2012. január 8. vasárnap

jan. 8
5:45
Orbán parancsára várnak: százezrek mozdulnának meg (168 Óra Online)
A Fidesz erőt demonstrálna: százezrek vonulnának Orbánért az utcára - Hányan vonulnának az utcára, ha Orbán Viktor miniszterelnökségét kell megvédeni? Vezető fideszes politikusok szerint százezrek.
jan. 8
6:06
Ezért lett a Demjén-koncert egy része csapnivaló (ATV)
Hiába készült az öreg motoros az év koncertjére, valaki nem akarta, hogy tökéletesen sikerüljön a december végi koncert.
jan. 8
6:24
Hamis papírokkal kórházakba bejelentkező sorozattolvajt keresnek (ATV)
Hamis papírokkal kórházakba bejelentkező sorozattolvajt keres a rendőrség: a fővárosi férfi a tatai kórházban ellopta betegtársa személyes iratait, majd ezekkel a papírokkal két másik kórházban is kezeltette magát – tudta meg az MTI.
jan. 8
7:15
Demonstrációra készülnek? - Rendezvényszervezőt keres a kormány (Alternatív Energia)
Egy évre, bruttó 400 millió forint keretösszegig keres rendezvényszervezőt a Miniszterelnökség, az ajánlattevőnek a rendezvényekhez kapcsolódó PR munkát és tájékoztatást is vállalnia kell - a nyílt közbeszerzés felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 8
7:18
Élesedik a republikánus előkampány (ATV)
Az Egyesült Államokban élesedik a kampány a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között. Newt Gingrich például azt mondta, ha riválisát, Mitt Romneyt választanák meg a konzervatívok elnökjelöltjüknek, a televíziós vitában Barack Obama elnök kinevetné. A következő előválasztást New Hampshire-ben tartják, jövő kedden. Augusztus végéig dőlhet el, hogy ki lesz Barack Obama elnök kihívója a novemberi…
jan. 8
7:20
Elfogyott a vegyszer, nem végezték el a gyilkosság vizsgálatait (ATV)
Tovább bonyolódik Balla Irma meggyilkolásának ügye. A Blikk arról írt, hogy hatósági személyek más ügy miatt letartóztatott férfiakat vettek rá hamis tanúzásra, az ügyvédjüket pedig kézigránáttal fenyegették meg. Közben újabb szakértői vélemények készültek el, ezek a képviselőnő gyilkossággal vádolt fiának ártatlanságát bizonyítják – mondta híradónknak a fiú ügyvédje.
jan. 8
7:33
"Orbán, takarodj", "Bóvli ország, bóvli kormány" - már a megyebálon is (168 Óra Online)
Száz tüntető és háromszáz ételért sorban álló fogadta szombaton este a vasi megyebálra igyekvő vendégeket Szombathelyen.
jan. 8
8:12
Csendőrségi jelvény – hullarablásból? (ATV)
A katonai hagyományőrzők azon háborodtak föl, hogy egy ismeretlen személy egy internetes aukciós oldalon hirdetett meg második világháborús katonai relikviákat. Az illető azt írja: saját maga szerezte a magyar katonai csendőrség által használt jelvényt, méghozzá megfogalmazása szerint saját tulajdonosától, akinek 1945 után hatvanhat évig lógott a nyakában. A képek alapján tisztításra szoruló…
jan. 8
8:30
A brit és a német sajtó egységesen osztja Orbán Viktort (ATV)
Szombati írásában több tekintélyes külföldi lap is bírálta a magyar kormányt. A The Independent Magyarország visszalép a demokráciától címmel írt cikket, a The Guardian szerint elegük lett a magyar viselkedésből a világ legbefolyásosabb embereinek, és intézményeinek is. A Die Welt kommentárjának szerzője azt írta: Orbán Viktor magyar kormányfő „arcátlanul pimasz”, hiszen kiüresíti a demokráciát és…
jan. 8
8:45
Óriási felháborodás az MSZP kijelentése nyomán (168 Óra Online)
A Magyar Bírói Egyesület (Mabie) a leghatározottabban visszautasítja az MSZP-s Bárándy Gergely pénteki közleményében foglaltakat, amelyben a politikus "későbbi retorziókkal, pozícióból történő elmozdítással és számonkéréssel fenyegeti Magyarország független bíráit". A Fidesz is példátlannak tartja Bárándy Gergely nyilatkozatát.
jan. 8
8:48
Eldurvult a vita a republikánus elnökaspiránsok között (ATV)
Kétségbe vonták Mitt Romneynak, a republikánus elnökaspiránsi mezőny éllovasának az elnökségre való alkalmasságát riválisai a szombat este, a New Hampshire-i előválasztást megelőző kampány finisében tartott, legújabb televíziós vitájukon.
jan. 8
8:50
Sokat bukott a Fidesz, keveset nyert az ellenzék (ATV)
2011 alaposan megingatta Magyarország gazdasági, politikai helyzetét és sok kérdőjelet örökített 2012-re; egyet azonban kétség nélkül bebizonyított: most már, ha a támogatottság elszáll, a párt sem biztos, hogy megmarad. A magyar politikai színpadról letűnt MDF és SZDSZ után idén az MSZP járt újra kálváriát – közel egyéves belső viszályok után kettészakadt. A tavalyi pártverseny vesztesének járó…
jan. 8
8:52
Dollármilliókat pazarolt el Tiger Woods exfelesége (ATV)
A földdel tetette egyenlővé tizenkétmillió dolláros – mintegy hárommilliárd forintos – luxusvilláját Elin Nordegren. A világ legjobban kereső sportolója, a golfozó Tiger Woods volt felesége floridai, nyolcszáztíz négyzetméteres házát unta meg.
jan. 8
8:54
Tüntetetésen követelték a német államfő lemondását Berlinben (ATV)
Mintegy 500 ember tüntetett szombaton Berlinben Christian Wulff német államfő ellen, a demonstrálók Wulff lemondását követelték. Németországban fölöttébb szokatlan dolog tüntetni az államfő ellen.
jan. 8
9:06
A maximumra emelték a távhő hatósági árát (ATV)
Szinte minden városban a távhőszolgáltató a maximális mértékben, 4,2 százalékkal emelte a távhőszolgáltatás nettó árát 2012. január elsején - derül ki abból a körképből, amelyet az MTI helyi tudósítói készítettek.
jan. 8
9:08
400 milliót költ a kormány rendezvényszervezésre (ATV)
Egy évre, bruttó 400 millió forint keretösszegig keres rendezvényszervezőt a Miniszterelnökség, az ajánlattevőnek a rendezvényekhez kapcsolódó PR munkát és tájékoztatást is vállalnia kell - a nyílt közbeszerzés felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 8
9:10
Volvo Kupa: az olaszokat is legyőzte a magyar vízilabda-válogatott (ATV)
A magyar férfi vízilabda-válogatott a kanadaiak után (11-6) három góllal az olaszok legjobbjait is legyőzte a Volvo Kupáért idén hatodik alkalommal kiírt nemzetközi torna szombati játéknapján, a székesfehérvári Csitáry uszodában.
jan. 8
9:12
Hazánk úri társaságban: egy szalonban Guatemalával, Costa Ricával (ATV)
Nem várható, hogy Magyarországot a bóvliból egyhamar visszaminősítik a befektetésre ajánlott kategóriába. Szakemberek szerint akár egy év is eltelhet, mire visszatér a bizalom Magyarország iránt. A befektetők közül ugyanis most csak azok választják hazánkat, akik mernek nagyot kockáztatni. Az MSZP közben az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte január 16-ra. A legnagyobb…
jan. 8
9:21
Dél-Amerika: protekcionizmussal küzdenek a válság ellen (ATV)
A 2009-es válság mélypontján Luiz Inacio Lula da Silva akkori brazil államfő a latin-amerikai világgazdasági fórumot megnyitva még arra figyelmeztette földrészét: "a protekcionizmus kábítószerként működik: azonnali megkönnyebbülést hoz, de aztán mély depresszióba taszítja áldozatát".
jan. 8
9:57
Elhunyt Szőke János (168 Óra Online)
Nyolcvanöt éves korában elhunyt Szőke János szalézi szerzetes pap, szatmári és nagyváradi kanonok, kolosmonostori apát - közölte a Szent István Magyar Szalézi Tartomány szombaton az MTI-vel.
jan. 8
10:15
IMF-elnök: nem vagyunk elégedettek, nem kötünk kompromisszumot (ATV)
A főigazgató nem elégedett Magyarországgal. A tárgyalások újraindításáról pedig a miniszterrel való találkozó után dönt.
jan. 8
10:17
Súlyos kibertámadás Izrael ellen (ATV)
A terrorizmushoz hasonló cselekménynek nevezte Izrael, hogy egy szaúdi internetes kalóz izraeli hitelkártyák ezreinek adatait szerezte meg és tette fel a világhálóra, a zsidó állam "válaszcsapással" fenyegetőzött a történtek miatt.
jan. 8
10:19
Kiderült: nem rákos az argentin elnök (ATV)
Cristina Kirchnert szerdán műtötték meg pajzsmirigyrák gyanújával, de nem találtak kóros szöveteket.
jan. 8
10:21
Konrád György: minél hamarabb megy el a kormány, annál jobb (ATV)
Minél hamarabb megy el a kormány, annál jobban járunk - mondta Konrád György. Az író szerint nem az országot kell büntetni, hanem a kormányt. Elfogyott az ideje a miniszterelnöknek – tette hozzá Konrád György, aki szerint „Orbánnak menni kell”.
jan. 8
10:23
Sydneyi tenisztorna: Czink feljutott a főtáblára (ATV)
Czink Melinda harmadik mérkőzését is megnyerte a selejtezőben a 637 ezer dollár összdíjazású, keménypályás sydneyi tenisztornán, így feljutott a 32-es főtáblára.
jan. 8
10:25
Egymást lövik az ellenzéki és kormánypárti erők Szíriában (ATV)
Huszonegy civil vesztette életét újabb összetűzésekben szombaton Szíriában: tizenhét emberrel ellenzéki tüntetéseken végeztek a biztonsági erők, négy pedig egy kormánypárti megmozdulás elleni gránáttámadásban halt meg - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (SOHR) nevű, londoni székhelyű jogvédő szervezet. Vasárnap hajnalban is folytatódtak az összetűzések.
jan. 8
10:33
Egyiptomi választás: kétharmados többséget szereztek az iszlamisták (ATV)
A Muzulmán Testvériség az egyiptomi törvényhozás alsóházában a képviselői helyek legalább 41 százalékát szerezte meg, más iszlamista mozgalmakkal együtt pedig a mandátumoknak közel a kétharmadát - közölte a szervezet.
jan. 8
10:48
A kormány kész mindent megvitatni - hírösszefoglaló (Infostart)
Kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal a magyar kormány. Jelentős forrásátcsoportosítást tervez a főváros a BKV helyzetének megoldására. Szolgálatba álltak a honvédség palotaőrei a Sándor-palotánál. A nap legfontosabb hírei január 7-én.
jan. 8
10:50
Új autókat kaphatnak a mentősök (Infostart)
Újakra cserélhetik az év végéig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) autóinak harmadát - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.
jan. 8
10:51
A mentőautók harmadát lecserélhetik az év végéig (Alternatív Energia)
Újakra cserélhetik az év végéig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) autóinak harmadát - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 8
11:06
Rendezvényszervezőt keres a kormány (Infostart)
Egy évre, bruttó 400 millió forint keretösszegig keres rendezvényszervezőt a Miniszterelnökség, az ajánlattevőnek a rendezvényekhez kapcsolódó PR munkát és tájékoztatást is vállalnia kell - a nyílt közbeszerzés felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 8
11:09
A mentőautók harmadát lecserélhetik az év végéig (Metropol)
Újakra cserélhetik az év végéig az Országos Mentőszolgálat autóinak harmadát - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.
jan. 8
11:09
Az USA nem lobbizik Orbán menesztéséért - interjú az amerikai nagykövettel (ATV)
„Amikor kifejezzük aggodalmainkat, akkor nem elég azt válaszolni, hogy maguk ezt úgy sem értik. Mi ugyanis igenis értünk mindent”- jegyezte meg az ATV-nek adott exkluzív interjújában Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Országa „mélységesen csalódott” a magyar kormányban.
jan. 8
11:27
A mentőautók harmadát lecserélhetik az év végéig (ATV)
Újakra cserélhetik az év végéig az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) autóinak harmadát - közölte Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője vasárnap az MTI-vel.
jan. 8
11:45
Jobbik: munkanélküliséget hoz az egykulcsos adó (Metropol)
A munkanélküliségre, a vállalkozások működésére, az életszínvonal emelkedésére és a költségvetési bevételekre egyaránt sokkal kedvezőbb hatása lenne az igazságosabb, többkulcsos személyi jövedelemadó újbóli bevezetésének és az élőmunkára rakódó járulékok csökkentésének - közölte Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője.
jan. 8
11:45
Babos Tímea kikapott a kínai tenisztorna döntőjében (ATV)
Babos Tímea kikapott a vasárnapi döntőben a kínai Csüancsouban (Quanzhou) zajló, 50 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán.
jan. 8
11:47
Dakar 2012: Szalay az 59. helyen ért célba (ATV)
Copiapo, 2012. január 8., vasárnap (MTI) - Szalay Balázs az 59. helyen ért célba szombaton a Dakar-rali hetedik, Copiapo-Copiapo szakaszán.
jan. 8
12:03
Vízelvezető csatornába borult egy autó Nagyecsednél - egy halott (Alternatív Energia)
Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor autójukkal vízelvezető csatornába borultak szombat este Nagyecsednél - közölte a rendőrség vasárnap az MTI-vel.
jan. 8
12:03
Megválasztották az Év Fiatal Magyar Borászát (ATV)
Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján. A nyertesek díjukat szombat este vehették át borkóstoló keretében.
jan. 8
12:05
Már 3 ezer cseh vett telket a Holdon (ATV)
Már 3 ezer cseh állampolgárnak van telke a Holdon, az idei karácsonyra jó páran kaptak ajándékba belőle.
jan. 8
12:21
MSZP: a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést (Alternatív Energia)
Az MSZP szerint a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést a nemzetközi piacoktól, a magyar gazdasági szereplőktől és a lakosságtól is; a forint árfolyama elszállt, az állampapírok eladhatatlanok, a lakosság bizalma megrendült - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 8
12:21
MSZP: a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést (ATV)
Az MSZP szerint a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést a nemzetközi piacoktól, a magyar gazdasági szereplőktől és a lakosságtól is; a forint árfolyama elszállt, az állampapírok eladhatatlanok, a lakosság bizalma megrendült - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 8
12:39
MSZP: a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést (Metropol)
Az MSZP szerint a kormány megkapta az utolsó figyelmeztetést a nemzetközi piacoktól, a magyar gazdasági szereplőktől és a lakosságtól is; a forint árfolyama elszállt, az állampapírok eladhatatlanok, a lakosság bizalma megrendült - mondta Katona Tamás, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 8
12:57
„Magyarország kutyaszorítóban” Vasárnapi lapvélemények (ATV)
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című, vasárnap megjelenő német konzervatív lap magyar gazdasági helyzetről írt, a lap tárcarovatában pedig Zilahy Péter magyar írótól közölt cikket, a Die Welt am Sonntag című német konzervatív lap pedig az euróövezeti államadósság-válság alakulását taglalva foglalkozott a magyarországi gazdasági helyzettel vasárnapi számában.
jan. 8
13:15
Orbán beszéde: Zavaros lélek, zavaros érzékelés (168 Óra Online)
Az alábbiakban közöljük Orbán Viktor március 15-én elmondott beszédének legkarakteresebb részeit. A miniszterelnök akkor markáns véleményt mondott az alkotmányról, Európáról, az IMF-ről, valamint a zavaros lélek és zavaros gondolkodás veszélyeiről, messze ható következményeiről. Akkori szavai most ólomsúllyal nehezednek a vállára.
jan. 8
13:17
Orbánnal a katasztrófába? - Csak ők állíthatják félre (168 Óra Online)
Tavaly ilyenkor ismert politikai elemzőket kértünk arra: mondják el, milyen volt az óév, mit várnak 2011-től. Sok mindenben igazuk lett. Előre látták, hogy átalakulnak Magyarországon a pártpolitikai viszonyok, értelmüket vesztik megszokott fogalmak. Alapvetően helyesek voltak a jóslatok? Csak amennyire alapvetően tévesek is, hiszen azt, hogy a Fidesz miként folytatja kétharmados országlását, csak…
jan. 8
13:33
Csatornába hajtott egy autó (Metropol)
Egy ember meghalt, egy másik súlyosan megsérült, amikor autójukkal vízelvezető csatornába borultak szombat este Nagyecsednél - közölte a rendőrség.
jan. 8
13:33
Két droghasználó fiatal már elhagyhatta a kórházat (Alternatív Energia)
A droghasználat miatt súlyos, életveszélyes állapotba került három fiatal közül ketten már elhagyhatták a kórházat, harmadik társuk pedig a nap folyamán mehet haza - tudta meg az MTI vasárnap Zacher Gábortól, a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház telephelye (volt Erzsébet kórház) klinikai toxikológiai osztályának vezetőjétől.
jan. 8
13:48
Két droghasználó fiatal már elhagyhatta a kórházat (Infostart)
Ketten már elhagyhatták a kórházat abból a három droghasználó fiatalból, akiket szombaton életveszélyes állapotban vittek a fővárosi Erzsébet Kórház toxikológiai osztályára.
jan. 8
13:51
Minden település megközelíthető, de továbbra is nagy a lavinaveszély Nyugat-Ausztriában (ATV)
Minden település megközelíthető volt vasárnap Ausztria nyugati részében, de változatlanul magas maradt a lavinaveszély és több helyen útlezárások voltak.

Keresés