2012. február 14. kedd

febr. 14
4:54
A padlón aludt és nyomorban élt milliók kedvence (ATV)
"Hatéves voltam, amikor elhatároztam, hogy semmi mást nem akarok csinálni, csak játszani."
febr. 14
5:09
Latyak jöhet nyugaton, hófúvás és fagy keleten (hvg.hu)
Kedden csak néhány helyen lehet hószállingózás, szerdán azonban az ország keleti részén akár 10 centi hó is eshet és hófúvások jöhetnek. Nyugaton már enyhül az idő, ott havas eső is lehet a csapadék.
febr. 14
5:12
Csak a főváros izzad vért (Alternatív Energia)
Ha vért izzadva is, de teljesíti a főváros a kormány kéréseit a BKV finanszírozásával kapcsolatban - mondta Tarlós István. A főpolgármester kiosztott néhány kokit és sallert a témában aktív Lázár-Rogán duónak, és közölte, akkor sem mond le, ha bedől a cég. Tarlós a kerületek és az agglomeráció polgármestereivel is tárgyal, de pénzügyi segítségre nem számít tőlük.
febr. 14
5:12
11 milliárd a tét: tízezrek futhatnak a pénzük után, hiába (ATV)
Több tízezer, de akár százezer Malév-jegytulajdonos is hiába fut a pénze után - ez derült ki a fogyasztóvédelmi bizottság hétfői ülésén. A mintegy 220 ezer magyar károsult felét a nemzetközi légügyi szervezet kártalanítja, a jegyvásárlók bankkártyával vásárló harmadának pedig a bankjuk fizeti vissza a pénzét. A többiek azonban bukhatják a jegyárat. 11 milliárd forint sorsa a tét - hangzott el az…
febr. 14
5:14
Hatvanhét egyház nem felelt meg a Fidesznek (Alternatív Energia)
Lapzártánk után vélhetően elfogadta az Országgyűlés az egyházügyi törvény módosítását, amely szerint újabb 17 egyház került a tavaly elfogadott jogszabály által már korábban elismert 14 felekezet közé. A parlamenti vita este kilenc óra után kezdődött, de már napirend előtt is szóba került a törvény.
febr. 14
5:30
Kirúgnák a mankót a betegek karja alól (Alternatív Energia)
Még a mankók is drágábbak lehetnek március 1-től, miután a gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási (tb) támogatásának drasztikus csökkentését javasolja az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP).
febr. 14
5:32
Tasnádit hét év börtönre ítélte a Kúria (Alternatív Energia)
Jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Kúria - korábbi nevén Legfelsőbb Bíróság - tegnap Tasnádi Pétert, többek között emberölés előkészülete és kétrendbeli, felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.
febr. 14
5:34
Erzsébetváros: milliók a jobboldalra (Alternatív Energia)
Miközben a fideszes Vattamány Zsolt irányította erzsébetvárosi önkormányzat saját fenntartású televíziója a helyi ellenzék képviselőinek véleménye szerint súlyosan elfogult és nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményeinek, a városrész vezetése milliókat költ el a jobboldalhoz köthető sajtótermékekben, hogy azokban öregbítse a kerület jó hírét.
febr. 14
6:21
Semjén és Pintér kedvezne a vadászoknak (hvg.hu)
A fegyvertartás szabályain lazító, illetve az új hulladéktörvényről rendelkező kormányzati javaslatokról kezdődik vita az Országgyűlés mai ülésén. A képviselők emellett folytathatják az európai fiskális paktumhoz csatlakozás, valamint egyes vallási közösségek egyházként történő elismerésének tárgyalását.
febr. 14
6:24
200 kilométerről, reszkető térddel hozta az üzenetet Orbánéknak (ATV)
A Miskolcról vonuló éhségmenet résztvevői 200 kilométert gyalogoltak azért, hogy felhívják a kormány és a képviselők figyelmét a hátrányos helyzetű településeken élők gondjaira és a munkanélküliségre. Mindannyian a megélhetéshez méltó bért szeretnének. A „Munkát, kenyeret” elnevezésű akcióhoz csak Budapesten több százan csatlakoztak.
febr. 14
6:39
Koszi-klán pere: ma kezdődik a fellebbviteli tárgyalás (hvg.hu)
A Győri Ítélőtábla ma kezdi meg a diósdi maffiaügyként vagy a Koszi-klán pereként ismertté vált ügy fellebbviteli tárgyalását.
febr. 14
6:41
Így lett MSZP-s kampánybuli az éhségmenet - videó (hvg.hu)
Szocialista dzsemboriba torkollott a Budapestre érkező "éhségmenet", de az eseményen részt vevő politikusok szerint szó sincs arról, hogy rátelepedtek volna a borsodiak akciójára, hiszen ugyanezt tette az LMP és a Szolidaritás Mozgalom is. Baja Ferenc "minden érzelmi indulata" azt diktálta, hogy ő is meneteljen, de aztán mégsem tette. A vonuláson az egykulcsos adó volt a közös ellenség.…
febr. 14
7:15
Az egyházügyi törvény módosítása az Országgyűlés mai napirendjén (Infostart)
Az Országgyűlés mai napirendjén egyebek mellett az egyházügyi törvény részletes vitája és az új hulladékgazdálkodási szabályozás szerepel.
febr. 14
7:36
Engedély nélküli abortusz: gyanúsítottak lettek a várpalotai nők (ATV)
A gyanú szerint az orvos több mint száz esetben végzett magzatelhajtást, amelyekért alkalmanként 60 ezer forint körüli összeget kért.
febr. 14
7:38
Parlament: fegyvertartásról, EU-paktumról és egyházak elismeréséről tárgyalnak ma (ATV)
A fegyvertartás szabályain lazító, illetve az új hulladéktörvényről rendelkező kormányzati javaslatokról kezdődik vita az Országgyűlés mai ülésén. A képviselők emellett folytathatják az európai fiskális paktumhoz csatlakozás, valamint egyes vallási közösségek egyházként történő elismerésének tárgyalását.
febr. 14
7:40
Amerikai diplomatákat fogad Észak-Korea (ATV)
Az Egyesült Államok és Észak-Korea képviselői a jövő héten Pekingben találkoznak - jelentette be hétfőn az amerikai külügyminisztérium.
febr. 14
7:42
Gyógyszerek és alkohol kombinációja okozta Whitney Houston halálát (ATV)
Receptköteles gyógyszerek és alkohol kombinációjától halt meg Whitney Houston amerikai énekesnő. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a sztár holttestét kiadják a családnak.
febr. 14
7:44
A külügy nem javasolja autósoknak, hogy Romániába menjenek (ATV)
A havazás miatt a román határrendészet az ártándi határátkelőnél is leállította a 7,5 tonnánál nagyobb járművek belépését az országba, a korlátozást este 7 órától kiterjesztették az élő állatot, illetve a veszélyes árut szállító járművekre - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel.
febr. 14
7:46
Kiengedték a börtönből az al-Kaida európai vezetőjét (ATV)
Kiengedték a nyugat-angliai Long Lartin börtönből hétfőn késő este Abu Katadát, az al-Kaida terroristahálózat európai szellemi vezetőjének tartott jordániai-palesztin szélsőségest. A muszlim hitszónok ugyanakkor házi őrizetben marad.
febr. 14
7:48
Gyengülő európai kilátások: kilenc EU-tagállamot minősített le a Moody’s (ATV)
Ausztria, Franciaország és Nagy-Britannia besorolásainak kilátását stabilról negatívra rontották, míg Olaszország, Málta, Portugália, Szlovákia, Szlovénia és Spanyolország adósosztályzatait visszaminősítették.
febr. 14
7:54
Csődbiztosítást kért a Rangers (ATV)
A fő probléma az, hogy a brit adóhivatal komoly törlesztésre szólította fel a Rangerst, az összeg akár 49 millió fontra is rúghat.
febr. 14
7:56
ENSZ: 300 áldozat csak Homszban (ATV)
Az ENSZ emberi jogi főbiztosa hétfőn úgy vélte, hogy a szíriai erők "valószínűleg" emberiesség elleni bűncselekményeket követtek el a megtorló hadjárat során, és "megbízható információkra" hivatkozva úgy becsülte, hogy több mint 300 embert öltek meg a Homsz városa elleni ostrom alatt.
febr. 14
7:58
Gyengült a forint: 292 körül az euró (ATV)
A kilenc uniós tagállamot, köztük nyolc euróövezeti országot érintő Moody's leminősítés, illetve elsőrendű besorolások kilátásának rontása rányomta a bélyegét a devizapiacokra is.
febr. 14
8:09
Mráz Ágoston Sámuel: A Fidesz veszítette el a legkevesebb szavazót (Infostart)
A választások közötti időszakban készített közvélemény-kutatások párttámogatottságra vonatkozó eredményeit mindig inkább becslésnek kell tekinteni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Intézet vezető elemzője beszélt arról is, hogy a miniszterelnök retorikájában megjelenő középosztály kifejezés tulajdonképpen az emberek összességét jelenti.
febr. 14
8:12
Másra hárítja a felelősséget a Fidesz (Metropol)
A Jobbik szerint a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslat "nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen megpróbálja az MSZP felelősségét kizárólagossá tenni és eltüntetni a Fidesz felelősségét".
febr. 14
8:12
Oroszlán járt a legkisebbeknél (ATV)
Évente mintegy 3000 újszülött és koraszülött vérvizsgálata válik biztonságosabbá annak a laboratóriumi centrifugának a segítségével, amelyet a Peugeot ajánlott fel a Semmelweis Egyetem II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív és Újszülött Osztályának.
febr. 14
8:14
MSZP: mi is kiállunk a nemzeti érdek mellett (Metropol)
Az MSZP európai parlamenti delegációja hétfői nyilatkozatában határozottan visszautasította Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés aznapi ülésén tett kijelentését, amely szerint a magyar szocialista EP-képviselők nem állnak ki a magyar nemzeti érdekek mellett.
febr. 14
8:27
90 embert küldenek el a Debreceni Egyetemtől (hvg.hu)
Csaknem kilencven embertől kényszerül megválni a Debreceni Egyetem, miután több mint kétmilliárddal csökkent az intézmény állami támogatása.
febr. 14
8:30
Éhségmenet után lázadás? (Alternatív Energia)
Figyelmeztették Orbán Viktort és a távozását követelték tegnap azok vele és gazdaságpolitikájával elégedetlen "túrázók", akik egy hete indultak Miskolcról Budapestre - hóban-fagyban gyalogolva. "Munkát, kenyeret" jelszóval vonult köztük munkanélküli olvasztár, vegyész, polgármester és MSZP-s parlamenti képviselő is. A résztvevők "összedobtak" 47 ezer forintot Matolcsy Györgynek, hogy abból éljen…
febr. 14
8:45
Hatszáz kamion vesztegel Szegednél (hvg.hu)
Legalább hatszáz kamion gyűlt össze Szegednél, azt követően, hogy a román hatóságok a rendkívüli havazás miatt a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt lezárták a nagylaki határátkelőt – mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.
febr. 14
8:45
Áldozatul esik az IMF-nek az egykulcsos adórendszer? - Lapszemle (Infostart)
A Népszabadság szerint egyre biztosabb, hogy a hiteltárgyalások áldozatául esik az egykulcsos jövedelemadó-rendszer. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Oszkó Péter akadályozta annak idején a Malév visszavásárlását.
febr. 14
8:47
Navracsics: a bírákról egyezhetünk meg legnehezebben az EU-val (hvg.hu)
A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen - közölte Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 14
8:47
Navracsics: A bírák nyugdíjazása ügyében tér el a leginkább a kormány és az EU véleménye (Infostart)
A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen - közölte Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 14
8:48
Navracsics: a bírák ügyében van a legnagyobb véleménykülönbség az EU-val (ATV)
A bírák nyugdíjazásának ügyében van a legnagyobb véleményeltérés a magyar kormány és az Európai Bizottság között azon három kérdés közül, amellyel kapcsolatban januárban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen - közölte Navracsics Tibor kedden az m1 Ma reggel című műsorában.
febr. 14
8:50
Magyarország felkerült az uniós feketelistára (ATV)
Azon országokat gyűjtötték össze, ahol a legjobban bomlott meg a gazdasági egyensúly és ezért minél hamarabb be kell avatkozni.
febr. 14
9:06
Hárommillió forint gyűlt össze a Süti Napon (Metropol)
Több mint hárommillió forint gyűlt össze az Önkéntes Süti Napon, melyhez lapunk is csatlakozott.
febr. 14
9:06
Itt vette kezdetét Whitney Houston karrierje - videóval (ATV)
Whitney Houstonra emlékeztek vasárnap abban a new jersey-i baptista gyülekezetben, ahol a világhírű énekesnő karrierje kezdetét vette. Az egykori dívát a Dél-afrikai-Köztársaságban is sokan gyászolják.
febr. 14
9:24
Paulo Sousa: Egervári rendre hátba támadott (ATV)
A Videoton vezetőedzője csalódott Egerváriban, indokolta Sousa, hogy miért maradt el a kézfogás közte és a válogatott szövetségi kapitánya között.
febr. 14
9:39
Eltört egy sín a Nyugatiban, késnek a vonatok (hvg.hu)
Eltört egy sín a Nyugati pályaudvaron kedd reggel, ezért három vonalon is késéssel közlekednek a vonatok - értesült a HavariaPress.
febr. 14
9:57
Origo: átírathatják Navracsics terveit a kerületi polgármesterek (hvg.hu)
Felülkerekedhetnek a közigazgatási tárca járások számával kapcsolatos elképzelésein az egymással szövetkező budapesti polgármesterek - írja az Origo. A kormánypárti frakcióban közben arról is csaták dúlnak, hogy a parlamentből 2014-től kiszoruló képviselők megkapják-e a jövő januártól felálló hivatalok vezetését "érdemeik elismeréseként".
febr. 14
9:59
Másfél hét alatt 35-en haltak meg a hideg miatt (hvg.hu)
Másfél hét alatt 35 ember halálát okozta a kihűlés - közölte a február 3-ától összesített országos adatokról az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel. Garamvölgyi László hozzátette, hogy a rendőrség 856 embert mentett meg a kihűléstől.
febr. 14
10:15
A felsőoktatási törvényt bírálta az ellenzék a napirend előtti felszólalásokban (Infostart)
A romániai magyarság, a felsőoktatási törvény és a Valentin-nap - a többi között ezek a témák kerültek szóba az Országgyűlésben, a napirend előtti felszólalások között. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár azt mondta: a kormány megteremti a jogi és a pénzügyi lehetőségét, hogy az állam visszatérítse a diákhitel összegét azoknak a fiataloknak, akik önköltséggel szereznek jogi vagy…
febr. 14
10:15
Plágiumügy: Orbán nem szívesen engedi el Schmitt kezét (hvg.hu)
Tabuként kezelik a Fideszben az államfő doktori disszertációja ügyében még január közepén kipattant botrányt. A hvg.hu információi szerint mostanáig sem a frakcióüléseken, sem az elnökségi értekezleteken nem került elő, pedig a parlamenti képviselők többsége igen kínosnak tartja Schmitt Pál plágiumgyanús ügyét. A kormánypárti politikusok Orbán Viktor útmutatására várnak, ám szerintük a…
febr. 14
10:18
Hideg idő: már 35 ember halt meg (Metropol)
Másfél hét alatt 35 ember halálát okozta a kihűlés - tájékoztatott a február 3-ától összesített országos adatokról az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedd reggel. Garamvölgyi László hozzátette, hogy a rendőrség 856 embert mentett meg a kihűléstől.
febr. 14
10:18
Scheppele: a magyarok elvesztették az alkotmányos demokrácia talaját (ATV)
Alkotmányellenes alkotmány – újévi cikkében immár másodszor kritizálta Magyarországot a New York Times hasábjain, Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász blogjában Kim Lane Scheppele, akit Magyarországon ezt megelőzően kevesek ismertek – de egyből az alkotmányos viták egyik karakteres véleményformálójává lépett elő. Szerinte január elsejétől a magyarok olyan új közjogi rendben élnek, amelyben minden…
febr. 14
10:36
Az RTL Klub még nem, de a Nemzeti visszavárja Stohlt (Alternatív Energia)
Mint ahogy azt korábban lapunk megírta, Stohl András áprilisban ismét a Nemzeti színpadán állhat. A színész azonban nem kapott szerepet az RTL Klub egyetlen tavaszi produkciójában sem - írja a mai Blikk- annak ellenére, hogy március 5-én már szabadul a tíz hónapos börtönbüntetéséből.
febr. 14
10:36
Meggyilkolták a főszerkesztőt, mert korrupciós ügyekről írt (ATV)
Meggyilkolták egy brazil lap főszerkesztőjét, aki az ország délnyugati, Paraguayjal határos térségében zajló korrupciós ügyekkel foglalkozott írásaiban; négy nap leforgása alatt ő a második újságíró, akit megöltek a dél-amerikai országban.
febr. 14
10:38
5,5 százalékos volt az infláció (ATV)
Januárban a fogyasztói árak 5,5 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban; a növekedésben szerepet játszottak egyes adó intézkedések, valamint a forint árfolyamának alakulása is. Az előző havinál nagyobb mértékben emelkedett az üzemanyagok, a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára, a tartós fogyasztási és a ruházkodási cikkekért viszont kevesebbet kellett fizetni -…
febr. 14
10:51
Másfél évet kapott a 30 ezres kenőpénzt kérő rendőr (hvg.hu)
Jogerősen másfél év börtönbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a kiskunhalasi férfit, aki rendőrként 30 ezer forint kenőpénzt kért egy közúti ellenőrzés során.
febr. 14
11:12
Országszerte javult a levegő minősége (Metropol)
Országszerte némileg javult a levegő minősége kedden az előző naphoz képest; három településen minősítették veszélyesnek, öt településen pedig egészségtelennek a levegő minőségét a szálló por magas koncentrációja miatt.

Keresés