2012. február 11. szombat

febr. 11
4:54
"Vége, ennyi volt" Búcsúzik az egyik legkedveltebb magyar együttes (ATV)
Eger mellett Békéscsabán, Kaposváron, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán és Zalaegerszegen lép fel az együttes.
febr. 11
5:12
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön mit választana: Európát vagy az alkoholt?
febr. 11
5:12
Halálra gázolt a villamos egy embert a XI. kerületben (ATV)
Egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült, amikor elgázolta őket egy villamos péntek este Budapest XI. kerületében, a Bartók Béla út és a Ballagi Mór utca sarkánál.
febr. 11
5:14
Puccs-elmélettel zárta a sorokat Orbán? (Alternatív Energia)
Míg a Fidesz frakcióvezetője cáfolta, hogy puccskísérletről beszélt volna Orbán Viktor miniszterelnök Egerben a kormánypártok frakcióülésén, az elhangzottakról szóló értesüléseket tegnap a kormánypárti sajtó is megerősítette. Más kérdés, hogy Hannes Svoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője szerint Orbán azért nem annyira fontos személy, hogy egész Európa összeesküdjön ellene.
febr. 11
5:14
Lázár szerint nem volt szó puccskísérletről (ATV)
Határozottan cáfolta a miniszterelnökkel szembeni puccskísérletről szóló sajtóhíreket a Fidesz frakcióvezetője - azt mondta, nincs semmiféle törésvonal a frakcióban. Lázár János a pártszövetség egri kihelyezett ülése után közölte, ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a választójogi és a kampányfinanszírozásról szóló törvényjavaslatokról. A Fidesz frakcióvezetője kemény hangon beszélt Tarlós István…
febr. 11
5:30
Hétfőn délután ér a Kossuth térre az éhségmenet (Alternatív Energia)
Fáradnak, de csak fizikailag, lélekben viszont megerősödtek - mondta tegnap Gyöngyösre érkezve az edelényi Komjáthi Imre. Az éhségmenet tegnap is hidegben, hóban gyalogolt a 3-as úton Budapest felé. Karácsondon a Szolidaritás egyik tagja teával, kávéval várta azokat, akik hétfő óta naponta 22-30 kilométert tesznek meg, hogy hétfőre, a parlamenti ülésszak kezdetére a fővárosba érjenek.
febr. 11
5:32
Azonosulni tudott az ország összes polgárával (Alternatív Energia)
Göncz Árpád neve szorosan összeforrt a harmadik Magyar Köztársasággal - kezdte tisztelgő beszédét tegnap, az OSA Archívumában Kende Péter történész. Az egykori köztársasági elnök 90. születésnapja alkalmából, a köztársaság állapotáról rendezett gyorskonferencián történészek, filozófusok, alkotmányjogászok, szociológusok keresték a választ arra: "Hogyan jutottunk idáig? Hogyan léphetünk tovább?"…
febr. 11
5:34
Két év letöltendő fogházra ítélte a bíróság Geréb Ágnest (Alternatív Energia)
Két év fegyházbüntetés vár Geréb Ágnes szülész-nőgyógyászra - a Fővárosi Ítélőtábla emellett tíz évre eltiltotta hivatása gyakorlásától is. Geréb ügyvédje szerint nem voltak egyenértékűek a vád és a védelem bizonyítékai. A Társaság a Szabadságjogokért Mozgalom (TASZ) kegyelmi kérvénnyel fordul a köztársasági elnökhöz.
febr. 11
6:42
Durva mínuszok: erre készüljünk a hétvégén (168 Óra Online)
A hétvégén elsősorban a déli megyékben lehet számítani jelentősebb mennyiségű havazásra, de ettől eltekintve nem várható változás az időjárásban, továbbra is marad a hideg tél, erős fagyokkal - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-vel.
febr. 11
7:36
Majtényi László: „az új alkotmány kártyavárként fog összedőlni” (ATV)
A Köztársaságról rendeztek konferenciát Göncz Árpád kilencvenedik születésnapja alkalmából. A szervezők szerint a Köztársaság, mely Göncz Árpád életpályájának betetőzése is volt, ma romokban hever. A rendezvényen neves filozófusok, történészek és közgazdászok keresték a válaszokat arra, hogyan jutott idáig Magyarország, és hogyan kellene továbblépni. Egyebek közt elhangzott: „a magyar liberális…
febr. 11
8:12
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (Alternatív Energia)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka.
febr. 11
8:30
Hoffmann Rózsát Brüsszelbe várják (168 Óra Online)
Andrulla Vasziliu EU-biztos megbeszélést folytatott pénteken Brüsszelben Jávor Andrással, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium közigazgatási államtitkárával, és egyetértésre jutott vele abban: Hoffmann Rózsa oktatási ügyekben illetékes államtitkár Brüsszelbe utazik, hogy megvitassa az Európai Bizottságban a magyar közoktatási, valamint felsőoktatási törvénnyel kapcsolatban felmerült aggodalmakat.
febr. 11
8:30
Hidegben több a határsértő (Alternatív Energia)
Fellendítette az illegális migrációt a szélsőségesen hideg időjárás - mondta a rendőrség Győr-Moson-Sopron megyei határrendészeti vezetője. Borsa Csaba őrnagy közlése szerint a jobb körülmények reményében sok olyan menekült próbál meg bejutni Magyarországra, majd továbbutazni Nyugat-Európába, aki korábban Szerbia határhoz közeli részén várt kedvezőbb átjutási alkalomra.
febr. 11
8:30
A fővárosban elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (ATV)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
febr. 11
8:32
„Vissza, Vissza!” Göncz Árpád születésnapi köszöntése (ATV)
A csütörtöki közös éneklés után péntek délután több száz ember gyűlt össze a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök háza előtt, hogy kedvenc dalával köszöntsék a pénteken kilencvenéves Göncz Árpádot.
febr. 11
8:48
Malévvel utazott volna? Így kérhet kártalanítást (ATV)
A Malév-jeggyel rendelkezők minden esetben írásban, ajánlott-térítvényes levélben küldjék el kártalanítási igényüket javasolja a Pest Megyei Fogyasztóvédelmi Közhasznú Egyesület - mondta el az Nagy József ügyvéd, az egyesület szakmai igazgatója az MTI-nek.
febr. 11
8:50
Orbán: bele akarnak szólni, hogy miként éljünk, de ebből nem kérünk (ATV)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az Egri Városi Televíziónak adott interjúban.
febr. 11
8:52
Közös kórteremben fekszik a két veterán akcióhős (ATV)
Sylvester Stallone és Arnold Schwarzenegger nemrég még együtt forgatott, és hamarosan megint közös filmet készítenek, a két munka között pedig a szabadidejüket is egymás társaságában töltik – egy kórházban.
febr. 11
9:03
Budapesten elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát (Infostart)
A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester Budapesten elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szombatra virradó éjszaka az MTI-vel.
febr. 11
9:05
Orbán Viktor: Nem tudják megmondani Brüsszelből, hogy nekünk mi a jó (Infostart)
Higgadt, nyugodt tárgyalásra van szükség az Európai Unióval, ám azt elvárjuk, hogy tartsák tiszteletben a magyar nép mindenkori akaratát - jelentette ki Orbán Viktor abban az interjúban, amelyet pénteken sugárzott az Egri Városi Televízió.
febr. 11
9:06
Spórolnának a fiatal kereszténydemokraták (Alternatív Energia)
A fővárosi üzletek és irodaépületek éjszakai kivilágításának korlátozását javasolja többek között az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az energiatakarékosság érdekében.
febr. 11
9:06
"Tango down" Az Anonymous meghekkelte a CIA honlapját (ATV)
Elérhetetlen volt pénteken az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség honlapja (www.cia.gov). Az Anonymous nemzetközi hackercsoport azzal az üzenettel jelentkezett, hogy ez az ő művük volt.
febr. 11
9:08
A törökök óvnak az Irán elleni izraeli támadástól (ATV)
Törökország nem támogat semmilyen katonai beavatkozást Iránnal szemben - közölte pénteken Washingtonban török külügyminiszter. Ahmet Davutoglu azzal összefüggésben beszélt erről, hogy mostanában egyre több feltételezés látott napvilágot egy esetleges izraeli Irán-ellenes katonai csapásról, amely a török külügyminiszter szerint katasztrófával érne fel.
febr. 11
9:10
"Berlusconit sem támadta olyan hevesen az EU, mint Orbánt" (ATV)
Még Silvio Berlusconit sem támadta olyan hevesen az Európai Unió, mint Orbán Viktort. Pedig ő nem olyan fontos ember, hogy mindenkinek útjában állna. Ezen el kellene gondolkodni – mondta Hannes Swoboda Budapesten. Mesterházy Attila MSZP-elnök az európai szocialisták frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta: a szocialisták nem támogatnak olyan, Magyarországgal szembeni…
febr. 11
9:21
A magassági hidegcsepp rejtélye - mikor lesz már tavasz? (Infostart)
A jövő hét végéig biztosan marad a hideg téli idő, havazás is többször várható - mondta az InfoRádiónak Gál Áron meteorológus, aki azt is megmagyarázta, mi az a magassági hidegcsepp.
febr. 11
9:24
Vasárnap szmogriadó Budapesten (Metropol)
Tarlós István elrendelte a fekete és a piros környezetvédelmi plakettel ellátott rendszámtáblájú gépjárművek közlekedésének tilalmát. E forgalomkorlátozó intézkedés minden nap 6 órától 22 óráig tart, betartását a rendőrség ellenőrzi.
febr. 11
9:24
Egyiptom: a tüntetők sztrájkot hirdettek, a katonai tanács összeesküvést sejt (ATV)
"Nemzetellenes összeesküvéssel nézünk szembe, amelynek célja az egyiptomi állam intézményeinek meggyengítése, magának az államnak a megdöntése, hogy káosz uralkodjon" - szögezte le az egyiptomi hadsereg legfelső katonai tanácsának közleménye, amelyet pénteken este adtak ki Kairóban.
febr. 11
9:26
Fogamzásgátlás: Obama kompromisszumot kötött a katolikusokkal (ATV)
A katolikus szervezeteknek mégsem kell fizetniük női dolgozóik fogamzásgátlását, megteszik helyettük az egészségbiztosítók.
febr. 11
9:42
Neonácik ünnepelnek a hétvégén Budapesten (ATV)
Szombaton, a "Becsület Napján" és vasárnap neonáci csoportok és szélsőjobboldali szervezetek tartanak több rendezvényt a fővárosban.
febr. 11
9:57
Az IMF-nek is készül a BKV rendezési terve (Infostart)
A kormány kérésére Budapest a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tárgyalódelegációja elé is letehető, egységes szerkezetbe foglalja a BKV pénzügyi helyzetének rendezésére vonatkozó javaslatait a jövő hét végére - ismerteti a szombati Népszabadság.
febr. 11
10:00
Március 15-én alternatív elnöke lesz Magyarországnak (168 Óra Online)
Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (EMS) facebook közösség – közkedvelt nevén a Milla – 2012. február 6-án hétfőn elindította az első magyar online választást. A szavazógép a facebook-on a következő link alatt érhető el:
febr. 11
10:00
Budai Gyula: 15 milliárdos kár érhette a MÁV-ot (ATV)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:15
Budai Gyula jelentése a MÁV-ról: 15 milliárdos kár érhette a céget (Infostart)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:18
Orbán nem puccsról, hanem komplett világösszeesküvésről beszélt (Metropol)
Kósa Lajos szerint a miniszterelnök nem puccsról, hanem a Magyarországot ért markáns támadássorozatról beszélt a Fidesz-KDNP évadnyitó frakcióülésén - a Fidesz alelnöke erről az m1 Az Este című műsorában nyilatkozott pénteken.
febr. 11
10:18
Budai Gyula 15 milliárdot hiányol a MÁV-nál (Alternatív Energia)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:20
Budai 15 milliárdos kárt talált a MÁV-nál (Metropol)
Elkészült az elszámoltatási kormánybiztos összefoglaló jelentése a MÁV háttérintézményeinek privatizációjáról és a vasúttársaság más jogügyleteiről. Budai Gyula 15 ügyben vélelmez visszásságot, ami megállapítása szerint csaknem 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a MÁV-nak.
febr. 11
10:33
Akadozott a vízszolgáltatás Miskolc egy részén (Infostart)
Csőtörés miatt akadozott a vízszolgáltatás Miskolc diósgyőri városrészében, a komlóstetői lakótelepen és Bükkszentlászlón - tájékoztatta Láng Zita, a Miskolc Vízmű (Mivíz) Kft. szóvivője szombaton az MTI-t.
febr. 11
10:36
Beszóltak Orbánnak: Nem annyira fontos ő, hogy megpuccsolják (168 Óra Online)
Szó sincs Magyarország vagy Orbán Viktor elleni összeesküvésről, "államcsínyről", az Európai Unió célja a közösségi jog érvényesülése - mondta Hannes Swoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője pénteken Budapesten. Mesterházy Attila MSZP-elnök az osztrák szociáldemokrata politikussal közösen tartott sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, a szocialisták nem támogatnak olyan Magyarországgal…
febr. 11
10:36
Senki sem tudja, honnan érkezett Gyöngyösi a Jobbikba (ATV)
Ki ez a bátor fiatalember, aki folyamatosan nemzetközi jogi kötelezettségei megszegésére szólítja fel a magyar kormányt, militáns iszlám államok és szervezetek szekértolója, horvát háborús tömeggyilkosokat véd, párttársai ellenében is élteti a kommunista Kínát és Putyin teljhatalmát, nyíltan Izrael destabilizálására buzdít, tagadja a holokausztot, megfenyegeti a magyar zsidóságot, és az iráni…
febr. 11
10:54
Közúton viszik a jégtörőket Tiszacsegére (Alternatív Energia)
Közúton szállítanak két jégtörő hajót a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogkisfaludról a Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegére szombaton, hogy biztosítsák a Tisza jeges árvíz elleni védelmét - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT) vezetője.
febr. 11
10:54
Vége: meg kellett hozni a keserű döntést a nagymúltú vállalatnál (ATV)
Lezárva egy korszakot az Eastman Kodak leáll a digitális fényképezőgépek, a zsebkamerák és a digitális képkeretek gyártásával - írta pénteken a The New York Times című amerikai napilap.
febr. 11
11:12
Magas a levegő szennyezettsége országszerte (Alternatív Energia)
Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb mérései alapján szombat délelőtt tizenhat településen volt veszélyes a levegő minősége a szálló por magas koncentrációja miatt.
febr. 11
11:48
"Becsület Napja": Ezen a titkos helyszínen gyülekeznek a neonácik (ATV)
Szombaton, a "Becsület Napján" és vasárnap neonáci csoportok és szélsőjobboldali szervezetek tartanak több rendezvényt a fővárosban.
febr. 11
12:03
Az MSZP hétpontos gazdaságélénkítő csomagjavaslattal készül (Infostart)
Az MSZP az Országgyűlés tavaszi ülésszakára egy hétpontos gazdaságélénkítő csomagjavaslatával készül - jelentette be Tukacs István szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.
febr. 11
12:21
Nettó becsapás: miért drágább a nagyobb kiszerelés? (Infostart)
Becsaphatja a vásárlókat a termékek egységára - értesült az InfoRádió több hallgatójától. Valóban gyakran előfordul, hogy egy termék kilogrammonkénti egységára megmagyarázhatatlanul magasabb, mint ugyanannak az árunak egy kisebb kiszerelésű változata - erősítette meg információnkat Kispál Edit fogyasztóvédelmi szakjogász, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője.
febr. 11
12:24
A DK a vélt puccskísérlet bizonyítékaira kíváncsi (ATV)
A Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdést intézett Orbán Viktor miniszterelnökhöz, akitől azt kérik: hozza nyilvánosságra az ellene tervezni vélt puccskísérlet bizonyítékait.
febr. 11
12:26
Beismerte: le akarta lőni az amerikai elnököt (ATV)
Egy géppisztollyal akarta lelőni az amerikai elnököt valamelyik kampányútján, és ezt egy üzbegisztáni iszlám terrorszervezet utasítására tervezte - ismerte be pénteken egy alabamai bíróságon az a fiatal üzbég férfi, akit tavaly júliusban egy M15-ös és négy kézigránát átvételekor tartóztattak le.
febr. 11
12:42
Kiszivárgott a bécsi nagykövet kormányvédő levele (168 Óra Online)
Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország ausztriai nagykövete levélben próbálta meggyőzni a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság díj zsűrielnökét, egy nyugalmazott osztrák diplomatát, hogy nem kellett volna két magyar újságírónak adni a szervezet 2011-es díját. A magyar diplomata szerint a döntés csak az ország elleni lejárató kampány irányítóinak köszönhető.
febr. 11
12:42
Az MSZP hét pontos gazdaságélénkítő csomag javaslattal készül (ATV)
Az MSZP az Országgyűlés tavaszi ülésszakára egy hét pontos gazdaságélénkítő csomag javaslatával készül - jelentette be Tukacs István szocialista képviselő szombati sajtótájékoztatóján Budapesten.
febr. 11
13:00
Az LMP tiltakozik az ACTA ellen (Alternatív Energia)
Az LMP tiltakozik a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ellen, és felszólítja a magyar Országgyűlést, hogy ne ratifikálja az egyezményt.

Keresés