2012. február 10. péntek

febr. 10
4:57
"Hülyeséget mondtam" - megtört a világhírű parfümkészítő (ATV)
Sajnálatát fejezte ki Jean-Paul Guerlain világhírű parfümkészítő csütörtökön a párizsi bíróságon egy a francia közszolgálati televízióban 16 hónappal ezelőtt elhangzott rasszista kijelentése miatt. A nagy port kavart ügy nyomán több francia jogvédő szervezet a Guerlain-termékek bojkottjára szólított fel.
febr. 10
5:09
Ismét számíthatunk havazásra pénteken (hvg.hu)
Az idokep.hu előrejelzése szerint a nyugati országrészben számíthatunk havazásra, hószállingózásra.
febr. 10
5:15
Pokolgéppel akarta kivégezni szerelmét egy kaposvári kamasz (ATV)
Házilag az internetről szerzett információk alapján barkácsolt bombát egy kaposvári kamaszfiú. Egy lányt akart felrobbantani vele, aki nem viszonozta a szerelmet. A robbanószerhez szükséges alapanyagokat legálisan, boltokban vette. A fiút most gyilkossági kísérlettel vádolják. A bíróság azonban elnapolta az ítéletet, újabb szakértőket akar meghallgatni.
febr. 10
5:17
„Nagyon vonzó vagyok” Elvették a Liszt Ferencet (ATV)
Feleségül vette a Ryanair a Budapest Airportot – így jelentette be a légitársaság vezérigazgatója, hogy a felek megállapodtak a Ryanair budapesti bázisának megnyitásáról. Jövő péntektől kezdetben 3 majd 5 repülőgépet állítanak forgalomba, és 2 millió 400 ezer fős utasforgalommal számolnak. A cégvezető szerint nem kaptak elég kedvezményt sem a kormánytól, sem a Budapest Airportól.
febr. 10
5:27
Népszava: bezárhat a Péterfy (hvg.hu)
Több budapesti kórházban is tényként beszélnek a dolgozók arról, hogy hamarosan az intézmény osztályainak nagy részét máshova helyezik át, vagy összevonják az adott térségi központtal, így az aktív fekvőbeteg-ellátás helyben gyakorlatilag megszűnik - írja a pénteki Népszava.
febr. 10
5:30
Nem volt terrorveszély a budapesti forgatáson (Alternatív Energia)
Amint azt lapunk már előre jelezte, nem történt bűntény az amerikai színész főszereplésével Budapesten forgatott filmhez Magyarországra szállított fegyverekkel kapcsolatban. A tavaly októberben indított, tegnap zárult nyomozás sem állapított meg büntetőjogi felelősséget.
febr. 10
5:32
Dönthetnek ma az egyházak sorsáról (Alternatív Energia)
Ma tárgyalja az Országgyűlés vallásügyi bizottsága az egyházügyi törvény módosításáról szóló kormánypárti javaslatot. Mint arról korábban beszámoltunk, azért kényszerül erre a Fidesz, mivel a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökének vallástudományi tanácsadó testülete - amely az egyházzá nyilvánítási kérelmeket bírálta el - nem hozott konkrét döntéseket.
febr. 10
5:34
Lopakodó gyilkos a hideg (Alternatív Energia)
Bár nem dőltek meg a hidegrekordok, a fagy ismét ölt Magyarországon. A kihűléses halálesetek egy részét ráadásul az okozza, hogy az áldozatok nem ismerik fel kellő időben a veszélyt, így akár az otthonukban is megfagyhatnak. A hideg mellett a szmog is egyre nagyobb gondot okoz a városokban.
febr. 10
6:21
Leszakadt felsővezeték miatt késnek a ceglédi vonatok (hvg.hu)
Monor vasútállomásán leszakadt a felsővezeték, ezért 10-15 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese péntek reggel.
febr. 10
6:21
Kitört a prémiumháború a BKV-nál (Infostart)
A cégvezetés szerint 100, a szakszervezetek szerint 500 millió forint értékben fizették ki az elmaradt prémiumokat a BKV-nál, amely január végén kapott 9 milliárdos kölcsönt a fővárostól hitelei visszafizetésére. A vállalat szerint csak a szerződésben rögzített juttatásokat kapták meg a dolgozók.
febr. 10
6:27
Orbán: egyre nehezebb elérni az egymillió új munkahelyet (ATV)
A Nokia szerdán jelentette be, hogy 2300 dolgozóját bocsátja el. Az Index úgy tudja, a kiközvetített munkavállalók is elveszítik állásukat. Közben a kiszivárgott hírek szerint Orbán Viktor elégedetlen a foglalkoztatáspolitikával. A miniszterelnök az egri frakcióülésen sajtóhírek szerint azt mondta, a recesszió miatt egyre nehezebb elérni a megígért egymillió új munkahely megteremtését, mert még a…
febr. 10
6:39
Retteghetnek az éjjeli betörők az új Btk. miatt (hvg.hu)
Ha elfogadják a tervezett új Büntető Törvénykönyv szövegét, a jövőben nem vizsgálnák, jogos volt-e az önvédelem, ha az illetőt éjjel, fegyveresen vagy csoportosan támadják meg, akkor sem, ha az önvédelem során a támadó súlyosan megsérül vagy meghal. Korábban számos esetben a sértettet marasztalták el, mert a bíróság szerint nem volt a támadással arányos a védekezés. A hvg.hu által megkérdezett…
febr. 10
6:45
Rekordösszegű megállapodás segíti az amerikai adósokat (ATV)
Rekordösszegű, 26 milliárd dollár értékű megállapodás született az egyik oldalon szövetségi és szövetségi állami hivatalok, a másikon pedig öt amerikai nagybank között. Ez rendezi a pénzintézetek jelzálogkölcsön-visszaéléseivel kapcsolatos eljárásokat, beleértve ebbe a "hibás" jelzálog érvényesítését és a kölcsönszerződés-módosítások iránti kérelmek "helytelen" kezelését.
febr. 10
6:47
Bettencourt-ügy: szorul a hurok Sarkozy körül (ATV)
Újabb vádat emeltek csütörtök este a bordeaux-i ügyészségen a francia kormánypárt és Nicolas Sarkozy államfő 2007-es elnökválasztási kampányának egykori pénztárnoka, későbbi pénzügy-, majd munkaügyi minisztere ellen az adócsalási és illegális pártfinanszírozási gyanúktól terhes Bettencourt-ügyben. Eric Woerth-t "illegális párt- illetve kampányfinanszírozással" gyanúsítják, amiért feltehetően az…
febr. 10
6:49
A rettentő hideg miatt Szerbiában korlátozzák az áramfogyasztást (ATV)
Legkésőbb péntek délutánig kétezer szerbiai nagyfogyasztónál kikapcsolják az áramszolgáltatást, de a háztartásokat egyelőre nem érinti az áramkorlátozás - közölte csütörtökön Milivoje Mihajlovic, a médiaügyekért felelős szerb kormányiroda igazgatója.
febr. 10
6:51
A görögök megállapodtak, az EU jövő héten dönt az újabb mentőcsomagról (ATV)
Jövő szerdán dönthetnek az euróövezeti országok pénzügyminiszterei a Görögország pénzügyi támogatására szánt újabb intézkedéscsomagról, ha addig a görög parlament is jóváhagyja a politikai erők között csütörtökön született elvi megállapodást a megszorító intézkedések kiterjesztéséről.
febr. 10
6:53
Líbiából kiutasították az összes szíriai diplomatát (ATV)
Líbia Átmeneti Nemzeti Tanácsa már októberben az ellenzéki Szíriai Nemzeti Tanácsot ismerte el a szíriai nép egyedüli képviselőjének.
febr. 10
6:57
Ma véget érhet Geréb Ágnes pere (hvg.hu)
Várhatóan ítéletet hirdetnek ma Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán. A másodfokon zajló per tárgyalásán a vádlottak előzőleg felszólalhatnak az utolsó szó jogán.
febr. 10
7:03
Fellendülőben a használtautó-piac (ATV)
A használtautó átírások száma 2011 utolsó negyedévében tovább emelkedett, ezzel összességében 5,1 százalékkal több használt személyautó talált új gazdára a tavalyi évben 2010-hez képest - ismerteti felmérésében a Weltauto.
febr. 10
7:05
A zsidók után most újra a cigányokat támadja a Jobbik (ATV)
A Jobbik ezúttal azt kifogásolja, hogy a kormány egy foglalkoztatási programban pozitív diszkriminációval segítene a romákon. De a jobbikosok azt is szeretnék elérni, hogy a kormány nyíltan beszéljen a „cigánybűnözésről”. Az ATV Híradó által megkérdezett elemző szerint a Jobbik azért tud egyre tovább radikalizálódni, mert semmi nem kényszeríti a mérséklődésre, sőt egyre több támogatója van.
febr. 10
7:18
Hibákról, aggályokról és puccskísérletről Egerben (Metropol)
Ma van az utolsó napja a Fidesz háromnapos egri frakcióülésének. Orbán Viktor nyitóbeszédében derűs, optimista jövőképet rajzolt fel, de elismerte: követtek el hibákat a felpörgetett tempójú törvényhozás során. Beszélt a BKV helyzetéről, a felsőoktatási keretszámokról, az ellenzék széttagoltságáról és a bankok és az önkormányzatok viszonyáról is.
febr. 10
7:33
Csőtörés miatt elázott egy nagykanizsai gimnázium (hvg.hu)
Több osztálytermet is le kellett zárni péntekre virradó éjszaka a nagykanizsai Batthyány gimnáziumban, amelynek padlásán csőtörés történt, több helyen a vakolat is leszakadt - tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.
febr. 10
7:33
Orbán Viktor egy ellene szervezett puccskísérletről beszélt - lapszemle (Infostart)
Orbán Viktor egy ellene szervezett puccskísérletről beszélt. Kemény év vár az egészségügyre, a helyzet sokkoló. Az ingatlanforgalmazók 250-300-ra teszik az eladó kastélyok és kúriák számát.
febr. 10
7:35
Szerenáddal köszöntik ma Göncz Árpádot (Infostart)
Szerenáddal köszöntik a kilencvenedik születésnapját ma ünneplő Göncz Árpád volt köztársasági elnököt budapesti otthonánál.
febr. 10
7:39
Navracsics Tibor nem tudott az Orbán-ellenes puccskísérletről (ATV)
A miniszterelnök-helyettes szerint az Alkotmánybíróság médiatörvénnyel kapcsolatos döntése is ezt jelzi.
febr. 10
7:51
Schöpflin: A külföldi baloldal úgy tudja, hogy itt véreskezű fasisztoid diktatúra veri gyökereit (Infostart)
A nemzetközi baloldal szándékosan táplálja magában azt a súlyos tévhitet, hogy Magyarországon egy fasisztoid rendszer épül -- mondta az InfoRádióban Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus Exterde Tibor vendége volt az Arénában.
febr. 10
7:51
Gyurcsány, Kuncze és Bródy együtt köszönti ma a 90 éves Göncz Árpádot (hvg.hu)
Szerenáddal köszöntik a kilencvenedik születésnapját ma ünneplő Göncz Árpád volt köztársasági elnököt budapesti otthonánál.
febr. 10
7:57
Gyengült a forint: 292 az euró (ATV)
Gyengült csütörtökről péntekre a forint a görög segélycsomag rendezetlensége miatt kialakult bizonytalan nemzetközi befektetői hangulatban.
febr. 10
7:59
Megszűnik a Péterfy utcai kórház és az Egyesített Szent István és Szent László is? (ATV)
A lap azt írja: a kórházakban is tényként beszélnek a dolgozók arról, hogy hamarosan az intézmény osztályainak nagy részét máshova helyezik át, vagy összevonják az adott térségi központtal.
febr. 10
8:09
Kiakadtak a dolgozók a BKV-vezetők prémiumán (hvg.hu)
Felháborodtak a BKV-dolgozók azon, hogy a vállalat vezetőségének prémiumot osztottak ki. A szakszervezetek szerint 500 millió forintról lehet szó, a prémiumokat pedig szintén kölcsönből fizette a cég.
febr. 10
8:09
Távoznak a Malév De Havilland Q400-asok is a Liszt Ferenc repülőtérről (Infostart)
Az Airportal.hu információi szerint pénteken elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt De Havilland Canada (DHC) Q400-as repülőgépe is.
febr. 10
8:11
Újabb volt Malév-gépek távoznak az országból (hvg.hu)
Az Airportal.hu információi szerint pénteken elhagyja a Liszt Ferenc nemzetközi repülőteret a Malév két, lízingelt De Havilland Canada (DHC) Q400-as repülőgépe is.
febr. 10
8:15
Szerenáddal köszöntik a 90 éves Göncz Árpádot (ATV)
A köszöntést Bródy János zenész, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Konrád György író, az SZDSZ alapító tagja és Kuncze Gábor, a szabad demokraták korábbi elnöke kezdeményezte.
febr. 10
8:17
Népirtás Szíriában: Újabb 137 áldozat, háztetőkről lövik a civileket (ATV)
Ellenzéki csoportok számításai szerint csütörtökön legalább 137 halálos áldozatot követelt a kormányerők által indított támadássorozat Szíriában. Már hat napja folyamatos harcok zajlanak az ellenzéki csoportok, civilek és a kormányerők között az ország harmadik legnagyobb városában, Homszban, melyet az ellenzékiek központjának tartanak. Szakértők szerint hosszú és véres konfliktusra lehet…
febr. 10
8:33
Navracsics nem tudott az Orbán elleni puccskísérletről (ATV)
Orbán Viktor szerint a közelmúltban három fronton is puccskísérlet zajlott ellene, amiben benne volt a CNN, illetve néhány magyar és külföldi diplomata is. Navracsics Tibor az ATV-nek azt mondta, nem tudott a puccskísérletről, Lázár János pedig cáfolta, hogy erről beszélt volna Orbán.
febr. 10
8:48
A zöldhatárról a kórházba vitték a fagyott migránsokat (Alternatív Energia)
Mínusz 20 fokban, 40 centis hóban gyalogolt Magyarország felé az a négy algériai állampolgár, akit péntekre virradó éjszaka fogtak el a kiszombori határrendészek; kettőjüket fagyási sérülésekkel kórházba kellett szállítani - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.
febr. 10
8:51
Törölték Fradi és a Vasas dallasi tornáját (ATV)
Az utolsó pillanatban törölték azt a négyes tornát, amelyen a Ferencváros és a Vasas mellett az argentin River Plate és a mexikói Pumas labdarúgócsapata vett volna részt az egyesült államokbeli Dallasban.
febr. 10
9:03
Majdnem megfagyott négy algériai bevándorló a román határnál (hvg.hu)
Mínusz 20 fokban, 40 centis hóban gyalogolt Magyarország felé az a négy algériai állampolgár, akit péntekre virradó éjszaka fogtak el a kiszombori határrendészek; kettőjüket fagyási sérülésekkel kórházba kellett szállítani - tájékoztatott a rendőrség.
febr. 10
9:06
Tízmilliókat követel óvodásaiért, iskolásaiért Répceszemere (Alternatív Energia)
Összesen 74 millió forintot követel a Vas megyéhez tartozó Répcelaktól a Győr-Moson-Sopron megyei Répceszemere, amiért a kisváros elszipkázta az alig háromszáz lelkes falu óvodásait, iskolásait - írta pénteki számában a Kisalföld.
febr. 10
9:09
Elzárták saját bulijáról a nagybeteg magyar színésznőt (ATV)
"A feleségem boldog volt, nagyon örült az ajándékoknak."
febr. 10
9:27
Póta a nyolcaddöntőben búcsúzott a dohai World Tour versenyen (ATV)
Póta Georgina kiesett a nyolcaddöntőben az asztaliteniszezők katari World Tour-versenyén, Dohában.
febr. 10
9:39
Egyszerűsített bevallás: február 15. a határidő (hvg.hu)
Segítséget nyújt a személyi jövedelemadó bevallásához a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ha valaki az egyszerűsített bevallást választja. A hivatal közölte azt is, hogy az egyszerűsített bevallás választásának végső határideje február 15.
febr. 10
9:41
Galéria: pénzzel fűtenek egy miskolci alapítványnál (hvg.hu)
Idén már harmadik éve ajánlja fel jótékony célra a forgalomban elhasználódott bankjegyek megsemmisítése során keletkező bankjegybriketteket a Magyar Nemzeti Bank. A volt pénzeket a Miskolci Autista Alapítvány használja fűtésre.
febr. 10
9:42
17 város levegője számít veszélyesnek az országban (Alternatív Energia)
Tizenhét város levegőjét minősítette veszélyesnek a friss mérési adatok alapján az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI). A fővárosban továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
febr. 10
9:44
Göncz Árpád 90 éves - Az MSZP köszönti a volt államfőt (Alternatív Energia)
Legmélyebb tiszteletét és megbecsülését kifejezve köszöntötte 90. születésnapja alkalmából az MSZP Göncz Árpádot, aki a szocialisták szerint államfőként a nemzeti egységet képviselte itthon és külföldön egyaránt.
febr. 10
9:45
19 rendőrt ejtettek túszul (ATV)
Beduinok tizenkilenc rendőrt raboltak el csütörtökön a Sínai-félszigeten, de pár órával később szabadon is engedték őket - közölte egy biztonsági forrás pénteken.
febr. 10
9:57
Már tizenhét város levegője veszélyes a szálló por miatt (hvg.hu)
Tizenhét város levegőjét minősítette veszélyesnek a friss mérési adatok alapján az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI). A fővárosban továbbra is érvényben van a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
febr. 10
9:57
Szalai Annamária: Nehéz elvitatni, hogy Magyarországon sajtószabadság van (Infostart)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint a magyar médiaszabályozás megfelel az európai normáknak. Szalai Annamária pénteken az m1 Ma reggel című műsorában azt mondta: az európai parlamenti meghallgatáson politikai vita zajlott, amelynek résztvevői közül többen nem ismerték sem a magyar médiatörvényt, sem a többi európai tagállam szabályozását.
febr. 10
9:59
Szalai Annamária még mindig elégedett a médiatörvénnyel (hvg.hu)
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke szerint a magyar médiaszabályozás megfelel az európai normáknak. Szalai Annamária pénteken az m1 Ma reggel című műsorában azt mondta: az európai parlamenti meghallgatáson politikai vita zajlott, amelynek résztvevői közül többen nem ismerték sem a magyar médiatörvényt, sem a többi európai tagállam szabályozását.
febr. 10
10:00
Át is adták, meg nem is (Metropol)
A műjég rekonstrukcióját talán egy népmesei fordulattal lehetne a legjobban jellemezni: fel is újították, meg nem is, a számlát ki is fizették, meg nem is, a műjég nyitva is van, meg nem is.

Keresés