán még a héten elküldi válaszlevelét Clintonnak (Infostart)
Orbán Viktor kormányfő még a héten elküldi válaszlevelét Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek - közölte a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 5
11:30
Orbán még a héten válaszol Clintonnak (ATV)
Orbán Viktor kormányfő még a héten elküldi válaszlevelét Hillary Clinton amerikai külügyminiszternek - közölte a kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 5
11:45
Kigyulladt egy ház Cigándon (Metropol)
Kigyulladt egy családi ház csütörtökre virradóra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándon. Az épületből a helyi körzeti megbízottak mentettek ki egy ötfős családot.
jan. 5
11:45
Lefokozta az ATV-t a T-Home? (Alternatív Energia)
A T-Home visszább sorolta az ATV-t a csatornakiosztásában - értesült a Népszava. A csatorna az eddigi 8-as pozíció helyett az 54-es helyet kapta meg, így a TV2 és az RTL Klub helyett a kisebb csatornák közé került. A lépés miatt több néző is felháborodott, így újratárgyalták a csatornakiosztást az ATV illetékeseivel. A csatorna végül a 17-es pozíciót kapta meg, de ezt a régebbi tévék nem képesek…

Keresés