2012. január 6. péntek

jan. 6
4:54
Álmában csaptak le a közismert bokszolóra (ATV)
A támadó az alvó bokszolóra csapott le, egyet ütött, aztán gyorsan elfutott.
jan. 6
5:12
Holttest a kollégiumban: hirtelen halál történhetett (ATV)
Holtan találtak egy fiatal egyetemistát egy pécsi kollégiumban. Az első éves földrajzhallgató holttestére tegnap késő este a portás talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket, de már nem tudtak segíteni az egyetemistán. A rendőrség vizsgálja, hogy mi okozhatta a fiatalember halálát, az azonban már biztos, hogy nem öngyilkosság történt és az idegenkezűséget is kizárták.
jan. 6
5:24
Széllel, esővel és hóval tér vissza a tél (hvg.hu)
Pénteken még kisüthet a nap, de aztán visszatér a szeles, csapadékos idő. Északon havazhat is. Hideg lesz, éjszakánként fagypont alá süllyed a hőmérséklet.
jan. 6
5:26
Leégett egy ház Gerendáson, a tulajdonos sokkot kapott (hvg.hu)
Kórházba szállították azt a lakástulajdonost, akinek leégett a háza csütörtökön a Békés megyei Gerendáson. A ház tulajdonosa az ablakon menekülve kért segítséget szomszédjaitól, miközben rosszul lett, sokkot kapott.
jan. 6
5:27
Szájerné máris feltölti a Kúriát (Alternatív Energia)
Már megkezdődött az igazságszolgáltatás feltöltése az új igazgatási vezetőnek és köreinek bizalmasaival. Legalábbis lapunk úgy értesült, hogy a Kúria bírái közé, sőt, elnökhelyettesi pozíciójába hamarosan az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke, Handó Tünde (Szájerné) eddigi helyettese, valamint több, a kétharmadhoz valamilyen módon köthető bíró kerül.
jan. 6
5:29
Vetítik, ha tetszik, ha nem (Alternatív Energia)
Március 3-án indulhat el a Marslakók című napi szappanopera a köztévén. Ez az egyik műsor, amelynek részleteiről lapunk is hiába kért információt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaptól. Mivel érdemi tájékoztatást az atlatszo.hu sem kapott, bírósághoz fordult, így kapták meg a szerződést. Aszerint az alap és a Marslakók Produkciós Kft. szerződése három évadról és 437 részről szól.
jan. 6
5:31
LÉLEK-ház, ahol esélyt kapnak a józsefvárosi hajléktalanok (Alternatív Energia)
Horváth Szilveszter, a józsefvárosi LÉLEK-ház vezetője a hajléktalanok "mentő" programját- amelyet figyelemreméltó kísérletként a napokban indított útjára a kerületi önkormányzat - a következő példabeszéddel illusztrálta: el lehet vonszolni a jószágot a folyóhoz, de erőszakkal megitatni már nem lehet.
jan. 6
5:33
Nem kérnek a diktatúra kegyelméből (Alternatív Energia)
Sem az LMP-s politikusok, sem a szocialisták, sem a Demokratikus Koalíció képviselői nem kérnek abból a közkegyelemből, amelyről tegnap a kormányszóvivő számolt be. Az LMP-s Szilágyi Péter lapunknak kijelentette, a kormány azért nem szeretné, hogy a december 23-án az Országháznál tüntetőket bíróság elé állítsák, mert akkor kiderülne: abszurdak az ellenük felhozott vádak, a kabinet pedig még…
jan. 6
5:35
Áll a bál az Operánál történtek miatt (Alternatív Energia)
Írásban kezdeményezték a szocialisták a rendészeti bizottság rendkívüli ülésének összehívását, hogy a testület kivizsgálhassa az Operánál tartott hétfői tüntetésen történteket - jelentette be tegnap Harangozó Tamás. A testület MSZP-s tagja kijelentette, csak a szerencsén és a tömeg kiállásán múlt, hogy a demonstráción, amelyet szélsőségesek zavartak meg, senki nem sérült meg.
jan. 6
5:45
PR-lapra költ 40 milliót a veszteségre számító Posta (Alternatív Energia)
Világunk & Értékeink címmel indított borsos árú időszaki kiadványt a Magyar Posta Zrt. Az önmeghatározás szerint "kulturális és információs partnermagazin" az A4-esnél valamivel nagyobb formátumban, igényes kivitelezésben, 112 oldalon jelent meg tavaly karácsonykor először.
jan. 6
6:00
MN: újra találtak egeret a Tescóban (hvg.hu)
Újra megjelentek az egerek több Tesco áruházban. A rágcsálók elszaporodását a vásárlók fényképekkel is igazolták – írja a Magyar Nemzet. A lap egyik olvasója az érdi Tesco zöldségosztályán, egy másik pedig a budaörsi Tesco tejtermékei között fotózta le a rágcsálókat.
jan. 6
6:18
Ma egyeztetnek a Gripenek lízingjének módosításáról (hvg.hu)
Hat párt képviselőit hívta meg Hende Csaba honvédelmi miniszter arra a pénteki egyeztetésre, amelyet a Gripen vadászgépek lízingjének módosításáról tartanak. Az egyeztetés után a honvédelmi miniszter sajtótájékoztatón az ígéretek szerint ismerteti a Gripenek lízingjével kapcsolatos terveket.
jan. 6
6:18
Mikor tud majd új buszokat venni a BKV? (Infostart)
Az első új buszok akár már másfél év múlva megérkezhetnek a fővárosba - mondta az InfoRádiónak Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója. Hozzátette: a teljes buszpark öt év alatt újulhat meg.
jan. 6
6:24
Rasmussen: Romney az elnök legesélyesebb kihívója (ATV)
Romney és Obama a Rasmussen felmérése szerint egyaránt a szavazatok 42 százalékát kapná a valószínű szavazók körében, ha ma lennének a választások. Ez rossz hír a republikánus politikus számára, aki a múlt héten még 45:39 arányban verte volna az elnököt.
jan. 6
6:26
Nézze meg, kik azok, akik meg sem szólalnak a parlamentben (ATV)
Tizenhat képviselő, köztük a fideszes Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, György István főpolgármester-helyettes, Kubatov Gábor pártigazgató, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester és Molnár Ágnes, a fejlesztési tárca államtitkára nem szólalt fel tavaly a parlamentben. A leghosszabban, több mint 22 órán át a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt, míg a legtöbbször a…
jan. 6
6:36
Minden eszközzel sakkban tartaná Orbánékat az EU (hvg.hu)
A teljes diplomáciai ellehetetlenülés fenyegeti Magyarországot, az év elején eddig soha nem látott módon bírálták az Orbán-kormányt, miközben Fellegi Tamás nyilvános kapitulációja sem volt elég ahhoz, hogy megnyugtassa a befektetőket. Az EU több fronton is vizsgálódik, kötelezettségszegési eljárás indul várhatóan az adatvédelmi ombudsman hivatalának megszüntetése miatt. A hvg.hu-nak azt írta az…
jan. 6
6:42
Világfelmérés: Magyarország visszacsúszott, hiányos a demokráciánk (ATV)
Norvégia a legtökéletesebb demokrácia a világon, és Magyarország is a demokratikus közösség tagja, de abban a népes országcsoportban van, amelyben a demokráciát hiányosságok jellemzik, és helyezése tavaly óta gyengült - ez derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtök este Londonban ismertetett éves világfelméréséből, amely szerint a jelenlegi gazdasági-pénzügyi válsághelyzetben…
jan. 6
6:44
Újra a Szegedi Tudományegyetem lett Közép-Európa „legzöldebb” universitasa (ATV)
Ismét Közép-Európa "legzöldebb" universitasa lett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) az Indonéziai Egyetemnek a világ 178 intézményét rangsoroló felmérésében - tájékoztatta az SZTE marketing- és kommunikációs igazgatósága az MTI-t.
jan. 6
6:46
Újra megjelentek az egerek a Tesco áruházakban (ATV)
Újra megjelentek az egerek több Tesco áruházban. A rágcsálók elszaporodását a vásárlók fényképekkel is igazolták – írja a Magyar Nemzet. A lap egyik olvasója az érdi Tesco zöldségosztályán, egy másik pedig a budaörsi Tesco tejtermékei között fotózta le a rágcsálókat.
jan. 6
6:48
Beborította a hó a francia Alpokat, 20 ezer háztartás áram nélkül (ATV)
Körülbelül húszezer háztartás maradt áram nélkül a sok hó és az erős szél miatt csütörtök este a francia Alpokban - közölte a francia áramszolgáltató vállalat. A károkat egyelőre nem sikerült felmérni, a szolgáltatást várhatóan csak pénteken tudják helyreállítani.
jan. 6
6:54
Meg sem szólalt tavaly a parlamentben Meggyes és Kubatov (hvg.hu)
Tizenhat képviselő, köztük a fideszes Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, György István főpolgármester-helyettes, Kubatov Gábor fideszes pártigazgató, Meggyes Tamás korábbi esztergomi polgármester és Molnár Ágnes, a fejlesztési tárca államtitkára nem szólalt fel tavaly a parlamentben. A leghosszabban, több mint 22 órán át a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás beszélt, míg a legtöbbször a…
jan. 6
6:56
Alkotmányosság: Schiffer akár Gyurcsánnyal is tárgyalna (hvg.hu)
Bárkivel hajlandó egy esetleges együttműködésről beszélni Schiffer András, az LMP frakcióvezetője abból a célból, hogy a 2014-es választások után kétharmados többséggel "vissza lehessen állítani Magyarországon az alkotmányosságot" - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.
jan. 6
6:57
Leégett egy ház Gerendáson (Metropol)
Kórházba szállították azt a lakástulajdonost, akinek a háza csütörtökön borult lángokba Gerendáson. A ház tulajdonosa az ablakon menekülve kért segítséget szomszédjaitól, miközben rosszul lett.
jan. 6
7:00
Titkos adatokhoz jutott az Oscar-díjas rendező bin Laden megöléséről? (ATV)
A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet - közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.
jan. 6
7:02
Szaúd-Arábia kipótolná a kieső iráni olajat (ATV)
Olajembargót vezetnek be Irán ellen az Európai Unió tagországai az iszlám köztársaság atomprogramja miatt. Teheránnal szemben ezt már megtette az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada is. Washington reményei szerint így kellő nyomás alá lehet helyezni az iráni kormányt annak érdekében, hogy feladja atomprogramját, amely az ENSZ szakértői szerint katonai célú.
jan. 6
7:04
Amerikai elnökválasztás: egy étteremből már kitiltották a politikusokat (ATV)
New Hampshire államot a jövő heti republikánus előválasztások miatt elárasztották a politikusok, a kampányemberek és az újságírók, ám az egyik portsmouthi étterem tulajdonosának annyira elege lett belőlük, hogy a várható bevételkiesés ellenére is kitiltotta őket az üzletéből - jelentette csütörtökön weboldalán a CBS televízió.
jan. 6
7:06
Bementek a templomba és keresztényeket mészároltak (ATV)
Fegyveresek tüzet nyitottak keresztény hívekre Nigéria északi részén, hat embert megöltek, tizet pedig megsebesítettek - közölte a templom lelkésze. Afrika legnépesebb országában az utóbbi időben támadások egész sorozata indult keresztények ellen, és félő, hogy felekezetközi konfliktust robbanthat ki.
jan. 6
7:18
A PSG leigazolná Patót, ha a Milan megszerzi Tévezt (ATV)
A l,Equipe című úgy tudja, a fővárosi klub katari tulajdonosainak ötvenmillió eurót kellene letenniük az asztalra, ha meg akarnák szerezni a milánóiaktól Patót.
jan. 6
7:20
Economist: kizárással kell fenyegetni Orbánt, hogy letérjen a tekintélyelvűség útjáról (ATV)
Az Economist vezércikkben foglalkozik a magyar helyzettel, és azt írja, az Európai Bizottságnak készen kell állnia arra is, hogy megvonja Magyarország szavazati jogát Brüsszelben.
jan. 6
7:36
Derűs kilátások az amerikai autópiacon (ATV)
Mindhárom nagy amerikai autógyár nyereséges volt tavaly, amire 2004 óta nem volt példa - közölte csütörtökön a CNN Money, elébe vágva az érintett cégek hamarosan nyilvánosságra hozandó éves mérlegbeszámolójának.
jan. 6
7:48
Vizsgálóbizottságot akar az MSZP a köztévés tudósítás miatt (hvg.hu)
Vizsgálóbizottság felállítását követeli az MSZP a köztévé január 2-i, Opera előtti tüntetésről szóló tudósítása miatt - tette közzé Nyakó István, a párt képviselője.
jan. 6
7:48
Az amerikai nagykövet sokáig bízott a jó kapcsolatokban - lapszemle (Infostart)
A Népszabadság az Egyesült Államok budapesti nagykövetével készített interjút, míg a Magyar Nemzet arról ír, hogy megosztja az autósiskolákat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletmódosítása.
jan. 6
7:54
Gyurcsány: tegnap mintha jól döntött volna Orbán (ATV)
A volt miniszterelnök Facebook-bejegyzésében a forint kivitele ellen szólít fel.
jan. 6
8:12
Közvetíteni próbált, megrótták Szlovéniában az amerikai nagykövetet (ATV)
A belügyekbe történő beavatkozással vádolták meg a szlovén hatóságok Joseph Mussomelit, az Egyesült Államok ljubljanai nagykövetét, miután a diplomata közvetítést ajánlott a kormányalakítás során szóba jöhető pártok vezetőinek.
jan. 6
8:24
MN: van, aki több bukásra számít a rutinvizsga eltörlése miatt (hvg.hu)
Megosztja az autósiskolákat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletmódosítása, amelynek hatására megváltozott az autóvezetők képzési és vizsgáztatási rendje. Egy oktató szerint a tanulóvezetők így még többet lesznek az utakon, nagyobb zsúfoltságot okozva, és több lesz a bukás is - olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.
jan. 6
8:26
Blikk: megszegték a dohányzási tilalmat a MÁV dolgozói (hvg.hu)
A tilalom ellenére egy erősen gyúlékony anyagot tartalmazó tartály mellett dohányoztak a MÁV dolgozói a Keleti pályaudvaron – írja a Blikk egy fotóra hivatkozva, amelyet a lap olvasója készített a helyszínen, szerdán kora délután. A vasúttársaság fegyelmi eljárást indít az ügyben.
jan. 6
8:30
Amerikai nagykövet Magyarországról: Washington nagyon csalódott (ATV)
Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet szerint hónapokon keresztül aktívan egyeztettek a magyar kormánnyal a lényeges reformokról, megosztották aggályaikat a demokratikus fékekkel és ellensúlyokkal kapcsolatban, ezért csalódottak, hogy felvetéseik közül Budapest szinte egyet sem fontolt meg. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy többet ne kérnék a kormányt arra, fontolják meg újra a…
jan. 6
8:42
Megbeszélés kezdődött a miniszterelnöknél Simor részvételével (Infostart)
Megbeszélés kezdődött péntek reggel a miniszterelnök parlamenti dolgozószobájában Orbán Viktor kormányfő, Simor András jegybankelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Fellegi Tamás IMF-tárgyalásokat vezető tárca nélküli miniszter, illetve a Miniszterelnökséget vezető Varga Mihály részvételével.
jan. 6
8:42
Ötszáznál is több szalmabála égett Nyárlőrincen (hvg.hu)
Szándékos gyújtogatás miatt égett le több mint ötszáz szalmabála a Bács-Kiskun megyei Nyárlőrincen.
jan. 6
8:48
Rátörték az ajtót, hat rendőrt lelőtt a bünöző (ATV)
Hat rendőrt sebesített meg, egyet közülük halálosan egy utahi bűnöző, akit a lakásán próbáltak meg őrizetbe venni - jelentette csütörtökön a CNN.
jan. 6
9:00
Hármas karambol történt Rakamaznál (hvg.hu)
Két ember sérült meg, mikor egy kamion, egy furgon és egy személygépkocsi karambolozott a 38-as főúton, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rakamaznál.
jan. 6
9:00
Giró-Szász: A kormány garantálja a bankbetéteket (Infostart)
A kabinet garantálja a magánszemélyek bankbetéteit - jelentette ki a kormányszóvivő pénteken.
jan. 6
9:02
Valószínűleg szénmonoxidtól lett rosszul három gyerek Magyarlakon (hvg.hu)
Szénmonoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők három gyermeket péntek reggel a Vas megyei Magyarlak községből.
jan. 6
9:02
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba három gyereket (Infostart)
Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők három gyermeket péntek reggel a Vas megyei Magyarlak községből - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.
jan. 6
9:03
A kormány garantálja a bankbetéteket (Metropol)
A kabinet garantálja a magánszemélyek bankbetéteit - jelentette ki a kormányszóvivő pénteken. Az m1 Ma reggel című műsorában arra a felvetésre, hogy az állam rá akarja tenni a kezét a magánbetétekre, Giró-Szász András úgy reagált: a kormány határozottan cáfol minden olyan hírt, amely ilyen lépésekről szól.
jan. 6
9:05
Spórolós új receptek (Metropol)
Réthelyi Miklós miniszteri rendelete nyomán egy vényen, egyszeri kiváltásra csak 30 napra elegendő gyógyszert írhatnak fel az orvosok.
jan. 6
9:06
Nyomorban és súlyos betegen halt meg a híres sportoló (ATV)
A volt kosárlabdázó súlyos beteg volt. Szerény körülmények között, egyedül élt egy kommunális lakás egyik szobájában.
jan. 6
9:18
Holttestre bukkantak a győri pincetűz után (hvg.hu)
Kiégett Győr belvárosában egy pince, a tűzoltók egy férfi holttestére találtak rá az oltás során - közölte a katasztrófavédelem megyei ügyelete péntek reggel.
jan. 6
9:18
Dux László: Az új felsőoktatási törvénynek 2013-tól lesz hatása (Infostart)
Az idei év egyfajta átmenet lesz, az új felsőoktatási törvény valójában 2013-tól érezteti hatását - fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Dux László kiemelte: nem azért mondott le, mert elégedetlen az elfogadott új törvénnyel, épp ellenkezőleg, örül, hogy részt vehetett annak a megalkotásában. A Hallgatói Önkormányzatok Országos…
jan. 6
9:21
Több baleset történt a csúszós utakon Szabolcsban (Metropol)
Több baleset történt a csúszós utakon péntek reggel Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A 38-as főúton három jármű ütközött egymásnak, emellett árokba csúszott és fának ütközött autók mentéséhez is kérték a tűzoltók segítségét.

Keresés