2012. február 1. szerda

febr. 1
0:03
Megölték a Tabajdon eltűnt férfit (hvg.hu)
Megtalálták annak a 47 éves férfinak a holttestét, akit eltűntként kerestek a bicskei rendőrkapitányság nyomozói - közölte kedden késő este a rendőrség.
febr. 1
4:57
Kórházba került a magyar színész (ATV)
Rossz gyógyszereket szedett, valamint az idegeskedés és a dohányzás, illetve a „negyven évi stressz” is közrejátszhatott az esetben.
febr. 1
5:09
Hóvihar előtti csend: csontig hatoló lesz a hideg (hvg.hu)
Szerdán még nem esik a hó, de nagyon hideg lesz, akárcsak csütörtökön és pénteken, amikor csontig hatoló lesz a fagy. Azután pedig hóesés lesz, amelyet a hétvégén hófúvás is kísérhet.
febr. 1
5:12
Elvetették az útdíjat (Alternatív Energia)
Bár a főpolgármester egyelőre bizakodó, a BKV sorsa nem dőlt el. Úgy tűnik, Tarlós István meg tudta győzni a kormányt az igazságtalan útdíj lefújásáról, ám még mindig nem tudni, ki és miből állja a fővárosi közösségi közlekedés fenntartásához hiányzó tízmilliárdokat. Tarlós kitart amellett, hogy az útdíj Rogán Antal ötlete volt.
febr. 1
5:14
Fizetni kell 62 év alatt (Alternatív Energia)
A BKV mellett a MÁV és a Volán járatain sem utazhatnak majd kedvezménnyel a korhatár, azaz a 62 év alatti, illetve a rokkantsággal élő nyugdíjasok: egyes társaságok már most sem fogadják el az olcsóbb utazásra jogosító igazolványokat. A mozgássérültek érdekvédelmi szervezete hazai és nemzetközi fórumokon is jogorvoslatot kért a szerintük igazságtalan döntés miatt.
febr. 1
5:15
"Ennyi volt, vége" Nem fizetne többet a 120 fős magyar falu (ATV)
A mindössze 120 lakosú Olmódnak elege lett belőle, hogy a kistérségi társulásban olyan szolgáltatások után is fizetnie kell, amelyeket nem is vesz igénybe. A Vas megyei település önkormányzata ezért azt kérte a kistérség vezetőitől, hogy nekik ne kelljen fizetniük az idősek otthona, valamint a hajléktalan szálló működtetéséért. A kistérség elnöke szerint azonban eddig sem kellett fizetnie annak a…
febr. 1
5:16
Az ítélőtábla kezében a Klubrádió sorsa (Alternatív Energia)
A Fővárosi Ítélőtábla február 6-i döntésén sok múlik: ha igazat ad a Klubrádiónak, az adó tovább szólhat a 95.3-as budapesti frekvencián, ha megerősíti a médiatanács döntését, akkor bezárult a kör. Az ítélőtábla határozatával szemben ugyanis "fellebbezésnek, perújításnak, felülvizsgálati kérelemnek nincs helye".
febr. 1
5:30
Koporsótender testre szabva (Alternatív Energia)
Rendkívüli ülésen tárgyalta tegnap a Budapesti Temetkezési Intézet felügyelő bizottsága a lapunkban feltárt ügyeket. A különös luxuskiadásokra és furcsa beszerzésekre a cég vezetése igyekezett magyarázatot adni, de alapjaiban nem cáfolták meg írásunkat. Időközben kiderült, a koporsóbeszerzések körül sem tiszta minden.
febr. 1
5:32
Konferencia köszönti a 90 éves Göncz Árpádot (Alternatív Energia)
Egész napos gyorskonferenciát szervez Göncz Árpád, a harmadik Magyar Köztársaság első elnökének 90. születésnapja alkalmából az OSA Archívum 2012. február 10-én.
febr. 1
5:34
Visszamenőleg indul ma a Start munkaprogram (Alternatív Energia)
Egyetlen napot adott a Start munkaprogramban résztvevő önkormányzatok polgármestereinek a Veszprém megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja arra, hogy szervezzék meg településenként akár több száz ember foglalkoztatását - hivatalos utasítás, szerződések és fedezet nélkül.
febr. 1
5:36
Egyszer már életben maradtál... (Alternatív Energia)
A múlt héten, az Oltalom Sportnapon hajléktalanok versenyeztek, pingpongoztak, sakkoztak, s a ringben bokszoltak. A Fűtött Utcában - ahol immár tizedik éve kétszáz-kétszázötven, hidegebb napokon kétszázhetven hajléktalan talál menedékre - hátrányos helyzetű kisgyerekek buzdították a hátrányos helyzetű felnőtteket.
febr. 1
6:27
Romney esélyt sem adott Floridában Gingrichnek (ATV)
A szavazatok közel felét kapta a volt massachusettsi kormányzó a floridai előválasztáson. Gingrich nem gratulált ellenfelének, közölte, hogy végül úgyis ő lesz a republikánusok elnökjelöltje. Rick Santorum és Ron Paul is folytatja a küzdelmet.
febr. 1
6:29
Scheppele: alkotmányellenes az új magyar alaptörvény (ATV)
Alkotmányellenesnek nevezte az új magyar alaptörvényt Kim Lane Scheppele, az amerikai Princeton Egyetem jogászprofesszora a budapesti Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott keddi előadásában.
febr. 1
6:39
Török Gábor: csodálkoznék, ha Schmitt nyáron még elnök lenne (hvg.hu)
A Schmitt Pál plágiumügye körül történtek reményt adnak arra, hogy Magyarország nem teljesen Kelet: az ügy szereplői a tisztázás irányába mozdultak el, furcsa lenne, ha Schmitt Pál a nyári szabadságára elnökként menne – mondta a hvg.hu-nak Török Gábor. A Corvinus Egyetem tanárát arról is kérdeztük, mit szól a Fidesz-tábor Orbán Viktor „fegyverletételéhez” és mit hozhat az ellenzéknek a 2012-es év.
febr. 1
6:45
Csökkent az üzemanyagok ára (ATV)
Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 8 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 1
6:47
Könyvtár, erdő, szántó, Harley Davidson – politikusaink vagyoni helyzete (ATV)
Jelentős mértékben nem változott a vezető politikusok vagyoni helyzete, derül ki a frissen közzétett, 2011-es évet bemutató vagyonnyilatkozatokból. Többen kifizették hiteleiket, de van, akinek sok millióval nőttek tartozásai.
febr. 1
7:03
Alig van olyan orosz, aki szerint nem Putyin nyeri az elnökválasztást (ATV)
Az oroszok döntő többsége, csaknem háromnegyede biztos Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök elnökválasztási győzelmében, de kisebbség vár becsületes voksolást a Levada közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Moszkvában.
febr. 1
7:05
Kínai munkásokat ejtettek túszul beduin fegyveresek (ATV)
25 kínai munkást raboltak el beduin fegyveresek az Egyiptomhoz tartozó Sínai-félszigeten. A túszokat egy sátorban tartják fogva, a környező utakat pedig eltorlaszolták. Az emberrablók öt bebörtönzött rokonuk szabadon bocsátását követelik, akiket egy 2004-es merénylettel kapcsolatban vettek őrizetbe. Közben biztonságba került 17 kínai munkás, akiket a hétvégén raboltak el Szudánban. 29 társukat…
febr. 1
7:07
Nem látogattak meg iráni atomlétesítményt az ENSZ nukleáris szakértői (ATV)
Egyetlen atomlétesítményt sem látogattak meg az ENSZ nukleáris szakértői legutóbbi látogatásuk alatt - közölte kedden a hivatalos iráni hírügynökség.
febr. 1
7:09
Tálibokkal végzett a pakisztáni hadsereg (ATV)
Legalább húsz tálibot ölt meg a pakisztáni hadsereg, amikor szerdán csapásokat mért az északnyugat-pakisztáni törzsi területekre, az iszlamista lázadók és az al-Kaida terrorszervezet legfőbb hátországára - közölték katonai források.
febr. 1
7:11
Folytatódik a romagyilkosságokkal vádolt férfiak pere (ATV)
Ma folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a legutóbbi, december 9-i tárgyaláson tanúmeghallgatást tartottak; a bíróság tájékoztatása szerint ezúttal is tanúkat hallgatnak meg.
febr. 1
7:13
Obama elkérte Jennifer Wedel férjének önéletrajzát (ATV)
Tánctudását ugyan nem kívánta demonstrálni, de 45 percen át a felhasználók számos kérdésére válaszolt hétfőn Barack Obama amerikai elnök a Google+ Hangout élő videochat-szobájában.
febr. 1
7:15
Romagyilkosságok: ma újabb tanúkat hallgatnak meg (hvg.hu)
Ma folytatódik a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi büntetőpere a Budapest Környéki Törvényszéken, ahol a legutóbbi, december 9-i tárgyaláson tanúmeghallgatást tartottak. A bíróság tájékoztatása szerint ezúttal is tanúkat hallgatnak meg.
febr. 1
7:17
Kisiklott villamos miatt áll az 52-es vonal (hvg.hu)
Kisiklott egy kocsiszínből kiálló 3-as villamos a Határ út és a Nagykőrösi út sarkán szerda reggel, utas nem volt nem rajta.
febr. 1
7:33
Megtudhatjuk, mennyivel olcsóbban kaphatnánk gyógyszert (Infostart)
A gyógyszertárban kapott blokkra szerdától azt is ráírják, hogy a kiváltott készítménynél lett volna olcsóbb, így a betegek szembesülhetnek azzal, mennyit spórolhattak volna.
febr. 1
7:36
Vagyonnyilatkozatok: nézze meg, mennyit keresett Orbán Viktor! (Alternatív Energia)
Nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben Orbán Viktor kormányfő vagyoni helyzete; egyedül a könyvkiadásból származó eseti jövedelme változott, amely viszont nagy mértékben csökkent - derül ki a miniszterelnöknek a tavalyi évet tükröző vagyonnyilatkozatából, amelyet keddről szerdára virradó éjszaka tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
7:39
Görög adósságleírás: 70 százalék fölött lehet a magánbefektetők vesztesége (ATV)
A korábban tervezettnél nagyobb mértékű lehet, akár a 70 százalékot is meghaladhatja a magánbefektetők vesztesége az önkéntes adósságleírás során - mondta Evangelosz Venizelosz görög pénzügyminiszter kedden.
febr. 1
7:41
Továbbra is tartja 294 forintos árfolyamát az euró (ATV)
A forint szerda reggel jól tartotta magát az ismét bizakodó tőkepiaci hangulat támogatásával.
febr. 1
7:51
MN: külföldiek is részt vettek a végtörlesztésben (hvg.hu)
A magyar hitelfelvevők mellett külföldiek is éltek a végtörlesztési lehetőséggel a Magyar Nemzet információi szerint .
febr. 1
7:51
Kimerítettük Bissau Guinea eurótartalékait - lapszemle (Infostart)
Magyarok fosztották ki Bissau Guinea eurókészletét - írja az Index. A Napi Gazdaság cikkéből kiderül: tavaly 2,5 milliárd forint volt a lefülelt internetes kalózkodás értéke.
febr. 1
7:53
Blikk: állásajánlatokkal halmozzák el a Viszkist (hvg.hu)
Jó néhány állásajánlat várja a kedden szabadult Viszkist. A 45 éves Ambrus Attilának munkát kínáltak a sajtóban, egy biztonsági cégnél, lehetne ügynök és vezethetne egy sörözőt is – írja a Blikk.
febr. 1
7:54
Segítség az otthontalanoknak (Metropol)
A nagy hidegre tekintettel Tarlós István főpolgármester megnyittatta a 150 férőhelyes, átadás előtt lévő, Aszódi úti éjjeli menedékhelyet. Az új, négyágyas szobákkal rendelkező épület tegnap estétől már fogadja a beköltözni szándékozó, fedél nélküli nőket, férfiakat és párokat.
febr. 1
7:55
Leállították a tiszai kompokat a jégzajlás miatt (hvg.hu)
Jégzajlás miatt nem közlekednek a kompok a Tisza Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.
febr. 1
7:57
Kadhafi lánya információkat adna át, hogy megvédje testvérét (ATV)
Aisa Kadhafi a líbiai főügyész-helyettessel folytatott két telefonbeszélgetését is átadná a hágai Nemzetközi Büntetőbíróságnak, hogy megvédje az emberiesség elleni bűnökkel vádolt testvérét.
febr. 1
7:57
Félórát késnek a vonatok a váci vonalon (hvg.hu)
Műszaki hiba miatt nagyjából félórás késésekre kell készülniük a Budapest-Veresegyház-Vác vasútvonalon utazóknak csütörtök délelőtt - közölte a Mávinform szerda reggel.
febr. 1
7:59
Jóval drágább lehet mától egy doboz cigaretta ára (ATV)
Idén a kétlépcsős jövedékiadó-emelés miatt összesen akár száz forinttal is emelkedhet egy doboz cigaretta ára - írja a Magyar Nemzet.
febr. 1
8:09
Mától többe kerül több helyközi bérlet és HÉV-jegy (hvg.hu)
Február elsejétől változtak a BKV helyközi viteldíjai, így többek között drágultak egyes kiegészítő HÉV-jegyek, illetve környéki bérletek - közölte a társaság.
febr. 1
8:09
Gyurcsány: Szerencséje az ellenzéknek, hogy 2014 előtt nem lesz választás (Infostart)
Jelen állás szerint nemcsak elképzelhető, hanem szükséges is, hogy 2014-re választási együttműködést kössön a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint korai volt az LMP elzárkózása az együttműködés elől. Beszélt arról is, hogy a DK-nak olyan centrista balközép pártnak kell lennie, amely…
febr. 1
8:11
Népszabadság: háttérbe vonul Puch László az MSZP-ben (hvg.hu)
Nem vállal semmilyen tisztséget az új szocialista felsővezetésben Puch László, sőt a pártigazgatói pozíciót is kész átadni az új generációnak, ha szükséges – értesült a Népszabadság. Az MSZP-ben néhány hete kezdődött meg a tisztújítás, amelyet a március végi kongresszuson a pártelnök és helyetteseinek, valamint az országos elnökség tagjainak megválasztásával fejeznek be.
febr. 1
8:12
Leálltak a kompok a Tisza borsodi szakaszán (Alternatív Energia)
Jégzajlás miatt nem közlekednek a kompok a Tisza Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.
febr. 1
8:27
Nem tanítanak a hideg miatt Forrón (hvg.hu)
A magas gázszámla miatt tanítási szünet lesz a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Forró általános iskolájában - írta az Észak-Magyarország szerdán.
febr. 1
8:27
Ekkora vagyonnal rendelkeznek a pártelnökök és frakcióvezetők (Infostart)
A parlamenti pártok elnökeinek és frakcióvezetőinek vagyoni helyzete nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben - derül ki a vagyonnyilatkozatokból, amelyeket kedden éjjel tettek közzé az Országgyűlés honlapján.
febr. 1
8:29
MN: Lázárék beperelhetik az Erstét (hvg.hu)
Várhatóan pert indít az Erste Bank ellen a hódmezővásárhelyi önkormányzat - mondta a Magyar Nemzetnek Lázár János polgármester, a Fidesz frakcióvezető. Az Erste Bank az önkormányzatnak adott tegnapi válaszában egyértelműen elzárkózott az árfolyamveszteségből eredő kockázat megosztásától, amelyet december végén kért a város.
febr. 1
8:30
Orbán: váltás zajlik az EU-ban (Metropol)
Az Európai Unióban gazdaságpolitikai váltás figyelhető meg, és ennek jegyében előtérbe kerül a növekedés ösztönzése, a munkahelyteremtés – állapította meg Orbán Viktor miniszterelnök hétfő este Brüsszelben, az EU-országok csúcsvezetőinek értekezletét követő sajtótájékoztatóján.
febr. 1
8:45
MN: szabálytalanságok miatt váltak meg a külügyi szóvivőtől (hvg.hu)
Az athéni magyar nagykövetség működésében feltárt gazdálkodási szabálytalanságok miatt szűnt meg múlt héten Tóth József sajtófőnöki megbízása a Külügyminisztériumnál - írja a Magyar Nemzet a tárca tájékoztatására hivatkozva. A tárca feljelentést is tett az ügy miatt.
febr. 1
8:45
Ekkora vagyonnal rendelkeznek a képviselő kormánytagok (Infostart)
Ugyanannyi ingatlanjuk van az országgyűlési képviselő kormánytagoknak, mint egy évvel ezelőtt - derül ki a szerdára virradó éjszaka közzétett, a 2011-es évet bemutató vagyonnyilatkozatokból. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly növelni tudta takarékban elhelyezett megtakarítását, Navracsics Tibor pedig összességében csökkentette tartozásait. A miniszterelnök-helyettesnek és Matolcsy…
febr. 1
8:51
PA: tovább lassul a gazdaság a következő félévben (ATV)
A Policy Agenda Gazdasági Fejlődés Index (GFI) értéke 2011. utolsó (IV.) negyedévében 1,04 volt, ami a harmadik negyedéves értékhez képest 0,3 tizedes csökkenést jelent. A cég a háztartások pénzügyi helyzete, a vállalkozói szféra gazdálkodása és a magyar gazdaság monetáris és fiskális helyzete alapján azt vizionálja, hogy a következő hónapokban tovább fog romlani a gazdaság helyzete. Egyelőre ez…
febr. 1
9:03
Megint bajba került Zalatnay Sarolta (hvg.hu)
Megint csalás gyanújába keveredett Zalatnay Sarolta. Az Érdi Rendőrkapitányság a napokban lezárta az egy éve tartó nyomozást az énekesnő újabb ügyében, és vádemelési javaslattal továbbította az aktát az ügyészségnek – írja a Blikk.
febr. 1
9:03
Megtartotta ingatlanjait és Harley Davidsonját Schmitt Pál (Infostart)
Schmitt Pál államfő nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján. A dokumentumból kiderül, nem változott jelentősen a köztársasági elnök vagyoni helyzete, megválasztása óta is ugyanabban az öt ingatlanban van részesedése, emellett megtartotta Harley Davidson motorját is.
febr. 1
9:05
Schmitt neve mégsem szerepel majd a Schmitt-díjon (hvg.hu)
Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szerepel majd a köztársasági elnök által adományozható kitüntetésen a "Dr. Schmitt Pál köztársasági elnöke érdemérme" felirat - írja a Népszava.

Keresés