2012. február 13. hétfő

febr. 13
4:54
Idegösszeomlással kórházba vitték Whitney Houston lányát (ATV)
Bobbi Kristina teljesen összeomlott édesanyja halálhírére – értesült a People magazin.
febr. 13
5:12
Parlament elé ér az éhségmenet (Alternatív Energia)
Várhatóan Orbán Viktor kormányfő napirend előtti hozzászólásával kezdődik hétfőn a parlament ülése. Az Országgyűlés a tavaszi ülésszakának első napján a miniszterelnök beszámol az európai uniós csúcstalálkozókról, emellett a következő hónapok teendőiről is beszél. A képviselők később a vallási közösségek egyházzá nyilvánításáról vitáznak.
febr. 13
5:12
Agyvérzést kapott és kihűlt egy férfi Csákberény határában (ATV)
Egy ötvenegy éves tatabányai férfi holttestét találták meg a Fejér megyei Csákberény lakott területétől mintegy nyolcszáz méterre; az orvosszakértő elsődleges megállapítása szerint mielőtt kihűlt, agyvérzést kapott – közölte az MTI-vel a rendőrség vasárnap.
febr. 13
5:30
Zavartalanul masíroznak a neonácik (Alternatív Energia)
A Jobbik több politikusa - például Novák Előd országgyűlési képviselő - csatlakozott a szélsőjobboldali, neonáci szervezetek szombati túrájához, melynek résztvevői a budai királyi palotában rekedt németek illetve Szálasi-katonák 1945. február 11-i "kitörésére" emlékeztek.
febr. 13
5:32
Szócska Miklós is elérkezett a maga Lovasberényéhez (Alternatív Energia)
Eljött az idő, hogy levegyük az egészségügyet a politikai közmegegyezés várólistájáról - fogalmazott egy szombati egészségpolitikai konferencián Kökény Mihály. Az egykori egészségügyi miniszter vezényelte ugyanis le az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformjának rendezvényét, amelyen mintegy száz szakértő és korábbi szakminiszter vett részt, hogy összegezzék a rendszerváltás óta…
febr. 13
5:34
Hárman fagytak meg (Alternatív Energia)
Három halálos áldozata volt a szibériai hidegnek hazánkban az elmúlt három napban. Az európai országok közül eddig Ukrajnában haltak meg a legtöbben - csaknem 130-an hűltek ki, és 2400 ember fekszik fagyási sérülésekkel a kórházakban. Egyelőre marad a hideg idő, enyhülés csak a hét vége felé érkezhet.
febr. 13
6:21
Hallgassa élőben Orbán Viktor napirend előtti felszólalását! (Infostart)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.
febr. 13
6:24
Rácz: „hagyják abba a kollektív hazudozást az egészségügyben” (ATV)
Nem irigylik Szócska Miklóst a volt szocialista egészségügyi miniszterek. Egy hétvégi fórumon azt mondták: az orvosok elvándorlása, illetve a terület krónikus pénzhiánya szinte feloldhatatlan feszültséget jelent az egészségügyben. Azonnali megoldásként a kollektív hazudozás befejezését javasolták, szerintük ugyanis mindenki úgy csinál, mintha minden rendben lenne az egészségügyben.
febr. 13
6:39
Navracsics: Az erősnek kell mindig belátónak lennie (Infostart)
Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna, a leginkább pedig az fájdalmas számára, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére. A miniszterelnök-helyettes vasárnap, az m1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva szólt arról is, a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács…
febr. 13
6:42
Egyre rosszabb: további havazás várható (168 Óra Online)
A következő napokban további havazás várható, az ország egyes részeiben akár 15 cm-nyi hó is hullhat.
febr. 13
6:42
Orbán nyitja a tavaszi ülésszakot, csatlakozhatunk az új EU-s paktumhoz (ATV)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek. A parlament ezt követően akár már ma határozhat a készülő új európai gazdasági együttműködéshez való csatlakozásról, de emellett korlátozhatja a dohánytermékek kiskereskedelmét is.
febr. 13
6:44
Navracsics: fáj, hogy nem figyeltünk eléggé az ellenzék véleményére (ATV)
Navracsics Tibor szerint a kormány több olyan intézkedést is hozott az elmúlt másfél évben, amit ő szívesen elkerült volna, a leginkább pedig az fájdalmas számára, hogy nem figyeltek oda eléggé az ellenzék véleményére. A miniszterelnök-helyettes vasárnap, az m1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva szólt arról is, a magyar kormány a legnagyobb jóindulattal viszonyul majd az Európai Tanács…
febr. 13
6:46
Zavargások, kizárások: elfogadták a görög megszorításokat (ATV)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
6:48
Szájer nyílt levélben bírálta Neelie Kroest (ATV)
Nyílt levélben bírálta Neelie Kroest Navracsics Tibor csütörtöki meghallgatása kapcsán Szájer József. A fideszes EP-képviselő szerint a médiaügyi biztos a vitában "kilépett az Európai Bizottságtól joggal elvárható pártsemleges szerepből" - ismerteti Szájer József blogbejegyzését a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap.
febr. 13
6:50
Megduplázódott a Kanadában menedékjogot kereső magyarok száma (ATV)
Tavaly 4409 magyar folyamodott menekültstátuszért, szemben a 2010-es 2300-zal.
febr. 13
6:52
Venezuela: megvan a közös jelölt Chávez ellen (ATV)
Kiválasztotta vasárnap a venezuelai ellenzék azt a közös jelöltet, aki a 13 éve hivatalban lévő, harmadszori újraválasztására készülő baloldali venezuelai államfő, Hugo Chávez kihívója lesz az októberi elnökválasztáson a dél-amerikai országban.
febr. 13
6:54
„PandArt” pályázat (ATV)
A megújult Fiat Panda márciusban mutatkozik be a hazai nagyközönség számára. Az új modell bevezetése kapcsán a Fiat és a Lakástrend februárban közösen meghirdette a „PandArt” elnevezésű kreatív bajnokságát. A felhívás célja, a tehetséges művészek promotálása mellett, olyan hazai és nemzetközi szinten egyaránt piacképes, művészeti értékkel bíró trendi kreatív létrehozása egy új Fiat Pandára, amely…
febr. 13
6:57
Kezdődik a tavaszi ülésszak - a nap hírei (Infostart)
Kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka. Bírálta a német kancellár válságkezelési stratégiáját Soros György. Meghalt Whitney Houston amerikai énekesnő.
febr. 13
7:00
Be Creative - not monotone (ATV)
A tavaly bemutatott új Lancia Ypsilon ötajtós változatának Black&Red szériája márciusban érkezik Magyarországon. A sportos külsejű és a megnyerő piros/fekete kontrasztos belső kárpitozású Ypsilon a 69 lóerős 1.2 8V Euro5-ös benzinmotorral lesz elérhető. Az új modell bevezetése kapcsán a Fiat Magyarország, a Budapest Essential Looks és az InStyle meghirdeti a New Black & Red Ypsilon BE…
febr. 13
7:54
Orbán beszédével kezd a tavaszi ülésszak (Metropol)
Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, a miniszterelnök várhatóan az európai uniós csúcstalálkozókról, valamint a tavaszi feladatokról számol be a képviselőknek.
febr. 13
7:54
Erősödött a forint: 291 az euró (ATV)
Erősödött a forint hétfő reggelre az államcsőd közvetlen veszélyét elhárító görög parlamenti szavazást követő pozitív piaci reakcióknak köszönhetően.
febr. 13
8:09
Szájer levélben bírálta a médiaügyi biztost - lapszemle (Infostart)
Elindult a próbaüzem a magyarországi Mercedes-gyárban - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzet szerint a vörösiszap-perben a bíróság több ingatlan és folyószámla zár alá vételét rendelte el
febr. 13
8:12
Vádat emeltek a kormányfő ellen, le is csukhatják (ATV)
Ha Gilánit bűnösnek találják, távoznia kell tisztségéből, és akár fél év szabadságvesztésre is számíthat.
febr. 13
8:27
Ki lehet a BKV új vezetője? (Infostart)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
8:30
A kis dílereket is lecsuknák (Metropol)
Példátlan szigorításként értékelik a drogszakmai szervezetek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) előkészített Btk.- módosításokat.
febr. 13
8:30
Bíróság előtt a bali robbantó (ATV)
Umar Patek muszlim szélsőséges robbantási szakértő a csaknem tíz évvel ezelőtt Bali szigetén elkövetett, több mint 200 halálos áldozatot követelő merényletsorozat egyik fő gyanúsítottja.
febr. 13
8:32
Békefenntartó erővel zárná le a szíriai konfliktust az Arab Liga (ATV)
Az Arab Liga egy ENSZ-szel közös békefenntartó erő létrehozását javasolja a tizenegy hónapja tartó szíriai konfliktus lezárásához, írja a BBC. A szervezet külügyminisztereinek kairói tanácskozásán eldöntötték, hogy felkérik a Biztonsági Tanácsot a békefenntartó erő létrehozására.
febr. 13
8:45
Magyarország "bölcsebben és megedződve" kerül ki a konfliktusokból (Infostart)
Az Európai Bizottság jogi köntösbe csomagolja a Magyarországgal szemben fennálló politikai jellegű fenntartásait - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Törő Csaba, a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa.
febr. 13
8:48
Füstbe ment terv (Metropol)
A dohányzási tilalom bevezetése is növelhette az e-cigaretta segédletével leszokók számát. Jelen­leg azt sem tud­ni, hogy minek minősül az e-cigi.
febr. 13
8:48
Tarlós Bolla Tiborra bízná a BKV vezetését (ATV)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
8:50
Ők nyerték idén a Grammy-díjakat (ATV)
Adele hat, a Foo Fighters öt díjat vehetett át vasárnap este a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 54. Grammy-gálán, amelyet beárnyékolt Whitney Houston váratlan halála. Kanye West rapper, aki idén a legtöbb jelölést kapta, négy díjat kapott, de miután kizárták a felsőbb kategóriákból, nem jelent meg a díjátadó ceremónián.
febr. 13
8:52
Ford Focus 1,6 EcoBoost - teszt (ATV)
Az elmúlt néhány hónapban abban a szerencsében lehetett részünk, hogy egymás után tesztelhettük a Ford Focus különböző felépítményű változatait a 4 ajtós lépcsős hátú modelltől a legismertebb 5 ajtós modellen át egészen a legújabb kombi verzióig.
febr. 13
8:54
Huszonkét év után David Suchet búcsúzik Poirot szerepétől (ATV)
A hatvanhat éves brit színész 1989-től alakította a belga detektívet a filmvásznon.
febr. 13
9:06
Hanga csapata legjobbja volt a hétvégén (ATV)
A Manresa magyar kosárlabdázója 13 pontot dobott a bilbaói Gescrap Bikzaia ellen, de csapata 28 ponttal kikapott.
febr. 13
9:08
A munkaadók harmada nem vállalja a bérkompenzációt? (ATV)
A Napi Gazdaság által megkérdezett szakszervezetek egyetértett abban, hogy lassan indultak be a helyi bértárgyalások, és az álláspontok is csak lassan közelednek, számos munkavállaló jövedelme csökken majd.
febr. 13
9:10
A nagy cégek közel fele leépítéseket tervez (ATV)
A GKI Gazdaságkutató Zrt. 800 fős reprezentatív vállalati mintán végzett felmérése szerint nagyon kedvezőtlenek a foglalkoztatási kilátások.
febr. 13
9:42
Így lehet elszúrni a felvételi jelentkezési lap kitöltését (168 Óra Online)
Egy kis útmutató mindig jól jön azoknak, akik a hagyományos jelentkezési lapot választják az idei felvételin, mert bár az eljárás szabályai évek óta nem változtak, még mindig százával érkeznek rosszul vagy hiányosan kitöltött lapok az Oktatási Hivatalba.
febr. 13
10:18
Teljes állami kontroll Iránban az internet felett (ATV)
Az utóbbi években már csak különböző kerülő-szoftverek segítségével lehetett Iránban elérni bizonyos nemzetközi közösségi oldalakat, megkerülve az egyre erősebb állami tűzfalat. Azonban a szoftver, amely mindeddig lehetővé tette az olyan oldalak elérését, mint a gmail.com vagy a Facebook, már nem működik. Amikor mégis sikerül rákapcsolódni például a Balatarin.com oldalra, ahol fárszi nyelven lehet…
febr. 13
10:36
Várhatóan Bolla Tibor vezeti majd ideiglenesen a BKV-t (Metropol)
Várhatóan Bolla Tibort, a BKV gazdasági vezérigazgató-helyettesét bízza meg Tarlós István főpolgármester ideiglenesen a tömegközlekedési társaság vezérigazgatói feladataival.
febr. 13
10:51
Jogellenes állami támogatást tartalmaznak a magyar villamosenergia-vásárlási megállapodások (Infostart)
Megerősítette az Európai Unió Törvényszéke hétfőn kimondott ítéletében, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. és az állami Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) között létrejött, hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodás jogellenes állami támogatást tartalmaz.
febr. 13
10:54
Van, akiknek a megélhetését segíti a hideg (168 Óra Online)
Életre keltette a Fertő tavat a csípős hideg. Két hónap késéssel ugyan, de megindulhatott a nádaratás, és egy szezon kihagyás után újra megnyitottak a part menti korcsolyapályák. Az egy hete indult téli szezonban akár annyian is lehetnek a tavon, mint a nyári főszezonban.
febr. 13
11:09
Az ombudsmanhoz fordul a rokkantnyugdíjak ügyében az MSZP (Infostart)
Az alapvető jogok országgyűlési biztosához fordul az MSZP szakpolitikusa, Korózs Lajos a rokkantnyugdíjak megszüntetése miatt, azt remélve, hogy Szabó Máté az Alkotmánybírósághoz (Ab) továbbítja az ügyet.
febr. 13
11:12
Újabb jogellenességet talált az EU egy magyar megállapodásban (ATV)
Megerősítette az Európai Unió Törvényszéke hétfőn kimondott ítéletében, hogy a Budapesti Erőmű Zrt. és az állami Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) között létrejött, hosszú távú villamosenergia-vásárlási megállapodás jogellenes állami támogatást tartalmaz.
febr. 13
11:14
A bíboros szerint még az idén meghalhat a pápa (ATV)
Egy bíboros szerint XVI. Benedek "egy éven belül meghal" - írja a brit Guardian internetes portálja az olasz Il Fatto Quotidiano napilapra hivatkozva, amely a múlt hét pénteken, a vatikáni "hatalmi harccal" foglalkozva közzétett egy bizarr levelet.
febr. 13
11:30
Elindult az űrbe az első magyar műhold (ATV)
Elindult az Európai Űrügynökség (ESA) Vega hordozórakétája fedélzetén az első magyar műholddal, a fellövésre az Egyenlítő közelében fekvő Francia Guyanán található Kourou európai űrközpontjában került sor hétfőn közép-európai idő szerint tizenegy órakor.
febr. 13
11:32
Jogerősen hét évet kapott Tasnádi Péter (ATV)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria hétfőn Tasnádi Pétert egyebek mellett emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 13
11:48
Lance Armstrong most triatlonban bizonyított (ATV)
A hétszeres Tour de France-győztes amerikai Lance Armstrong második helyen végzett élete első profi triatlonversenyén, a Panamában rendezett "fél Ironman-viadalon".
febr. 13
12:03
A FAZ-nak nyilatkozott Martonyi Jámos (Infostart)
A magyar külügyminiszterrel közölt interjút A középeurópaiság az alapvetésünk címmel hétvégi számában a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung.
febr. 13
12:06
Hét év börtönre ítélték Tasnádi Pétert (Metropol)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria hétfőn Tasnádi Pétert egyebek mellett emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 13
12:06
A drog és az alkohol tette tönkre Whitney Houston karrierjét (ATV)
Szombaton elhunyt Whitney Houston. A 48 éves énekesnőre los angeles-i szállodaszobájában találtak rá. Halálának oka egyelőre nem ismert. A kiváló hanggal rendelkező, népszerű énekesnő karrierjét a drog és az alkohol tette tönkre.

Keresés